לא נראה לי שיש עצות למצב הזה אבל מרגישה שצריכה לפרוק איפשהו כי זה יושב לי ממש על הלב, ואולי יהיו לנשים החכמות שפה תובנות שיחזקו אותי..
הבן שלי מסיים כיתה ח'. לא התקבל לישיבה שהוא מאוד מאוד מאוד רצה. לא סתם רצה... בעלי למד בה, וכמעט כל הדודים של הבן שלי לומדים/ למדו, ובן דוד לומד בה, ובמשך שנים ברור לו שהוא הולך לישיבה הזו... והוא גם באמת מתאים לשם מאוד! זו ישיבה עם סטנדרטים גבוהים והוא באמת בחור ברמה (ברור שאני משוחדת אבל זה לא רק אני אומרת), והתלבטנו עם לערער או לא ובסוף הוא ביקש שכן.. ערערנו ועדיין לא התקבל..
נראה שהוא כבר השלים עם זה ונרשם לישיבה אחרת שבדק בעדיפות שניה, וכבר היתה שבת גיבוש של הכיתה והוא מתרגש ומחכה... רק אני עוד תקועה בתחושת העלבון וההשפלה...
קבוצה גדולה מהכיתה הנוכחית שלו כן התקבלו (חלקם אחרי ערעור או המתנה), וחלק מהקבוצה הזו זה החברים הממש ממש טובים שלו.. וכואב לי שחבר מסוים שעד אז היה אצלינו באופן יומיומי (מאז כיתה א' הם חברים טובים) פתאום נעלם, וגם קצת מתנשא.. קובע עם הבן שלי דברים ואז בלי להודיע הולך פתאום עם אחרים. והבן שלי לא מחצין רגשות, אבל אני נפגעת בשבילו...
ובנוסף הבת שלי סיימה יסודי כיתה ו', ויש אצלינו 3 אופציות למי שמסיימת ו' 1. חטיבה באולפנה אזורית 2. חטיבה באולפנה רגילה 3. לעבור לכיתה ז' בבית ספר שהוא עד ח'.
הבת הגדולה שלי לומדת באולפנה הרגילה, הבת הנוכחית לא התקבלה אליה. ומסתבר שבית הספר לא מוכן לקבל בנות בכיתה ז', נשארה רק האולפנה האזורית ואני ממש ממש ממש לא רוצה שהיא תלמד שם! אבל ממש! מכל כך הרבה בחינות!
וכל זה יושב על הזיכרונות שלי...
שגם אני, כשהייתי בכיתה ח', לא התקבלתי ל2 האולפנות שאליהן נבחנתי (באחת מהן למדה אחותי הגדולה), לבסוף הלכתי לאולפנה אחרת והיה לי בה מעולה! זה באמת בנה אותי והרבה ממה שאני היום זה בזכות הצוות המיוחד שהיה שם והכיתה המעולה שהיתה לי, שאנחנו בקשר עד היום... כבר בזמנו, אמא שלי אמרה לי שבסוף הקב"ה מכוון כל אחד למקום הנכון לו ובדיעבד זה ממש נכון! אני לגמרי מאמינה בזה ויודעת שבסוף איפה שהם ילמדו זה כנראה המקום הנכון להם.
ועדיין תחושת הפגיעה הזו נוכחת אצלי.. עד היום כשאני פוגשת נשים שאומרות לי שלמדו באולפנה שלא התקבלתי אליה, המחשבה הראשונה שעולה לי לראש זה "אז הן יותר טובות ממני?" אפילו שאני יודעת שזה לא נכון...
וזהו, רק פריקה ותסכול, ותחושת עלבון על הילדים האהובים שלי..