אני לא מחפשת להיות הציירת הכי טובה בעולם, ולא כל כך אכפת לי איך אנשים אחרים מציירים.
גם לא במידות שלי, אני לא מחפשת להיות הכי. לא מחפשת הערכה ציבורית.
גם נקודת המוצא שלך שנישואין זו חוויה חיובית - לא חושבת שזה נכון, ראה את סטטיסטיקות הגירושין.
לראות נישואין בין אחים כתחרות מי מתחתן בגיל הכי צעיר - נראה לי לא בריא ולא נכון ומתכון לאסון.
נכון, כשמתחתנים אנשים צעירים ממני, ברור שכואב לי ושאני מקנאה. זה דבר שאני שואפת אליו, עובדת לקראתו, מתאמצת - ועוד לא הצלחתי להגיע לזה. בתחום הזה של הזוגיות, כרגע אני בציון נכשל והם כנראה בטוב מאוד או במצויין.
אני לא אומרת שאין מה להצטער, שזה לא נוגע באח המבוגר - ממש לא, כנראה לא הייתי ברורה מספיק, כי נראה שכך גם @advfb הבין - אני אומרת שתמיד יהיו סביבי אנשים שהם יותר ממני, בכל תחום (מה לעשות, אני לא יוסיין בולט או מייקל פלפס). ואם אני בוחרת להסתכל על החיים כתחרות, אני רק אצבור הפסדים, ובמקום מוטיבציה זה יביא לייאוש.
האינטואציות הטבעיות שלנו אומרות שהעולם צריך להתנהל בסדר מסוים, ושבסדר הזה האח הקטן מתחתן לפני הגדול.
וגם שיגעת ולא מצאת, אל תאמין.
ואפשר כמובן להרחיב את זה לעוד תחומים - באינטואציה הטבעית, השביעי באוקטובר לא יכל לקרות. לרוע הזה אין מקום בעולם.
צדיק ורע לו.
אנשים שנולדים עם מחלות נוראות ואיומות.
וכו' וכו'.
אבל מה לעשות, הקב"ה לא מנהל את העולם לפי האינטואציות שלנו. זה לא אומר שלא כואב לנו. זה לא אומר שזה לא נוגע בנו.
ובדיוק בגלל הנגיעה הזאת, אנחנו צריכים להגדיר לעצמינו את ההתייחסות למצב הזה, וזה מה שכתבתי בהודעה - אפשר לשמוח מאוד על כך שהאח מתחתן, ובו בעת להצטער ולכאוב על זה שאתה עדיין רווק, והרגשות האלה יכולים להיות בו זמנית - ולדעתי, צריך לתת מקום לשני סוגי הרגשות האלה, לא להדחיק אף אחד מהם.