למרות שב"ה נהייתי אישה ואמא לתפארת (מי היה מאמין שהייתי פעם כ"כ מפונקת?
)
עדיין מרגיש שאני\ אנחנו נכשלים בכמה עניינים מרכזיים בזוגיות-הורות שלנו בהיבט של להיות "ילדים גדולים ואחראיים"-גם אם רק לעצמנו ולטובתנו.
ענייניים פעוטים לכאורה, כי בגדולים אנחנו דווקא מוצלחים, אבל בדברים הפרקטיים של דאגה לעצמנו, בריאותנו ושלומינו אנחנו מפשלים. מסיבות מוצדקות כמובן.
בא לי לאמץ התנהלות של אישה בוגרת, מושכלת ומסודרת ולא ילדה רחפנית, זה בכללי אבל נוגע במיוחד בכמה עניינים מסוימים, ואשמח לשמוע איך זה אצלכן:
1. הבעיה: אני ובעלי אוכלים המון ג'אנק ופחות אוכל ביתי.
ממה זה נובע? שנינו עובדים קשה עם הילדים, משקיעים המון, עובדים גם בחוץ ושנינו מותשים בערב ואף אחד מאיתנו לא אוהב לבשל או להתחיל להתאמץ ולהשקיע ואשכרה לחתוך סלט לשנינו. אני יודעת שחביתה זה שניה אבל אף אחד מאיתנו לא שש לטרוח בעניין הזה. אנחנו משקיעים לילדים אבל אז אחרי שהילדים אוכלים הכול, אין לנו כוח להשקיע שוב. בנוסף? מנטליות של זוג צעיר וחסר אחריות, קונים פסטה קנויה עם רוטב קנוי, פיצות, קפואים ומזמינים טייק אוואי.
2. הבעיה: ניהול כסף. כבר מזמן לא עיינו יחד בדפי החשבון. המדיניות כרגע היא בזבוז, אני נהנתנית ובעלי הפוך אבל נותן לי שקט תעשיתי ב"ה. אבל גם הוא כבר עייף מלהשקיע זמן משותף במטרות, בחשיבה על הכסף, בלהעיר לי וכו'. הסיבות? אין כוח. אין זמן. אין לו"ז קבוע, ערב חתונה, ערב אצל הסבא-סבתא וביתיים הכסף נוזל מבין הידיים.
3. הבעיה: ארגון לקוי שלי ליום המחרת- אוכל לעבודה. כמורה-אין לי אוכל מסודר בעבודה ולכן צריכה לדאוג לעצמי. בלילה אני עסוקה בלהכין מערכי שיעור ועבודה אינטנסיבית או מטלות הבית או להבדיל- בלהשתחרר ולהנות (מה זה?). מהרגע שהילדים ישנים, אני סופסוף מתחילה את הזמן האישי שלי. אבל זה כ"כ מפתה שאני זורקת ואז למחרת קמה בקושי, לא מספיקה לארגן אוכל כראוי ואוכל שוב ובכן ג'אנק. או תוקעת פריכיות ודברים מוזרים. ואז קונה לי אוכל בחוץ.
בכלל, קשה לי להתארגן ולארגן את הילדים, אני איטית כזו ומזל שבעלי עוזר. אני צריכה את הזמן שלי לעצמי בבוקר למקלחת לאיפור והילדים שיהיו בריאים והארגון שלהם, ופיפי-קקי, והויכוחים זה דבר שגוזל לי זמן. קשה לי לארגן את עצמי ואותם יחד. עדיין. מודה.
המשותף לכל הבעיות (ועוד כאלו שלא ציינתי כאן) זה חוסר תכנון וארגון או אפילו הפניות לראות את מה שבעייתי בזה, כי ההתנהלות זורמת עם החיים והישרדותית כזו. ויום גורר יום והדברים נמשכים....ואני מרגישה-איך אני כזו דפוקה שעבר יום שלם ולא שתיתי? פתאום מאדם שרואה את עצמו בעיקר, אני רואה הכל (הילדים, הבעל, הבית, העבודה אבל לא את עצמי).
אבל הילדים כבר בני 3 שיהיו בריאים ונגמרו התירוצים. רוצה לחיות חיים יותר בריאים,
לשתות מים, לנשום, לחתוך פרי, לדאוג לבעלי, לנהל את חיינו בצורה יותר מיטבית לגוף נפש.
זהו.
אמא שלי למשל היא אדם הרבה יותר פרקטי ממני.
היא רואה את מה שצריך ולא את הדברים הלא פרקטיים שאני אוהבת ונהנית להתעסק איתם.
אז איך זה אצלכם?
לדעתי הכל בראש וזה עניין של גישה וסדר עדיפות.
אשמח לדעת מה אתן עושות.
) זה באמת קשה נורא נורא להחזיק ראש כשיש קשיי קשב.
וזה ככה מלא פעמים בערב שאנחנו הולכים לישון מאוחר יותר ממה שתיכננו כי שנינו עייפים אחרי היום אז רק נחים קצת עם המחשב ואז מגלים שכל הערב נגמר וכבר נהיה מאוחר ממש...