יש תאוריה שאני רוצה לדבר עליהGandalf66
הבעיה שזה באנגליתגנדלף הורוד
תרגום?
תרגוםGandalf66
זה בלתי הגיוניגנדלף הורוד
ראשית, ברד דור והמוראנון לא היו נופלים, אלמלא הטבעת הייתה הטבעת המקורית, שחישל סאורון אי שם, בעידן השני.
שנית, כל הקטע הזה כתוב מנקודת מבטו של סמוייז גמאג'י, והיינו יודעים אם הוא הביא טבעת מזויפת.
ובכלל, מאיפה יש לו טבעת מזויפת באמצע מורדור?
ויש סיכוי שאתה - או מחבר התיאוריה - אם זו לא שאלה פוגענית - ג'קסונאים?
פשוט קטלת את התאוריה הזאתGandalf66
כמה דברים:
1. אני לא מבין למה הייתי צריך לתרגם את זה
2. תודה ששברת בשבילי את התאוריה
3. אני אכן...
..גנדלף הורוד
1. אני בקושי יודע מה זה Dog
2. כי אני גאון
3. יהיה מעניין...
יש כאן כמה משתמשים פחות שוחרי שלום לג'קסונאים
כולם יודעים שהסרטים יותר טוביםGandalf66
כולם יודעים שאני יכול להביא לך סקרים נגד טענתךגנדלף הורוד
מלא סקרים שנעשו
ומה לוקח בסרטים את הספרים?
90% קרב, 8% דיבורים, ו2% עלילה?
מקורות?Gandalf66
אני מאושרגנדלף הורוד
הוא נחשב הספר הכי מצליח של המאה העשרים (סקר ערוץ 4 של הטלוויזיה הבריטת ואחת ההוצאות הגדולות בבריטניה)
ועזוב אותי, ושמע את רבנו הרב"ז:
מיתוס נוסף שאני רוצה לרסק כאן הוא המיתוס המאד מאד מתועב שבו אנו נתקלים, בעיקר כשאנו קוטלים להנאתנו את יצירתו של פיטר ג'קסון בפורומים: "שלישית הסרטים ע"פ ג'קסון העלתה את שר הטבעות מתהומות השיכחה והפכה אותו לפופולרי שוב".
אין דבר שמקפיץ לנו את הפיוזים יותר מהקביעה הזו, שהסרט של ג'קסון ליבה את הגחלת העמומה ו"החזיר" את הקוראים לספר.
נכון, רק חמור יתעלם מהעליה הדרמטית במספר קוראי 'שר הטבעות', מאז שהסרטים יצאו. אבל האם 'שר הטבעות' לא היה פופולרי לפני הסרטים? בוודאי שכן. קצת עובדות על הספר, שכולן נכונות עוד לפני יציאת הסרט, על מנת לסבר את האוזן:
[בסוגריים – מקור הנתונים]
מתאריך יציאתו (55-56), נתקל 'שר הטבעות' בביקוש ער. בעוד החלק הראשון הודפס ב 3,000 עותקים בבריטניה ו 1,000 עותקים לארה"ב. החלק השלישי כבר יצא ב 7,000 עותקים בבריטניה ו 5,000 עותקים לארצות הברית (LOTR Companion – Hammond, Scull)
מרגע הוצאתו לאור, 'שר הטבעות' תמיד היה בהדפסה מתמדת בהוצאת אלן&אנווין ומעולם לא ירד ממכבשי הדפוס. (LOTR Companion – Hammond, Scull)
ספריו של טולקין תורגמו ל 42 שפות. (Annotated Hobbit – Anderson)
הפופולריות של 'שר הטבעות' באמצע שנות השישים, שברה כל שיא אפשרי בארה"ב. עוד לפני הסרט נמכרו לא פחות מ 45 מיליון עותקים, פיראטיים ומאושרים, של 'שר הטבעות' בארצות הברית לבדה. (Q&A with Clay Harper, Tolkien Projects Director. האתר של ההוצאה האמריקאית http://www.houghtonmifflinbooks.com/)
מספר העותקים (של הטרילוגיה כולה) שנמכר ברחבי העולם היה 100 מיליון מעט לפני יציאת הסרט. (מתוך USATODAY – http://www.cesnur.org/tolkien/016.htm)
כמאתיים ספרים אודות טולקין ויצירותיו (לא כולל מספר הגרסאות של ספריו של טולקין) יצאו לפני שנת 1999. (אחרי יציאת הסרט יצאו 200 ספרים נוספים על טולקין ויצירותיו). (AMAZON POWER SEARCH)
ספרי 'שר הטבעות' ראו אור בישראל בשנת 1979 ומאז לא ירדו מהמדפים,. 60,000 עותקים של ספרי 'שר הטבעות' נמכרו עד לפני יציאת הסרט – מספר כמעט חסר תקדים לספרות מתורגמת בישראל. (כתבה בהארץ – http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/ShArtPE.jhtml?itemNo=108299)
משאל ענק שנעשה בבריטניה ב 26 לינואר 1997, על ידי ערוץ 4 ורשת חנויות הספרים Waterstone’s וכלל 25,000 נשאלים, קבע ש'שר הטבעות' הוא הספר הטוב ביותר של המאה העשרים. (Tolkien Man & Myth – Pearce)
לאור חוסר האמון שהביעו אנשי הספרות הגבוהה בתוצאות הסקר, תוך כדי טענות לזיוף קולות שאורגן על ידי אגודת טולקין הבריטית, אורגן משאל נוסף על ידי ה Daily Telegraph, שתוצאותיו התפרסמו ב 22 לפברואר והראה ששוב, הסופר הטוב ביותר הוא טולקין והספר הטוב ביותר הוא 'שר הטבעות'. (Tolkien Man & Myth – Pearce)
המהומה התרבותית וחוסר האמון שהביעו שוב אנשי הספרות הגבוהה גרמה לאגודת Folio – אגודת קוראים, הכוללת 50,000 חברים, לארגן בחירות בשאלה מהו הספר הטוב ביותר. יותר מעשרת אלפים איש השתתפו ושוב נבחר 'שר הטבעות'. הפעם המבקרים לא יכלו להטיל ספק בתוצאות וכל שנותר להם היה לקונן מרה על מצב הספרות ולחזור לקרוא ספרים משעממים שעוסקים באנשים קטנים ועלובים שמחטטים בפופיק של עצמם. (Tolkien Man & Myth – Pearce)
אגודת טולקין הראשונה הוקמה בארצות הברית בשנת 1967 ואגודת טולקין הבריטית הוקמה בשנת 1969 ומאז היא נחשבת לאגודת טולקין הגדולה ביותר. קהילות ואגודת טולקין שונות היו קיימות החל משנות ה 70 בכל רחבי אירופה ובמיוחד בהולנד, שוויצריה וגרמניה.
לאורך שנות השמונים והתשעים היו מספר התארגנויות מקומיות של חובבי טולקין בישראל שהגדולה שבהן היתה באילת ומנתה בשיאה כשישים עד מאה חברים. קהילת טולקין הישראלית נוסדה בשנת 1998.
אני חושב שהעובדות האלו מראות היטב ש'שר הטבעות' היה פופולרי מאד גם לפני טרילוגית הסרטים של פיטר ג'קסון. כפי שציינתי קודם – אין חולק על העובדה שהסרטים הזניקו את הפופולריות של 'שר הטבעות' וגרמו לבאזז לא קטן סביב הנושא, אבל העיקר הוא שהספר היה פופולרי לפני וימשיך להיות פופולרי גם אחרי שהסרטים ישכחו מלב…
סוף
שאלתי את צאט גיפיטיGandalf66
הינה מה שצאט גיפיטי כתב:
The answer to whether "Lord of the Rings" is better as books or movies largely depends on personal preference. Some people prefer the depth and detail of the books, while others enjoy the visual spectacle and storytelling of the movies. Both have their own unique strengths and appeal to different audiences.
אני יודע שאתה לא הכי כוכב באנגלית אז ביקשתי ממנו להסביר במילים פשוטות😉
אעשה טרנסלייט...גנדלף הורוד
זה ברור
זה עניין של העדפה אישית
אוקיי אוקייGandalf66
אמתיןגנדלף הורוד
קח בחשבון שרוב ספרי הפנטזיה זה 70 שנהגנדלף הורוד
מתבססים על שרהט
או מושראים ממנו
תתרגם את זה מכשף ורוד!Gandalf66
because you wrote me down to say clearly, I'll tell the truth: the movies are much better and no pink Gandalf could argue with that! And here are some reasons:
1. According to the Doritos survey in 2013, 99 percent of reviewers said the movies were better
2. Tolkien himself admitted that the film adaptation easily takes his books!
3. On the Channel 7 forum, a very smart and reliable person named Gandalf66 said that the movies are much better
נראה לי שיש סיכוי שפיבקרתגנדלף הורוד
במיוחד ב3
וגפם הסרטים יצאו באזור ה2000 אם אינני טועה?
טולקין נפטר ב'73
זה לא אני!Gandalf66
שאלתי שוב את צאט גיפיטי והוא
אמר ש"טולקין חזה את הסרטים אחרי שהוא למד זאת מבני הלילית" אמת אני אומר לך!
וודאיגנדלף הורוד
אתה משכנע אותי יותר ויותר
מה אני אגיד...
והתעלמת מדברי רבנו הרב"ז שליט"א
לא התעלמתי!Gandalf66
ממתיןגנדלף הורוד
קודם תביא טענות נגד חיזוי העתידות של האלפים ואז נדGandalf66
רשמתי נדברGandalf66
ממש עצוב לי להרוס לךגנדלף הורוד
אריול נפגש עם אלפים בטול ארסאה
לא טולקין
וואלה!Gandalf66
לא אני אמרתי את זה!Gandalf66
ובגלל זה זה לא אמין.גנדלף הורוד
חוץ מזהGandalf66
אכןגנדלף הורוד
לא יודע מי זה אריול

אתה...Gandalf66
הינה ציטוט של רבנו הרב"ז שליט"א:Gandalf66
"זוכרים שפעם אמרתי משהו שמגבה את גנדלף הורוד?
זה היה בצחוק, הסרטים שולטיםםםםםם"
קורעגנדלף הורוד
אני שונא שעושים לי את זהGandalf66
הוא אמיתיגנדלף הורוד
רן בר זיק
מה אם איול?Gandalf66
איך הבחור הזה קשור לאיול?Gandalf66
לאיזו רמה גבוהה הגענוGandalf66
הרב"ז הוא רבם של הטולקינאיםגנדלף הורודאחרונה
תאוריהGandalf66
אין לה הרבה ביסוס אבל..
Gollum Killed Frodo's Parents
A Theory That Adds Even More Irony To Gollum & Frodo's Destinies
This theory is one that I can buy into far more readily. Frodo's parents, Drogo and Primula Baggins died about 20 years before the events of The Lord of the Rings when they suffered a boating accident. Little is known about the details of this, but it's confirmed that the couple drowned. This fact inspired the theory that Drogo and Primula were attacked by Gollum, who was looking for his precious Ring.
Gollum is an adept swimmer, and his general history with water makes Drogo and Primula's deaths right up his alley. If the creature truly was responsible, it makes Bilbo sparing Gollum and Frodo later taking pity on him even more ironic. Had Bilbo killed Gollum, then Frodo would never have been orphaned. Then again, Gollum also wouldn't have been there to destroy the One Ring, either.
עברית?גנדלף הורוד
אוי נו,מי האיש? הח"ח!
בוא לא נהיה בצלאל (הייתי חייב, כי בכל זאת, טולקינאות והכל).
אגב, בעיניי, רעיון מופלא.
וואו, איזו תיאוריה מעניינת ומסתברת מאוד!מתואמתאחרונה
שאלהGandalf66
זו שאלה לפורום משוב...מתואמת
שם המשתמש של עצמך רשום בכחול (כל אחד רואה את עצמו בכחול). אדום זה צבע של מנהלים וירוק זה צבע של מומחי פורום. (מנהל ומומחה רואים את עצמם גם בכחול)
כל שאר פשוטי העם לא צבועים...
חום זה מנהלים של אותו פורוםארץ השוקולדאחרונה
..קעלעברימבאר
..
טבעות הכוח חוזרת לעונה 3!Gandalf66
אין תאריך עדיין..
מאחורי הטבעות: "תחזית שלי ללא ביסוס, 26/9/2026"
סדרה אנרייטדGandalf66
יצא חלק 2? חח לא עוקבסוורוס סנייפ
העונה השנייה ממש טובהGandalf66
לאפוקי מהעונה הראשונה?סוורוס סנייפ
כי אם לא אין סיכוי שאני מציץ
לא125690
מה יהיה מיוחד בשלישית?גנדלף הורוד
שאני עוד לא יודע איך היא125690
היא העונה הראשונה בסדרה שGandalf66
העונה הראשונה קצת יותר טובהGandalf66אחרונה
שם אחר למערת צדקיהו:קעלעברימבאר
למה?גנדלף הורוד
כי היא היתה מכרה אבנים, והיא ליד הר המוריהקעלעברימבאר
מערת צדקיהו זה מכרה?גנדלף הורוד
זו היתה מערה טבעית קטנה שרובה הוגדלקעלעברימבאראחרונה
מה דעתכם על מפגש פורום בחנוכה?גנדלף הורוד
קודם תקרא לבעל האוב שיעלה את מנדוס ודורין מהאובקעלעברימבאר
מנדוס נתן את אישורוגנדלף הורוד
אם זהקעלעברימבאר
בתחנה המרכזית תקראו ל @כקדם😅
מה עם מתחם שרונה?גנדלף הורוד
מישהו בעד?גנדלף הורודאחרונה
זה לא צריך להיות בטבעת הגורל,ומצריך לחכות 3 עדנים?קעלעברימבאר
לפני שתהיה אפשרות לחנינה?
נתניהו הגיש לנשיא הרצוג בקשת חנינה
(חוץ מזה שעל תיקי אלפים נותנים בכלל חנינה? הרי הם ילדי ארו?)
דווקא על זה שמעתי הפעםגנדלף הורודאחרונה
חשבתי על משהוגנדלף הורוד
הקטע בסילמריליון, שגורלים האומלל מסגיר את ברהיר וחבורתו לסאורון
ממש ממש מזכיר את סיפור יהודה איש קריות