הוד
"הוד מעלתך" אמרה הרופאה המלכותית בישיבת המועצה "הגיעו אלי שמועות, אסונות טבע מרובים מתרחשים בצפון "
הוד הרים את עיניו מהספר המשעמם שקרא כדי לא להשתעמם "יש הרוגים?" שאל
"כן , מאות אדוני" אמרה בעצב
" למה לא ידענו מזה ? "
שאלה המלכה בזעזוע "אני מקווה שיש הסבר לזה העוצרת'
" הם כולם היו מורדים .אנחנו צריכים להיות אסירי טובה."
"גם מורדים הם בני אדם!"
"זה שבתך מורדת לא אמור לשנות את עובדת המורדים בני מוות בכל מקרה"
אמר שר הטקס
"היא גם הבת שלך" אמרה הרופאה ,אשתו בכעס
"היא כבר לא"
ואז הדלתות נפתחו.
"ערב טוב כולם "
אמרה הנערה ונכנסה לחדר.
היא הייתה כולה כעס מרדני , מקצה מגפי העור השחורות שלה ועד לשיער הקוצני שלה. היא היתה ילדה רעה . אבל גם יפיפייה בצורה מעוררת השראה.
"חוץ ממך אבא זה לא מגיע לך "
ואז הוא זיהה אותה .זאת היתה אלי.
אלי היפיפייה הצעירה והמבטיחה של שר הטקס והרופאה המלכותית .
הוא ידע שהיא עזבה את הבית והצטרפה למורדים. אבל הוא לא חשב שהיא השתנתה כל כך
אני רואה שלא שמרו לי כיסא" אמרה " אל תדאגו אני אין צורך אני אסתדר" היא לא אמרה את זה בצורה חברותית אלא אפלה ,מפחידה קצת.
ואז קפצה על השולחן , מפילה בדרכה כמה כוסות יין "אתם יודעים מה אני בכלל לא רוצה לשבת עכשיו שאני עומדת כאן למעלה ורואה את הכתר המדהים הזה ששם " אמרה במבט סהרורי, מטורף כמעט הולכת לאורך השולחן . היא תלשה את הכתר מראשו של המלך והניחה על ראשה "הוא כל כך יפה לי נכון הוד מעלתך?" אמרה למלכה, קולה קר ,מתגרה ופתחה מראת כיס קטנה " האמת שאת צודקת יותר מתאים לי כסף" אמרה וזרקה את הכתר הזהוב לרצפה.
העוצרת היתה הראשונה להגיב "סער תיקח אותה החוצה ותזרוק אותה לשומרים "
" הבן הטיפש שלך לא יתקוף אותי, את לא רואה איך הוא מסתכל עלי . הוא עדיין מאוהב" היא חייכה חיוך אכזרי עד אימה "ובכל מקרה אין שומרים בחוץ האנשים שלי כלאו את כולם " אמרה " כן יקירי אני השתלטתי על הארמון ואני עומדת ממש לידך המלך עם הפגיון היפה והמפורסם ם שלי" אמרה בחיוך זחוח עד טירוף "זה היה כל כך כיף"
ואז החיוך נמחק "אבל לא באתי בשביל זה."
אמרה ,הדלת נפתחה ונער שחור עיניים נכנס לחדר סוחב כיסא
היא התיישבה עליו במלכותית " באתי להזהיר אתכם"
"ממה?"
"האסונות בצפון אינם אסונות טבע אני הייתי שם אם לא נעצור את זה כאן תמותו גם אתם".
" למה את מתכוונת?" שאל המלך, עדיין חיוור מעוצמת הפגיעה.
"אלפים מתים שם בצפון הקמנו מחסה לאנשי האזור מאות נערים חובשים את הפצועים וקוברים את המתים מידי יום .אני בעצמי נתקלתי בכוח שתוקף אותנו פעם אחת" פתאום היא נראתה קצת פגיעה וחלשה כשהרימה את ראשה וחשפה סימני חנק כחולים וצלקת מזעזעת "אני היחידה ששרדה"
"ולמה זה אמור לעניין אותנו? אתם כולכם הרי מורדים" אמרה העוצרת שנראה סולדת מכל דבר שקשור באלי "עכשיו גם כל הזקנות והתינוקות באזור אשמות במרד?" שאלה אלי "אני לקחתי חסות על האנשים האלה והם סובלים תפקידי להגן עליהם" הכעס והכאב בעייניה היו אמתיים . הוד גילה שלמרות איך שהתנהגה לאביו הוא לא שונא אותה " למה את חושבת שזה קורה בעצם?"
"אני חושבת שזאת האגדה."
כולם הכירו את האגדה, על הנערה הזאת, מהעולם שמעבר שאין כוח חזק ואכזרי ממנה בעולם.
זאת שתשמיד אותם עד עפר .
אמרו שהיא מסוכנת, שהיא יכולה לפגוע אפילו בעזרת מחשבה , גם במרחק אלפי קילומטרים.
הם קראו לה נערת הצללים.
כי לא ידעו מי או מה היא כשהסתתרה.
וחוסר הידיעה הזה היה הדבר שהכי הפחיד אותם.
"יש לך הוכחות?" שאלה המלכה
"ראיתי אותה, היא מתאימה בדיוק לתיאורה באגדה .אני רוצה להרוג אותה לפני שיהיה מאוחר "
" נשמע לי כמו תכונית מדהימה" אמר שר האוצר בחשדנות " אבל מה הביא אותך לספר לנו עליה"
היא הביטה בעייני אביו במבט חד " אני צריכה הגנה הוד מעלתך. הגנה לאנשי ולאנשי באזור, הבא אותם לבירה ודאג להם בתמורה טפל בהם, ואני אחסל את הנערה"
"אני אדאג לאנשים כי הם נתיני ולא נתינייך זהו תפקידי כמלך "
"תודה לך הוד מעלתך"
אמרה בכבוד כנה "אצא מחר עם שחר , סגני ראיין יעזור לך ככל יכולתו בפינוי האנשים ,הם נאמנים לך ברובם זה הרעב שהוביל אותם למרוד"
"רעב? איזה מין רעב " שאלה המלכה באלם
"את השאלה הזאת עלייך לשאול את הממונים על האזור " אמרה אלי ואז יצאה מותירה את הנוכחים לבהות המומים אחד בשני "אני חושבת ,הוד מעלתכם שכדאי שנשלח איתה עוד אדם ,לוודא שלא תבגוד בנו ביחד עם הנערה" אמרה העוצרת "אולי את נסיכנו האהוב"
"אותי???" שאל ,המום.
"אין דבר שיכבוש את לב העם יותר מגיבור חדש " אמרה "כולנו מעדיפים שזה יהיה אתה"
הוא בלע את רוקו " אני אלך " אמר "אני אביא לנו שקט"
אבל בפנים קילל את עצמו את העולם .
עכשיו הוא יצטרך להרוג, דבר שנשבע לא לעשות לעולם.