עד כמה בנים מוכנים להתגמש עם הלבוש בשביל בחורה?חדשה בזה

אם נגיד אני לא אוהבת שבחור לובש חולצת טריקו או פולו אלא יותר בכיוון של מכופתר וקצת יותר אלגנטי..(לא בצורה מוגזמת)..

אם ממש חשוב לי שבחור יתלבש מסודר ומכובד, והוא כרגע לא מתלבש מסודר, מדברים על זה? אם כן איך מדברים על זה?

אני בקשר עם שדכנים של ישיבות מסויימותחדשה בזה

וכמובן בשיחה עם השדכן הבהרתי שאני רוצה בחור מסודר ולדוגמא אמרתי לו מכופתר, ובכל זאת היו כמה שהיו עם פולו קצרה, עכשיו, כבר נפגשנו, שמענו עליו פרטים טובים, ראיתי בפגישה שהוא סבבה, ואני לא אוריד על חולצה.. אז אם יש איזשהי דרך לדבר על זה מבלי שזה ישמע שאני רוצה לשנות את הבחור כי באמת זה משהו מאד נקודתי.. וזה לא שאני ביקורתית בכל תחום, או שכל דבר מפריע לי..

רעיון.. תודה🙂חדשה בזה
די עם זה כבר. תמצא לעצמך חיים ותפסיק להתחזותבינייש פתוח
למה ככה פוסטמודרניאחו
עבר עריכה על ידי אחו בתאריך י' באדר ב׳ תשפ"ד 18:38

יש הגדרה אובייקטיבית מה זה מסודר

כמו שהוכחתי בראיות ברורות בשרשור אחר הסגנון הישראלי בברירת מחדל הוא זרוק

זה מסודר

היזהרו מחיקויים וזיופים

לדרוש ברור שא"א אבל יש בחורים שלא אכפת להם מה הם לובשים מצדם גם ללבוש ג'לבייה, יש כאלה עקשנים יותר

השאלה מתי מדברים על זהadvfb

כשהקשר מתחיל טיפה יותר להתקדם

זהו, זאת הנקודה,..חדשה בזה

יצאתי עם מישהו יחסית מספר מכובד של פגישות, ואמרו לי לפתוח את הנושא יותר מאוחר, והחלטתי שנדבר על זה בפגישה הבאה, ואחרי הפגישה הוא הוריד.. הוא אמר שהוא תמיד מתלבש ככה ורק לדייטים הוא לפעמים מגוון.. ובאמת זה בא מתוך מקום של לדבר על לבוש וסגנון ולא בצורה ביקורתית כמובן כמובן.. ובעדינות ממש.. 

תנסי דרך כיווןהפי

החיובי ולא השלילה ..

נניח אם הוא לובש חולצה שאת אוהבת תתלהבי ..

לא הייתי אומרת לו זה לא יפה .. זה לא הטעם שלי..

אלא מה אני כן אוהבת ..

זה לא חייב להיות עליו נגיד אתם עוברים ליד חנות .. תגידי ואי איזה חולצה יפה ..

ואז הוא ישאל אותך כן את אוהבת את הסגנון ?

תהיי חכמה תעשי את זה במתיקות

בנים לא אוהבים שמחנכים אותם

אני באמת חושבת שאין לזה סוף לדרישות .. הדרישה של הלבוש כל עוד זה לא מוגזם ממש לנסות לשחרר 

צודקתחדשה בזה

העניין של הלבוש זה לא רק לטעמי או לא- לא רק עניין של סטייל, אני בע"ה שואפת לבנות בית של תורה, שבעלי ילמד בישיבה וכו', ואני חושבת שאם הוא הולך על זה, ונותן את החיים שלו לתורה, ואני בע"ה הולכת להקריב בשביל זה לא מעט (כי לא תמיד זה פשוט) אז שיראה מסודר, שיראה כמו בן תורה, לכן יש לזה חשיבות מבחינתי ולא רק עניין של סטייל....

וחלילה לא אומרת על אלה שלומדים ולא לובשים מכופתרחדשה בזה

שהם לא מספיק טובים או שהם פחות- ממש לא.. זה פשוט עניין של תפיסה, וטעם..

אז בהחלטהפי

אפשר לשאול אותו ..

איך הוא נוהג בדרך כלל

זה כמו שלי קשה עם כיפה שחורה או חליפה או מכנסיים צמודים זה מראה לי שזה לא מה שאני מחפשת ..

הוא יכול להיות הכי מתוק אבל זה לא יהיה קשור בפועל.

אז זה עניין של סגנון וזה חשוב לעלות 

רק צריך לדעת איפה שעובר הגבול שקבעו חכמיחסדי הים

ארץ ישראל בגמרא לפני יותר מ1,500 שבגלל שמצויינין בלבושיהם אינן בני תורה.

מסודר כן. אבל יש גבול.

דווקא מדברת על העניין התורניחדשה בזה

לא אוהבת שבחור מתלבש אלגנט יותר מידי בצורה מוגזמת, חשוב לי שזה יהיה מכובד ומתאים לבן תורה... ברור שלהתעסק בזה יותר מידי לא מביא הרבה

אמירה חשובהארץ השוקולד

אני לא בטוח שזה גבול ולא התעסקות 

מה הכוונה?חדשה בזה
לציין זה לסמןארץ השוקולד

מצוין בלשון התנ״ך וחז"ל זה מסומן, לא יפה מאוד.

"הציבי לך ציונים שימי לך תמרורים"

ולכן, להבנתי הגמרא שאומרת שחכמי בבל ניכרים בלבושם לעומת חכמי ארץ ישראל שלא ניכרים בלבושם היא בגלל שבני בבל פחות תלמידי חכמים. (ולא שהלבוש שלהם יפה יותר כי הם פחות תלמידי חכמים)

הגמרא שעליה דיבר חסדי ודנתי איתו לגביהארץ השוקולד

"מפני מה תלמידי חכמים שבבבל מצויינין לפי שאינן בני תורה" (תלמוד בבלי מסכת שבת דף קמה עמוד ב)

פירוש רש"י שם:

"מצויינין - מציינין עצמן בלבושים נאים:

מצויינין - מקושטין:

שאינן בני תורה - כל כך לכבדם כבני ארץ ישראל מחמת תורתם מכבדים אותם מחמת לבושיהן שנראין חשובים:"

בהמשך אותה גמרא רבי יוחנן מציע סיבה אחרת:

"מפני מה ת"ח שבבבל מצויינין לפי שאינן בני מקומן דאמרי אינשי במתא שמאי בלא מתא תותבאי"

ורש"י מבאר את דברי רבי יוחנן:

"שאינן במקומם - שמא"י גלו לשם והגולה למקום נכרי מציין עצמו במלבושים שיהא חשוב:

במתא שמאי - בעירי איני צריך להתכבד אלא בשמי שאני ניכר בו:

בלא מתא - במקום שאינה עירי:

תותבאי - כבודי תלוי בשמלתי שמלתו מתרגמינן תותביה (שמות כב):"

אם זה בגדר התעסקות, אז באמת אם זה אשתוחסדי הים

שמתעסקת בזה, אז אין חשש לעבור את הגבול, כי אשתו דואגת לזה והוא רק מתנהל לפי רצונה.

הארה נכונה, לא חשבתי על זה. 

ומסכים עם הפיחדשכאן
אפשריאחו

א' אפשר לשאול בדרך אגב מה דעתו על לבוש מכופתר וזה להסביר שאת ממש אוהבת מכופתר וכיו"ב

תאמיני או לא הרבה בנים לא יודעים איך לגהץ (מזכיר לי נשכחות משיעור א' שכל יום שישי הייתי הופך למגהץ הלאומי)

ועדיף פולו מאשר מכופתר ומקומט

וגם מי שיודע לגהץ לא תמיד יש כוח, למשל אני אישית לעבודה אני כמעט תמיד בא מכופתר+מגוהץ אבל בתקופות של אבטלה אין לי כוח לגהץ סתם ואני אלבש פולן

לפעמים זה גם משהו שבא עם הגיל, כולם בהתחלה אוהבים טריקו ובלנדסטון ובשלב מסוים עוברים למכנסי CARGO-F עם התווית האדומה ומכופתר

ב' כמו כל דבר אפשר לדון על זה בפגישות יותר מאוחרות. אבל אני ממליץ "לבדוק את השטח" בשלב מוקדם יותר, לאו דווקא בנושא הזה, עד כמה הוא מוכן לשנות דברים, יש בנים מאוד עקשנים שזה ממש בנפשם ומפריע להם שמתערבים להם בסגנון כו' (תכונה מעצבנת בלי קשר) ויש כאלה שלא אכפת להם אם זה טריקו מכופתר או בעקיטשע פרחוני

הבנתי.. תודה רבה על העזרה!חדשה בזה
אני ממש שונאת את גישת ההוא ישנה את זה אם אני חשובהחופשיה לנפשי

לו מספיק או אחרי שנתחתן אני אשנה את הלבוש שלו

מה שאני מנסה לומר(חוץ מזה שאני לא מצליחה להבין את הקריטיות כל עוד זה צנוע) זה שזה מעולה שאת מודעת לזה מעכשיו ולא בונה על שינויים

לא יודעת למה זה קפץ לי בעדכניפה לקצת

בכל אופן, איך היית מגיבה אם זה היה הפוך?

אני לא חושבת שלגיטימי לצפות שהוא ישנה את הלבוש.

את יוצאת איתו וזה הלבוש שלו.

מוכנה לראות אותו ככה עד 120? מעולה. בהמשך תראי אם תהיה הזדמנות שישנה לסגנון שאת אוהבת.

אבל אם מראש זה לא משהו שאת מוכנה לסבול אז אני חושבת שלא לגיטימי לנסות לשנות אלא לסיים את הקשר.

לא מנסה לשנות אף אחד.. זה באמת לא מה שכתבתיחדשה בזה

אני שואלת אם אפשר לדבר, לברר את העניין.. לצורך העניין היה בחור שבלי בכלל שאמרתי לו משהו הוא אמר שאת זה אישתו תחליט, הוא דיבר על זה בקשר לגיסתו שהחליפה לאחיו את המלתחה...

עכשיו אני לא יודעת מאיפה כל אחד פה מגיע, ומה הנקודת מבט שלו, אבל אני בוודאות יודעת שבחור שעובד וכבר יש לו שגרה ועצמאות מוחלטת וכו זה ברור שהסטייל שלו הוא שלו ובוודאי שעם אחד כזה אפילו לא הייתי דנה על סגנון ושינוי וכו, אבל בחורי ישיבות בד"כ הרבה מהם הם כאלה שלא עובדים, ולא קונים לעצמם, וגם לפעמים סתם מתלבשים ככה בלי הרבה מחשבה על הסטייל שבבגד, אז הרבה מהם גם בכיף ישנו את זה.. מה שאני רוצה לדעת על בחור כזה, זה אם זה חשוב לו ממש, אם כן אז בסדר כמובן שאין מה לדבר על זה,, כי לא באתי לשנות את הבנאדם, אבל אם הוא אחד כזה שמתלבש ככה כי זה מה שאמא שלו קנתה לו וזה לא משנה לו אז אחלה..

אם את יוצאת עם המגזר תורני, רוב הבנים לא יזיזחסדי הים

להם שתאמרי להם בפירוש.

כשהייתי בישיבה זה היה נתון שאחרי החתונה הבחור היה יותר מסודר בלבוש, גם כי הוא רוצה להיות מסודר בפני אשתו וגם כי האשה מעירה בנועם.

זה ממש לא נורא.

זה בכלל בכלל לא דומה לרגשות של בנות כשמעירים להן על הלבוש, אלא אם כן נפלת על בחורים מאוד מסויימים במגזר התורני.

אפשרי לגמריחדשכאן

כנראה יהיה יותר מתקבל ויותר מובן כשהקשר יגיע למקום כזה שהוא מחפש איך לעשות לך טוב.

ועוד משהו, שירגיש שזה הדדי.

כנראה אם דרישה שכזו יכולה מצידך להיות רק בכיוון 1, יהיה יותר קשה לקבל את זה.

זה עניין של תחושה טובה ורצון לעשות טוב לשני כשזה מסתדר לך.

יתכן שזה לא נוח/נעים לו ואז את צריכה לקבל את זה.

כלומר, הגיוני לבקש. הגיוני שייענה. ואת צריכה לדעת גם לקבל סירוב ובאמת לקבל את זה.

חחחחהפי

זה מזכיר לי שאח שלי שאל איך הנעליים ואמרתי לו בעדינות להחזיר לחנות

ואז התלהבתי מהנעליים שלי

והוא אמר מבלי ששאלתי.. אל תתלהבי מידי הן מכוערות

אז אמרתי לו היי מזה הדיבור הזה , ואז התבכיינתי אבל למה לא אמרת לי באותו יום שקניתי??

מאז אני לא נועלת אותן..

גם צריך לדעת מתי להעיר.. ואיך

ולקבל את זה שיגידו לנו שזה מזעזע

קפצתי והייתי חייבת להגיברשרשרש

שבעיניי זה הדבר הכי הכי זניח בעולם לחתוך עליו קשר או בכלל לחשוב בכיוון. תתחתנו, תלכו יחד לקנות בגדים ותכווני אותו לסגנון שלך.

אומרת לך בוודאות שרטב רטבן של החברות שלי, כולל אני, לא התחברנו ללבוש של הבעלים והיום הם לבושים ממש אחרת. זה פשוט ככ חסר משמעות עבורם..

הלוואי שזה ככה, יצאתי עם בחור והוא הוריד אחריחדשה בזה

שדיברנו על הנושא הזה, הוא אמר שזה מה שהוא לובש כל הזמן ובדייטים הוא טיפה מגוון.. מקווה שרובם לא ככה..

תודה רבה!

אני כמה פעמים התלבטתי אם ואיך להגיב לךאני77

והחלטתי לנסות לבטא מה שאני מרגיש ביחס למה שאת אומרת.

האמת היא, שאם אשתי תנסה בעדינות לשנות את המלתחה שלי - כנראה שדי מהר היא תראה אותי הולך בלבוש אחר לגמרי ממה שהלכתי לפני.

אבל אם מדוייטת תעלה את זה - זה עשוי להפריע לי מאד. ואם היא תעלה את זה שלא בעדינות הנדרשת, אז אני אישית לא חושב שאני אוריד בגלל זה, אבל זה עשוי להפריע לי מאד וכנראה שאנסה לדבר איתה על הדברים שאמרה. ואני יכול להבין שיש אנשים שכן יורידו בגלל זה.

אם את מנסה להלביש את החלומות שלך על מדוייט, זה מרתיע מאד. אני קצת מרגיש שאני מתקשה לשים את האצבע על הנקודה המדויקת.

והעדינות זה לא ביחס לביקורתיות, אלא ביחס לפולשנות והתערבות לא רגישה בחיים של מישהו אחר.

כשאתה מרגיש שמתערבים לך בחיים, במיוחד מישהו שאין לך קשר עמוק איתו, זה יוצר התנגדות.

גישה ממש גרועה לחיים *לדעתי*חופשיה לנפשי

לא יוצאים ומתחתנים עם מישהו על סמך לשנות אותו(גם שינוי חיצוני הוא שינוי)

זה לא משנה כמה אני אוהבת חולצות עם הדפסים בעלי לא יסכים ללבוש אותן לעולם ביום יום, כנ"ל חולצות מכופתרות צבעוניות בשבת.

שוב.. השאלה שלי היא לא באיזה שלב אפשר לשנות לבושחדשה בזה

לבחור שאני יוצאת איתו..

בעיקרון דיברתי עם שדכנים וביקשתי מראש שיציעו חברה שהם מסודרים (בין היתר), מתלבשים יפה וכו.. אבל במקרה שכבר הציעו הצעה, ויצאנו וראיתי שסה"כ מתאים והיה נחמד, אבל רק הלבוש הפריע לי אז מרגיש לי לא נכון להוריד על הלבוש בלבד, ומצד שני גם מרגיש לי לא נכון להתעלם ממה שמפריע לי (אם זה היה רק עניין של טעם אז הייתי בולעת את זה, אבל אם זה חשוב לי מאידאל שבחור יתלבש מסודר, ותהיה לו גם נראות של בן תורה)

אז זה לא שאני יוצאת עם בחור והוא מתלבש לא לטעמי אז אני אומרת לעצמי בסדר את זה אני אשנה אחרי החתונה.. לא.. אני כן ארצה לברר על העניין, כדי שלא יווצר מצב שאני מורידה רק בגלל שאולי הוא לא יסכים לשנות קצת משהו קטן בלבוש ומבחינתו זה כ"כלא אישיו לשנות משהו קטן.. 

אז לסיכום שאלתי עד כמה בסוף בחור כן מוכן להתגמש עם זה או שאין טעם ככ לשאול..

...אני:))))

לדעתי זה לא נורא ואם זה מפריע לך אז הכי טוב שתגיד מראש ואם לא התייחסו לזה אז תדאגי שהבחור ידע לפני שזה משהו שאת רוצה וחשוב לך ולפי זה יחליט אם מתאים לו או לא.

האם להוריד על זה?  לדעתי לא.

לדבר על זה? כמו שאמרתי כדאי להגיד מראש אבל לא חייב לדבר על זה ממש. לי פשוט שסגנון בגדים זה דבר שמשתנה אפילו אצל בנות.

לא מסכימה איתכןרשרשרש

מכירה המון המון המון, אם לא רוב מוחלט

של הבחורים הנשואים בסביבתי

וכולם ללא יוצא דופן כמעט שיפרו את החזות החיצונית משמעותית אחרי הנישואין.

אני לא חושבת שאי מי מהם נשאל על כך אי פעם/ הוטרד מכך

זו נורמה שהאשה מגיעה ועושה קצת סדר בארון.

ועכשיו לענייננו- שני סיםורים אמיתיים לגמרי:

1. זוג ששודך והבחור היה עם חולצה מחוץ למכנסיים, היא הייתה אמריקאית והזדעזעה מהרעיון. רצתה לפסול לאלתר.

חברים גישרו ושמו את הפרוזקטור על העיקר- האישיות, המידות, האופי, השאיפות.

התוצאה- זוג נשוי באושר, 10 ילדים, מפעל חיים ענק של מוסדות תורניים, בעל אחד מהת"ח הגדולים בדורנו בציונות הדתית.

מכירה מאוד מאוד טוב.

והעיקר- האם הוא עם חולצה בפנים או בחוץ? תסלחו לי.

2. זוג בדייט, הבחור התלבש גרוע. צבע שלא מחמיא לו בגרב, מכנסיים רחבים וארוכים למידתו, חולצת פולו קצת קצרה מידי, משקפיים עם מסגרת כהה.

הבחורה החכמה הבינה שזו שטות ביחס לאישיות. התוצאה-

סבב קניות אחרי החתונה, קורס מזורז בהתאמת צבעים, זוג נשוי באושר עם שיירת ילדים. מכירה על בשרי כמו שאומרים.

יש דברים טפלים בחיים. אולי ברווקות זה נראה הר, בפועל זה אפילו לא גבעונת. 

תראי אני אישית ממש לא אוהבת לעשות קניותחופשיה לנפשי
בטח כשבעלי צריך למדוד את הבגדים לפני שהוא קונה אותם, אני מבינה(ויודעת) שזה דבר שקורה, הוא פשוט לא אידיאלי בעיניי, גם אני לא הייתי רוצה שבעלי פתאום יתחיל לעשות לי סדר בבגדים.

ובאותו נושא אך לא מאוד קשור: אני פשוט חושבת שלכל אחד יש את הטעם שלו(כן, גם טי שירט מהמכינה וסנדלי שורש זה טעם)

לכן לא הגבתי את זה לךחופשיה לנפשי
כי את מודעת גם לאפשרות שאדם לא ירצה לשנות את הלבוש שלו משלל סיבות, ואני מאוד מעריכה את המודעות הזאת היא מאוד חשובה
..הרמוניה

השאלה באיזה רמה לא התחברת...

בעיניי זה משמעותי אם אין לו מודעות ללבוש שלו ברמה בסיסית. זה מאוד תלוי במכלול, אבל הגישה של אדם לבגדים שלו אומרת עליו הרבה. וזה ישפיע על איך שאני תופסת אותו וממילא על הקשר. 

זאת עצה כל כך מסוכנתפה לקצת

לא מתחתנים עם בנאדם על סמך זה שאחרי החתונה נשנה אותו. ולא משנה הנושא.

מתחתנים עם בנאדם שאנחנו אוהבים ורוצים בדיוק כמו שהוא.

👆🙏חדשכאן
בדרך כלל הלבוש הוא פחות אישו אצל גבריםנפשי תערוג
רק על עצמי לדבר ידעתילכאורה

אני משתדל להתלבש לדייטים בצורה שבה אני מרגיש בנוח ותו לא,

אני משער שלבנות זה נראה קצת מוזנח אבל כל פעם שניסית לשנות סגנון הרגשתי לא נוח עם עצמי וחזרתי לסגנון הרגיל שלי (ונוצר מצב שיש לי כמה חולצות שקניתי ושוכבות בארון מחכות לגאולה..)

להרגשתי, אם בחורה שאני יוצא איתה זמן מה תציעה לי סגנון לבוש אחר וקצת תדריך אותי. כל עוד זה יהיה בטעם שאני מרגיש שמתאים לי אני אפילו אשמח לשנות סגנון בשבילה ואני גם ארגיש בזה בנוח כי אני יודע שהיא חושבת שזה נראה טוב עלי ושזה מה שהיא רוצה.

משום מה קשה לי להאמין שזה יקרה לי יום אחד (למרות שהייתי שמח לזה ממש)

דווקא הייתי רוצה למצוא דרך לפתוח את זה בעצמי מולה

מה שבטוח אחרי החתונה לא תהיה לי בעיה שאשתי תתן לי בנושא הזה הרבה הכוונה

כן הייתי מצפה שהיא לא תרצה שאני אתלבש רק לפי דרישה שלה, אלא מה שמתאים לי בהתייעצות איתה

אם אתה מתבלש פשוטadvfb

אבל לא בא לדייט עם חולצת בני עקיבא זה נראה לי סבבה

ברורלכאורה

אבל הרבה בנות מחפשות או לפחות היו מעדיפות יותר

וגם אני לא בטוח עד כמה אני מוצלח תמיד בלהתאים את הבגדים

זה לא נראה מוזנח, אבל לא מרשים במיוחד

אבל ככה נח לי אז ככה אני בא

אם מישהי תגיד לי אחרת יכול להיות שיהיה לי נח אם מה שהיא אומרת ( בגלל שהיא אמרה) ולא תהיה לי בעיה לבוא ככה

...הרמוניה

המטרה לא להרשים, אבל זה מכבד אותך?

הבגד משפיע על איך יתייחסו אל האדם ויש לזה התייחסות תורנית אמיתית. לא בקטע של מה יחשבו עליי, בקטע של כבוד.

גם עם בנות זה נושא שאני יכולה לנשוך עליו את השפתיים. לא כיף לי להסתובב בחברת מישהי שלא מודעת לעצמה. אני מנסה לעשות עבודה עם עצמי ולראות את האדם שבה והטוב המיוחד שבה מעבר למראה החיצוני, אבל אם בנות מוזנחות קשה לי להיות חברה שלהן. אותו דבר עם בעלי שהוא צריך להיות באיזשהו מקום מייצג גם שלי. אכפת לי. 

לא מכוון אליך אישית אני אומרת בשביל להעלות למודעות.

לא חושבת שתפקיד הבחורה להכתיב לאיש איך להתלבשאורות המלחמה
צריך לקבל אותו איך שהוא ולא לנסות לשנות אותו. אחרי החתונה יש אולי זוגות שהאישה יותר קונה את הבגדים, לא אצלנו... 
כל עוד אין מחוייבות בינכם (אירוסין)רק אומראחרונה

אף אדם נורמלי לא ירצה להחליף את המלתחה (והתדמית) שלו.

אם הוא במקרה הגיע עם לבוש שאת אוהבת, את יכולה להחמיא לו ויכול להיות שהוא יחליט שהוא מתאים את עצמו בשבילך.

אחרי שמתארסים אפשר בהחלט לדבר איתו על זה.

בזוגיות טובה, אחרי שמתחתנים עושים הרבה שינויים זה לקראת זו, ובונים את הכל ביחד..

וזו הזדמנות גם לקנות לשניכם (כן, גם את) בגדים שמוצאים-חן בעיני שניכם..

בדייטים עצמם ובין הדייטיםadvfb

עולים תחושות בדייטים עצמם

עולים תחושות בין דייט לדייט

מה דעתכם המקום שצריך לתת לסוגי התחושות?

מה זה יכול לומר שיש פער בין התחושות בדייטים לתחושות בין הדייטים (לכאן או לכאן)? 

סתם מבאסהפי

שיש פער זה לא אמור להיות ככה..

אני חושבת שעל הגבר יותר ליזום בין דייט לדייט לפחות לפתוח את השיח . אבל התפקיד שלה זה להיפתח ולא להיסגר

מסכימהרק נשמה

בעיקר עם הקטע שעליה מוטל להיפתח לי זה לפעמים לא זורם ולא כי אני לא רוצה ואני רואה איך זה גורם לנסיגה בצד השני

נכון זה לא פחות קלהפי
כל אחת והקצב שלהadvfb

יש הבדל אם זה תקוע לבין אם זה לוקח זמן..

כאילו אם בחורה לא זורמת איתי כפי שציפיתי אבל זורמת במידה מסויימת ומראה עניין אז זה לגמרי חלק מהמשחק

יש הרבה קשרים שנתקעיםהפי

כי הבחורה חסומה ולא משתפת ..

והבחור גם באנרגיה זכרית פצועה - לא יוזם / רגשי נחיתות / חושב מה היא תביא לי בתמורה .

זה חוסם לגמרי את הבחורה אי אפשר להכיר ככה

ככה יש הרבה קשרים שנתקעים עוד לפני הדייט/ בדייטים ראשונים ,שיכול להיות להם פוטנציאל גדול אם כל אחד היה מתחבר למהות שלו ..

אהבתי את הביטוי אנרגיה זכרית פצועהמחפש שם
את יודעת להצביע על דברים שחוסמים/ עוזרים לך להפתח?מחפש שם
מה שהכי עוזר להיפתח זה פשוט טבעיותרק נשמה

לא לשחק את כל המשחקים ולא לנסות להיות מי שאתה לא, אפשר להבחין אם בן אדם הוא עצמו או מנסה לחקות משהו אחר

אמןמחפש שםאחרונה
זה קטע כי אתה מאמין שאם תהיה משהו מסויים אז מי שהולך תפתח בזמן שזה יקרה כשפשוט תהיה אתה...
מממ אני בעיקר מדבר על מחשבות והרגשות תוך כדיadvfb

והגיוני שהזמן בין לבין נועד לעיכול,

לכן הפער הוא לא פער שזה הפוך בהכרח שבאחד מהם מרגישים טוב ובאחד מהם מרגישים לא טוב..

לפעמים קרה לי שהרגשתי יותר טוב בין לבין מאשר בפגישות עצמן

נראה לי שזה שכל ורגשרק נשמה

כאילו מה שאתה חווה בדייט זו החוויה עם האישה עצמה, נעים או לא נעים יש משיכה או אין קיצור בעיקר רגש, איך הווייבים שלכם נפגשים

ובין הדייטים שההתלהבות והרגש יורדים השכל מתחיל לנתח מה היה ואם זה מתאים או לא

ובתשובה לשאלתך שתי התחושות מאוד חשובות ונראה לי שהעיקר זה איך מרגישים בדייט עצמו, ובקשר למחשבות שבין לבין לראות אם הן באות משכל ישר או מפחדים ודמיונות

הדוגמא הכי בולטת שאני חושבת עליה זה אם נגיד בדייט אתה לא מרגיש משהו מיוחד, מרגיש שזה לא כזה קשור, אבל אחרי זה בשכל אתה חושב שוואו זה אבל בדיוק מה שאני מחפש, אם זה לא דייט ראשון שני אז נראה לי ברור שאין למה להמשיך)

יפה, תודה!advfb
רווקים יותר בוגרים, פחות דוסים?advfb

מצד אחד, עוגן משפחתי הוא דבר ששומר על אורח חיים יציב, גם בעניין הדתי.. זה הגיוני לחלוטין.

מצד שני, החלטה של אדם לשמור על אורח חיים דתי ועל חיבור לקב"ה לכאורה לא אמורה להיות תלויה במה יקרה או לא יקרה לו. אם הוא יתחתן או לא.

הרהורים בנושא..

ת'אמת שהנושא יותר קשור ב"דתיות" מאשר "רווקות".

דתיות לפעמים נתפסת מאוד טכנית או תלוית הקשר, לכן מובן שאם אדם ממשיך להיות רווק בגיל מבוגר יותר שהגיוני שהוא יהיה פחות דתי.

לעומת זאת, התמסרות לדת, שוב היא לא תלוית הקשר. גם בשלום גם במלחמה, גם באתגר כזה גם באתגר אחר - יש סיבה לשנות את החוזה מול הקב"ה? זה לא הגיוני.

בדיוק. הם בזוגיות קבועה, גרים יחד וכו.מרגול

השוני הוא יותר הסטטוס, פחות התכלס של השגרה והמצב הזוגי (כלומר- יש פער תהומי בין לחיות בזוגיות ובאותו הבית ולנהל חיים משותפים- אך ללא נישואין, לבין דתי שאינו נשוי וגם אינו בזוגיות)

לשאלתך הראשונה- לפחות לגבי שמירת נגיעה אני חושבת שיש בזה קושי גדול יותר. לא מחייב כמובן שרווק בגיל מבוגר יותר יפסיק לשמור נגיעה או יחפף או משהו, אבל זה קשה יותר.

בדיוק דיברנו על זה כמה חברות (נשואות ולא נשואות). חברה (שכרגע רווקה) בהרהורים על להפסיק לשמור נגיעה. תקח את אותה חברה, אם היתה מתחתנת בגיל 21-22 היא ככל הנראה היתה שומרת נגיעה כהלכה עד החתונה וכו. תקח אותה היום ויש לה הרהורים. למה? כי קשה, הכמיהה למגע טבעית, וככל שהיא קיימת יותר שנים בלי שיש לה מקום (טרם התחתנה)- זה קשה יותר.

הגיוני? כן.

האם זה בהכרח אומר פחות להקפיד? לא. 

חדשיכם ומועדיכם שנאה נפשי היו עלי לטורחאנונימיכלשהו

נלאתי נשוא.

הקושי יכול להיות כפול - למי שגר בחו"ל יש יו"ט שניפ.א.
דיברנו השבת בבית הכנסת עם מי שעלו בעבר מחו"ל, וכמה קשה לחגוג פעמיים ליל סדר, וגם כמו השנה שזה יוצא 3 ימים רצופים של יו"ט ושבת 
דווקא כשיוצא רצוף כמו בר"ה הכי כיףחתול זמני

לא חסיד של המונח אבל באמת מרגיש כמו detox

אני לא מוצא שום דבר טוב לא ביומיים רצופים ובטח לאפ.א.

בשלושה

אם אתה כן נהנה מלהיות במצב "שבת" יותר מיום אחד, אתה נראה לי מוזר…

מה חסר לדעתך במצב שבת?חתול זמני

דווקא כשאני במצב שבת יש לי הרבה יותר יישוב הדעת לשבת לקרוא ספרים

אפשר לשתות יין בחופשיות לשיר לישון

תפילות עם ניגונים

זה טוב ליום אחד, מעבר לזה תחושה של בזבוז זמןפ.א.
3 ימים של בטלה כפויה
ומה היית עושה בזמן הזה?חתול זמני
תחביביםפ.א.
אם זה בזבוז זמן בעיניך אף־אחד לא מכריח אותךחתול זמני
מסתבר שגם חז"ל לא עפו על הרעיון של יו"ט שניPaslash
ר' בא ר' חייה בשם ר' יוחנן [שיר השירים א ו] בני אמי נחרו בי וגו'. מי גרם לי להיות נוטרה את הכרמים על שם כרמי שלי לא נטרתי מי גרם לי להיות משמרת שני ימים בסוריא על שלא שמרתי יום אחד בארץ. סבורה הייתי שאני מקבלת שכר על שנים ואיני מקבלת שכר אלא על אחת מי גרם לי להפריש שתי חלות בסוריא על שלא הפרשתי חלה אחת בארץ. סבורה הייתי שאני מקבלת שכר על שתים ואיני מקבלת שכר אלא על אחת ר' יוחנן קרי עליהון [יחזקאל כ כה] וגם אני נתתי להם חוקים לא טובים.
אני מכירחתול זמניאחרונה

לעניות דעתי והבנתי הפונקציה של יו"ט שני היא מעין תיקון למצב פגום של שהיה בגלות

אם מצד עצם הגלות שמצריכה תוספת של התקדשות בגלל הטומאה שלה

אם מצד תיקון ביזוי המועדות

כך שאין בזה שכר בפנ"ע אלא רק להשלים מדרגה חסרה (וגם אז לא מגיע למדרגה של ארץ ישראל)

ואינה מקבלת שכר אלא אחת. משום דבא זה לה בסיבת חטאה לא יהא חוטא נשכר (יפה מראה)

כל אחד ומה שהוא אוהביעל מהדרום

לק"י

אם יש לי חברה שאני נהנית בה, גם שלושה ימים זה כיף.

קצת מנוחה...

הוצא מהקשרו -אדם פרו+
ברמות הגבוהות ביותר
באסה :/advfb

חוסר בקבוצת שווים הוא דבר שיכול להיות מאוד מורגש

מקומות לדייטים שיש ליד ממ'ד/מרחב מוגן? תודהdn5754

אשמח לרעיונות למקומות לדייטים

שיש לידם ממ"ד או מרחב מוגן..

בירושלים או באיזור המרכז (מודיעין ועד חצי שעה +- נסיעה משם)

אפשר גם בתי קפה וכו', אבל גם מקומות אחרים,

עדיף אפילו מקומות אחרים, כי בתי קפה רובם סגורים בפסח ..

תודה

אפשר תמיד סתם להסתובב במושבים באיזוררק נשמהאחרונה

יש בהם שקט נחמד כזה ובחלקם יש אפילו עגלות קפה, ובכל מושב יש מקלט ציבורי די נגיש

עוד רגע נכנס החגנגמרו לי השמות

החג של הגאולה

של יציאה מעבדות לחירות

של ניסי ניסים

ושל קריעת ים סוף

ו"קשה זיווגו של אדם כקריעת ים סוף"

מאחלת לכל אחד ולכל אחת כאן את קריעת ים סוף הפרטית שלו במהרה ובמתיקות אין קץ

"כימי צאתך מארץ מצרים אראנו נפלאות" - שהקב"ה שבידו הכל יראה לכם נפלאות גדולות, ניסים עצומים, וגאולה שלמה ואמיתית בטוב גלוי במהרה ממש 🙏💪

חג כשר ושמח ❤️

תובנה משבתמחפש שם
בשלות לזוגיות היא מודעות והסכמה לפגוש את עצמי במציאות.
ואיפה האחר נמצא במפגש הזה?לגיטימי?

לא בטוחה שאגוצנטריות היא מה שצריך...

האחר משתקף על ידי העצמיadvfb

גם בלי לשייך את זה לאגוצנטריות.

לפגוש את האחר זה השלב הבא אחרי מה שהוא כתבintuscrepidam
וואו כלכך נכוןרק נשמהאחרונה

רק ברגע שאתה שלם עם עצמך וגאה במי שאתה ולא מחביא את מי שאתה אתה באמת מוכן להכניס עוד מישהו לחיים שלך

כל עוד אתה לא שם אתה רק תתעסק בהתגוננות על מי שאתה כצורך הישרדותי ולא תוכל באמת להיפתח ולבנות משהו יציב

זו גם תובנה שלי מהתקופה הארונה

איך אתם הייתם מגיבים?אביעד מילוא

נרשמתי לשדכנית ואחרי  תקופה שהרגשתי ממנה תחושה לא טובה היא אמרה לי שכרגע היא לא מתכננת להשקיע בחיפוש בשבילי. איך אתם הייתם מגיבים לזה?

(אציין שעבר זמן ואני עדיין בהלם מהתגובה)

שומר את המספר שלה ב"לא לענות"אריק מהדרום
שואלת למההרמוניה
הסיבה היא סיבה טובהאביעד מילוא

אין כאן המקום לפרטה אבל הניסוח של ההודעה שהיא לא מתכננת להשקיע בזה...

שהיתה אומרת מראש. זה לא לעניין...יעל מהדרום

לק"י

אם היא לוקחת כסף, שתברר מראש הכל ותחליט אם היא יכולה או לא.

(גם בהתנדבות, לא הייתי נותנת תקווה סתם. בטח בתשלום).

זהמעליב..הרמוניה
תלוי מה הסיבהשם פשוט
עבר עריכה על ידי שם פשוט בתאריך ט' בניסן תשפ"ו 15:41

אתה מספר שיש סיבה טובה,

אנחנו לא יודעים מהי.

סיבה טובה זה אחד שלא עונה להודעות, מבריז, או לא מדבר לבנות או אליה בצורה מכבדת, או שיש לו דרישות לא סבירות.

למה שהיא תשקיע בבן אדם לא רציני? סביר שתשים בהולד לתקופה. 

אבל אם  הסיבה היא שהבן אדם במילואים, הניסוח שלה הזיה. 

הזויה🤦‍♀️יעל מהדרום

לק"י

נראה לי שהייתי נאלמת דום או שואלת "מה?!" מופתע.

היא שדכנית ששילמת לה או בהתנדבות?ארץ השוקולד

אם זה בתשלום, אם היה לי אומץ הייתי מבקש את הכסף אם אין סיבה טובה להתנהלות הזו.

אם זה בהתנדבות, זה אמירה לגיטימית שאין לה זמן כעת, הייתי מתבאס אבל מקבל אמירה כזו.

יש דמי רישום ושכר שדכנות כןאביעד מילוא
מה?????????????????אני:)))))

אני בהלם!!

אני אגיד לך משהו אביעדאריק מהדרום

אני הייתי רשום בפינקסים של 3 שדכניות, אמרתי להן שאני דורש שיספרו לבנות שהן רוצות לשדך לי מראש לפני הפגישה הראשונה שיש לי הפרעת מצבי רוח.

אף אחת לא חזרה אלי מעולם עם הצעת שידוך.

שדכנית אחת היתה אשתו של הרב שקידש אותי ואת אשתי, אז היא ראתה בלייב מתי הפכתי ללא רלוונטי.

שדכנית שניה שלחה לי הזמנה לסדנה לקראת חתונה חצי שנה אחרי החתונה אז הודעתי לה שזה לא רלוונטי.

והשדכנית השלישית, היחידה שדרשה תשלום מראש,

אני עדיין מחכה שתיצור איתי קשר כדי להודיע שזה לא רלוונטי 12 שנה אחרי החתונה.

אני יזמתי קשר עם אשתי, יתכן שזה גם מה שאתה צריך.

בהצלחה.

..הרמוניה

@יעל מהדרום יעל אני חייבת לשאול איך זה לא הרתיע אותך?

נראה לי שאגיב לך בפרטי...מחר בלי נדריעל מהדרום
תודה(:הרמוניה
אני עברתי את שלב הליצור קשר בעצמךאביעד מילוא

אחרי שהייתי באתרים וניסיתי ליזןם קשרים הבנתי שזה לא עובד וצריך ללכת לפי הכללים לפחות כדי להכיר בחורה מהסגנון שאני מחפש

כמה זה נפוץ מה שקרה לי?אביעד מילוא

אולי זה העניין לדעת לבחור שדכן שכן יודע לעבוד

בהנחה שהיא התכוונה למה שאתה חושבנוגע, לא נוגע
(אם המילה "להשקיע" זה עיקר העניין, אפשר לפרש את זה בדוחק גם בלי הקונוטציה הרגשית) - אחרי מעשה כדאי ללמוד מזה לזהות וייב של נשים בסגנון כזה (בכל הקשר) ולהתרחק או להיזהר מראש. כנראה לא סתם הרגשת מראש תחושה לא טובה ממנה.
היא לקחה כסף?advfb
כן דמי רישוםאביעד מילוא
נשמע שהיא לא בסדרadvfb

מבאס מאוד אבל אין לזה כל כך השלכה וסיבה להתעכב על זה.

אם אתה מספיק אסרטיבי אפשר לדרוש את הכסף בחזרה.

אם אתה מאמין שאפשר לדבר איתה אפשר לבקש ממנה לדון על כך.

מבינה שזה מעליבברוקולי

רק אנחנו לא יודעים את התמונה הכללית להבין מה גרם למה..

אם יש סיבה טובה- הייתי לומדת מזה מה להבא

אם אין סיבה טובה ולא הציעה לך ושילמת לאחרונה- תבקש את הכסף חזרה

הייתי מדבר איתה מאוד בתקיפותחתול זמני

סליחה באמת שבזבזתי לך את הזמן

אם שילמתי כסף מראש הייתי אומר לה שהיא כנראה שדכנית פח.

לא רק שדכנית פח אלא גם בן אדם גרועאני:)))))
אם הבנתי נכון, מפריע לך ההתנסחות שלהלגיטימי?

ולא עצם הסירוב (אמרת שזה מוצדק הסיבה שלה).

אתה יכול להתעלם ולעבור הלאה. יש עוד שדכניות.

אתה יכול גם לנסות, להתנסות, בדיבור על זה -

שלום, אני מבין שאין לך את היכולת לעזור לי בתקופה הזו. בתור מישהו שמעריך את מה שאת עושה, רציתי לשתף שנעלבתי מהצורה והניסוח שבה הצגת לי את הדברים. אני מרגיש שבצורה שבה נאמרו הדברים XYZ. וכו'.

תשאל אותה אשמח לדעת מה הסיבה?הפי

אם אין לה סיבה .. 

תבקש את הכסף בחזרה .. תבקש הכוונה תדרוש או תבין לאחד האחים/ הורים להתערב

אם יש סיבה .. אז אתה לא מספר לנו את כל האמת אז כל התגובות בטלות ומבוטלות כי אנחנו לא רואים את כל הסיפור 

את אחת הסיבות אני יודעאביעד מילוא

והיא לא ראויה להיחשף בציבור 

למרות הסיבה ההיאאריק מהדרום

זו עדיין לא סיבה להתבטא כך.

בטח לא אם שילמת מראש.

אז שמראש לא היתה לוקחת אותך כמשודךיעל מהדרום

לק"י

ואם היא לא ידעה מההתחלה, אז שתעדכן אותך בצורה מכובדת ותחזיר את הכסף.

(בהנחה שהיא לא גילתה שאתה פושע או משהו כזה).

דווקא לפושע הכי כדאי להחזיר ישר את הכסף..נוגע, לא נוגע
מתנה לחג - קובץ שירים לנשיםגלויה

שלום לחברות הפורום היקרות!

כן, זה רק לנשים. 

הייתי פעם פה... 

עברתי לפני 10 שנים מסע של גירושין

וחג הפסח היה מורכב עבורי באותו זמן. 

ב"ה בסוף זכיתי ליציאת מצרים

וקריעת ים סוף 

והתחתנתי ב"ה 

(לולא המסלול הזה - לא הייתי יודעת שבעלי הוא מה שאני צריכה) 

ובסוף - הפכתי לאמא בחול המועד פסח!

כתבתי ספרון על המסע

מילים שה' שלח לי להתמודד

וקיבצתי לקובץ מתנה עבורכן.

מקווה שישמח ויחזק! 

20260331102053.pdf (תלחצי על זה) 

אולי יעניין אותך