אני מאמינה שאנחנו צריכים להיות אקטיביים בחיים שלנו. לא לחכות ששפע ייפול עלינו מלמעלה, אלא להתאמץ וליצור כלים ולהיות מוכנים לקבל את השפע הזה.
בעוד פחות משבוע נחגוג בעז"ה את ראש חודש אדר ב'. אני פותחת במבצע, ומזמינה אתכם להשתתף – בהצעת רעיונות ובביצועם: הרעיון הוא לקבל על עצמך דברים לחודש הקרוב – מר"ח אדר ב' ועד ר"ח ניסן, מתוך מטרה להרבות בזכויות עבור עם ישראל בכלל, החיילים והחטופים, ועבורינו הרווקים בפרט - ולקדם בפועל את הדרך שלנו אל החופה.
הנה רשימה של רעיונות שחשבתי עליהם, מוזמנים להוסיף (הסדר אקראי לחלוטין). אפשר לקחת אחד או יותר, כל אחד כראות עיניו...:
- פעם בשבוע ליצור קשר עם שדכן מהרשימה בראש הפורום.
- פעם בשבוע לתזכר שדכן שדיברתי איתו בעבר (כל פעם אחד אחר).
- לנסות להכיר בדרך שלא ניסיתי עד עכשיו (לדוגמה, להשתתף במפגש פו"פ; להירשם לאתר לחודש; להצטרף למיזם; לשלוח כרטיס בקבוצות כמו 'קורעים את הים').
- להקדיש שעה בשבוע כדי לנסות לשדך אנשים – את עצמך או חבריך או מכרך. בזמן הזה אפשר לנסות לדבר עם אנשים שאולי קצת רחוקים מאיתנו על רווקים \ רווקות שהם מכירים, ולראות אם יש משהו פוטנציאלי. (לדוגמה, הבעל של בת דודה שלי זה ממש להרחיב את המעגלים שלי לאנשים נוספים, ואולי נוכל לשדך חברים שלו לחברות שלי? אולי מישהו שיצאתי איתו בעבר – אפשר לנסות שוב או להכיר אותו למישהי אחרת?).
- לקרוא תהילים מחולקים לפי ימות החודש ולסיים ספר (או אולי מישהו יפתח משהו כמו תהילים יחד לפורום?).
- להוסיף לימוד שבועי (אולי בספר שאפשר לסיים בחודש?)
- להתקשר לפחות פעם בשבוע לסבא וסבתא.
- להתנדב שעה בשבוע (בית אבות, בית חולים, אריזת מזון, חלוקת מזון, קטיף, עזרה למשפחות של מילואים\קבע או כל צורך אחר, לתרום דם, שיפוץ בתים, שומר חדש, להשלים מניין לקריאת מגילה איפשהו וכו').
- להחליט על תפילה \ ברכה מסוימת (לדוגמה, מנחה ביום שני, ברכת המזון בשבת) שבה אשתדל להתכוון יותר מהרגיל.
- פעם בשבוע ליצור קשר עם מישהו שאנחנו אוהבים – ולהגיד לו את זה. (ומותר לשלב בין אנשים שקרובים אלינו לבין אנשים שהקשר איתם יותר רופף).
- לקבוע זמן קבוע בשבוע, ובו לשבת 5 דקות (על השעון) ולחשוב על הדברים הטובים בחיי, ואז במשך 2 דקות נוספות, לרשום אותם ברשימה.
- לחשוב על מישהו שאם ניתן לו משלוח מנות זה מאוד ישמח אותו, ולבצע את זה.
- לתרום כל שבוע סכום מסוים לצדקה, כל פעם למקום אחר.
- להקשיב בכל שבוע לשיעור בנושא זוגיות (ואפשר להוסיף – אמונה, הלכה, תנ"ך וכו').
- לקרוא שיר השירים בכניסת שבת בחודש הזה.
- להקדיש שעה בשבוע לדייק את עצמי ואת הרצונות שלי. (יכול להיות שעה על איך אני מציג את עצמי, שעה על הכרטיס, שעה להשקיע בתמונה שתייצג אותי, שעה לעסוק ברצונות ובשאיפות).
- לצאת ל-2 דייטי-דמה עם בן משפחה\חבר, ולנסות לקבל מהם פידבק.
- לפנות לארבעה אנשים (שהם לא רשמית שדכנים), ולשאול אם יש להם במקרה רעיונות.
- לבחור מידה מסוימת שאני רוצה לשפר בעצמי, ובחודש הזה ללמוד וליישם.
- להרבות בתודה – להגיד כל יום את פרק ק' בתהלים + להודות לפחות ל-3 אנשים על דברים ספציפיים.
אשמח אם תכתבו עוד רעיונות, וכמובן אם תודיעו שאתם רוצים להצטרף למבצע =)

אפשר עדיין להצטרף