בכנות, שאת צריכה להכיר בכך שעברת שלב בהורות.
היא כבר לא ילדה קטנה, ולשחק עם האחים הקטנים יכול להיות נחמד אבל גם לעורר טריגרים ולאבד עניין.
אני מבינה שכל הטיפולים והדברים שאת לוקחת אותה זה מעמיס ממש.
אם בדרך אל וחזור את מתייחסת אליה ולוקחת אותה ליום כיף, לא הייתי מעמיסה עוד זמן,
אלא חושבת איך לקלוע יותר עם הזמן שכן יש לכן יחד שהיא תרגיש שממש רואים אותה בזמן הזה.
לגבי תעסוקות, כמה עוד תצליחי למשוך בלי לתת לה תעסוקות של גדולים יותר?
נכון זה מלכלך, וזה מוציא מהדעת שהם לא מסדרים אחריהם, וזה גם מסביר מאוד למה היא נמשכת למחשב.
אבל אין מנוס. אז תצליחי למשוך בכח עוד כמה חודשים, ומה אז?
היא עולה לא'? אם כן אז בכלל זה הזמן לאפשר לה.
אולי לא בימים גשומים או קרים במיוחד,
אבל תנסי לחשוב מה אפשר לתת לה יחסית בחופשיות ושאפשר בקלות יחסית לשאוב או לטאטא.
למשל צבעי ידיים על משטח קרמיקה, גואש במרפסת עם בגדים שאפשר ללכלך (אנחנו מנקים שם פעם בשבוע ביום שישי ובהחלט יש מה לנקות..)
נשמע שהיא מסוג הילדים שצריכים להרגיש עם הידיים. להרגיש בגדול, בצבעים עזים. להרגיש שמשהו קרה עם התעסוקה.
טיפ מעולה זה להסתובב סביב בית דפוס ולחפש ערימות של פלקטים 70*100 אוספים ערימה מכובדת ואפשר להוציא לילדים בכמויות.
אנחנו משתמשים בזה המון ליצירות. יש לילדים מרחב להתפרע, לכתוב ולצייר בגדול עם גואש.
זה ממש נותן להם סיפוק ומבדיל אותם מהקטנים.
אני חושבת שכדאי לייחד זמן בשבילה כשהיא חוזרת מהגן ולא לחכות לערב, כדי שהיא קודם תקבל את מנת הצומי היומית שלה.
אפשר לספר לה סיפור ואז לעשות יצירה או פעילות כלשהי בעקבות הסיפור.
את יצירתית בטוח תצליחי לאלתר משהו.
וגם אם קשה לך איתה, אני חושבת שאפשר לאפשר לה מחשב. לא כל היום, אבל כן כמה זמן שאת צריכה שקט ממנה כדי להחזיק את היום. יש ילדים שזקוקים לזה יותר ופחות יודעים להעסיק את עצמם.
לא הייתי נמנעת מזה בכל מחיר.
דווקא כשהיא תגדל עוד קצת היא תהיה יותר עצמאית מחוץ לבית ותוכלי לשלוח אותה למכולת או להביא דואר או לחפש קרטונים ליד המכולת ולעדות מזה יצירה.. יש לי כל מיני יעדים לשלוח אליהם ילדים משועממים שיציאה החוצה לא תזיק להם..
אבל כרגע היא עוד קטנה בשביל זה אז צריך להעסיק אותה בבית.
תגידי, מה עם טטריס ומשחקים אלקטרוניים, בא בחשבון?
עוד כיוון זה לתת לה לגדל צמחים בגינה ולקשט את הגינה שלה.
בת ה6 שלי עכשיו מגדלת בצל. וזה חמוד כמה היא משקיעה במסביב.