בעזרתו יתברך
פעולה על התמודדות החיים עפ"י דרכיה של דסי.
"דסי אוהבת לחיות דסי רוצה לחיות ברגע שדיברת איתי באילת אז זה היה הכל מסביב שמח וכ"כ פשוט לעשות את הדברים האלה והכל ו...זה לא היה כמו עכשיו ש..נמצאים בתוך ביש והרגשה לא טובה וכאבים. גם כאבי גוף ואני אומרת גם כי הסבל הנוראי הוא הסבל של הנפש..."(דסי רבינוביץ ז"ל בראיון לפני מותה)
מה זה בעצם הנפש הזאת שגורמת לדסי את רוב הקושי?
מה זה הדבר הזה מה הוא עושה?
"האישיות של האדם מורכבת משלושה חלקים:נפש,רוח ונשמה. כל חלק והייחודיות שלו.
הנפש היא הכוח המניע את האדם לחיות.הדחף לאכול ולשתות,לישון ולגדול,ללדת ולהתקיים."(חוברת "בשביל הנשמה" חודש אדר תש"ע)
אז מהו הקושי של דסי?
איך עליה להתמודד איתו?
"דסי יודעת שהיא צריכה להתמודד עכשיו עם דבר מאוד קשה ו...עברתי שנה וחצי מאוד קשיים ועכשיו זה השלב האחרון שאני צריכה להרים את כל הכוח שלי ולקחת את עצמי ולעלות האלה ולהתמודד וזה קצת קשה לי אבל אני לא מוותרת ואני מקווה שיהיה בסדר כי הם רוצים שיהיה טוב ואני יודעת שאני אהיה בריאה פשוט עכשיו בשלב כ"כ קשה וכ"כ לא ורוד מסביב כמו שהיה באילת אז זה קצת קשה אבל אני יודעת שיהיה בסדר"(דסי רבינוביץ ז"ל בראיון לפני מותה)
דסי מחליטה להתמודד עם המחלה שלה ב-"יהיה טוב,אני אהיה בריאה".
היא מאמינה באמונה שלמה שזה רק ניסיון וזהיא עוד תבריא ממנו.
אבל ברור שיש פחאדים ופאחד...אבל גם איתו צריך ללמוד להתמודד...
"כל בנאדם מפחד שיהיה לו משהו שיהיה חולה,ימות. גם אני מפחדת לי זה יותר עומד מול הפרצוף כי אני סובלת מסרטן וסרטן זה דבר שמתים ממנו גם אבל אני משתדלת לקבל תקווה מהדברים שאני יכולה ואני יכולה לקבל תקווה מכל מיני דברים ואנ י משתדלת לחיות ולשמוח מכל מיני דברים קטנים ו...מפחדים,כן מפחדים למות מפחדים...אבל אין ברירה כל אחד צריך לפחד. אני מקווה שאני אהיה ברואה ושתוכל לראיין אותי כשאני אהיה בריאה"(ראיון של עמותת "שכרון מנחם" עם דסי ז"ל)
בכל דבר גם בדברים הקשיים ביותר בחיים שלנו צריכים למצוא את הדברים הקטנים שמשמחים אותנו.
מילה נחמדה מחברה,חיבוק חם ממדריכה או כל מיני דברים כאלה ואחרים ומהם למשוך את הכוחות ולהמשיך להתמווד עם הנסיונות.
"אני לא יודעת מאיפה יש כוח אבל זה בא,אני חושבת שזה בא מכל האנשים מסביבי כי לפעמים אני קמה ואני אומרת שאין לי כוח כבר להמשיך אבל אנשים מסביבי דוחפים אותי ואז חייב להיות כוח ועושים כוח ואם אין כוח..אז קצת בכוח כמה ימים ואז יש עוד פעם כח"(דסי רבינוביץ ז"ל)
שנזכה להתמודד עם הנסיונות שלנו בדרכים הטובות ביותר.