האם נתניהו אמור לפטר את גלנט?בינייש פתוח

קבינט המלחמה אמור להציג חזית מאוחדת מול האויב בזמן מלחמה.

כך שמצד אחד זה טיעון לכך שגלנט לא יודע להתנהל ועליו לעזוב.

או שאולי זה דווקא טיעון לא ללכת למהלכים כאלו, גם אם הוא טעה.

(וכמובן שכדאי לקחת בחשבון שנתניהו לא הצליח לפטר אותו לפני מעל שנה משום מה)

ביבי לא מסוגל לפטר או ליזום מהלכיםshaulreznik

הוא שמרן מן הזן היותר גרוע, אחד ששומר על הקיים, מהסס, מפחד משינויים, עושה צעד קדימה ושני צעדים אחורה. אז כן, התקיים בו המשל הידוע על ההוא שאכל דגים מסריחים, קיבל מלקות וגורש מן העיר היישר לבין הדין הבינלאומי בהאג. 

ביבי לכל הפחות היה יכול לבצע ג'נוסייד אמיתי ב-8 באוקטובר, לפתור את סוגיית עזה אחת ולתמיד, ואז להתפנות לגחמותיהם של ביידן ושופטי האג. במקום זאת הוא עשה חצי עבודה בעזה, שליש עבודה בצפון, הועמד באותה שורה עם פוטין וראשי חמאס, וכנראה הכשיר את הקמתה של מדינת הטרור הפלסטינית. כה לחי.

עשינו הרבה מעבר לחצי עבודה בעזהבינייש פתוח
אם לשפוט לפי הרקטות שממשיכות לנחות בעוטף...shaulreznik

עשינו לא הרבה.

לפני זה, במבצע כזה המחבלים ירו רקטות על תל אביבhamedinai

ואת עוטף עזה היו מפגיזים ללא הפסקה.

ב7 באקטובר הם ירו מעל 4800 רקטותבינייש פתוח
היום הם יורים כמה עשרות בחודש כאשר רוב המטחים זה רגע לפני שהצבא מגיע וכובש אזור אסטרטגי והורס את כל המשגרים שבו
השטח של עזה הוא פצפוניshaulreznik

צבא נורמלי שנלחם באמת ולא לפי תכתיבי הבג"ץ והאו"ם, היה משתלט על עזה תוך חודש, גג.

ממש לאבינייש פתוח

לקח 9 חודשים לצבא האמריקאי לכבוש מדאעש עיר אחת בלבד

איזו עיר?ימח שם עראפת
חשבתי ככה.ימח שם עראפת
רק נציין ששם היו כמה אלפי חטופים כמגן אנושי.
דווקא הירי המחודש הוא ההוכחה לעומק הלחימהמרדכי
בס"ד

כידוע, אין בימים אלו יצור טילים כמעט באופן גורף. זאת אומרת שכח הטילים הם טילים שהוטמנו עוד בטרם הלחימה ומופעלים ממנגון מרוחק. לכן, בכל מקום שצהל מגיע אליו הוא מחפש פירי מנהרות ועמדות לשיגור טילים - ואם הוא מוצא עמדות כאלה הוא ממהר להשמידם.

זאת הסיבה שחמאס חזר לירות מידי יום. הוא יודע שאם הוא לא ירה את התחמושת, אז היא תתגלה על ידי הצבא וזה יושמד.

המנהרות מרפיח למצרים עדיין לא בשליטת צה"לאיתן גיל

והברחות הנשק נמשכות אולי אפילו ביתר שאת.

יקח עוד כמה שבועות עד להשתלטות מלאה על ציר פילדלפי, והעיר התחתית של רפיח.

קודם כל הרוב הגדול כבר בשליטה ישראליתמרדכי

בס"ד

ממה שאחי מספר משם זה לא עניין של שבועות אלא של ימים.

דבר שני, להבריח זה דבר אחד, שכמובן יש לסכל. אבל בשביל לירות אותם צריך משגרים, ואת זה כבר מסובך להציב שלצה"ל יש הרבה יותר אמצעים בשטח למנוע תזוזת חוליות באופן גלוי.

בלוףבינייש פתוח

כמות הרקטות לעברנו ירדה בצורה דרסטית.

כמות הכוחות ב6 באקטובר הובילו למתקפת הפתע, וכמות קטנה יותר של כוחות בכל המרחב, כולל בתוך הרצועה (פרוזדור נצרים) שהיתה לפני חודשיים, לא הובילו לשום מתקפה. אלא להקמת 2 תאי טרור שמתפרקים בימים אלו.

זה מעיד על ארגון טרור שנפגע באופן חזק מאוד, גם אם לא הושלמה המלאכה ב100 אחוז.

תקשיבבינייש פתוח

כל פעם שאנחנו עומדים לכבוש יעד אסטרטגי הנבלות מנסים לירות את כל המאגר לפני שנגיע אליו.

מתי שהוא נגיע לאן שצריך ונהרוס בסוף הכל.

קח בחשבון שאני והפלוגה שלי נכנסים בעובי הקורה ועובדים על זה ברגעים אלו ממש.

אז מהבינייש פתוח
גם אם היו מוצאים 5 גדודים, העיקר שמפרקים אותם
במחיר כבד מאוד. אבל כבר היינו שמה.אוהב א״י והעם 4
לא יודע האם זה קשור, אבל היום גלנט ביטל את ההתנתקוhamedinai
בכל צפון השומרון.
לראש ממשלה יש פרורוגטיבה לפטר אבל לא חייב.איתן גיל

אלא אם קיימת מניעות משפטית, כי אז אין לו שיקול דעת.

הוא יעשה את זה כרגיל....אוהב העם וא"י 3

....בטריקים ושטיקים. ישלח פעיל ליכוד ששרת בעזה להמריד את הצבא נגד גלנט ושיפאר אותו.

הוא גם יגיד לבנו להדהד את הוידאו הזה.

אתה אהבלבינייש פתוח
אם אתה חושב שהסרטון ישרת פיטורים של גלנט במיוחד אחרי שנתניהו יצא נגד הסרטון. 
תמיד אפשר לצאת נגד. זה הטריקים ושטיקים. לדוגמא:...אוהב העם וא"י 3

....אפשר לצאת בעד הגירוש מגוש קטיף ואחר כך להימנע.

אגב יהודי עם עין טובה לא משתמש במלה "אהבל".

כלל לחייםבינייש פתוח

אם תראה מישהו עיוור, אתה לא תספר לו שהוא עיוור, כי זה לא יגרום לו לראות.

אותו דבר לגבי מי שיקרא לך אהבל, כוונתו היא שתפסיק לעשות את עצמך אהבל, גם אם זה משרת את המטרה לפתח תיאוריה נגד מושא שנאתך, ראש הממשלה בנימין נתניהו.

שנאה זה לא במילון המושגים שלי....אוהב העם וא"י 3
עבר עריכה על ידי אוהב העם וא"י 3 בתאריך י"ט באייר תשפ"ד 0:00

עבר עריכה על ידי אוהב העם וא"י 3 בתאריך י"ח באייר תשפ"ד 23:58

....השם עדי שאהבת ארץ ישראל ועם ישראל כנגד עיני ואם יש יהודים יקרים שלדעתי פועלים

כנגד ארץ ישראל ועם ישראל אז אני אתבטא כנגד דעותם ומעשיהם.

להבדיל מליון הבדלות , באמת קטונתי, אבל:

אתה חושב שאליהו הנביא היה באמת עוכר ישראל שכך כינה אותו אחאב המלך?

אתה חושב שירמיהו נביא התוכחה לא היה אוהב ארץ ישראל ועם ישראל?

אתה חושב שרבי צדוק שהתענה 40 שנה לפני החורבן לא היה אוהב ארץ ישראל ועם ישראל?

כל מי שיוצא לרחובות ומפגין כנגד הממשלה הזאת חדור באהבת ארץ ישראל ועם ישראל.

לצערי לכאורה אהבת ארץ ישראל במגזר  מאפילה על אהבת עם ישראל וזאת הבעיה המרכזית.

אתה באמת אהבל 😛shaulreznik
אהבל פתטי שמציג את החלאות המתבוללות והאוטו-אנטישמיות מרח' קפלן בתור חדורי אהבה לארץ ישראל ולעם ישראל.
יפה שאתה מלמד עליו זכותבינייש פתוח
שהוא אהבל, ולא עושה את עצמו כי הוא שונא את נתניהו (שזה איסור תורה חמור)
אתם חושבים שיש לכם ״לב יהודי״….אוהב א״י והעם 4
עבר עריכה על ידי אוהב א״י והעם 4 בתאריך כ"ב באייר תשפ"ד 14:10

….אמרתי ששנאה זה לא במילון המושגים שלי ואתם מתעקשים לכנות אותי שונא או אהבל. אז גם זה עברה מהתורה אפילו יותר חמורה ואם לא תתנצלו אין על זה מחילה אפילו ביום הכפורים כי זה בין אדם לחברו.

"היורדין לגיהנם עולים, חוץ משלשה שיורדין ואין עולין, ואלו הן: הבא על אשת איש, והמלבין פני חבירו ברבים, והמכנה שם רע לחבירו".

קשה לכעוס ונוח לרצות - חסיד.ימח שם עראפת
הנעלבין אינן עולבין, שומעין חרפתן ואינן משיבין, עושין מאהבה ושמחין ביסורין - עליהן הכתוב אומר ואהביו כצאת השמש בגברתו
יפה אמרת. בכל מצב אין כעס בליבי….אוהב א״י והעם 4
… אבל זה לא פוטר את מי שמנסה להכעיס או להעליב. נכון?
אמתימח שם עראפת
אך ייתכן שקשוט עצמך תחילה ואחר כך קשוט אחרים
כמו שנאמר:....אוהב העם וא"י 3

...”תְּמֵהַנִי אני אם יש בדור הזה שמקבל תוכחה. אם אמר לו "טול קיסם מבין שִׁנֶּיךָ" אמר לו "טול קורה מבין עֵינֶיךָ"!“

יש אנשים שזה המוטו שלהם וכך הם יכולים תמיד לגלגל עיניים.

אבל יש בורא לעולם שקורא מחשבות ולב.

נכון ^-^ימח שם עראפת
ישמעו אזניך מה שפיך מדבר
אתה מוכיח אותי? על מה בדיוק ?אוהב א״י והעם 4
על הקיטרוגים שלך כלפי יושבי הארץימח שם עראפת
אני אחדד את זה,ימח שם עראפת
הקיטרוג כלפי הימין, כביכול השמאל החילוני הפרוגרסיבי שמשליט עלינו את דעתו המועטת בעזרת בג"ץ הם בעצם נביאים כנגד השקר שהוא הימין(שברובו דתי לעומת השמאל).

ההתעלמות מהנזק שהם עושים והצגתם כצדיקים ואת הימין כבעיה, הימין רודף השלטון שלא מוכן להיות באופוזיציה ולתת לשמאל להנהיג, כמו שיהיה הכי טוב, כמובן.

הקיטרוג החוזר ונשנה על התושבים המצביעים בעד הימין שאמור לייצג אותם ובוגד בהם, משל אם הם היו מצביעים לשמאל היה המצב נפלא עבורם, שכן למה יעלה בדעתם של אנשי השמאל לפנות יישובים או למסור שטחים נשק וכסף לערבים?

על זאת ועוד אני מוכיח אותך.

סליחה ומחילה אבל…אוהב א״י והעם 4

… אתה לא בכוון.

בגדול אני לא שמאל ולא ימין.

אני נגד מדינה ערבית בארץ ישראל מחד ונגד התיישבות לאור הזרקורים שליהודים בארץ ישראל. אני מאמין שמדינה ערבית לא תקום בארץ ישראל בגלל שהשם יקשה את ליבם כנגד כל הצעה לחלוקת ארץ ישראל. המציאות הוכיחה זאת בעבר.

מכוון ש״הימין״ באופן כללי שולט כבר הרבה שנים מאז 1977 ומעלה את ההתיישבות על ראש שמחתו מחד וכורת שלום (שבמציאות הוא שלום לא אמיתי ויכול להתהפך) עם בעלי כפיות באיזור אז אני מוחה על כך כל הזמן.

להציג את זה כקטרוג על תושבי הארץ זה עוות ודמגוגיה לשמה!!!! וגם כנגד זה אני מוחה.

זהו קיטרוג על אנשי הימין,ימח שם עראפת
המעלים את ארץ ישראל, המתנה שקיבלו מה' יתברך על ראש שמחתם, למרות שבפירוש זה מה שה' אומר כל הזמן בתורה לעשות.
הוא גרש אותנו משם , פעמיים….אוהב א״י והעם 4
עבר עריכה על ידי אוהב א״י והעם 4 בתאריך כ"ה באייר תשפ"ד 7:00

….. הפעם האחרונה לאחר מרד בר כוכבא שאיש ״הימין״ דאז כינה אותו המשיח. ואז גם באמצעות שליח ,קיסר רומי, השם שינה את שמה של ארץ ישראל מיהודה לפלסטינה. שם שלא עוזב אותנו עד היום ״בהשגחה פרטית״.

הכל עובדות הסטוריות ושלא תתכחש להם בבקשה

אתה מתכחש כעת לתורהימח שם עראפת
קראנו השבת את פרשת הקללות, בהן מתואר מה יקרה אם לא נקיים מצוות, ואכן לא קיימנו מצוות וה' גרש אותנו מאדמתו, אז מה, כל פעם שנקבל כאפה מה' על התנהגות רעה נפסיק לקיים מצוות?
למדני נא את מצוות ישוב ארך ישראל…אוהב א״י והעם 4

… מתוך תרי״ג מצוות ואם יש מצווה כזאת שהשם מונע מאיתנו לממש אותה היא לא היחידה שהוא מונע אותנו ממנה.

אין כאן התכחשות לתורה חלילה הכל עובדות.

בבקשהימח שם עראפת

בתורה כתיב: "וְהוֹרַשְׁתֶּם אֶת הָאָרֶץ וִישַׁבְתֶּם בָּהּ" במדבר פרק ל"ג פסוק נ"ג

רמב"ן - השמטות לספר המצוות מצווה ד'

"נצטווינו לרשת את הארץ אשר נתן האל יתעלה לאבותינו לאברהם יצחק וליעקב, ולא נעזבנה ביד זולתנו מן האומות או לשממה, וזהו שנאמר: והורשתם את הארץ וישבתם בה, כי לכם נתתי את הארץ לרשת אותה. והתנחלתם את הארץ, אשר נשבעתי לאבותיכם"

וגם לדעת הרמב"ם: "לעולם ידור אדם בארץ ישראל, אפילו בעיר שרובה גויים, ואל ידור בחוץ לארץ ואפילו בעיר שרובה ישראל. שכל היוצא לחוצה לארץ כאילו עובד עבודה זרה."

- משנה תורה לרמב"ם, ספר שופטים, הלכות מלכים ומלחמות, פרק ה', הלכה י"ב

לפי הרמבם זה לא חלק מתרי"ג מצוות....אוהב העם וא"י 3

...בכלל יש מחלוקת בנושא. חלילה אני לא ממעיט בערך ישוב הארץ אבל

כל עוד אנחנו בגלות יש לנו קודם כל לדאוג שנהיה מאוחדים.

כמו שאמרתי בעבר, זה כמו שאבא גרש את בניו מהבית חלק מהם חזרו לחצר

וכעת הם מתפללים לאביהם שיתן להם להכנס לבית. בינתיים הם מביטים זה אל זה

דרך החלון ומצפים מתי יהיו הבנים ראוים להכנס.

יאמר לי כבודו,ימח שם עראפת
איזו מצווה יש בתריג מצוות להיות מאוחדים?

והרמב"ם לא מונה את המצווה הזו כמצווה בפני עצמה, אלא מכליל אותה במצוות ירושת הארץ, והרמב"ן טוען שזו כן מצווה בפני עצמה.

אומרים שבגלל שנאת חנם חרב בית במקדש אז...אוהב העם וא"י 3

...אמנם זה לא מצווה אבל זה הסיבה שאנחנו בגלות.

לא נכון.ימח שם עראפת
גם כתוב בגיטין נו עמוד א: "אמר רבי יוחנן ענוותנותו של רבי זכריה בן אבקולס החריבה את ביתנו ושרפה את היכלנו והגליתנו מארצנו"

הרבה סיבות היו לדבר.

זה לא משנה בכלל למה חרב המקדש, אנחנו לא מתעסקים בשאלה איך לא ייחרב יותר, אלא איך ייבנה כי כך ה' רוצה שנעשה וכך הוא אמר לנו

טוב פה נעצור כי...אוהב העם וא"י 3
...ממילא שנינו נשאר חלוקים בעניין כמו גדולים מאיתנו.
או שנעצור,ימח שם עראפת
מכיוון שאתה פוחד להשתכנע שהצדק איתי.
תזכור לחיים: לאף אחד אין מונופול על האמת.אוהב העם וא"י 3

הרבה צדיקים כולל הרבי מלובביץ לא התישבו בארץ ישראל.

בודאי שישימח שם עראפת
הרי הקב"ה מחליט מה האמת, המונופול אצלו.
נו באמת התכוונתי לילוד אשה בלבדאוהב העם וא"י 3
אם ה' יחליט שלמישהו יהיה מונופול על האמת,ימח שם עראפת
אז יהיה לו.
היו פעם נביאים. הנבואה פסקה מזמןאוהב העם וא"י 3
א' הנבואה לא פסקה, עיין בבבא בתרא,ימח שם עראפת
יש מחלוקת האם היא עברה לשוטים, (ויש אנשים שיאמרו שאני שוטה, לכן אני נביא) או לחכמים(שזה גם אני כי אני בטוח גאון, אני יודע לקשור שרוכים לבד!!).

ב' לנביא אין מונופול לאמת, נביא יכול לומר לנו מה ה' אומר לו, וה' מחליט מה לומר לו.

כן, אז אני בטוח נביא לדעת כולם,ימח שם עראפתאחרונה
אז תדע שאני צודק
ואם ה' מערים קשיים בפנינו, מה בכך?ימח שם עראפת
הרי גם לגר הבא להתגייר מערימים קשיים על מנת שיהיה רצונו שלם ואמיתי וחזק שאכן ירצה קרבת אלוקים בכל ליבו, וכך גם אנו.

אם ה' לא יבנה בית שווא עמלו בוניו, כלומר אם ה' לא ירצה שנבנה הוא פשוט לא יאפשר לנו לבנות, אולם, אם  אנחנו לא נרצה לבנות, שווא עמל ה'?

גם בבנין הבית יש מחלוקת מי יבנה אותו.....אוהב העם וא"י 3
....זה לא ענין של רצון.
מחלוקת?ימח שם עראפת
יש לך תורה שאומרת לך מה לעשות, לכן אתה עושה, לא  מתעסק במדרשים שאולי יהיה כך ואולי כך.
לא חושב שאתה מאמין רק בתורה שבכתב. נכון?אוהב העם וא"י 3
אם תמצא משהו בתורה שבעל פהימח שם עראפת
כנגד הטענה הזו, בכבוד, התורה שבעל פה מפרטת לך את שבכתב, ואם אתה חושב שמשהו בתורה שבע"פ סותר, תכתוב.
לא מסכנים. הקבלה היא קודש.כי עם האלוהים קיבל אותהקעלעברימבאר

על עצמו לדורותיו

בקיצור אדם שמנותק מכלל ישראל.קעלעברימבאראחרונה

האמת מצידי שהרמבם יתדברר שעבד אלילים. זה לא משנה לכלל ישראל ולנרטיב של הרמבם

סידני היא עיר אלימההסטורי
אדם שרצח חמישה אנשים בסכין נרצח על ידי המשטרה בסידני.

אדם בסידני תקף כמה אנשים. העובדה שאביר המוסר, נציג הקב"ה עלי אדמות, הממונה על המצפון נשאר בשוויון נפש ולא פתח על זה שרשור מעידה על כשל מוסרי עמוק.

@סיעתא דשמייא1

אדם שמטיף מוסר לכל בר בי רבאיתן גיל

ומציג את עצמו כאן כשומר מצוות...

מן המעט שנדרש ממנו הוא שיתאפק מתגובותיו "המחכימות" עד מוצאי יום טוב שני של גלויות.

הוא תקע יתד אי שם בין סידני למלבורן ומפיץ רעל קפלניסטי בתפזורת כמו פצצות מצרר.

נזק מדיני זה החומרים שהוא מקושש מן הגורן הקיצון שמאלני ומן היקב הקפלניסטי כדי לעשות מהם צימעס בטמפל שהוא חבר בו, לאחר תרגום כמובן לשפת המקום. לא מפיו אנו חיים  

אני לא מבין איך אפשר לחגוג את חג האביב בסתיו,קעלעברימבאר

ליהודי אוסטרליה

זאת סוגיא נוספת. אני כאן עסוק בסוגיה המוסריתהסטורי
שהמרגל הזה עסוק בלהטיף לנו וכדי להפוך את כל מי שלא מתרגש מאירועי שולים שבשוליים לפושע, הוא גם מהדהד עלילות דם.

העובדה שהוא בחר לחיות באדמה טמאה, שלא מתאימה למצוות התורה בשום צורה, היא כמובן היסוד שמביא אותו לעבירה גוררת עבירה, אבל לא בזה עסקתי כאן.

האמת שאוסטרליה בדיוק כמו הארץ. רק הפוך.קעלעברימבאר

אקלים ים תיכוני, אבל עונות הפוכות

מה עם מלבורן?קעלעברימבאר
באמת אני חושב שכל מי שלא פותח שרשור זעזוע הוא שותףהסטורי
מקור: TikTok TikTok · mako
מסכים איתךקעלעברימבאר
עדיין לא הבעת זעזועהסטוריאחרונה
@סיעתא דשמייא1, @אעלה בתמר, @אוהב העם והארץ 1, @אוהב העם והארץ 2, @אוהב העם והארץ 3 @וכל שום וחניכא דאית ליה...

איך אתה יכול לא להזדעזע מאירועים אלימים ביבשת שלך?!

סיכון מיותרבלבנון כמו בעזהסביר11

עפרה רם

בנוסף לכך הורים מסיירת הנח"ל כתבו מכתב מחאה לרשויות על כך ששולחים חיילים לפעולות קרקעיות,

והם משלמים בדמם ,

במקום להפציץ.

וגם במקום לבצע מצור ממושך כמו בתכנית האלופים

ובתגובה הורים אחרים התנערו מההורים המופקרים הללוהסטוריאחרונה
כמובן, צריך להשתדל לכתוש כמה שיותר, כמו שעושים היום בשיטת הרב זרביב, גם בעזה וגם בלבנון, בשונה מתחילת המלחמה. אבל, בניגוד לקונספציה ששלטה עד שמחת תורה, של מב"מ של הרתעות, הפצצות ואש מנגד - אין תחליף לרגליים על הקרקע, וכן - לפעמים יש מחיר כואב לחיינו כאן.

עם ישראל משחרר את צפון הגליל ומי שירא ורך הלבב - ישוב לביתו ולא ימס את לבב אחיו, בשטח או בפורום, כלבבו.

הקרב על הקרדיט (שוב) חוטא לאמתמרדכי
בס"ד

ביומיים האחרונים מתנהל ויכוח ער סביב המהפך בנחל העוג'ה: מי באמת חתום על ההישג? האם אלו נערי הגבעות ואנשי החוות ששינו את המצחאות במקום בגופם, או הפוליטיקאים שדחפו להכשרת המקום ברמה המדינית?

​האמת היא שהוויכוח הזה פשוט מיותר. ​מי שמכיר את המציאות בשטח יודע שזה אף פעם לא "או זה או זה". התהליך תמיד עובד באותה הדרך: השטח גורר את הממשלה. ​לפני שהנושא בכלל הגיע לשולחנות הממשלה, היו שם האנשים שפעלו בשטח.

קחו למשל את ח"כ צבי סוכות, עוד לפני שנבחר לכנסת, הוא ופעילים נוספים היו שם, יצרו נוכחות והעלו את הנושא למודעות. הוא לא עשה את זה כח"כ, אלא כפעיל בהתיישבות. אילולא הפעילות העקשנית הזו ושל צעירים טובים נוספים, נחל העוג'ה לא היה מגיע לסדר היום הממשלתי, וממילא לא היה מטופל.

​זהו דפוס חוזר שאנחנו רואים פעם אחר פעם בהתיישבות: ​בהר עיבל יש כבר שנים של תפילת שחרית בכל יום שישי, בכל מזג אוויר. בשנתיים האחרונות הצטרפו אליהם שני אברכים שהגיעו ללמוד במקום מדי יום, הם אלו שסללו את הדרך לאישור הממשלתי ולהקמתה של ישיבה במקום בשבועות האחרונים, בדרך להקמתו גם ישוב קבע חדש.

​בחומש, העמידה האיתנה של בחורי הישיבה על ההר, למרות כל הפינויים והקשיים, היא זו שהובילה בסופו של דבר את המערכת הפוליטית להכשיר את המקום. כך​ גם בתנופת החוות. בהתחלה זה לא התקבל בעין טובה, אבל לבסוף הנוכחות היהודית היא זו שקובעת עובדות בשטח ומונעת השתלטות זרה.

​הנוסחה פשוטה: התמדה מביאה הכשרה. ​ברוב המקרים, זה מתחיל בחיכוך. בהתנגשויות מול רשויות החוק או מול ניסיונות של ערבים למנוע מיהודים לשוב לאדמתם. אבל בסופו של יום, העקשנות הזו היא הדלק של המערכת המדינית. אילולא הצעדים הראשוניים והנועזים של אנשי השטח, הממשלה לא הייתה זזה. ואילולא הגיבוי הממשלתי וההכשרה המשפטית, זה לא היה הופך למציאות קבועה בשטח.

​לכן, המראה של פוליטיקאים הממהרים לשגר את עוזריהם לצייץ בטוויטר (ללא גילוי נאות על עבודתם אצל אותם פוליטקאים) כדי לתבוע בעלות מלאה על ההישג, הוא לא רק מביך אלא גם מנותק מהמציאות. הניסיון לצייר את המהפך כאילו נולד בהשקעה כספית חוטא לאמת ההיסטורית של ההתיישבות.

מי שמתהדר בכך שוכח את אלו שישנו בשטח בתנאים לא תנאים, מפספס את העיקר: הקרדיט אינו שייך בלעדית לאיש. במקום מלחמות קרדיטים מיותרות, כדאי להכיר במנגנון שעובד, אותו שילוב כוחות שבו החלוצים בשטח הם אלו שפורצים את הדרך וקובעים את העובדות, והמערכת הפוליטית היא זו שמגיעה בעקבותיהם כדי לתת את החותמת הסופית. זו השיטה - והיא עובדת.

למה נתניהו עושה לעצמו את זה?הסטורי
היה ידוע כבר מתחילת הערב שעידו נורדן יחליף את זיו אגמון. מינוי מצויין.

למה נתניהו היה צריך להוציא שעתיים לפני ההודעה הרשמית על כך, הודעה מיוחדת על השארתו של אגמון "עד למציאת מחליף (שכבר נמצא)" ולחטוף כל כך הרבה תגובות (הזויות, אבל זה לא משנה) מבפנים?

אולי זיו אגמון הוציא את ההודעה;)ברגוע
אולי באמת...הסטורי
כידוע לנתניהו יש הרבה מעלות, אבל קושי גדול בבחירת האנשים שהוא עובד איתם...
אולי הוא רוצה להראותקורא נלהב לשעבראחרונה
שהוא לא מחליף אותו בבהלה בגלל יללות השמאל, אלא כי זה לא ראוי אדם כזה לתפקיד ציבורי אבל לא ברמה שצריך לזרוק אותו בבושת פנים. ובטח לא להישאר בלי מחליף זמני לחפיפה בגלל יללות השמאל האלה

אנשים יקראו לזה שהוא רוצה 'לשלות בסדר יום', אני קורא לזה שכל ישר שלא נכפף ברוח התקשורת וכו'

הסיפור עם הטייס האמריקאי צריך לחזק אותנוזיויק
להתפלל על הטייסים יחד עם שאר החיילים, שום דבר לא מובן מאליו
מה שקורה באיראן עם חיל האוויר זה נס גלוי.משה
חדמשזיויקאחרונה
לפום צערא אגרארועישםטוב

האירועים הכי דרמטיים של השבועות האחרונים יהיו דווקא ביום טוב 

שאי אפשר לראות חדשות!!!!!

למה זה גורם צער?!הסטוריאחרונה
אולי כדאי להשתחרר מהצורך הנפשי להתעדכן כל הזמן.

יתכן ששחרור כזה גם ישחרר לך את מושגי הטוב והרע שהתשקורת מאכילה אותנו.

לא יוריסטוקרטיה, אלא "כל המיצר לישראל נעשה ראש"hamedinai

זו לא יוריסטוקרטיה, אלא "כל המיצר לישראל נעשה ראש"

אם שופטי בג"ץ, פקידי השב"כ והפרקליטות היו מפעילים את אותם טריקים, שטיקים, לחצים והליכים מנהליים-משפטיים שהם עושים נגד הימין - אבל הפעם נגד השמאל, נגד המחבלים ונגד כל שונאי ישראל -  

אז ליל גלנט היה נראה כמו משחק ילדים לעומת מה שהיו עושים לנתניהו כשרצה להעביר חוק לפיטוריו באופן חוקי לחלוטין.

המערכת הזאת לא טועה. היא פועלת בדיוק לפי הכלל התלמודי העתיק (שטיטוס הרשע יישם אותו):  

מי שמיצר לישראל - הופך לראש.  

מי ששומר על ישראל - הופך למטרה.

זה לא "שלטון משפטנים".  

זה מנגנון השמדה פנימי, שקודם את כל מי שפוגע בנו ומדכא את כל מי שמנסה להגן עלינו.

הכתיבה מזכירה לי קצת את CoPilotחתול זמניאחרונה

אולי יעניין אותך