שכל מצווה צריכה הכנה
גם הכנות לטבילה הן מצווה בפני עצמה וצריכות הכנה
אני לא יודעת כמה ההקבלה תדבר אלייך, אבל אני מצליחה להקביל את זה למצוות אחרות, למשל הכנות לשבת.
כמה טורחים ומנקים וקונים ומתרוצצים ומתעייפים. ואז באה שבת, שהיא מצווה בפני עצמה.
אפשר להסתכל על זה כ- אוף! הגיעה שבת ואני עייפה ולא עשיתי קניות וכמה בישולים וכלים, או להסתכל על זה כ- אני זוכה לטרוח למען שבת המלכה.ואז ההכנות עצמן יכולות להפוך לעונג. חוץ משבת עצמה שנהנים ממנה ומתענגים עליה כי טרחנו הרבה ועכשיו הבית נקי, הבגדים מכוהצים, השולחן ערוך יפה, האוכל טעים לי ומיוחד לשבת, אני קוראת ספר שאני אוהבת .
עם מוזיקה טובה תוך כדי בישולים או שיעור/ פודקאסט, וכד
אותו דבר בטבילה
אבל זה מצריך הכנה מוקדמת להכנה
למשל - כדי לא להיות בלחץ עם הלשון בחוץ עושים קניות לפני, ולא משאירים הכל לשישי, מנקים ומסדרים חלק מהבית.. קוניםחלק מהאוכל מוכן אולי.. או בקיצור - תכנון מוקדם
אותו דבר בטבילה - את יודעת שאת טובלת ביום x, אם זה מרגיש לך לחוץ אל תעשי הכל בלחץ באותו יום. ותהני מההכנות. מהסרת שיער וסידור גבות אם את עושה, מסידוכ המיטה והחדר לקראת, מצעים חדשים וריח נעים בחדר, סט טיפוח נעים כזה לאחרי או פיג'מה מפנקת. לדאוג שילדים לא יהיו עלייך ביחד עם ההכנות אם יש ילדים, זה עולם אחר התארגנות בנחת או בלחץ מבחינתי לפחות.
וגם - את נהנית מהאחרי כמובן.
זה בפן הגשמי של ההכנה
בפן הרוחני של ההכנה אני חושבת שכדאי ללמוד קצת על הזכות הזו שיש לנו הנשים בעצם הטבילה..
זו מצווה שלא נמשכת לנצח בעז"ה וכדאי לקרוא דברי חיזוק כדי להרים לעצמנו, וגם על מסירות הנפש של דורות קודמים. הכנה גשמית ורוחנית למצווה היא הכנה שלמה ונכונה יותר בעיניי. אבל צריך להקדיש לזה זמן ובדורנח עם כל העומס, לפעמים לא מוצאים זמן להתפנות לזה
מסייגת ואומרת שאני יודעת שיש נשים שזה לא מדבר אליהן כי יום הטבילה יכול להיות טעון מאוד נפשית בשבילן מכל מיני סיבות.
אבל ככה זה בכל אופן בשבילי