אני לא מביןרועישםטוב

תעצמו את העיניים ותדמיינו שאנחנו שנה לפני התאריך העכשווי.

מישהו בא אליכם ושואל אתכם, כמה זמן לפי דעתכם יקח לצה"ל, שיש לו מעל 1000 מטוסים מאויישים 

ולא מאויישים, אלפי טנקים ותותחים, אוניות, מאות אלפי חיילים ועוד לכבוש את עזה?

כמה זמן הייתם חושבים?

אני ככה באינטואיציה נראה לי הייתי עונה שבוע-שבועיים.

אולייייייי חודש, אולי אולי אולי.

אז איך יכול להיות שזה כבר מעל חצי שנה ועדיין לא כבשו את הכל?

וגם מה שכן כביכול כבשו, חייבים לחזור לשם שוב ושוב?

תוסיף לכל הדמיון אג'נדות פוליטיות ותקבל את התשובהנפש חיה.
בגלל החטופים. זה בהחלט נשק יעיל נגדנו.פ.א.
פועלים באילוצים בשאיפה להחזיר רבים מהם בחיים.  
לא יודע מה דמיינתהסטורי
עבר עריכה על ידי הסטורי בתאריך כ"ד באדר ב׳ תשפ"ד 23:59

ההערכות של גנרלים אמריקאיים, היו שזה יקח הרבה יותר זמן. להם לקח לכבוש את מוסול לבדה כתשעה חודשים.

נכון, אם היינו באמת סוגרים לעזה כל אספקה שהיא, כמו שהממשלה התחייבה בימים הראשונים - כנראה שהם כבר היו נכנעים או מתים מצמא. אבל בהינתן שהמדינה בצדק או שלא (דעתי:לא) מקבלת עליה את אמות המידה ההומניטריות המערביות - זה ממש לא משנה כמה מטוסים יש.

ולגבי הלחזור שוב - תראה, אני כמובן בעד פינוי-בינוי מוחלט שם. פינוי לערבים ובינוי ליהודים. אבל בנתיים, התרגיל שעשו להם בשיפא, הוא מדהים. במקום שכוחותינו יצטרכו לרדוף אחרי העכברים במנהרות הממולכדות אחד אחד - גרמו להם לחזור לשיפא (כנראה אחרי שחסמו חלק גדול מאפשרויות המילוט) ואז, במבצע חוזר חיסלו/לכדו מאות, כולל כמה בכירים, בקלות יחסית.

מה יש לא להביןהפי

תיקח את כמות החטופים שהם לקחו לנו

זהו השבתת את המדינה אי אפשר להתקרב כי הם ירו בהם על כל חטוף יש לפעמים כמה מחבלים

דבר שני אנחנו מוסרים מידי לא רוצים להרוג" מקומים ערבים "חפים מפשע"

הסייפא שלך - במסגרת מלחמה, ישראל הרבה פחות בררניתפ.א.
בכוח האש שמופעל כנגד האויב. פועלים חזק גם אם יש סכנה לאזרחים.  

המספרים של האבדות במלחמה בצד הערבי מעידים שבשבועות הראשונים למלחמה נפגעו אלפי אזרחים.   

תלוי באיזו תקופהshaulreznik

צה"ל של פעם, שלא עשה דין וחשבון, אכן היה כובש את עזה תוך שבועיים, אחרי הפצצה מאסיבית של שבוע. צה"ל של היום ישקבע בבוץ העזתי למשך הרבה זמן, כשביידן וכת הקפלניסטים מפריעים לו לפעול באפקטיביות. 

הפעם זו מלחמה נגד ארגון טרור. לא נגד מדינה ריבוניתפ.א.
בעבר מצרים שלטה ברצועת עזה.

מלחמה של מדינה כנגד מדינה שונה ממלחמה של מדינה כנגד ארגון טרור.  

גם המעצמות הגדולות והחזקות בעולם - ארה״ב, רוסיה, בבעיה בניהול מלחמות כנגד ארגוני טרור.  

בול. ההשוואה פשוט לא במקוםפשוט אני..
תגדיר ''לכבוש''פשוט אני..

במובן המדיני, עזה בוודאי נכבשה.

אין בה כוחות משטרה מתפקדים, אין בית משפט, אין בתי ספר, אין דיג, אין עבודת אדמה, אין כלום ושום דבר. יש צה''ל שמנהל שם את העניינים, ברצותו הוא מאפשר למשאיות עם אוכל להיכנס וברצותו הוא מחליט מאיפה וכמה ייכנסו.

על הרבה הרבה פחות מזה, הוכרז שברלין נפלה והיטלר התאבד.

זה שבפועל עוד יש מחבלים בחיים לא אומר כלום, גם בגרמניה לא כל הנאצים ולא כל חיילי הוורמכט נהרגו.

ההבדל הוא שהיטלר בשלב הזה כבר התאבד ומחליפו ניסה להציל את מה שנשאר מגרמניה ולכן הודיע על כניעה.

לחמאס לעומת זאת ממש לא אכפת מגורל עזה ומכמות ההרוגים העצומה של בני עמם. הם לא שולטים כרגע בכלום אבל בכל זאת הכבוד שלהם והפנאטיות שלהם לא מאפשרים להם להיכנע.

בקיצור,

אשאל זאת כך:

אם מחר צבא כלשהו יפלוש לארצות הברית, נשיא ארצות הברית יירד למחתרת וייעלם, האזרחים כולם יפונו לאיזו פינה נידחת ויגורו שם באוהלים חצי שנה, הצבא הזר ישמיד מהאוויר עשרות אחוזים מהבתים ומהתשתיות בוושינגטון, המשטרה המקומית והצבא וכוחות הביטחון והביון יפסיקו להתקיים כגופים עצמאיים עם היררכיה ובמקום זה כל חייל פשוט יחליט בעצמו מה לעשות עם הרובה שלו, אזרחי המדינה לא יוכלו לעבוד כי הצבא הזר לא ייתן להם לחזור לאדמתם והוא זה שיחליט כמה ואיך הם יקבלו לאכול...

לא היית אומר שוושינגטון נכבשה?

אנחנו לא מחפשים את הניתוחים שלךבינייש פתוח
אלא שחמאס יאבד כל יכולת ירי תמס וrpg. והוא יפורק מנשקו על הקלצניקוב שיהפוך לנדיר
אם אתה לא מחפש את התגובות שליפשוט אני..
אתה בהחלט מוזמן לא להיכנס אליהן.

זאת תרבות דיון?

אתה נעלב בלי סיבהבינייש פתוח

רק ציינתי שהניתוח הספציפי הזה שלך לא קשור למטרה שאנחנו רוצים להגיע אליה.

לא אמרתי שאף אחד לא רוצה שום ניתוח שלך ושום הודעה ממך.

המטרה שאתה מדבר עליה לא ריאליתפשוט אני..
אי אפשר להרוג 100% מחיילי האויב, או לקחת 100% מהנשק שלו. וגם לא קרוב לכך.

אם הם יהפכו להיות מחבלים ולא צבא/מדינה - זה יהיה הישג אדיר.

אני זוכר שאחרי אינתיפאדת הסכינים של 2015בינייש פתוח

הצלחנו להחרים כמות גדולה מספיק של נק"ל והרסנו בתי חרושת שגרמו לנשק שלהם להפוך ליקר מאוד.

ואגב כרגע אין לנו גישה לחטופים. גם הם מטרה חשובה מאוד.

כי אנחנו פוחדים מהעולם זה הכלכְּקֶדֶם
כשיהיה לנו מנהיג עם ביצים סליחה על הביטוי וטיפה אמונה, המצב יהיה שונה, אבל השם לא סתם מביא מנהיג כזה. צריך שיהיה שינוי בעם
מתכוון למנהיג כמו פוטין ברוסיה? כמו ארדואן בטורקי?פ.א.
מנהיגים כאלו, רודנים, מתנהלים כלפי חוץ וכלפי פנים באופן די דומה. גם כם כלפי אזרחי המדינה ננקטת יד קשה ואכזרית.  
יותר למנהיג כמו יהושע, דוד, שאולכְּקֶדֶם

כאלה שהיו מחוברים לקודש

ובו זמנית גם שברו תעצמות לכל מי שנוגע בישראל

גם צה״ל היה נלחם בשיטות של שאול ודוד, אם היינופ.א.
עכשיו במציאות שבמלחמה מקובל להרוג, להשמיד ולאבד את כל מי שנלחמים מולו - כפי שמתוארות מלחמות בתקופת התנ״ך.  

בלי ארגונים בינלאומיים ויחסי חוץ בינלאומיים שתלויים בהם, כפי שזה היום.   

המציאות הזאת קבילה תמידכְּקֶדֶם

כי היא רצון השם.

זה שצה"ל נוהג על פי אמות מידה של גוים זה עניין אחר

מניין לך מה רצון ה'?פשוט אני..
אולי הוא רוצה שנקבל פצצות חכמות מהדוד סם, למרות המחיר של זה?

מהתורה.כְּקֶדֶם
התורה לא מתייחסת ישירות לכל מצב אפשריפשוט אני..
במצבים מורכבים נדרשות כתפיים מאוד מאוד רחבות בשביל לנסות לטעון מה ה' רוצה.

מן הסתם לעצבן יותר מדי את אמריקה זה פיקוח נפש של כלל ישראל, כי בלי העזרה שלהם (מודיעינית, צבאית, רכש, דיפלומטית) אנחנו נצטרך להילחם עם אבנים ומקלות.

הטנקים לא ייסעו והמטוסים לא ימריאו בלי דלק שאנחנו לא יכולים לזקק לבד, התחמושת החכמה לא מייצרת את עצמה אלא מיוצרת על ידי חברות אמריקניות וכיוצ''ב.

להגיד שאפשר להתעלם מכל זה כי ''יהיה בסדר'' או ''ה' יעזור'' זה ממש להסתמך על הנס ולכן אסור, ובכל מקרה זה משהו שקל לעשות דרך המקלדת אבל בלתי אפשרי לעשות כשאתה אשכרה צריך לקבל החלטות ולשאת באחריות על התוצאות שלהן.

אתה מערבב דבריםכְּקֶדֶם

א) מדינת ישראל לא נזקקת לארה"ב למרות שזה מה שהמנהיגים הרופסים שלנו ציירו לנו.

ב)מדינת ישראל היא מעצמה עולמית, יצאנו מהשואה ובנינו מדינה בלי עזרה של ארה"ב, והגענו לחוד החנית נטו בס"ד ורצון וההתמדה שלנו. עשינו מהפך שלא נראה בהיסטוריה הגיאופוליטית מעולם.

ג) לתעדף את חוקי התורה על פני חוקי הגוים /= לסמוך על הנס.

ד) בשביעי לאוקטובר השם טפח לנו על הפנים שכל הנשק המשוכלל מארה"ב לא שווה כלום עד לרמה שארגון טרור שרכוב על מיני ואנים עושה לנו בית ספר.

התנך זו נבואה שהוצרכה לדורות כל דבר שכתוב שם משליך על הדרך שלנו להבין את רצון השם. וכשהנביא צרח "עתה על מי בטחת כי מרדת בי? הנה בטחת לך על משענת הקנה הרצוץ על מצרים" זה לא היה רלוונטי רק ללפני 2500 שנה, ואין חדש תחת השמש

לפני שאתה כותב שאנחנו לא צריכים אותםפשוט אני..

חידה:

כמה ממטוסי חיל האוויר שלנו יוצרו בישראל, וכמה בארצות הברית?

תשובה:

0 בישראל, כל השאר בארצות הברית.

חידה:

כמה צוללות בחיל הים יוצרו בישראל וכמה ישראל קנתה מאומות העולם?

תשובה:

0 יוצרו בישראל, את כולן קנינו מאומות העולם.

אני יכול להמשיך כך עוד ועוד גם לגבי ספינות, כדורים, פגזים, טילים, מיירטים... לא בכולם התשובה תהיה 0 בישראל, אבל זה בהחלט הכיוון.

בנינו מדינה לתפארת, זה נכון, אבל להשוות את עוצמתנו לזו של ארצות הברית? להגיד שאנחנו יכולים בלעדיהם? מצטער, זה פשוט תלוש מהמציאות.

נ.ב.

תפס אותי המשפט ''יצאנו מהשואה ובנינו מדינה בלי עזרה של ארצות הברית''.

אתה רוצה אולי להסביר לי איך יצאנו מהשואה?

לא היו שם ניסים גלויים, משה רבנו לא הרים את מטהו ומהשמיים לא ירד ברד.

מה שירד מהשמיים זה אינספור פצצות של... ארצות הברית. וגם ברית המועצות ובריטניה כמובן.

חידהכְּקֶדֶם

כמה מטוסים של חיל האוויר תקפו באותו יום של הטבח? רמז: 0.

עוד חידה (קשה)

מה היה הסוד של נשיא ארה"ב הארי טרומן להתמודד לנשיאות?

רמז:דמות מהתנך

בסופו של יום אתה יכול לטעון שעשרת המכות היו אסונות טבע, השם נותן מקום לטועה לטעות. אבל תמיד הוא ישאיר טביעות אצבע, ואם אתה לא רואה את זה או לא רוצה לראות את זה, קשה לי להבין איך אתה שומר מצוות

על ההתחלה טעיתפשוט אני..

היו הרבה תקיפות כבר ביום הראשון.

לא אמרתי שאני לא רואה טביעת אצבע, אמרתי שאי אפשר לסמוך על הנס.

גם אם ארצות הברית וברית המועצות הצילו את היהודים בשואה כשליחי הקב''ה, זה עדיין לא אומר שהיינו מסתדרים בלעדיהם.

כמו המשל הידוע על האדם שסירתו כמעט טבעה, אז ה' שלח אליו סירה נוספת כדי שתציל אותו, ואותו אדם אמר ''לא תודה, אני מחכה שהקב''ה יציל אותי''.

ואז ה' שלח אליו ספינה גדולה שתציל אותו, הקברניט כרז לו שיאחוז בחבל וכך הם ימשכו אותו לחוף בבטחה, אבל הוא ענה שהוא מחכה שהקב''ה יציל אותו, וכך הלאה והלאה עד שטבע ומת.

כלומר להתעלם מכל השליחים של ה' שעוזרים לנו במלחמתנו, גם אם העזרה הזאת מגיעה עם תנאים קשים ומכעיסים שמסכנים אותנו, זה פיקוח נפש שעלול להכניס אותנו לסכנה הרבה יותר גדולה.

בלי המטוסים, הספינות, הטנקים (הפלדה לא מיוצרת בישראל...), הדלק, הטילים... לא נוכל לשרוד פה בשכונה הרבה זמן. 

אני לא חושב שאם נסראללה יתקוף אותנו אז תרד אש מהשמיים ותכלה אותו, לכן דווקא בתור יהודי מאמין ודתי אין לי ברירה אלא להקשיב לתורה ולעשות כל מה שאפשר בגשמיות בשביל שיהיה למדינה שלי את הכוח הפיזי להילחם בו.

וזה שהנשק הכי מתוחכם בעולם לא הציל אותנו בשמחת תורה, לא אומר שהוא מיותר. זה רק אומר שהוא לבדו לא מספיק.

שקרכְּקֶדֶם
אלא אם כן אתה מתכוון ל2 מסוקי שהם היו היחידים שהגנו על הגזרה. חיל האוויר עם כל המערך של מאות מטוסי קרב היו רדומים לחלוטין, הוקפצו 2 מטוסים וזה היה בכלל לאסדה בצפון ליד לבנון. שתבין תאבסורד. התקיפה הראשונה של חיל האוויר בעזה הייתה בשעה 19:00 קרוב ל15 שעות מתחילת הטבח, וגם זה היה רק אחרי נוהל הקש בגג כי חס ושלום שיהרגו מחבלים ומשפחותיהם אחרת מה יאמרו הגויים עלינו..
חבל לצאת בהצהרות כאלה כשאפשר לבדוקפשוט אני..
בעעעכְּקֶדֶם

כולם מרגישים שלא היה חיל אוויר באותו יום. וזה סופ הסיפור  .

הצבא שלנו לא שווה כלום אם השם לא לוחם לנו

שווא שקד שומר

לגבי נוהל הקש בגגפשוט אני..
נוהל שהוא כולו חרפה, אבל במלחמה הזאת כמעט ולא השתמשו בו (נכון שהשתמשו בו בין היתר ביום הראשון, אבל רוב התקיפות היו בלי אזהרה מראש)
עשיית רצון ה׳ מותאמת לתקופה ולזמן.פ.א.

פעם עשיית רצון ה׳ היה בדרך של הקרבת קורבנות.

נחרבו בתי המקדש - עשיית רצון ה׳ עברה מקורבנות לתפילה, לפי נוסחי התפילה הקבועים של חול, שבת ומועדים.  

ואפשר לעבור דור אחרי דור ולראות איך עשיית רצון ה׳ משתנה, לובשת צורה ופושטת צורה, בהתאם לרוח התקופה.  

רצון ה׳ זה גם חתן יוצא מחופתו למלחמת מצווה.

יש כיום ציבור מאוד גדול שלא חושב שעשיית רצון ה׳ באה לידי ביטוי בהתגייסות לצבא.  

החיוב להקריב קורבנות עדיין ישנוכְּקֶדֶם

הבעיה היא שאנחנו אנוסים מפאת סיבות הלכתיות, לא מפאת פחד מהגוים. וזה הבדל עצום. התורה לא מתכופפת לשום דבר, ההפך הוא הנכון התורה רק לעיתים מתלבשת בצורות אחרות זה נכון.

ההבדל בין החילונים לשומרי המצוות זה שמדובר במחלוקת שלא לשם שמים משום שצד אחד במשוואה כלל לא מכניס את השם למשוואה.

וההבדל בינינו לבין החרדים שמדובר במחלוקת לשם שמים שסופה להתקיים.

לכן ההשוואה שלך לא במקומה

אין כאן פחד מהגויים. יש כאן נורמות יחסים בינלאומיםפ.א.
שלא היו מקובלים בתקופת שאול ודוד.   
"ואדברה בעדותיך נגד מלכים ולא אבוש"כְּקֶדֶם

אין את זה היום. המנהיג היחיד שעשה משהו קרוב לזה היה בן גוריון אבל גם זה היה בדיחה מביכה כי הוא בעצמו לא שמר מצוות.

מעניין אם המשיח גם יתחשב בנורמות הבינלאומיות כשיתכוון לבנות את בית המקדש

יש למדינת ישראל ולמנהיגיה פחד הרבה יותר ממה יאמרו הגוים מאשר מרצון השם.

ולכן אני יכול להבין את החרדים, למרות שאני  ציוני 

ברור שהתורה מתחשבת בפחד מהגוייםפשוט אני..

למה מותר להציל גוי בשבת?

לא דומה להשוות בין במצב של גלות לגאולהכְּקֶדֶם
השם כבר החזיר אותנו לארץ והמילים שאנחנו מתפללים במוסף של שבת כבר מקבלות ממשות
אז בעצם התורה משתנית? ההלכה לא קבועה?פשוט אני..
כי האינטואיציה שלנו לא שווה כלוםבינייש פתוח
תשווה..אדם כל שהוא

למערכה על ירושלים במלחמת ששת הימים. שגם שם זו לחימה בשטח בנוי. [אמנם הרבה יותר קטן].

מצד אחד, המערכה על ירושלים לקחה שלושה ימים, ולא כחצי שנה.

מצד שני, היו שם בשלושה ימים האלה כ180 לוחמים הרוגים, וכ400 הרוגים לאויב. ובמלחמה הנוכחית, מספר ההרוגים לצה"ל מתחילת התמרון הקרקעי הוא כ260, ומספר המחבלים ההרוגים הוא למעלה מ10,000 ועוד הרבה מאוד אזרחים פלשתינים הרוגים.

זו צורת לחימה שונה מאוד.

זה בכלל לא דומההסטורי
שחרור ירושלים בששת הימים (או עזה ומדבר סיני כולו בששת הימים) לא היה מהאוכלוסיה המקומית. האוכלוסיה לא היתה רלוונטית בלחימה.

לכן ברגע שהלגיון הירדני (או הצבא המצרי, בהתאמה) החליט שאין לו טעם להלחם, בירושלים זה היה אחרי כיבוש שיח ג'ראח וגבעת התחמושת - כבר לא היתה לחימה אמתית. כששחררו את העיר העתיקה, עוד היו צלפים בודדים שירו - אבל כבר לא היה כח מסודר שנלחם.

לעומת זאת כיום - עזה היא חמאס (או גא"פ) וחמאס הוא עזה. זה לא סתם שבכל חדר ילדים מוצאים אמל"ח, הציבור העזתי מאורגן בגדודים וכולם מאומנים ללחום. כולם מתחנכים על זה. כולם נתונים למרות מסויימת וכולם שותפים (גם אם תחת מידור כבד) ברמה זו או אחרת - לחפירות, להתבצרות לנתינת מסתור וכד'.

1000 מטוסים? כנראה שהרבה פחות ...זאב לבןאחרונה

זה מה שקורה שמסתמכים על האמריקאים לגמרי [ שזה די בגלל שאת התקציב שהם תורמים לנו הם נותנים לקנות אותו רק בארהב ]

לא בונים חיל טילים ולא יוצרים יכולות התקפיות מרשימות...

ומבחינת האסטרטגיה אנחנו מנסים כל פעם לדחות את הסבב דבר שנותן להם יכולת להתחמש ..

למה התמונה רומזת בחוקת?קעלעברימבאר

ואני לתומי חשבתישלג דאשתקד
שתיצור הפגנה של קוניקים במצעד, עם שלט "לא תעבור b"
חחחחחח. אבל זה היה על "במסילה נעלה"קעלעברימבאר
יפה, לא חשבתי על הפרט הזהשלג דאשתקדאחרונה
למה תמונה זו רומזת בפרשת קורח?קעלעברימבאר

ויקחו איש מחתתו ויתנו עליהם אש... 250 מחתותפ.א.
מחתה לפי דעתי זו מחבת... 🥘 לא חבית...🛢️פ.א.
ריקועי פחים ציפוי למזבח!קעלעברימבאראחרונה
איזה רמז זה הציור רומז לפרשה?קעלעברימבאר

ועוד אחד?קעלעברימבאר

ומהפרשה שעברה?קעלעברימבאר

י - יהושע בן נון, לידו כלב בן יפונהפ.א.

וה-4 לא ברור

בפרשה הם היו בחברון.  

לא בקרית ארבע. 

הענק "ארבע"קעלעברימבאר

קרית ארבע זה השם השני של חברוןף לפי התורה והנך

אתה מערבב פרשות אחרות … שאלת על פרשה מסוימתפ.א.
בבראשית - ותמת שרה בקרית ארבע הוא חברון בארץ כנען ויבא אברהם לספד לשרה ולבכתה.
אם הם ראו אתקעלעברימבאר

3 ילידי הענק, הם לא ראו את אבא שלהם?

חוץ מזה שאין פאנצ עם אחימן ששי ותלמיקעלעברימבאר

חוץ מלצייר את תלמי יווני עם תלמים

ואת ששי 6קעלעברימבאר
הבאת לי רעיוןקעלעברימבאר
און בן פלת - אבל מה עושה כאן הכפייה האדומה?פ.א.
ביקשתי שיצייר מתג עם כפיה, מהקעלעברימבאר

יכולתי כבר לבקש? ג'לביה?

אתה צודק שהלכו עם כובעים ולא כאפיותקעלעברימבאר

כמו שרואים מציורי יהודים בלכיש מבית ראשון, מנינוה.

כאפיה זה כנראה רק למדבר ערב שם השמש חזקה יותר ולא רוצים להשרף בעורף

אממממקעלעברימבאר

@משה  אולי תרצה להשתמש בזה

ולמה רומז בהציור:קעלעברימבאראחרונה

למה תמונה זו רומזת?קעלעברימבאר
יותר טוב:קעלעברימבאר

ועוד יותר טובקעלעברימבאראחרונה
הסרוג המגזריקעלעברימבאר
@חגי הוברמן, נצפה בקבוצת וואטסאפ של עיתונאי הסרוגים המגזריים.

בין השאר נצפו איתו @הרב מנחם ברוד שסיפר על מעשיות הדוב החבדניק יענקלה בערבות סיביר, @הרב שניאור אשכנזי שלא ברור אם הוא אשכנזי או ספרדי, @עוז סימינובסקי שר הסרוגים בממשלת בנט, @איתמר סגל עורך שות סמס השבועי, @יאיא פינק עורך העלון "היהדות השבועית שלי", @משה הלפגוט, עורך השבועון "שבתון חזנות בפסח בבוסניה והרצגובינה 4 כוכבים" ו@זבולון אורלב , עורך העלון של צומת "שבת בשבתו"

So what?זמירות
בוואט אחתקעלעברימבאר
עדיין לא הבנתי מה הפואנטה בפוסט…זמירות
תמונה 9 בפרשהקעלעברימבאר

תמונה בפרשה 10קעלעברימבאראחרונה

ולמה התמונה הזאת בפרשה?קעלעברימבאר

אתה ממש פנסיונר שגילה את נפלאות הAI.אריק מהדרוםאחרונה
הילד/ה שבתוככםזיויק

האם הילד/ה שבתוככם עדיין קיימ/ת?

אתם בדיאלוג?

הרמוניה?

מתח?

תהליך?

מה תדעו לספר עליו/עליה?

בהנחה שהתבגרתם כבר 😆

הילדה שבתוכי באה לעיתים רחוקותLavender

לכל מיני שטויות מצחיקות

דוגמא?זיויק
יאווו כתבתי שיר על זה...אברהם יאיר שטרן

רוצה לקרוא?

ברורזיויק
ילדה קטנהאברהם יאיר שטרן

זו הסקיצה השניה או השלישית (אשמח להערות והארות... לשיפור)

ילדה קטנה שבתוכי 

אל תעלבי אל תיפגעי

אני צריך אותך כמו מים 

בואי נשב בחוץ מול זריחת השמיים

אני צריך אותך אותך כמו שאת צריכה אותי

ואם בלילה תבכי תייבבי

אבוא ואתן לך חיבוק אמיתי

חיי חסרי כל אור בלעדייך

וחייך מסוכנים מאד בלעדיי

אני צריך את ליבך שתהיי מנועי

את צריכה את ראשי שאכוון את דרכך

נכתב בעת חיכוך נפש ונשמה. רוח וגשם. שכל ולב.

יפהזיויקאחרונה

אולי יעניין אותך