חשבתי על כמה כיוונים ללימוד זכות, מקווה שאולי אחד יכול להתאים אליכם.( ומקווה שלא הפרזתי ברעיונות, תדוני אותי לכף זכות😉כי בשבת שיחקנו משחק עם הילדים משחק של לימוד זכות בגלל הפסוק מהפרשה - "בצדק תשפוט עמיתך", אז נכנסתי לראש הזה)
קודם כל - לימוד זכות על עצמך- את בחודש תשיעי,אז כל דבר נראה הרבה יותר מעצבן ממה שהוא באמת,
לכן שהשכל יגיד לרגש- אל תשרוף עכשיו קשרים , זה לא זמן לנהוג לפי הרגשות.
לגביהם - לחשוב-אם זה היה אחותך,גם היית מתעצבנת ככה? לפעמים קשה לנו לקבל את זה שגיסים הם "אחים" , הלב מרגיש מרחק ( זה מאד הגיוני,כי אין לנו קשר דם איתם) ,
אבל באמת- הוא אח של בעלך,ואחים זה כן נורמלי שמחזירים מיכל ריק וכו'
ממש נראה לי הגיוני שהוא לא ימלא כשלקח מכם וכשבעלך יקח ממנו הוא לא ימלא לו.
התנהגות נורמלית בין אחים.
לגביך- ממה שכתבת נראה שזה נקודה רגישה אצלך שההורים עזרו לכם לקנות רכב,
ולכן את חושבת שהם "הרשו לעצמם" לבקש מכם.
האם זה באמת כך? אולי מהעיניים שלך כל סיטואציה שתקרה עם הרכב תוביל לפקעת רגשות מתוסבכת?
לי כקוראת מבחוץ זה נראה סיפור סתמי - הורים נחמדים,עוזרים לבן אחד,ובלי שום קשר-רוצים לעזור לבן שני ונותנים את האוטו שלהם כדי לעזור לבן הראשון שיעזור לבן השני.
ואם נמשיך את זה - עולם חסד יבנה - כל אחד עוזר במה שהוא יכול,למי שיכול, הם עוזרים לכם כשישמרו על הילדים שלכם כשתלכי ללדת ( זה ממש חסד , אני למשל לא לא מעיזה לבקש מחמותי עזרה כזו,) והם מוכנים בשבילכם להשקיע זמן וכוחות אז נראה להם ממש הגיוני לבקש מכם להשקיע בשביל מישהו אחר במשפחה.
כמובן שכל הנ"ל כתבתי במבט חיצוני ,לא בחודש תשיעי ובלי רגשות מעורבים של קשרים משפחתיים.
מקווה שבכל זאת אולי יכול לעזור קצת.
ושיהיה לך בשעה טובה 🌷