בדייטים ראשונים, אם נרצה או לא נרצה, אנחנו מציגים את החיים שלנו דרך פריזמה מאוד מסויימת. פשוט אי אפשר להכניס את כל מורכבות האישיות לפגישה אחת. לכן יש צורך 'לספר סיפור'. אין הכוונה שממש מספרים בצורה ישירה את הקו"ח, "היום עשיתי כך וכך, ההורים של כך וכך בלה בלה", אלא מדובר בדרך עקיפה שעוברת בבחירת נושאי שיחה מסויימים שהם מספרים מי עומד כאן בדייט. ברגע שאדם עצמו תופס את הסיפור שלו ככשלון, אין סיבה שהוא לא יספר את זה (בדרך עקיפה או ישירה) ואין סיבה שזה לא יעורר דחייה (בצדק).
אמנם, הסיפור שלנו הוא לא חד מימדי, הוא כולל חולשות וחוזקות, כשלונות והצלחות. לכן ברור שהסיפור האמיתי הוא מורכב, הוא לא כולו טוב ולא כולו רע. הוא גם וגם. אז במידה והסיפור שנמצא בראש של הבנאדם הוא גם וגם והוא מביא בהתחלה את הצדדים היותר מפרגנים של הסיפור שלו - זה נראה לי הדרך המיטיבית לצלוח את השלב הראשון של ההיכרות בדרך להיכרות יותר מעמיקה ויותר כנה שתהיה מיטיבה עבור הנפגשים.
לגבי השאלה השנייה - יש פה עניין של פרשנות. העובדה היא - אני לבד. מה הפרשנות שלה? זה אומר שאני מסכן? זה אומר שאני מלך? זה אומר שאני אשם בכך? זה אומר שאני מתמודד עם זה? כל עוד הפרשנות מעצימה (ואמיתית) - היא תטיב עם אדם, עם הסביבה שלו וגם מי שהוא נפגש איתה. אם הפרשנות מחלישה (או שקרית) אז להיפך חלילה.
כל הדברים הנ"ל הם נכונים כשמדובר בניסיון ליצור קשר ראשוני ובוסרי, ונכונים שבעתיים שמדובר על יצירת קשר ממושך עמוק. דימוי עצמי זה א' ב' והקשר הראשוני מתחיל בין האדם לבין עצמו. מתוך הקשר הזה (והקשר עם הקב"ה) מושפעים שאר הקשרים הבינאישים של האדם.