שלום, אשמח להתייעץ..
אני נשואה 7 שנים, יש לנו 2 ילדים- הבכורה בת 6 והקטן בן 4 ואני בהריון.. בעלי חרדי (אברך) ואני חוזרת בתשובה (חולצות קצרות ובלי גרביונים) בעלי רוצה להכניס את הילדה למוסד חרדי. התנאים שלהם זה שאני אהיה צנועה כמובן.. ואני לא.
אין לי בעיה לכבד ולהגיע לביהס בלבוש הנדרש, הבעיה מתחילה אחרי ביה''ס. כשההורים יראו אותי ו''ילשינו'', או שהילדה בעצמה תגיד לי למה רק את לא שמה גרביונים בקיץ ואני כן? אין לי שום אינטרס לדרבן אותה לשים את הלבוש הזה. אני מסתייגת ממנו לחלוטין. הבעיה שבעיר שאני גרה בבתי ספר האיכותיים זה חרדים. בבתי הספר הדתיים לאומיים יש המון חילונים ואני לא רוצה שהילדה תחשף לטלויזיה טלפונים וכו'.
לקחת אותה לביהס מחוץ לעיר זה לא רלוונטי.
עכשיו עלתה עוד בעיה. הילד בגן חרדי שהגנים מכירים את בעלי ומשפחתו ובגלל זה לא יכולים להעיף את הילד בגלל הלבוש שלי. הם שנה שעברה התנהגו אלי לא יפה בלשון המעטה מכיוון שידעו שאני לא מתלבשת כרצונם והשנה זה נרגע בגלל שהוא איים שאם יעיפו את הילד מהגן הוא לא ילמד בכולל שלהם.
אתמול לקחתי את הילד לספר, ובעלי חזר מאוחר וראה אותו ישן וכעס, ''עשית לו תספורת של ערסים''. זה הציף בי את כל הכעס על העוגמת נפש שהוא עושה לי עם כל החרדים האלה. נמאס לי באמת. נמאס לי להיות כמו שדורשים ממנו להיות. זאת לא אני, ואני לא רוצה שהילדים שלי יהיו בחברה הזאת. אני זורמת עם זה רק כי אני יודעת שבעיר שלי זה החינוך הכי טוב שיש. כל השאר באמת ערסים. קנינו עכשיו דירה פה. ואין יותר מתסכל מיזה. בא לי פשוט להגיד לו בוא נתגרש אנחנו לא מתאימים. הבעיה שזאת הבעיה היחידה ביחסים שלנו.


