וואלק אין לי כוח. נראה לי שאני אומר את זה באנחה איזה 10 פעם ביום אבל אין מילים מדויקות יותר לתאר את המצב.
פשוט אין לי כוח.
רק סיימתי להתאושש עם השבר ברגל (וגם זה לא לגמרי), התחיל לי דיכאון. רק סיימתי פחות או יותר עם הדיכאון, התחיל הפסוריאזיס. מה, המחלה הזאת שהולכים איתה לים המלח? כן, בדיוק זאת, רק שזה התפרץ בתחילת החורף, וקר שם רצח. וגם עכשיו כשהתחמם, אין ממש התקדמות. עדיין אדום, עדיין מגרד, עדיין בכל מקום אפשרי בגוף, עדיין חצי מהפרצוף שלי אדום ומתקלף, וגם קו השיער היפה שלי הולך ונסוג. שוין, יופי זה לא הכל בחיים, ואני עדיין הכי יפה בעיר. אבל הסימפטום הבעייתי ביותר הוא: עייפות. עייפות בלי הפסקה, וכואב לי הראש.
ומה לנ"ו ולזה?
התשובה היא שאין לי כוח. אין לי כוח לחרוש אתרים, שגם ככה עושים לי בחילה. אין לי כוח להתחיל שוב להתקשר לשדכנים כשאף־אחד מעולם לא חזר אליי. אין לי כוח לכל הפו"פים והמיזמים המוזרים, כי זה לא באופי שלי. ואפילו אם היה לי כוח, המסע הרפואי הזה פשוט לא נגמר. אני פשוט כל הזמן במרפאה. איך בכלל עושים זוגיות ככה?
והאמת... גם אם לא כל זה, עדיין אין לי כוח. אין לי כוח להכניס אנשים לחיים שלי. אני לא אוהב לדבר, אני לא אוהב לצחוק, אני לא רוצה לא אהבה ולא קירבה. זה לא מעניין אותי. לא רוצה להיפתח, לא רוצה לחלוק, לא רוצה לשתף, לא כי אני מפחד ממשהו (מה כבר יכול לקרות?), פשוט אני לא רוצה. אני גם לא רוצה להיות פרויקט טיפולי של עו"ס-wife. ואני גם לא רוצה להפוך לאחד מאותם שרשורים עצובים ב"נשואים טריים", או שאלות זוגיות מדכאות ב"אקשיבה".
אבל פועל יוצא: החיים פשוט תקועים. הייתי רוצה לראות את החיים זורמים לאנשהו, מתקדמים לאנשהו, ולא חודשים חולפים במעגליות מדכאת. ואני גם אוהב ילדים. הייתי רוצה לראות את הבת שלי הולכת לבית הספר, הייתי רוצה ללמד את הבן שלי קריאה בתורה. טוב, אלה חלומות רחוקים, אבל לכל הפחות, הייתי רוצה לראות משהו זז.
אבל אין לי כוח להזיז. אין לי מוטיבציה. אין פשוט בשביל מה. לפני כמה שנים הייתי כל־כך לחוץ לצאת מהבית, לבנות קריירה, לאסוף כסף, שיסתכלו עליי ביראת כבוד, ליהנות ממסעדות משובחות, לראות עולם, ללמוד דברים חדשים, לבלוע את התורה. אבל עכשיו אני פשוט רוצה לחזור לישון, כי ממילא אני תקוע בסמסרה הזאת עד להודעה חדשה, שתבוא אולי בעוד מיליון שנה.
תודה לכולם, אין צורך במחיאות כפיים, כן, שוב תודה.

שתמיד עלתה לו בחילה מהשירים האלה ותמיד שמע בעיקר לועזי ולא ירד לפשוטי העם