אל תצאו עלי
אבל אני רואה שחסר הרבה תמימות בתהליך. בסוף השכל שלנו מוגבל ואי אפשר לסמוך על החוכמה שלנו. שידוכים זה משמיים. יש אינספור אנשים שעשו הרבה חוכמות ובירורים ואחרי חתונה, אכלו אותה.
כשה' רוצה בשידוך הוא יכול לסנוור ולעוור את הבן אדם כדי שיתחתנו.
מה אפשר לעשות?
לסמוך על ה'. ה' מזווג זיווגים נכון? אז לקבל את זה. ללכת בתמימות, להפסיק עם הרשימות דרישות מפה ועד הודעה חדשה, לא להסתכל על הדברים התפלים, כבוד, ייחוס, מראה, מה אנשים יגידו.
להשתחרר מזה, בסוף אחרי חתונה זה רק אתם ביחד.
יכול להיות מקרה כזה, שבן אדם פוסל על ימין ועל שמאל ובסוף מצטער על מר גורלו ועולה לו ח"ו קושיות על ה' , למה מעמיד אותו בניסיון כזה?, ולמה הוא ח"ו מתעלל בו? וכן הלאה.
והאמת, שזה לא רצון ה',ה' חפץ שנתחתן, אז אולי הגיע הזמן שמצא מהקוביה שבנינו לעצמנו ונתחתן?
אולי נצא מהדעות הקדומות וכו'? מהדמיונות?
נעזור לעצמנו ע"י קודם כל תפילה בכוונה שנזכה להתחתן בקרוב וכו' ונתפלל על הכל ומצד שני, להבין שכל הצעה שמזדמנת לנו זה ה' מביא וניזהר ממש לא להוריד בקלות, אולי רק לנסות.
אני לא כאן לבקר או לשפוט ח"ו אבל קראתי קונטרס של המוהרוש בעניין וזה ממש חיזק אותי ועזר לי, אולי גם לכם.
המוהרוש גם כתב שברגע שבן אדם יהיה במקום כזה שהוא סומך על ה' ומקבל באהבה כל מה שה' יתן והכל בתמימות אז לא יעבור 24 שעות והוא ימצא את הזיווג האמיתי.
בהצלחה ממש(: