לא הבנתי מה היצר הרע לבנות דתיות לשים מכנסייםחסדי הים
במקום חצאית? באמת מעניין אותי ההגיון. יש הרבה דברים לא צנועים לגברים או נשים שאני מבין למה יש משיכה. פה לא מבין.

הדבר היחיד שאני יכול להבין שהיא לא רוצה להראות חריג, אלא להשתלב בעולם החילוני.

אולי זה נוח להןאלפיניסטית
חצאית הרבה יותר נוחה. זה הרגשת שחרור. לאחסדי הים
משהו שלוחץ עליך. 
נשמע שיש לך ניסיון רבאלפיניסטית

מכנסיים לא צרות מאוד יותר נוחות מחצאית

10 נקודות!ארץ השוקולד
10 נקודות במה?אדם פרו+

בלפגוע בשני?

כל אחד שיגיד את דעתו

מה שייך להעליב את. חסדי

ולייחס לו שהוא עובר על לאו דאורייתא

"לא ילבש גבר שמלת אשה"?

וכן הוא יכול לשער את ההרגשה על ידי לבישת

ג'לאביה שמיועדת לגברים.

הוא שאל מה ההגיון.

הוא לא רצה עכשיו לפגוע.

וגם אם הוא ניסה לתת מוסר

מותר לקבל מוסר.

באמת אין מי שמתיר.

מה שמפריע לי כאן

שמי שעובר על התורה - מקבל 10 נקודות

ומי שמקיים מצוות תוכחה.

- לא מקבל ולו אף נקודה אחת.

באמת שאין לי כח לדון ברצינותארץ השוקולד
אבל רק אעיר שיש מי שמתיר, הרב רבינוביץ' זצ"ל בשו"ת שיח נחום (נדמה לי סימן קו ביורה דעה), כך שלטעון שאין מי שמתיר בעיקר מלמד על חוסר ידיעה.

לגבי 10 הנקודות, זו הייתה תשובה יפה לאמירה שלא יכל לדעת, איך חסדי יכול לומר מה יותר נח? ולכן היא השיבה בסרקזם שזה משעשע שגבר יאמר מה יותר נח

אתה כאב ראשאלפיניסטית

חסדי אם נפגעת תעדכן אותי כדי שאוכל להתנצל.

מעניין למה בנים לא הולכים עם חצאיותחדשכאן
סתם עניין של אופנהאלפיניסטית
בנים מצאו כבר לפני דורות רבים שמכנסים יותר נוחותפ.א.

לדעתי מאז שבני האדם למדו לרכב על סוסים.  

גם להיות צייד ולרדוף אחרי חיות ולצוד אותן, קשה עם גלימה.  

עם גלימות, כמו שהלכו פעם אבותינו, ועד היום זה הלבוש המסורתי בארצות ערב - קשה לרכב על סוסים.  

חליפה של חסידים זה כמו חצאית 😜מבקש אמונה
כשהייתי בסקוטלנד דווקא נראה שדיי תפס שםכְּקֶדֶם
בתור בחורה דתיה גם אני לא מבינה..חדשה בזה

אם יש משו שאני יותר מבינה זה צמוד, וכל מיני כאלה, באמת לא מבינה למה מכנסיים

מכנס= צמוד, ביחס לחצאית...בנות רבות עלי
לא מחייב בכלל..חדשה בזה
יש מכנסיים רחבותכְּקֶדֶם
מסכים שכך אפשר להביןנעים לי

אבל בכל זאת חז"ל עשו גדר כדי שלא יגיעו למצב אחר .....

לא.. חד משמעית שזה גדר וכו'חדשה בזה

אמרתי שאני בעצמי לא מבינה מה המשיכה ללבוש מכנסיים.. מילא צמוד וכאלה וגם זה ב"ה לא מושך אותי ללבוש את זה.. ואז כתבו שמכנס הוא יותר צמוד מחצאית ולכן בנות נמשכות ללבוש את זה.. אז זהו שלדעתי לא מחייב שזה יותר צמוד.... אבל לא אומרת שזה סבבה או משו

תשובה אפשריתפיטר קראוץ

שמכנסיים זה לא צנוע בגלל סטנדרט הצניעות של ההלכה.

אבל בעיניים חילוניות לא הכי מובן מה לא צנוע בזה ולכן לא מוזר לאמץ את זה..

..הרמוניה

להגיד על עצמי?

יופיי זה כל המטרה להיות יפה אוקיי? ומשקיעים כל כך הרבה בלשכנע בנות ולעבוד עלינו מה נחשב יפה כל תעשיית האופנה והדוגמנות שהם חולים בשכל ורק רוצים שבנות יחשפו את עצמן... ואז כמה בנות מפורסמות קונות את זה ומשם זה לחץ חברתי וביי

סך הכל רצון להיות יפה וזה המודל בעולם... 

יש עוד כמה תירוצים כמו נוחות וסיבות לא משמעותיות אבל ברגע שלא מבינים את המשמעות של צניעות או לא מזדהים עם זה זה נהיה קשה

אומנם אני לא בת - אך זה עניין של נוחות, הגוברת עלפ.א.

חומרות הצניעות.  

בחורה דתיה שהולכת עם מכנסיים, ואם נשואה, כנראה גם עם סרט מעוצב בראש המזהה שהיא נשואה - לא תלך עם סקיני צמוד.  

תלך עם מכנסיים רופפים ולא הדוקים על הגוף.  

הסיבה של נוחות תופסת לגבי בנות חילוניותהרמוניה

אבל לגבי דתיות זה לא מספיק חזק, יותר לכיוון התירוץ...

כי- א. לפעמים נוח חצאית ולפעמים מכנס. גם לחצאית יש יתרונות מבחינת נוחות. לדוגמא זה יותר נעים בקיץ. ו-ב. זה עניין של הרגלים.

כל אחת והתירוצים שלה, אבל שורה תחתונה הבעיה זה שלא מבינים את חשיבות הצניעות.

מישהי שלובשת מכנס רופף יכול להיות שיש לה מידת צניעות אבל היא עושה מה שנראה לה עם השיקולים שלה כנראה גם יופי וגם נוחות ביחד.

מכנס רחב זה גם אחד היפים. (להיות לא צנועה עד הסוף זה משהו שהרבה בנות לא יעשו כי זה לא מרגיש בנוח. מכנס רחב זה מושלם גם להיות יפה וגם לשמור על הפרטיות של עצמך. זה פשוט אומר שלא מתחשבים בדעת תורה לגמרי)

נ.ב

אם יש משהו קצת לא נוח אבל יפה רוב הבנות יעדיפו אותו...

לדעתי אם חצאית זה מה שהיה מקובל ללבוש, והיו מאמינות שחצאית יותר הולם אותן היו לובשות חצאית למרות שמכנסים לפעמים יותר נוח.

(מרגיש לי שהרחבתי יותר מדי וכבר לא כזה נעים לי לדבר על זה בפורום הזה)

חצאית הרבה יותר יפה ואלגנטיחסדי הים
אין ספק. בכל העולם, נשים אלגנטיות ואופנתיות לובשותפ.א.

חצאיות.

הצרפתיות במיוחד. גם ביום יום.  

אך מכנסיים ביום-יום הם לשם הנוחות.  לא שיקול אלגנטיות.  

לבוש casual. 

נכוןהרמוניה

אבל כאן נכנס גם הלך נפשי... אלגנטי יכול להרגיש לאנשים כובל. יש בנות שמעדיפות את הסגנון הזרוק מאשר המכובד יותר. כל השאלה זה מה ההגדרה של יופי בכלל ופה זה משתנה...

סלח לי שאני ככה אומר אבלעוגיפלצת יואב

לצערנו בדור שלנו יש מקרים שבהם עדיף שישימו מכנסיים מאשר חצאית.

במקרים מסוימים ללבוש מכנסיים זה יותר צנוע…

לא יותר צנוע, פחות גרוע.. חחחחדשה בזה
בהחלט יותר צנוע (אני עובדת עם עמך ישראלנפש חיה.
ורואה סגנונות לבוש)
יש בזה משוכְּקֶדֶם
צודק. יש בזה משהו.מבקש אמונה
עבר עריכה על ידי מנהל בתאריך י"ב באדר ב׳ תשפ"ד 11:41

אבל תלוי איזה מכנסיים

חבר'ה סליחה שאתמול התפלק לי כתיבה לא צנועהמבקש אמונה
בסדר אבל פעם אחרונה שאנחנו מוחלים לךבנות רבות עלי
סגור 😅מבקש אמונה
חחח אח יקרבנות רבות עלי
זה יותר נוחהפי

שיושבים עם חצאית צריך לשים מכנסיים מתחת

חצאיות לא באמת צנועות גם אם זה עד הרצפה צריך לדעת איך להתנהל עם חצאית ..

אף אחד לא שמה מכנסיים מתחת למכנסיים

אני מדברת על מכנסיים רחבים 

מכנסיים צמודים לא באמת נוחים ובטח לא צנועים

לא סתם אומרים לבוא עם מכנסיים מתחת לחצאית מתי שצריך לטייל וכו

כי לפי פסיקתן זה מותר.לגיטימי?

שאלת שאלה ספציפית - ולכן אני רוצה להביא תשובה הלכתית: https://ybm.org.il/Admin/uploaddata/LessonsFiles/Pdf/9694.pdf

של הרב רבינוביץ. מעתיקה את סיכום הדברים: "מעיקר הדין מכנסיים צנועים המיוחדים לנשים ניתן ללבוש אותם, אולם בדבר זה יש להתחשב גם במקום ובחברת שומרי תורה ומצוות אליה האשה משתייכת, ואם הדבר אינו מקובל שם יש להימנע מכך, כדי להרחיק עצמה מן המחלוקת ולקיים 'ומצא חן ושכל טוב בעיני א-להים ואדם' (משלי ג, ד)."

ויש מקומות בימינו שבהם הדבר מקובל, גם לנשים דתיות. 

(ואאלט יש גם לרב עובדיה יוסף תשובה בנושא, שמעיקר הדין מתיר ללבוש מכנסיים מיוחדים לנשים - במיוחד אם הברירה האחרת היא חצאית קצרה - אבל אין מורים כך. )

אם הסברה שלך היתה נכונה, שחצאית יותר נוחה ממכנסיים, רוב הנשים בעולם (שאינן מוגבלות מבחינה דתית) היו לובשות חצאית, כי זה יותר נוח ומשחרר (ואולי גם הגברים, ראה חצאית סקוטית). בפועל אנחנו רואים שלא כך המצב.

מבחינה הלכתית צריך לקחת בחשבון עוד דברים:חסדי הים

1. גם אם אין דבר בולט, עצם זה שרואים את פיסוק הרגליים זה בעייתי- פסחים ג. 2. חצאית ושמלה זה גדר ברור, ברגע שנכנסים לסוגי מכנסיים הקו לא ברור, וכמו שרואים במציאות גולשים. 3. ההתנהלות בשמלה גורמת לאשה להתהלך בצניעות. היא צריכה להיזהר יותר בתנועות שלה, והן יותר עדינות.

למה זה נפוץ בעולם?

1. מבחינה היסטורית הייתה השפעה פמיניסטית להשוות בין גברים לנשים. 2. באופן כללי זה יותר זול. 3. נשים נכנסו לתחומים שהמכנסיים אכן יותר יעילות נוחות. לא כל התחומים האלו כדאי שתהיה בהן. 4. כמו שכתבתי בחלק ההלכתי נשים בציבור הכללי פחות מקפידות להתהלך בתנועות של צניעות. 5. לחלק, כנראה זה חלק קטן, הן מעוניינות להבליט את האיבר המין שלהן בצורה כל שהיא. 6. מכיוון שזה כל כך נפוץ ללכת במכנסיים באופן יומיומי זה נתפס כחריג ללבוש שמלה או חצאית. 7. בד"כ מכנסיים הן יותר פשוטות, ולכן יותר קל למצוא חולצה מתאימה, מאשר חצאית. 8. תלוי במכנסיים, אבל יש הרבה סוגי מכנסיים שקל יותר לכבס מאשר רוב החצאית. 9. המכנסיים מכסים את כל הרגל, כל שאם יש פצעים וכדומה, אין חשש שיראו אותם. 10. רוב המכנסיים יש להם כיסים שזה יתרון, בניגוד לרוב החצאיות. 11. מגן בחורף מפני הקור.

אבל בסוף אם בחורה משקיעה בעצמה ורוצה להיות יפה, אלגנטית וצנועה, היא תלבש חצאית או שמלה.

מה שהתכוונתי נוחות מבחינת זה שאין דבר לוחץ על הגוף. אני לא אוהב את ההרגשה הזאת.

בשמלה וחצאית זה רק מסביב למותניים מוצמד לגוף.

לא ידעתי שיש רבנים שמתירים.אדם פרו+

חידוש בשבילי

זה רבנים רגילים?

נשמע שאין דבר שלא ימצא רב שיתיר לנשים לעשות ככל שירצו.

אצלנו בציבור הגברים הדתיים, אין את זה.

אף רב לא יתיר לנו ללבוש חצאית.

גם אם לצורכי עבודה/ אופנה וצומי

אני שמח שלפחות ציבור הגברים

זוכה לקיים את התורה כפי שהיא.

לעשות את רצון ה'

בדיוק כפי שכתוב בתורה

ולא ללבוש שמלת אשה.

אשרינו שזכינו

שעשאנו כרצונו. ואנחנו עושים את רצונו

ברוך אתה ה' שלא עשאנו אשה

נא לענות אמן!!!!

לא יורדת לסוף דעתךלגיטימי?

מה זה "רב רגיל"?

הרב רבינוביץ היה ראש ישיבת ההסדר במעלה אדומים, ונפטר לפני בערך ארבע שנים. נחום אליעזר רבינוביץ' – ויקיפדיה

השו"ת שקישרתי אליו זה לא שו"ת סמס, זה לא שליפה מהמותן של מה שבא, יש שם תשובה הלכתית מנומקת.

לגבי הגברים, גם כאן צריך לדייק. אבותינו לבשו שמלות (וזה כתוב במפורש בתורה), וגם בימינו יש כאלו שנוהגים ללבוש ג'לביות. בנוסף, יהודי סקוטלנד הדתיים לובשים חצאית סקוטית באירועים רשמיים.

והאמירה שלך לגבי "מקיימים את התורה כפי שהיא" היא אמירה מקוממת, כי אתה בעצם טוען שמי שנוהגת לפי פסקיו של רב שאתה לא מסכים עם דרכו, לא מקיימת את התורה כפי שהיא. ובכלל, אם תסתכל בפסוק שאליו התייחסת, לאישה יש איסור שיהיה עליה כלי גבר - והרבנים בני זמנינו טוענים שאכן מכנסי נשים לא עונים על ההגדרה הזאת (וזו טענה מקובלת על רבנים רבים - והמחלוקת בינהם היא האם יש לאסור מסיבות אחרות.)

הרב רבינוביץ' היה רב ברמה דומה לרב יעקב אריאלארץ השוקולד

לדעתי בגלל שהוא לא ישראלי ולא חלק מחבורת מרכז הרב הוא פחות מוכר.

וגם הוא מתיר עם כללים מסויימים. לא?יעל מהדרום
כן, הוא מציין שזה תלוי חברה (לא זוכר אם לא צמוד)ארץ השוקולד

כי לפי פסיקתן זה מותר. - לקראת נישואין וזוגיות

לגיטימי הפנתה פה לתשובה

אבל ממה שזכור לי העניין הוא שהשאלה היא האם איסור לא ילבש תלוי במטרה לא צנועה או לא.

תודה!יעל מהדרוםאחרונה
אגב, יש רבנים שיתירו בשביל תחפושתארץ השוקולד

הרמ"א למשל,

אחד מחשובי הפוסקים.

(והאמת היא שהפסיקות הללו מסתמכות על אותו מקור)

אני לא יודע . ולא אוהב להיכנס לנושאים כאלהכְּקֶדֶם

כל אחד עם הנסיונות שלו, בעיקר שזה נסיון של הממגדר השני.. מה אתה מצפה להבין בכלל?

חוצמיזה יש בחורות שהולכות עם ג'ינס וחצאית קצרה מעל. זה נשמע לי אחלה פתרון מעניין מה דעת ההלכה לגבי זה

לא בדקתי הלכה אבל נשמע לי עקום.הרמוניה

החצאית רק סמלית בד"כ, לא באמת מכסה משהו זה מכנס ג'ינס שברור שהמכנס הוא העיקר .

עצם לבישת מכנס מאפשר תנוחות משוחררות הרבה יותר והחצאית עולה אבל לא נזהרים כי יש מכנס מתחת אז 'הכל טוב'... 

וזה משדר הצבה של ההלכה מתחת ל"מציאות" במקום שיהיה שההלכה מובילה את המציאות זה נראה כאילו ניסו לדחוף אותה בכוח ולא באמת רוצים בה.

אנחנו צריכים לאהוב את ההלכה.

ההלכה זה לא רק לצאת ידי חובת הפרטים היבשים, זה משדר לנו משהו, ההלכה באה להעביר לנו את המסר והרוח של התורה בעניין הזה. 

בדוגמא שנתת אני לא רואה איפה יש ביטוי לתורה. למהות האשה, לצניעות ומטרתה שזה לא רק להיות מכוסה אלא לאפשר חיים שמרוכזים ברוח.

ראית רבנית שמסתובבת עם ג'ינס וחצאית קצרה מעל? מעלה חיוך רק לנסות לדמיין את זה. וזה ההבדל כשמחשיבים את ההלכה ואוהבים אותה לבין כשדוחפים אותה כתוסף.

צודקת לגמריכְּקֶדֶם
לא יודע איך שאני ראיתי זה היה נראה כמו השתדלות מעניינת וחמודה מצד בנות שקשה להן, זה נראה לי עדיף בהרבה מחצאית קצרה
כי זה נוח ויפהלאיודעמה

זה נוח יוצר מחצאית, בעיקר בחורף - לחברות שלי שלטבשות מכנסיים הרבה יותר קל מלי, ויותר חם.

וזה יפה 

הפוך- חם זה לא טוב😅יעל מהדרום

לק"י

מכנסיים זה מחמם מידי.

לי חצאית יותר נעימה...

כך שזה ממש עניין אישי.

חייבת להגידמחפשת111

שרק הדיון על זה בפורום מעורב מביא חוסר צניעות!!

*מצלצל* למשטרת הצניעותמוקי_2020

מוקי : שלום משטרה ?
משטרת הצניעות : שלום רב

מוקי : אהלן, אני רוצה לדווח על חוסר צניעות

משטרת הצניעות : אין שום בעיה. תעודת זהות ?

מוקי : xxxxxxxxx

משטרת הצניעות : xxxxxxxxxx ? הכל איקסים. מה תעודת הזהות ?
מוקי : נו באמת. זה כדי שהקוראים לא יראו את המספר האמיתי.
משטרת הצניעות : אה אוקי...תשלח שוב.
מוקי : xxxxxxxxx
משטרת הצניעות : יא ליצן, אתה חילוני-מסורתי, מה אתה קשור לצניעות ?

מוקי : בסדר, אבל אני זה פורום לדתיים. אני במקום. אם למשל שחקן טניס יראה שריפה במגרש כדורגל הוא לא יתקשר למכבי אש ? אותו דבר.

משטרת צניעות : גם נכון. מה הבעיה ?
מוקי : מחפשת111 שוב נכנסת להיסטריה.
משטרת צניעות : נו באמת. עוד פעם היא ?
מוקי : היא מוכרת ?

משטרת צניעות : כן. גם בצעיפים וגרביים זה קרה. מוקי, תקשיב, הזמנו פיצה אכפת לך שנדבר עוד מעט ?

מוקי : אוקי אבל..אתם שולחים מישהו ?

משטרת צניעות : לא. חמישי. סופשבוע. שחרר. 
*ניתוק*.

חחחמבקש אמונה

איזה לץ 🤡

מה זה ? חילוני-מסורתי?? איך נכנסת לכאןכְּקֶדֶם

הפורום הזה רק דתיים יכולים להיכנס אליו

הוא כמו רציף 3/4 9 מהארי פוטר. טוב. אסור לך לספר לאף אחד מה שאתה רואה כאן סבבה?

הרציף קיים… ביקרתי בו בביקור בלונדון לפני כמה שניםפ.א.
בטח שקיים.כְּקֶדֶם

כי אתה דתי

שאר הגוים המוגלגים נראה לך רואים אותו?!

ארץ השוקולד

העלית חיוך על פני עם סגנון הכתיבה המשעשע,

מקווה שמחפשת לא נעלבה ואני מסכים שזה מגוחך שגברים דנים בנושא

מוקי,מחפשת111

זה שאתה לא מבין מה לא צנוע בזה לא אומר שאתה יכול לזלזל בזה ולצחוק על מה שכתבתי.

קח את כישרון הכתיבה שלך וההומור למקומות טובים.

מדוע האפשרות הטובה להיחשף לדעות, מחשבות ונקודתפ.א.
מבט של נשים, דתיות, דיון די עינייני, סביב ההלכה ומנהגים, על ענייני לבוש ואיך נשים דתיות רואות את עצמן עומדות בכללי צניעות שגברים- רבנים קבעו, מה הבעיה שזה בפורום מעורב?

מה הבעיה בלהכיר ולהבין, באופן ענייני ומתורבת, את הלך המחשבות והדיעות של המין השני? 

כי היא בת וזה לא נעים להחדשכאן
היא תולה זאת בחוסר צניעות. לא בחוסר נעימות.פ.א.
ומה לא צנוע בדיון פתוח ומכובד, בו כל צד שואל ומסביר?
נראה לי שאתה תופס את השיח כאן אחרת..kaparalay

הדיון לא נפתח כדיון סביב הלכה ומנהגים ועל איך נשים רואות את עצמן מול הלכה שנקבעה על-ידי גברים. מישהו אחד לקח את זה לשם בצורה מאוד חדה ולא קשורה..

שים לב לשאלה הראשונית.

בסוף יש כאן מעט מאוד תשובות משמעותיות מהצד הנשי, ולענ"ד זה לא סתם.

זה לא מסתיים בלהבין הלך מחשבות,מחפשת111

נכנסים לדיון על גוף ומה צנוע בזה ומה לא

אתה ממש לא חייב להסכים איתי. זאת דעתי

מוזמנים להמשיך להתדיין

אתה גם לא תבין. אתה לא בתפצלש100
דעתיאחו

אני חושב שזה נובע מתרבות הקז'ואל הישראלית

יש קטע כזה להתלבש כמה שיותר זרוק, ללכת ברחוב בפיג'מה, לבוא לבית הכנסת עם טרנינג פסים שבע שמיניות וחולצה של הדובי המותג המכוער הזה (פאלם אנג'לס?)

זה נע בין עצלות לבין איזושהי אמירה, איזושהי הזדהות עם ה"זרוק"

קח לדוגמה עובדי מכס בסין במדי ב' או במדי א'

לעומת עובד מכס ישראלי ממוצע

במכנסיים יש שתי בעיות,

א' זה לא ילבש, אבל מה לעשות שבכל העולם בערך זה נחשב ליוניסקס, שמא חולצה מכופתרת היא גם לא ילבש? ומה שהנשים התחילו ללבוש מכופתר זה לא ברשות? איך זה נקבע בכלל?

ב' זה לא צנוע, עכשיו תראה, אני לא יודע איך מגדירים לא צנוע, זה עניין של חשיפה? הבלטת צורת הגוף? לבוש פרובוקטיבי שמזמין מבטים? לא מתאים לקוד הלבוש היהודי מסורתי?

אז יש מכנסיים שהם לא צנועים בהגדרה נגיד סקינים מוגזמים, טייץ כו'

ויש מכנסיים שזה יותר עניין של אי-התאמה לקוד לבוש, נגיד סתם אם ניקח מכנסי cargo, או מדי כב"א, או חליפת hazmat...

וביחס לזה ככל שעולים יותר בתחושת הדתיות ככה הראדר נהיה רגיש יותר

מבלי להתחשב ישירות בהלכה יש בתוכנו איזשהו קול פנימי שאומר מתי זה מספיק יידישקייט (יצה"ר או יצה"ט - לא רלוונטי) ומעבר לזה זה כבר לא כזה חשוב או לא "מעיקר המצווה" לפי תחושת הבטן שלנו, ומרגיש כמו ההבדל בין חולצה מכופתרת לבין טריקו ארוכה, מאי נפק"מ (לכאורה). אם הצניעות היא רק עניין של חשוף אז אחלה, אבל אם הרדאר שלנו יותר רגיש, אז יש גם עניין של הבלטת צורת הגוף, ואם הוא עוד יותר רגיש, אז זה גם עניין של דת יהודית כו',

ככל שעולים בסולם הדתיות יש יותר תודעת לבוש לדעתי, לאו דווקא זאקן אין הויזן אבל מכנס ארוך וחולצה מכופתרת ופחות מזה מרגיש זרוק ולא כזה צנוע

יש כאלה שלא לובשות בגלל לחץ חברתי ואכן זאת בעיה שקיימת מכיר כמה בנות שנמצאות בסביבה מאוד עוינת ולא מרגישות בנוח לעשות את השינוי הזה הגם שהיו רוצות בכללי

כתבת יפההרמוניה
בדייטים עצמם ובין הדייטיםadvfb

עולים תחושות בדייטים עצמם

עולים תחושות בין דייט לדייט

מה דעתכם המקום שצריך לתת לסוגי התחושות?

מה זה יכול לומר שיש פער בין התחושות בדייטים לתחושות בין הדייטים (לכאן או לכאן)? 

סתם מבאסהפי

שיש פער זה לא אמור להיות ככה..

אני חושבת שעל הגבר יותר ליזום בין דייט לדייט לפחות לפתוח את השיח . אבל התפקיד שלה זה להיפתח ולא להיסגר

מסכימהרק נשמה

בעיקר עם הקטע שעליה מוטל להיפתח לי זה לפעמים לא זורם ולא כי אני לא רוצה ואני רואה איך זה גורם לנסיגה בצד השני

נכון זה לא פחות קלהפי
כל אחת והקצב שלהadvfb

יש הבדל אם זה תקוע לבין אם זה לוקח זמן..

כאילו אם בחורה לא זורמת איתי כפי שציפיתי אבל זורמת במידה מסויימת ומראה עניין אז זה לגמרי חלק מהמשחק

יש הרבה קשרים שנתקעיםהפי

כי הבחורה חסומה ולא משתפת ..

והבחור גם באנרגיה זכרית פצועה - לא יוזם / רגשי נחיתות / חושב מה היא תביא לי בתמורה .

זה חוסם לגמרי את הבחורה אי אפשר להכיר ככה

ככה יש הרבה קשרים שנתקעים עוד לפני הדייט/ בדייטים ראשונים ,שיכול להיות להם פוטנציאל גדול אם כל אחד היה מתחבר למהות שלו ..

אהבתי את הביטוי אנרגיה זכרית פצועהמחפש שם
את יודעת להצביע על דברים שחוסמים/ עוזרים לך להפתח?מחפש שם
מה שהכי עוזר להיפתח זה פשוט טבעיותרק נשמה

לא לשחק את כל המשחקים ולא לנסות להיות מי שאתה לא, אפשר להבחין אם בן אדם הוא עצמו או מנסה לחקות משהו אחר

אמןמחפש שםאחרונה
זה קטע כי אתה מאמין שאם תהיה משהו מסויים אז מי שהולך תפתח בזמן שזה יקרה כשפשוט תהיה אתה...
מממ אני בעיקר מדבר על מחשבות והרגשות תוך כדיadvfb

והגיוני שהזמן בין לבין נועד לעיכול,

לכן הפער הוא לא פער שזה הפוך בהכרח שבאחד מהם מרגישים טוב ובאחד מהם מרגישים לא טוב..

לפעמים קרה לי שהרגשתי יותר טוב בין לבין מאשר בפגישות עצמן

נראה לי שזה שכל ורגשרק נשמה

כאילו מה שאתה חווה בדייט זו החוויה עם האישה עצמה, נעים או לא נעים יש משיכה או אין קיצור בעיקר רגש, איך הווייבים שלכם נפגשים

ובין הדייטים שההתלהבות והרגש יורדים השכל מתחיל לנתח מה היה ואם זה מתאים או לא

ובתשובה לשאלתך שתי התחושות מאוד חשובות ונראה לי שהעיקר זה איך מרגישים בדייט עצמו, ובקשר למחשבות שבין לבין לראות אם הן באות משכל ישר או מפחדים ודמיונות

הדוגמא הכי בולטת שאני חושבת עליה זה אם נגיד בדייט אתה לא מרגיש משהו מיוחד, מרגיש שזה לא כזה קשור, אבל אחרי זה בשכל אתה חושב שוואו זה אבל בדיוק מה שאני מחפש, אם זה לא דייט ראשון שני אז נראה לי ברור שאין למה להמשיך)

יפה, תודה!advfb
רווקים יותר בוגרים, פחות דוסים?advfb

מצד אחד, עוגן משפחתי הוא דבר ששומר על אורח חיים יציב, גם בעניין הדתי.. זה הגיוני לחלוטין.

מצד שני, החלטה של אדם לשמור על אורח חיים דתי ועל חיבור לקב"ה לכאורה לא אמורה להיות תלויה במה יקרה או לא יקרה לו. אם הוא יתחתן או לא.

הרהורים בנושא..

ת'אמת שהנושא יותר קשור ב"דתיות" מאשר "רווקות".

דתיות לפעמים נתפסת מאוד טכנית או תלוית הקשר, לכן מובן שאם אדם ממשיך להיות רווק בגיל מבוגר יותר שהגיוני שהוא יהיה פחות דתי.

לעומת זאת, התמסרות לדת, שוב היא לא תלוית הקשר. גם בשלום גם במלחמה, גם באתגר כזה גם באתגר אחר - יש סיבה לשנות את החוזה מול הקב"ה? זה לא הגיוני.

בדיוק. הם בזוגיות קבועה, גרים יחד וכו.מרגול

השוני הוא יותר הסטטוס, פחות התכלס של השגרה והמצב הזוגי (כלומר- יש פער תהומי בין לחיות בזוגיות ובאותו הבית ולנהל חיים משותפים- אך ללא נישואין, לבין דתי שאינו נשוי וגם אינו בזוגיות)

לשאלתך הראשונה- לפחות לגבי שמירת נגיעה אני חושבת שיש בזה קושי גדול יותר. לא מחייב כמובן שרווק בגיל מבוגר יותר יפסיק לשמור נגיעה או יחפף או משהו, אבל זה קשה יותר.

בדיוק דיברנו על זה כמה חברות (נשואות ולא נשואות). חברה (שכרגע רווקה) בהרהורים על להפסיק לשמור נגיעה. תקח את אותה חברה, אם היתה מתחתנת בגיל 21-22 היא ככל הנראה היתה שומרת נגיעה כהלכה עד החתונה וכו. תקח אותה היום ויש לה הרהורים. למה? כי קשה, הכמיהה למגע טבעית, וככל שהיא קיימת יותר שנים בלי שיש לה מקום (טרם התחתנה)- זה קשה יותר.

הגיוני? כן.

האם זה בהכרח אומר פחות להקפיד? לא. 

חדשיכם ומועדיכם שנאה נפשי היו עלי לטורחאנונימיכלשהו

נלאתי נשוא.

הקושי יכול להיות כפול - למי שגר בחו"ל יש יו"ט שניפ.א.
דיברנו השבת בבית הכנסת עם מי שעלו בעבר מחו"ל, וכמה קשה לחגוג פעמיים ליל סדר, וגם כמו השנה שזה יוצא 3 ימים רצופים של יו"ט ושבת 
דווקא כשיוצא רצוף כמו בר"ה הכי כיףחתול זמני

לא חסיד של המונח אבל באמת מרגיש כמו detox

אני לא מוצא שום דבר טוב לא ביומיים רצופים ובטח לאפ.א.

בשלושה

אם אתה כן נהנה מלהיות במצב "שבת" יותר מיום אחד, אתה נראה לי מוזר…

מה חסר לדעתך במצב שבת?חתול זמני

דווקא כשאני במצב שבת יש לי הרבה יותר יישוב הדעת לשבת לקרוא ספרים

אפשר לשתות יין בחופשיות לשיר לישון

תפילות עם ניגונים

זה טוב ליום אחד, מעבר לזה תחושה של בזבוז זמןפ.א.
3 ימים של בטלה כפויה
ומה היית עושה בזמן הזה?חתול זמני
תחביביםפ.א.
אם זה בזבוז זמן בעיניך אף־אחד לא מכריח אותךחתול זמני
מסתבר שגם חז"ל לא עפו על הרעיון של יו"ט שניPaslash
ר' בא ר' חייה בשם ר' יוחנן [שיר השירים א ו] בני אמי נחרו בי וגו'. מי גרם לי להיות נוטרה את הכרמים על שם כרמי שלי לא נטרתי מי גרם לי להיות משמרת שני ימים בסוריא על שלא שמרתי יום אחד בארץ. סבורה הייתי שאני מקבלת שכר על שנים ואיני מקבלת שכר אלא על אחת מי גרם לי להפריש שתי חלות בסוריא על שלא הפרשתי חלה אחת בארץ. סבורה הייתי שאני מקבלת שכר על שתים ואיני מקבלת שכר אלא על אחת ר' יוחנן קרי עליהון [יחזקאל כ כה] וגם אני נתתי להם חוקים לא טובים.
אני מכירחתול זמניאחרונה

לעניות דעתי והבנתי הפונקציה של יו"ט שני היא מעין תיקון למצב פגום של שהיה בגלות

אם מצד עצם הגלות שמצריכה תוספת של התקדשות בגלל הטומאה שלה

אם מצד תיקון ביזוי המועדות

כך שאין בזה שכר בפנ"ע אלא רק להשלים מדרגה חסרה (וגם אז לא מגיע למדרגה של ארץ ישראל)

ואינה מקבלת שכר אלא אחת. משום דבא זה לה בסיבת חטאה לא יהא חוטא נשכר (יפה מראה)

כל אחד ומה שהוא אוהביעל מהדרום

לק"י

אם יש לי חברה שאני נהנית בה, גם שלושה ימים זה כיף.

קצת מנוחה...

הוצא מהקשרו -אדם פרו+
ברמות הגבוהות ביותר
באסה :/advfb

חוסר בקבוצת שווים הוא דבר שיכול להיות מאוד מורגש

מקומות לדייטים שיש ליד ממ'ד/מרחב מוגן? תודהdn5754

אשמח לרעיונות למקומות לדייטים

שיש לידם ממ"ד או מרחב מוגן..

בירושלים או באיזור המרכז (מודיעין ועד חצי שעה +- נסיעה משם)

אפשר גם בתי קפה וכו', אבל גם מקומות אחרים,

עדיף אפילו מקומות אחרים, כי בתי קפה רובם סגורים בפסח ..

תודה

אפשר תמיד סתם להסתובב במושבים באיזוררק נשמהאחרונה

יש בהם שקט נחמד כזה ובחלקם יש אפילו עגלות קפה, ובכל מושב יש מקלט ציבורי די נגיש

עוד רגע נכנס החגנגמרו לי השמות

החג של הגאולה

של יציאה מעבדות לחירות

של ניסי ניסים

ושל קריעת ים סוף

ו"קשה זיווגו של אדם כקריעת ים סוף"

מאחלת לכל אחד ולכל אחת כאן את קריעת ים סוף הפרטית שלו במהרה ובמתיקות אין קץ

"כימי צאתך מארץ מצרים אראנו נפלאות" - שהקב"ה שבידו הכל יראה לכם נפלאות גדולות, ניסים עצומים, וגאולה שלמה ואמיתית בטוב גלוי במהרה ממש 🙏💪

חג כשר ושמח ❤️

תובנה משבתמחפש שם
בשלות לזוגיות היא מודעות והסכמה לפגוש את עצמי במציאות.
ואיפה האחר נמצא במפגש הזה?לגיטימי?

לא בטוחה שאגוצנטריות היא מה שצריך...

האחר משתקף על ידי העצמיadvfb

גם בלי לשייך את זה לאגוצנטריות.

לפגוש את האחר זה השלב הבא אחרי מה שהוא כתבintuscrepidam
וואו כלכך נכוןרק נשמהאחרונה

רק ברגע שאתה שלם עם עצמך וגאה במי שאתה ולא מחביא את מי שאתה אתה באמת מוכן להכניס עוד מישהו לחיים שלך

כל עוד אתה לא שם אתה רק תתעסק בהתגוננות על מי שאתה כצורך הישרדותי ולא תוכל באמת להיפתח ולבנות משהו יציב

זו גם תובנה שלי מהתקופה הארונה

איך אתם הייתם מגיבים?אביעד מילוא

נרשמתי לשדכנית ואחרי  תקופה שהרגשתי ממנה תחושה לא טובה היא אמרה לי שכרגע היא לא מתכננת להשקיע בחיפוש בשבילי. איך אתם הייתם מגיבים לזה?

(אציין שעבר זמן ואני עדיין בהלם מהתגובה)

שומר את המספר שלה ב"לא לענות"אריק מהדרום
שואלת למההרמוניה
הסיבה היא סיבה טובהאביעד מילוא

אין כאן המקום לפרטה אבל הניסוח של ההודעה שהיא לא מתכננת להשקיע בזה...

שהיתה אומרת מראש. זה לא לעניין...יעל מהדרום

לק"י

אם היא לוקחת כסף, שתברר מראש הכל ותחליט אם היא יכולה או לא.

(גם בהתנדבות, לא הייתי נותנת תקווה סתם. בטח בתשלום).

זהמעליב..הרמוניה
תלוי מה הסיבהשם פשוט
עבר עריכה על ידי שם פשוט בתאריך ט' בניסן תשפ"ו 15:41

אתה מספר שיש סיבה טובה,

אנחנו לא יודעים מהי.

סיבה טובה זה אחד שלא עונה להודעות, מבריז, או לא מדבר לבנות או אליה בצורה מכבדת, או שיש לו דרישות לא סבירות.

למה שהיא תשקיע בבן אדם לא רציני? סביר שתשים בהולד לתקופה. 

אבל אם  הסיבה היא שהבן אדם במילואים, הניסוח שלה הזיה. 

הזויה🤦‍♀️יעל מהדרום

לק"י

נראה לי שהייתי נאלמת דום או שואלת "מה?!" מופתע.

היא שדכנית ששילמת לה או בהתנדבות?ארץ השוקולד

אם זה בתשלום, אם היה לי אומץ הייתי מבקש את הכסף אם אין סיבה טובה להתנהלות הזו.

אם זה בהתנדבות, זה אמירה לגיטימית שאין לה זמן כעת, הייתי מתבאס אבל מקבל אמירה כזו.

יש דמי רישום ושכר שדכנות כןאביעד מילוא
מה?????????????????אני:)))))

אני בהלם!!

אני אגיד לך משהו אביעדאריק מהדרום

אני הייתי רשום בפינקסים של 3 שדכניות, אמרתי להן שאני דורש שיספרו לבנות שהן רוצות לשדך לי מראש לפני הפגישה הראשונה שיש לי הפרעת מצבי רוח.

אף אחת לא חזרה אלי מעולם עם הצעת שידוך.

שדכנית אחת היתה אשתו של הרב שקידש אותי ואת אשתי, אז היא ראתה בלייב מתי הפכתי ללא רלוונטי.

שדכנית שניה שלחה לי הזמנה לסדנה לקראת חתונה חצי שנה אחרי החתונה אז הודעתי לה שזה לא רלוונטי.

והשדכנית השלישית, היחידה שדרשה תשלום מראש,

אני עדיין מחכה שתיצור איתי קשר כדי להודיע שזה לא רלוונטי 12 שנה אחרי החתונה.

אני יזמתי קשר עם אשתי, יתכן שזה גם מה שאתה צריך.

בהצלחה.

..הרמוניה

@יעל מהדרום יעל אני חייבת לשאול איך זה לא הרתיע אותך?

נראה לי שאגיב לך בפרטי...מחר בלי נדריעל מהדרום
תודה(:הרמוניה
אני עברתי את שלב הליצור קשר בעצמךאביעד מילוא

אחרי שהייתי באתרים וניסיתי ליזןם קשרים הבנתי שזה לא עובד וצריך ללכת לפי הכללים לפחות כדי להכיר בחורה מהסגנון שאני מחפש

כמה זה נפוץ מה שקרה לי?אביעד מילוא

אולי זה העניין לדעת לבחור שדכן שכן יודע לעבוד

בהנחה שהיא התכוונה למה שאתה חושבנוגע, לא נוגע
(אם המילה "להשקיע" זה עיקר העניין, אפשר לפרש את זה בדוחק גם בלי הקונוטציה הרגשית) - אחרי מעשה כדאי ללמוד מזה לזהות וייב של נשים בסגנון כזה (בכל הקשר) ולהתרחק או להיזהר מראש. כנראה לא סתם הרגשת מראש תחושה לא טובה ממנה.
היא לקחה כסף?advfb
כן דמי רישוםאביעד מילוא
נשמע שהיא לא בסדרadvfb

מבאס מאוד אבל אין לזה כל כך השלכה וסיבה להתעכב על זה.

אם אתה מספיק אסרטיבי אפשר לדרוש את הכסף בחזרה.

אם אתה מאמין שאפשר לדבר איתה אפשר לבקש ממנה לדון על כך.

מבינה שזה מעליבברוקולי

רק אנחנו לא יודעים את התמונה הכללית להבין מה גרם למה..

אם יש סיבה טובה- הייתי לומדת מזה מה להבא

אם אין סיבה טובה ולא הציעה לך ושילמת לאחרונה- תבקש את הכסף חזרה

הייתי מדבר איתה מאוד בתקיפותחתול זמני

סליחה באמת שבזבזתי לך את הזמן

אם שילמתי כסף מראש הייתי אומר לה שהיא כנראה שדכנית פח.

לא רק שדכנית פח אלא גם בן אדם גרועאני:)))))
אם הבנתי נכון, מפריע לך ההתנסחות שלהלגיטימי?

ולא עצם הסירוב (אמרת שזה מוצדק הסיבה שלה).

אתה יכול להתעלם ולעבור הלאה. יש עוד שדכניות.

אתה יכול גם לנסות, להתנסות, בדיבור על זה -

שלום, אני מבין שאין לך את היכולת לעזור לי בתקופה הזו. בתור מישהו שמעריך את מה שאת עושה, רציתי לשתף שנעלבתי מהצורה והניסוח שבה הצגת לי את הדברים. אני מרגיש שבצורה שבה נאמרו הדברים XYZ. וכו'.

תשאל אותה אשמח לדעת מה הסיבה?הפי

אם אין לה סיבה .. 

תבקש את הכסף בחזרה .. תבקש הכוונה תדרוש או תבין לאחד האחים/ הורים להתערב

אם יש סיבה .. אז אתה לא מספר לנו את כל האמת אז כל התגובות בטלות ומבוטלות כי אנחנו לא רואים את כל הסיפור 

את אחת הסיבות אני יודעאביעד מילוא

והיא לא ראויה להיחשף בציבור 

למרות הסיבה ההיאאריק מהדרום

זו עדיין לא סיבה להתבטא כך.

בטח לא אם שילמת מראש.

אז שמראש לא היתה לוקחת אותך כמשודךיעל מהדרום

לק"י

ואם היא לא ידעה מההתחלה, אז שתעדכן אותך בצורה מכובדת ותחזיר את הכסף.

(בהנחה שהיא לא גילתה שאתה פושע או משהו כזה).

דווקא לפושע הכי כדאי להחזיר ישר את הכסף..נוגע, לא נוגע
מתנה לחג - קובץ שירים לנשיםגלויה

שלום לחברות הפורום היקרות!

כן, זה רק לנשים. 

הייתי פעם פה... 

עברתי לפני 10 שנים מסע של גירושין

וחג הפסח היה מורכב עבורי באותו זמן. 

ב"ה בסוף זכיתי ליציאת מצרים

וקריעת ים סוף 

והתחתנתי ב"ה 

(לולא המסלול הזה - לא הייתי יודעת שבעלי הוא מה שאני צריכה) 

ובסוף - הפכתי לאמא בחול המועד פסח!

כתבתי ספרון על המסע

מילים שה' שלח לי להתמודד

וקיבצתי לקובץ מתנה עבורכן.

מקווה שישמח ויחזק! 

20260331102053.pdf (תלחצי על זה) 

אולי יעניין אותך