מסכן ביבי, מסכן גלנט. ממש לא מגיע להם.אוהב העם וא"י 3
גם אם הם היו נכנעים כמו מה שהשמאל ייעץ לעשותכְּקֶדֶם
עדיין האג היו מוצאים במה להאשים אותנו.
אנטישמיות. אין חדש תחת השמש.
ולפחות ביבי לא ככ נכנע ללחצים והקשיב לרצון העם "ההזויים'
“רצון העם״????אוהב א״י והעם 4
לא חושב שאחרי השביעי באוקטובר יש מישהו שסומך על הממשלה המופקרת הזאת והעומד בראשה.
אדרבה בו נלך לבחירות ונראה.
רחמים על הקפלניסטים.איתן גיל
ניסו כמעט הכל כדי ליירט את נתניהו, פוליטית ופיזית, ולא צלח.
ועכשו הגיעו להאג.
אם יצלח להם, יש מצב שנתניהו יהיה ראש הממשלה האחרון של מדינת היהודים.
יכול להיות שיעמידו קנגורו כמינוי זמני לפני מסירת המפתחות לנשיא פלשתין.
תודה קפלן.
״מהשם מצעדי גבר כוננו״….אוהב א״י והעם 4
…..באמת רחמים על ביבי ובמיוחד על שרה.
אך הגענו למצב בו איש שפל כמו סינוור שמנהיג רוצחים , אנסים וחוטפי ילדים בני שנה
ואיש כמו ביבי שבכל זאת הוא מנהיג העם היושב בציון מוזכרים בכפיפה אחת כרוצחי עם.
אז זאת התאוריה החדשה:
הקפלניסטים הם שגרמו לעסק הזה.
לא יאמן איך אתה מסובב את הדברים.
הקפלניסטים מכרו את המהלך הזה להאגאיתן גיל
Take it or leave it
חאחס עם הדמגוגיהכְּקֶדֶם
רצון העם זה מלחמה יסודית בעזה זו עובדה
אתה והשמאלנים האחרים הם מיעוט שבמיעוט פשוט עושים הרבה רעש.
בהאג צוטטו חברי כנסת מהמגזר….אוהב א״י והעם 4
… אין לכם שום תגובה רציונלית למצב ואתם מונעים רק מתסכול שנובע מכך שהגישה ״ימין על מלא״ בתכלס רק מורידה אותנו שאולה.
המצב ילך ויחמיר כל עוד ביבי , הליכוד והמגזר יהיו בשלטון. אני מקווה שהרבה אזרחים ליכודניקים וכן מנהיגי המפלגות החרדיות עושים חשבון נפש . אחרת המדינה הזאת הולכת פיפן.
אגב מלחמה יסודית בעזה היתה רצון כל עם לאחר השביעי באוקטובר. אל תנחס את זה רק לימין. הניהול הכושל של המערכה זה ״לזכות״ שוב ההנהגה שאתה כל כך חושק בקיומה.
ממש אכפתלי מה האינטישמים האלה אומרים בהאגכְּקֶדֶם
עכשיו זה אכפת לביבי ושרה.אוהב העם וא"י 3
אתה אובססיביכְּקֶדֶם
אני חרד. קנאות ומשיחיות....אוהב העם וא"י 3
.... גרמו לחורבן הבית. רבי עקיבא הכתיר את בר כוכבא למלך משיח והביא עלינו את השם פלסטינה
שנדבק לארץ ישראל עד ימינו.
לאחר השואה באה לנו סןף סןף התקומה וב67 היה לנו ישועה ומאז 1977 אנחנו רק בירידה.
ואתם ממשיכי ההרס העצמי הזה וחבל.
אתה מסתכל על המקל ולא על היד המכהכְּקֶדֶם
געוואלדאחו
גם עד 1977 לא היינו חזקים…אוהב א״י והעם 4
…. ביראת שמיים בארץ ישראל ובכל זאת הצליח לנו.
אנחנו נענשים זה ברור ואני מסכים שהערבים זה המקל אבל לדעתי הסיבה הפוכה לגמרי. זה לא ענין של רוחניות זה ענין של דרך ארץ. יש יותר הפקרות פחות תמימות יותר שנאה פחות אחדות.
אם פעם המפדל יכל להיות בממשלה עם מפם היום שני הצדדים ממש לא מסוגלים לראות בעיניים אחד את השני והעם נבוך.
ברגע ששלמות ארץ ישראל היתה הדבר המרכזי מחד והחזרת שטחים תמורת שלום מאידך התחלנו להתברבר.
לגלאנט בהחלט מגיע, מידה כנגד מידההסטורי
וכראש המערכת, גם לנתניהו שמינה את גלאנט ולא מרגיע אותו, יש אחריות לפשע הזה.
קישקוש…אוהב א״י והעם 4
…העונש הוא לכל מי שהאנשים האלה מיצגים פוליטית בפרט ולכל מדינת ישראל בכלל.
בושה וחרפה שהגענו למצב בו איש שפל כמו סינוור שמנהיג רוצחים , אנסים וחוטפי ילדים בני שנה
ואיש כמו ביבי שבכל זאת הוא מנהיג העם היושב בציון מוזכרים בכפיפה אחת כרוצחי עם.
הבנת הנקרא🤦♂️ (לא מתרגש שהפרתי את החרם והגבתי לךהסטורי
ברור שאין הצדקה אמיתית לצוים הללו (וגם אין להם שום קשר לסמוטריץ' ובן גביר, כמו שקשקשת בהתחלה), זה נטו אנטישמיות של בית הדין הבנלאומי.
כל מה שכתבתי, זה על ה'לא מגיע'.
לגלנט, שחתום על צווי מעצר בלי טענה, בלי אשמה ובלי שום הליך הוגן עם אפשרות להתגונן, לעשרים ושבעה ממיישבי הארץ, בהחלט מגיע, מידה כנגד מידה, מעצר לא הוגן.
מתי תפסיקו לדבר מפוזיציה ותסתכלו…אוהב א״י והעם 4
… נכוחה על המצב. במבחן התוצאה אתה חושב שממשלת הימין על מלא מתפקדת כהלכה?
ואל תספר לי שזה יכול להיות יותר גרוע ושאין אלטרנטיבה.
שנינו אני מקווה חרדים לשלום המדינה דבר שהוא לא מובן מאליו לאחר השביעי באוקטובר ודרך ניהול המלחמה הזאת.
איך כל מה שכתבת בהודעה הזאת קשור לנושא השרשור?הסטורי
למשל אני נגד מדינה פלסטינית כמוך….אוהב א״י והעם 4
… אבל בוטח בשם שהוא יקשה את לבם של אוייבנו כדי שזה יקרה (ככה זה היה בעבר) ולכן אני כמו רוב המפלגות הציוניות לא שם את ארץ ישראל על ראש שמחתי.
אתה ושכמותך שמים את ארץ ישראל על ראש שמחתכם וכל מצב אבסורד כמו ניהול מלחמה משווע לא נוגע לכם כל עוד המגזר נמצא בעמדות כוח. אגב ככל שאתם מעלים את ארץ ישראל על ראש שמחתכם אנחנו משיגים את ההפך אפילו סמוטריץ התחיל להבין את זה. לכן אי אפשר לנהל אתכם דיון רציונלי על שום דבר. רק השמצות והכפשות וזה חבל.
עדיין זה לא קשור לנושא השרשורהסטורי
לא יודע איפה מצאת בדברים שלי השמצות והכפשות. אתה משמיץ ומכפיש אותי בלי שום סיבה וטעם.
לגופם של דברים, כלומר לגופו של נושא השרשור (שרק בגלל חשיבות הדברים הפרתי את החרם על הפורום הזה)אני עומד על טענתי.
בהודעת הפתיחה טענת שלא מגיע לגלנט, אני עומד על כך שמגיע לו. מגיע לו מעצר לא מוצדק - מידה כנגד מידה על כך שהוא שלח עשרים ושבעה אנשים טובים למעצר לא מוצדק.
אתה ושכמותך ״מחרימים״ את האתר….אוהב א״י והעם 4
…. פשוט בגלל תסכול. קשה לכם לעקל את העובדה שממשלת ימין על מלא הביאה אותנו עד הלום ובגלל גאווה קשה לכם להתבטא. אם ממשלה אחרת היתה באותו מצב הפורום היה מפוצץ בשרשורים. זאת האמת לאמיתה.
אפילו התבטאות של סמוטריץ : ״מדינה פלסטינית קרובה מאי-פעם" לא עושה לכם את זה.
פתאום אתה מחפס מידה כנגד מידה.
אתה לא חושב שכל היסורים שכולנו עוברים מרגע שהממשלה הזאת קמה מהפלגנות, הקצנה אנטי דתית, לבנוניזציה ביהודה ושומרון , השביעי באוקטובר, ולבסוף ההתנהלות של המלחמה הזאת זה מידה כנגד מידה?
האבסורד בכל זה שהטבח הכי גרוע שקרה לנו במשך יותר ממאה שנות ציונות
מביא את סמוטריץ ( והוא לא טפש) למסקנה שמדינה פלסטינית קרובה מאי-פעם.
כמו שנאמר: ״ מהשם מצעדי גבר כוננו״
ומה אתה מציע ברמה הפרקטית לאזרח הפשוט?אחו
אם הוא הוגן ולא מדבר מפוזיציה שיתמוך…..אוהב א״י והעם 4
ואז מה יקרה?אחו
לפי התוצאות נדע באמת מה רוצה העם….אוהב א״י והעם 4
….אני לא מאמין ומאוד מקווה שהתוצאות לא יהיו חצויות ואם כן
אז השם ישמור.
OKאחו
נניח שביבי נבחר שוב, מה השתנה? האם הצד השני של המפה יקבל את זה, כמו שהוא קיבל את הבחירות האחרונות?
נניח שביבי לא ייבחר שוב, איך בדיוק תיראה המשך המלחמה?
ואם, כלשונך, יהיה תיקו (ואולי ניכנס גם ללופ של בחירות כמו בזמנו)... זה שווה את הסיכון?
אחרי השביעי באוקטובר.....אוהב העם וא"י 3
....אם ביבי יבחר הוא לא ילך עם הציונות הדתית
החרדים יתפקחו ולא יצטרפו לממשלת ימין על מלא.
הימין הקיצוני כפי שהוא משתקף בציונות הדתית בהנהגת בן גביר וסמוטריץ
יקבל אולי יותר מנדטים אבל ישאר באופוזיציה.
אם הוא לא יבחר כניראה שנסתפק לשבת על ציר פלדלפי ונתרכז
בהחזרת החטופים חיים או מתים. נצחון מוחלט ידחה להזדמנות אחרת שברור שתגיע.
התפקחות החרדים תמנע תוצאת תיקו.
אל תשכח אידיאולוגית לחרדים אין חשיבות לשלמות ארץ ישראל
וכן זה שווה את הסיכון. יותר גרוע לא יכול להיות.
השאלה אם הצד השני יקבל את התוצאה נוגעת גם לאנשי המגזר
שכבר הוכיחו שהפה הגדול שלהם סיבך אותנו מספיק.
ובכןאחו
אני בספק אם ביבי לא ילך עם הציונות הדתית באמת זה לא נראה לי תרחיש סביר אבל קטונתי.
כנ"ל לגבי חרדים אין להם סיבה לשבת לא באופוזיציה ולא לתמוך בממשלה אלטרנטיבית
אבל כוונתך היא שהוא לא יצליח להרכיב ממשלה?
עכשיו, בתסריט השני, מה שיקרה זה פשוט מאוד
יחתמו על עסקת כניעה שבה חמאס חוזר לשלטון ומשקם את יכולותיו
וכמובן הופך להיות מדינה מוכרת כי כל העולם תומך בזה
"הזדמנות אחרת שברור תגיע" אם לא הגיעה עכשיו למה שתגיע אחר כך?
כאילו באמת נניח עכשיו ביבי מפסיד בבחירות מי שנבחר זה גנץ לפיד שות'
איך בדיוק המציאות במדינת ישראל הופכת להיות טובה יותר חוץ מלכמה עשרות חטופים
סליחה אבל ערכתי את התגובה שלי מחדשאוהב העם וא"י 3
עדיין לא הבנתיאחו
איך ממשלת השינוי תביא תוצאה יותר טובה
כאילו, להיכנע לחמאס ולהקים מדינה פלסטינית אפשר לעשות כבר עכשיו
פשוט אני לא מבין במה זה טוב
אני באמת לא מבין איך לפיד ושות' ישימו אותנו במיקום אסטרטגי טוב יותר באמת אשמח אם תסביר לי לעומק
הכניעה לחמס נעשת מזמן....אוהב העם וא"י 3
...לא ברור לך שהספקת הביטון והדולרים בגלל ההנחה המטופשת
שחיזוק החמס והחלשת הרשות תגביר את אחיזתינו ביהודה ושומרון
פרושה כניעה??????? ואולי גם על העובדה הזאת אתה מתכחש???
יותר זה לא יקרה.
אני חושב שסוף סוף נישם מדיניות חדשה של החלשת חמס עזה וחיזוק
הרשות ונזכה להנציח פירוד בתוך אויבנו ושלום על ישראל.
את זה אפשר לעשות רק אם המגזר יהיה באופוזיציה וישב בשקט.
אולי כדאי שנזכיר באיזו ממשלה הועברו 40 מיליארד.ימח שם עראפת
ומי הוסיף אשרות כניסה לפלסטינאים מעזה ויו"ש.
ניחשתם נכון, לפיד ובנט
יפה מאודאחו
לא אמרתי שביבי ושות' צדיקים גדולים. אלא, שמבין החבורה הנוכחית, נראה שהם היחידים שמדברים על ניצחון והכרעה, במקום התקפלות עם זנב בין הרגליים.
יו"ש הוא בשליטה ביטחונית ישראלית. גם שטחי A אין בעיה להיכנס ולעשות מה שצריך. ואפשר לעשות גם הרבה מעבר לזה, אם רוצים.
החלשת הרשות תגרום לחיזוק החמאס, רק אם יווצר וואקום שלטוני, במובן של מערב פרוע (כמו עזה), לא תחת שליטה ביטחונית ישראלית.
חוץ מזה, הרשות גם ככה מתפוררת. אין לה תמיכה עממית. אולי אם היטלר היה הנשיא שלה, היו יותר תומכים בה.
בכל־מקרה, אני לא מבין, אנחנו נשואים להם או משהו?
בין אם זה חמאס או רש"פ, שתי הישויות האלה תומכות במוצהר ובמעשים בטרור, מממנות טרור, מבצעות טרור, מחנכות לטרור, החזון האולטימטיבי שלהן הוא מדינה אחת לעם אחד, אנחנו חייבים להן משהו? הן עוזרות לנו במשהו?
אם רוצים אפשר ליצור מציאות חדשה זה באמת לא מופרך פשוט צריכים לעשות צעדים לא פשוטים. אם הסינים הצליחו בשינג'יאנג ובטיבט, והרוסים בצ'צ'ניה, סימן שאפשר.
בכל־מקרה, אתה מדבר על רשות־לא־רשות.
"מפלגות השינוי" בעד הפסקה מיידית של הלחימה תמורת שחרור (כנראה רק חלק) מהחטופים, נסיגה מהרצועה וכינון מחדש של שלטון החמאס. אין איך לכבס את זה. אני לא יודע איך זה תורם לביטחון המדינה.
הנה הכותרת האחרונה:
גורמים בחמאס אמרו לעיתון א-שרק אל-אווסט כי הקווים האדומים נותרו בעינם והם הפסקת המלחמה, נסיגה מלאה של צה"ל ושחרור מחבלים כבדים מהכלא הישראלי.
אז מה אומרת "עסקה בכל מחיר" ו"עכשיו" שמפמפמים לנו? בדיוק את זה. טקטית, זה אולי יציל כמה עשרות אנשים. אסטרטגית, לא הבנתי במה זה טוב.
בשביל החטופים צריך להפסיק את הלחימה..אוהב א״י והעם 4
…אין ברירה . ראית את החרדה בעיניים של התצפיטניות.
אם רוב העם נגד זה אז זה רוע לשמו.
תשמע עם כל כמה שזה עצובאחו
עבר עריכה על ידי אחו בתאריך ט"ו באייר תשפ"ד 15:16
אי־אפשר למכור את המדינה בשביל כמה שבויים
לא ככה מתנהלים מול ארגוני טרור
אתה מבין איזה תקדים מטורף זה, שרק בזכות כמה עשרות חטופים, אחד מארגוני הטרור הכי אכזריים בעולם אשכרה קנה לעצמו תעודת ביטוח? אשכרה מקפל מדינה גרעינית?
שחרור המחבלים זה למכור את החיים של כל הילדים והילדות שיירצחו בעוד שנה, שנתיים, שלוש, עשר שנים
להחזיר את שלטון החמאס ברצועה זה למכור את החיים של תושבי עוטף עזה
זה כמובן קל לכתוב "עסקה בכל מחיר" ממגדל השן, כשאתה לא מטווח 24/7 עם התראה של 3 שניות בערך, ואומרים לך שאתה עומד לחזור לזה
אם אפשר לשחרר אותן דרך עסקה הגיונית (כסף, כרטיס טיסה לתוניס לבכירי חמאס), או במבצע צבאי, לבריאות
אחרת, לא ככה מנהלים מלחמה
אכן רוב העם חושב ככה מה לעשות
זאת תפיסה מוסרית קצת אחרת שנובעת גם מערכים מוסריים ואישיותיים קצת אחרים
עריכה 2: "רוע לשמו", תגיד לי, אלה ששכלו קרובי משפחה בגלל עסקת שליט, מדברים מתוך רוע לשמו? משפחות חטופים שמעדיפות את האינטרס הלאומי, מדברות מתוך רוע לשמו?
מחילה אבל על זה בדיוק....אוהב העם וא"י 3
...יש פסוק בקהלת:
וְע֥וֹד רָאִ֖יתִי תַּ֣חַת הַשָּׁ֑מֶשׁ מְק֤וֹם הַמִּשְׁפָּט֙ שָׁ֣מָּה הָרֶ֔שַׁע וּמְק֥וֹם הַצֶּ֖דֶק שָׁ֥מָּה הָרָֽשַׁע:
הממשלה והצבא פשלו ועדין מפשלים הגדול.
העזתים קבלו מקבלים ויקבלו מכות עוד ועוד.
מצידי שיקחו שיקחו את כל האסירים הבטחוניים וישימו אותםעל הגדר ויגידו לחמס
החזירו את כל החטופים ותקבלו את כל האסירים שלכם. בנתיים יתנו להם דרך הכלובים
הזמניים לאורך הגבול רק לחם ומים. לא נשחרר אף אחד עד שאחרון החטופים יחזור.
לא צריך קטרים, מצרים,משא ומתן ומשלחות למיניהם.
וזה בדיוק מה שיעשו לפיד ושות'?אחו
ואתה חושב שזה יזיז לחמאס?
אתה ממשיך עם השמצות חסרות כל בסיסהסטורי
לא מגיע לו ולביבי כמובן….אוהב א״י והעם 4
אז אני עומד על כך, שלשר ביטחון ששלח למעצר מנהליהסטורי
והחרם על הפורום, לא קשור בכלל לדמיונות שלך, אלא למדיניות הנעילות כאן. מוזמן לחפש אחורה.
פורום זה להשמיע דעות שלא מקובלות עליך. תתמודד.אוהב א״י והעם 4
לא על הדעות דיברתיהסטורי
גם אוויל מחריש חכם יחשב. (משלי יז' כח')ימח שם עראפת
מקובלנו מפי חז"ל שאין סומכים על הנס, שנאמר: "לא תנסו את ה' אלהיכם" (דברים ו' טז').
לפיכך, אין לך שום רשות לסמוך על כך שיקשה ה' את ליבם.
זאת ועוד, כבודו שוכח שישנן מצוות הכתובות בתורה, ואחת מהן היא להוריש את הגוי היושב בארץ, ולא לתת להם חניה בקרקע, לפיכך, אם כבודו אינו שם את ארץ ישראל על ראש שמחתו, אולי כבודו רפורמי, הסובר שבכלל היום ה' רוצה שנגור באוגנדה ולכן עלינו להגר לשם תיכף ומיד ולרקוד סמבה עם ג'ירפה, כי לשיטתו ודאי שקוף יודע לרקוד, אלא שיש עניין בפרסומי ניסא ולכן ג'ירפה עדיף טפי, דהא אמריקאים יודעים מה זה ג'ירף, אבל לא יודעים מה זה קוף דבעוונותיהם אומרים מונקי, ולכן עלינו לרקוד דווקא עם ג'ירפה.
ואם כבודו אינו רפורמי, הרי בודאי יבין שעליו לשים את ארץ ישראל על ראש שמחתו, שזוהי מתנת אלוקים ועלינו לשמור עליה ולא להפקיר אפילו שעל, (בהברה יידישאית מובהקת ונפנוף יד
אפילו חוצי שעל!
על כן ידידנו המכובד בודאי ישמח ויעלה את ירושלים על ראש שמחתו.
אם ב48 לא היינו סומכים על הנס....אוהב העם וא"י 3
....לא היתה הכרזת העצמאות ולא היתה לנו מדינה. כנל לגבי 67.
אותי מדאיג שגם סמוטריץ מבין שבמצב הנוכחי מדינה פלסטינית קרובה מאי-פעם.
הו, אמור נא לי מי סמך על הנסימח שם עראפת
אני לא בטוח שהאירוע בהאג מובן לכולםאיתן גיל
מדובר בדרישה לצוי מעצר נגד נתניהו, גלאנט, ועוד שלושה בכירי חמאס.
בפועל מדובר בדרישה נגד נתניהו, בעוד יתר השמות הם מטעמי "איזון". כל אחד יכול להבין את זה.
ההחלטות בקבינט המלחמה התקבלו פה אחד, כולל גנץ, ואייזנקונט, אבל שמותיהם נעלמו אולי בגלל הודעתם המוקדמת של השניים על פרישה מהממשלה.
בקיצור, אפס משפט, ומאה אחוז פוליטיקה.
..צילה.
מה בדיוק הזוי בסמוטריץ???
אענה לך למרות שהשאלה לא הופנתה אלי.איתן גיל
הוא יושב בממשלה ומנהל ממנה מלחמת חורמה נגד חרדים בעצת ידידו בעבר ובהווה נפתלי בנט.
כשמזכירים לו שהוא חתום על הסכם קואליציוני להסדרת מעמד תורתו אומנותו, הוא משיב שהתנאים השתנו... חחחה.
האמת, גם ידידו חתם על מכתב לא לשבת בקואליציה עם לפיד.
סמוטריץ' הוא כמו זה שדרש פטור מתשלום משכנתא כי התנאים השתנו, כי פיטרו אותו מהעבודה.
בהערת אגב, לא שמעתי ממנו דרישה/ הצעה לגייס ערבים לשרות לאומי למשל.
לקח לי זמן להבין אם דיברת על סמוטריץ'צילה.
אין שום קשר בין מה שאמרת לבין המציאות.
בואו נתחיל להפריך
א. סמוטריץ' לא מנהל מלחמת חורמה נגד החרדים. הוא מעריך אותם מאוד וחולק עליהם בכבוד בחלק מהנושאים. הוא חושב שהם צריכים להתגייס לצה"ל אך מאמין שצריך לעשות זאת ביחד איתם ולא נגדם.
ב. מאז שבנט גנב את קולות הימין ונתן אותם לשמאל, עד כמה שידוע לי לסמוטריץ' קשה איתו. (ותזכר איזה מילים חריפות הוא אמר עליו בזמן שהיה ראש ממשלה)
ג. בקשר לערבים, כל עוד הם לא נאמנים למדינה ממש לא כדאי לגייס אותם לשירות לאומי למשל. לסמוטריץ' יש תוכנית שנקראת "תוכנית ההכרעה" שאם יממשו אותה ישארו כאן רק ערבים שנאמנים למדינה היהודית ומוכנים לחיות תחתיה בשלום. אח"כ יהיה ניתן גם לגייס אותם לשירות לאומי.
חוץ מלדבר תני לי דבר אחד טוב שסמוטריץ עשה.....אוהב העם וא"י 3
?????אוהב א״י והעם 4
נכנסת לקישור?ברגוע
כן. מה הקשר לסמוטריץ?אוהב א״י והעם 4
...ברגוע
הוא זה שדוחף לבניה ביו"ש ולאישורים של ההתיישבות הצעירה.
שלום עכשיו בעצמם יודעים את זה ולכן "מאשימים" בעיקר אותו.
תראה זה שוב עזרה מגזרית , אולי חשובה…..אוהב א״י והעם 4
בניה ביו"ש זאת עזרה מגזרית? נו באמתברגוע
אני באמת ניטרלי בנושא אבל....אוהב העם וא"י 3
הוא פשוט עובד בשקטצילה.
בלי לעשות המון רעש מסביב שיוסיף לו מנדטים
אם זה לא היה עצוב זה היה מצחיק.אוהב העם וא"י 3אחרונה
"הוא זה שדוחף לבניה ביו"ש ולאישורים של ההתיישבות הצעירה.
שלום עכשיו בעצמם יודעים את זה ולכן "מאשימים" בעיקר אותו."
זה בטח בלי לעשות המון רעש אבל לעזור לציבור הבוחרים שלו.
כן סמוטריץ', שמענו עליואיתן גיל
הוא אוהב חרדים בתוך פיתה, או בצלחת ליד אורז.
הוא ובנט הם כמו סוכר וכפית, אי אפשר זה בלי זה וגם להיפך.
הוא בעט באיתמר וברב רפי, וחבר לבנט. כעבור זמן בעטו ביחד באיתמר וניטרלו את הרב רפי.
בהמשך דרש מבנט ארבעה מנדטים מתוך עשרת הראשונים, אבל בנט למרות הידידות שביניהם, היה מוכן לשלושה בלבד ועל רקע זה נפרדו דרכיהם, לכאורה.
סמוטריץ' הוא סמוטריץ' הוא סמוטריץ'... לבית היהודי נכנס כסרח עודף של בנט, ואחר כך ברשימה אחרת, כסרח עודף של הרב רפי, ובבחירות האחרונות- כסרח עודף של איתמר. את התחכום הפוליטי אכן אי אפשר לקחת ממנו, באמצעותו סחט מאיתמר את המקום הראשון ברשימה שלישית או רביעית או חמישית... מי זוכר, ואגב, גם מנדט אחד יותר מאיתמר.
ברי לכל בר בי רב שלכנסת הבאה שוב הוא לא ירוץ ברשימה עצמאית.
בכל הסקרים שמתפרסמים חדשות לבקרים הוא מדשדש פעם מעל אחוז החסימה ופעמיים מתחת.
שומר נפשו ירחק מסמוטריץ'.
^-^ימח שם עראפת
וחרדל בפיתה זה באמת מגעיל.
פייגלין לא מרפה: בלי תיק בטחון אני באופוזיציהאיתן גיל
הסיכוי שנתניהו יתן לו את התיק הוא אפס מוחלט, ולא סביר שמאיזנקוט בדווקא הוא יקבל את מבוקשו.
בלי פייגלין אין קואליציה אפילו לשיטת פילבר.
צודק איפוא נתניהו שמעוניין, לכאורה, בממשלה עם איזנקוט.
הכל שאלה אם ד"ר לריסה עמיר תסכים לשבת עם נתניהואריק מהדרום
היה כבר מי שהציע אמש לא לספור אותו בגוש הקואליציהמרדכי
בס"ד
הוא כמובן לא יקבל את תיק הביטחון (גם אחרי הפיצול הוא נותר עם מנדט אחד או שניים ביום טוב), אך עם זאת אני לא חושב שעד שהוא הצליח להתקרב שוב לכנסת, הוא יחסל את זה פעם נוספת בגלל התנהלות לא חכמה ושל אגו (מה שהכשיל אותו בעבר). לכן השאלה האמיתית היא כמה הוא הבין מה הכשיל אותו והוא בא לעבוד שונה הפעם, או שהוא נשאר ראש בקיר ואז באמת תסתיים הקריירה הפוליטית שלה.
עם חברי כנסת בודדים "מורדים"משה
אפשר לנהל מו"מ. זה קרה בעבר בממשלות 61. כך למשל אברהם נגוסה דאג לכך שיעלו עוד כמה פלאשמורות תמורת כל מיני הצבעות.
הוא היה בתוך הליכוד, היו נגדו מנופים סיעתייםהסטורי
ועדיין. פייגלין עצמאי.
כן אבל פייגלין גם ירצה לקדם דבריםמשה
אני מקווה לפחות. אז הוא יסחט קצת את התקציב כמו כל חבר כנסת (למרות שזה נגד המצע שלו). זה התקווה.
וכל זה עדיין לא משתווה לתפקיד שר הביטחוןמרדכי
ברור שלא יתנו לוהסטורי
השאלה היחידה היא אם הוא התבגר (פוליטית), אני בהחלט חושש שלא...
כמובן, זו הייתה תגובה לתגובה של משה שעשה השוואהמרדכי
בס"ד
אני רוצה להאמין שעצם האיחוד, כבר מסמל נקודה של התבגרות. נמתין 40 יום כדי לגלות מה הלאה.
השאלה היחידה היא תרבות שלטונית.איתן גיל
כמו שלא משליכים קליפת בננה ברחוב, כך לא דורשים שר בטחון עם מנדט וחצי, וראש ממשלה עם ששה מנדטים.
קוראים לזה גם: תקינות פוליטית. מה ששנוא עליך אל תעשה לחברך.
אם נתחיל עם 'תרבות' ומה ששנוא, לא נסייםהסטורי
ונתניהו לא יצא יותר טוב מאחרים...
הפתרון הפשוט והדמוקרטי, הוא ביטול אחוז החסימה - מה שיגרום שלמפלגה הגדולה יהיה יותר אפשרויות ולא כל מפלגה תחזיק את השלטאר.
לא אצלנואיתן גיל
בעבר הלא רחוק, שותפה קואליציונית לא היתה מעיזה אפילו לחשוב על אחד משלושת התיקים המרכזיים: בטחון, חוץ, ואוצר, והיום כל ממזר מלך, ומפלגה עם ששה מנדטים מעמידה ראש ממשלה מטעמה, וכל ח"כ בודד יכול שיהיה לשון מאזניים, ועוד בטרם נבחר דורש לעצמו את תיק הבטחון.
לו היו לנו שתי מפלגות גדולות עם 50 מנדטים כל אחת- ניחא, אבל במציאות שלנו שהמפלגות הגדולות עם 25 מנדטים כל אחת, וצריכות לנהל משא ומתן עם שבע מועמדות, וכולן מתחרות על אותם תיקים, זה מצב לא נורמלי.
והנה אתה ברוב חכמתך מציע לבטל את אחוז החסימה, ולחשוף את המועמד להרכיב ממשלה מול מציאות ריאלית של ניהול משא ומתן עם 30!!! סיעות.
יש גבול לכל תעלול.
התיקון הנדרש הוא להעלות את אחוז החסימה ל- 5, ובהמשך ל- 10 אחוז. בתרחיש כזה יהיו לנו לכל היותר 12 מפלגות בכנסת, וגם זה די והותר.
וכן יש לחייב כל רשימה מתמודדת שלא נבחרה לכנסת היוצאת להפקיד סך 10 מיליון ש"ח במזומן שיחולטו לטובת המדינה אם היא לא תעבור את אחוז החסימה.
במציאות של היום, מצביע נכנס לקלפי, ורואה לנגד עיניו מגש עם 45 פתקים, ולא מוצא את ידיו ואת רגליו, ומצביע למפלגה שהאג'נדה שלה קוטבית לעולמו הפנימי. זה חייב להפסק.
העבר הזה היה, כשאחוז החסימה היה הרבה יותר נמוךהסטורי
וממילא היו יותר מפלגות קטנות, ולמועמד לראשות הממשלה היה יותר מרחב תמרון.
אחוז החסימה יוצר מציאות שבה יש פחות מפלגות, אבל הן בינוניות והממשלה תלויה בכל אחת מהן.
אחוז החסימה הביא את נפתלי בנט למשרד רוה"ממשה
או שאני רוה"מ או שאין לכם ממשלה.
לא הבנתיאיתן גיל
בגלל אחוז החסימה הבינוני, יש "רק" 5 שותפות קואליציוניות, ואתה מציע להוריד את הסף, כדי... כדי שיהיו יותר מתחרים על אותם תיקים?
בסיבוב הקודם לא נכנסו מר"צ ובל"ד, מה שהוסיף לגוש הימין 4 מנדטים מן ההפקר, וביטל את הצורך בסיבוב בחירות נוסף.
הפעם הם למדו לקח, והגבילו את עצמם בהתנדבות.
ועשו עוד דבר, הם השליכו את הרעה החולה הזו למפתנו של הימין, והימין הרים מהרצפה כמוצא שלל רב.
אני כן מבין שאתה דואג לעתידו הפוליטי של סמוטריץ'. אדרבא- שיתפקד לליכוד עם נושאי כליו, ויגיע לאחד המקומות הגבוהים ברשימה. נכון לעכשו, נתניהו סומך עליו יותר מאי פעם.
איך שוב דחפת את סמוטריץ' לדיון?הסטורי
העניין הוא עקרוני שיורד למציאותי. כשאחוז החסימה יותר נמוך יהיו יותר מפלגות - יותר מדויק כשהיו יותר מפלגות* הכנסות מילאו ימיהן.
ככל שהעלו את אחוז החסימה, הממשלות פחות יציבות והכנסות פחות ממלאות את ימיהן.
עם התאוריות שלך יש שתי בעיות - המציאות וחוסר הדמוקרטיה...
פעם מצטבר שתי המפלגות הגדולות היה 80% מ-120 ח"כיםאיתן גיל
והיום פחות משליש.
ככל שאחוז החסימה יגדל, לקטנות לא יהיה סיכוי ממשי להכנס לכנסת, וממילא ינהרו המצביעים אל הגדולות, שיחזרו להיות בנות 47-48 מנדטים.
או אז די בשותפה קואליציונית אחת כדי להרכיב ממשלת 61, ובשתי שותפות כדי להסיר כל חשש להתהוות לשון מאזניים.
כרגיל, לא נותן לעובדות לבלבל אותךהסטורי
המציאות שאתה מתאר היתה, כשאחוז החסימה היה נמוך. בניגוד גמור לתאוריה שלך - ככל שהאחוז עלה, המפלגות הגדולות קטנו והכח של הבינוניות עלה והפך לכזה שבלעדיהן אין ממשלה.
פייגלין קשקשן צמרתshindovאחרונה
לא עובר את אחוז החסימה. סמוטריץ נתן לו מתנה. ופייגלין בשלו. חוגר כמפתח. מתנהג כאילו הוא בעל הבית. בחיים לא טועה ולא מתנצל.
'מגדל בבל' של מפלגת נעם, קורס על בוניוהסטורי
בנתיים ההתעקשות של נעם לטעון שרצים עד הסוף, לא רק שלא מחזקת אותם, אלא רק שוברת את ההגמוניה בקו. כבר לא מדובר רק על 'מקווקוים' כמו הרב יהושע שפירא או הרב חיים גנץ - שאמנם קשורים אבל תמיד היו עצמאיים פוליטית וגם לימודית.
הציטוטים מהרב קלנר והמכתב של הרב רודריגז, הם רעידת אדמה:
רעידת אדמה זה לא.אריק מהדרום
מפתיע שהוציאו את זה וצילמו את זה לערוץ 7, אני מקווה שזה היה באישור של הרב יוסי אבל לא נפלתי מהכסא בכלל.
הרב גנץ בעבר לא כתב עם כל הגינונים ותארי הכבוד האלה אלא פשוט אמר "אנחנו לא מבינים את הרב טאו".
לא יודע מי הוציא, זה רץ בהרבה מקומותהסטורי
הרב גנץ זה לא חידוש, הוא כבר שנים במעגל המצומצם של סמוטריץ'. החידוש שגם במיניסטרים של הקו - מתנגדים לנעם.
(דביר עמר טוען שמהבדיקות שלו עוד לפני המכתבים הללו - ברב מוחלט של מה שנחשב 'ישיבות הקו', הרוב המוחלט יצביעו לציונות הדתית ואחרים יתחלקו בין עצמה לליכוד ורק מעטים מאוד יצביעו באמת לנעם על הפרנציפ.
איפה האנשים שהקימו את המפלגה הזו בשביל קצת תעמולה?משה
כלומר, אתם זוכרים. אף אחד בכלל לא רצה באמת את המפלגה הזו. רק כדי לכפות על אמצעי הפרסום את הקמפיינים נגד הלהט"ב.
איך משם הגענו לכאן?
אכן, הרב דרור אריה פרש, ברגע שהפכו מגימיק למפלגההסטורי
שמתיימרת להתמודד על אמת...
אין שום שאיפה להגמוניה בקו. זה דווקאקעלעברימבאר
עוזר לסתום את פיות המשטינים והמקטרגים על הר המור שהם כת. הנה הוכח שלא
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחהסטורי
כמה ח' שנשים לא יספיק להגיב על מה שכתבת כאן.
(מעדיף לא להתחיל עם סיפורים על תלמידי הרב צבי יהודה שהושתקו, כי לא היו בקו שרק אחד קובע. פשוט לא נסיים...)
הרב יהושע צוקרמן והרב שטרנברג חלקוקעלעברימבאר
קבוע על הרב טאו. לא מכיר כת שבה הסגנים חולקים קבוע על ראש הכת.
אגב, האם לשיטתך ישיבת הר ברכה היא כת? כי שום רב שם לא יעז לחלוק על הרב מלמד.
ב. האם מישהו במרכז חלק על הרצי"ה? זה אומר שמרכז היתה כת?
אני לא השתמשתי במילה 'כת'הסטורי
אבל שאיפה להגמוניה והשתקה של תלמידים רבים של הרב צבי יהודה - בהחלט היתה.
לא כת ולא השתקה. להיפך. הקשבהאורין
תעשו טובה, לא חסר לי בערב יום כיפור להתחילהסטורי
סיפורים - אבל בהחלט השתיקו רבים מתלמידי הרב צבי יהודה, כי לא יישרו 'קו' עם זרם מאוד ספציפי.
לא חסר לך אבל התחלתאיתן גיל
מי לנו גדול כהרב צבי יהודה, אבל מותר לחלוק עליו כאשר המחלוקת היא לשם שמיים.
זה הפוך מפוליטיקה קטנה שעושים שועלים קטנים מחבלים בכרמים.
לחלוק זה משהו אחדהסטורי
אבל שחברותא בוגר, יסביר לחברותא הצעיר שלו, שלא כדאי להכנס לשיעורים באמונה של הר"מ שלו, כי 'הוא לא באמת תלמיד של הרב צבי יהודה', זה משהוא אחר.
זה דבר שקרה בפיצול הידוע?משה
איכס.
שנים קודם, בווריאציות אלו ואחרותהסטורי
אני מעריך שהיו דברים קשים יותר בפיצול.קעלעברימבאר
פיצולישיבות זה כמו גירושין
מחלוקות לא חסרות בהיכלי תורה- גם בפוניבז'איתן גיל
אבל למה להעתיק את זה לפוליטיקה.
למה מותר לעשות בלוק עם עוצמה שלא כולם מקפידים שם על קלה כבחמורה, ולמה מותר עם זהות...
ולמה אסור עם מעוז ששם שמים נישא בפיו על דרך השגרה.
כשעשו עם עוצמה, עשו גם עם נעם...הסטורי
כרגע, להבנתי בלי שום ידע פנימי, לעשות בלוק עם נעם רק יזיק ולא יועיל כלום לא למפלגה ולא לגוש. הוא כמעט לא יביא מצביעים (והמעטים שכן - יצביעו לשאר מפלגות הגוש) ולעומת זאת יבריח רבים יותר, שיזלגו למפלגות ה'מרכז'.
אתה לא צריך אותי, תקשיב לרב קלנר שהוא עצם מעצמם ובשר מבשרם:
מצפה שאבי מעוז ברגע האחרון יודיע שפורש
גם הוא מבין שמפלגת נעם היא פיקציה, שאבי מעוז ארבע שנים בכנסת סיפר סיפורים, אבל לא קידם שום דבר ממשי. למה כן לבזבז עליו מנדט?!
אני מכיר את זהאיתן גיל
בשביל להפריש את נועם צריך לתת להם תמורה, ו/או פרס ניחומים, כי אין מתנות חינם.
הרב קלנר אשר כבודו במקומו מונח לא מציע כלום.
פוניבז'? הישיבה שהיה צריך לשים שם משטרה?משה
בזמנו שתפסו את הישיבה ביצהר בשביל לעשות שם נקודת מג"ב חשבתי שאם מדינת ישראל הייתה מקימה תחנת משטרה בפוניבז' היו מוחאים לה כפיים.
אתה צודק, אבל לא זה הנושא.איתן גיל
טוב אתה מביא דוגמא מתקופה במרכז שהיה על סף פיצוץ כקעלעברימבאר
בפועל היו שתי ישיבות במוסד אחד. זה לא הוגן.
זה כמו בית ערב גירושין.
לא מביאים דוגמא מזה.
האם כיום בישיבות הקו ר"מ יאמר כאלו דברים?
האם הרב גנץ יאמר לא לשמוע שיעור של מרכזניק?
האם אין רמים בישיבת רמת גן תלמידיו של רב אברום? הנה הרב אברהם וסרמן נראה לי כזה.
האם בעלי כולם מסכימים? הרב נתנאל אלישיב חולק מהותית על דברים.
לא כת ולא דומה
זו דוגמא אחת מיני רבות, שהיו במשך 16 שנההסטורי
כמו בפעם הקודמת - אני לא אכנס לשמות. אלו שהזכרת הם בהחלט לא כאלו וגם אם הם בקשר - הם מעולם לא היו 'קו' שרוף.
החידוש החיובי עכשיו, הוא שהריצה העקרה של מפלגת נעם גורמת שגם שרופים לחלוטין מצטרפים לשבירת ההגמוניה. כאן יכול להתחיל התיקון.
16 שנה של 2 ישיבות בתוך ישיבה אחת,קעלעברימבאר
כמו בני זוג גרושים נפשית אך נשואים ממסדית באותו בית.
לא מביאים ראיה ממקרה כזה
חשוב להבין מה רע בפרשה הזאת בשביל ללמוד מזהנפש חיה.
אין רע. יש הכרח. לא נכנס בכלל לויכוח אם היה צריךקעלעברימבאר
או לא.
רב אחד חושב שלא, רב אחד חושב שכן, ולא נכנס למחלוקת בין גדולי החכמים.
ברור שזה היה רע, אבל באופן כללי בחיים עושי םדברים הכרחיים גם אם לא נעימים. גם לרבן גמליאל לא היה נעים לנדות את רבי אליעזר, ורשב"ג לנדות את רבי מאיר ורבי נתן, או לגרא לא היה נעים לצאת בחריפות נגד החסידים
אבל מה ההיררכיה?נפש חיה.
כשאדם מחליט (על דעת עצמו) להורות הלכה בפני רבו+ להקים לעצמו ישיבה ולדאוג לו לקהל, זה לא "לא נעים", זה מביש.
אף אחד לא דאג לקהל.קעלעברימבאר
היתה מחלוקת אידאולוגית לשם שמים בשני הצדדים. חלק מרבני מרכז סברו כרב טאו והלכו איתו. זה לא חסידות שמתפלגת בין אחים. לא זה המקרה
אם המחלוקת נשארת אידאולוגיתנפש חיה.אחרונה
זה שונה ,
הבעיה קורית אם יורדים לפסים אישיים כתוצאה מזה
אינלי מושג ולא הייתי שם
אבל ככה מלמעלה, קשה לי לעבור על הדבר הזה כאילו זאת מחלוקת הלל ושמאי
הרציה עדיין היה בראשות הישיבה אז.
יש סכנה קיומית למדינת ישראלconet
זה לא הזמן למשחקי כבוד וכיאולוגיה
מי שלא ידע להתאחד שיתפוגג בעה
מקווה שגם 100 קוחות לא יהיו לו
לא מבין את הבעיה שיש בלאחד 4 מפלגות הרי כל הכיסאות בכנסת תלויים אחד בשני בלי הרביעי גם הראשון לא נכנס
יש גם את אחי של הרב אברגל
לא מצליח להבין איך לא מצעלים מעל הפוליטיקה הקטנה..
סתם שאלה,קעלעברימבאר
מה סמוטריץ עשה כדי לעצור את הדהירה הפרוגרסיבית שקוראת בתוך צהל? מה הוא עשה לגבי הקטע של חילופי גננות ערביות בקטע הלברלי שהילדים לומדים לומר אללה אכבר ומורות לתנך ערביות בחינוך?
נראה שסמוטריץ מכוון מטרה בקטע של היישובים ביוש וכל הכבוד לו, אבל זה גורם לו להזניח את השאר. גם מפלגת בן גביר לא עושה כלום בנושא.
ואם תאמר שאבי מעוז לא עשה, הרי הוא היה אדם אחד ואין לו כוח לאדם אחד ח"כ. אבל מפלגה של 4 זה דבר אחר.
בכל מקרה אני לא מצביע נועם כי זה סכנה לגוש כולו והם חיים בסרט שיעברו את אחוז החסימה, מעריך שהם עושי םזאת כדי לצבור פרסום ולנסות בבחירות הבאות
, והם יפרשו שבועיים לפני הבחירות
נניח שאתה צודק (לפחות לגבי צה"ל זה לא נכון), עדיףהסטורי
לשרוף את הקול על מי שעשה 0 עגול בתחום הזה, כמו בכל התחומים האחרים?!
צודק שהם לא יעברו את אחוז החסימה.קעלעברימבאר
ולכן לא אצביע להם.
לגבי זה שהוא לא עשה. מה אתה רוצה שח"כ אחד יוכל לשנות? עכשיו הם רוצים 4 כמפלגה עצמאית, זה כבר משהו שיצליח לשנות. אלא שהם לא יעברו
אם הח"כ האחד היה מתאים, היה מבין שעליו לעבודהסטורי
בשיתופי פעולה, אבל לא, הוא בנה במות לעצמו ונהנה לספר סיפורים במליאה.
עכשיו הוא כנראה (אם באמת לא יפרוש) ישרוף כמה אלפי קולות. אם היו נותנים לו מקום, היו שורפים מנדט שלם...
ירי בנגמ"ש או ראיה מפוכחתאיתן גיל
בן גביר בטוח שהנצחון מונח בכיס של נתניהו, וחושש שנתניהו יעדיף ממשלה עם אייזנקוט כאשר הוא עצמו נשאר בחוץ. נתניהו מכחיש תיאומים עם אייזנקוט, ואייזנקוט שותק.
מישהו כאן יודע לפרשן את האירוע?
'הפריפריה' של מצביעי בן גביר - הם ליכודניקיםהסטורי
אנשים שרוצים ממשלה בראשות נתניהו, אבל רוצים את הסגנון והוולגריות של בן גביר. הוא איבד לליכוד את אלמוג כהן, שהוא בדיוק הפרופיל של המצביעים הללו ו'קיבל' את טלי גוטליב, שבדיוק מושכת סגנון כזה.
לא חושב שהוא בטוח בשום דבר, הוא פשוט רוצה קולות.
לא עושה רושם שהירי בנגמש פוגע באף אחד מהםאריק מהדרום
מן הסתם הכל נבדק היטב בסקרי עומק.
ביבי מעדיף את בן גביר קטן קטןנפשי תערוג
ובן גביר מבין שכדי להצליח הוא חייב להיות גדול
אם הוא יהיה קטן הוא יקבל תיקים שוליים שדרכם לא יוכל "להשפיע"
ביבי צריך את בן גביר עוברמשה
אבל לא יותר
זה בדיוק הענייןאיתן גיל
גודל הגוש קובע, אבל לא פחות מזה מאזן האימה של ראש הגוש מול השותפות בפוטנציה. אם השותפה הראשית, הליכוד, לא תהיה גדולה בפער משמעותי מול כלל השותפות המשניות, היא תוחזק בגרון כל שני וחמישי, והקואליציה תקרוס בתוך זמן קצר.
ואכן צריך את בן גביר עובר, ומוטב שלא יהיה לשון מאזניים, ואם יאיים בפרישה יאמרו לו: אל תפל דבר מכל אשר דיברת.
זה מאבק הגיוני, אבל הוא מוגזם, ולכן נראלינוגע, לא נוגע
שהמטרה היא גם לעשות הייפ גדול ולהוציא את אדישי מעוזי הימין להצביע.
כלומר ככה הם לא יסמכו על זה שלביבי יהיה 61 בכל מקרה (לדעתם) ויצאו להצביע ויצביעו בן גביר.
אם ביבי רוצה לשבת עם אייזנקוט זה בכל מקרה לא יזיק לו יותר מדי שבן גביר יהיה חזק יותר, אז אין לו מה להפסיד.
ולבן גביר ברור שיש רק מה להרוויח.
נראה לך שמהבייס של גולן או איזנקוט יצביעו בן גביר?איתן גיל
הוא מכוון את כל הקמפיין שלו לראש של מצביעי הליכוד, ולא מפתיע שהליכוד מחזיר מלחמה.
ואם המתמטיקה לא תאכזב- בן גביר ישאר מחוץ לממשלה, ללא קשר מי ירכיב אותה.
אלה הם כללי המשחק.
איך הבנת את זה ממה שכתבתי?נוגע, לא נוגע
כתבת שלא יזיק לביבי איתמר חזקאיתן גיל
הפוך
לא זה מה שכתבתינוגע, לא נוגע
מה כתבת?איתן גיל
נקודה מעניינת בנושא -מרדכי
בס"ד
קיבלתי עכשיו לענות על סקר, לדעתי מניסוח השאלות הוא יצא מטעם הליכוד, ואכן אחת השאלות בסקר עסקה בשאלה של צירוף בן גביר לממשלה הבאה וכן בשאלת ממשלת האחדות עם אייזנקוט. אני חושב שאם הדברים לא היו על הפרק, כפי שטוענים הליכוד (ובניגוד לתדרוכים הרבים בנושא) כלל לא היה צריך לשאול על זה, אבל נראה שבליכוד כן בוחנים מה נכון להם בקרב אזרחי ישראל.
מיותר לציין שאני לא מאמין להכחשות של נתניהו בנושא. הוא רואה בסקרים שהליכוד נמצא בעדיפות שנייה אצל מביעי עוצמה יהודית (זה היה ניכר גם בפינת הניתוח סקרים שפורסמה פה בערוץ 7 לפני שבועיים-שלושה) ולכן הוא החליט ללכת לו על הראש. זה התחיל מקמפיין האנטי אחדות שכל בר דעת הבין שהחיבור הזה יעשה יותר נזק מתועלת, וממשיך עכשיו בתדרוכים שלו.
בדרך למבוי סתוםאיתן גיל
נתניהו רוצה לסיים את מערכת הבחירות עם 50 מנדטים, ולתת לשותפות שלו להזיע על 3 משרדים לענייני כלום, אבל זה לא ריאלי. הסקרים הכי מפנקים, של פילבר, מנבאים לו 30 מנדטים, וזה אומר שבכל מקרה הוא יהיה מיעוט בכל קואליציה, אם אכן יקים אותה.
כולנו זוכרים את המשא ומתן הקואליציוני הקודם, ואיך "השותפות הטבעיות" מרטו את נוצותיו, וביתר שאת זוכר הוא עצמו.
הלקח שהוא הפיק, והמתבקש, זה ממשלה לאומית רחבה, ולא ממשלת סחטנים צרה, ולשם הוא חותר.
במרחק 40 ימים מהבחירות, פייגלין מאיים שבלי תיק הבטחון הוא בחוץ. סמוטריץ' בטוח שתיק הבטחון תפור על פי מידותיו. בן גביר רוצה את משרד המשפטים עבור גוטליב, וגם רוטמן רוצה אותו. וינטר אם יעבור את אחוז החסימה, ידרוש גם הוא את תיק הבטחון, וגם גיוס מלא לפי מתווה ליברמן, שהחרדים יתנגדו לו, ובמילים אחרות זה או וינטר בפנים, וחרדים בחוץ, או להיפך.
ככל שהמפלגות הקטנות יהיו גדולות יותר, סל הדרישות שלהן יגדל באופן לא פרופורציונאלי, ולכן נתניהו מתלבט אם ללכת להם על הראש. אוי לי מיצרי, ואוי לי מיוצרי.
גם אם יקרה נס בגודל ים סוף, ואיזנקוט יסכים לשבת עם נתניהו, הסך המשולב של שניהם הוא כ- 50 מנדטים, ועדיין חסרים 11 לפחות, ואין מאיפה להביא אותם. כי בנט, גולן, וליברמן לא ישבו עם נתניהו.
במצב אידיאלי כל השותפות בפוטנציה צריכות להתכנס ולחלק את עור הדוב בטרם ניצוד, אבל זה לא יקרה, כי חרב איש ברעהו.
סוף דבר, כולם ביחד וכל אחד לחוד קוראים לשמור על גוש הימין, אבל אף אחד לא יודע לספר לנו איך עושים זה.
משחק סכום אפס.
ואולי הבעיה היא נתניהו עצמו?מרדכי
בס"ד
אפילו שיריונים הוא לא הצליח להביא. יוסוף חדאד ונטלי שם טוב הלכו לוינטר, דדי שמחי הלך לגלעד ארדן (הייתה תקופה שהוא חיזר אחרי צביקה מור שהלך לסמוטריץ'). מה בסוף הוא הביא? את ברדוגו?
גם מבחינת קמפיין, חוץ מלהתריע שאייזנקוט יקים ממשלה עם רע"מ, וללכת על הראש של וינטר ובן גביר - אין שום דבר אחר.
לא סתם בחלק מהסקרים הליכוד צונח על חשבון התחזקות של הגוש (שאגב, מתחזק גם בגודלו ככל שהליכוד יורד).
לא רלוונטיאיתן גיל
כשנתניהו פנה ליוסוף חדאד ולשם טוב נודע לו שהם סגורים עם וינטר.
דדי שמחי לקח לעצמו יועץ איסטרטגי קפלניסט בשם אלדד יניב, שכוון אותו לדרך אחרת, וגם הפיל אותו.
כל זה אירע בחודשים האחרונים ולכל היותר בחצי שנה האחרונה. הלקחים שנתניהו הפיק היו עם הרכבת הממשלה היוצאת כפי שצויין קודם, כלומר, מוקדם יותר.
לעניין הסקרים, לפי פילבר סוקרים אחרים עושים מניפולציות ומרימים מלאכותית את וינטר כדי לגמד את הליכוד. בסופו של יום אין יותר מ- 120 מנדטים. אין לי כלים לבדוק את ההערכות של פילבר.
מאוד רלוונטימרדכיאחרונה
בס"ד
כל אלה העדיפו ללכת למפלגות שלא בטוח עוברות את אחוז החסימה, מאשר לקבל שריון מובטח במפלגת השלטון. כל ניסיונות השכנוע של נתניהו לא הצליחו (למעט טליק גויאלי, שלפי פרסומים הייתה במגעים גם עם בן גביר) אז כן, זה מעיד אך ורק על נתניהו.
נז"א- כמו שנאמר….סיעתא דשמייא1
…."דל כבודנו בגויים ושיקוצנו כטומאת הנידה".
כמו שאשה נטמאת כל 28 יום שלא באשמתה כך הגענו למצב שנטמאנו שלא באשמתנו.
כדאי שנתעורר משנתנו. לא במקרה הדברים קורים.
הצללים של ה-7 באוקטובר: השאלות הקשותNachman Wilhelm
הצללים של ה-7 באוקטובר: השאלות הקשות שחייבות להישאל על תפקוד יחידות העילית
תחקור אירועי ה-7 באוקטובר אינו יכול לפסוח על שרשרת קבלת ההחלטות בזמן אמת בדרגים הטכנולוגיים והמבצעיים של אגף המודיעין. עולה תהייה קשה הדורשת מענה: האם כוחות מיומנים מיחידות כגון 8200, שהיו אמורים לקחת חלק פעיל במענה הראשוני בשטח, חוו כשל תפקודי, סירוב פקודה או קבלת פקודות הפוכות שאינן עולות בקנה אחד עם צורכי השעה?
חמורה מכך היא האפשרות המדאיגה, לפיה ננקטו לכאורה מהלכים מודעים ומשלימים שנועדו לטשטש את מחדל אי-ההתייצבות או המענה המאוחר. בהקשר זה, קיימת סבירות כי אותם פרסומים והפקות מדיה שהטיחו האשמות קשות והכפישו את לוחמי וחיילי צה"ל, לא נולדו מקריות – אלא הוכוונו ונוהלו כמהלך תודעתי מתוכנן, שנועד להסיט את האש, לייצר מסך עשן ולכפות על אותה סרבנות פנימית.
ללא חקירה אובייקטיבית ובלתי תלויה של היקף הפקודות, התגובות בתוך היחידות הללו, והקשר המסתמן בין כשלי השטח לבין מהלכי ההסברה והמדיה שליוו אותם, לא ניתן יהיה לרדת לשורש האמת ולתקן את הדרוש תיקון.
ליברמן ויפן במלחמת העולם השנייה: מה הקשר?hamedinai
ליברמן ויפן במלחמת העולם השנייה: מה הקשר?
הקשר הוא פרדוקס דומה.
יפן במלחמת העולם השנייה הציגה סתירה בולטת. מצד אחד, היחס של השלטונות היפניים לפליטים יהודים בשטח שבשליטתם היה הוגן יחסית. הם סירבו לבקשות נציגי גרמניה הנאצית להסגיר יהודים שהגיעו לתחום שליטתם. מצד שני, בזירה האסטרטגית הם היו בעלי ברית של גרמניה הנאצית. כלומר: במבחן היחס המקומי ליהודים הם לא התנהגו כנאצים; במבחן הברית הגדולה הם חיזקו את הצד הנאצי.
אותו מבנה מופיע אצל ליברמן. מצד אחד הוא מדבר ימינה: ביטחון, תקיפות, "רק לא שמאל". מצד שני, במבחן הקואליציה הוא נמצא שוב ושוב בצד של מי שמונע ימין מלהרכיב שלטון יציב. הדיבור הוא ימני; הברית בפועל היא שמאלנית.
וכאן עיקר ההשוואה. במלחמת העולם השנייה עם כל הכבוד איך יפן התייחסה ליהודים בשטחה, השאלה המכרעת הייתה באיזה צד היא עמדה במערכה הגדולה. הברית עם גרמניה האריכה את המלחמה ודחתה את ההכרעה. כך גם כאן: המערכה היא לא רק על סיסמאות, אלא על מי מרכיב קואליציה. מי שמדבר ימינה אך בפועל מונע הכרעה ימנית, דוחה את הניצחון הפוליטי ומחזק את הצד שכנגד.
זה לא חריג אצל יפןארץ השוקולד
נראה לי שגם באיטליה אצל מוסוליני וספרד אצל פרנקו מצב היהודים היה עדיף מהמצב במדינות שנכבשו על ידי הנאצים.
השוואה קיצונית אם כי מעוררת מחשבה.
לא אוהב את ההשוואה כי הקמת ממשלה שאני לא אוהב היא לא מתקרבת בשום צורה לשואה
באיטליה עשו צרות ליהודים, למרות שהיה פחות מגרמניהhamedinai
לא השוויתי לשואה, אלא למדינות שלא עשו שואה, אבל התעלמו מהתמונה הגדולה ואפילו שיתפו פעולה.
יפן לא שנאו את היהודים אישיתנפשי תערוג
אבל ככלל. היו גרועים ואכזרים מהנאצים
כך שמעתי ממקור ראשון שניצל מהתופת בכיבוש היפני
לא קשור למה שכתבת על ליברמןזוזיק העכבראחרונה
אבל כן על היחס ליהודים - קישור לדמות של אחד מגדולי חסידי אומות העולם שעשה עבודת הצלה שפשוט לא תיאמן:
בויקיפדיה המידע מאד קונקרטי, יש גם פרק בפודקאסט של יובל מלחי עליו עם פרטים וסיפורים מרגשים.
הלוגיקה ההרסנית של טרור, תעמולה ועידוד הלחימהhamedinai
הלוגיקה ההרסנית של טרור, תעמולה ועידוד הלחימה
מתקפת ה-7 באוקטובר מעלה שאלה מתבקשת: מה היה החשבון של המחבלים שפתחו במלחמה מול צבא החזק ממנו פי כמה? התשובה טמונה בהבנת ה"אסטרטגיה הבלתי-סימטרית" שלהם. חמאס מעולם לא בנה על ניצחון צבאי בשדה הקרב; הוא בנה על לגיטימציה בינלאומית, לחץ מדיני ושימוש באזרחים כמגן אנושי.
החישוב של ארגוני הטרור מתבסס על כמה הנחות יסוד:
* שימוש באזרחים כנכס: מבחינת חמאס, ה"בלתי מעורבים" והסבל של אוכלוסיית עזה אינם נזק היקפי, אלא כלי עבודה מרכזי שנועד ללחוץ על הקהילה הבינלאומית לעצור את צה"ל.
* הסתמכות על המערכת הבינלאומית: הארגון סומך על הגינויים באו"ם, על בית הדין בהאג ועל דעת הקהל במערב שיכפו על ישראל הפסקת אש עוד לפני הכרעת הטרור.
כאן נכנס לתמונה הטרגדיה שבדה-לגיטימציה:
יוצרי סרטים, ארגונים ופעילים המפיצים תעמולה המכפישה את חיילי צה"ל חושבים אולי שהם פועלים למען זכויות אדם, אך בפועל הם משמשים כחוד החנית של הטרור. כשהם מעניקים לטרור את גלגל ההצלה ההסברתי, הם מעלים את מחיר הדמים של האזרחים בעזה. ככל שחמאס רואה שהשימוש באזרחים כבשר תותחים "משתלם" לו ומניב גינויים נגד ישראל, כך גובר התמרור להמשיך להשתמש בהם כמגן אנושי ולסרב להרים ידיים.
המבט לעתיד:
אם המלחמה הזו תסתיים בתחושה שהתעמולה הבינלאומית והסרטים הללו הצליחו לבלום את ישראל, ארגוני הטרור יסיקו את המסקנה המתבקשת: הטרור משתלם. בסיבוב הבא, הציפייה לתמיכת אותם גורמים ויוצרי סרטים תהיה חלק מרכזי בשיקולים שלהם לצאת למלחמה חדשה – מלחמה שגבות מחיר כבד מכל הצדדים.
בברכת שבת שלום וגמר חתימה טובה
נתקלתם פעם בשוטר כותב דו"ח על חניה כפולה ליד מסגד?משה
פקח חילק דוחות - רק למי שאינם מוסלמים
בעקבות הכתבה הזו נזכרתי שבירושלים בימי שישי יש רחוב ראשי (עאבד אל חמיד שומאן, בין פסגת זאב למחלף בנציון) שנחסם קבוע על ידי חניה כפולה ליד מסגד. והמשטרה שלנו והעיריה שלנו?
צרצרים.
ברור, כי תמיד מתחשבים ברגשות שלהם ומתייחסים אליהםפ.א.אחרונה
בסלחנות ובהבנה ובהכלה
הלחץ של נתניהו על מעוז וסמוטריץ מוציא אותי מדעתימרדכי
בס"ד
הדיווח הבוקר על הלחץ של נתניהו לאיחוד בין אבי מעוז לבין בצלאל סמוטריץ' - הוא טעות בעיניי
מפלגה שפעם אחר פעם רצה ומתאבדת בשביל בסוף להצליח להיכנס - זה בעיניי סביר. יש אחוז חסימה גבוה שצריך לצלוח וזו הדרך היחידה בסוף לעשות חיבורים, וזה אכן מה שעשו נעם בתחילת דרכם. אבל זה לא הסיפור כעת. אבי מעוז קיבל פעמיים את הצ'אנס שלו ולא עשה כלום! העשייה שלו בכנסת מסתכמת בנאומים נגד הפרוגרס ושני חוקים וחצי שעברו בקריאה טרומית.
למה צריך לעזור לבן אדם כזה, שקיבל את ההזדמנות שלו להוכיח את עצמו, להיבחר שוב פעם?! בן גביר לדומה, הצהיר כל הזמן שברגע שהוא יכנס לכנסת הוא יוכיח את עצמו וייצור לו בייס - מה שאגן קרה. אבל אצל מעוז זה לא קרה והוא עדיין מייצג את עצמו ולא הרבה מעבר לזה.
אתמול פרסם דביר עמר, פה בערוץ 7, שגורם בסביבת רוה"מ אומר לו "מהסקרים שלנו גם אם אבי מעוז ירוץ לבד ישרוף בגג כמה אלפי קולות בודדים. לעומת זאת אם יתחבר עם סמוטריץ יבריח קולות שינדדו לאופוזיציה - יותר מהקולות שיביא". מוטב שכך ינהג נתניהו גם הבוקר.
שיוויון נשים לא מיוחד להםנוגע, לא נוגע
ואגב, אצל חילונים הכי מחפיצים נשים. כמה דברים מזעזעים שמעתי מחילונים על נשים. שלא לדבר על מה שהקפלניסטים עשו בהפגנות עם הבובות.
השני, עיוות מוסרי חמור, שנובע מאי אמונה בצדקת הדרך. אבל גם אם נגדיר את זה כערך, אני לא רואה שהם מקריבים את עצמם בשביל הערך הזה. את הילדים שלהם הם לא שולחים למות בצבא בשם הערך הזה. הם שולחים אותם בעיקר למודיעין, לחיל האוויר, ליחידות מיוחדות, או בכלל למקומות לא קרביים.
זה לא נקרא להאמין בערך.
כשיש מסתננים בדרום תל אביב זה ערך להכיל אותם, אבל ברגע שהם מגיעים לבריכה שלהם בצפון תל אביב- חחח.
מדינה חילונית זה לא ערך. כי חילונות זה לא ערך.
הציבור הדת"ל בכללותו מראה שאפשר להיות דתי ועדיין להיות פעיל בכל הגזרות והמישורים ולעשות המון טוב. מה שנשאר מהחילונות כתפיסה היום זה בעיקר רצון לנהנתנות ורצון לכבוד.