סיפור הלידה שלי 🙂shiran30005

קצת ארוך אז מתנצלת...

אז הגעתי ב"ה לשבוע 36+3 ביום ראשון יש לי ביקורת במרפאת הריון בסיכון כולל הערכת משקל, לוקחת בחשבון שרוב הסיכוים שאצטרך להישאר באשפוז בגלל עובר קטן אבל כבר זורמת, זה שבוע מכובד והתכוננתי נפשית.

הערכת משקל יצאה יחסית בסדר 2.100 , עושה מוניטור ואז מתחילים כמה האטות. לא ממש חריג אבל בגלל ההיסטוריה בשילוב עובר קטן לא מהססים שולחים לאישפוז שבדרך כמובן עוברת במיון למוניטור נוסף. מציינת שבשבת לא שתיתי מספיק כנראה ואז התחילו צירים/התקשויות לא ממש סדירים אבל קישרתי את זה לחוסר שתייה אז לא התרגשתי  

במיון מוניטורים ארוכים , צירים ויש האטות במוניטור , לא ממש חריג כי העובר מתאושש מהר אחכ אבל הרופאה שם לא ממליצה לחכות ובדיון עם הרופאה המטפלת של הריון בסיכון הומלץ על סטריפינג ולהכנס לחדר לידה לניטור רציף. אני 12 שנים אחרי קיסרי ולפני שנה עברתי ויב"ק אבל עדיין מודיעים שזה סיכון גבוה לקרע ברחם לכן אהיה מנוטרת ברצף. זורמת ובראש שלי מה הסיכוי שיקרה משהו, לפני שנה ילדתי עם פיטוצין לידה ארוכה והיה בסדר. הסטריפינג שעשו במיון היה כואבב רצח 🫣 בגלל שהיה מוצלח עשתה לי פעמיים סטריפינג בכמה דקות כדי שיעשה טוב את הפעולה. הגענו לפתיחה של 2.5-3 מיד צירים סדירים, יפים, כואבים ונכנסים לחדר לידה. פוקעים את המים באיזה שלב כדי לקדם את הלידה. מבקשת אפידורל - פעם ראשונה לא הצליחו בגלל שהתחלתי לדמם מאזור הזריקה הוציאו את המחט. מנסים ניסיון אחרון תוך כדי אזהרות לא לזוז כי זה אזור מסוכן יותר, תוך כדי צירים קצת קשה. המרדים מזיע כולו מסכן לחוץ אמר שהצליח, אחרי חצי שעה התחיל להשפיע קצת אבל תוך שעתיים מרגישה שוב את הצירים והם כואבים בטירוףף. אמר שהוא נתן את המקסימום מנסה להוסיף עוד טיפה, בנתיים בודקים אותי נשארתי על 3, 3 וחצי פתיחה ומתחילים האטות במוניטור, האטות ארוכות שלתינוקת קשה להתאושש מהם מהר. נותנים עוד צ'אנס ועוד הזדמנות , הפתיחה אותו דבר. באיזהשהוא שלב אחרי כמה שעות כבר הגיעה רופאה בכירה אמרה מספיק זה מסוכן יש קיסרי ברקע יכול להיות שהגענו לקרע צריך ללכת עכשיו לניתוח. אני בוכה את החיים שלי ככ לא רציתי ניתוח אבל מבינה שאין לי ברירה והכל מאת ה'. אמרו שאולי זה הרדמה מלאה אז בעלי בנתיים בחוץ. הרופאה אמרה אני לא מחכה להרדמה יש סימנים ברורים לקרע מתחילה ובנתיים המרדים מוסיף עוד ועוד חומרים ואני מרגישה צירים וצורחת כי היא התחילה לנתח ואני עוד לא רדומה מספיק. בודקת פתיחה אמרה משהו לא הגיוני עם כל החומרים שנותנים לך ואת מרגישה צירים אומרת פתיחה 10 ואני בשוק , אחרי שנייה אומרת סליחה זה פתיחה 6-7 וחייבים לעשות הרדמה מלאה מבזבזים זמן יקר, זהו...מתעוררת בסטטוס אמא ל 4 נסיכים ❤️

הקטנה נולדה 2260 , במשקל הכי גדול שילדתי עד עכשיו. שבוע 36+4 . היו המון חסדים והמון ניסים

באמת התחיל להיות קרע בשכבות התחתונות ברחם ובגלל זה היו האטות ונס גדול שניתחו בזמן ולא חיכו עוד

תודה לכולן על התמיכה פה בפורום!! עכשיו מתאוששת מהקיסרי ומקווה לחזור לטפל מהר גם בנסיך שבבית בן שנה

אם לפני שנה וחצי היו אומרים לי שאהיה עם 4 ילדים הייתי צוחקת עליהם והיום? יודעת שנסתרות דרכי ה' וצריך להמשיך להאמין ולהתפלל עד הישועה

קראתי אותך ואני בוכהנשימה עמוקה

איזה אישה לביאה עוצמתית את!!

וכמה עברת! חושבת לעצמי איזה מזל שהיו שליחים טובים ששמרו עלייך ועליה ושתיכן בריאות. ב"ה!

ריגשת וחיזקת אותי,

שה' יברך אותך, התאוששות קלה והרבה נחת ממנה ומשאר הילדים בבית..

ב"ה איזה נס, מרגש כל כך! מזל טוב 💗קופצת רגע
וואוווו אשרייך ממש! רק נחת🌸נפש חיה.
מזל טוב , התאוששות מהירהפליונקה
טוב ששמו לב בזמן 
וואו איזו לידה!Doughnut

את ממש גיבורה! נשמע לידה לא פשוטה בכלל ואת מספרת את הסיפור מכזו זווית מאירה! אשרייך.

שתהיה לך התאוששות קלה עם הילדה והקטן שבבית! שיהיה המון מזל טוב וגידול קל והמון נחת מכל הרביעייה.

ריגשת❤️

מרגש מאד מאד! מזל טוב! התאוששות קלה🎊🎉סודית
וואו איזה סיפור מדהים! אפשר לשאול איפה ילדת?ליד ה'
וברוך ה שהרופאה היתה מקצועית! 
ילדתי בשיבאshiran30005
יש מינוסים ופלוסים שלא אפרט פה אם תרצי בפרטי, אבל לגמרי הצילו לי את הילדה ואותי
וואו מזל טוב יקרה איזה יופיאני זה א
ושתהיה החלמה מהירה וקלה
וואו... עוררת בי דמעות...מתואמת

דמעות של התרגשות, דמעות של זיכרון, דמעות של כאב...

עם כל ההודיה העצומה - ואת מדהימה בזה - מותר לך גם להתאבל על חלום הלידה הרגילה שאבד...

מאחלת לך התאוששות מהירה וקלה, ושתרווי הרבה נחת מארבעת אוצרותייך!!

להתאבל על חלום של לידה רגילה?shiran30005

אממ יש קצת אבל מעדיפה לשים מאחורה כי זה כבר קרה וב"ה שנינו בריאות ושלימות וככה ה' קבע

אם כבר להתאבל על זה שלא אוכל להביא עוד ילדים בגלל הסיכון לקרע רציני יותר בלידה הבאה, אבל גם זה תודה לה' - 4 ילדים זה ברכה בפני עצמו

רק לגבי להביא עוד ילדיםפרח חדש

לא בטוח בכלל שהקרע ימנע ממך

כי מראש לא יתנו לך להגיע לצירים.

בכל מקרה כמו שאמרת

הכי חשוב זה שהלידה הזאת הסתיימה בשלום, עם תינוקת בריאה בידיים. 

מחשבות טובותשירשורי
בסופו של דבר באמת צריך להניח את החלום מאחורמתואמת
אבל בעיניי זה לא צריך להיעשות כל כך מהר.

אבל אולי זו החוויה האישית שלי... כי לי באמת היה חלום כזה, ועכשיו נאלצתי לגנוז אותו. ואולי מכיוון שלא עברתי סיפורים קשים כמו שלך - קשה לי יותר עם החלום שאבד... ואולי זה לא בסדר שאני מכניסה לך לראש את המחשבות שלי...

הכל בסדר, אני פשוט מציאותיתshiran30005

לא שאסרו עלי הריון נוסף, אמרו שאסור לי להגיע למצב של צירים בכלל בגלל הסיכון לקרע נוסף. אני אחת עם קיצור צוואר וצירים מוקדמים מחודש 5-6 ויודעת שעוד קיסרי ובטח קיסרי מוקדם ופגייה ישבית אותי לגמרי.

חשבתי תמיד על עוד ילד 1 עוד כמה שנים אבל מבינה את המצב ומודה לה' על כך. אגב, גם בעלי בדעה שלי

עדיף לי להבין את המצב והמציאות כדי לא להתאכזב בעתיד, כזאת אני

❤️❤️❤️מאמינה ומתאמנת
את מדהימהמתואמת

מעריכה אותך מאוד.

גם את @מאמינה ומתאמנת.

חיבוק מעריץ לשתיכן!

תודה!shiran30005
לומדים לקחת הכל בפרופורציות בחיים
וואו... לא ייאמןריבוזום

את ממש מדהימה שאת מספרת את הסיפור בהתמקדות כל-כך ברורה בטוב ובאופטימי למרות הדברים הקשים שעברת (התחילו לנתח עוד לפני שהיית לגמרי מורדמת? וזה עוד לא הכל...)

חסדי ה' שכולכם בריאים, ברוך שחלק מחכמתו לרופאים וכל השליחים הטובים שהיו לך בדרך.

התאוששות טובה ומהירה בע"ה!

בריאות לכל המשפחה, שהפצפונת תגדל ותתחזק ותרוו ממנה הרבה הרבה נחת יחד עם כל ילדיכם!

בבריאות, שמחה, שלווה, פרנסה טובה, שלום, וכל טוב

נכון לא הייתי מורדמת 100%shiran30005
פשוט לא היה ברירה, אבל ב"ה המרדים שמע את הצעקות שלי והרדים אותי הכי מהר שיכל, כי אם הייתי נתונה לרופאה שם הייתי ממשיכה להרגיש ולהרגיש הכל
היה לי את זה גם באחד הקיסריים..ליד ה'
ההרדמה לא הצליחה ובגלל שצעקתי שאני מרגישה הכל, עברו להרדמה כללית
קצת נלחצתי עכשיו... זה יכול לקרותרק בניתוח חירום,מתואמת

נכון?

בניתוח אלקטיבי אין את הלחץ ליילד מהר, אז יש זמן לחכות שההרדמה החלקית תעבוד...

חושבת שכןshiran30005
היה פה לחץ לחלץ את התינוקת מהר ממש ולא היה זמן לחכות להרדמה שלי
לי בניתוח אלקטיבי וידאו שההרדמה פועלתתוהה לעצמי
אינלי מושג מה עשו ושאלו אותי אם אני מרגישה לפני שהתחילו. לא הרגשתי כלום.
תכל'ס גם לי עשו כך בשני הניתוחים האחרונים...מתואמת

שלא היו אלקטיביים, אבל לא היו בחירום.

סתם נלחצתי...

מה זה לא אלקטיבי ולא חירום?יעל מהדרום
אצלי זה היה באלקטיבי לצעריליד ה'
לא היתה להם סבלנות ככ... לא הבינו למה ההרדמה לא עובדת והלכו על הרדמה מלאה 
וואי... איזה מעצבן וקשה!מתואמת
אפשר לשאול אם עשית את הניתוח בציבורי או בפרטי?
ציבוריליד ה'
מעצבן שזה היחס בציבורי 😖מתואמת
לא חושבת שזה ככה, תלוי בעומסshiran30005
אצלי נפלתי על משמרת עמוסה בניתוחי חירום וממש הרגישו את זה על הצוות. גיסתי לעומת זאת ילדה מס חודשים לפני באותו מקום והיה ריק ממש וקיבלה יחס vip
אני פשוט שואלת את עצמימתואמת
אם יש סיכוי שדבר כזה יקרה גם בניתוח פרטי... (מקווה מאוד שלא, כי אני מתכננת ללדת בניתוח פרטי...)
מנסיון שלי פרטי לא תמיד= הכי טוב והכי מוצלחפרח חדש

לא רק בהקשר של ניתוחים קיסריים. 

זה תלוי בהרבה דברים.

מה שכן, אולי בפרטי יש לך יותר אפשרות להיות בקשר עם הרופא/ה ולהסביר את החששות שלך ולקבל על זה מענה שירגיע אותך.

גם אם בוחרים מנתח אחרי המלצות וניסיון אישי?מתואמת
המנתחת שהייתה לי בלידה האחרונה הייתה מצוינת, ואני חושבת שאני יכולה לסמוך עליה (גם אז שילמתי לה בפרטי).
בא נגיד שאם את מבררת ומקבלת המלצות, זאת השתדלותפרח חדש

נכונה. ובכלל אם זאת משהי שאת כבר מכירה ויש לך נסיון טוב.

אפשר להיות כל היום על חששות ופחדים 

כי שום דבר לא בטוח באמת. 

אבל אנחנו מאמינים בהשתדלות וביטחון בה'.

אני בעיקר מתייחסת להנחה הזאת שבטוח שרפואה פרטית יותר טובה מציבורית.

מה שנוכחתי לראות שלא בהכרח.

הייתי אצל רופאים פרטיים זוועה (עם המלצות)

והייתי אצל רופאים מהקופה מצויינים.

וגם בקופה נתקלתי ברופאה עם מליון המלצות אף ממכון פועה אבל היתה מזעזעת, אף כתבתי על זה פה פעם (בלי ציון שם)

לדעתי היתרון הגדול של פרטיבארץ אהבתי

זה שאת בוחרת את הרופא, ולא 'נופלת' על מי שיוצא.

אם את הולכת למישהו מקצועי עם המלצות, לא חושבת שיש לך מה לחשוש מתרחיש כזה (ובכל מקרה הפחד מראש לא יועיל לשום דבר, אז הסיכוי דרגה מליבך, ותתפללי שבעז"ה הכל ילך כשורה...)

תודה לשתיכן!מתואמת

@פרח חדש

לא רוצה לנצל"ש עוד ל@shiran30005, אז אפסיק פה. מקסימום בבוא העת אפתח שרשור משל עצמי...

זה טוב בהנחה שאת יודעתshiran30005
שזה קיסרי מראש לא? במקרה שלי , רציתי ממש לידה רגילה ואז משהו הסתבך פתאום ונכנסתי לניתוח. ועל המזל שלי זה גם היה אמצע הלילה 
במחשבה שנייה, למדתי על הבשר שליshiran30005
שמה שצריך לקרות יקרה בכל מצב גם בפרטי , לא ככה? 
אניoo
חוויתי קיסרי חירום בגלל האטות, אפידורל שלא השפיע מספיק והרדמה מלאה.

בלידה אחרת הייתי בבית חולים אחר וראיתי שהתייחסו להאטות הרבה יותר ברצינות ורופא מומחה (לא פרטי) ממש יילד אותי כדי להמנע מניתוח.

יכולים להיות הבדלים גדולים במקצועיות בין בתי החולים, ככל שבית החולים יותר טוב, הסיכוי לבעיות וסיכונים קטֵן.

נכון, על זה אני בונהמתואמת

ואת כל כך צודקת - שבעיקר צריך להתחזק באמונה שמה שיקרה יהיה טוב בשבילי. לשחרר קצת את השליטה על המושכות, שאני חושבת לפעמים שהן בידיים שלי...

תודה שהזכרת לי, יקרה ומדהימה שכמוך!

מהממת את ❤️shiran30005

גם אני הייתי בטוחה שילך חלק, הבאתי דולה טובה, הגעתי עם תנאים מצויינים, חשיבה חיובית ומה לא, ובסוף? הכל התנפץ לי בפרצוף. המזל הגדול שעשיתי לעצמי ריסטארט במוח שהכל משמיים והעיקר תינוקת בריאה ואמא בריאה

מאחלת לך בידיים מלאות!!

דומה למה שהיה לי בקיסרי האחרון שלי...מתואמת

בכל אופן, יש עוד זמן עד לברכה של ידיים מלאות, קודם צריך לאחל שיהיה היריון

שתהיה לך הרבה נחת!!

אה מתנצלת אם לא היה במקום 🫶shiran30005
אני פשוט בדיוק ילדתי 14 שנה אחרי לידה שקטה בחודש 9 אז מבינה היטב את המשמעות של זה. גם אז היה בת וגם היום (בבית יש 3 בנים) 
וואו מרגש ממש!Doughnut

וזה בהחלט נותן פרופורציות, מהיכרות קרובה...

זה בסדר, זה לא רגיש בכלל מתואמתאחרונה

אני סתם תמיד אוהבת לפנטז על הלידה הבאה ברגע שהלידה הקודמת עוברת... והקטנה שלי רק בת שנתיים

מה שאת עברת... את באמת מדהימה ממש ממש!!

וואואחת כמוני

קראתי בנשימה עצורה

מלא מזל טוב, יקרה

תודה לכולן🫶shiran30005
איזה מרגשמאמינה ומתאמנת
המון מזל טוב וגידול קל מלא בנחת🩷🩷
ואוו מדהימההשקט הזה

ופשוט מרגישים את העוצמות שלך ואת יכולת הכרת הטוב שלך..

מדהים שלמרות החוויה הלא פשוטה את מצליחה להודות על הטוב.

ככ מרגש

התאוששות נעימה

איזה סיפור מדהיםYaelL
ב"ה שעבר בשלום ושתיכן בסדר. המון מזל טוב, התאוששות קלה, תגדלו את הקטנה וכל השאר בנחת ובריאות!
יאווו מזל טוב אהובהאורוש3
איזה מרגש!! ברוך ה' שאתן בסדר. התאוששות מהירה מהקיסרי ונחת ואושר עם הגדולים והקטנים🤗❣️💕
אני רוצה לשאול שאלה שמעניינת אותי לגבי משפחותפרח חדש

מרובות ילדים, שאלה לנשים שמגדלות כאלו משפחות,

מה מניע אתכן ללדת עוד ועוד ילדים?

הרי לגדל ילדים זאת מבחינתי המשימה הכי חשובה ומורכבת שיש בחיים

ב"ה יש לי כבר חמישה ואני רוצה עוד

אבל לא שואפת למספרים דו ספרתיים..

אז מה גורם לכן לעשות את זה כפול 10 +?

זה לא מלחיץ אותכן האתגר והאחריות?

יש בסביבה שלי המון משפחות כאלו ואני מוצאת עצמי חושבת על זה הרבה

לא נעים לשאול אותם ישירות

אז שואלת פה

אגב יכולות לענות גם כאלו עם 8-9-10 ילדים.. זה גם הרבה 😃

דווקא אצלנונעמי28

בצד של המשפחה של אמא שלי, היא כך כך גדולה (14 אחים) כבר בכלל אין קשר ומעקב בין הבני דודים ואפילו האחיינים

מרוב שהיא גדולה כי כל אחד עסוק במשפחה שלו.

ומצד האבא שיש רק שני אחים ומעט בני דודים, יותר ריאלי להיפגש והקפדנו יותר לשמור על קשר.

איזה חשקים היו לכן בהריונות? והם היו שונים בכל הרימעיין34
הריון?
🤣🤣🤣יהלומה..
מרגישה כבדהאפרסקה

אני מרגישה שאני מתניידת כמו איזו סבתא. כשאני יושבת אין לי כח לקום, בבוקר אין לי אנרגיה לצאת מהמיטה, כשאני הולכת אני לא מצליחה ללכת בנחת רק חושבת מתי ההליכה תסתיים.

והמשקל שלי סבבה, הכי נמוך שהיה לי בשנים האחרונות (61). וכשאני מבשלת נגיד במטבח אני עומדת בסבבה, כנ"ל כשאני מנקה.

אבל בכללי מרגישה שכל פעולה דורשת ממני משאבים שאין לי. בעבודה אפס מוטיבציה, בקושי גוררת את עצמי לעשות את המשימות הכי דחופות. אחרי העבודה, אם אני לא מתחילה ישר לנקות ולבשל, אני נזרקת על הספה ולא מצליחה לגרד את עצמי. אתמול בערב עשיתי קניות באושר עד, חשבתי לעצמי שעוד דקה אני מתרסקת על הרצפה מעייפות.

אני לוקחת ברזל וויטמין די (שאר הבדיקות יצאו סבבה), לא עושה ספורט בכלל רק בעבודה הולכת כל היום. יש לכן איזה רעיון? כיוון מה יכול לגרום לזה? ואולי אני סתם בטטה?

צריך להציב גבולות ברוריםזוית חדשה

לומר - אני לא זמינה מחוץ לשעות העבודה ופשוט לא לענות לטל' אם הוא מתקשר.

אם הוא מבקש משהו "ב5 דק'" שבפועל לוקח שעתיים, לומר לו את זה. "בסדר, אני אעשה את זה, אבל זה הולך לקחת לי שעתיים."

"אל תדאג סיכמנו שאעשה xyz ואעשה זאת. אין צורך להזכיר לי."

אני מנסה לאכול בריא. באמת.מאוהבת בילדי

אבל קשההה לי בלי שוקולד.

ולא. 2 קוביות לא מספיקות לי.

עם האוכל אני מסתדרת, עם הנשנושים פחות...

מה אתן אוכלות בתור נשנוש שהוא ללא סוכר וללא קמח?

אני רגילה לאכול עוגות ושוקולד, לפעמים חטיפים.

החלפתי את זה בסודה, פירות וירקות, מה עוד?

תודה ניקזמני

לגבי המייפל והדבש וכו' לא רוצה להגביל את עצמי יותר מדי בהנקה... אבל בהחלט גם מבחינה קלורית עדיף להתנזר לגמרי

המלצה למשהו מעניין לצפות בו?ytrewq
לבטטה בחודש תשיעי שרובצת כל היום עם הטלפון 🤦🏾‍♀️

סיימתי עכשיו לראות המירוץ למיליון, ממש אהבתי! לא חייב להיות בסגנון. מה שכן, אהבתי שקללות צונזרו, לא היו יותר מדי יחסים בין גבר לאישה (וגם אם כן זה היה ממש שולי ולא חלק מהתוכן) והלבוש של הנשים היה נסבל יחסית...

אני לא מצליחה לראות עונות ישנות יותר, אם מישהי יודעת איך אפשר לראות, אשמח! 

תכף יש דה ווייס אם את בקטעכנה שנטעה

רוצה לפרט מה הסגנון שאת אוהבת? אולי ידייק יותר.

ועוקבת לבטטה בחודש שביעי שמחפשת משו מרגיע כשהקטן נרדם.

לא מעניין אותי שירה...ytrewq
מקפיצהytrewq
ווארט ראית? יש שתי עונות.מתואמת
כןytrewq
פאוור קאפל, מעניין (לא יודעת כמה מתאים מבחינת לבושסטודנטית אלופה
ותוכן)
מה זה?ytrewq
קונספט דומה, אבל הזוגות הם באמת זוגותמרגול

ונשארים באותו מיקום

אבל יש משימות כל פעם וכזה…

יש סוטאז שמתאים ליותר מעלות.. (לנו יש של פוד אפיל)בת מלך =)
טעית בשרשור 🙃ytrewq
אני נורא אוהבת תכניות בישולאבי גילאחרונה

יש לחיים כהן השף תכנית בערוץ 11

שום פלפל ושמן זית העונה החדשה

כל פעם מראיין אדם אחר..

נורא מצחיק ויש בחיים משהו מאוד מרגיע.

אבל בכלל כשיש לי זמן אני מול תכניות בישול כאלה ואחרות 

תכונת ריצוי שבי כלפי חמותי, שהפכה לאנטיהדרים

אז אני וחמותי בדרכ מסתדרות פלוס פלוס ברמת שיתופים התייעצויות וכו, בשנה האחרונה מאז שלא חזרנו לצפון לאחר "סיום" המלחמה, חמותי נעשתה עוקצנית מהרגיל- תמיד הייתה זורקת הערות אבל מאחרי המלחמה ובייחוד מאז שהבן שלה לא חזר צפונה אלא נשארנו במרכז.

סה"כ היא אישה עם לב טוב מאוד, אמא וסבתא מדהימה, אבל מתערבת יותר מדי ומרשה לעצמה לשאול הכל, כנל לגבי חרדת נטישה שלה ורצון תמיד להיות מעורבת והסבתא הכי טובה (אוי ואבוי אם לאחד הנכדים כיף יותר בצד השני), גם כשהיינו גרים לידה בצפון היה לה קשה אם היינו מספר ימים ברצף אצל המשפחה שלי (שהיו רואים אותנו אז אחת לכמה חודשים).

כתוצאה מהמלחמה המשפחה שלי יותר נתראה איתנו ופחות הם בגלל המרחק, אנחנו לא גרים ליד שום צד אבל הצד שלי יותר קרוב עדיין אז יוצא שפעם בשבועיים נגיד אחותי באה לישון פה מביאה מתנות לילדים וכו וזה פשוט צורם לה .

היה יומולדת לבת שלי השבוע וזה היה בתאריך של בעלי , לא הזמנתי אותה ליומולדת של הבת שלי , זה היה בעיקר עם חברות, ואמא שלי ואחותי הגיעו ע"מ לעזור לי , נודע לה על זה (דרך בעלי לאחר שחקרה אותו למרות שביקשתי שלא יגיד ע"מ לא לצער אותה, מה גם שלא הזמנתי את אמא שלי מראש והיא באמת הגיעה לעזור לי כי אני בשבוע מטורף של ארגון שני ימי הולדת פלוס תינוק שמוציא שיניים), וגם הסיבה העיקרית שלא הזמנתי כי אם הם היו באים מהצפון הם היו נשארים לישון ולא התאים לי לארח (אציין שבכל מהלך המלחמה החלפנו את תפקיד חמי וחמותי ואירחנו אותם ואת אחים של בעלי כמעט בכל החגים כל שנה כי שכרנו דירות בתור מפונים והם היו במלונות ). בקיצור עשתה סרט לבעלי למה לא הוזמנו אנחנו גם סבתא וסבא, וכל זה בידיעה שהיא על רמקול כדי שאשמע , ואח"כ שאלה אם אמא שלי עוד אצלנו - כאילו מה אכפת לך ???

גרמה לבעלי ריב איתי ערב יום ההולדת שלו שאמא שלו צודקת ושאני אנטי אליה בזמן האחרון - (אצלו אנטי זה לא להתייחס אליה כמו אמא שלי בול, למרות שאני כל יומיים מחייגת אליה, יש וידאו קבוע עם הנכדים, ועוד), ולי נמאס לרצות אותה היא אישה שמפחדת שהנכדים והילדים לא יעניקו לה מספיק תשומת לב כמו שהיא רוצה וזה כבר משפיע לי על החיים גם מרחוק תמיד צריך ללכת בתפר הדק בין שלום בית לבין ריצוי שלה .

אני ובעלי רבנו לצערי מול הילדים במקום לחגוג לו בסוף יצא מעפן יצאנו איתם לאיזה נשנוש ביישוב וחזרנו בלי לשיר יומולדת ובלי כלום, הכל בגלל העקיצות שלה . ואכן שנים שלמות שגרתי שם ריציתי אותה והיום אני מגיעה למצב שמצד אחד מרחמת עליה כי. בינה שזה ממקום של חוסר הרצון לעודף יחס הזה, מצד שני לא מסוגלת יותר לסבול שיחות ממנה וכל הערה הכי קטנה שפעם הייתה עוברת לידי, היום גורמת לי לכעס ולרצון להתרחק ממנה .

דוגמא מלפני כמה שבועות - אמרה לבן שלי קניתי לך מלא הפתעות אבל תקבל אותן רק אם בכל פעם שאתה מתקשר לסבתא השנייה תתקשר גם אליי. אשכרה ילד בן 4 מניפולציה רגשית . ובעלי מאוד דומה לה באופי (רק מעודן יותר ברוך השם) אז מלא פיצולים שלנו שהוא מבין אותה לפני שהוא מבין אותי , היום כעס על הבן שלנו שלא רצה לדבר איתה אמרתי לו אתה לא יכול להכריח אותו לדבר עם סבתא אם הוא לא רוצה (כמובן רק אחרי שהיא ניתקה), ובטח שלא לכעוס על ילד אלא לכבד את רצונו

דוגמא נוספת בחג מסוים הודענו כשבועיים לפני החגהדרים
שבסוף לא נגיע, והגענו שבת לאחר מכן לא דיברה איתי כל השבת החמיצה פנים אמרה הילדים שלכם יחזירו לכם כשיגדלו, ואחכ אחרי שבוע שלא התקשרתי אליה תקפה אותי שחבל מאוד וככה מתחיל נתק משפחתי, וגם כשאמרתי לה שתפסתי מרחק כי היא כעסה אז היא אמרה אוקיי אבל שהגזמתי (כלומר היא עושה מעשים שגורמים לאנטי ואז נהיית הקורבן)
וואי, אחותי... זה נשמע ממש ממש מאתגריעל...

באמת מניפולציות והתנהגויות לא הגיוניות,

שבמקום לקרב רק מרחיקות וממש ברור התחושות שלך.

השאלה הגדולה היא איך את ובעלך נמצאים יחד באותו הצד ושהוא מבין אותך.

כי כרגע- הוא בעצם נתון בין 2 נשים שהוא אוהב וזה ממשלא קל עבורו.

את צריכה לחשוב בחכמה איך הוא מגיע להבנה של התחושות שלך ומצליח לשים לאמא שלו את הקו האדום, ברגישות אבל באופן ברור

נשמע קשוחכולנה
אם את בקטע להבין את הצד שלה אז מניחה שהיא נכנסה ללחץ לאבד את הקשר עם הנכדים, אם היא מבוגרת יש גם עניין של הקצנה שבאה עם הגיל. כמובן שלא צריך להסכים לכל גחמה שלה, אבל אם היה פעם קשר טוב בינכן אולי את יכולה לראות איך את נותנת לה את היחס ותשומת הלב שהם עדיין חשובים למרות המרחק, לפני שהיא דורשת אותם.

אוינעמי28אחרונה

באמת נשמע קשר מעיק ומניפולטיבי.

אני חושבת שמה שחשוב הוא שאת ובעלך תהיו באותו ראש מולה. להבין ולזהות את המניפולציות ולקבוע כללים איך להתנהל מולם.

משפטים או התנהגויות מסוימות שלא יזינו שוב ושוב את השרשרת הזאת.

נשמע שזה מפעיל אותו יותר מאשר אותך ואת יודעת לזהות את המניפולציה.

הייתי אפילו מתייעצת נקודתית עם איש מקצוע כי אלה דפוסים ידועים ויש ממש כללים איך להתנהל מולם.

התקנת התקןניקזמני

מחייב דימום? ז"א אם אני אחרי מקווה אז בהכרח אאסר?

תלוי בפסיק. כלומר לרוב יש דימומים קלים אבל אם אתרק לרגע 1
אחרי טבילה. לפי הפסיקה אצלנו זה לא אוסר
לא בהכרח. אבל אין לדעת מתי יתחיל לך דימום הסתגלות.עניינית
ההמלצה להתקין בימי הוסת כי כך יותר קל להתקין.
לא מחייב, אבל ממה שהבנתי בדר"כ כןסטודנטית אלופה

לי היו כמה ימים של כתמים, התקן לא הורמונלי.

לא בהכרח, לפי הפסיקה שלנו זה לא אוסר.

תבררי מה הפסיקה אצלכם

לא מחייב דימום. אבל יש פסיקות שעצם ההתקנהפרח חדשאחרונה

של ההתקן אוסרת

אז תבררי מה הפסיקה שלכם. 

שקיפות עורפית בן או בתעדן1000
שכחתי לשאול את הרופאה מה היא חושבת אם זה בן או בת מה אתן חושבות לפי התמונה

אף פעם לא הבנתי איך מתמונה כזו אפשר לדעת ממתקית

חחח
אבל בכל אופן הקפצתי לך.
נראה לי שרופאות או טכנאיות רנטגן יכולות לזהות.

אני לא חושבת שבזווית הזאתכמהה ליותר

של העובר אפשר לזהות את המין...

גם אני לא חושבת שאפשר ככהרק טוב!
אולי הצאט ידע?!
אומרים לפי הזווית כלפי מעלה יותר לכיוון בןעדן1000
וכלפי מטה יותר לכיוון בת
ככה מישהי אמרה לי גם והאמת צדקההלוואייי
אז לכאורה זה נראה בת אבל אני סתם אומרת אין לי שום ידע בתחום..
זה לא נראה כלפי מעלה?עדן1000
לא מבינה בזה..אולי..הלוואיייאחרונה
בדרך כלל אי אפשר לדעת בוודאות בשקיפותהלידה שלי

אולי יעניין אותך