מחפשת עצה קצת אבודה..מקורית 1

הריון בגיל מאוחר 40 וקצת מטיפולים .. יש כבר לידה אחת שהסתיימה בטוב לפני כמה שנים לא הריון מטיפולים..ועוד 2 הפלות אחריה..כבר שבוע 17 התוצאות של השקיפות אחרי הבדיקת דם יצאו עם סיכון די גבוה לת.דאון אבל בהתאם לגילי. הבדיקת אולטרסאונד עצמה יצאה מצוינת לפי דברי הרופא שעשה את הבדיקה.. סקירה מוקדמת תקינה ברוך ה' הרופאה ליווי הריון כמובן ממליצה על מי שפיר .. מה שאני לא מעוניינת..

אמרה שלפחות אעשה בדיקת ניפט שיהיה לי שקט..

אבל מה זה עוזר ואם תצא לא תקינה כל ההריון אהיה בלחץ?

עברתי תקןפה מאוד קשה מתחילת ההריון ואובדן לא פשוט בתוך המשפחה.. מרגישה שאין בי כוחות ולא חושבת שבכלל בכל מקרה אהיה מסוגלת לעשות הפסקת הריון פשוט מתפללת שיהיה טוב ויהיה הריון תקין עם עובר בריא..

האם היתן עושות בדיקת ניפט בכל מצב בגיל כזה?

לגבי הניפט - אבל כבר עכשיו את בלחץ, לא?ירושלמית במקור
אני עשיתי, וגם פה הייתי עושה, מי שפיר 
לא בלחץ כמו בלחץ אם תצא תשובה לא תקינהמקורית 1
שלא יהיה לי מה לעשות איתה.. אם היה יוצא משהו לא תקין היית שוקלת הפסקת הריון? זה אסור ממש לא?
זה מקסימום שאלה לרב, זה ממש לא "אסור ממש"ירושלמית במקור
אשמח שתכתבי יותר מפורט למה התכוונת..מקורית 1

הסקר הסטטיסטי יצא לי יותר טוב מהתוצאה רק לפי הגיל.. אבל עדיין יחסית גבוה לפי מה שכתוב ..

אני ממש ממש מפחדת ממי שפיר מלחיץ אותי מאוד שיכולה לגרום להפלה חס ושלום ובמיוחד אם יראו שהעובר היה בריא לא אסלח לעצמי אני יודעת שהיום זה סטטיסטיקה נמוכה אבל שוב יכול לקרות זה לא בדיקה בלי סיכון.. 

עונהירושלמית במקור

טעיתי במילה "פה", לא התכוונתי "פה" במשמעות "אצלך" אלא במשמעות "בכל מקרה".

למשל לי היו תוצאות מצויינות וגיל מתחת ההמלצה של כללית לעשות, ובכל זאת עשיתי כי בימינו הסיכון לפגיעה נמוך מהסיכוי למצוא משהו ששווה לדעת עליו מראש. היום גם מנתחים עוברים כשהם בתוך הבטן...

שמעתי שבמכבי ההמלצה היא לכל הריונית בלי קשר לגיל לבצע מי שפיר.

יקרה, אני עשיתי ניפטדובדובה

הלחץ גם לא יהיה לך בריא עכשיו ולנפש...

אני גם בעד לדעת מראש אם חס וחלילה.. זה מכין אותך נפשית..

ואין שמחה כמו הסרת ספקות..

שאדם באי ודאות זה עלול לשתק אותו בתפקוד היום יום או ממש להפריע לו להתנהל...

לכן דעתי כן לעשות בדיקות וכו' ...

מי שפיר במקרים חריגים .. אבל אם הניפט יוצא תקין לדעתי אין צורך להגיע למי שפיר ואת תהי ממש רגועה יותר.

בהצלחה יקרה

למה עשית ניפט כי היה חשש ? בגלל גיל?מקורית 1
יכולה לשתף?
בטח. כי אני מעל 35דובדובה

והייתי בהיריון בסיכון ..

והרופא ממש לחץ על מי שפיר אז מבחינתי הפשרה היתה ניפט. גם ככה תכננתי ניפט בלי שיגיד ..

אבל ברגע שיש תוצאת ניפט הרבה רופאים יורדים ממך למרות הגיל... 

כן הרןפאה ממש לוחצת..מקורית 1
ובעלי לא מתלהב.. למרות שמכון פועה אפילו אומרים שכדאי לעשות הם ליוו אןתנו בטיפולים אבל ממש מפחדת מהתוצאות... כל מה שעברנו וכל הטיפולים... יש חברה שאת ממליצה עליה? יש כל כך הרבה חברות בשוק.. 
אני עשיתי דרך מכון פועהאנונימית בהו"ל

הם המליצו לי ...

לא זוכרת את שם החברה ...

מכון פועה כן אמרו שתעשי מי שפיר?

בדרך כלל הם מאוד נמנעים..לא?

לא אמרו שאעשה ..מקורית 1

אמרו לי מראש שהתייעצתי איתם בתחילת ההריון שבמקרים מסוימים הם כן אומרים שכדאי מי שפיר.

אני ממש לא רוצה לקחת סיכון קטן אפילו להפלה..או שיסתבך משהו כבר היו מקרים גם עם רופאים הכי טובים..

אני עכשיו שבוע 17פלוס.. 

ניפט חוזה כמעט בוודאותדובדובה

תסמונת דאון

שוב ממליצה לך לפחות לעשות את זה. יש לי חברה טובה שככה גילתה שהבן שלה עם תסמונת דאון.

לא היה צריך מי שפיר....

תוצאת הבדיקה היא 99.9 והיא לא פולשנית בכלל...

נשמע שאת ממש ממש באיזה לחץ ובכל מקרה גם אם חס וחלילה תגלי לא תסיימו את ההיריון.

אז רק בשביל לדעת ולהיות רגועים או להתכונן למה שלא יהיה, הייתי ממליצה על ניפט...

אין לך מה להפסיד לדעתי

וואי לא זוכרת כבר....דובדובה
אבל אפשר לבדוק בגוגל.. המלצות
נשמע שבין כה וכה את בלחץשירה_11

אז או שזה ירגיע אותך מאוד בע"ה או שחלילה תהיי לחוצה יותר ותנתבי את זה לתפילות שיהיה טוב בע"ה.

בכללי אני בעד לדעת כמה שיותר לפני, הלידה היא לא תזמון מתאים לגלות דברים חדשים שהיה כדאי לדעת ולהתכונן אליהם לפני

כתבת פחות או יותר את מה שאני חושבת 😅אולי בקרוב
עכשו את בלחץ, ויש לך איך להרגיע אותו, או לגלות שהוא נכון, אבל אז יש לך איך להתמודד עם זה, בדיקות אם צריך והכנה נפשית
בתור מישהי שכל הבדיקות שלה היו תקינותעלמא22

ובכל זאת ילדה תינוקת עם תסמונת דאון, אני יכולה להגיד לך שההכנה מראש היא חשובה.

אני לא יודעת מה הייתי עושה אם הייתי עושה מי שפיר ויודעת מראש, זה גם לא רלוונטי מבחינתי, כי התינוקת פה, אבל להתמודד עם זה רגע אחרי לידה, לעכל ולהבין את הסיטואציה רגע אחרי לידה, זה קשה.

החלטות טובות והמשך הריון קל

מבינה מה את אומרת..מקורית 1
ובכל זאת יש בי משהו שנורא מפחד לדעת כרגע.. אני שמה את זה כרגע במחשבה שסטטיסטית זה יכןל לקרות אבל חושבת שאם יתנו לי תשובה בניפט אפילו לא טובה אני לא אצליח לדעת להתמודד עם זה..  בייחוד שבעלי ממש אומר שאין מה לדבר בכלל ממשיכים הריון.. כי אנחנו אחרי טיפולי פוריות וגם בכלל לא יודעת אם יהיה לי כח להתמודד שוב עם זה.. עד שהגענו עד הלום כמו שאומרים ..
סליחה שאני שואלת....דובדובה

גם ניפט יצא לך תקין??

אז אם כן רק באמת מי שפיר זה הכי אמין

לא עשיתיעלמא22
עשינו רק את הבדיקות השגרתיות. היינו עד עכשיו בגישה שאם אין צורך ממשי, אז לא עושים 
את צעירה מאוד עלמא?מקורית 1
תחילת שנות ה- 30עלמא22
אני עשיתי הפעםשומשומונית
וב"ה היו תוצאות טובות בשקיפות.
מה עשית nipt? או מי שפיר?מקורית 1

מה הגיל שלך אם אפשר לשאול..

אמרו לי שתמיד בגיל שלי יוצא בדרכ גבוה..

בשקיפות ובחלבוןשומשומונית

יצא צשוקלל עם הגיל 1:20000 (אני בת 36)

עשיתי ניפט בכל זאת.

אני עשיתי מי שפירמקרמה

בת 37

זה מאוד תלוי אופי

אבל לי החוסר ידיעה והמחשבות של מה אם

קשות לי יותר מהידיעה- גם אם הידיעה לא טובה

מי שפיר אצל רופא מקצועי כמעט ולא מהווה סיכון

והוא נותן תשובה ודאית ולא סטטיסטית

ואני מעדיפה לדעת- ולהתמודד עם התוצאה

אם את לא מעוניינת במי שפירYaelL

אז אל תעשי. רק את מחליטה. מתוך הבנה של המשמעות- שאמנם אין את הסיכון בבדיקה אבל יתכן שיהיה משהו לעובר שלא תדעי ממנו מראש.

לגבי nipt- לא רואה סיבה לא לעשות, זה עניין של כסף בסופו של דבר. אין מה להפסיד, אין סיכון.

יעל, את יכולה בבקשה להסביר קצת יותר מה היתרונותמכחול

בבדיקת מי שפיר?

גם אני מתלבטת. אם אעשה זה רק בגלל גיל (37)

אני מוכנה לחיות עם חוסר הודאות, מבחינתי שווה לעשות את הבדיקה רק אם יש יתרון ממשי, כלומר

1. יש סיכוי משמעותי לגלות בעיה שצריך לטפל בה עוד לפני הלידה (למשל ניתוח לעובר לפני הלידה)

או

2. יש סיכוי משמעותי לגלות משהו חמור (שאין לו שום סימנים בסקירות שאני עושה ממילא)

את יודעת להגיד לי אם יש תרחישים סבירים של 1 או 2? יכולה לתת דוגמאות?

תודה!

זה פשוט בדיקה אבחנתית ולא סטטיסטית..מקורית 1

לא תמיד יכולים לגלות משהו שאפשר לטפל.

למשל אם יגידו לך בוודאות ת.דאון כי זה בדיקה שאומרת מדויק ככה הבנתי...אז מה תעשי?

מבינה? זה הדילמה שלי..

לי החשיבה קצת אחרת משאר הבנות פה אולי קצת מדחיקה אבל מה יתן לי לדעת לפני ? אני אלחץ יותר..

לדעת לפני יתן לי להתכונן נפשית, להכין את המשפחהאולי בקרוב

אולי גם..

לפעמים זה דורש מהצוות בבי"ח להתכונן, נגיד ת. דאון לפעמים מגיע עם בעיות לבביות, אולי צריך להכין רופא בחדר לידה או סמוך ללידה?

זה מה שאני מנסה להביןמכחול

אם יגידו לי בוודאות תסמונת דאון, בעז"ה לא אעשה עם זה כלום (חוץ מעוד תפילות והכנה נפשית). לכן בשביל לבדוק תסמונת דאון לא שווה לי אישית לעשות את הבדיקה.

אבל יכול להיות שיש בעיות חמורות הרבה יותר, שבהן חלילה העובר לא בר חיות ולכן צריך לא עלינו להפיל.

זה מה שאני מנסה להבין פה.

עשית שקיפות עורפית?אולי בקרוב
יש מארגני בפורום (סליחה, לא זוכרת מי) שבעקבות השקיפות גילו שיש לעובר תסמונת אחרת, לא דאון, שהיא לא יהיה בר חיות.. לא זוכרת אם גם הייתה צריכה לעשות מי שפיר בשביל זה..
את מדברת עליי?מקורית 1

בשקיפות עצמה היתה בדיקה תקינה לחלוטין. עצם אף 1 מ'מ עובי . הרופא אמר מצוין על הבדיקה. רק אחרי הבדיקת דם עלה קצת הסיכון..

והסקירה המוקדמת היתה תקינה ברוך ה'...

גם אני עשיתי וב"ה היא בסדרמכחול
בדיקת מי שפירYaelL

היא בדיקה אבחנתית, לא רק לתסמונת דאון. הבדיקה שנעשית בדגימת מי השפיר נקראת cma או צ'יפ גנטי, והיא בודקת עודפים או חוסרים בחומר הגנטי של העובר. עודפים- זה עודף של כרומוזום או מקטע כרומוזום, כמו למשל תסמונת דאון, טריזומיה 13 וטריזומיה 18.

חוסרים- חוסר בכרומוזום או מקטע כרומוזום כמו תסמונת טרנר למשל.

הבדיקה הזו מגלה הרבה תסמונות שבשונה מתסמונת דאון אין להם קשר לגיל האשה, כלומר הסיכוי למצוא אותן זהה בכל גיל ואין הבדל בין 21 ל41.

הסיכוי לממצא לא תקין בצ'יפ הגנטי גם כשכל הבדיקות כולל סקירות תקינות הוא כ1:130.

לגבי דברים שאפשר לטפל בהם בהריון- מדובר במומים מבניים שמזהים בסקירות כמו בקע סרעפתי או ספינה ביפידה. במי שפיר מזהים פגמים גנטיים שלאו דוקא יש להם ביטוי מבני.

לגבי בעיות חמורות- בוודאי, יש תסמונות גנטיות שלא יכולים לזהות בסקירה ויכולים בבדיקה של מי השפיר, למשל תסמונת אנגלמן ופרדר ווילי, תסמונת וויליאמס.

אפשר לשאול עוד שאלה לחידוד?בארץ אהבתי

לפי מה שאת אומרת, מומים שצריכים טיפול לפני הלידה או בלידה ניתן לזהות בסקירה, ואם הסקירה תקינה אפשר להיות רגועים מהבחינה הזו.

אבל יש תסמונות שונות שאפשר לגלות בבדיקת מי שפיר, שלא יתגלו בסקירה.

אני מבינה שהתסמונות האלו הם לא תסמונות שמצריכות טיפול רפואי לפני או סמוך ללידה? כלומר שהגילוי שלהן הוא יותר בשביל הכנה נפשית (או הפלה, למי שבוחרת בכיוון הזה)?

אפשר להגיד שכןYaelL
פשוט כי אין איך לטפל בבעייה גנטית, אי אפשר לתקן פגם גנטי, שלא כמו פגם מבני שלפעמים אפשר לתקן. יש גם אפשרות לפגם מבני שנגרם כתוצאה מפגם גנטי (למשל בתסמונת דאון יש שכיחות מוגברת למום לבבי מסוים) ואז אפשר לתקן את המום המבני אבל הפגם הגנטי עדיין נשאר ויכול לגרום לתופעות אחרות לא מבניות.
הבנתי. תודה! אבל מום לבבי בטח יראו גם בסקירה, לא?בארץ אהבתי
אולי בסקירה לא ידעו שזה בכלל תסמונת דאון, אבל כן יראו את המום עצמו וידאו שצריך לטפל, לא? או שיכולים לפספס את זה, ובעקבות המי שפיר יבדקו יותר טוב וככה יגלו?
אני מכירה מישהי שפיספסו אצל הבת שלה..אולי בקרוב
כל הבדיקות היו תקינות בהריון (שקיפות, סקירות) ונולדה ילדה עם ת. דאון עם מום לבבי שצריך ניתוח אחרי הלידה.. לא יודעת אם היה אפשר לטפל לפני אבל הם גילו הכל רק אחרי הלידה.. והיא הייתה צעירה, בשנות ה20 (לדעתי אפילו מתחת ל25)
מניחה שאפשר לפספסYaelL
אבל לא כל מי שיש לו תסמונת דאון יש לו את המום הזה מלכתחילה.
היום הקופות מחזירות. את הרובדובדובה
לי החזירו את כל הכסף. 
לפי השקלול של בדיקת הדם עם האולטרסאונד יש סיכוןמקורית 1

לפי מה שכתבו לי.. אמנם יצא לי סיכון נמוך יותר מסיכון לפי גיל.. אבל עדיין בסיכום כתבו שיש סיכון מוגבר..

וניפט אני כן שןקלת אבל שוב אם יש יצא חס ושלןם לא תקין.. מה אז אני עושה מבינה??

מפחדת שאהיה בדילמה שלא אצליח להתמודד איתה.. 

ניפט לא דורש הרבהים...

לא נשמע שיש בעיה ממה שתיארת. נשמע שהכל די בסדר כך שאין ממה לדאוג

ניפט לא דורש הרבה ואם אכנס להריון אני חושבת לעשות כך שבעיניי אין שום סיבה שלא....

אם זה יראה על בעיה ח"ו כדאי לחשוב שוב על מי שפיר. מה הסיבה בעצם שאת לא רוצה לעשות מי שפיר?

מפחד נטו.. שלא אדע להתמודד עם תוצאות במידה ו..מקורית 1
תחשבי שלא בטוח שיהיו לי עוד הזדמנויות ללדת.. יותר מדי דילמות.. להשאיר את הבת שלי עם אח/ות אחת בלבד עם שתצטרך לטפל בה/בו בבוא היום.. יש המון תהיות.. 
וגם שוב מהבדיקה עצמה.. גם אם הסיכון נמוךמקורית 1
ולהתמודד עם התוצאות, במקרה שיש משהו,אולי בקרוב

רק אחרי הלידה, יהיה לך יותר קל ת

אני חושבת שזאת השאלה. במקרה ויש משהו, מתי את מעדיפה לדעת, הלידה או לפני? להתמודד עם הכל עם הקושי של הליגה עצמה גם או לפני, שתכלי להכין את עצמך?

אני הגישה שאני מעדיפה לדעת לפני ולהכין את עצמי

אני בגישה שקשה לי שני הדברים כמעט אותו דבר..מקורית 1
עבר עריכה על ידי מקורית 1 בתאריך כ"ח באדר ב׳ תשפ"ד 11:32

בייחוד שבעלי לא מקל עליי.. הוא לא מבין את הלחץ שלי..ולא רוצה שאעשה עוד בדיקות מעבר..

שוב אני אומרת כתבתי שאני אחרי טיפןלים שחיכינו מלא זמן לעוד הריון ומי יודע אם יהיה עוד אחד בגלל גיל וכו... ועברתי ועוברת תקופה של אובדן קשה מאד לא אפרט פה.. ההתמודדויות שלי באמת ה' ירחם אף אחד לא היה רוצה להתחלף איתי.. מודה לה' על הנס הזה אבל קשה לי מאוד להכיל את כל מה שאני עוברת כרגע.. 

לא בטוחה שהבנתי... אם יש מום רציני זהירושלמית במקור
יהיה עוד מישהו לטפל בו, לא עוד מישהו שיתמוך בבת שכבר קיימת...
קודם כל שיש ילדים עם תסמונת דאוןים...

ואני רואה פה ושם (למרות שבאמת היום יש פחות ילדים כאלה) וחושבת לעצמי שיש הורים שמפילים על זה. אבל כשרואים ילד כזה, למה אין לו זכות לחיות, כי הוא שונה?

אז נכון שזה מורכב ויש גם בעיות בריאות. אבל האם אין להם זכות לחיות?

בלי קשר, בין אם יש בעיה ובין אם לא, את תדעי בלידה. האם לא עדיף לדעת קודם כדי להערך?

להפסיק הריון, בהנחה שיש סיבה מוצדקת, זו גם שאלה אתית, ערכית, אידיאולוגית, הלכתית. גם אם הרב אומר שמותר, הזוג יכול להגיד שהוא לא מעוניין בזה.

בעיניי עדיף לבדוק ולפחות ניפט. כדי אפילו להשלים עם הגזרה. ובכלל שלא נראה שיש לך סיבה מיוחדת לדאגה וככה תוכלי להינות מההריון בלי המעמסה הזו על הכתפיים שלך. זה לא בריא לדאוג

אני לא חושבת שזו השאלהYaelL
האם יש להם זכות לחיות. לכולם יש זכות לחיות, גם לתינוקות מאוד פגועים שלא יחיו מעבר חכמה חודשים, האם זה מתאים לכל משפחה להתמודד עם דבר כזה? כנראה שלא. ושוב צריך להבין שיש הרבה תסמונות מלבד תסמונת דאון שקשות בהרבה, דאון היא לא התסמונת היחידה בעולם, היא רק הכי מוכרת כי בניגוד להרבה אחרות שגורמות יותר להפלות או למוות של התינוק מהר אחרי הלידה, בתסמונת דאון הם הרבה יותר שורדים וגם יש להם תוחלת חיים סבירה אז זה משהו שרואים בסביבה. 
זו ההרגשה שליים...

וזה נכון, אף אחד לא רוצה להתמודד עם קשיים כאלה.

אבל זו שאלה אתית וערכית וההחלטה להפיל היא לא סתם עוד שיקול של המשפחה...

ודווקא המקרים היותר קשים באיזה מקום יותר קלים. כי אתה משאיר את הבחירה בין חיים למוות לה'

מחילה, אבל ממש לא מסכימהמקרמה

כבעלי תבונה פה בעולם הזה יש לנו אחריות

וחלק מזה זה הבחירה.

היא לא רשות... היא חובה

לבחור להשאיר הריון במקרים קשים תוך ידיעה מלאה שהוא עלול להרוס חיים היא בחירה שיש בה אחריוות

זה לא להשאיר את הבחירה לקב"ה

הקב"ה בוחר אם נרצה או לא...

ואין לנו את הפרווילגיה שלא חקחת אחריות על החיים שלנו, של הילדים שלנו...

זו ההשתדלות המינימלית שלנו פה בעולם

לא כל משפחה יכולה לעמוד בניסיון הזה

והנזק עלול להיות בלתי הפיך

ולכן דווקא בגלל זה ההלכה מאפשרת להפיל

ולפעמים אפילו מחייבת

ואפחד לא מחליט להפיל "כסתם עוד שיקול"

מה ההלכה מתירה להפיל במקרה של ת.דאון??מקורית 1
כשיש נסיבות מיוחדות וזה עלול לחרב משפחהמקרמה
את אפעם לא יודעת מה השיקולים
אם זה בגלל מום בעבור, כמו תסמונת דאון,ירושלמית במקור
אז הרב מלמד כותב שיש מקילים עד סוף חודש שישי להפיל.
יש דברים יותר קשים מדאוןYaelL
ובהחלט יש מצבים שההלכה מתירה להפסיק הריון.
השאלה על דאון ספציפית כי מדובר בשקיפות עורפיתים...

או שזה מצביע גם על דברים שהם לא דאון?

ברור שיש מקרים יותר קשים, 

שקיפות עורפיתYaelL
בודקת סיכון לבעיות כרומוזומליות שכוללות דאון אבל גם טריוזמיה 18, 13, תסמונת טרנר, דברים שקשורים במספר לא תקין של כרומוזומים.
נכון מאוד, זה לא עוד שיקול וזה בדיוק מה שאמרתיים...

זו החלטת כבדת משקל ביותר, שאלה אתית, ערכית, ואידיאולוגית של שני בני הזוג גם כשההלכה מתירה זאת!

את יכולה לבחור לראות את שימור המכלול המשפחתי כערך יותר גדול (או התמונה האידילית שאנחנו רוצים לראות עבור המשפחה שלנו), ובעיניי ערך החיים יותר גדול.

זו גם הסיבה שרשמתי שזו ההרגשה שלי

זה לא שימור המכלול המשפחתימקרמה

זה בדיוק ערך החיים!

האנשים החיים שקודמים לעובר שעוד לא כאן.

זה מאוד מאוד מאוד מורכב

ואני שמחה שלא נתקלת במקרים בהם ההלכה מתירה זאת...

זה ממש דיני נפשות

(לפעמים זה אפילו בגדר דין רודף...)

ומה עושים שיש פער בתפיסות הזוג?מקורית 1

בעלי יותר קיצוני ממני מבחינתו אין דבר כזה הפלה יזומה..

הוא לא בנאדם שרואה דברים מורכבים זה בעיה..עכשיו קבעתי לניפט למרות שאני כבר מתחילה שבוע 18

לא יודעת למה לא עשיתי מוקדם יותר.. מקווה שיהיה בסדר .. תפילות.. 

בעיניYaelL
במקרים הקשים אין התלבטות כי ברור שמפסיקים את ההריון. אני מתכוונת לתסמונות חמורות כמו טריזומיה 18. אבל ברור שיש פה עניין של השקפה.
מסכימה איתךאפונה

המקרים האפורים, של עוברים פגועים שהם כן ברי חיות, הם קשים ומייסרים מאד.

השאלה איזה חיים יש לוoo
יכול להיות שאת גוזרת על תינוק קטן לעבור חיים מלאי סבל, לא בטוח שמותר לך לבחור לתת לו חיים כאלו.
צר לי על התגובה אבל היא חייבת להאמרמהלכת בדרכה
כל עוד ההורים צעירים ועם כח הילד יטופל ויקבל כל מה שהוא צריך. אחרי 120 של ההורים לא כדאי להסתמך על אחים. רואה דברים שכואב הלב, ולא מרוע אבל אחים שמטופלים גם הם במשפחות, לפעמים אחרי תקופה של טיפול גם בהורים והמבוגר עם הבעיות לא יקבל את המעטפת שהוא זקוק לה. נכון שיש מוסדות נהדרים ועדיין...
בלתקדבורית

מחברות שילדו בגילאים כאלו הבנתי שקשה מאוד לקבל תוצאות טובות סטטיסטית בגיל 40 ולכן הן לא מדד עבורך

חברותיי עשו מיד ניפט וטענו שהיא בדיקה כמעט וודאית

בכל מקרה יקירה, לכי עם תחושות ליבך

גם אני הרבה פעמים מעדיפה לא לדעת ולקוות לטוב

לא שזה תמיד חכם, אבל זו צורת ההתמודדות הכי טובה עבורי ברוב המקרים.

גם אני ככה..אחרי הריון הלחצות ומלא בדיקותתאיר ארץ.

מעדיפה לא לדעת

ויודעת למה כדאי וכו

אבל הלב שלי יודע מה טוב לו

ולי טוב ככה

עשיתי בסוף... אני שבוע 18 לא יודעת עד כמה זה חכםמקורית 1

בשלב הזה לעשות.. גם בעלי לא התלהב שאעשה.. אני גם לא היתי שלמה כל כך עם זה אבל עשיתי בסוף כי אין לי כח גם להלחצות של הרופאים.. חברות שלך עשו בטח בשלב מוקדם..

בשורות טובות בעז"הדבורית
אין שמחה כהסרת הספק ❤️
בעזרת ה' תקבלי תשובה מעולה שהכל תקיןדובדובהאחרונה
בהצלחה יקרה
ילדה מתוקה שהיא דבק דבק דבק!!shiran30005

מה עושים עם מתוקה, באמת.שהיא מתוקה ממש -בת שנתיים שממש דבק ברמות הזויות?? לרוב אני בבית אז היא נצמדת אלי, בשירותים, במיטה שאני זתם רוצה קצת שקט לעצמי, במטבח, בספה בהכל...מדדה אחרי לכל פינה לא משחררת לשנייה.

מקבלת מלא מלא נשיקות וחיבוקים אז לא חסר לה צומי, אבל כבר לא מסוגלת. שבעלי בבית אז היא נדבקת גם אליו אבל עדיין אני זאת שלרוב בבית וכבר לא מסוגלת עם זה

יש דרך לשחרר אותה קצת? אין לה משחק חופשי בבית לבד עם עצמה אולי אולי 2 דקות בלחץ 😅

מנסה לא להתעצבן עליה ולפעמים שמה אותה בספה ואומרת לה , די שבי פה ותשחררי אבל אז היא בוכה ואני מרגישה לא טוב עם זה.

עצות מהמנוסות? 

הגדולים לא יוכלו לתת לה קצת להדבק אליהם?יעל מהדרום

לק"י

לפחות עכשיו שהם בבית בחופש.

ואיזה קשוח זה🫂

אנחנו גם צריכות קצת שקט לעצמינן מידי פעם.

היא לא הולכת אליהם, שהם מנסיםshiran30005
לקחת אותה היא מתחילה לבכות ולצרוח שהיא רוצה רק אמא/אבא
קשוח...יעל מהדרום
לק"י

אולי לנסות בהדרגה- להיות איתה ועם אח גדול יחד, ולשחרר לאט לאט.

אני מזדהה עם חלקיק קטן, בזה שרוצים שרק אני אעשה בשבילם דברים, ולא בעלי. אז אם היו צמודים אלי כל היום, זה נראה לי בכלל חונק.

אין...בן ה 3 משחק לבדו ונהנה ממשחק חופשיshiran30005אחרונה

ואצלה זה לא קיים. רודפת אחרי לכל מקום נצמדת ונדבקת , שאין גן עכשיו זה ממש מורגש וקשה לי כבר.

בעלי היום רק הזכים להודות ואמר "כן שמתי לב", תודה רבה באמת חחח

אולי מסתתר פה משהו רגשי /תחושתי וקבענו תור לרופא התפתחות אבל זה רק בנובמבר ובנתיים קשוח בים יום

איך היה ליל הסדר? גלויה

חשבתי שבטח כבר פתחו...

אז איך התחיל אצלכן החג?

איך היה ליל הסדר?

מוזמנות לכתוב

נקודות לשימור או לשיפור.

הממממגלויה

אני הייתי כנראה קצת יותר מדי שאננה...

(מצד שני מאוד שמחה שבלי חרדות ב"ה)

אנחנו אצל חמותי היקרה עד מוצאי שבת

וזו הקלה גדולה כי עוד לא עשינו שום קניות או ארגון של המטבח לחג....

בקיצור

התחלתי לנקות מאוחר

עבדנו עד מאוחר

באתי לסדר עייפה...

נרדמתי לפני הכוס הרביעית

מאוכזבת מעצמי...

החלק הטוב: פוצון ופוצונת נהנו

פוצון המתוק כבר בן 4 ב"ה!

שר מה נשתנה בחן וברגש

כולל להצביע על כל דבר (מצה, מרור...)

וזה היה ממש מתוק

ואפילו לימדנו אותו את הקושיה ששרים כשבית המקדש קיים והוא שר גם אותה.

("שבכל הלילות אנו אוכלים בשר צלי שלוק ומבושל, הלילה הזה כולו צלי")

עכשיו הולכת בעז"ה לטגן בלינצ'ס

שארגיש שאני עושה משהו...

מזכירה שמי שרוצה את קובץ השירים שלי לפסח

יכולה לבקש ממני.

ולא הכרתי את הקושיה הזאת...יעל מהדרום

לק"י

לי היה נחמד.

אני עדיין לא רגילה לליל הסדר של המשפחה של בעלי. פחות אוהבת, אבל הגיוני...

וגם יש להם מנהגים שמוזרים לי (כמו לאכול ממש קצת מצות, ואז אני אוכלת יותר, ולוקח לי זמן, ועוד).

שנזכה במהרה לשיר באמת!גלויה

אני זוכרת שלמדתי מתישהו

ובעלי תלמיד של הרב ישראל אריאל

ראש מכון המקדש

אז זה בתודעה ב"ה.

ליל הסדר היה ממש יפה ב"הבארץ אהבתיאחרונה

הרגשתי שלמרות שהיה עם עוד בני משפחה, הצלחנו לשתף את הילדים יפה ולתת את האווירה שרצינו.

הבן שלי כתב לפני הסדר רשימת שאלות ממש חמודות ויפות על ההגדה ויציאת מצרים, ולא הצלחנו לענות על הכל תוך כדי הסדר, כי ראינו שזה כבר ארוך ולא מתאים לעכב את כולם. אבל אחר כך בבוקר עשינו השלמה וענינו לשאלות שנשארו, אז זה היה בסדר.

הקטן (בן שנה) ישן בתחילת הסדר עד כמעט סוף מגיד, אבל כשהוא התעורר לינוק הוא ראה את כולם ערים וחוגגים ולא רצה להפסיד, ונשאר ער עד סוף הסדר... אבל ב"ה הצלחתי להשתתף ביחד איתו, והוא היה חמוד ושימח את כולם בחיוכים מתוקים...

הלילה היה קצת מבאס.

בגלל שאין סעודה שלישית ולא אכלנו מסודר, במוצאי החג הילדים היו רעבים. אז אחרי הבדלה אמא שלי הכינה ארוחה טובה וזה היה מצוין, רק שכבר היה מאוחר והארוחה עיכבה אותנו, אז עד שהגענו הביתה היה כבר 11 בלילה, וכולם היו עייפים ועצבניים וזה היה מעצבן ולא נעים...

פעם הבאה נראה לי שגם אם אין חובת סעודה שלישית, עדיין כדאי לדאוג לארוחה טובה עוד לפני הבדלה.

כמה שאלות על בונגסטהתותית11

ברוך ה' אני בהריון שני

בהריון הקודם סבלתי מאד מבחילות, בלי הקאות

הפעם הבחילות כבר הופיעו (שבוע 6) ויודעת שהרבה סביבי לוקחות בונגסטה

אז כמה שאלות

האם רופא משפחה יכןל לתת מרשם?

האם יש סיבה לא לקחת?

יש תופעות לוואי?

האם יש 'עוצמה' שממנה נותנים, או שנותנים לכל מי שמבקשת? 

רופא משפחה יכול לעשות מרשם.אנונימית בהו"ל

לפעמים זה עושה ת.ל של סחרחורות ועייפות  אצלי למשל זה עושה קצת סחרחורות אבל לא בטוחה שזה מפריע לתפקוד.

מה ש קראתי ובדקתי אין סיבה לא לקחת, להפך, בעיני זה תרופה שמצילה חיים ומעודדת ילודה🤣

הרופא ייתן לך בקלות, את לא צריכה להוכיח כמה את סובלת..

לי למשל באחד ההריונות לא הקאתי אבל הבחילות גמרו עלי.. עד שלקחתי כדור ביום וחיי השתנו..

בהריונות אחר כך לקחתי 2 כדורים ובאחרון אפילו המשכתי להקיא, ועדיין,  אין מה להשוות לבלי כדור.

(להיפראזיס, זה בד"כ קצת פחות עוזר..)

בשעה טובה!

תודה לך !תותית11
והיא באמת מאוד יקרה כמו שאומרים? 
כן, לי בלאומית זהב עולה 150 לקופסה (50 יח)סטודנטית אלופהאחרונה

מספיק ל-25 יום

לפני כמה חודשים היה עולה 104..

שאלה מוזרהשאלת היריון

אז היו לי כמה היריונות מכמה סוגים

חוץ רחמי הפלה והיריון תקין בה

לכל אחד מהם תסמינים שונים לגמרי,

עכשיו היריון חדש נוסף והתסמינים ממש כמו של ההריון שנפל.

דוגמא- אז וגם עכשיו אני יכולה לבכות מכל דבר, להתעצבן על כל דבר, ובכללי אני מרגישה על הקצה. ואני אוכלת מלא מלא גזר 😂

(ולפני אני לא אוכלת בכלל)

בהריון הרגיל לא היה לי אף אחד מאלה (היו דברים אחרים) ובחוץ רחמי לא היה לי כלום חוץ מתשישות ועייפות

מה אומרות? זה לא קשור נכון?

לא קשור, בשעה טובה ובידיים מלאות!אני אמא
כל הריון שונה, חהיה בסדר בעז"ה!!יעל...
לא קשור בכללכורסא ירוקהאחרונה
נראה לי שכדאי למתן את הגזר, זכור לי שויטמין a לא מומלץ יותר מדי בתחילת הריון כי זה משפיע איכשהו על המערכת העצבית של העובר
אז מה הגאולה הפרטית שקרתה לכם השנה?אנונימית בהו"ל

מחשש לאוטינג כותבת מאנונימי...

אז אני אתחיל...

אחרי שנים של חיפוש...ותקיעות בבית

מצאתי עבודה שתפורה עלי בול

אני כל כך מאושרת ומרגישה סיפוק.

תןדה לה' היה שווה לחכות כי הוא

הביא לי משהו שכל כך  מדויק לי...

ומה איתכן?

לא חייבים משהו גרנדיוזי..

איזשהי גאולה

משהו שהתהפך או השתנה לטובה,

כיתבו לנו: )

פסח כשר לכולן

איזה יופי!מש ממש שמחה בבשילך!! ומצטרפת..אוהבת את השבת

פעם ראשונה שלא השתגעתי על פסח בכלל

בעלי שכנע אותי.. ופעם ראשונה הוא הצליח

התחלתי מוקדם,  אבל נצמדתי רק למה שבאמת צריך.

ממש תחושת שחרור

ומרגישה הקלה לדעת שפסח לא חייב להיות האימה

מתפללת שאצליח להתגבר על עוד תבניות שיש לי בראש ודברים שמפעילים אותי..

שהמפגש עם xyz לא יפעיל אותי

שאצליח לאזן בחזרה לעבודה את ההשקעה בעבודה שלא תבוא על חשבון הבית

פעם ראשונה שיש לנו מטבחון פסח וזה כל כך מקל!מחי
זה באמת מקל!מתואמת
לנו יש כבר 11 שנים, ואני לא מבינה איך הסתדרנו לפני...
מזה מטבחון פסח?שירה_11
הגעתי לבדיקת חמץ בלי לחץ ועצביםלפניו ברננה!

אמנם עייפות קיצונית אבל הכל היה בנחת. נשארו רק משימות בודדות ונראה שגם היום היום יהיה נינוח בע"ה.

האיראנים (או פיקוד העורף, איך שתבחרו להסתכל על זה) העירו אותי בשעה שרציתי לקום 😅

ובדיוק בזמן כדי להציל את הכביסה שלקחתי סיכון והשארתי בלילה בחוץ מהגשם.😄

כתבתי ספציפית על החג, ולא על השנה, מקווה שזה חוקי..

ב"ה הספקתי להגיע לפינות שכוחות בבית, ויחסיתהתייעצות הריון
ממש בנחת, 'בזכות' המלחמה שגרמה לכך שאהיה כל כך הרבה בבית בחודש האחרון עם הילדים. ב"ה בעלי איתנו בליל הסדר ולא הקפיצו אותו למילואים, שזה לא ברור מאליו בכלל. ולצד הקושי המטורף בחודש האחרון, הצלחתי לראות גם את הטוב והמתיקות בלראות את הקטנים שלי גדלים ומתפתחים כשהם פה בבית ולא במסגרות.
השנה לא היתה לי שנה של גאולהפה משתמש/ת

אלא של אתגר מתמשך...

אבל בתוך המהלך הזה היו גאולות קטנות

לא של גאולה כמו בדמיון שלנו

מרגישה שבזוגיות אחרי משבר של שנתיים התחלנו לעלות על הגל הנכון..לא לגמרי ולא מושלם אבל סוג של אתחלתא כזה..מהלך שעושה טוב...

וילדתי השנה ב''ה ❤️ שזה בטח תמיד גאולה והיא השמחת לב שלי לגמרי

משמח לקרואשירה_11
הריון קל ולידה במועד של תינוק מתוק ב"המולהבולה
אחרי פג קיצוני בשבוע 26
החלטתי איך אני מתארגנת שיהיה בנחת ההכנותנפש חיה.
מרגש מאוד❤️ בע"ה שתמשיכי ליהנות בעבודה עוד שנים!מתואמת

אצלנו הילדים נזכרו לפני כמה ימים שמלאה שנה לכך שהם יודעים על האבחנה של אחותם (הרצף האוטיסטי).

לקחנו אותם באחד הימים של ערב פסח לאכול פיצה בגינה, ואז סיפרנו להם.

בכל אופן, זו אולי בשורה לא נחמדה כל כך, אבל בכל זאת אנחנו מלאי הודיה שהוא אובחנה בגיל צעיר כל כך, וכך לא נסחבנו שנים עם תהיות ותסכולים ובחוסר הבנה של ההתנהגויות שלה.

אז זו הגאולה שלנו😊

(וחוץ מזה - בתקופה זו הרווחנו מאוד מהיותה בגן מיוחד, כי החינוך המיוחד חזר לפעול בחלק מימי המלחמה, וכך היה לנו קצת פנאי לנקות כמו שצריך וגם היא זכתה ללמוד על פסח כמו שצריך

וואו את מלכהתוהה לעצמי

להסתכל על איבחון כזה הגאולה זו ממש ראיה מיוחדת ויפה של המציאות

(וכן, אני מכירה מקרוב לצערי מה המשמעויות של אוטיזם לא מאובחן בזמן, ועדיין להסתכל על איבחון כזה כגאולה זה וואו בעיני)

גם אני מכירה מקרוב השלכות של אוטיזם שלא מאובחןמתואמת

בזמן (הבן הגדול שלי)

לכן אני יודעת להוקיר את האבחון המוקדם של הבת שלי...

וואוו גלויה
את מהממת!
תודה❤️ בסך הכול רואה את המציאות בעיניים...מתואמתאחרונה
זה לא שקל לי ביום-יום, כן? אבל היה הרבה יותר קשה בלי האבחנה ועם הרצון שהיא תתנהל כמצופה...
לא יודעת אם זה ממש גאולהמתיכון ועד מעון
אבל ב''ה לפני כמה ימים קיבלתי את התואר פסיכולוגית מדריכה, שזה התואר הכי בכיר בפסיכולוגיה שיש ועבדתי הרבה כדי להשיג אותו וזה משמח אותי מאוד, וגם פותח לי תפקידים חדשים אם ארצה
איזה יופי! דורש ככ הרבה השקעה. כל הכבוד לךכורסא ירוקה
שאפו! יישר כח ממש אלופה🏆 עלי והצליחי♥️המקורית
אחרי המתנה של זמןעם ישראל חי🇮🇱

השם הטוב נתן לנו 2 אוצרות בבת אחת

מתנה עצומה ומעצימה

הודו לה' כי טוב כי לעולם חסדו

אין עוד מלבדו🌸

ילד שהיו לו אתגרים בכמה תחומים השתפר מאודשיפור
ברוך ה' לקחנו אותו לטיפול ועשינו הדרכת הורים וממש רואים ומרגישים את הפירות בכל ההתנהלות איתו בבית וגם בתפקוד במסגרת.
שמחה פשוטה של חיים, אחרי דיכאון קל שנה שעברהאני אמא

לידה של ילד מתוק ופלאי, מתנה ממש, גדילה והתבגרות של שני האחים הגדולים שלו, כל אחד בכיוון שלו, גם מתוקים ופלאיים.

התבגרות וצמיחה שלנו כהורים וכמשפחה.

הריוןאנונימית בהו"ל
וואו כמה זמן חיכינו לו

כבר הספדתי את כל פסח, ונהיה אסורים וזה..

ופתאום הוא הגיע

איזה יופי!גלויה

בקרוב אצלי...

אני ב"ה שמחה שלא הייתי לחוצה בחרדות (יש לי OCD כידוע)

וכמו שכתבתי בשרשור לפני כמה ימים

אפילו הצלחתי להכין עם הילדים עוגה ליומולדת בקייטנה ביום שני!!!

והספרון סוף-סוף יצא לאור השנה

וזו ממש גאולה.

תודה על השרשור הזה!

מי המציא את החג הזזזזזההההה??רוני 1234
איף
מועדים לשמחה! ראינו את הטרול שהשתלט על הפורוםטארקו
אנחנו מוחקות הכל זה אולי יקח כמה דקות בנתיים תתעלמו אין צורך בעוד דיווחים❤️
תודה לכן אהובות על הניהול המסור❤️השקט הזה
מה פספסתי? 🤭באתי מפעם
לא משו מעניין..טארקואחרונה

היה נראה כמו איזה משו תכנותי..

פשוט מלא מלא מלא מלא שרשורים של טסטים

איזה 3 עמודים ראשונים של הפורום...

אם אתה כזה צדיקהריון ולידה

ועושה כאילו אתה מנסה להדר במצוות גם כשלא חייב

למה אתה לא מסוגל לקחת את הרגליים שלך ולקנות לאשתך מתנה לחג?!!!?

אמאלה זה מרתיח אותי כבר! הוא יודע לבחור והוא ידע להיות רומנטי בהתחלה

והוא יודע שגם משהו פשוט ב15 שח ישמח אותי למרותשמגיע לי הרבה יותר  

אז לאיפה זה נעלם??

ולא הוא לא שכח כי אני באופן אישי טרחתי להזכיר

כמו שטרחתי להתבאס מולו כשאכזב.

לא זוכרת מתי קנה לי לאחרונה תכשיט. לא לחגים לא ללידה לא ליומולדת לא ליומנישואין

לא יודעת למה זה ככה קשה לו

דפוק

אין לי מילה אחרת

גורם לי לזלזל בקיום המצוות שלו

באהבה שלו אליי שגם ככה שיודע שקשה לי להרגיש אותה לאחרונה

ושאני צריכה להרגיש אותה מאוד ושהיא חסרה לי מאוד

שוכבת פה בוכה

כי בחג עגיל יהיה לי כי קניתי לעצמי ב20 שח והצהרתי לו שאני אמנם שומרת לחג להתחדש אבל אני עדיין מצפה ממנו לקנות לי גם.

מרגישה אישה לא מוערכת

ממש ככה

ועם בעל שבוחר מתי להיות הכי צדיק בעולם ומתי לבחור שכנראה זה לא מצווה מספיק חשובה כדי לקיים אותה אפילו בסימון וי. 

ומכתב בכלל לא נראה לי כבר שנים רבות

ובכלל בא לי אפילו למרוד בגלל זה

כמעט הלכתי מאחורי הגב שלו לעשות נזם או הליקס או גם וגם

לא כי אני רוצה באמת

אלא בעיקר כי מרגישה צורך לצעוק לו ניעור.

אוף לא התכוונתי לאורך כזה ובטח שלא להשתפך ככה

התקופה הזאת במיוחד מוציאה ממני את כל האיכסה

למרות שיצאה ממני גם לפניה

והעיקר הוא ישן שינת ישרים כי אחרי שהכרחתי אותו להגיב כל מה שהיה לי להגיד זה "מצטער" 

-מצטער שמה? 

שאני לא עונה על הציפיות שלך

השם תשלח לו שכללללל

מי יכול לנער דבר כזה בכלל?? נראה לי שאף אחד

@בעלי

אמן! תודה רבה!הריון ולידה

אולי יעניין אותך