מאיזה גיל מצפים שהילד יחשוב גם על הסובבים אותו?הכל לטובה
אני מבקשת לנקות לפסח דברים קלים או מגירות אישיות- ללא מענה

מבקשת לאסוף משחק קלפים מפוזר בשטיח כדי שהתינוק לא יהרוס את המשחק- אחרי חמש פעמים זה נאסף. וזה משחק שהילדה אוהבת לשחק וחבל לה שיהרס וילך לפח.

אנחנו חוזרים מהגינה, משאירים אותי לבד להרים עגלה עם תינוק ושקיות, בכל המדרגות. אף אחד מהילדים לא מציע עזרה.

הסוודר נופל מתחת לשולחן ונשאר שם. למה להתאמץ? אמא תרימי את.

מסיימים לאכול ונשארת השקית- באים להביא לי. מה אני פח?? אחרי כמה וכמה הסברים מה לעשות, עדיין באים ומביאים לי. זה כבר מעצבן.

בני כמה?בתי 123
כתה ב וגןהכל לטובה
ועוד משהוהכל לטובה

כל פעם שאני מנסה תכנית לעצמאות, בעלי מתישהו מפסיק. הוא מעדיף לעשות להם כי זה יותר קל ומהיר. ככה יוצא שאין עקביות בתכנית.

רק לגבי זהאני10
ילדים יודעים מעולה לעשות את ההפרדה בין סביבות ומטפלים שונים. גם אם רק כשהם איתך הם ילמדו להיות עצמאיים זה כבר המון כי את הכלים יהיה להם
אמאל'ה איזה קשה זה נשמעשושנושי
אין לי ניסיון.. לא מתמצאת בכלל
אני שמעתי פעםמשהבשלות הזו מתחיחה בגיל 6, 7זברה ירוקה

אבל רק מתחילה.

זה בגרות שמבשילה לאט

אבל את תראי בעזה זה כמו פרח.

פתאום זה פורח

ובכל אופן בעיני כד שזה קורה מעצמוזברה ירוקה

צריך גבולות.

כאילו לא לשאול לגבי לנקות מגירה, אלא להודיע..

וגם חושבת שגם אנחנו כמבוגרים

לא תמיד תמיד יש לנו כח להתאמץ לעזור למישו אחר..

וזה בסדר.. 

מאיזה גיל התחלת להרגיל אותם?Seven

שדברים שסיימו זורקים לפח?

שכשחוזרים מקניות כל אחד מרים משהו

שכשמסיימים לשחק אוספים?

זה תלויoo
גם באופי של הילד (יש ילדים שאוהבים יותר עשייה ורואים יותר את האחר)

וגם באופן שבו ההורה מתנהל (איך מבקש עזרה, דוגמה אישית שנותן)

וגם בגיל, הסתכלות על האחר זה משהו שמתפתח

אצלי בן ה4 כבר מציע לפעמים עזרה ונענה לחלק מהבקשות, בן 13.5 לעומת זאת מציע ונענה רק בדברים ספציפיים שאוהב, לדברים אחרים קשה להניע אותו, בן 18 שמציע עזרה ועושה מעצמו מגיל צעיר.

מרגע שתדרשי ולא תבקשיהבוקר יעלה

זה לא פשוט כמו שזה נשמע, ואני לא יודעת מאיזה גיל הם חושבים על זה מעצמם.

אני כן יודעת שכשאני עולה עם קניות אני נותנת להם לעזור כל אחד כפי גילו, עם שקיות קלות, העיקר שיבינו שהם שותפים.

למי שנפל הסוודר, הוא ירים. תבקשי.

משחקים הם יודעים שהם אחראים לאסוף, אחרת זה הולך לפח. זה לא המשחקים שלי, זה שלהם.

עטיפות של ממתקים, הקטנה באה להביא לי ואני אומרת לה - קחי לפח, אני לא הפח. וכן הלאה..

לגבי פסח, בשגרה אני אומרת להם לפעמים לרוקן מגירות אישיות מדברים שלא צריכים.. אבל אם אני רוצה שזה יהיה יעיל ונקי כמו שצריך אני עושה את זה איתם. מרוקנים, מנקים ומנפים.. הם גם אוהבים לעשות את זה יחד.

ואחרי כל זה, צריך לדעת שיש ילדים שאוהבים יותר לעזור מאחרים. זה לא אומר לא לבקש/לומר לנקות. אלא לדעת שמעורב בזה גם אופי.

מגיל אפס 😅מגיל שהם מבינים הוראות פשוטות...0544

הבת שנה ו5 שלי כבר זורקת דברים לפח, מביאה נעליים, אוספת יחד איתי צעצועים... בסוף אפשר להביא כיף ולהגיד כל הכבוד וגם למחוא כפיים. אני לא יודעת בן כמה הבן שלך וזה לא באמת משנה. מציעה לך להתחיל בדברים הכי קטנים וטריויאלים, וגם להסביר לו שאת סומכת עליו והוא יכול , זה חשוב לתחושת המסוגלות שלו ולעצמאות שלו.. וגם כמובן חינוכית ..

ולא נורא זה קורה לומדים תמיד ותמיד אפשר לתקן. 

וזה נשמר? אצלי בגיל שנה וחצי מתלהבים ממששיפור
ובין גיל שנתיים לשלוש זה נהיה יותר מורכב
מציינת שברור שיש רגעים שהן לא משותפות פעולה0544
הגילאים אצלי זה תיכף 11 עד שנה כמעט וחצי... ספציפית לגבי תשומת לב לסובב, זה גם נלמד מאיתנו כמודלינג, וגם כדאי לדבר את זה , שצריך לשים לב לסובב ולאחר. לאט לאט זה יחלחל...
אני חושבת שענית פה על שתי שאלות שונותבארץ אהבתי

מגיל אפס אפשר לחנך לשותפות.

אבל אני לא חושבת שמגיל אפס ילד חושב על הסובבים שלו. זו בשלות שלוקחת יותר זמן.

רק שגם כשילד עוד מרוכז בעצמו עושה בשביל עצמו, אפשר לפתח בו מוטיבציה לעזור - כי הוא רוצה שיעריכו אותו, כי הוא רוצה להרגיש חלק מהמשפחה, כי הוא רוצה להרגיש גדול, וכו'.

וכמובן שאנחנו נותנים לזה גם פרשנות של עזרה, ומחמיאים על כמה שזה משמח אותנו, ומתוך כך זה מחנך אותו גם למחשבה על אחרים.

אבל בגיל צעיר זה טבעי ובריא שילד יעדיף את האינטרסים של עצמו על פני של אחרים. הדרך לגייס אותו לעזרה היא על ידי זה שמכוונים לאינטרסים שלו, ולא על ידי זה שמצפים ממנו לחשוב עלי ועל כמה שזה יעזור לי...

הרעיון- לא לצפות לזה בשום גיל. הפתרון- לדבר בנחת,אמהלה

לדבר ולדבר ולדבר.

פשוט להגיד.

הם בד"כ לא מבינים בין השורות ולא יודעים לזהות שאמא כרגע צריכה עזרה.

לפעמים גם בגיל 15 הם עדיין לא קולטים.....

אז-

פשוט לומר

X אני צריכה עזרה במדרגות

Y תרים בבקשה את המשחק מהרצפה שלא יהרס. ואם לא הרימו ונהרס? ילמדו לפעם הבאה!

וכמובן- לא  לשכוח לפרגן כשהם כן היו ערניים לצרכים של אחרים. "ראיתי ששמת לב שנפל הבקבוק לתינוק והרמת, כל הכבוד" וכן הלאה.

רק נחת

ואם את מבקשת תפנה בבקשה שולחן, ולא עושיםנק - ניק

אז מה את עושה?

אומרת שוב ושוב ומסבירה. יש לי ילדה שהתפקידאמהלה

שלה בבוקר הוא להכניס את המיטות.

וכל בוקר מחדש היא שוכחת

וכל בוקר מחדש אני מזכירה לה

ברור שיש בקרים שזה כבר נאמר בכעס כי זה בהחלט נמאס לי.

אבל לרוב אני מליחה להתאפק לבקש ולהזכיר לה יפה.

בסוף היא תלמד

ואם היא לא היתה שוכחתנק - ניק

אלא בוחרת ללכת לקרוא במקום התפקיד שקבלה. מה אז היית עושה?

זה בד"כ לא שכחה... יותר עצלות וחוסר רצון. עדייןאמהלה

אני מגיבה אותו דבר כי זו הדרך היחידה להגיע לפתרון.

לא יעזור שאצרח עליה כל בוקר מחדש

זה פשוט לא יעיל.

אבל אני משוכנעת שבסוף היא תבין שזה חשוב לי וזה התפקיד שלה והיא תעשה אותו גם כשלא "בא  לה"

עוד דוגמא עם אותה ילדה- בכל צהריים היא מעיפה את התלבושת שלה, מכוצ'צ'ת אותה על המיטה למרות בקשות חוזרות ונשנןת שלי לתלות אה.

אמרתי לה שאני מפסיקה להזכיר לה לתלות את הבגדים

אם היא שוכחת או שלא מתחשק לה לתלות שתדע שמחר היא תלך עם חולצה/חצאית מקומטת. ובפעם הבאה אני לא מגהצת.

לאט לאט זה מחלחל לה. אמנם יש לה פספוסים אבל פעם אחת ללכת עם חולצנ מקומטת הספיק לה. (ממש לא מזיז לי מה יחשבו חברותיי המורות על בתי ה"מוזנחת" אם חשוב לי לחנך אותה לסדר, ממש לא מעניין אותה תגובת הסביבה)

מגיל קטן ממשבשורות משמחות

הם עוזרים ומרצונם

אני נותנת להם לעשות דברים גם אם הם לא עושים טוב או מתבלבלים בהתחלה העיקר שיעשו אפילו טעויות.

וגם עוזרת אבל יחד איתם והדפוסים טבועים בתוכם.

וגם עידוד- מילה טובה וגם התחלתי לעשות להם מדבקות נחת שעל המדבקה אני כותבת על כל מיני דברים טובים שהם עושים והם ממש אוהבים

יכטלה לפרט איזה דברים את נותנת להםממשיכה לחלום
לעשות גם אם הם עושים טעויות?
למשלבשורות משמחות

לפזר כלים לארונות מהייבוש כלים

לפזר קניות מהסופר

לקלף/לחתוך ירקות

לנקות כלים, את הבית(כלים,טיטוא וכד')

ועוד ועוד

וואו ומאיסה גיל?ממשיכה לחלום
מגיל שהםבשורות משמחות

קטנים מאוד ויש להם את היכולת הפיזית והמוטורית.

לפזר קניות/כלים מגיל שהם יודעים ללכת חח

לטאטא מגיל שהם מצליחים להחזיק את המטאטא..

העניין הוא לא לכבות את הרצון

למשל אתמול הבת שלי רצתה לפנות את האשפה שהצטברה בכיור נתתי לה כמו שאני עושה עם שקית אוכל ואז היא הסתבכה להוציא עוד נגלה אז היא בקשה עוד שקית ונתתי לה. יכולתי לא להרשות, יכולתי להתעצבן עליה בשביל מה עוד שקית, אבל נתתי להתנסות ולהצליח גם אם זה שתי שקיות לא נורא אבל לפעם הבאה היא תרצה שוב ושוב לעזור לי כי היה לה ניסיון טוב והיא תשפר את עצמה בהמשך. והיא בת 4..

אפשר לשאול אותך שאלה בעניין?ממשיכה לחלום

או בפרטי או פה

פשוט לא רוצה לנצלש לפותחת...

תודה, שאלתי אותךממשיכה לחלום
בשמחהבשורות משמחות
עניתי
לצפות שהם ישימו לב מעצמם שצריך עזרה?מתואמת

זה רק מגילאי העשרה, וגם זה רק ילדים בעלי אופי מתחשב...

לבקש יפה ושזה מיד ייעשה?

זה יכול לקרות כבר מגן חובה, אבל רק אצל ילדים ממש-ממש מיוחדים.

לרוב צריך לבקש כמה פעמים, ולפעמים לעבור ל"איומים" ("אם לא תאסוף את המשחקים הם ילכו לפח!") כדי שזה יקרה...

אני בעד לנסות לבקש יפה ("חמודים, חזרנו מהגינה והיה כיף, ועכשיו אני צריכה בבקשה עזרה עם העגלה"), ואם הם פיתחו חירשות זמנית - להשתדל לכלוא את האנחה ולעשות את זה בעצמי... ובעיקר לזכור שהם ילדים, ובאמת בעיקר רואים את עצמם, וחושבים שלהורים שלהם יש יכולות על... (שזה מחמיא, בסופו של דבר )

האמת שדווקא בגילאי גן אפשר יותר בקלות לבקש מהם עזרה, אם מצליחים להעצים אותם ולומר שהם גדולים ואלופים ואיזה מדהים שהם מצליחים לעשות דברים כאלה. (בת החמש שלי, למשל, כשנחה עליה הרוח מסוגלת לסדר יפה את כל הסלון...)

ועוד דבר - לבקש עזרה מהילדים לפי נטיות לבם. יש לי ילד, למשל, שאוהב לסדר. לרוב אין לו חשק לזה, אבל כשכן - הוא עושה את זה מצוין ממש. ואז אני משבחת ומעצימה אותו מאוד, וכך יש לו חשק להמשיך. או ילדה שאוהבת לעשות יצירות - אז כך אני מפעילה אותה בשמירה כל הקטנים, כשהיא עושה איתם יצירות. או שהיא אוהבת ללכת לקניות, אז קפיצה למכולת זה תפקיד שהוא לרוב שלה. יש ילדים שאוהבים להתעסק עם מים - אז לתת להם לשטוף רצפה או לנקות דברים באמבטיה. וכן הלאה...

לא תמיד זה מסתדר עם הצרכים הנוכחיים שלך, אבל זה מה יש...

ודבר נוסף - מדי פעם אפשר לעשות להם שיחות מוטיבציה, ולדבר איתם על כך שהבית הוא של כולנו, ולכולם יש אחריות שהוא יתנהל היטב, לא רק להורים. זה בדרך כלל מחזיק מעמד לתקופה קצרה אחר כך...

יש הבדל מאוד גדול בין לדעת לפעול לפי כללמקרמה

לבין לעשות משהו בשביל מישהו אחר

לדוג

ילד בגן יכול להפנים שיש כלל שבסוף הארוחה מורידים מהשולחן... כי זה החוק

יכול להיות שלפעמים יצטרך תזכורת

אבל לצפות ממנו לראות שאמא עובדת קשה ולכן הוא יתחשב בה ויוריד מהשולחן- זה ציפיה שלא תואמת גיל

זה לא סותר שהרגישות לאחר זה חינוך מגיל 0

ז.א. - אפשר לפמפם שזה הכלל- וזה נקבע ככה כדי לעזור לאמא

טוב, תודה לכולןהכל לטובה

נתתן לי נק' למחשבה.
הבעיה היא שאני מצפה שאחרי שאני מסבירה כמה פעמים זה יכנס ויופנם.
וכשזה לא זה יוצא ברגעי כעס...למשל- למה הסוודר שלך זרוק? את אחר כך עוזרת בכביסה?
ואני כן לוקחת עזרה חיצונית. ובכל זאת יש הרבה דברים שהם עלי...

אמרתי הבוקר לילדים בני 10.5 13 ו8.5 להרים פיג'מותאמהלה

מהרצפה. הייתי צריכה לבקש 3 פעמים עד שהפנימו שהתכוונתי שיעשו את זה....

זה באמת מתסכל, אבל הם לפעמים כ"כ שקועים בעולם שלהם שהם לא מבינים מה אכפת לי שזה על הרצפה.

לכן תפקידנו לדבר, לתווך ולהסביר. שוב ושוב ושוב

בסוף זה מחלחל

וכמובן, שוב- הרבה הרבה לפרגן

בעינייoo
זו ציפיה שגויה ואין מה לכעוס על ילדים שלא עושים
מבינה אותך ממשמתואמת

גם אני נופלת להתפרצויות הכעס האלה...

אבל אולי עדיף לומר ככה: "למה הסוודר שלך זרוק על הרצפה? אמא לא יכולה לעשות לבד הכול בבית, אז לפחות את הדברים שלכם תדאגו לשים במקום."

אני לפעמים עושה להם סיבה ותוצאה: "לא מצאת את הנעליים בבוקר? אולי זה כי לא שמת אותן במקום. אמא אמנם מסדרת את הבית כל ערב, אבל היא לא יכולה לשים לב שכל הנעליים חוזרות למקום..."

לא יודעת אם זה עוזר מיד, אבל מקווה שזה מחלחל...

שמעתי פעם טיפ משנה חייםאמאשוני

על כל "למה" שיוצא מהפה, לעשות משהו קטן

כמו לשים מטבע בכוס

או לשים מדבקה.

או לעשות סקווט (להרוויח ספורט על הדרך חח)

תקשיבי מניסיון זה משנה עולם.

זה נכנס לי כבר למחשבות.

נגיד התקלחתי ולא היו מים חמים, במחשבה אני "למה גמרו את המים החמים????"

ואז באה לעשות סקווט במקלחת וצוחקת על הסיטואציה..

המטרה כמובן להתרגל להוציא את העוקץ מהביקורת שמתחפשת לבירור.

את לא באמת מבררת למה הסוודר זרוק, אלא מעבירה ביקורת על העובדה שהסוודר הזרוק.

לכן על כל "למה" אוטומטית תגבי ממך מחיר קטן סמלי כלשהו.

זה מרגיל לנסח מחדש ומתרגל תקשורת נכונה יותר.

למשל: אני רואה שהסוודר זרוק, תוכל בבקשה להרים אותו?

או: אה הנה הסמרטוט שחיפשתי, אה לא, זה לא סמרטוט בעצם..

או אפילו רק לומר את המילה: "סוודר"

כל הניסוחים האלו יותר נעימים לשומע ולא גורעים מהאומר.

אני חושבתאמאשוני

שיותר ממה שאת זקוקה לעזרה או לעצמאות שלהם,

את זקוקה שיראו אותך ואת כל הטרחה והעשייה.

עם הילדים תנסי לדבר בקול את הרגשות שלך ורגשות באופן כללי.

ולשתף גם מבוגרים אחרים בתחושות שלך.

את בשלב קשה בהורות שהילדים מספיק גדולים שיש הרבה עשייה סביבם, ומדי קטנים להיות עצמאיים או לשאת באמת בנטל המשפחתי.

אז קודם כל תתני לגיטימציה לתחושות שלך.

זה קשה כשחוזרים הביתה שהם עושים כמו כלום ואת נשארת לבד עם להרים הכל,

זה קשה שכל הזמן צריך לעשות דברים.

אבל תפרידי בין מה שאת מרגישה שזה סופר לגיטימי, להתנהגות שלהם שגם היא די לגיטימית ותואמת גיל והתפתחות.

לגבי לדבר רגשות, את יכולה לומר למשל:

אני חותכת סלט לילדים המתוקים שלי וזה משמח לראות שמשתתפים איתי במשימה ומביאים ירקות מהמקרר.

אני שוטפת כלים וזה עוזר לי שפורסים מגבת

אנחנו עוד מעט עולים הביתה וזה כ"כ ישמח אותי כשכל אחד יעלה משהו (לפרט מה בדיוק הם אמורים להעלות)

אנחנו מנקים לפסח וזה יעזור לי שתנקו את המגירה. ואם הם לא רוצים לבצע בזמן סביר לומר להם,

אני רואה שאתם רוצים עכשיו לשחק ולא לנקות את המגירה, אני מבינה באמת המשחק הזה מושך מאוד.

יש לי הרבה עבודה היום לנקות את א ב ג

ואני קצת חוששת שלא אספיק, זה ירגיע אותי לדעת שסיימתם לנקות את המגירה עד שהשעון יראה 123

להשתדל לשים פוקוס על מה שכן עושים, ולא על מה שלא עושים.

כלומר לשבח כשהם כן מרימים בגד מהרצפה, לשבח כשהם כן זורקים לפח דברים, לשבח כשהם מעלים משהו הביתה. לשתף אותם בהרגשה הנעימה שזה עושה לך. (אני שמחה לראות שאתה משתדל לשמור על הבגד שקניתי לך)

בנוסף להשתמש בהומור

למשל מביאים לך שקית במקום לזרוק לפח.

תגידי: איזה קטע שחשבת שאני פח. מה השמלה שלי באותו צבע?!

או איזה יופי, איזה ילד מקסים. איזה מתנה הבאת לי? שקית! אוי זה מקסים, אפשר לשים בתוך השקית משהו. מתנה מקסימה.

עם חיבוק ונשיקה.

תשאירי את השקית במקום נגיש, רוב הסיכויים שהיא תיעלם משם..

בנוסף, גם עבור הדברים הטריוויאליים שאת עושה עבורם, תשבחי את עצמך "בשמם"

למשל סיימו לאכול ואת מפנה את הכלים, תגידי לעצמך בקול: תודה רבה לאמא המתוקה שטרחה והכינה ארוחה כ"כ טעימה!

תודה רבה לאימוש שקיפלה את הכביסה

כל הכבוד לאמא החרוצה שניקתה את החדר ועכשיו נעים להיות בו.

בסוף זה מחלחל...

מקסים ממש!! הלוואי שאצליח ליישם...מתואמת
כדאיבשורות משמחות

להפנים את הציפייה לא במהלך הסיטואציה אלא ליצור שיח עם הילדים או עם כל אחד בנפרד ולהסביר מה מצופה ממנו מה כללי הבית. בזמן סיטואציה מגיבים בלי לחשוב ואז באמת כמו שאת מתארת שאת מותשת והם לא מתייחסים כי זה מעצבן שאת מגיבה להם ככה.

אפשר אפילו להשחיל בשולחן שבת איזה פנינה על זה אולי אפילו לפרגן למי שהצליח לעמוד בכללי הבית/עזר לך/אפשר לפרגן אם ילד עזר להכין לארגן אז ממש להגיד 'תראו את הפינת משחקים איזה מסודר ונעים לשחק דני ודנה ארגנו ממש יפה.' או 'תראו איזה פינוק עשה לנו ישראל, איזה סלט טעים הוא חתך את הירקות, מקסים, תודה רבה'

אבל בעיקר לשחרר ולתת להם להתנסות גם אם לא יצליחו במאה אחוז

מסכימה איתךאורות המלחמה
אני ראיתי שחיזוק חיובי עובד הרבה יותר טוב מהערות על דברים שלא עשו. אז אני משתדלת לצ'פר ולחזק את מי שכן עושה, ולא מתמקדת במי שלא עושה 
אני חושבתעטלף עיוור

שזה המון עניין של אחריות שאת לוקחת. בעיקר על דברים שלהם.

הבן שלי בן 4.5 קיבל רחפן מאוד יקר מסבא.

הוא מתעלל בו בלי סוף ואין לי ספק שעוד יומיים זה יפסיק לעבוד.

הסברנו לו שיש הוראות הפעלה, בעלי הראה לו איך מנווטים פחות או יותר, אמרנו לו שזה שביר ומפה- זה שלו.

אם זה יהרס או יישבר בעיני זה שכר לימוד הרבה יותר גדול מאשר שאני אגיד לו כל פעם שיזהר, שיהיה יותר עדין עם זה וכו.

גם לגבי הסוודר, מה אכפת לך שזה נמצא על הריצפה?

אם זה חשוב *לך* שלא יהיה על הריצפה- תרימי

ואם לא, אז הוא יתלכלך או יקרע והם ילכו איתו ככה לגן או לבית הספר כחלק מהאחריות שלהם.

זה לא עונש. זה לקיחת אחריות.

אין מקום לשני אנשים לקחת אחריות ולכן ברגע שאת לקחת אוטומטית הם לא יקחו.

והרעיון הוא לא לקחת אחריות על דברים שלא חשובים לך לא בשביל שהם יעשו אלא מתוך הרפיה אמיתית.

כתבתי קצת מבולגן, מקווה שיצא מובן.

ואני מבינה אותך מאודדד. עבודת חיים בשבילי

אבל עכשיו אני קצת קוצרת את הפירות וזה כיף גדול.

ואם מתאים לך אז ממליצה על הפודקאסט של עינת נתן, בעיקר הפרקים הראשונים. עזרו לי מאוד.

אבל אין לך ציפייה לעזרה גם במה שחשוב לך ולא להם?112233445566
חשובה לי השותפות בביתעטלף עיוור

אני זוכרת שפעם @אמאשוני כתבה על הבן שלה שהיתה לו פינה בסלון לכל המכוניות שלו ואמא שלה הגיעה ואמרה: אף פעם לא יהיה מסודר אצלכם בבית?

והבן שלה לא הבין מה לא מסודר. כל מכונית וכל משאית היתה בדיוק במקום המיועד לה.

(תראי איך אני מצטטת אותך אמאשוני. זה ממש הולך איתי).

מה שאני לקחתי מזה זה שגם אם יש לנו המבוגרים סדר מסוים בראש, איך דברים צריכים להתנהל ולהראות, זה לא בהכרח מה שהילדים שלנו מרגישים.

בעיניים שלי מכוניות בסלון זה בלאגן אבל כמה אלבומים מסודרים יפה על השלחן עם פרחים זה יפה.

חשובה לי השותפות ביחס לילדים, שהם חלק מהבית ועושים ועוזרים (ואגב זה באמת ככה)

אבל לא למחוק אותם או לחייב אותם. מעבר לזה שזה לא יעיל זה גם לא נכון בעיניי.

אנחנו משתדלים למצוא דברים שמתאימים לכל אחד מהם, מסבירים להם את הרעיון הכללי וזה ככ חמוד לראות שהם רוצים להיות חלק.

אבל לצורך העניין לא מפריע להם סוודר עם חורים ונהרס112233445566

ומלוכלך וכו.

אבל לי כן מפריע.

יש לי צפייה שישמרו על הציוד שלהם  גם אם לדעתם זה לא בעיה.

נגיד הילדים שלי אוהבים לדרוך על הקופסאות קרטון של משחקי קופסא

ולא מפריע להם שנהרס

לא לגיטימי שלא ידרכו כי לי מפריע?

אני שואלת באמת כדי ללמוד

כי אני מתחברת לנושא של להרפות

ושל שילמדו לבד את התוצאה וכו..

אבל רואה גם צד שני, מבינה?

מבינה לגמריעטלף עיוור

זה מתחבר לי גם לעניין של הצבת גבולות ובחירת מלחמות.

השאלה איך אנחנו רוצים לראות את היומיום שלנו וכמה מאמץ להשקיע בתביא, תחזיר, תעזור וכו.

אני בוחרת את המלחמות שלי.

מאוד חשוב לי יופי ואסטתיקה אבל זה לא שווה לי את המלחמה שנלווית לזה.

לכן הבת שלי שביקשה מעצמה להתלבש לבד עוד לפני גיל 3 (חולצה, מכנס, גרביים ונעליים!) חופשי יכולה ללכת לגן עם חולצה הפוכה.

אני מחמיאה לה בלי סוף על זה שהתלבשה לבד ומבחינתי למרות ש*לי* חשוב שהיא תראה הכי יפה שיש אני מבינה שיש דברים אחרים, רצונות אחרים של אנשים אחרים שאני רוצה לכבד.

(בסוגריים ממש זה מתחבר לי לזה שהילדים שלנו הם לא התעודת זהות שלנו, הם לא מייצגים אותנו. אם הם הולכים עם סוודר קרוע זה לא אומר כלום עלינו. באיזשהו מקום אני יותר אעריך אמא שהילד שלה הולך עם סוודר מלוכלך אם יש מאחורה חשיבה מאשר אמא שהכריחה את הבן שלה ללבוש סוודר מסוים פשוט כי היא רוצה וחשוב לה והילד לא רלוונטי בסיפור).

ולגבי קופסאות, אז בעיניי לגמרי אפשר להציב גבולות. להגיד בבית שלנו שומרים על רכוש (תמיד מעדיפה לנסח בצורה חיובית) אבל זה יותר אילוף מחינוך. ופה גם מגיעה ההבנה שלא בטוח שיקשיבו לי בפעם הראשונה, שאם נסביר להם את הרציונל מאחורי אולי זה יעזור להם להתחבר גם לרעיון הגדול.

אבל מבחינתי יש הבדל גדול בין 2 הדוגמאות בעיקר עם מה שעומד מאחורה.

בדרכ כשמשהו חיצוני נכנס לתמונה כמו סוודר מלוכלך ואז יגידו איזה אמא אני אז אוטומטית אני מבינה שאני בבעיה בעיקר כשיש השלכות על הילדים.

וואי אני משתגעת. אני אחרי לידה ומרגישה שאיבדתי את היכולת ביטוי שלי. איזה סיוט🤪

התבטאת מקסים דווקא! אהבתי את דרך החשיבה שלך❤️מתואמת
אוללה. איזה כיףעטלף עיוור

אבל מכירה את זה שאחרי לידה המח מרגיש פירה?

אז ככה אני🙈

כן, בטח מכירה, לכן אני מעריכה עוד יותר את תגובתך😉מתואמת
לא לגיטימי לצפות מהם לא לדרוךאמאשוני

כי לך זה מפריע.

מפריע לך משהו?

תשקפי להם את זה נכון.

לא לגיטימי לצפות מילד להיות קורא מחשבות או להיות מסוגל לציית להוראות שקשות לו לתפיסה.

זה לא מרצון למרוד, זה מבלבול.

גם אני בתור עובדת שכירה מתקשה לעמוד בציפיות שלא ברורות לי,

לא בגלל השאלה אם זה לגיטימי לבקש ממני לעשות משהו בלי להבין את המטרה,

אלא כשאני מבינה את המטרה, זה גורם לדרך להיות ברורה יותר וממילא מגביר את יכולת הביצוע.

למשל בנוגע לקופסאות המשחק,

אפשר להגביל את כמות המשחקים, אפשר להרגיל להרים את הקופסה ולא להשאיר אותה בגובה הרצפה.

אם זה מספיק חשוב לך, עדיף להשקיע עשר דקות בשבוע למשך כמה שבועות, בנחת ובנועם ולא להשקיע עשר שניות כמה פעמים ביום מתוך אמירה ביקורתית או ציווי.

מה את יכולה לעשות בעשר דקות שאת מקדישה פעם בשבוע לנושא?

1. לפתוח קופסה עקומה/ קרועה, להראות להם לעומת קופסה שלמה ולשחק מצא את ההבדלים.

המטרה שיעסיקו,בעצמם מסקנה שמה שעקום נוטה ליפול ולהתבלגן מהר יותר.

2. לבקש מהם למיין 10 קופסאות מה שלם ומה קרוע מתוך משחק (אפשר לצ'פר במדבקה מי שמצליח למיין הכי נכון)

מטרת המשחק ללמד אותם לשים לב לניואנסים.

3. לערוך שיח משותף שבו הם מביעים את הרצון/ חוסר רצון לשמור על קופסאות שלמות. חשוב בשלב הזה לשמור על שיח פתוח ולעודד אותם לחשיבה עצמאית.

4. נניח הם הגיעו למסקנה שלהם לא מפריע קופסאות שבורות, לתת להם להציע רעיונות חלופיים. למשל להעביר חלק מהמשחקים שקשה לשמור עליהם לאחסון יותר פרקטי.

למשל מגירות כתר עבור משחקים כמו מגנטים ופליימוביל, ושקיות איקאה לסגירה חוזרת עבור משחק זיכרון או משחק התאמות.

תנסי לאתגר אותם בחשיבה האם לפאזל למשל יש ערך מוסף בקופסה עצמה (תמונה מסייעת)

אפשר גם להחליט על פיילוט ולשמור את הקופסאות המפונות לתקופה מסויימת ולחזור ולשאול האם הקופסה עצמה עושה יותר חשק לשחק או שזה לא משנה להם.

5. נניח ובשיח המשותף הגעת למסקנה שלהם זה לא מפריע ולך כן ואת לא מוכנה לוותר על הנקודה הזאת. את מסבירה להם יפה שאת מבינה שהם לא מבינים וזה לא מפריע להם, לך זה מפריע ואת לא מוכנה יותר שקופסאות יהרסו והם יצטרכו להתרגל.

יהיה די קשה להשיג שיתוף פעולה, אבל הרבה יותר אפשרי כשהם מבינים את עצמם, מבינים אותך ומבצעים מתוך סמכות הורית ולא מתוך משימה מוזרה שעוברת אצלם כלאחר יד. (מתרכזים במשחק ולא בקופסה)

6. אחרי כל זה, בשלב ההטמעה, אפשר ורצוי להשתמש בחיזוק חיובי. (אני רואה שאיקס הקפיד להרים את הקופסה כדי שלא ידרכו עליה, אני רואה שוואי נזהר ללכת מסביב לקופסה למרות שהיא הייתה במעבר)

אפשר להשתמש בתומך זיכרון. למשל בתנועה מסויימת של הרמה והורדה של ידיים למטה ולמעלה.

הכוונה להדגים להם שלוש פעמים הורדה של ידיים למטה עם קופסת משחק והרמה של ידיים למעלה שרומסת על הרמת הקופסה.

כמה פעמים עם הקופסה, ואח"כ בלי הקופסה ועם דיבור. "להוריד משחק" (עם תנועת הורדה) "להרים קופסה" (עם תנועת הרמה).

אח"כ יישאר רק התנועה עצמה כתומך זיכרון.

כשאת רואה מישהו שוכח אז עושה "הורד הרם"

וככה הם מקשרים בין התנועה לבין הפעולה שהם צריכים לעשות.

בשלב ההטמעה כדאי לשלב יצירתיות,

למשל ילד שכח להרים קופסה, את עושה הצגה שאת לא רואה את הקופסה וכאילו נתקלת בה במקרה ואומרת אאוצ אאוצ קיבלתי מכה ממשהו..

והילד מסתכל ומיד מרים את הקופסה ואת "מחפשת ממה קיבלת מכה" וצוחקים.

אפשר לעשות משחק דילוגים מעל הקופסה, בוא נראה אם אני מצליחה לדלג, ולעשות פסיעה גדולה ומודגשת, ככה לילד יש הזדמנות לתקן ולא מתוך ביקורת ישירה.

אם כל זה לא עוזר, את יכולה לעבור לשלב הסנקציות. להסביר שאם לא שומרים על המשחקים אי אפשר לשחק יותר. נשמור אותם שיהיה לנו תינוק/ נכדים/ שכנים שיהיה להם חשוב שלמות המשחקים והם יקבלו את המשחק.

כמובן שזו רק דוגמה אחת, אפשר ליישם את העקרונות על כל "כישור חיים" שאת חושבת שנכון להטמיע.

בהצלחה!

המאסטרית!עטלף עיוור

כל תגובה שלך זהב.

בגדול את עושה לי חלישות הדעת, אבל אני אתאפס על עצמי ואנסה ליישם😅

חח מי שמדברתאמאשוני

לא קראתי אמנם את כל התגובות

אבל בתגובות שלך התייחסת לנושאים החשובים במהותיות של חינוך ודינמיקה.

אני רק נתתי דוגמה איך מורידים את זה לפרקטיקה.

לפעמים מרוב שמשהו פשוט לנו, אנחנו לא מתקשים להתמודד עם העברת המסר הלאה.

תודה רבה!112233445566
נכון זה הבן שלי..אמאשוני

איזה קטע שאת זוכרת,

אני עדיין זוכרת את המבע המופתע/ מבולבל שלו 🤭

מכירה את התחושה והתסכולפודינג וניל

באמת ילדים לא חושבים מעצמם

ולוקח להם זמן להפנים

וזה נורמלי

כמה דברים שלמדתי על עצמי (ולומדת...)

*להגדיר ברור וממש ללמד. לחשוב שאני מלמדת אותם נגינה כלל ותרגולים- אימונים, כלל ותרגולים...

*הוצאתי את המילה למה וממילא הרבה פחות האשמה. במקום למה הסוודר על הרצפה? מחליפה ל הסוודר רוצה להגיע למקום שלו/ יש משהו על הרצפה שממש מבקש שישימו אותו במקום שלו

*המון המון פרגונים וצלשים, סמוך למעשה וגם אחרי, מספרת באוזניהם לאבא איזה ילדים גדולין/ איך סדרו היום יפה/ איך זכרו לשים את התיק במקום....

בהצלחה

וזה משהו תמידי...

הרבה לימוד ויש התקדמויות קטנות

מרגישה שזה חלק מעבודת ה' שלי כאמא...

הייתי מחלקת את השאלה שלך ל3 חלקיםאם מאושרת

1.מאיזה גיל הילד מקשיב לי?

2.מאיזה גיל הילד מציית להוראות?

3.מאיזה גיל הילד יחשוב על הסובבים אותו?

נראה לי שהתשובה לכל שאלה היא לא דווקא תלוית גיל.

לילד יש יצר הרע מאד גדול ( עוד אין לו יצר טוב) ולכן להקשיב למבוגר זה מאד קשה.

נראה לי שדווקא לתינוקות זה יותר קל- כי הם עדיין רואים את עצמם חלק מהישות של האמא,

ככל שגדלים הקושי גובר כי תופסים את ההורה כמבוגר,

בגיל ההתבגרות הכי קשה להקשיב למבוגר ואחר כך לאט לאט זה נעשה יותר קל ( ככל שהילד נהיה מבוגר בעצמו).

לגבי הדוגמאות שהבאת - זה אילוף ולא חינוך-

אצלנו בבית מרימים סוודר מהרצפה, אצלנו בבית כל אחד עוזר לעלות במדרגות...

חינוך אמיתי לא נגמר לעולם,( הרי ביננו גם לבעל הרבה פעמים אנחנו אומרות- אתה לא רואה שאני צריכה עזרה😉)

ונראה לי שהוא מתחיל בנו, כשילד. יראה שמבוגרים חושבים על אחרים הוא ישאף גם לעשות

כמותם.כשיש אווירה של לעזור אחד לשני ,הילד ירצה להתאים את עצמו לאווירה בבית ולכן גם יתנהג ככה.

אהבתי את התגובה שלך מתואמת
אני גם חווה את זהאורות המלחמה
אצל ילדים הרבה עובד על סיבה ותוצאה. עזרת לי - קבל נקודה. אחרי   x נקודות מקבל הפתעה. פעם חשבתי שזה לא אידאלי אבל ראיתי שלפי הרמבם זו הדרך... 
תודה לכולןהכל לטובה

קראתי הכל ויש לי נקודות למחשבה

הבנתי שאני בציפיות שלא מותאמות

ובעומס נוסף (לא פסח) שהשפיע עלי ...

מוסיפה על התגובות היפותאפונהאחרונה

(אולי חוזרת קצת אבל לא נורא)

ילד הוא אגוצנטרי ועסוק במה שמושך את תשומת ליבו כרגע.

אם את מצפה שבמוקד תשומת הלב שלו תהיה חשיבה על האחר (עלייך למשל) המשמעות היא שהוא יהיה פחות ילד, וזה לא יתרום להתפתחות או לבריאות הנפש שלו.

לשים לב למה שקורה מסביבי או לאיך האחר מרגיש זו עמדה של מבוגר, והיא מגיעה באופן טבעי כתוצאה תהליך של התבגרות והבשלה. התהליך הזה קורה באופן טבעי עם הזמן, והדרך הכי בטוחה לתמוך בו היא לאפשר היקשרות איתנה.

אם אני מזהה נכון, כשהילדים שלך מתנהגים כמו ילדים את מרגישה שקופה ולא מוערכת, ויש לך תביעה פנימית להיראות וש"יצילו" אותך - כשהיא מופיעה כלפי הילדים נוצר היפוך תפקידים, כאילו את הילדה והם ההורים.

יש לך פה עבודה עם התחושות שלך, שתעזור לך לשמור על עמדת הובלה גם כשאין שיתוף פעולה מצד הילדים ולא ליפול להתקרבנות.

אם אתה כזה צדיקהריון ולידה

ועושה כאילו אתה מנסה להדר במצוות גם כשלא חייב

למה אתה לא מסוגל לקחת את הרגליים שלך ולקנות לאשתך מתנה לחג?!!!?

אמאלה זה מרתיח אותי כבר! הוא יודע לבחור והוא ידע להיות רומנטי בהתחלה

והוא יודע שגם משהו פשוט ב15 שח ישמח אותי למרותשמגיע לי הרבה יותר  

אז לאיפה זה נעלם??

ולא הוא לא שכח כי אני באופן אישי טרחתי להזכיר

כמו שטרחתי להתבאס מולו כשאכזב.

לא זוכרת מתי קנה לי לאחרונה תכשיט. לא לחגים לא ללידה לא ליומולדת לא ליומנישואין

לא יודעת למה זה ככה קשה לו

דפוק

אין לי מילה אחרת

גורם לי לזלזל בקיום המצוות שלו

באהבה שלו אליי שגם ככה שיודע שקשה לי להרגיש אותה לאחרונה

ושאני צריכה להרגיש אותה מאוד ושהיא חסרה לי מאוד

שוכבת פה בוכה

כי בחג עגיל יהיה לי כי קניתי לעצמי ב20 שח והצהרתי לו שאני אמנם שומרת לחג להתחדש אבל אני עדיין מצפה ממנו לקנות לי גם.

מרגישה אישה לא מוערכת

ממש ככה

ועם בעל שבוחר מתי להיות הכי צדיק בעולם ומתי לבחור שכנראה זה לא מצווה מספיק חשובה כדי לקיים אותה אפילו בסימון וי. 

ומכתב בכלל לא נראה לי כבר שנים רבות

ובכלל בא לי אפילו למרוד בגלל זה

כמעט הלכתי מאחורי הגב שלו לעשות נזם או הליקס או גם וגם

לא כי אני רוצה באמת

אלא בעיקר כי מרגישה צורך לצעוק לו ניעור.

אוף לא התכוונתי לאורך כזה ובטח שלא להשתפך ככה

התקופה הזאת במיוחד מוציאה ממני את כל האיכסה

למרות שיצאה ממני גם לפניה

והעיקר הוא ישן שינת ישרים כי אחרי שהכרחתי אותו להגיב כל מה שהיה לי להגיד זה "מצטער" 

-מצטער שמה? 

שאני לא עונה על הציפיות שלך

השם תשלח לו שכללללל

מי יכול לנער דבר כזה בכלל?? נראה לי שאף אחד

@בעלי

לא יודעת.הריון ולידה
פותחת שרשור קיטורים לכבוד ערב פסחמתיכון ועד מעון

אז מה היה מעפן? מה לא הלך?

קטרו בהנאה...

פה היה ויכוח מעצבן בערב שהוציא לי את הרוח מהמפרשים למרות שהיה יום די מוצלח

חושבת עלייך.. איך היתה בדיקת חמץ? הוא יצא בסוף??נשימה עמוקה
מי המציא את החג הזזזזזההההה??רוני 1234
איף
זה רק פנטזיה חחחחרקאני

בכל מקרה אין לי משהו קרוב לבית

ורחוק לא רלוונטי עם כל מה שנשאר לעשות פה

צריכה תפילהחנוקה

לא יכולה לפרט.

צירופי מקרים לא סבירים.

הסתבכות כלכלית בזמן ההכי לא נכון.

אתגרים שונים עם 3 ילדים 

מצב רפואי ונפשי סבוך

הכל ביחד

אה וערב פסח כמובן

מרגישה כמו בני ישראל לפני ים סוף

צועקת אל ד' מהבוקר, מרגיש צורך לעורר רעש בשמיים.

אם מישהי מוכנה כשקוראת לבקש מד' שישמע לתפילתי ויעזור למשפחה שלי אודה לה מאד

תודה!חנוקה
אמרתי פרק תהילים לזכותךמאוהבת בילדי

שתראי ותרגישי ניסים גלויים!

תודה רבה!חנוקה
בשורות טובות🫂יעל מהדרום
תודה אתן עוזרות ממשחנוקה
חיבוק❤️❤️❤️בארץ אהבתי

כל כך לא פשוט.

מתפללת בשבילך...

בעז"ה שתראו ישועות בקרוב!

אם תרצי לתת שם לתפילה בפרטי - מוזמנת בשמחה. אם מתאים לך...

מתואמת

מתפללת בעבורכם לחירות אמיתית מכל המיצרים❤️

שתזכו לראות את ידו הגדולה של הקב"ה!

חיבוק וכח!!!מרגרינה

שיהיו ניסים ודברים יסתדרו בדרך ומעל הטבע!

שכבר לא תרגישי חנוקה ♡♡♡

❤️שמ"פ
מתפללת שתראי ישועות !
אמרתי פרק תהילים לזכותך🫂סטודנטית אלופה
שתזכו לישועות גדולות בקרוב ולגאולה הפרטית והכללית❤️
בטח בטח וחיבוקקקקשירה_11
מתפללת איתך. חיבוק!!ליני(:
לבי איתך. גם בתפילות♥️ בשורות טובות בעז"ההמקורית
🫂🫂רקאני
אמרתי פרק תהילים🩷nik
מברכת אותך שתראי ישועות בקלות ובמהרה!!
אמרתי פרק תהילים לשמיעת תפילתך, בשורות טובות♥️עדינה אבל בשטח
אמרתי פרק תהילים. השם יברך אתכם בטוב!קנמון
אמרתי תהיליםצלולה
מתפללת שתראו ניסים בכל התחומים♥️
מתפללת איתך לכל הטוב בעז"הזברה ירוקה
מצטרפת לתפילות.. ישועת ה' כהרף עין!אוהבת את השבתאחרונה
והבוטח בה' חסד יסובבנו!
שנים שאנחנו לבד בחגים לצערי,מחפשת מה ירגש אוירה?פלפלונת
לנו ולילדים. הגדולים בתיכון..יש גם קטנים יותר. 
אולי יש אדם באזורכםכובע לבן
שישמח שיזמינו אותו?
כרגע פחות מתאים. הלוואי.פלפלונת
תלוי באופי שלכםכורסא ירוקה

אפשר לעצב את השולחן בצורה מיוחדת, לקנות מפיות יפות מעוצבות לחג, להכין חידון או משחק למהלך הסדר, לבקש מכל אחד להכין משהו קטן.

אוירה לא חייבת להיות באנשים... מציעה רעיונותשש וארגמן

לא יודעת מה יש לכם ברגיל/ בשגרה ומה היכולת הכלכלית, אז מציעה כל מיני דברים והלוואי ותמצאי פה משהו שיתאים לך.

•לערוך שולחן מראש, מוקדם

•אפשר להרגיש מיוחד ומרגש בפריט לבוש חדש או מיוחד. יכול להיות תכשיט פשוט ב20₪ שרק נותן גיוון...

•אפשר להוסיף פרחים יפים לשולחן החג

•להתחדש בכלי או אביזר, יפים ומיוחדים: מפה/ ראנר/ מפיות/ כוסות/ צלחות/ מגש למצות/ מרכז שולחן כלשהו, אפילו פלייסמנט או אגרטל לפרחים יפים...

אפילו להתחדש במשהו לבית, לא לשולחן דווקא. וילון, תמונה, מדף, וכו'.

•כריות להסבה בכל כיסא בשולחן עם ציפית לבנה חגיגית.

•אוכל מיוחד שאין בד"כ.

•משחקים תוך כדי הסדר. אם את בקטע של כאלו אולי יוכלו לעזור לך בזה פה...

•חידון. חידות בציורים...

בהצלחה יקירה!! אמן שיהיה לכםמלא באווירה ובשמחה!שש וארגמן
אמן. בע"ה, תודה.פלפלונתאחרונה
תודה לכן על הרעיונות הטובים. בע"ה איישם מהם.פלפלונת
אולי זה המקום להתייעץ. ארוך. תודה ממש למי שתקרא.דפני11

בעל מתוק

חמוד. צדיק. לב זהב. בעל מדהים. בבסיס שלו לא אופי של דיבורים.

בזנן האחרון משהו עובר ואני לא מצליחה לשים את האצבע.. אולי תעזרו לי להבין אותו? או לאסוף יותר אמפתיה או כוחות עד יעבור זעם?

אז משהו עובר...

מרגישה שיותר מידי פעמים הוא הופך זבוב לפיל... חוסר סבלנות ל"פדיחות" או טעויות למינהם.

מאז ומעולם הוא כעס כשלא הובן כמו שצריך או שלא זכרתי דברים מסויימים שהיו לו חשובים. או סתם כשמשהו לא הלך לו, או תקופה עמוסה- היה גורם לו להיות לחוץ, כועס, ממהר כזה...

אבל ברמה שהיתה סבירה. וגם היה קורה פעם ב...

לפיסכולוגיה בגרוש שלי, תמיד הרגשתי שזה קשור לבית שבו גדל- הורים שעטפו ילדים בצמר גפן, כמעט ולא היו להם התמודדויות, וכשבנאדם גדל וצריך להתמודד-בטח אם יש כמה דברים בו זמנית, ובטח אם משהו לא תמיד הולך כמו שרציתי- זה שובר אותו ומבאס ברמות. לא ברמה שזה גורם לשיתוק אבל דרמות פנימיות כאלה... של חוסר כח ועצבים ולחץ...

אני רואה את זה גם אצל האחים שלו האחרים (רווקים) וגם באיך אמא שלו עד היום חיה... מנסה לרפד לילדים שלה את הכל. ואם יש קושי אפילו קטן זה די סוף העולם.

כלפי חוץ אף אחד לא ירגיש, אבל בבית הכל יוצא. עצבנות, כעס.. כזה. לא מצליחה ככ להסביר.

אני למשל- חיה עם זה יותר בשלום. מבינה שהחיים לא מושלמים, מנסים, טועים, מצליחים או שלא מצליחים, תקופות עמוסות, מוותרים על דברים.. כזה. יותר שלוות נפש בקטע הזה.

לא עושה דרמה כמשהו לא מצליח לי- וגם אם כן- לרוב הדרמה חולפת מאוד מאוד מהר (ברמת הדקות).

אבל בזמן האחרון... זה קצת בלתי נסבל מבחינתי...

גם כי לפעמים מרגישה שזה יוצא בכעס עלי או בביקורת עלי- וזה ממששש לא מתאים לי.

סתם לדוגמא. קצת קיצונית אבל היא קרתה לא מזמן וזכורה לי.

קניתי לפסח טפט כזה להדביק על השיש.

הוא שטף את הבית וראה את הטפט- שאל אותי- את קנית? אמרתי כן. חשבתי לעצמי שיחמיא לי, איזה אלופה שזכרת... אבל לא החמיא (לא חריג, אמרתי, לא איש של מילים) אבל ככה חשבתי שאמר בליבו וככה פירגנתי לעצמי ושלום.

אחכ כשהכשיר את המטבח (הייתי בעבודה) כתב לי כמה הוא שונא את הטפט הזה, וכמה סיוט להסתדר איתו ושלח תמונה שיצא מכוער ממש למרות כך המאמצים. באמת היה מכוער.

התבאסתי איתו שבאמת יצא מכוער ואיזה באסה שככה... וזהו. בלב שלי: באסה, אין מה לעשות, כולה שבוע, נהיה חזקים, העיקר השיש כשר

חזרתי הביתה, הבנאדם כולו עצבנייייי.... איך כל שנה אני קונה את הטפט.. כל שנה הוא מסתבך איתו... שונא אותו.. לא מסתדר איתו.. והכי הרגשתי שהוא כועס עלי ש"כבר אמר לי את זה שנה שעברה ולמה קניתי שוב"... אז התנצלתי ואמרתי שבאמת לא זכרתי שהוא ביקש שלא נקנה.... שאלתי אותו- מה עדיף? נייר כסף? אז הוא ענה שלא כי זה שורט..

אז שאלתי מה הוא מציע..

הוא שוב חזר על זה שאיך לא זכרתי... וכאילו התעקש שאני אחראית לכל הסבל שלו כי אני לא זכרתי וקניתי שוב ובגללי...

עכשיו אני הכיייי לא טיפוס של "בגללי בגללך". הכי לא.

מאמינה שכולנו עושים הכי טוב שיכולים. בטח בין בני זוג.

חוץ מזה- בלב שלי- תגיד תודה שבכלל חשבתי על זה וקניתי... אתה לא עשית שום קניות לחג...

וגם. (ואת זה אמרתי לו ברגע ששיקפתי לו שאני מרגישה שהוא מאשים אותי בזה ואכן הוא הסכים איתי שהוא מאשים-) שאם כבר, האחריות שלו היא בדיוק כמו שלי- ברגע שראה את הטפט, היה יכול להתכבד , ללכת לסופר ולקנות משהו אחר שיותר טוב לו.....

לא מתאים לי האשמה שלי במשהו שהוא היה יכול גם לשנות.

אבל הכייייי מפריע לי..זה שהרגשתי שהוא מוציא מפרופורציה את כל עניין הטפט.....

כאילו. אוקיי.

נגיד שנעשתה פה טעות. נגיד שאני אחראית בלעדית על הטעות. מה נסגר עם הכעס הלא פרופורציונאלי על זה?

מבינה שהתעסקת עם זה שעות. מבינה שלא כיף. אבל הייי כולנו מתעסקים לפעמין גם בדברים שלא כיף לנו. מה נסגר עם להתפוצץ ככה?

עכשיו זאת דוגמא קצת קיצונית

אבל אני מרגישה שזה קורה לו קצת יותר מהרגיל, בטח יחסית אליו. שבדכ הוא טיפוס נעים ונח. גם אם ברגעים של כישלון הוא דרמטי יותר ממני..... מרגישה שהכעסים האלה על "טעויות" ממש מוציאים אותו מדעתו. הוא מתייחס אליהם כאילו הם סוף העולם. וגם בכלל בהקשרים חברתיים אם לדוג יש לנו חברים שקצת נפגעו מחברים אחרים, הוא לוקח את זה קשה... או למשל עכשיו לקראת פסח יש כל מיני שכנים שמבקשים עזרה בבניין בכל מיני דברים- בקבוצה הכללית! לא בפרטי. אז הוא אומר לי, דפנה איזה מזל שאני במילואים שאני לא מתרוצץ כל היום בעזרה פה עזרה שם... וזה לא נאמר בטון צוחק או רגוע.. זה נאמר באמיתיות. כאילו זה ממש מטריד אותו הבקשות האלה. ואני לא מבינה... מה הדרמה? מישהי ביקש עזרה, הכל טוב אל תעזור.... למה לקחת את זה ככ קשה?

למה זה גורם לך להרגיש ככ עומס בלב מבקשה תמימה של אנשים? אתה באמתתתת לא חייב לעזור והכל טוב...

מרגישה שהוא עובר משהו.

ומרגישה גם שאני לא רואה איך זה ישתפר בקרוב. כי ב"ה כמה ילדים, עבודה עמוסה, עומס החיים, בעיות החיים (הלגמרי רגילות ב"ה!!) ככה זה. רק ילך ויגדל הפערים בחוסר שלמות, וגם בכשלונות.

איך חיים ככה?

יודעת שלא יכולה לשנות אותו

מצד שני גם לא ככ יודעת מה החלק שלי

ומודה שאני מופעלת כשמרגישה אשמה כלפי. יש לי לזה ממש אלרגיה. לא מתאים לי כשזורקים עלי אשמה, באופן כללי, ובטח לא מהאיש שלי. זה לא בלקסיקון שלי אשמה. וזה מטריף אותי.

בקיצור

דברו אלי חכמות

ואשמח בלי האשמות כלפיו- ברור לי שהוא איש זהב. וטוב. ומתוק.

וגם בלי הפניות ליעוץ זוגי, זה לא האירוע כרגע

יכולה לומר שהזדהיתי איתו, אני מוצאת את עצמי ככהעכבר בלוטוס

כרגע

במצב של החודש האחרון, שיש עומס של החיים בצורה די קיצונית, הכל ביחד

פלוס זה שאני אדם רגיש

מוציא ממני משהו מאוד דומה למה שאת מתארת

משהו כמו הקש ששבר את גב הגמל רק בצורה יומיומית

דברים קטנים שמהם נשברים אבל בגלל שהעומס הכללי הוא ענק

אני אסביר

בתור אדם רגיש מאוד,  כל דבר שסביבי הולך איתי.

בקשת העזרה של השכן

הילד שחורק עם הכסא

אם אני צריכה לגעת בדברים שאני לא מסוגלת לגעת בהם או להרגיש את המגע שלהם 

כמות העומס שעלי מורגשת והולכת איתי

ואז כל דבר קטן, יכול להיות הצעקת 'די אני כבר לא יכולה יותר'

וזה יכול לבוא לידי ביטוי ב'איזה טפט גרוע' וב 'אוף על איקס ואי זד'

לחיות כבנאדם רגיש זה דורש עבודה ולימוד

מאוד קשה להיות הבת זוג/בן זוג של אדם שקשה לו להכיל את המציאות. שמורכב לו. אני מודה...

מעריכה ממש את בעלי וגם הוא משתגע מזה לפעמים

אני יודעת שכשאני מעל המים מבחינת שינה, אוכל, זמן לעצמי, זמן זוגי- אני לא לוקחת קשה..

וגם אני גם מנסה להכיר במתנות שיש ברגישות הזאת, כמו יכולת הזדהות, הבנה עמוקה של דברים ועוד

זה מה שיש לי לכתוב

ממש כל הכבוד לך, אני באמת מעריכה את הצד השני של אנשים כמונו

ובתור אני מנסה ללמוד להקליל, להבין שהחיים מורכבים ולא הכל חייב להיות במאה אחוז דיוק

זה קשה (ממש)

וגם לעבוד על לבקש את הצורך שלי כדי לקבל אותו

ושלא יתבטא בעצבנות כללית כזאת כי אף אחד לא מבין מזה שיש כאן צורך שלא מולא

תודה על זהדפני11

אבל זה הקטע

אנחנו חיים במקום בלי אזעקות כמעט

אומנם הילדים בבית ואני עובדת כרגיל אבל הוא במילואים! דווקא במילואים אצלו יותר נחת מהעבודה ( בדכ עובד מאוד קשה)

אז למה הפתיל הקצר הזה?

ובכל אופן, מה לדעתך החלק שלי בסיפור?

אני לא ככ יודעת איך להתייחס לזה..

מצד אחד צריך פה הכלה כנראה

מצד שני לא מוכנה לקבל האשמות

זה יכול להיות השינוי מהשגרהעכבר בלוטוס

הצורך ללמוד מקום חדש

או ליצור קשרים חברתיים חזקים חדשים במילואים

או אדם שלא מסתדרים איתו במילואים

או הנסיעות 

או כל דבר שאת חווה כמשהו קטן ומעצבן ולאדם רגיש מאוד ולא מספיק בטוח בעצמו יכול להשפיע מאוד על מצב הרוח

החלק שלך

קודם כל לדעת ש'את' לא הסיפור פה... לא מאשימים אותך, אלא את המציאות ואת הקושי

ולשקף שזה מאוד לא נעים

אם הוא באמת אדם רגיש מאוד הוא יתנצל ויקח לתשומת ליבו

אחכ לנסות לדייק מה הצורך שלא ממומש אצלו או מה יושב עליו

אלופה ממש!

תודה ממש. הלוואי.. ננסה..אנונימית בהו"ל
מאוד מעריכה❤️
בטעות עברתי לאנונימידפני11

כי חיפשתי ל@טוט את השרשור על המקווה 😅 אגב לא מצאתי.. באסה.

זאת אני אל דאגה❤️

מותקקקק איזה אישה מדהימה את!!!!אוהבת את השבת

כמה הוא זכה בך!!

ואיזה כיף למשוע שגם את בו!!

כותבת בקצרה כי אני ביום מעוך אז הראש לא עובד..

יכול להיות שיש לו "פוסט טראומה " קלה מהמילואים?

זה ממש הגיוני .. ולפעמים מגיע באופן קל..

אבל בסוף השנתיים וחצי האחרונות מטורפות לגמרי...

מקווה שזה בסדר לכתוב...

בכל מקרה חיבוק ענק

ובע"ה שתהיה לכם מלא סיעתא דשמיא להיחלץ ולהתעלות מהכל!!

תודה יא מהממתאנונימית בהו"ל

על פניו לא נראה לי...

מצד שני גם אם כן- אין לי ככ מה לעשות עם זה... הוא טיפוס שלא מוכן ללכת לשום טיפול, בטח אם אין טריגר מסויים שהוא מרגיש אותו... מה שאני באה לומר זה שבאן כללי הוא לא ילך לשום טיפול בלי שהוא ירגיש צורך. וגם אז זה רק כשזה יבוא לגמרי ממנו...

כרגע הוא לא מרגישככ בעיה לדעתי למרות שניסיתי קצת לשקף לו (גם בזהירות. כי איזה לא כיף זה לשמוע יותר מידי שאתה עצבני כל הזמן...)

כנל❤️דפני11
לדעתי את לא צריכה להזהר כל כךרוני 1234

ולא צריכה לספוג את כל זה בשקט.

אבל אם זה ממשיך נגיד אחרי החג, תמצאי זמן רגוע ותפתחי את זה איתו בצורה נעימה.

תודה❤️דפני11
צריכה למצוא זמן טוב וגם להיות רגועה בעצמי כדי לפתוח את זה שוב... בע"ה...
נשמע שהוא "אדם רגיש מאד". תגגלי את המושגזוית חדשה
בזכותךדפני11

ובזכות עכבס בלוטוס גיגלתי אתמול...

וואלה באמת יש מצב!

באמת גם יש לו קטע עם רעשים קצת, ובכלל כל מיני דברים שכתובים שם.

מצד שני זה לא היה ככה חזק תמיד....

וגם. שוב מחזיר אותי לשאלה מה החלק שלי בסיפור.

בנות כותבות פה וזה עוזר.

אם יש לך עוד תובנות אשמח לשמוע❤️

אני כזו, וזה באמת משתנה בעוצמותזוית חדשה

לפי כמה אני טרודה/עצבנית

אבל אני לא חושבת שיש לך כ''כ איך לעזור לו, זה יותר שלו מול עצמו.

רק להגיד שאת נשמעת אישה זהב לא פחות רחלי:)
יש לי מה להרחיב מקווה בעזרת השם מחר 
נשמה. אשמח אם מסתדר לךדפני11
חיבוק! את נשמעת אישה מדהימהוואלה באלה

תמיד אוהבת לקרוא אותך.

לא יודעת אם מתאים, אבל פעם @אמאשוני כתבה על שפת הפה לעומת שפת הלב בהקשר של ילדים ואני משתמשת בזה המון איתם וזה עוזר להבין את הדברים שנאמרים בהקשר האמיתי שלהם.

הכוונה שיש את מה שיוצא מהפה ויש את מה שהלב מרגיש.

ילד יכול לראות חבר שלו עם משחק חדש ולהגיד לו כמה זה משחק דפוק ומשעמם כשבעצם הוא רק מרגיש קנאה והיה מאוד שמח במשחק כזה.

נשמע שבעלך לא מספיק יודע להביע במילים בדיוק מה הוא מרגיש (לא איש של מילים..), קל לו יותר להטיח בך דברים.

במקום להגיד: זלדה, אני ככ מבואס שיצא כזה מכוער ועוד עבדתי על זה ככ קשה ואיזה חבל שלא יצאתי בעצמי לקנות סוג אחר של טפט

הוא אומר לך: זאת את, את אשמה, את שוכחת, את מתעלמת ממני ומהבקשות שלי

כשלומדים לשמוע את שפת הלב מבין המילים הכל נראה אחרת.

איזה מהממת את!דפני11

וואו תודה זה כיף לשמוע.

אני באמת מרגישה שיש פה את שפת הלב שאת אומרת.... אבל זה גם קצת משגע אותי. כאילו יאללה... אתה בנאדם בוגר. זה מעייף אותי ככה כל הזמן.. כי כאמור התדירות ממש גברה..

וגם. מודה שיש בי צד אגןאיסט שברגע שאני מקבלת האשמות אני עוברת להגנה ולא מוכנה לשמוע את הביקורת או הקושי שלו ש"אני מתעלמת מהבקשות שלו". כשאני חושבת על זה, הוא גם באמת אמר את זה לאחרונה שאני הרבה פעמים לא מספיק עונה לו ומתעלמת. ואני בהחלט הרבה יותר משתדלת לענות אבל חשבתי על זה, וזה מגיע בעיקר כי הדרך שהוא מדבר לא נותנת מקום לצד שני (למשל- לא הספקתי לשטוף, תצטרכי להביא בייביסיטר שתשמור על הילדים ואת תשטפי. אז לא היתה פה בקשה, או שאלה מה דעתי, אלא קביעת עובדה. אז מבחינתי קצת הרגשתי שלא ראה אותי/כיבד אותי. ובכל מצב קבע עובדה אז מה יש לי לענות? תוסיפי לזה גם טון קצת עצבני.. ואז הוא אומר לי- למה את לא עונה? בקיצור.....

ברור לי שיש פה צורך בלתי ממומש שלו

וגם קושי שלי לתת מענה כי נפגעת מהדרך שהוא מביע את זה

מבינה אותך מאוד❤️וואלה באלה
יכולה להזדהות איתונעומית

גם אני נוטה להיות חסרת סבלנות ולהאשים לפעמים.

לא נעים לי להגיד, אבל עוזר לי שמקרקעים אותי קצת.

(היי מותק, אני מבין שלא נעים לך, אבל ממש לא נעים לי שאת מאשימה אותי ככה

או זה באמת מכוער, מתנצלת, אבל דיברנו על זה כבר, אני אשמח שלא נדבר על זה כל היום).

תודה נשמה!!דפני11

כן הבנתי שזה קצת נצרך...

גם אחרי סיפור הטפט אמרתי לו את זה. שהעצבים שלו לדעתי חסרי פרופורציה לאירוע שזה.

זה אומנם קצת הפסיק את הויכוח, אבל לא הרגשתי שהוא הפנים את זה באמת...

אני חושבת שברגע שאת מדברת עליוהמקורית
"יצאת מכל פרןפורציות" לעומת - לא היה לי נעים שהאשמת אותי, זה נחווה אצלו שוב כאשמה

התפקיד שלך זה לדבר עלייך ומה את מרגישה עם מה שהיה ועם ההתנהגות שלו. כל עוד את מכילה ומוציאה את עצמך מהתמונה או מדברת עליו רק - זה  מפספס את הנקודה שלך פה בעצם.

ומצטרפת לנכתב פה, את זהב לא פחות♥️

את צודקתדפני11

סבתא שלי היתה קוראת לזה "שפת האני"....

תודה על התזכורת❤️

בדיוק זה המקורית
תשמעי מאמי, את חמודה קודם כלבאתי מפעם

שאת מחליקה בחיים.

אם את אומרת שזה משהו שהשתנה נשמע כמו קלאסי קשור למילואים, מלחמה. אנשים על הקצה, עצבניים.

כן, קשוח לחיות לידם.

ואת צודקת שאת יכולה להיות מכילה אבל עד האשמה אלייך. לא לאפשר לזה לקרות. יכול לחטוף כריזה, אני אכיל... אבל להפיל את האשמה עליי ועוד בחוסר פרופורציה. לא. לא. אני לא שק חבתות.

כן יכולה להזדהות איתו שדברים קטנים יכולים לגרום לי לעצבים מוגזמים. חיבוק

בדיוקקקדפני11
הגדרת את מה שאני מרגישה 
בעלך מזכיר לי את עצמישוקולד פרה.

בגלל שאני יותר "פלואידית"- יותר יכולה ללכת לקראת ויותר מרגישה את האחר, וגם אין לי כמעט דרישות מהזולת

אז אני יותר רגישה לתחושות של ניצול או של מרמור.

כביכול אם הזולת רוצה משהו אני חייבת להיענות לו. בלי לבדוק אם רציתי בכלל. ויש תחושה של אשמה כבדה אם לא עשיתי.

כל ציפייה של האחר מכניסה אותי קצת ללחץ.

ויכול להיות שגם בעלך לא רוצה את הטפט

או שהוא רוצה להרגיש שהוא לא חייב לשים אותו. ושהוא חופשי להגיד לך לא. ואם הוא שם מתוך כפייה (גם אם פנימית ולא מצידך)- הוא ירגיש מרמור

ויכול להיות שהןא מרגיש שאפילו הבקשות של השכנים מחייבות אותו.

ואז הוא גם אשם כלפיהם שלא עזר.

או שהוא מרגיש אשמה ונחיתות כלפיי עצמו- אחרים נרתמו בכיף ואני לא. איזה מן בן אדם אני?

בקיצור הערך העצמי לא חזק דיו כדי להרגיש שלם עם הבחירות שלי.

לאנשים כאלה הכי טוב לפעול דרך מרחב ושחרור.

והרבה מחמאות וחיזוקים שהם טובים גם אם לא עשו כמו הציפייה מהם.

את מדייקת אותו בולדפני11

ממש כל מה שכתבת. ואני מודעת לזה.

ונותנת יםם של מרחב ושחרור. כנל על החיזוקים.

יש מצב שכשזה קשור אלי אני יותר מצפה/רגילה שהוא כן עושה.. ואז כשלא זה יותר קשה לי.

אבל אני באמת משתדלת המון לתת לו את כל הכבוד לומר שמשהו לא מתאים לו. ולכבד את זה.

חושבת שבאמת יש שיפור בנושא... אבל אולי גם בגלל הוא יותר כועס בזמן האחרון? מרגיש לי שזה גם חלק מהלהביא את עצמו כמו שהוא ולא לשמור הכל בפנים ולהיות מרצה.... ובכל זאת... אני מצפה שיגיד "לא מתאים לי" בענייניות ואולי גם נדבר על זה. אבל לא לעצבים לא קשורים...

טוב  מבינה שיש דרך ולמרות שהןא מושלם הוא כנראה לא. ואולי טוב שכך.....

ממש ממש מה שרציתי לכתוב לך מצטרפת לשוקולד פרהרחלי:)

על הריצוי והאשמה - בעלי היה ככה (עדיין אבל הוא כן הלך לכמה מפגשים עם מישהו והוא במודעות)

אני חושבת שמאוד מאוד משמעותי פה שלא תקחי עלייך את הבלאגן הפנימי שלו, אני הרגשתי תקופה ארוכה שאסור לי להביע רגשות של תסכול לידו כי ישר אפילו אם זה בדקות הוא נכנס ללופ ממש לופ מתגונן וכמובן גם מאשים ואין איך לעצור אותו.

עד שלמדתי כן לשים לב הרבה יותר לעיתוי אם אני באמת מעוניינת בשיח שיוביל לאנשהו ולעשות הרבה הקדמות, ועדיין אם הוא יוצא מפרופורציה וזה קורה לו בהחלט הרבה יותר בתקופות לחוצות - אני אומרת לעצמי ברור את ההפרדה - ועם הזמן גם הוא למד להגיד לי אותה בעצמו שזה לא שייך אליי וזה רק הוא שלא מסוגל להכיל כלום עכשיו.

אבל זה באמת אחרי הרבה זמן של עבודה דו צדדית.

בהתחלה הוא היה כמו דובי לא לא חחח , כל בקשה שלי הוא היה בודק עם עצמו אם הוא עושה את זה כי הוא רוצה - מטריף

אבל הבנתי שזה שלב ושמחתי מזה כי עכשיו אחרי התהליך הרבה יותר כיף ונעים איתו, הוא נותן והוא חושב מה הוא רוצה לתת ולשים פה ולא כי הוא מרגיש חייב.

(אצלם בבית לאמא שלהם היה רצון מאודדדד חזק ולא היה כדאי שהיא תצא לא מרוצה )  

אני כן אומרת בזהירות שאם אני הייתי מנסה בכח להימנע לגמרי מפיצוצים -לא היינו מגיעים למודעות והקרבה של היום -פשוט הייתי מתרחקת וזהו, ותסמכי עליו שאם הוא אדם טוב לב ורגיש כמו שאת מתארת הוא יעשה את שלו ויתקדם בעז"ה .

וזה שאת נותנת את הכבוד אין טוב מזה - יכול להיות שזה בדיוק מה שמאפשר לו להרגיש סוף סוף בבית להרגיש רגשות ולעשות שינויים בעצמו שלא היו מתאפשרים קודם . 

את מקסימה עם לב רחב מאודשוקולד פרה.אחרונה

זה עניין של ביטחון עצמי.

נדרשו לי הרבה שנים כדי להביא את עצמי לקשר. היה חי הרבה יותר קל להקשיב לבעלי ולהשתתף אתו בעולם שלו, מאשר להביא את עצמי.

גם כי לא ראיתי טעם בסתם לשתף כשהוא לא יכול לעזור לי (דברים מהעבר שלי)

וגם כי לא הייתי מספיק בטוחה שזה יעניין אותו.

היום יש לי כבר יותר ביטחון עצמי בקשר, כי גם פיתחתי יותר את העולם שלי, ואני מרגישה שיש לי עניין בתוך עצמי.

אבל פיתוח הביטחון העצמי זה מסע.

בתור בת זוג באמת להחמיא ולפרגן זה הכי חשוב. ככל שהוא יאמין שהוא חשוב לך, שאת מסתפקת בו כמו שהוא. שהוא כמו שהוא זה וואו, שהוא מספיק לך ואת אוהבת אותו-

הוא ירגיש יותר בטוח להביא את העולם שלו.

לאנשים שאין להם מספיק ביטחון עצמי ושלא עודדו אותם מהבית להגיד הכל בחופשיות, ולא שידרו להם קבלה עמוקה של מי שהם-

הנטייה הראשונית היא לברוח. לנוס.

האסטרטגיה הראשונה היא להדוף כל מתקפה על הסף.

גם אני כזאת. הודפת כל ביקורת ממני. כי המחשבה שאני פגומה בעיניו היא ממש קשה לי. זה נתפס לי כאיום על הבסיס, ולא כביקורת של מישהו שאוהב אותי מאוד, אבל בסה"כ רוצה שאתקן דברים קלים.

עם הזמן למדתי פחות לענות ויותר להקשיב. לא לפחד לשהות ברגש. לא לפחד להכיר בחסרונות שלי. להסכים לקבל אותם, ואותי כמו שאני.

הדיפת הביקורת היא מאוד מתסכלת עבורך, אני לגמרי מבינה, אבל זה נטו ממצוקה שלו. הוא כ"כ רוצה להיות מושלם עבורך, ורוצה להאמין שהוא יכול להיות מושלם עבורך.

בעיניו, אם הוא לא מושלם, אולי את תחפשי מישהו יותר מושלם ממנו... (שזה כמובן קשקוש, אבל ככה מדבר מוחצשל אדם כזה)

את נשמעת אישה מדהימהמתואמת

כתבו פה על אדם רגיש מאוד.

בתור אחת כזו - אני לא חושבת שזה הדבר היחיד שמציק לו. כלומר, יכול להיות שהוא אדם רגיש מאוד, אבל על זה התלבש משהו נוסף שמעצים הכול. (מצטרפת לרעיון שאולי זה קשור למילואים. זה בהחלט משהו שיכול להציף אנשים רגישים...)

כתבת שהוא לא יהיה מוכן ללכת לטיפול. אולי ביחד איתך הוא כן יהיה מוכן? ואם לא - אז אולי ללכת בעצמך לטיפול שיעזור לך בהתמודדויות איתו?

הרבה הצלחה, אישה יקרה❤️

איך אתן מנקות את כל חתיכות השומן שמצטברות מתחתבוקר אור

לכיור?

נירוסטה..

ניסיתי עם שיפוד אבל זה לוקח שעותת וגם לא מוציא הכל..

מה הכוונה מתחת לכיור?כורסא ירוקה
בסיפון? את יכולה לפתוח אותו בעיקרון (שימי דלי מתחת) אבל אין סיבה לנקות שם... 
מתחת לאיפה שהמים יוצאיםבוקר אור
נראה לי מגעיל וגם יכול לסתום את הכיור..
לשם יש חומרים ייעודייםעכבר בלוטוס

לתחזוקה ולטיפול

פותחי סתימות וחומרים לתחזוק

יש בסופר

זה לא מוריד הכל אבל גורם לזה שלא יהיו סתימות (חומר חריף מאוד)

יש בנוזל ויש באבקה ששמים עליה מים

אז בעיקרון הכל יורד למטהכורסא ירוקה

הדברים הגדןלים לרוב נשארים בסיפון אפשר לפתוח אותו ולנקות.

השאר נשטף לצנרת ושם הבעיה של הסתימות, אז כמן שעכבר בלוטוס אמרה, כדאי להשתמש בסודה קאוסטית. אנחנו משתמשים בנוזל מוכן שנקרא אינסטלטור נוזלי, זה קיים בסופר. אפשר גם להשתמש באבקה אבל צריך לערר עם מים ורק אז לשפוך פנימה, יותר התעסקות. וזה חומר ממש מסוכן עם הוראות שימוש שצריך להקפיד (גם הנוזל וגם האבקה) אז אני אישית מעדיפה פשוט להשתמש בנוזל. פחות כאב ראש.

לשפוך את זה פעם בחודש חודשיים אמור לשמור על הצנרת

שופכת פשוט בתוך הכיור?בוקר אור
תודה!
יש הוראות על האריזה, מניחה שזה קצת שונה בין חברותכורסא ירוקה

גם צריך לחכות לפני ואחרי.

תקני אחד ותעשי לפי מה שכתוב עליו.

ןחשוב לשתמש בכפפות

תודה, אבדוקבוקר אור
נדמה לי שקראתי שלא כדאי להשתמש בזה הרבהיעל מהדרום
לק"י

הגיוני שאם זה חומר חריף זה הורס את הצנרת.

תודה יעל! ראיתי באינטרנט שזה עם כלור,בוקר אור

פחות מתאים לנירוסטה 

לא ניסיתי דווקא את זה, אבל סנט מוריץ הוא קסםעכבר בלוטוס

לכל דבר שצריך להוריד

פוחדת על הכיורבוקר אור
וגם שלא יסתום לי אותו
שופכת אקונומיקה והכל פסול למאכל.חנוקה

בכל מקרה אם זה מקום שלא פותחים בשגרה אין צורך לנקות שם וגם לא לבדוק

זה לא בהגדרה של 'ידו מגעת'

(כל מה שצריך להבריג כדי לנקות עונה להגדרה הזו)

חח לא בשביל פסח כמובן, בשביל החייםבוקר אור
זה כבר לא יהיה היום בכל מקרה, רק אחרי פסח
אז חומר ייעודי כזהחנוקה

אינסטלטור נוזלי קוראים לזה

לחלופין להחליף סיפון לא עולה יקר

ב-sosעוד מעט פסח

אני מרתיחה קומקום.

עד שהמים רותחים שופכת סודה לשתייה בנדיבות, מעל שופכת הרבה חומץ, ומעל הכל את המים הרותחים.

ואח''כ סוגרת את הפקק של הכיור שכל האדים ישארו למטה (אצלי שני הכיורים עם אותו סיפון- אז את שני הפקקים יחד, שלא יברח האדים של הבשרי מהכיור החלבי).

זה בדרך כלל פותר את הבעיה לאיזה שבוע-שבועיים, עד שאני מספיקה לקנות 'אינסטלטור' (תכשיר נוזלי שופכים פנימה ופותר את הבעיה לבערך שנה קדימה)

לא קראתי תגובות, אבל ברעיון מסיר שומניםסטודנטית אלופהאחרונה
טבילה בשבת כשמתארחים😀טוט

איזה הזוי ומטורף זה נשמעעע

הרבה פעמים טובלת בשבת, אבל פעם ראשונה שאנחנו מתארחים. ניסינו לחזלש בעדינות אבל הבנו שמחכים לנו ממש ולא יתקבל יפה אם לא נגיע.

יש עצות ורעיונות לגבי איך לעשות את זה כך שלא ירגישו?

יש ילדים קטנים שיהיה מוזר להשאיר עם המארחים...

להתפלל על זהדפני11
לי קרו עם זה ניסים מעל הטבע חח פעם סיפרתי פה

מה לגבי ל את עם בעלך לתפילה והוא יקח את הילדים לגינה ואת תלכי לטבול ותחזרי זריז?

רעיון נפלא! איישם בעזרת השםטוט

סקרנת עם הניסים.

בעלי אמור להתפלל יחד עם המארחים אז יהיה חשוד אם לא יבוא איתם לתפילה, הקטנה שלי תפטפט בלי הפסקה בביכ, אז לא שייך להכניס אותה.

מספיקים לחזור מהמקווה לפני שהתפילה מסתיימת? אם לא זה ממש פדיחה שאגרום לסעודה להתעכב

ניסתי לחפש לך את השרשור, לא מצאתידפני11

כנראה כתבתי מאנונימי

אצלי מה שהיה בסוף זה שסיפרתי לחברה שגרה שם באיזור והיתה באותה שבת על המקווה

קבעתי להפגש איתה כאילו סתם עם הילדים והכל

היא שמרה לי על הילדים בגינה קרובה ואני טבלתי..

בעקרון אם את מנוסה בטבילות ליל שבת את יודעת שזה די זריז ומוקדם.. אם תגיעי מספיק מוקדם ואם לא יהיה עומס חריג את אמורה לחזור בזמן

אגב אני טיפה התעכבתי כי היה עומס במקווה והוא גם היה ממש רחוק מהמארחים אבל זה התקבל טוב כי "היה ככ כיף עם החברה שלא שמנו לב לשעון..."

תודהטוט
סיעתא דשמיא ואומץ היו לך
אכן היתה סיעתא דשמיאדפני11

וניסים מעל הטבע..

כבר מאוחר אין חי כח לפרט אבל זה היה משהו לא נורמלי

אפילו בעלי לא האמין שדברים כאלה קורים

מקפיצה לעוד רעיונותטוט
תזכורת קטנה שאולי תעזוררק טוב!
בשבת חוה"מ קבלת שבת קצרה יותר. אז יוצא שמי שהולך למנחה בכניסה שבת, יש זמן בביהכנ"ס שמחכים להמשך התפילה. בד"כ יש שיעור בזמן הזה. אולי בעלך יוכל לנצל את הזמן הזה לשמור על הילדה. 
זכרתי את זה, רק שטובלים אחרי צאת הכוכבים, לא?טוט
מרגע לרגע אני חושבת שזה לא היה חכם לעשות הפסק בלי לחזלש את ההתארחות
מחזקת אותך שאת עשית הכי נכון והכי טובנפש חיה.
אתם ישנים אצל המארחים ?אחת כמוני
אם בדירה נפרדת, אפשר שתגידו שאת נשארת "לנוח" אחרי הדלקת נרות..
כן...טוט
ה יעזור
וואי, ממש בהצלחה 🙏אחת כמוני
תבקשי מראש דירה...כובע לבן
שלא נוח לכם ככה.. הזוי?
יש להם יחידת אירוח שהיא חלק מהדירהטוט
מפנקת ממש, זה יהיה מוזר להתעקש על דירה אחרת, ואם אומר שאני יוצאת עם הילדים שלי לגינה גם הילדים שלהם יצטרפו🤪
לנסות לשאול רב על טבילה ביום השביעיכובע לבן
לפעמים מתירים... לא בכל הקשר אבל שווה שאלה
אני הייתי מחזלשת למרות הכלמדברה כעדן.אחרונה
כולל פתאום לא מרגישה טוב...

ואם נוסעים ויהי מה, אז לצאת כולם ביחד לתפילה עם הילדים, אחרי קבלת שבת (בחוהמ נראה לי מקוצרת) בעלך לוקח ממך את הילדים לטיול ואת הולכת למקווה. הוא משלים את התפילה בחדר ביחידות... 

אולי יעניין אותך