חיפשתי שרשור מסוים מהעבר ולא הצלחתי למצוא, אבל מצאתי משהו אחר שקצת קשור: למה אנשים משקרים\לא אומרים את האמת\מעלימים דברים? - לקראת נישואין וזוגיות
ממה שאני מבינה, לפעמים אנשים 'שוכחים' דברים חריגים, במיוחד אם זה משהו שלא נתפס להם מוזר (ראה בתגובות בשרשור שקישרתי). גם בדוגמאות שנתת - יצא לי לצאת עם יתומים בלי לדעת שהם יתומים, לא הפריע לי כל כך, זה עלה תוך כדי השיחה.
נתת דוגמה של להביא כיבוד חלבי, ושזה יכול להיות לא נעים אם מדובר בטבעוני\רגיש ללקטוז - אבל במה זה שונה ממישהו במקרה בשרי?
בסופו של דבר כל אחד מאיתנו מגיע עם מטען מסוים מהחיים. אני יוצאת מנקודת הנחה של הרוב - לרוב המוחלט של האנשים בגילי יש שני הורים חיים, ולכן כל עוד לא ידוע לי אחרת - גם לא אשאל על זה בבירורים. כן אשאל אם יש משהו חריג, ומי שזה לא יהיה צריך לבחור אם להגיד או לא.
אבל כאן אנחנו נכנסים להגדרות של משהו חריג, ועל זה אין תמימות דעים, וגם לא תהיה לגעתי.
אם המטרה היא להימנע מפדיחות (כמו לשאול על הורה שנפטר, להביא כיבוד לא ראוי) - הרי אתה לא מכיר את האדם, וזה בסדר גמור שיהיו פדיחות, ודווקא מעניין לראות איך מתמודדים עם זה. אי אפשר למנוע אותם לחלוטין.
אני מחלקת כאן בעניין של דברים רפואיים שיש להם השלכות (תורשה) - שאז צריך לקחת בחשבון שלא בטוח שמי שמבררים אצלו ידע, ואני מקווה שמי שיש לו איזשהו עניין רפואי במשפחה יודע מה להגיד, איך להגיד ומתי להגיד, או שמבהיר למי שמבררים אצלו שיאמר מפורשות (לדוגמה: אמרו לי יותר מפעם אחת כשביררתי שלמישהו במשפחה שלו יש נכות פיזית, אך זה לא תורשתי. או שידוע שנשא של מחלה מסוימת, אז שיש צורך לבדוק.). אז אם ל"ע קרתה תאונה, ויש לו אח עם נכות פיזית - למה אני צריכה לדעת את זה מראש? למה שהוא לא ישתף אותי בעצמו?
ההתלבטות בשרשור שחיפשתי היה מקרה שבו מדובר באדם שהוא מתמודד נפש, ועל רקע זה הוחלט להיפרד, והשדכן שואל למה - האם לספר לשדכן (נראה שהשדכן לא מודע לזה), או לא, כי הבחור מספר בעצמו בתחילת הקשר. זוכרת שנכתבו שם דברים חכמים, אבל לא הצלחתי למצוא...