רגעים קטנים כאלה/
שרק אני מרגישה
תמיד כשהייתי נפגשת עם חברות מהאולפנה הן היו אומרות שאני ״קצת ערסית, רק קצת.״
ככה הן היו אומרות לי, והערכתי, אפילו הסכמתי. ממש כמעט ולא, כי זאת אני. ״זאת את״
בואו, ללכת לייד בנות דוסות עם מכנס או לעשות סיגריה או נרגילה אפילו רק שאכטה קטנה אז ברור- ערסית זו המילה. ואני הייתי קוראת להן סאחיות. והן היו חברות שלי למרות. בגלל ולמרות.
ואז כשהייתי אומרת להן ביי בשעה 9 בלילה, אולי 10, והולכת לשבת עם חברים- פתאום הם היו הערסים, ובשניה נהייתי הסאחית בלטה של האחוקים. זאת שלא נוגעת בירוק, שלא מדברת מסריח ומלאת קללות. שאולי לובשת גופיה, אבל לא איזה נערת ליווי או ז*נה, והם היו אומרים לי ״כפרה שלי, את סאחית, אבל את בלב תמיד נשמה״ וידעתי, ידעתי שהם אוהבים אותי, ואני גם אהבתי אותם, בגלל ולמרות, ״את הלב! חייאתי״
ועברו מאז כמה שנים, בערך 4 שלא נדע איך הזמן טס ויא אללה, אני עדיין הקצה השני בכל קבוצת חברים שאני מגיעה- עם השמאלנים אני כהניסטית פאנטית, עם הימנים- קפלניסטית אנרכיסטית, עם הדוסים- הדתלשית, ןעם הדתלשים איך לא- דוסית טרור הולי שיט, בעיר הגדולה אני איזה קיבוצניקית תמהונית, וכשאני מגיעה הביתה ליישוב- אז ׳מה קשור עירוניסטית?!״
וככה זה בכל מקום, ובאלי לצרוח
דייי די להכללות לתיוגים לפאקינג פילוגים האלה, אבל אז יגידו לי ״הגעת בשם התורה הקדושה להביא אהבת חינם?״ או שיסתמו לי את הפה ויגידו ״מי לימדו אותך לדבר ככה? החברים שלך מהכיכר של קפלן?״
ואפילו בבית אבא קורא לי השמאלנית של המשפחה ואח שלי מתקשר להתרים אותי לישיבה ואני תורמת.
אבל עדיין נשארת חצי דוסית- חצי כופרת