תגידו, אתם חושבים שמדריכה צריכה להעירמרב14
לחניכה על צניעות?
(הרא"ה)
ברור!gross
זה חלק מהתפקיד שלך...
אבל לא להעיר כמו מורה, אלא יותר לדבר
לא להעיר להסביר/ לדבר..אנונימי (פותח)
לדעתי מי שהולכת בצורה כזו או אחרת, זה או שהיא לא מבינה את הבעיה או שהיא בכוונה (שאני לא מאמין בד"כ באפשרות הזו) או שהיא פשוט רגילה... בהצלחה
ברור! ואולי אפילו עדיף שהיא תעשה את זה ולא מישהינעמה*
אחרת.

למדריכה יכולה להיות הרבה יותר השפעה מאשר מורה/מישהי חיצונית ומבוגרת.
רק שכמובן זה צריך להיות בצורה טובה,
ויותר חשוב- שהמדריכה תהווה דוגמה אישית בקטע הזה.
אבל למדריכה גם יכולה להיות השפעה הפוכה-מרב14
יכול להיות שהחניכה תתעצבן וזה סתם ירחיק אותה מהמדריכה.

לכן זה צריך להיות בחוכמה ולא סתם..נעמה*
תלויאנונימי (פותח)
עם היא בקשר טוב עם הילדה והיא יודעת שזה לא יפגע בה ורק יעזור לה..
לפי דעתי צריכה.. אבל אל תעשי את זה...ה!2ה 2!2ה
כאילו, בכללי המדריכה צריכה להעיר...
אבל לפי דעתי אל תעירי או שאם את מכירה תילדה טוב, אז תעירי אבל לא כמו מורה או משו כי זה ממש  ממש מעצבן..
וזה יכול להרחיק אותך ממש מהחניכות שלך..
הבנת?!
מקווה שכן..

יומטוב!
וש"ש!=]
ממש אבל ממש אני לא בעד!!!!דוסדוס!!!
זה נכון שמדריכה צריכה לחנך! אבל לדעתי  היא לא צריכה להיות זו שמעירה על הצניעות זה די ברור שלא יאהבו אותה אם היא תעיר על הצניעות ביחוד בשבט הרא"ה ..... ש"ש
צריך לעשות את זה בצורה חכמה!ד"ר אריק
בס"ד
המדריכה יכולה עוד לגרום לה ללכת יותר קצר!צריך ממש להזיהר בדברים האלה!זה גם יכול ממש לפגוע!
את צריכה לראות איך את אומרת לה את זה...למרות שאני לא מאמינה שהיא תתיחס לדברים שאת אומרת
לדעתי זה יתן לה הרגשה של בית ספר והיא פשוט תפסיק לבוא לפעולות וחבל!
וחוץ מה זה גיל די בוגר, והיא יודעת מה שהיא עושה, אם אמא שלה מרשה לה ללכת ככה לא ניראה לי שמדריכה צריכה להעיר.
תעשי את הסיכולים שלך!
אני ממש בדעה של אריאל.... היא צודקת ב 100דוסדוס!!!
לדעתי, ממש לא!!!!!!גו-לי-אן!
העתקתי מאתר 'חברים מקשיבים'נקדש את שמך..
האם להעיר לחניכות על צינועת
השאלה
שלום! 
אני מדריכה בבני עקיבא כיתות ח´- לעיתים לא מעטות יש בנות שמגיעות בלבוש לא צנוע לסניף. רציתי לדעת אם אני צריכה להעיר להן (כמובן שכשהן נמצאות לבד) או שיש חשש שזה ירחיק אותן מהסניף\מהדת חלילה ועדיף לא להעיר בכלל? 
נ"ב- כשהלבוש ממש לא הולם כמו חצאית מ-א-ו-ד קצרה אני מעירה להן אני מתכוונת לדברים פחות חמורים כמו שרוול קצר או מחשוף... 
תודה רבה וישר כח!
התשובה
בס"ד 
שלום וברכה לשואלת היקרה! 

כל הכבוד על השאלה! 
כיף לחניכותיך שיש להן מדריכה כמוך... 

אני עובדת עם בנות שרות וקרה שבאה בת באופן לא צנוע, התלבטתי המון איך וכמה להעיר.. 
מראש אומר שכתבתי כאן כללים... אך בחינוך אחד מהכללים הטובים היא האינטואיציה וההבנה שלך את המצב. 
ולכן אם את נקלעת למצב בו את מרגישה שכדאי ורצוי להעיר אך לא כל הכללים מתאימים- תפעילי אינטואיציה.. 
הרבה פעמים היא עוזרת יותר מכל.. 
התשובה הבאה היא ההרהורים שקדמו לכך, ומה שלמדתי בעניין, אשמח שתחזרי אלי ותספרי מה שעשית בסוף כיוון שגם אצלי הדברים לא מוחלטים וברורים. 

כשמעירים לאדם צריך להקפיד על כמה כללים: 
1.אני רוצה לפתור את הבעיה באופן כללי. לפעמים כדאי לוותר על הערה רגעית בשביל להגיע לפתרון כללי יותר. 
לדוגמא- נניח שבנות מאחרות ואת רוצה שהאחורים יפסיקו. הפתרון שנרצה הוא כללי- שהאחורים יפסיקו- ולא דוקא להעיר על האיחור הספציפי הזה.- 
למרות שהאחור הזה מאד מעצבן אותי... 
2.לפעמים קורה שאנו כועסים על המאחרת/ לבושה לא צנוע כיוון שאנו ביקשנו והן לא מילאו אחר הוראתינו. 
א-ס-ו-ר באיסור חמור להעיר לבת בשל פגיעה אישית שלנו מכך שלא מילאה אחר הוראתינו. 
לדוגמא- אמא שאמרה לילדה לא לקשקש על הקיר והוא קישקש יכולה להגיב תגובה מוגזמת לא בגלל הפעולה עצמה אלא בגלל שהיא מרגישה שהיא מאבדת סמכות ושליטה על הילד – היא נפגעה מכך שלא שמע בקולה. 
כשמוכיחים אדם צריך לבוא מתוך אהבת ישראל גמורה, ולא חלילה מתוך תחושה של כעס. 
(מה שנראה לי מתוך השאלה שקיימת אצלך אהבת ישראל במידה מפותחת מאד...) 
3.הסתכלות על מכלול האדם- כפי שכתבת- האם זה יגרום להם לעזוב את הדת? 
4.צורת ההערה צריכה להיות כזו שתתקבל בלב השומע- נזכור את משל כבשת הרש של נתן הנביא... 
5.העמדת רף ציפיות מתאים- מילד היפר אקטיבי לא נצפה שישב יום שלם על כיסא. 
אולי בהתחלה תבוא הקפדה מסוימת, ולאחריה עוד ועוד. 
שמיעה של רשימת סעיפי הצניעות- שרוולים, שסע, צבע,צמוד יכולה להבהיל ולגרום לרתיעה. 
ניתן ללכת בשלבים. 

מה אפשר לעשות...? 

אפשר לקחת שתי בנות ולשאול אותן מה הן מציעות לשיפור המצב. 
דבר זה פעל אצלי היטב בנושאים רבים- 
כיוון שאותן בנות הרגישו אחריות משותפת איתי על המצב, כמו כן הן הרגישו שסומכים עליהן- התייעצתי איתן! 
ורק איתן מכל הקבוצה. 

נניח שאת לוקחת שתי בנות (קחי כאלו שמצבן הצניעותי לא מושלם) והתייעצי איתן בצורה אמיתית- 
"יש לנו בעיה בסניף ורציתי את דעתכן. מה אתן חושבות שניתן לעשות בנוגע לצניעות? מצד אחד לא נעים להעיר כל הזמן, מצד שני המצב לא יכול להשאר כך. אני לא יודעת מה לעשות.. 
מה דעתכן??" 
תני להן הרגשה שאת באמת מקשיבה להן, תוכלו לבנות תוכנית ביחד שתבהיר את מה שעומד מאחורי רעיון הצניעות. 
שדרי להן שאת לא יודעת מה לעשות – באופן טבעי כשאומרים דבר כזה האדם מולינו מרגיש מחויבות לעזור. 
הודי להן על תשומת הלב, החמיאי על מה שהן אומרות, ובקשי שבינתים לא תפרסמנה את העניין מחשש שזה לא יצליח אם זה יפורסם. 
(אל תדאגי גם אם הן תדברה על כך מה שיקרה זה שהחברה תסתכל עליהן בהערכה או בקצת קנאה "שהמדריכה התייעצה איתן" והן תרגשנה יותר מחוייבות לעניין.) 
אם הן תקחנה את האחריות הזו- מהפכות שבאות מלמטה מצליחות הרבה יותר. 
בגיל כזה הלחץ החברתי גדול. אם נצליח לסחוף חלק משמעותי של הבנות הדומיננטיות – השינוי יעשה. 
אפשר שתעבירי פעילויות על הנושא . אם יש לך- מצויין. אם לא פני אלי לאימייל וננסה יחד- 
הרבה יותר קל לנו לקבל הוראות עם הסבר- ולכן אם נעבוד על הפן הרעיוני בצניעות יהיה להן קל יותר לקבל הערות בנושא. 
פן נוסף הוא הרעיון של נתינת כבוד למקום בו אני נמצא. 
הבנות צריכות להבין (ואפשר להעביר פעילות על הכרת הטוב) שהן נמצאות במקום שנותן להן המון, אך יש בו כללים מסויימים וגם אני לא מסכימה עם הכללים אני אמלא אותם מתוך תחושה של מחוייבות וכבוד למקום. 
צריך שיהא אצל האדם באופן טבעי כבוד לסביבתו, ולמקום המעניק לו. 
אני לא אמלא אחר הכללים מתוך תחושה של "מכריחים אותי" אלא להיפך- אני אוהבת את הסניף, אני מקבלת בו המון, מתוך תחושה זו אני ארצה לכבד כמה שיותר את הסובבים אותי ואת בקשותיהם. 

האדם מרגיש אם באים אליו באהבה ומעירים לו או לא. 
ולכן תוכלי לפתוח בדברים רכים מלאים באהבה והערכה, ואח"כ להעיר בעדינות 

אופן נוסף הוא ההומור- אפשר להעיר "בצחוק" ותוך כדי חיוך. 
וגם אפשר להעיר על דרך החיוב- בת שהתלבשה באופן צנוע- צייני זאת אמרי ושבחי, זה ידרבן. 
אם יש בסניף דמות מוערכת אצלן באופן מיוחד- הקומונרית/ מדריך מוערץ אפשר שהם יעבירו פעילות בנושא. 
כיוון שהמדריך/ הקומונרית מוערצים על ידי הבנות יהיה להן מאד חשוב להצטייר באופן ראוי וטוב בעיניהם. 
ויתכן שהן תתלבשנה בצניעות יותר כיוון ש: "רוני אמר שאלו בנות שבאמת מכבדות את עצמן" 
ומתוך שלא לשמה- תבאנה לשמה. 

אם תפעלי כך אני מקווה שלא יהיה חשש לעזיבת הדת גם אם תעירי. 

יישר כוחך!! 
אשמח לתגובות והעמקה נוספת באימייל. 

רחל. 
rachelulu238@gmail.com 

התשובה התקבלה מחברים מקשיבים בתאריך י"ח תמוז ה´תשס"ו

תשובה יפה, לדעתי כדאי לקרוא!הדריכני
אם הדבר נשמע - לענ"ד שכן, אחרת - לא כדאי.משה
אין מצווה לאמר דבר שלא נשמע, ואין עניין לעורר התנגדות.
תודה על כל העצות,מרב14
אבל אני החניכה ולא המדריכה, סתם העלתי דיון...
אוקי, אז עכשיו אשאל אותך,אודי4
אולי תגידי לנו איך את מרגישה אם היא מעירה/תעיר לך?
ומה לדעתך יהיה הכיוון לפיתרון, אצלך לפחות?
ומה את חושבת? שמדריכה כן צריכה להעיר?

ותודה שעוררת את הדיון.

חוצמיזה, בעקבות מה שהעלית, 
חשבתי, מה יכול לגרום להתלבש לא צנוע?
אני מניח שיש יותר מתשובה אחת, אבל האם יש משהו עיקרי שגורם לכך? (כי היום זה קצת "באופנה" להתלבש לא צנוע").

ל"ג שמח!

אז אני אענה לך:מרב14
א- אם הייתי קבוע הולכת לא כ"כ צנוע, אז לא נראלי שהייתי שמה על המדריכה, אבל בדר"כ אני בסדר בעניין הזה, אז פשוט עם הבגד הזה אני לא אבוא לבנ"ע...
ואם לא הייתי אוהבת את המדריכה הזאת אז זה היה מרחיק אותי ממנה כמעט 100% . 

ב- הכוון לפיתרון זה בעיקר דוגמה אישית, ויכול להיות גם פעולות ודיבורים.
ובכללי, חניכה שתמיד מתלבשת לא צנוע, לסניף בדר"כ אין סיכוי לשנות את זה.

ג- לדעתי מדריכה צריכה להעיר רק אם הלבוש של החניכה חד פעמי, ואם יש לה קשר טוב עם החניכה. בלי הקריטריונים האלו זה לא יעזור.

ומה שיכול לגרום לבחורה להתלבש לא צנוע זה:
1- הרגל
2- יופי
3- נוחות
4- מרד
5- חברה  
לפעמים צריך פשוט להראות לבחורה את עצמהאנונימי (פותח)
כל בחור יודע שקורה יותר מדי פעמים שהעינים שלו נופלות על מקומות שהוא לא אמור לראות, 
והוא רואה אותם לא בגלל שהוא מסתכל, אלא בגלל שהבחורה מעוניינת (כנראה) להציג בפני העולם את מה שיש לה להציע.

מספיק לפעמים שחברה טובה תבקש מבחורה כזו להתכופף רגע אחד, ואז לצלם אותה מגובה ממוצע של בחור, 
ולתת לה לראות בעצמה את מה שרואים לה. אותו הדבר גם בחצאיות קצרות שכשבחורה יושבת במקום קצת יותר גבוה מפני השטח (גבעה\ מדרגות וכדו') כל הירכיים שלה חשופות מבפנים כמעט עד למפשעה!!!

אני רק לא מבין דבר אחד פשוט, איך יכול להיות שרוב הבנים לבושים מכף רגל ועד ראש, לא מתגלה להם הגב כשהם מתכופפים, הצוורון סגור עד לעצם החזה, והברכיים תמיד מכוסות, ואילו אצל הבנות המצב הפוך? האם בנים צריכים לשמור על צניעות יותר מבנות או בנות צריכות לשמור על צניעות יותר מבנים?
אני מצפה מבנות להתלבש לפחות כמו הבנים, (רק עם חצאית במקום מכנסיים כמובן...)

אני מתנצל על הסגנון הישיר, אבל לפעמים דווקא דברים ברורים שנאמרים מגבר לא משאירים מקום למשחקים.
יש לומר, כי עצם העיסוק בעניין הצניעות לא צנוע.נקדש את שמך..
'לא השארת מקום למשחקים', אך זה עדיין לא כ"כ ראוי בעיניי להתבטאות כך.

למה אצל הבנות המצב הפוך?
ובכן, בנות ובנים זה שני מינים שונים, וממילא - המחשבות, הרגשות, היצרים - ה-כ-ל שונה!

ישנן בנות שבעינייהן לבוש צנוע זה לא יפה, וזה נובע מתוך גדילה לתוך מציאות חיים כזאת.
---> הקריטריון 'יופי' לא הכי חזק אצל בנים.

ישנן בנות שרק ככה מקבלות תשומת-לב (עצוב ככל שזה נשמע), ואינן מבינות שזה רק מוריד מערכן.
--->בנים יקבלו תשומת לב גם אם הם יתלבשו כפי שהצגת..

וכו'....
לא כל דבר תלוי באיך שאומרים אותו!!!אנונימי (פותח)
יש חובה להבהיר דבר אחד קריטי.
בחברה שלנו חוסר האפשרות או היכולת להעיר לאדם על התנהגותו הפך לחוסר רצון להעיר לו, והפך אחר כך לקבלת זכותו של האחר להחליט על אופן התנהגותו.
ובכן, להזכירכם אלוקינו שונה זימה הוא, וכל הדיבורים היפים על נשמות קדושות וקשיים אישיים לא יעזרו. 
ואם אנחנו מתרגלים למצב שברחובותינו זכותה של כל נערה צעירה לקבוע את נורמת הלבוש, כי הרי אחד אחד לא יעיר לה, אזי בעצם התרגלנו למצב שבו אלוקים לא יכול להתהלך בקרב מחננו, כי הוא שונא זימה.

כשם שברור לכולם שלא יתכן שבחורה תלך עם כתובת 'אני רוצה לגרש את ה', כך צריך להיות ברור שלא יתכן שהיא תגרש אותו בפועל על ידי לבוש (או חוסר לבוש) שכל עניינו גירוי יצרים.
אבל לפעמים בנות חושבות שהו לבושות בסדר, כי מול המראה הכל מכוסה. רק הם 'שוכחות' שבחיים הם מתכופפות, יושבות, מרימות ידיים וכו'. אז בשביל לפתור את המשחקים באש הללו צריך להראות להם באופן ברור מה שהן מראות לעולם, ושלא ישלו את עצמן.

אין לי שום כוונה לפגוע במישהי או מישהו, אבל לא כל דבר תלוי באיך שאומרים אותו. אפשר להתבגר.

"והיה מחניך קדושנקדש את שמך..
ולא יראה בך ערוות דבר ושב מאחריך".
אמת, קדושתה של האומה והתקדשותה במצוותיה, הן הבסיס להשראת שכינתו של הקב"ה בתוכה.
מכיר את המושג "תינוקות שנשבו"? אותן נערות שהולכות ברחוב בלבוש מינימלי, אינן עושות זאת מתוך רשעות או כי היא רוצה 'לגרש את ד' '.

גם את אותן נערות הקב"ה אוהב (מתגובתך ניתן להבין שאין זה כך).

"כי כל נפשות ישראל נקראים בית יעקב, וכל מה שיעבור על כל פרטי נפשות ישראל איך שיהיה, לבסוף יישארו בהקדושה, כי לא יידח ממנו נידח. וכמו שנאמר: 'גם כי אלך בגיא צלמות לא אירא רע כי אתה עמדי'. וכמו ששמענו מהרבי מאיזביצא זצ"ל, שכל נפש מישראל איך שנופל הוא נופל בחיקו של ד' יתברך" (פרי צדיק, נשא, עמ' צו).

כל נפשות ישראל, גם בכל נפילותיהם, לא נדחות מן הקדושה.
ד' שונא זימה, אך פה מדובר בהפך הקדושה ("כל מקום שאתה מוצא בו גדר ערוה (=צניעות), אתה מוצא קדושה") - טומאה. והרי נאמר לנו "השוכן איתם בתוך טומאתם".

תטען מה שתטען, אין מה להתווכח - צניעות זה נושא שהצניעות יפה לו.
אין זה אומר שאי אפשר לדבר על נושאים אלו עם בני הנוער, אלא שיש לעשות זאת בצניעות. תגובתך הראשונה אינה תואמת לכך, ואיני מבינה מדוע הינך סבור שבתגובה בה תפרט כל מיני איזורים בגופה של האישה, תוכל להשפיע על בנות ישראל. תשאיר את העניין הזה למחנכות, למדריכות, לאימהות וכו', הן תעשנה את זה בצניעות ולא על גבי פורום.

אז זהו - שכל דבר תלוי באיך שאומרים אותו, ובוודאי בעניין זה של צניעות (והתבגרתי...).
לא יעזור להביא ציטוטים של רוחניותאנונימי (פותח)אחרונה
א. אני לא אמרתי שבנים צריכים להראות לבנות איך הן נראות, כתבתי מפורש שחברה שלה צריכה לעשות זאת.

ב. תינוקות שנשבו זה לגבי חילוניות ולא לגבי דתיות.

ג. איך בדברייך התייחסות רצינית לבעיה הבסיסית שהצגתי שחוסר היכולת להעיר הפך לחוסר רצון להעיר והפך לקבלת המצב כלגיטימי. אמנם צניעות מלמדים בצניעות, אבל כיום המצב הוא חוסר צניעות, ועל חוסר צניעות צריך לזעוק. בחברה הפוסט מודרנית הדבר היחיד שאסור לעשות הוא לזעוק!!! זה מפריע לסדר הציבורי...

ד. אמנם צניעות זה נושא שהצניעות יפה לו. אך משום מה זהו הנושא הנדון ביותר בפורומים, בפולמוסים ציבוריים, ולמעשה כמעט בכל היתקלות בין שני המינים גם כשזה לא נאמר במפורש. אבל אף אחד עדיין לא פירט את הנזקים הנגרמים מנורמות הלבוש, ואת התהליכים שבהם דברים מתגלגלים, פשוט כי זה לא 'מנומס' ולא 'צנוע', מה שגורם לכך שתמיד הצד 'המיקל' יגבר כיון שלצד 'המחמיר' סותמים את הפה.
תמיד יטענו את הטענה הזו שההתמודדות של הבנות לא מובנת לי ואני לא יכול לשפוט אותן וכו' וכו', ולא מבינים שהעניין כאן הוא התמודדות, אלא רצח! את התמודדויות שלכן אל תעשו על חשבוננו, אל תעשו על חשבון יציבות הבתים שלנו, ואל תעשו על חשבון רבש"ע.

זה לא עניין ליחסי אנוש, זה עניין להצלת חיים ואת זה צריך לומר ולצעוק, ולא משנה איך!!!
הילדותיות היא לחשוב שזה עניינה הפרטי של גברת זו או אחרת, וההתבגרות מביאה להבנת המוחלטות של הנזקים ולמוחלטות של הצווי האלוקי... ולא יעזרו ציטוטים רוחניים ויפים על הנשמה הקדושה שיש לכל אחד.
אולי בעצם כאן תמחילה הבעיהHD
סליחה, אבל מה זו הבוטות הזו????
במקום להעיר לבנות ולנסות לחנכן, אולי תחנך את עצמך?
מה, אי פעם היית בת? הרגשת מה הבת מרגישה? התנסית בנסיונות של בת??

ה' ברא כל אחד עם הנסיונות וההתמודדויות שלו. כל אחד צריך לחנך את עצמו, לנסות לשפר את עצמו, ולא לעשות זאת לאחרים. כן! אתה צודק. לבנות יש התמודדות עם הצניעות בלבוש, מה שלבנים אין. אך לבנים יש התמודדויות אחרות!
זה לא הופך אותם ל"צנועים יותר" או צנועים פחות........
וחוצמזה, למה בכלל אתה צריך להתסכל על הדברים האלה? ועוד לתאר אותם בצורה כ"כ מדויקת ומפורטת.? אז אולי כאן מתחילה הבעיה?!?!
ובקיצור- במקום להעיר על המין השני, תנסה לתקן את עצמך.....
צודק ממש...אנונימי (פותח)
לפי דעתי צריך להגיד את מה שהוא אמר- זה ממש מכניס לפרופורציות ולשים יותר לב...
זה ממש חשוב...
אל תתפדח.. יש בנות שפשוט לא רואות את הדברים ככה, וכל הזמן שומעות מהמורות שלהן לדוגמא כל מיני תרוצים
שהן לא מבינות, והן לא מבינות למה ומה "מושך" וזה...
אבל כשבן אומר את זה אז רואים שזה באמת נכון... ושמים יותר לב!
אני יכולה להגיד שמאז ששמעתי בנים שאמרו שממש קשה להם וזה אני הרבה יותר משתדלת...
לדעתי...talr123
לדעתי אפשר להעביר פעולה על זה לכל השבט (אם זה שבט נפרד), ובפעולה להגיד את הסיבות והרעיונות שעומדים מאחורי הצניעות. לדבר גם על צניעות בהתנהגות, ובסוף, אם צריך אפשר גם לומר את ההלכות: חצאים אחרי הברך, חולצה עד המרפק וכו'...
מסכימה עם talr123 ..מיטל
שהמדריכה לא תבוא אל החניכה ישירות אלא אם כן יש בינהם קשר ממש טוב

עדיף להעביר פעולה לכל השבט וככה כל החניכות יקבלו מזה כולל הילדה המדוברת..

ומעל לכל- להיות דוג' אישית ולא רק לבוא ולדבר כי חניכים יכולים בקלות להגיד לך משו כמו : "אבל את לא עושה את זה" ..

אם זה לא בצורה חריפה,שוגעת בסניף-לא.הסנה-בוער
בס"ד
היא ילדה מספיק בוגרת, והמדריכה היא לא מורה שלה.
אפשר לדבר על צניעות בכללי בתור פעולה/שחנ"ש וכו'.
לענ"ד..עמית-טליה
היא צריכה להעיר.
בדרכי נועם ולא בצורה מבישה אבל וודאי להעיר.
בתקופתי הייתי מדריכה גם של בנים,והיתה תקופה שהם היו מגיעים עם קוצים בשיער
והחלטנו המדריכים לא להרשות להם להכנס ככה,כי זה לא מראה של אדם דתי.
לפני המפקד או שהם היו מורידים את זה עם מים או שהם בחוץ.

והיום שאני מדריכה באולפנה,עד השנה מדריכות לא העירו על הצניעות,זה היה התפקיד של המורות בלבד.
מהשנה הרב החליט שמדריכות גם יעירו,בפועל הרוב לא עושות את זה ולחניכות שלי היה נורא מוזר שאני מעירה.
עד שהסברתי להן שמבחינתי אם לא אעיר על צניעות,אני לא יוכל להעיר על תורנות,נוכחות וכו שזה דבר טפל לעומת צניעות שזה חיים.

גם אם המדריכה מסתכנת בכך שדבריה לא ישמעו,שחניכיה יתרחקו,היא צריכה להעיר.
זה מחויבות שלה כלפי החינוך לדרכה של תורה.
פעולות וכדומה זה עבודה יותר פנימית שהיא צריכה ללכת בד ובד אבל ראשית להעיר בדרכי נועם.
וואוו!! במה זכינו? איזה כבוד! נעמה*
כן אהעמית-טליה
כשיש קצת זמן פנוי חוזרים לאידיאלים ;)
אשרינו שזכינו נעמה*
עבר עריכה על ידי נעמה* בתאריך י"ח אייר תש"ע 17:05
לענ"ד, אין זו דרכה של תורה.נקדש את שמך..
דרכה של תורה זה לקרב באהבה! כאשר אדם מעיר לך, את מרגישה לא בנוח, 'אני לא מספיקה טובה בשבילו איך שאני'. וכך, גם כשאת מעירה לחניכות שלך באמת ממקום של אהבה כלפיהן, הצד השני לא מרגיש זאת כך..

"כשם שיש מצווה לומר דבר שישמע, כך יש מצווה שלא לומר דבר שלא יישמע" (לא במדוייק..)

על-מנת שמידת הצניעות תקנה בנפש החניכות בצורה אמיתית (שתשפיע לכל החיים), בוודאי איני מחדשת לך, אך יש לעבוד בזהירות רבה, יש פה בפירוש "סכנת נפשות".
אינך יכולה לדעת למה ההערה שלך תגרום.
המדריכה לא 'מסתכנת' רק בכך שדבריה לא יישמעו, ושחניכיה יתרחקו, היא לוקחת על עצמה את האחריות לגבי יחס החניכה ל'צניעות'

תסבירי לי שוב בבקשה מה עומד מאחורי טענותייך.
בגלל כל המחשבות האלהעמית-טליה
של אהבה מקרבת,באהבה ננצח וכל הסיסמאות האלה
שאגב לרוב הן אכן אמת לאמיתה!
אבל יש פעמים שימין מקרבת ושמאל מרחקת
יש פעמים שצריך להעיר,להעיר עם חיוך,עם אכפתיות אבל להעיר.
ודווקא ההערה היא המעשה הכי אוהב.
כי אם לא היה אכפת לי אז מאכפת לי ממנה,היא גם ככה אבודה,תראו איך היא מתלבשת,איך היא מדברת
למה לי להעיר לה?!שתעשה מה שהיא רוצה,שיסתכלו עליה בצורה זולה,שהקב"ה יכעס עליה.
אבל כשאני רואה בחורה סתם ובעיקר מישהי אהובה כמו חניכה שלי,אני לא יכולה להתעלם.
אני מעירה,אני מחייכת,אני מסבירה,גם אם נעלבים אני חוזרת ומדברת על זה
אבל אני לא אהפוך להיות חסרת אכפתיות כלפיהן,ואם הייתי כזאת לא הייתי יכולה להמשיך להיות מדריכה.

אני רואה מחנכות באולפנה שכבר התייאשו מבנות,התייאשו מהמצב
או אפילו מחנכות אידיאליסטיות שחושבת בצורה תהליכית וחינוכית
ובפועל?מלפני שנתיים שבוגרות אומרות שהיו 2 3 בכל כיתה,היום אנחנו מחפשים 5 צנועות בכל כיתה.
דווקא האדם שהכי מציב גבולות,שהכי מעיר בסוף הכי מוערך.
כמובן כשיודעים לעשות את זה בעדינות ובנועם.

ודווקא המחויבות שלנו כלפי דרכה של תורה,זה לראות צניעות ולא להתעלם.
גם ככה היום המצב כולו פרוץ,אז לפחות איפה שאפשר להשפיע להשפיע בלי פחד!
אנחנו לא פועלים במציאות של הסתגרות,נכנסים לתוך שכונה מי שעובר שמה צריך להיות צנוע ותו לא.
אנחנו מעורבבים בתוך העם,לכן חובה עלינו להשפיע לפחות בצרכים ובדברים האלה.
אחרת,את המטרה שלנו כציבור וכמחנכות בישראל איבדנו.

לא צריך לפחד מלהשמיע את דעתך,גם במקום שלא הכי רוצים לשמוע.
ברור שלא ללכת לתיכון חילוני ולהרצות על חצאיות מטאטא אבל במקום שהוא באוהלה של תורה
כמו תנועת נוער דתית,כמו אולפנה כן צריך להשמיע.

חניכים שלי שכתבתי למעלה שהכרחנו אותם להוריד קוצים (שזה באמת סוג של חומרה,אבל זה גם פתח ענק)
כמה שבתות לא הגיעו לסניף ולרגע הרגשנו פספוס שאולי סתם הגזמנו וכו'.
לאחר כמה זמן שהם חזרו עם הכללים שלנו-של התורה,הבנתי שזה היה המעשה הכי נכון.
והיום הם מדריכים בעצמם והם עושים את אותו דבר.
יחסם לצניעות לא השתנה,כי יחד עם החובה לשפר את הצניעות אפילו בלי להבין מדריכה גם צריכה להעביר פעילויות רבות שצניעות זה דרך חיים,זה בשביל הבחורה ולא כדי לא להכשיל בנים וכו'.

ברגע שפועלים בשתי דרכים
עזרה ראשונה-של להעיר ולא לאפשר לבחורה ללכת ככה.
ואח"כ להסביר יותר לעומק מהי צניעות,למה צריך ונכון לשמור עליה.
זה עובד.ולענ"ד זו דרכה של תורה.

אני חושבת שככה גם פועלים הורים עם ילדיהם.
קודם אתה מתלבש צנוע,ויש את הגיל שפתאום חברות שמות מכנסיים ואתה גם רוצה וההורים מסבירים שאנחנו דתיים וזה לא דרכינו וזה מתקבל עם קצת צביטה ויותר מאוחר אתה לומד מבין וחיי בצניעות.

גם לא להעיר זה "מסוכן"עוד חוזר הניגון
בס"ד

נכון שחז"ל אמרו: "כשם שיש מצווה לומר זבר הנשמע כך יש מצווה שלא לומר דבר שאינו נשמע"

אך מצד שני- יש מצוות תוכחה מהתורה שנאמר: "הוכח תוכיח את עמיתך ולא תישא עליו חטא"
להלכה נפסק שכאשר יש סיכוי שהתוכחה תתקבל יש להוכיח אפילו מאה פעמים אך כאשר אין שום סיכוי שתוכחה תתקבל צריך להוכיח פעם אחת- כדי להראות שהחטא חמור!

אני לא קובעת כאן מה צריך לעשות מבחינת אם המדריכה צריכה להעיר לחניכה על צניעות.
הכל כמון צריך להיעשות בשיקול דעת ולאחר מחשבה ואם זה רק ירחיק את החניכה אז עדיף שלא.
אבל- גם בלא להעיר יש סכנה.
מדריכה שלא מעירה לחניכה שלה מסתכנת בזה שהחניכה לא תראה חוסר צניעות כדבר חמור וגם זה עלול להשפיע על יחסה למידת הצניעות בהמשך החיים.
*דבר *כמובןעוד חוזר הניגון
ערכין טז ע"ב:נקדש את שמך..
"א"ר טרפון (תמיהני) אני אם יש בדור הזה שמקבל תוכחה... אמר רבי אלעזר בן עזריה תמיהני אם יש בדור הזה שיודע להוכיח"

לגבי המשפט האחרון: המדריכה יכולה להשפיע על יחס החניכה למידת הצניעות לא רק אם תעיר לה.
אפשר בפעולות, דוגמא אישית, כאשר רואים שחניכה אחרת לבושה צנוע, לשבח אותה על כך לפני חברותיה וכו'.

לדעתי לא,שרון אבורביע
קודם שהמדריכות יתלבשו היטב
מחובתך להעיר לה!חגיתוש18
קודם כל, חובתך להוות דוגמא אישית. ולא רק צניעות הלבוש.

שיחה אישית, עושה את העבודה! לדבר לדבר לדבר, לא שיחה חפוזה - תקדישי זמן בשבילה. תבררי איתה מאיפה זה נובע? בית? לחץ חברתי? או סיבה אחרת?

אני הייתי מציעה לעשות כמה פעולות בנושא. 
לברר את הנושא וללמוד אותו. להשתנות באמת לשם שמיים...

בהצלחה!
וואו, זו ממש ההתלבטות שלי...עוד חוזר הניגון
בס"ד

אני חושבת שזה תלוי בחניכה, לפי שיקול הדעת של המדריכה..
נגיד לי יש חניכה אחת שאני שלמרות הכל אני לא חושבת שאני אעיר לה כי אני יודעת שהיא תיקח את זה למקום של "אנטי".
לעומת זאת יש לי חניכה אחרת שאני ממש רוצה לדבר איתה על זה, כי היא בוגרת ואני יודעת שהיא תבין אותי...
אבל... אני כל הזמן דוחה את זה... אני כאילו מחכה לרגע מתאים וזה כל הזמן נדחה...
באמת לא בסדר, אני כבר צריכה לעשות את זה...
אני לוידעת מאיזה סניף את באת אבל בסניף שליכפרעלייך!!=)
קודם כל: שתדעי שאני חניכה בשבט מעפילים אז קחי את זה בחשבון

תראי, אני לוידעת מאיזה סניף את באת אבל בסניף שלי אני יודעת שזה ממש ממש לא שייך להעיר.. ואם המדרכות יעירו רק ישנאו אותן וירחיקו לכת..
אצלנו תפקיד החינוך לא קשור למדריכות... זה יהיה גם ממש מוזר ולא יעיל..

זה סתם יגרום ל:
1- ריחוק מהמדריכות
2- לשנוא את הסניף (אולי אפילו לעזוב אותו)
3- סתם יהיה לי חשק ללכת פחות צנוע מאיך שאני עכשיו
4-אני אפגע...

ככה לפחות אני מרגישה שיקרה אם יעירו לי...
*** 5- זה גם לא יהיה יעילכפרעלייך!!=)
שלום! =]מוריהלי

סליחה... זה נלחץ בלי כוונה...מוריהלי
רציתי להגיד ישר כוחכן!!! אשריכם ישראל!!! =] יש לי גם שאלה קטנה אם יש לי רק חניכה אחת כזאת מתוך 13 ואין מצב שאני יעיר לה כי... אנחנו לא הכי בקשר... מה עושים? תודה רבה!!!! =]]]
מוריה, מה את עושה פה??אנונימי (פותח)
ראית מה זה...מוריהלי
החלטתי לבוא לבקר... ומי את? עינב, רותם, נועה, לינור???? =]]

תלויאנונימי (פותח)
תלוי ברמה של הצניעות.
אם זה משהו שיכול ממש לפגוע ברמה הדתית של הסניף-חד משמעית כן.
אם לא ממש- אפשר לחשוב על דרכים עדינות ועקיפות או לפי יחסי מדריך-חניך
תודה רבה!!! =]]מוריהלי
לפי דעתכם:שמיניסט באמ"ש
האם צריך להקים תנועת נוער בגרעין שנכנס לתוחמת הצפונית ב"רצועת עזה"?
הנחשון יוצא לטיולים עם כל הסניף?אנונימי (פותח)
תלוירעות שרהאחרונה

בנטיעות וכזה נראה לי שכן

במחנה יש משהו נפרד

אני צריכה פעולה פיגוזית על תפילהאחי אהוביה

יש למישו אולי?

קצת יותר פרטים, גברת תותחיתימח שם עראפת

לאיזה גיל, איזה חלק שקשור לתפילה?

אשמח גם..אנונימי (2)

כיתה ד..

על החשיבות של להתפלל מנחה בסניף..

אצלנו אחרי המפקד כל שבט מתפלל לבד והרבה חניכות לא ככ שותפות במקרה הטוב יושבות בשקט במקרה הרע גם מדברות ואז יוצא שמי שמתפללת כביכול מפסידה כי היא לא בענינים.

רוצה פעולה מפוצצת כזאתי על תפילה ולמה חשוב שיגרה אותם להתפלל..

לכיתה ואחי אהוביה

חלק ממערך בת מצוה

באמת להעביר להם את ההרגשה שתפילה זה לא עול, זה לא עוד משימה מעיקה שצריך לסמן עליה וי.. 

צ'אט ג'יפיטיזיויק

להלן מערך שיעור של חצי שעה בנושא תפילה, המיועד לנוער דתי בכיתה ו' ומחולק לשלושה חלקים של 10 דקות כל אחד. המערך מותאם לגיל ולרקע הדתי של התלמידים, תוך שימוש בשפה פשוטה ופעילויות קצרות וממוקדות:

חלק ראשון: פתיחה והיכרות עם הנושא (10 דקות)

מטרה: לעורר עניין ולחבר את התלמידים לנושא התפילה.  

דקה 1-2: שאלה פותחת  

שאל את התלמידים: "מה אתם מרגישים כשאתם מתפללים? משהו מיוחד או אולי משהו שקשה לכם בזה?"  

תן ל-2-3 תלמידים לשתף בקצרה (30 שניות לכל אחד).

דקה 3-5: סיפור קצר  

ספר סיפור קצר על חנה מהתנ"ך (שמואל א', פרק א'): "חנה התפללה בלב שלם לבקש בן, והתפילה שלה הייתה כל כך חזקה שהיא ממש דיברה עם ה' כמו עם חבר."  

שאל: "מה אתם חושבים שהפך את התפילה שלה למיוחדת?"

דקה 6-10: דיון קצר  

שאל: "למה לדעתכם חשוב להתפלל? מה זה נותן לנו?"  

עודד תשובות כמו: קשר עם ה', שקט בלב, תחושת תמיכה.

חלק שני: הבנת התפילה דרך פעילות (10 דקות)

מטרה: להמחיש את המשמעות של התפילה בצורה חווייתית.  

דקה 1-2: הסבר קצר  

אמור בצורה פשוטה: "תפילה היא כמו שיחה עם ה'. לפעמים אנחנו מבקשים, לפעמים מודים, ולפעמים סתם רוצים להרגיש קרובים."

דקה 3-8: פעילות קבוצתית  

חלק את הכיתה ל-3 קבוצות קטנות.  

תן לכל קבוצה משימה:  

קבוצה 1: כתבו 3 דברים שהייתם מבקשים בתפילה.  

קבוצה 2: כתבו 3 דברים שהייתם מודים עליהם.  

קבוצה 3: כתבו 3 דברים שמרגישים לכם קרובים ללב בתפילה (למשל: שיר, מילה או רגע).

כל קבוצה מקבלת דף ועט, ויש להם 5 דקות לעבוד יחד.

דקה 9-10: שיתוף מהיר  

נציג מכל קבוצה משתף בקצרה (30 שניות לקבוצה).

חלק שלישי: סיכום וחיבור אישי (10 דקות)

מטרה: לעזור לתלמידים לקחת את הנושא איתם ליום-יום.  

דקה 1-3: דבר תורה קצר  

אמור: "בתפילה אנחנו לא רק מדברים, אלא גם מקשיבים. כמו שכתוב בתהילים 'קרבת אלוקים לי טוב' – כשאנחנו מתפללים, אנחנו מתקרבים לה'."

דקה 4-7: פעילות אישית  

תן לכל תלמיד דף קטן וכתוב עליו: "כתבו משפט אחד שהייתם רוצים להגיד לה' בתפילה שלכם היום."  

תן להם 2-3 דקות לכתוב בשקט.

דקה 8-10: סיום מעודד  

אמור: "כל תפילה חשובה, גם אם היא קצרה או פשוטה. נסו השבוע להתפלל משהו קטן מהלב שלכם."  

סיים בשאלה: "מי רוצה לשתף את המשפט שלו?" (רשות, לא חובה).

הערות למנחה:

שמור על אווירה קלילה ומכבדת.  

התאם את הקצב לפי התגובות של התלמידים – אם חלק אחד מתארך, קצר את הבא.  

הבא דף ועטים לפעילויות.

אם זה בשבת קודש תעביר בעל פה.

בהצלחה!

חמוד אבלאנונימי (2)

מחפשת יותר פעולה עם משחקים שבסוף מתקשרים לענין התפילה פחות דיונים ושאלות

צריך משו עם נשמה 😉אחי אהוביה
כן ברור אבלאנונימי (2)

מנסיון כל הדיונים וכו לא ככ פועל הם צריכות לזוז חח

לאלא התגובה שכתבתי היתה לזו של @זיויקאחי אהוביה

אני ממש מסכימה איתך..

אה הבנתייאנונימי (2)
טוב אז אם את מוצאת משו אני אשמח שתעדכניאחי אהוביה
סגורראנונימי (2)
מה את מחפשת?אנונימי (2)

לאיזה כיתה?

לגמריזיויק
יש לי כמה חומריםאנוני-מי?
אז אני אשמחאחי אהוביהאחרונה
מכירים סניף בנע בירושלים שמחפש מדריכת חוץ?תורת חיים בעiז

חברה שלי מחפשת וכדאי גם סניף שהוא נורמלי ולא עכשיו ממש חילוני (סניף מעורב זה ממש אחלה)

מדשיותאנונימי (פותח)

טוב נושא קשוח אז ככה..

בתחילת ההדרכה היה לי ולמדשית שלי(נקרא לה א )בעיה עם עוד מדשית שלנו(נקרא לה ב) (אנחנו רביעיה). היה קשוח ממש. מלא אנשים התערבו בזה (הקומונרית, מהנוער ובכללי כל הצוות וכו)אומרת דוגרי הרבה מזה זה אני ומדשית א הגזמנו וחיפשנו אותה מלא ממש וכל דבר שעשתה הערנו לה ודווקא מדשית ב היתה בהקשבה וכיבדה ממש וממש השתדלה לשנות(מה שאני משה לב בדיעבד עכישו אז סתם הייתי חמה עליה ברמות לאיודעת להסביר למה). 

אחרי התערבות ודיבור הבעיה נפתרה(לפחות ככה אני ראיתי אתזה.) ביקשתי סליחה ושמנו את הדברים מאחורה.

עכשיו שמתי לב שמדשית א כל הזמן מעירה/ מחפשת את מדשית ב כאילו על סתם דברים היא איחרה טיפה כי אבא שלה במילואים ועזרה קצת בבית והיא עשתה פרצוף ואמרה לי אחכ שזה לא ניראה לה ובכללי על כל דבר היא מעירה מעקמת אף וכו.

עכשיו יש לי התלבטות אם להעיר לה ולהגיד לה כאילו היה מריבה את צודקת אבל שמנו תדברים מאחורינו תני לה קצת להוכיח את עצמה לא כל הזמן להסתכל בזכוכית מגדלת על מה שהיא עושה. או להתעלם ולראות מה יקרה ואולי להגיד לקומונרית

קיצור מקווה שיצא מובן מה אומרים?

תשחרר. לא בידיים שלךמשה
בכלל. אנרגיה של אנשים אחרים לא בשליטה שלך,סשום צורה. רק התגובות שלך.
כן אבלאנונימי (פותח)אחרונה

בסוף עכשיו לא כ"כ מרגישים את זה אבל אם זה ימשך זה יגיע למצב שהיה לפני כן שלא דיברנו המדריכות מלבד מי מכינה את הפעולה. מצב שבטוח לא רוצות להגיע אליו. אף אחת.

סיפור אהבה בסניף | עלילתי קצרElad Mukades

מצרף סרט קצר שעשינו, מסוקרן לשמוע תגובות ומחשבות שלכם עליו

במשפט - יוני המדריך, חותך את הקשר עם סיגל מבני עקיבא, בשם התחזקותו הרוחנית, אך מגלה שההתמודדות רק מתחילה. 

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש ארגון? לגבי צביעת קירות

צובעים על בדיםadvfb
אנחנו צבענו פעם על דיקטים, אפשר גם אולי במקלטהחנוניתאחרונה
קלסר הדרכה ונחשוןאוריהש

רעיונות לקטעים/משפטים לקלסר הדרכה?

וכמובן רעיונות למה להכניס לבפנים (חוץ מהכנת פעולה, רעיונות לערבים וכו)

ואשמח גם לקטעים ולמה להכניס לקלסר של נחשון (קטעים על עשיה וכו)

תודה רבה!

אולי יעניין אותך