לכמות המשימות הבלתי נתפשת,
לכמות ההקרבה והצלת חיים.
וכן, לרוב שוטרים מתמודדים עם עבריינים ומחבלים, יומם ולילה, ואלימות זה שם המשחק.
שוטרים בקהילה לא עושים את זה בד"כ ולכן הם פחות מחוספסים וגלים אנושיות רבה.
אתמול הייתי בריקודגלים בירושלים, שזאת משימה נפיצה, לא רק מבחינת מזרח ירושלים, אלא בכלל שמירת הסדר הציבורי, שמירה על נתיב הרכבת פתוח וכו'
והשוטרים כולם כולל כולם, תפקדו מדהים.
הייתי באיזה סיטואציה שנוצר פקק (חסמו את הירידה לכותל בגלל מגבלת כמות- לקח מאסון מירון)
והיו אלפים שרצו לרדת,
אנחנו רצינו כבר לחזור ונוצר פקק אנשים.
הייתי עם עגלה וארבעה ילדים,
השוטרים דיברו והסבירו ממש יפה לצועדים שיפתחו מעבר יציאה אחרת אם אנשים לא יצאו, הצליחו לפלס איזה מעבר צר,
השוטר הרים לי את העגלה ופילס לי יציאה ועזב אותנו רק כשחזרתי את הקטן לעגלה בבטחה.
בהמשך חסמו איזה מעבר נגיש, ולא שמנו לב,
עד שגילינו הכל היה חסום,
השוטר בלי לחשוב פעמיים הרים לנו את כל הציוד מעבר לחסימה, שלא נצטרך לעשות עיקוף גדול,
בלי שביקשתי עזרה בכלל.
וזה אחרי שעות על גבי שעות בחום, בעומס, ובלי לראות שקל נוסף על אירועים יוצאי דופן.
אבא שלי מתנדב במגב ואח שלי היה ביחידה מובחרת של המשטרה במחוז ירושלים, מה שאומר שכל סיפור מזרח ירושלים והא הבית זה על היחידה שלו, כל תקופות המתיחות הביטחונית עשה הגל מאהבה ודאגה לעם,
מה ששבר אותו הנה כמות ההפגנות הבלתי הגיונית שהיה צריך לאבטח/ לפזר בשנה שעברה.
התובנה שלי (ולא רק שלי)
שכל ההתיכנות של משטרה בכל ממשל, זה שהאזרחים מבינים שהחוק ואכיפת החוק זה לטובתם.
כלומר אם רבע מהאזרחים יחשבו שלגיטימי לגנוב, כל משטרה שבעולם לא תצליח להתמודד עם זה,
אבל אם 90% מהציבור לא גונב, אז משטרה טובה, תוכל להתמודד עם 10% הפרה.
הבעיה בישראל, שחוץ מאכיפת חוק פלילי המשטרה צריכה לתת מענה לאתגר הלאומני,
אז בכלל כשיש אווירה שכל אחד יכול לעשות מה שהוא רוצה (הרמת חסימת כבישים אפילו)
אז המערך קורס וצריך להשתמש יותר באלימות.
אם אנחנו רומים לחיות במדינה בבטחה ובהרגשה שהמשטרה שומרת עלינו,
צריך לדאוג שרוב מוחלט של הציבור ישמור על החוק גם כשהוא חושב אידיאולוגית שצריך לשרוף את המדינה.
(ובעיקרון לילדים קטנים לא צריך להיות מפגש עם המשטרה אלא במצב חירום שההורים לא יכולים לתת מענה, ואז ברור שהשוטרים ידאגו להם אז מבחינה חינוכית ברור שאומר לילדים שהשוטרים הם טובים ודואגים לנו)