עזרהחרדי הארדקור

לא יודע מהיכן להתחיל

אני כבר כמה חודשים מתלבט אם לפנות לעזרה או לא, אני גם לא יודע למי בדיוק

אז ככה, אני חרדי (זרם חסידי) מבית טוב וסטנדרטי 

אני כבן 30 נשוי + 4 ילדים

התחתנתי בגיל 21 עם אישה ממשפחה טובה שהוריי בחרו עבורי  - אפשר לומר שכאן בעצם הסיפור מתחיל

בתור בחור ישיבה הייתי בחור טוב, מוכשר, חברותי. לא שפיץ אבל מהבחורים הטובים בישיבה 

יש לי תכונת מרדנות טבעית, ובמהלך כל שנותיי בישיבה הצלחתי לרסן אותה פחות או יותר

מה שקרה, מספר שנים לאחר החתונה נפתחתי יותר, לפחות ב'דעות' - אני מחשיב את עצמי לבנאדם משכיל, אני קורא המון ויודע המון (מבחוץ לא נראה עלי שינוי)

כיום 10 שנים אחר החתונה אני עובד במשרה מקצועית ומכובדת, אמנם במחלקה שאני עובד העובדים ברובם חרדים, אך המשרד ממוקם בתל אביב מה שבעצם חושף אותי עוד יותר לעולם הגדול...

וכאן הקאצ' הגדול, אני כבר מסתובב כמה שנים עם הרגשה שאני לא מתאים לאשתי (ולילדים שלי), אין לי כמעט קשר היום עם החברים שלי מפעם (בקהילה) חיי סובבים בעיקר סביב התפתחות אישית מקצועית וכלכלית

הקטע עם אשתי, שהיא מאוד עקרונית ורוחנית (מחנכת דגולה), היא מבחינתה רוצה להמשיך את חייה כפי שהתחתנו, והיא מסווגת אותי כבחור שירד ברוחניותו...

בכל פעם שניסיתי לדבר איתה באופן פתוח על המחשבות שלי ועל המסקנות שלי, רק הגענו לוויכוח אין סופי - דווקא יש לה ראש (די) פתוח והיא מבינה מה הנקודות הכואבות לי, אך היא רואה בזה כוויתור על חיים רוחניים בדרגה מסויימת, מבחינתה לחיות את החיים כפי שאני רוצה - זו ירידה רוחנית שלא באה בחשבון

מה גם, שיש דברים שמעצם היותה מורה בתיכון חרדי, היא אינה יכולה להרשות לעצמה (דוגמא פסיכית - יציאה למסעדה)

חוויתי בשנים האחרונות הרבה משברים, חלקם ממש קשים ובוגדניים - אם לומר את האמת, יש תקופות בהם אני מתהלך עם סערת רגשות של בחור בן 18 - גם מבחינה מינית וד"ל....

לפעמים אני חושב לעצמי, בא לי לברוח לעזוב הכל וללכת לגור באיזה חור בגלובוס, לחיות את חיי כפי שאני חושב שצריך לחיות אותם.

חשוב לי לציין, אין לי בעיות או קושיות באמונה בה', רק אני נמשך לסגנון אורטודוקסי-מודרני פתוח יותר

לעיתים אני מרגיש ממש בודד בעולם - לא מרגיש שיש לי בחיים משהו ששוה לי לחיות בשבילו - אני לא מצליח לאהוב את אשתי ואת הילדים - אני מרגיש שזה לא מה שרציתי שיהיה...

אני חושב לעצמי, לו רק יכולתי להחזיר את הגלגל אחורה ולבנות בית ומשפחה בצורה שבה אני חושב שצריך להיות, ולא איך שהוריי/המסגרת/הקהילה בחרו בשבילי

כבר חשבתי מיליון פעם לפנות לעזרה, אך מטבעי המרדני (והמשכיל) אני לא באמת סומך על מישהו שיוכל לעזור לי

אם לסכם את הפריקה שלי בכמה מילים - אני מרגיש שאני חי בטעות - שלא זה המקום שהייתי רוצה להיות בו 

תגובההעני ממעש

למרות ההבנה ש לו היה כך וכך

בפועל אתה במקום מסוים. אם תחליט לעשות ריסטארט זה קביל. אבל יהיה מחיר גבוה. גירושין, מזונות, להתחיל מחדש.

אם תוכל, למצוא חברה חדשה עם דתיים / חרדים, משכילים. יש כאלו מלבדך. ולגבי הזוגיות , לעשות לזה שיפוץ.

הצלחה רבה 

עני ממעשפשוט אני..

אבל לא ממוח

תגובה להעני ממעשחרדי הארדקור

ברור לכל בר דעת שהמחיר לשינוי אמיתי כבד מידי...

למצוא חברים חדשים - נכון להיום לא ממש הצלחתי (בעבודה, כמעט כל העובדים במחלקה מהמין השני). בנוסף זה גם לא נראה לי יפתור את הבעיה היסודית, בסופו של יום ושבוע אתה מגיע הביתה על כל מה שמתשמע מכך. 

שיפוץ לזוגיות - הלוואי, ברור לי שכל עוד ואשתי לא תשמע מסמכות תורנית שיש לבצע שינוי בסגנון החיים - זה לא יקרה.

מנסההעני ממעש

תמצא שפה משותפת עם אשתך

אינכם צריכים להיות באותו ראש. אתם צריכים הבנה - הערכה לנקודה בה כל אחד מכם נמצא

לגבי סמכות תורנית, תלוי ומסובך וכו' . אבל ניתן אולי לעבוד בכיוון 

ואם תצאו למסעדה בעיר אחרת?המקורית
עבר עריכה על ידי המקורית בתאריך כ"ד באדר א׳ תשפ"ד 17:10

אשתך מוכנה לזה?

מה היית רוצה לשנות בדיוק בחיים? לא ככ מובן מבחינה פרקטית איפה נתקעת

ואגב, אם אתה לא מחובר לילדים שלך זה לענ"ד דבר אחר שלא קשור בהכרח לקשר עם האישה. למרות שאם היא לא מעריכה ואתה לא מתחבר לאורח החיים שלך, זה די זועק על ילדים ברקע השונות..אבל עם ילדים יש הרבה משיקים יותר גמישים גם באורחות חיים שונים לחלוטין

ועוד על האישה -- אני חושבת שאם היית מרגיש מוערך על ידה, ולא רק כזה שירד ברוחניות, זה היה נראה אחרת. אפשר לא לדבר במושגים של רוחניות כאלה אם זה מוריד את ערכך בעיניה למרות שגם היא צריכה לעשות עבטדה בעיניי, אבל אם נתרכז בך -- אז אם תסתכל על הרצונות שלך ותתווך אותם כרצונות שלך לטחבת הזוגיות שלכם, כמו יציאה לזמן זוגי וכו אולי זה יוכל לקדם אתכם יותר גם בלי לגעת בנקודה הכואבת כל הזמן ולהעצים אותה

נשמע שכדאיתהילה 3>

לפנות יחד איתה לאיזשהי דמות שהיא תסכים לשמוע ממנה,

ולפתוח שם את המצב האישי והזוגי ולקבל החלטות.

זה יכול להיות דמות תורנית, או מטפל זוגי טוב, תחפשו מי

לבחורנגמרו לי השמות

מאוד משמעותי שתגיע בחייך למקום בו אתה נמצא בבחירה.

בוחר.

מעמיק בחייך בכל תחום ותחום, האישי, הזוגי, ההורי, האמוני וכן הלאה

רואה את האפשרויות להתקדמות ושיפור בכל תחום ותחום

לומד איך ניתן לשלב את הבחירות והאמונות שלך ובכלל את מי שאתה בחיים הזוגיים

ונמצא במקום שאתה רוצה ובוחר להיות בו.

כדי לעשות את כל הנ"ל כדאי להעמיק בצורה מסודרת, מקיפה, עמוקה ומותאמת אליך ספציפית בעולם האמיתי, כמובן שאפשרי בהחלט בעזרת איש מקצוע, לבחון את כל התמונה שלמה, לבחון כל מקום ומקום שלך בחיים, לבחון את כל הנ"ל גם עבור אשתך, ולראות כיצד מצליחים להתקדם מכאן יחד ובטוב (אם בוחרים להיות יחד) או כל בחירה אחרת.

אבל העיקר - לבחור.

(מתנצלת שכתבתי על קצה המזלג ובתמצות רב, לא מוצאת כרגע אפשרות להאריך)

שתהיה הרבה ברכה והצלחה ב"ה 🙏

מרגיש לי בין המילים שלךמשה

שיש לך עולם שלם של חיים (שאתה מכנה בלעג "מרדנות טבעית") שפשוט קברת אותו (ריסנת, בשפתך) ועכשיו הוא התעורר. הוא מקום  חי ותוסס והוא חלק ממך. 

את המקום החי ואת החיים האמיתיים והרצונות שלך אתה מכנה "משברים", "סערת רגשות של בחור בן 18" ובכך אתה ממשיך לזלזל בעצמך ובתוך המנגנון החי והזורם של הרצון בחיים שלך. אין פלא, כמובן שאתה לא אוהב את אשתך והילדים ובעצם מרגיש שבחרו לך הכל ואתה בכלוב שאתה רוצה לברוח ממנו לצד השני של כדור הארץ.

אתה לא חי. אתה אולי הולך לעבודה, אבל אתה שורד.

הדבר הראשון זה להוציא את השד מהבקבוק ולהתחיל להבין מה הוא רוצה. זה לא אומר שחייבים לרוץ ולבצע את כל מה שהוא מציע. זה רק אומר שהוא רוצה לדבר וצריך להקשיב לו.

מה קורה שם? מה זורם שם?

עזוב ביצוע. רק להתחיל להתיידד עם האנרגיה הזו שזורמת שם. נשמע שאתה לא רוצה באמת לדעת מה יש שם ולמעשה מפחד ממי שאתה באמת כדי להמשיך לרָצות את האישה והסביבה.

תתחיל להתיידד עם עצמך. קח קובץ טקסט על מחשב ותתחיל לכתוב את מה שאתה מרגיש, את מה שאתה רוצה. את הכל. גם את הדברים שההלכה אוסרת ואין שום כוונה שתעשה אי פעם. 

פשוט תתחיל להוציא את השד החוצה ולהתחיל לעבוד איתו שורה-אחרי-שורה.

איש מקצוע יכול לקדם אותך הרבה, אבל קודם כל אתה בעצמך. במקום להילחם תתחיל להקשיב. גם השיטה הברסלברית של התבודדות וגם השיטה של מתכנתים של לדבר עם ברווז גומי (שזה בעצם אותו דבר) יכולים מאוד לעזור לך לעשות סדר בפנים ולהבין איך המנגנון עובד.

וואו. יפה כתבת.אונמר
כבודטוב גדול

אני קוראת את מה שאתה כותב וזה אכן לא פשוט.

אתה מתאר שנפתחת לעולם הגדול והיית רוצה שגם סגנון החיים שלך יהיה יותר פתוח ממקודם.

אתה מתאר שלאשתך יש ראש פתוח והיא מבינה את הנקודות שכואבות לך אבל היא חושבת שאיך שאתה רוצה לחיות זו ירידה רוחנית.

הדוגמא שהבאת- לצאת למסעדה- קצת לא ברורה לי-

הרי יש הרבה אנשים בדרגה רוחנית גבוהה שיוצאים למסעדה (גם מורות ומפקחות בסמינרים בבני ברק הולכות למסעדה, מהיכרות אישית..)

אולי אשתך מרגישה שאתה רוצה את זה לא בגלל שנפתחת אלא בגלל שהיא רואה ירידה, שאתה לא רואה כנראה, ברמה הרוחנית??

גם מבחינה מינית יש הרבה אפשרויות לאדם הרוחני, אם נגדיר זאת כך, למה אתה מרגיש שאתה חווה סערה?

ויש גם הרבה אנשים בדרגה רוחנית גבוהה שהם מאד מאד חכמים וקוראים ויודעים המון...

אתה מתאר שכשאתה מדבר עם אשתך אתם מתווכחים וויכוח אינסופי- שזו כמובן לא הדרך היעילה להגיע להבנה,

אני חושבת שכדאי להתחיל בזה ולראות איך מוצאים דרך לתקשר בכבוד, באהבה, לראות גם את הצד שלה ואת מה שמפחיד אותה, ולדבר על הצרכים החדשים שלך, בלי להאשים אותה..

האם אוהבים את האישה והילדים רק בגלל שזה מה שבדיוק רצינו שיהיה??

בחיים יש הרבה הפתעות גם אצל בני הזוג וגם אצל הילדים, ואהבה זו בחירה של האוהב לאהוב את מה שיש לו ולהשקיע בו...

ולגבי הפנייה לעזרה- אנשים משכילים וחכמים פונים לקבל עזרה-

כי הם יודעים שאין חבוש מתיר עצמו מבית האסורים..

צרם לי הניסוח שלך.

ולגבי המשפט הסופי, האם כל כך ברור לך שלולא המסגרת והקהילה היית במקום בו אתה רוצה להיות?

אני חושבת שהרבה אנשים יכולים להסתכל עליך ולאמר וואו איך הסתדרת- גיל 30, אישה , 4 ילדים, עבודה מסודרת...

לא ארחיב בזה, אבל אני חושבת שיש לך הרבה טוב בחיים, הרי גם את אשתך אתה כן מעריך,

וקצת תקשורת נכונה וללמוד איך לשלב ולהכניס את מה שאתה רוצה לחיים שלך, מתוך התאמה וכבוד לסביבה,

יוכלו לעזור.

בהצלחה!

^^אלפיניסטית

וגם. כל הטיעון הזה על אני לא אוהב את אישתי ומרגיש חנוק בגלל שזה שידוך מאורגן/הקהילה/המשפחה לא נשמע לי, אתה חי איתה כמעט עשור. יש לכם ילדים ועבר משותף. הצורה בה הכרתם לא רלוונטית עכשיו. להאשים את המסגרת שגדלת בה זה לא צעד מקדם. הורייך גידלו אותך בצורה שהם חשבו לנכון. אתה ילד גדול היום תבחר בעצמך.

פות"שחרדי הארדקור

תודה על כל התגובות

לפחות פעם ראשונה שאני משחרר חלק ממה שיש לי, ומקבל תגובות חלקן ממש קולעות לנקודה

בנוגע לתגובה של משה - אכן אני חושב שזו נקודה מאוד יסודית ורגישה - הפחד לגלות את השדים שהוטמנו עמוק במהלך כל השנים

אני בטוח שמפגש עם עצמי בצורה פתוחה יטלטל אותי

בעצם אני בקרב סמוי על הזהות האמיתית שלי (לא כלפי חוץ) ועל מי שאני באמת 

אולי זה לא נעים לגלות בגיל 30 שאני בעצם לא מי שאני ("מי שאני זה מי (שלא) רציתי להיות")

מאידך, מרגיש לי שאני לא יכול לכלוא את עצמי יותר, זה בלתי נסבל, ויוצר תחושה ענקית של תסכול על פספוס של חיים שיכלו להיות

בתכל'ס נניח ואני רוצה ללכת לייעוץ/טיפול? לאיזה איש מקצוע הייתם ממליצים? יועץ רגשי (שרלטן)? פסיכולוג? רב? או מה?

לא משנה מה הטייטל שלואריק מהדרום
משנה ההתאמה בינך לבינו, איש מקצוע מהסוג הזה נעשה בצורה של שידוך, מי שימליץ לך על הפסיכולוג/רב/מטפל יהיה חייב להכיר אותך ואת איש המקצוע היטב ולהמליץ מתוך רצון להיטיב.
בדיוקאחינועמית

מישהו שאתה סומך עליו (אם אתה חושב שהוא שרלטן מן הסתם הוא לא הכתובת...).

אדם חכם וקשוב.

זה יכול להיות מאמן, פסיכולוג, רב או כל אדם אחר שנראה לך מתאים.

גם מטפל רגשי יכול להתאים, אם אתה סומך עליו, למשל אדם שיש לו תואר שני בניסיון.

נשמע שכדאי ללכת לאדם שמכיר היטב את הניואנסים של הקהילה, אבל גם מבט של מישהו שלא באמת מבפנים כנראה יכול להאיר לך נקודות.

שאלתי עוס שאני מכירהעני ממעש

שמתעסק גם בתחומים אלו

תשובתו -

נשמע שצריך תהליך ארוך

לטיפולסוסה אדומה
אצל אדם שתרגיש שאתה יכול להרגיש בנח להיחשף מולו על רוב גווניך ושאתה מקבל ממנו כלים שבאמת מקדמים אותך.

זה יכול להיות עובד סוציאלי קליני / פסיכולוג / מטפל רגשי בשיטות כלשהם...

אבל חשוב שתקבל עליו המלצות מאנשים שהיו אצלו ממש / אנשים שאתה מכיר וסומך עליהם.

יש לי כמה כיוונים לשמות ספציפייםמשה

אני לא מפרסם פה כי  אני חושב שזה לא נכון, אבל באישי אפשר בכיף ובשמחה.

מציעה לכתוב לעצמך את כל המטרותנגמרו לי השמותאחרונה

המדויקות שלך מהתהליך שתעשה. ממש דבר דבר.

ולאחר מכן לבחון מול אנשי המקצוע מה בתחום התמחותם והאם מטרותיך נמצאות שם.

למשל - בתחום האישי לבחון מהן המטרות ואם יש בתוכן מימד של מורכבות בנפש (לא רק כמו דכאון/חרדה/טראומה וכו' אלא כל מורכבות בעומק הנפש) כדאי לבחון מול פסיכולוג קליני,

אם יש בהן מימד של רצון למיקוד / העצמה / קבלת כלים וכן הלאה - לבחון מול יועץ/מאמן/אחר,

אם יש בהן מימד של רצון לבירור אמוני - לבחון מול רב,

אם יש בהן מימד של בירור ועבודת עומק זוגית - לבחון מול יועץ זוגי

וכן הלאה...

דייק קודם כל לעצמך מה תרצה להשיג בסוף התהליך וכך הדרך לחיפוש תהיה בהירה יותר.

ונסה לברר את כל הנ''ל כבר בשיחת טלפון ראשונית מול איש המקצוע כדי לוודא שהוא אכן יכול להיות כתובת נכונה עבורך ולכל מטרותיך.

ב"ה שהקב"ה ישלח לך בהירות ואת השליחים המדויקים ביותר עבורך ותזכה להגיע לרווחה ואור גדול 🙏

נשמעסוסה אדומה

שאין בינכם קשר זוגי.

מן הסתם שאתם בגיזרת השותפים במקרה הטוב.

יש לך 3 אופציות

- להמשיך לחכות שתקרה התפתחות כשהמצב נמשך כמו שהוא (במקרה כזה אם תהיה התפתחות היא תהיה אך ורק שלילית).

- להחליט שאתה מסיים עם זה ומתחיל חיים "חדשים", כולל ההשלכות של הבחירה הזאת.

- ללכת לטיפול זוגי. יתכן שאתה צריך גם טיפול פרטני שיעזור לך להתמודד עם ההתמודדויות הלא פשוטות שלך, ולהכיר את עצמך קצת יותר, ואולי גם להצליח להיות אמפטי כלפי עצמך בלי הצורך בלהתקרבן.

החשש שלך מעזרה להערכתי לא נובע מהיותך משכיל או מרדן,

אלא מהצורך שלך להיות בשליטה מלאה על גורלך. וזה די מובן במקרה שלך.

אפשר לקבל עזרה ולהחליט החלטות לבד. ועם האופי המשכיל והמרדן שלך, לסנן את מה שלא נראה לך ולקבל את מה שיעזור לך.

אתה תמיד בידיים שלך. אל תפחד לאבד אותך.

וכמובן שלהכל יש תכלית.

ממליצה על טיפול אצל אדם פתוח ומאמין.

ונראה שבלי קשר, יש בינכם פער וחוסר תקשורת שיוצרת פערים מיותרים.

אז טיפול זוגי עשוי מאוד לעזור במקרה הזה. אבל לפני כן אולי הייתי פונה לעזרה פרטנית איכותית.

לא יודעת מה לעשות - אוכלתמיד בבטחה

ברוך השם קניתי מקפיא אז לפחות יש מקום עכשיו.

אנחנו לא יכולים לאכול הרבה סויה או דברים מעובדים מדי (בעיות עיכול) אז אי אפשר שניצלים קפואים וכו'.

בעלי לא ממש אוהב עוף (גדל צמחוני), הוא מוכן לאכול אבל הרבה פעמים מגעיל אותו שיש עצמות וכו'.

ניסיתי להכין פרגיות מראש, להקפיא ולחמם, לדעתי יצא מעולה, בעלי לא אהב...

בשר טחון - אפשר להכין ולהקפיא, אבל זה קצת יקר וגם כמה מגוון אפשר, נמאס שהכל אותו הדבר.

וצריך חלבון...

אין לי כח להכין חדש בכל פעם, אני רוצה משהו שיהיה קל להכין הרבה מראש או פשוט להוציא מהמקפיא ולאכול

בשר טחון לדעתי לא יקר במיוחדיראת גאולה

אפשר גם עוף או הודו טחון, הודו לדעתי הכי טעים והכי בריא.

מטחון אפשר להכין אין סוף אפשרויות.

אפשר להכין עיסה אחת גדולה, להקפיא במנות קטנות, וכל פעם להכין מזה משהו אחר. או להקפיא מוכן, זה בד"כ מעולה.

אפשר מאותה עיסה להכין עראיס, קציצות מטוגנות, שיפודונים, קציצות ברוטב, מוסקה, לזניה בשרית, פיצה בשרית, לחמעג'ון / פוקאצ'ה בשרית, ובטח עוד כמה אפשרויות ששכחתי.

לעיסה אפשר להוסיף ירקות או לחם שיגדילו את הכמות (בעיקר משיקול כלכלי. למרות שלדעתי פרגיות הרבה יותר יקר).

אפשר להכין קציצות, ולמחרת לבשל את אותן קציצות בתוך רוטב. עונה לדרישות שלך?

קטניות זה מקור חלבון מעולה, ויש את האריזותמהות

המעולות -ממש טעימות וללא חומרים משמרים של קטניות שנקראות "שטראוס בקופסה" -זה לא קפוא אלא בא מוכן לאכילה בטמפרטורת החדר, כך שאפשר להוסיף לאורז (לדוגמא -עדשים ואורז כמו במג'דרה), לקוסקוס (לדוגמא- חומוס במרק של קוסקוס) ואז זה גם חלבון מלא ,מכיוון שקטניות+דגן =חלבון מלא.

אני הרבה פעמים פשוט מערבבת את הקטניות עם סלט וטחינה וזה מעולה.

רעיונותנפשי תערוג

פרגית במחבת

חזה עוף במחבת

שניצל

קציצות בקר

קציצות הודו

לכל אחד המקציצות אפשר לעשות כמה סוגי רטבים ואז יש ממש גיוון

נקניקיות ביתיות (אשתי מכינה ויוצא מדהים)

המבורגר מבשר טחון

קבב מבשר טחון

צלי בשר

זה בגזרת הבשרי

אפשר גם דגים

דג מטוגן

דג ברוטב

דג בתנור

סלמון

קציצות דג

טונה

קציצות טונה

ואפשר לקבל חלבון גם מקטניות

מגדרה

חומוס ביתי

קוסקוס עם חומוס

מרק אפונה

מרק שעועית

גם במוצרי חלב יש חלבון.

זה מה שעלה לי לראש כרגע.

מניח שיש עוד הרבה מאוד דברים

ככה שיש מבחר

רוב הדברים שרשמתי בבשר עוברים הקפאה בסדר גמור (גם שניצל. לא חוזר להיות קריספי אבל בסדר גמור)

השאר זה דברים שאפשר להכין יום-יומיים לפני וישמרו במקרר

ממליצה לך לקנות נינג'ה גרילרינת 24

מאד קל לבשל ומאד טעים.

פשוט מניחים שם חזה עוף/פרגית/ סטייק/דג עם קצת תבלינים וזה מוכן די מהר.

כמה זמן זה די מהר?פצל"פ

לנינג'ה לוקח זמן להתחמם, תלוי איזה תוכנית אתה שםקופצת רגע

לא מדדתי בדיוק כמה זמן אבל נניח תגריל על עצמה גבוהה אולי עשר דק? בערך? זה עד שהוא מתחמם ואתה יכול לשים אוכל בפנים.

כשאתה מכניס, לוקח כמה דק' עד שמוכן תלוי מה הכנסת:

נניח פילה חזה עוף, 6 דק', אם היה קפוא אז אולי 8 דק', המבורגר קפוא קבבים קפואים עשר דק', כנפיים קפואות שכבר תיבלנו מראש אני אוהבת לשים לאיזה רבע שעה ויותר אבל מוכן כבר אחרי 13 דק' בערך.

דג מושט קפוא עם תבלינים, ברוקולי ושעועית, סביב 12-13 דק' למיטב זיכרוני

תודהפצל"פ

10-15 דקותרינת 24

👍🏻פצל"פ

תודה

אפשר גם מנגל גז אם יש מפרסתהמקורית

הרבה יותר טוב מהנינגה לדעתי ( יש לי את שניהם)

הרבה דברים אפשר לקנות טרי,שימושית

להכין לבישול או טיגון, ולהקפיא, כשמכינים זה בדיוק כמו טרי.

(קציצות/שניצלים/פרגיות מתובלות/כדורי פלאפל/ דגים וכו')

ראיתי מישהי שמכינה נקניקיות בייתיות מעוף טחוןלאחדשה

חזה עוף בסוגים שונים של רטבים (אם תרצי אפרט) ולהקפיא בצורה שטוחה בשקיות זיפלוק

בלילה של בשר או עוף טחון- כשמוסיפים לחמניה סחוטה תפוא, בצל, קישוא הביצים זה יכול כמעט להכפיל את נפח מוזיל משמעותית את המסה. ואפשר להכין מזה המון דברים.

פרגיות- לתבל ולהקפיא עם תיבול ואז רק להפשיר ולטגן או בנינג'ה/תנור.

מגוון סוגי קטניות ברורות מושרות

אפשר גם פשטידות שזה אחלה.

אשמח למתכון לנקנקיותסטודנטית אלופה

דגים, קטניות (יש בהן הרבה חלבון), חזה עוף, פרגיתמרגולאחרונה

הטיפ הכי חשוב שלי- אם הוא ה"בעייתי" ושאר המשפחה אוכלת מגוון יותר - לקנות טרי ולהקפיא במנות קטנות (נגיד כל שקית זיפלוק עם 2 פרגיות)

פרגיות אפשר לתבל לפני ההקפאה (ואז זה להוציא שיפשיר ו2 דק מכל צד על המחבת וביי)

דגים- מפשירים יחסית מהר, תיבול בקטנה ולתנור (גם קצר). נגיד סלמון, פילה מושט/דג לבן אחר וכו.

קטניות- אפשר להקפיא מבושלות או מונבטות.

חזה עוף- כמו פרגיות. בנוסף אפשר לתבל ולעטוף בפירורי לחם, ובמקום לטגן - לעטוף אחד אחד ולהקפיא. יש מקומות שמוכרים ככה מראש (יקר)

אם זה רק הוא אוכל את החלבונים היקרים יותר, ואתם אורזים בנפרד להקפאה, זה הרבה פחות מורגש כלכלית.

ארגון או הסתדרות המורים?לאחדשה

לא ממש קשור לפורום..

בעברי (המפוקפק) עבדתי ביסודי והייתי חברת הסתדרות. ממש נהניתי מההטבות, ההורים שלי חברי הסתדרות וככה זה היה וזהו. השנה חוזרת לחינוך, והפעם בחטיבה עומדת בפני אפשרות בחירה.

מה אומרים, הסתדרות או ארגון? ולמה זה ולמה זה?

תודה תודה

ברכת השם על ראשיכם

הלקוחות שלו. כלומר ההוריםמשה

פשוט.

כן יש סיכון של שיווק. אבל זה נכון בכל מקצוע.

מחפש סיר למכסה שאני?אדם פרו+

יש למישהו?

התמודדות עם הבעל בשבתות אצל ההוריםסיגליות

הי שלום לכולם!

נשואה שנתיים לבעל מתוק, התחתנו בגיל מאוחר..

העניין שהוא שבעלי מאוד מקובע בנוגע לסדר יום שלו,

ההתמודדות באה לידי ביטוי בשבתות שאנחנו אצל ההורים שלי.

הוא רגיל לאכול מייד כשחוזרים מבית הכנסת, בשעה 10:30 סעודת שבת. כשאנחנו בביתנו ככה אנחנו נוהגים.

אצל ההורים שלי הכל יותר בנחת, התפילה נגמרת מאוחר יותר, אחר כך יושבים קצת בסלון ומדברים וכל האחיות נפגשות, והאחיינים, בקיצור, שמח. יוצא שיושבים לאכול לא לפני 11 וחצי או 12.

בעלי בזמן הזה נהיה כועס ועצבני, ואני במתח בלתי נסבל כל הזמן הזה כי אני יודעת שרגע השבירה מתקרב...

הוא עם פרצוף כועס, לא מדבר עם אף אחד, יושב עם פרצוף בתוך הספר שהוא לומד (פרשת שבוע או משהו).

אני מתביישת בטירוף בהתנהגות שלו מהמשפחה שלי, ובסטרס מטורף ממה שעומד לקרות (לא קורה יותר ממה שתיארתי אבל בשבילי זה בלתי נסבל).

לאחר מכן אני לא מדברת איתו כל השבת מרוב כעס על זה שהוא פעם בחודש וחצי לא מסוגל להיות קצת בביטול ולתת לי להנות עם משפחתי שאני כלכל אוהבת וגרה רחוק מהם (אנחנו גרים במושב שלו...)

מה מציעים לי לעשות? לדבר על זה זה קשה כי אני כלכל טעונה בנושא שאני אומרת מילים ממש קשות...

והוא גם תמיד מתנצל ומתייסר אבל נופל שוב.

חייבת לומר, שגם נשים רעבות עלולות להיות עצבניותיעל מהדרום

חכמת ההמונים חיפוש ברגים מיוחדיםהעני ממעש

לא קשור לפורום **

מחפש אומים לג'אנטים

משהו נדיר

מתקשה למצוא במוסכים ובפנצ'ריות

אם מישהו מכיר אשמח לשמוע

בדקת בעלי אקספרס? אול אתרים של חלפים לרכב?דוד100

חיפוש מדוייק בגוגל לפי דגם הרכב, ניסית?פ.א.

וכן כמובן חיפוש ממוקד באלי אקספרס

אם תכתוב לי את מה שאתה מחפש. אנסה לחפש גם כן.

איזה רכב?משה

זה לא מקורי. הוחלף למגנזיוםהעני ממעש

אז מה?משה

מה החלק המקורי? ננסה לעזור לך למצוא.

יש ברחבי הארץ כמה חנויות ברגים גדולות___

חפש בגוגל. חלקם גם עובדים עם יצרנים ויכולים לייצר לך בהתאמה אישית.

חנות אום ובורג בתלפיות עוסקים בזה ממש...אולי יהיהרקלתשוהנ

מכסה של ברגי גלגלים או ברגי גלגלים עצמם?נפשי תערוג

אם זה ברגי גלגלים. אין יותר מדי מה להתבלבל. בכל חנות חלפים לרכב יש. עולים כ10-20 שח לאחד

אם זה מכסה. תזמין מחו"ל. יש יותר מבחר ולא צריך לכתת רגליים בין חנויות כדי למצוא משהו שאתה אוהב

תודה לכולם, הסתדרתי..העני ממעשאחרונה

מכשיר ניקוי בקיטור אדיםמפלצתקטנה

האם כדאי לי לקנות מכשיר כזה? המטרה היא לנקות את הפינות של הבית שכרגע מאוד מלוכלכות ואת הרובה בין המרצפות (יחסית עשו לי רובה מאוד עבה). מה דעתכם? מכירות/ים? יכולים להמליץ? תודה

מדהים. קנינו לצורך ספציפי, אבל גילינו שעוזר מאודהסטורי

גם לנקיון באופן כללי.

קנית דגם ביתי או אחד גדול יותר? אשמח ממשמפלצתקטנה

לשמוע פרטים נוספים. תודה!

די קטן, של חברת KARCHERהסטורי

מה עוד מנקים איתו?שמשית123

הכל - עוברים איתו על כתמים קשים, מנקים שירותיםהסטורי

ספות, מזרונים, בגדים שצריכים ניקוי יבש ושלל שימושים שאיני זוכר כרגע.

לי יש, מאושר עד.המקורית

אחלה מכשיר. מרוצה.

אגב לרובה יש תכשיר של חברת sag. לא זול אבל זה פשוט לשפוך ולשפשף עם מטאטא. קניתי וטרם ניסיתי אבל ההמלצות טובות

קניתי אתמול של קרצר עלה לי 800 שקלמפלצתקטנה

ניסיתי את סאג . לא עובד כמו בפרסומת אולי אנסה שוב יש לי בבית. תודה

תעדכנינהג ותיק

ותספרי איך הוא עובד ומה התוצאה.

האם שווה את המחיר

בע"המפלצתקטנהאחרונה

מדד טל לוריא לחינוךאריק מהדרום

מדד לוריא לחינוך

ואיפה מפלגות גוש הקואליציה? למה אין מצע?

אי אפשר לחולל את השינוי (המוצדק להבנתי)מי האיש? הח"ח!

שלוריא הציע, מציע ומן הסתם יוסיף להציע - אבל מהיציע... - במערכת, ללא שינוי באספקטים נוספים. אינך יכול לעשות את התקציב הישראלי למכונת "ביטחון" אינסופי במאות ביליונים, ולייצר בד בבד גם מערכת חינוך מושקעת ומתוקנת ושיוויונית לעילא. אינך יכול לשנות את סדרי התעסוקה של מורים ומורות ("עובדי ההוראה" כלשון המסגרת המארגנת הייצוגית שמונחתת עליהם), למשל חוזים אישיים בקנה מידה נרחב, בלי להציג תוכנית לשינויים כאלו לעיון ולאישור כלשהוא של הציבור, ממשאל עם ועד בחירות כלליות. וקצרה כאן היריעה מלפרט את כל היקף השינוי הדרוש ותשומת הלב הפוליטית והמנהיגותית לנושא. זה דורש שינויים ברמת לוח השנה הציבורי והתעסוקתי הישראלי, במגזר הציבורי ובמגזר הפרטי והעיסקי. זה דורש משהו בסדר הגודל של קומיסר בברית המועצות או מזכיר בסגל הבית הלבן באמריקה. אולי משהו בסגנון טריבון רומי, משהו שיש בידו את מלוא הסמכות, מלוא האחריות ומלוא המשאבים לחולל פעם אחת ולתמיד כזה שינוי. בלי זה אין טעם אפילו לעשות צעד ראשון.

קידום יפה למפלגת אל-הדגלנקדימון

הייתי מעדיף יותר שקיפות בנושא.

הוא שקוף לחלוטיןאריק מהדרום

מציין איזו מפלגה פרסמה בכלל מצע.

מה הניקוד ולמה.

הכל מפורט לפרטי פרטים.

מה לעשות שמפלגות הקואליציה טרם פרסמו מצע בנושא חינוך, אף אחת מהן ומפלגת אל הדגל היא המפלגה היחידה שדיברה על ארגוני המורים במצע החינוכי שלהם שזה בעיני טל לוריא עיקר הבעיה.

זה חלוםמשהאחרונה

אבל פייגלין כמו פייגלין יתקשה מאוד לחבר בין החלומות שלו לבין המציאות הישראלית.

טוב, אחרי שעזרתם לי בשאלת הבריכה, יש לי עוד שאלהשמשית123

איך החלטתם על איזה כשרות להקפיד?

אני מדברת על בני אדם פשוטים שלא בקיאים בכל פרטי ההלכה ודקדוקיה.

אחרי שהתבחבשנו שנים רבות החלטנו לאחרונה לנסות ללכת לפי כושרות, אבל מודה שלא מצליחים במאה אחוז, בעיקר שמתארחים בחוץ, וקיים גם קושי למצוא אוכל קנוי (לא קורה הרבה אבל כן לפעמים כשנוסיים מחוץ לעיר ולא מתחשק לקחת איתנו את כל הבית).

נקודה נוספת שמציקה לי, אחת המשפחות שלנו לא דתיים, רצה הקב"ה אותה משפחה אוהבת להכין אוכל ובכמויות, לא מתארחים שם המון, אבל כשכן יוצאים עם שקיות מלאות כל טוב, רק לשלוף מהמקפיא ולבשל. מדובר באמת בהשקעה גדולה של כסף וזמן.

כשהתחתנו ניסינו לעשות איפוס ולהגדיר כללים, אבל אני בתור מי שמבשלת ומתמצאת בענייני המטבח רואה שלא תמיד הכל לפי הכללים.

לא כל המוצרים תמיד הכשרות שביקשנו, לא משרים ירקות של חסלט, הם אומרים שיש הפרדה בין הסכום של בשרי וחלבי (אלה שמגיעים איתם, אלה שבשולחן זה כן סט שונה), ועוד ניואנסים קטנים הגדולים שמי שלא שומר כשרות לא יכול להכיל.

עשינו עוד כמה שיחות, וכשיש משהו ספציפי מאירים, אבל בהרגשה שלי כל כך חשוב להם האוכל שלפעמים הם מעגלים פינות.

התייעצתי בעבר עם רב שמכיר את המשפחה, והוא נתן תשובה שדי שיחררה אותי מהעול של זה, אבל עדיין מרגישה שהרבה מהאחריות עליי כי בעלי לא שם לב מטבע היותו גבר.

לא לקחת אוכל או להתארח שם יפגע בהם בצורה קשה מאוד.

מה הייתם מייעצים?

טוב לא בקי עד כדי כך. לא ידעתי שהם מספיק דרומייםהסטורי

אולי יעניין אותך