מפגש סוכות.צחקן
אני יכול להגיע לכל מקום.שומרוני
אבל אני תוהה בקשר למהותו של המפגש.
עד כמה שייך לקיים מפגש כזה?
אולי אנו רותמים את העגלה לפני הסוסים?
למה שלא יהיה מפגש?צחקן
אהמ.. אהמ...שובל אור
מפגש.. יש כאן כמה אנשים שאני אתפדח מהם... חוצמיזה אני לא יודעת עד כמה יהיה לי חופש בסוכות (בת שרות לא זכאית לחופשים מלבד חגי יו"ט!!!!!)
אבל אם יהיה, כמובן שאני ארצה שזה יהיה ביישובי הנחמד, שבמחינת ההגיון זה הכי נורמלי לקיים בו כזה מפגש כי הוא בדיוק במרכז הארץ (25 דק' מי-ם ומת"א ובכלל המיקום שלו מעולה), מה גם שאני אוכל להשיג לנו את החדר יצירה של היישוב, יש לי ת'מפתח שלו....
אז אם באמת זה הולך לרקום עור וגידים, דברו איתי, נראה מה יהיה.
אופסט.....שובל אור
מצטרף לשומרוני אבל אני בניגוד אליו לא יכול להגיעצביקה
לכל מקום.
ממממ.. מה התוכניות?לידור
פורום מעורב מותר בתנאי שאין מפגשים!גיבסוני
אני בעד לעשות מפגש של הבנים בפתח תקווה בתאריך כלשהו ..
ושל הבות בזמן אחר! (לא ביחד...)
ואני גם מעדיף לא בסוכות כי אני עובד...
אני גם אשמח אם לבנות י'הי'ה בזמן/ מקום אחר...לידור
תהיו רצינייםפלפלתי
ולפני שאתם מחליטים על מקום ומפנטזים על מפגש, תעשו קודם רשימה של אנשים שבכלל רוצים להגיע לכזה דבר ותשאלו אם הם כבר באים מה הם מעדיפים - נפרד או מעורב.
לי נראה שלא יהיו מספיק אנשים בפרט אם זה נפרד.
(יהיו שתיים וחצי אנשים בכל קבוצה, לא בשביל זה אנשים יגיעו..)
לא יודעת מה איתכם - אבל ככה נראה לי.
מממ... מפגש מקצועי. ;צחקן
נו אז..פלפלתי
ומה מקצועי בזה בדיוק??
ומה זה סותר את מה שאמרתי?
פשוט לא הבנתי..
למען האמת, אני לא מתה על מפגשי פורוםשובל אור
אבל כשמדובר במפגש של פורום יצירה, זה קצת משתנה, כי מדובר בדברים יותר רציניים ולמפגש יש מטרה מסויימת, בנוסף להכרת האנשים שמאחורי הכינוי.
עד כאן טוב ויפה, אבל אני חוששת שמכיוון שהפורום שלנו הוא לא היחיד כאן, ואנשים מכירים גם משאר הפורומים, אז הקטע האמיתי עלול להתפספס, וחוצימזה, הפורום שלנו הוא ממש כמו משפחה, ומונה מס' לא רב של אנשים, ודווקא בגלל העובדה הזו, מפגש עשוי להיות לא לעניין.
אבל אם יהיה, ותהיה נציגות מכובדת, ותהיה תוכנית על רמה, והמיקום יהיה לי טוב, ואני אהיה פנוייה באותו תאריך- אני אבוא.
אני לא באה..שירה חדשה
אני בטוח לא יבוא...
אמא שלי לא תסכים לי...
ולפי דעתי ברור שלעשות את זה נפרד...או לפחות לעשות מחיצה בחדר שנפגשים...כדי שאם בכל זאת תצטרכו משהו אחד מהשני...
אויש זה כבר נשמע מטופש לאללהשובל אור
אם מחליטים על נפרד, אז עד הסוף! בלי להתחכם...
אני אישית לא יודעת מה אם אני מעדיפה נפרד או יחד, לכן אני עדיין לא מביעה את דעתי.
מממ.... המעורב או לא לא שייך כאן....המופרע
כי אם אין מעורב אין מפגש...
אם היינו איזה חמישים אנשים היה שייך לחשוב על זה..
כרגע זה לא רלוונטי לדעתי...
בסוכות אני לא יכול..
אבל אני בעד מתי שהוא אחרי זה...
או בחנוכה אפילו..
לא בחנוכה!שובל אור
אחרת אם כבר שקלתי לבוא, אני לגמרי לא אוכל.. יש לנו סמינריון שרות לאומי כל החופש.
יש לי כלמיני רעיונות לתעסוקה במפגש, אם תרצו לשמוע תגידו.
קודם כל נראה מי בא....המופרע
ומתי זה ואיפה זה..
אחרי זה בכלל נראה מה לעשות..
זה העבודה הקלה..
חברים יקרים, אני לא מתכוונת להגיע.יונה
קיבלתי הודעה מיעקב: או נפרד או לא כלום. ;צחקן
אז באמת שאין קטע.שובל אור
כי בכל מפגש יהיו לא יותר משניים וחצי אנשים.
אין לי כוח שנפתח דיון על מעורב או נפרד (ז'תומרת מצידי תפתחו, אני לא אתערב)
אבל לי נכון לעכשיו לא אכפת שיהיה מעורב.
ניסיתי להסביר ליעקב את דעתי...צחקן
בשביל מה שני צוותים?המופרע
להמעיט את ההתכתבות בין בנים בנות. ;צחקן
אבל בכל מקרה זה לא יועיל....המופרע
הרי מתי שהוא תהיו חייבים תקשר איך שהו....
ככה שמה זה משנה מי מדבר עם מי?
בשביל זה יש לי אחות
צחקן
הדיבורים שלך והניסוח הצחיקו אותי חבל"ז!שובל אור
אבל במצב כזה באמת שאין טעם למפגש. גם ככה האתר הזה בקושי מונה 10 אנשים פעילים.. אז נעשה מפגש נפרד??
צודקת. זה גם מה שאמרתיפלפלתי
מההתחלה..
אבל הם נהנים לפנטז ואז לחשוב..
אז תהיו בריאים..
ויש לי שאלה קטנה אם כל קבוצה מרכיבה 5 אנשים - נגמרה כמות האשים והתולעת נחצית לשתיים, לא נשארים הרבה (אם בכלל בחוץ לשתי הקבוצות..) אז מה בדיוק הרעיון? לא הבנתי.
נפלאמשה
יפה! מה אני אגיד לכם...
את ההלכה המקורית..פלפלתי
מקור זה נפלא..!
מה? איזה החמרה לקחו?שובל אור
ואיזה פסק הוציאו ממנה?
לא הבחנתי כאן בכזה דבר...
אשריך שאתה מסכים איתי
צחקן
בהחלט כמדומני....לידור
הפכת לי ת'גיל לגמרי... אני נולדתי בניסןןן...
ותחשבו על מה אתם משדרים.. אם האתר הוא עידוד יצירה תורנית, אז איפה תורנית?
חשבתי שזהדי ברור שזה נפרד.. לא?
אניל א מבינה את הראש שלכם בכלל.פלפלתי
יהודית לאומית, זה לא ברור? יהודית!!!צחקן
מזה קשור??פלפלתי
א. לפי דעתי אין טעם לעשות מפגש כי לא כולם יבואו, מכל מיני סיבות.
ב. אם זה נפרד זה לא כ"כ מועיל מהסיבה שיש יותר סיכוי שיהיה קצר בתקשורת.
ג. אם יהודית - אז לחשוב מלכתחילה איך עושים כזה דבר ולא להכנס לתסבוכת סתם.
ד. מפגש מקצועי? כאילו מה אתה הולך לעשות שם כבר שחייבים דווקא כך??
הבינות??
לא ממש.צחקן
מה לא ממש??פלפלתי
ירושלים מקום מצוין. אולי אני אבוא.קופיקו
אתה מתחכם...שובל אור
כי אין הבדל בין התכתבות נלהבת בפורום עם המין השני לבין מפגש פורום מתלהב. (ברור שמפגש מעורב זה כבר צעד דרסטי)
אם אתה הולך לפי חוקי התורה והרוח שלך היא תורנית חזקה, אז עד הסוף. לפי רבנים רבים אסור להיות חברים בפורום מעורב.
הבדל ענק בל יתואר.צחקן
so???שובל אור
"לא תרבה שיחה עם האישה"- ככה נאמר, הלא כן? ולא הודגש שהכוונה דווקא פנים אל פנים, זה מתפרש בכל כיוון אפשרי.
אולי זה נשמע הטפה, כאילו אני בעצמי דוגלת באופן הזה, אבל לי לא מזיז לי להיות חברה בפורום שיש בו בנים, כי הם מקבלים ממני יחס זהה כמו שאני נותנת לנקבה, אבל להתכתב עם בנים באופן אישי- אני נגד זה, למעט מקרים מיוחדים.
בנוגע למפגש פורום מעורב- נכון שזה קצת יותר רציני ממפגש וירטואלי, אבל שוב, אם יש בנים ובנות ביחד, כמו שקורה בפורום, אז אני לא חושבת שפתאום אני אתן יחס שונה לזכר. ס"ה אנחנו עם אחד...
לגבי המפגש שלנו ספציפי- אני כן הייתי באה, גם אם הוא יהיה נפרד וגם אם מעורב, כי זה מפגש בעל תוכן מסויים.
נגיד פעם באיזה הפגנה אחת היה מפגש של פורום מסויים שבעבר הייתי חברה בו, ובמקרה יצא לי להיקלע אליו (פשוט קבעתי עם מישהי שתעשה איתי שרות במקום מסויים, והיא במקרה הלכה למפגש פורום שם, אז נפגשנו שם), ואז הבנתי באמת מה זה אומר מפגש פורום, והרעיון כלל לא מצא חן בעיניי. אבל בפורום שלנו זה לא הולך להיות מפגש לשם המפגש, אלא מפגש לשם לימוד. (או שאני טועה...?)
בדיוק את זה הם לאפלפלתי
הסבירו ואני לא מבינה בכלל על מה מתבסס המפגש הזה,
והם לא מוכנים לענות, אז זה נשאר בגדר רעיון..
כשזה יתחיל לרדת לקרקע - זה יוכל לרוץ. כי ניתן יהיה להתייחס לזה בצורה רצינית..
בתכלס? לא נראה לי שהוא יתקיים. זאת האמת. אולי מפגש בנים.. אולי..
מה לא הסבירו? מה הולך להיות במפגש?שובל אור
נכון, באמת לא הובא פה מידע על זה, אבל אני משערת שזוהי המטרה..
לדעתי, אם למפגש לא יהיה משהו ייחודי שאפעם לא עשינו בפורום וגם לא ניתן לבצעו בגלל הבעיה הוירטואלית, אז אין טעם ומהות למפגש... אבל לי יש כמה רעיונות לדברים שאפשר לעשות והם יהפכו את המפגש לייחודי..
הנה דוגמא, אבל אני לא יודעת עד כמה היא ניתנת לביצוע...
כשהייתי במגמת אומנות פעם אחת החלטנו לצייר את הזריחה- קמנו בערך ב4 לפנות בוקר, עלינו למגדל מים (שהוא כמובן המקום הכי גבוה ביישוב ומשם בדיוק מתחילה הזריחה) עם כל הציוד, התפללנו שחרית (וזו היתה חוויה כשלעצמה), ואז השמש התחילה לזרוח... וציירנו סידרה של השלבים בתהליך הזריחה, כל פעם החלפנו בריסטול וציירנו את השלב שהשתנה. זה היה ממש חוויה, בזכות שזה היה בקבוצה והיתה אוירה מאוחדת, ובכלל השעות האלה הן שעות ממש כיפיות.
מה אנחנו יכולים לעשות במפגש?
תמיד החלום שלי היה (בעקבות מה שעשינו במגמה), ללכת לחוף הים בשעות של השקיעה ולצייר אותה... אבל ברור שאני לא הולכת לעשות את זה עם עצמי..
בכלל החלום שלי הוא לצייר בטבע ממש, לא מתמונה ולא מדימיון, אבל זה פאדיחות לעשות לבד..
אז חשבתי.. אולי במפגש הנחמד שלנו נעשה כזה דבר? נשמע לכם? זו תהיה סדנת ציור ממשית...
אבל כאן מתחילה הבעיה הטכנית- מאיפה נשיג צבעים, מכחולים, בריסטולים, קני ציור וכל מה שצריך? (לי יש את שלי אבל אני לא אוכל לספק לכם..)
אבל באמת, אם חושבים בכיוון כזה של סדנאות ממשית (שא"א לקיים בפורום באופן וירטואלי) שנעשה במפגש, אז לדעתי הרעיון של המפגש מבורך ביותר, ככה נוכל להקים קומנה של אומנים, כמו כל האומנים המפורסמים (וואי איך אני נסחפת..), ושמירת הקשר נעשת בדרך הוירטואלית שהיא הנגישה ביותר.. (טוב באמת הגזמתי עם הפנטזיה הזו)
בקיצור- לדעתי כמעט בכל תחום באומנות יש דברים שאפשר לעשות רק באופן מציאותי, אז אפשר פשוט להחליט שלמפגש קוראים סדנה ממשית, וכל מי שיש לה רעיון וידע בתחום מסויים- מוזמן ללמד את כולנו במפגש!
אבל תקשיבי-פלפלתי
הם בכלל עוד לא החליטו מההמטרה של המפגש הזה..!!
אם המפגש הוא רק הכירות - זה שיא הלא שייך.
אם יש לא מטרה - הם עוד לא התאפסו עליה..
אם את רוצה סדנאות מעשיות - גם זה אני לא יודעת אם שייך, למרות שזה ממש רעיון - כי יש הרבה כאלה שזה לא התחום שלהם והם לא ירגישו נוח ךבוא ולעשות דברים שהם לא אוהבים. מה גם שאנחנו לא שיא המקצועיים עם כל הכבוד..
אז יש כאן בעיה באמת לא פתורה ולא נראה לי שהם רוצים לפתור אותה בדיוק..
להחמיר זה נחמד, אבל כל עוד אין להם בסיס - אין טעם לבנות החמרות.
ככה נראה לי..
אזמה אם זה לא תחום שהם מתעסקים בו בד"כשובל אור
זו בדיוק הנקודה- זו עשוייה להיות הזדמנות בשביל כולנו להתנסות בדברים שלא התנסנו בהם עד כה, בזכות המדריך שיסביר וידגים ויעזור.
וזה נכון שאנחנו לא שיא המקצועים, אבל איך בדיוק לומדים בחיים?
לגבי מה מה שאת טוענת על ההחמרה ללא בסיס, אין לי מושג. אני רק אמרתי את דעתי, הנובעת מהאיסור בתורה שנא' על בנים-בנות שזה לא תרבה שיחה עם האישה (איזה כיף! עלינו זה לא חל.. בנים אתם יכולים לקנא..), שלעניות דעתי אין הבדל אם זה וירטואלי או מציאותי.
אבל כשמדובר במפגש לימודי, אז אין בקושי את העניין של לא תרבה שיחה עם האישה, כי זה המטרה היא לימוד והדיבורים יהיו רק סביב זה.
כן זה רעיון יפה... אבל...גיבסוני
בלתי אפשרי בגלל שלא כולם בפורום ציירים חלק רק צלמים ...או רק מתעסקים עם סאונד או שירה...
צריך למצוא משהו שיתאים לכולם...
תסתכלי בתגובה שלי ;צחקן
אם יהיה מפגש זה ברור שהוא יהיה מקצועי.צחקן
תקשיב..שובל אור
בעיקרון מה שכתבתי כתגובה לפלפתי בנוגע לקטע של מפגש מעורב, מכוון בעיקר אליך, אז אני לא אחזור על זה, אבל הנה עוד משהו שרציתי להוסיף:
אתה בעצמך כתבת : " כשחושבים מקצועית לא חושבים על דברים אחרים.. ." וזה באמת נכון.
אז מה הבעיה לעשות מפגש מעורב? אני אישית שונאת את הקטעים של ההפרדות בכל תחום בחיים, כי ס"ה כולנו עם אחד וכולנו בני מין אחד, אבל אני מבינה שאין מה לעשות כי זה פשוט כורח המציאות (בעיקר בגלל הבנים.....), אבל תחשוב עכשיו שניה- אם גם לבת יש מה ללמד אותך, אז למה לא? אתה תימנע מזה רק בגלל שהיא בת? זה דבילי, כי אתה לא אמור להתייחס לעובדה שהיא בת בכזו סיטואציה...
למדתי מספיק מבנות, כיתות א-באילה שלוחה
ב"ה
ועדיין יש לנו כמה לחשבון, היסטריה ואנגליכס.
בהתחלה חשבתי שכך יהיה , אך בגלל הגילים זה לא שייך (אם תרצי, יעקב יודע להסביר יותר טוב, אז אתיכולה לדבר טחתו בפלא')
צחקן
זה כמובן הצחקן...אילה שלוחה
אויש יש הבדל!שובל אור
ממורים\ות תמיד זה לא כיף ללמוד!
ואני לא מתכוונת לדבר עם יעקב בפלאפון, אם הוא כ"כ חפץ להסביר לי, אז שיכנס לכאן, או שיבוא לבקר את הישיבה לשעבר שלו וישאיר לי פתק.
אני צדיקה, אני לא מדברת עם בנים......
רבנו..!!פלפלתי
אתה לא עושה סדר בהלכות שלך.
הבלגן שיש פה לא עושה טוב להלכה.
לפי דעתי קודם צריך לדעת מה רוצים לעשות, ואז רק אח"כ אפשר לבדוק אם שייך..
ולא תרבה שיחה - זה כולל גם את הצד השני.. שני צדדים למטבע..
ומפגש - לא משנה עד כמה מקצועי הוא יהיה יש בעיה עם בנים בנות.
אם צריך להחמיר או לא, אם זה בכלל החמרה או דין - אפשר לבדוק ולהגיד רק אחרי שיודעים בדיוק מה עושים שם.
ואל תגידו לי שכשזה מקצועי - לא מסתכלים ולא מדברים ויענו מתעלמים - כי זה גובל בשטות.
ברור שיש קשר, מה חשבתם שלא? הרי אם אין קשר ואין דיבור בשביל מה התכנסנו כאן הערב??? סתם..
הבינותם??
יש פה בלגן גדול וצריך לסדר אותו דחוף.
שוב את מצחיקה אותי..שובל אור
כשזה מקצועי, לא אמרנו שלא מסתכלים ולא מדברים, בקיצור מתעלמים, אבל פשוט הראש מתעסק עם דברים אחרים... ברור שיהיה צורך לדבר וכו', אבל זה רק על הרקע המקצועי.
אני כתבתי הכל לפי ראות עיני הקטנה, אני לא רבנית, אבל אולי באמת נעשה שאלת רב?? זו קצת תהיה בעיה אבל, להחליט על רב שדעתו תתקבל על כולנו....
בכולופן- פלפלתי, את מנודבת לערוך לנו בדר בבלאגן, למה אני איבדתי פה לגמרי את הידיים והעיניים.
אבל צריך את כבוד רבנו יצחק,פלפלתי
שלפחות יחליט מה המטרה של הדבר הזה -
בקצת יותר פרטים מעשיים.
כי מה שיש כאן לא מעשי בכלל.
מכאן אפשר להמשיך..
ושאלת רב.. זו באמת בעיה.. בפרט אצלי..
ממתי יצחק הוא 'רבנו'?? אצלי הוא 'פרופסור למפרט'...3יפי
חסרת תקנה
צחקן
לא נראלי שאני אבוא...3יפי
ב- אני משתדלת להמנע מפגישות עם אנשים שהכרתי רק באופן וירטואלי... מנסיון קודם של אנשים אחרים...
ויש עוד סיבות...
מפגש ציבורי- הבדל גדולצחקן
לא ענית לי על שאלה א'... ואני נמנעת בכל זאת...3יפיאחרונה
נשמע שהיה שווה פה פעםאני הנני כאינני
CureTypes: Convenient Access to Quality Medicationdonaldjohn
CureTypes serves as your one-stop shop for all-encompassing health care answers. It offers a broad selection of pharmaceutical goods, and CureTypes aims to back your path to good health by supplying medicines designed to address various health requirements. CureTypes concentrates on providing top-notch dependable choices for patients ranging from antibiotics to antiviral drugs and treatments for long-term conditions. CureTypes has a user-friendly platform that makes ordering medicines simple and hassle-free guaranteeing prompt deliveries to meet all your healthcare demands.
האמת.אנונימי (פותח)
זה היה יום שבת קייצי, ואני, כהרגלי זה קצת יותר משנה, הלכתי לבקר את זקן בית הכנסת הבודד בביתו. בדרך הקצרה שהיתה לי הפשלתי את שרוולי חולצת השבת הארוכה, שקבלתי על עצמי לכבד בה את השבת כדמותו של אבי, תוך שאני מנסה לסדר את הרעיונות שאומר לר' מאיר הזקן, לפשטן קמעא מהעופפות המופשטת המאפיינת את דברי התורה של בחורי הישיבות הגבוהות בציבור.
כשהגעתי הוא כבר המתין לי בחוץ, רכון, בעל כורחו, על ספר התהילים הישן בתוך כסא הגלגלים שלו. "שבת שלום ר' מאיר! מה שלומך?" אמרתי סקול רם, בעודי כופף אליו את קומתי כדי שיוכל להביט בפני ולזהות אותי. "או! או! שבת שלום!" קרא בשמחה, "מה שלומך? בא שב.."
"כן כן, מיד" השבתי ושלפתי כיסא מערמת הכסאות שניצבה ליד. "תקרא למטפל שיביא כמה עוגיות וקולה, יש במקרר" הוא אמר לי, מניח באיטיות את ספר התהילים על השולחן שלידו והחל לסובב את כסאו אל עבר כיסא הפלסטיק שהצבתי בסמיכות. "זה בסדר, אין צורך", השבתי לו, "אולי אתה רוצה שאביא לך קצת קולה? או סודה?"
"לא, זה בסדר, לי יש מים", הוא הורה לי בידו הגרומה אל הבקבוק עם הקשית שניצב על השולחן לא רחוק ממנו. "מה שלומך?" הוא שב ושאל, "מה שלום ההורים? ב"ה אבא שלך אדם טוב, כל שבת הוא אומר לי שבת שלום ושואל איך אני מרגיש.."
"ב"ה" אני משיב, "השבח לאל, הכל בסדר, כולם בריאים". הוא מהנהן קלות בראשו כאומר 'ב"ה'. "באו לבקר אותך השבת?" אני שואל, "אולי הבנות? או שלום?"
"כן, כולם הגיעו בערב שבת, היה יפה מאוד" הוא משיב בשמחה, "שרו, והיה אוכל טוב..."
"איזה יופי" אמרתי בהקלה, "כל הכבוד להם שהם כולם באים". "כן כן" אמר, ואז נזכר ושאל "איפה היית שבוע שעבר? בישיבה?"
"כן ר' מאיר, צריך ללמוד.." עניתי כמתנצל. "כמובן", אמר, "אבל זה בסדר, יש בחורה חכמה שבאה לבקר אותי, יעל. איזה חכמה היא, לומדת, משקיעה, וגם אומרת לי דברי תורה על פרשת השבוע..."
מעניין, אני חושב לעצמי, זה חדש... מי כבר מכיר את ר' מאיר בשכונה ובא לבקר אותו? בטח מדובר על מישהי מבוגרת שבאה לדבר איתו. כבר יצא לי, בזמן ששהיתי במחיצתו של ר' מאיר, להפגש עם אחת מן השכנות לשעבר שגרו לידו ובאה לשוחח עימו קצת ולהפיג את בדידותו.
"איזה יופי" אמרתי לו בקול מעודד, והתחלתי לדבר על מעלת החסד מן הדברים שלמדנו לאחרונה בנושא מן הגמרא במסכת שבת. במהלך הדברים, כהרגלו, ר' מאיר הפסיק אותי בסיפורים על העבר ועל משפחתו, כשהוא מידי פעם מזכיר את אותה 'יעל' שבאה לבקר אותו מידי פעם, ומאבד את ההקשר של דברי הקודמים.
ולפתע, מאחורי גבי נשמעת חריקת שער הברזל, ואז קול צעיר קורא "סבא מאיר! מה שלומך? התגעגעתי אליך!" וכבת בית, בחורה צעירה שנראית קרוב לגילי, שולפת כיסא פלסטיק נוסף וממקמת אותו מצידו הנוסף של ר' מאיר הזקן. "או! יעל! מה שלומך? מה שלום ההורים?" פתח ר' מאיר בשמחה ופנה אלי "זו יעל שסיפרתי לך עליה".
"נעים מאוד.." אני מסביר לה פנים, והפנים שהוסברו אלי חזרה מוכרות לי מאיזה שהוא מקום. "אתם מכירים?" שואל ר' מאיר. "כן," מיד משיבה יעל, "היינו יחד בסניף, אתה עומר נכון?"
ואני מתפלא. לא הייתי דמות שאמורים להכיר אותה משם. "אמת". "היית באמצע לומר כמה דברי תורה נכון? תמשיכו בבקשה" אמרה בנימה קצת מתנצלת. "ר' מאיר סיפר לי שאת גם אומרת לו דברים על הפרשה מידי שבוע, אז בכבוד", די מיציתי את מה שהיה לי להגיד, הרהרתי.
"לא לא, תמשיך, זה באמת לא משהו רציני, אני רק קוראת לסבא מאיר קצת מהחומש ומסבירה.." היא משיבה. דליתי עוד איזה רעיון במחשבתי והתחלתי לומר אותו, ולאחר כמה רגעים ר' מאיר הפסיק אותי ובאופן מפתיע אמר "אתה יודע, יש לה משפחה ממש טובה, אנשים טובים, וגם חכמה – אולי תצאו יחד?"
באותו רגע נאלמתי דומיה, ולפני שהספקתי להיות מובך כדבעי, היא הזדרזה ואמר "תודה סבא מאיר, אבל אני כבר נפגשת עם מישהו.." התעשתי וקצת שחקתי על הסיטואציה, מנסה לחזור אל הנושא הקודם עליו דברתי לפני רגע. בינתיים ר' מאיר מפשיל את שרוולו ומביט אל שעונו המיוחד, שסימניו באותיות עברית חילוף המספרים "כבר צריך לצאת לבית הכנסת" הוא אומר וקורא למטפל, תוך שהוא מגדף אותו קמעא.
ליווינו את ר' מאיר לבית הכנסת, ולפני שנכנסתי אחריו גם אני, פניתי אל יעל וחזקתי אותה על ההשתדלות לבוא לשוחח עם ר' מאיר, תוך שאני מתפלא איך ומניין היא מכירה אותו. היא סיפרה לי שלא מזמן סבתא נפטרה ממגפת הקורונה שפקדה את העולם, וכשעברה ליד ביתו כאשר באה לבקר חברה שגרה בשכנות, ראתה אותו כשישב בחוץ והחלה לשוחח עימו. כשסבתא היתה בחיים היא היתה דואגת לה ובאה לבקר ולשוחח בקביעות, ועתה השיח הזה חסר לה, כך שהיא שמחה שפגשה את 'סבא מאיר'.
הנהנתי ונפרדתי ממנה לשלום, נכנס לתפילת מנחה של שבת בבית הכנסת הספרדי, מהרהר בסיטואציה המוזרה. ומאז, על אף כל הבחורות שיצאתי איתן לפניה ואחריה – היא לא יוצאת לי מהראש.
העלה לי חיוך.כְּקֶדֶם
ובאמת מעורר השראה
תודה על זה
היושעלמת חן
היה פורום של שירים נכון? אני לא טועה..
אממ מחפשת בלי קשר צילצול של השיר אם תבנה של בית ,של איתי דוד אם למישהו יש
תודה
את מכוונת אולי לפרוזה וכתיבה חופשית?אנונימי (2)
כאן? - פורום פרוזה וכתיבה חופשית
לאעלמת חן
יש את זה:כי קרוב.
הוא נטוש למדימבולבלת מאדדדדאחרונה
עדיף בפורום אחר (צלילים ומוזיקה, או גיטרה)
ואפילו בצמע הגיוני יותר שיענו לך על זה...
תמיד זוכרת אותך, לא צריך חודש או יוםסתוית סימה
בס"ד
חודש המודעות הגיע ככה אומרים,
לידות שקטות בלי קול, ככה באוקטובר פתאום,
אני רושמת לך תינוקות שלי, שככה תישארי לעד,
על חיים שהגיעו בשקט, בתוך סערה גועשת,
בחדר לידה במקום שבו יש כל הזמן חיים,
פתאום את המוות פוגשים,
עברו 5 שנים מאז,
רציתי להגיד לך שאני זוכרת אותך, בדיוק כמו שהיית,
יפת תואר שקשה לתאר,
זכיתי בך ל9 חודשים קסומים, להרגיש אותך עמוק בפנים,
בלב שלי תהיי תמיד, מחכה לך כבר שתחזרי,
אומרים שתקומו ראשונים בתחיית המתים, כי אתם טהורים,
לא חטאתם בכלל ככה אומרים,
אחרי קבורתך קברתי גם את אבי, את בטח יודעת הוא לידך,
הרי הוא סבך,
הרגשתי שהעצב גובר עליי, לקחתי את התהילים ביד,
והלכתי להדליק נרות לשבת,
אמרתי לחוקר ליבות וכליות שלח לי נחמה בקרוב,
ופתאום הם הגיעו בלי שהתכוונתי, אוליי ככה כיוונתי,
שתי נשמות חדשות הופיעו, תאומים מבלי שציפינו,
אמרתי תודה רבה לבורא עולם, תודה שהראת לי שאני יכולה,
לאסוף את השברים ולקום, להתמודד עם לב שבור,
לחבק את האמונה בבכי של שמחה,
את , את התיקון שלך סיימת, הוא היה שלם ומיוחד,
אנחנו פה למטה מנסים לתקן את עצמנו, לחבר את החלקים שנותרו בחיינו,
ולהאמין שאת שלמה, ומתפללת עלינו,
אני אוהבת אותך בדיוק כמו שהיית, זכיתי בך לעולמים,
מחכה לך שתחזרי , עד שיבוא משיח יקירי בקרוב,
תודה שלמרות הכל בחרת לרדת בשבילי,
ותודה אבא, תודה שבחרת בי .
...אילת השחראחרונה
כמה עוצמות יש בך.
נגעת בי ממש.
ואיתך בתפילות ובייחולים ובתודות לבורא עולם.
🤍
טוב, פה בטח אין אף אחד שמסתכל, ובכל זאת..אני הנני כאינני
אנחנו מנסים להקים לתחייה את פורום "צלילים ומוסיקה" - נגנים ויוצרי מוסיקה יקרים וחביבים! נשמח שתצטרפו אלינו!!
מוזמנים להתחיל בשרשור הכירות החדש שהכנו לכם, שם תתודעו לעוד כמה דברים אנחנו מכינים לכם!
🎵🎶 שרשור היכרות תשפ"ד + עדכון! 📢📣 - צלילים ומוסיקה
בברכת "הזורעים בדמעה ברינה יקצורו" - המנהלים החדשדשים!
ב"ה, בהשגחה אלקית, עכשיו כבר לא כ"כ מפריע לפרסם.אני הנני כאינני
האם את חושבת עליי כמו שאני חושב עלייך?
האם מה שאמרתי לך מסיח דעתך בתפילותייך?
האם את האחת? האם זו אהבה עיוורת?
איך בכלל אדע, אם לא חוויתי מעולם אחרת?
איך אעבור את המסע הזה בלי שום חרטות?
איך אהיה שלם עם אלקים על אף ההסתרות?
תם, ועוד אשלים עם זה.