סליחה שיצא ארוך, ומקווה הפעם לשמור את התגובות כדי למנוע שרשור זהה נוסף בעתיד.. תודה מראש למי שיקרא וכמובן יתייחס.
בע"ה.
יש מצב שהגיעו מים עד נפש.
הבהרה פשוטה וחשובה - מסתובבים בעולם, בפרט בתקופה זאת אנשים עם ניסיונות הרבה הרבה יותר קשים, כמו כן יש בעולם עוד הרבה רווקים ולא מופקע בעייני ש80% מהם, בעצם אולי אפילו 99% מהם נמצאים בהתמודדות קשה משלי.. אבל מכיוון שאנחנו, כידוע ,לא בתחרות מי סובל יותר, כתבתי את אשר על ליבי..
אני כבר בן 27 ועוד לא יצאתי לדייט אחד.
כן, אני יודע, שלא מעט חושבים שאין מה למהר וכל אחד בקצב שלו, ובכלל 25,26 לגבר נשמע אחלה גיל להתחתן אז מה זה שנה שנתיים לפה ולשם .. אבל לא חברים, גם בקצב שלי זה מוגזם! לא טוב לי! אני לא מאמין שאני אשכרה לא יצאתי עדיין לדייט.. ב"ה נותרה בי עוד הבריאות - אני רוצה להתחתן.
כן אני יודע, דייטים זה לא כזה וואו זה יכול להיות שוחק כואב פוצע פוגע מעייף משעמם אבל בשביל להתייאש וכמובן גם כדי למצוא בע"ה צריך לפחות להתחיל..
עד כאן היה קצת מסביב כעת אכתוב את התכלס..
אתחיל טיפה מהסוף.
פניתי ב4 השנים האחרונות פעמיים לאימון/טיפול בכל פעם נתתי צאנס של שבעה מפגשים, אבל לטעמי לא קרה כלום.
הוריי לא סבורים שטיפול יעזור, אני גם תוהה אם טיפול יעזור..
וגם כשאומרים לי איזו עוד ברירה יש ? לבד לא תשנה חייב טיפול .. סוף סוף צריך כסף בשביל זה, שלא ממש יש, ובשביל להשיגו צריך לעבוד עוד שעות, והתואר גם ככה קשה לי..[ראו בהמשך]
למה אני לא יוצא? אפשר לכתוב 900 סיבות, אם לצמצם אז
שילוב של פחד כללי, פחד ספציפי של פרנסה וחוסר השלמה עצמית. שבסוף המסקנה שלהם היא זאת תהיה טעות לצאת.. חתונה לא תצא מזה.. סתם שברון לב לגברת או לך..
פחד - באמת כפשוטו פחד מהאחריות של לפרנס משפחה, פחד מהאחריות של לגדל ילדים מתוקים שבע"ה יבואו גם אם לא מיד. [וכן אני יודע שגם לא תוך שנה..]
פחד מלבחור לא נכון וחלילה להתגרש.. פחד שאולי אני פשוט רוצה כבר לגעת באשה[תסלחו לי] אבל לא מוכן שאת בכל החובות הנלוות לכך..
בכלל אני מפחד - אני מפחד להיכשל בתואר שלי שגם ככה קשה לי, כ"כ קשה שלא הצלחתי לעלות בדעתי את האפשרות להיות נשוי[ואין צריך לומר להיות הורה] בזמן שאני לומד, עזבו להיות נשוי, בחוויה שלי מרגע ששילבתי עבודה קטנה עם הלימודים אפילו לפנות זמן לדייטים אין לי מרוב שמאתגר בתואר, אני גם מפחד לנהוג לבד מחוץ לעיר, מפחד לחנות, לעזאזל אני אשכרה מפחד לגהץ חולצה מחשש שתישרף אז ברור שאני גם מפחד מחתונה..
מכל הפחדים הכי חזק זה הפחד מלפרנס.. אני יודע שלחלקכם זה ישמע הזוי.. אבל מבחינתי לפרנס זה כאילו ביקשו ממני תוך שבוע לרוץ מרתון..
אנשים יודעים מה הם אוהבים ועוסקים בזה או לפחות יודעים שיש כמה תחומים שמענינים אותם ובאחד מהם הם יעסקו, ובכל מקרה הם יוכלו להגיד בביטחון שאני אמצא דרך לפרנס את המשפחה שלי.. אני לא נמצא במקום כזה.
אני לומד חשבונאות, שנה ג אמנם ב"ה, אך עדיין בכנות מרגיש תלוש ולא בעניניים ולא בטוח שאצליח את הקורסים הקשים שנותרו בתואר[בחשבונאות הרמה עולה משנה לשנה.,] ק"ו את מבחני המועצה.
ואין לי אלטרנטיבות.. בתארים אחרים יש את קשיים שלהם..
אני כשלעצמי כמו בשירו של חנן בן ארי אוהב רק כדורגל [ותורה.]
כדורגל זה לא לדתיים, וגם מרגיש לי חסר משמעות . ותורה החסרונות ביראת השמיים שלי מונעים ממני לעסוק בתורה וגם אני לא למדן .. רק אוהב ללמוד חלקים מסוימים בתורה אבל ככלל אני לא טוב בזה.. אז גם לא.
ואני רואה שלפחות נכון לגיל 27 אני לא מוכן להגיד - טוב מקסימום אהיה [תשלימו לבד מקצועות פשוטים.. לא כתבתי דוגמאות שלא להתנשא..] העיקר להיות נשוי ולהקים משפחה.
חוסר השלמה עצמית. לא משלים עם עצמי ובפרט עם החסרונות שלי.. ויש לי חסרונות.. וממילא חושב שאין משהי שתרצה אותי כמו שאני..
חסרונות רוחניים - חוסר יציבות בעבודת ה' ונפילות[שקצת נעשו כהיתר] ביראת שמיים ובהלכה..
ובעיקר מתקשה לקבל את עצמי - לקבל את זה שאין מה לעשות יסחית לגיל שלי אני לא מספיק סוגר - ושכנראה יש לא מעט בנות ואפילו בנים שקטנים ממני בכמה שנים והרבה יותר בוגרים ממני.
להשלים עם זה שיש 2,3 תחומים שאני מתעניין בהם וממילא בהמון המון תחומים כמו פוליטיקה וסוגיות על סדר היום שלרבים יש מה להגיד בהם לי אין.
לקבל את זה שאני לא מבשל, לא יודע לתקן דברים בבית [ולא רוצה ללמוד לתקן..] , שאני מפחד לנהוג בפרט לבד כלשגברים אחרים צעירים ממני כבר יש רכב משלהם.. שאני לא מבין במניות.
לקבל את זה שיש בי חסרונות שמזמן מזמן הייתי צריך לתקן ועוד לא עשיתי זאת - למשל, שאני עדיין יישן בשעות מאוחרות ומגיע לעבודה בתשע עשר במקרה הטוב..
לקבל את זה שמצב העו"ש שלי בגיל 27 הוא לא גבוה..
לקבל את זה שאני קצת משעמם, לא הכי רהוט, לא הגבר הקלאסי, וגם לא הטיפוס הכי חייכן דוס או שמח..
נק' אחרונות:
* אני יודע שזה נשמע קצת מה אתה רוצה? אם באמת זה מפריע לך תעשה עם זה משהו.. תשתנה.. או שפשוט כבר תצא לדייט..
אבל ככה זה כשאתה "במצוקה" מבחינתך אתה באמת רוצה לצאת כבר ומצד שני התחושה היא לאור מה שכתבתי שזאת ממש תהיה טעות אם תצא..
* לכאורה שאסיים את התואר ומבחני המועצה יהיה כבר קל יותר להיפגש אבל כאמור יש עוד קשיים, וגם לסיים את התואר יכול לקחת גם שנתיים ויותר מהיום אם חלילה אכשל בקורסים מסוימים והתואר יתארך.
* אפשר לחלוק, אבל לדעתי אע"פ שדייט אחד ממש לא אומר חתונה , סוף סוף כל זמן שמבחינתי אני מרגיש / חווה שגם אם יילך טוב אני עוד לא מוכן לחתונה אז זה סתם לשרוף לה ערב..
* אני מרגיש שעל אף המעכבים שכתבתי שבעיני הם "לגיטימים". עדיין אני חש שאני לא עושה את המקסימום כדי להראות שאני באמת חדור מטרה להתחתן.. לכן שואל על מה לדעתכם אפשר לשים דגש שיבטא את זה שאני באמת עושה את כל מה שאפשר כדי להתחיל לצאת.. ולא קופא במקום..
זהו.. ותודה ל[אתם יודעים כבר למי] ששמעה את זה כבר כמה וכמה פעמים מניקים אחרים שלי ותמיד מנסה שוב ושוב לעזור.. וכמובן תודה גם לכל מי שינסה כעת לעזור או אפילו קרא וחשב לעזור.. בשורות טובות בעז"ה לכלל ולפרט!!!