לפני כמה שבועות קניתי לשני הבנים שלי אקדחים ב-10 ש"ח - גם למשחק סתם, וגם לקראת פורים.
אחד מהם נשבר כמעט מיד. זה לא עלה המון, והילד מאוד התבאס, אז ביקשתי מבעלי לקנות חדש.
בתחילת השבוע בעלי קנה לאחד הבנים רובה ב30 ש"ח, גם לתחפושת. לבן השני היה כבר רובה בבית.
באותו יום או יום אחר כך משהו ברובה התקלקל. עדיין אפשר לשחק בו, אבל הוא כבר לא משמיע רעש כשיורים בו (זה לא רעש חזק מידי, והם נהנים מזה...).
היה לו מאוד חשוב שהרובה יהיה תקין לתחפושת. והבן השני דווקא רצה את הרובה גם בלי הרעש, ושמח שיהיה לו חדש יותר, אז הסכמנו לקנות אחד נוסף (שיחכה סגור באריזה עד פורים כדי שלא ייהרס).
היום נסענו לקנות עוד אביזרים לתחפושות )היום זו היתה הקניה האמיתית, כל הפעמים האחרות זה היה גם בתור הפתעות אחרי תורים לרופא שיניים וכדו').
לא תיכננו מראש, אבל בחנות הילדים ראו משקפות שהם מאוד רצו, ב-60 ש"ח. אמרתי להם שאני לא מוכנה לקנות משקפת בסכום כזה בשביל תחפושת (גם אם זה ישמש אחר כך למשחק). אבל הם מאוד רצו, אז אחד מהם קנה מכסף שקיבל מסבא וסבתא ובינתיים שמר ועוד לא השתמש בו. והשני ביקש שזה יהיה אחת ממתנות יום ההולדת שלו (יש לו יום הולדת לפני פורים). אז קנינו שתי משקפות, שהיו נראות די איכותיות.
והיום הם שיחקו הרבה באחת המשקפות (המשקפת של היום הולדת מחכה ליום הולדת, אז הם שיחקו בשניה).
ואז הילד שהמשקפת לא שלו בטעות שבר את המשקפת. לא ברור איך ומה קרה, אבל זה פתאום נפל לו ונשבר חלק.
והילד שהמשקפת שלו לא מוכן בשום מצב שננסה לתקן (זה דבר שאפשר לנסות לחבר, ואולי דבק חם יחזיק את זה, אבל זה לא יהיה כמו חדש). הוא מתעקש שהוא רוצה חדשה, בלי שום דבר ושום תיקון, ואת החדשה הוא לא יתן לאף אחד כדי שהיא לא תישבר.
בינתיים דחיתי את התשובה ואמרתי לו שאני ואבא נדבר ונגיד לו מחר מה נעשה. הוא מבחינתו חושב שהדיון הוא רק מתי יקנו לו חדשה.
אני ממש מתלבטת מה לעשות.
מצד אחד אני לא חושבת שנכון לקנות חדש, בסכום כזה שמראש לא תכנננו להוציא. (האמת שיש לו מספיק לקנות עוד אחת מהכסף שלו, אבל גם את זה אני לא בטוחה שנכון לעשות).
מצד שני, זה באמת לא אשמתו, זה אפילו לא הוא שבר. וזה באמת מבאס מאוד כשמשהו יקר (יחסית) נשבר כבר ביום הראשון אחרי שקנו אותו.
מכיוון אחר, חשבתי להגיד לילד ששבר בטעות, שהמשקפת השלמה שלו תעבור לאחיו, והוא יקבל ליום הולדת את המשקפת השבורה (שנדביק כמובן). אבל זה גם ממש לא נשמע לי - להביא לו מתנת יום הולדת שבורה...
בקיצור, אשמח לשמוע כיווני חשיבה, מה הייתן עושות?
)