לא יודע מהיכן להתחיל
אני כבר כמה חודשים מתלבט אם לפנות לעזרה או לא, אני גם לא יודע למי בדיוק
אז ככה, אני חרדי (זרם חסידי) מבית טוב וסטנדרטי
אני כבן 30 נשוי + 4 ילדים
התחתנתי בגיל 21 עם אישה ממשפחה טובה שהוריי בחרו עבורי - אפשר לומר שכאן בעצם הסיפור מתחיל
בתור בחור ישיבה הייתי בחור טוב, מוכשר, חברותי. לא שפיץ אבל מהבחורים הטובים בישיבה
יש לי תכונת מרדנות טבעית, ובמהלך כל שנותיי בישיבה הצלחתי לרסן אותה פחות או יותר
מה שקרה, מספר שנים לאחר החתונה נפתחתי יותר, לפחות ב'דעות' - אני מחשיב את עצמי לבנאדם משכיל, אני קורא המון ויודע המון (מבחוץ לא נראה עלי שינוי)
כיום 10 שנים אחר החתונה אני עובד במשרה מקצועית ומכובדת, אמנם במחלקה שאני עובד העובדים ברובם חרדים, אך המשרד ממוקם בתל אביב מה שבעצם חושף אותי עוד יותר לעולם הגדול...
וכאן הקאצ' הגדול, אני כבר מסתובב כמה שנים עם הרגשה שאני לא מתאים לאשתי (ולילדים שלי), אין לי כמעט קשר היום עם החברים שלי מפעם (בקהילה) חיי סובבים בעיקר סביב התפתחות אישית מקצועית וכלכלית
הקטע עם אשתי, שהיא מאוד עקרונית ורוחנית (מחנכת דגולה), היא מבחינתה רוצה להמשיך את חייה כפי שהתחתנו, והיא מסווגת אותי כבחור שירד ברוחניותו...
בכל פעם שניסיתי לדבר איתה באופן פתוח על המחשבות שלי ועל המסקנות שלי, רק הגענו לוויכוח אין סופי - דווקא יש לה ראש (די) פתוח והיא מבינה מה הנקודות הכואבות לי, אך היא רואה בזה כוויתור על חיים רוחניים בדרגה מסויימת, מבחינתה לחיות את החיים כפי שאני רוצה - זו ירידה רוחנית שלא באה בחשבון
מה גם, שיש דברים שמעצם היותה מורה בתיכון חרדי, היא אינה יכולה להרשות לעצמה (דוגמא פסיכית - יציאה למסעדה)
חוויתי בשנים האחרונות הרבה משברים, חלקם ממש קשים ובוגדניים - אם לומר את האמת, יש תקופות בהם אני מתהלך עם סערת רגשות של בחור בן 18 - גם מבחינה מינית וד"ל....
לפעמים אני חושב לעצמי, בא לי לברוח לעזוב הכל וללכת לגור באיזה חור בגלובוס, לחיות את חיי כפי שאני חושב שצריך לחיות אותם.
חשוב לי לציין, אין לי בעיות או קושיות באמונה בה', רק אני נמשך לסגנון אורטודוקסי-מודרני פתוח יותר
לעיתים אני מרגיש ממש בודד בעולם - לא מרגיש שיש לי בחיים משהו ששוה לי לחיות בשבילו - אני לא מצליח לאהוב את אשתי ואת הילדים - אני מרגיש שזה לא מה שרציתי שיהיה...
אני חושב לעצמי, לו רק יכולתי להחזיר את הגלגל אחורה ולבנות בית ומשפחה בצורה שבה אני חושב שצריך להיות, ולא איך שהוריי/המסגרת/הקהילה בחרו בשבילי
כבר חשבתי מיליון פעם לפנות לעזרה, אך מטבעי המרדני (והמשכיל) אני לא באמת סומך על מישהו שיוכל לעזור לי
אם לסכם את הפריקה שלי בכמה מילים - אני מרגיש שאני חי בטעות - שלא זה המקום שהייתי רוצה להיות בו