למה מגייסים חיילים שהם בנים יחידים לקרבי?רבקה.

שבוע שעבר נפל חייל שהוא בן יחיד וזכור לי שהיה עוד מקרה כזה.

זה נכון שהלב כואב על כל חייל שנופל אבל אי אפשר לתאר את עוצמת הכאב על בן יחיד שנפל..

מי יודע כמה שנים ציפו לו הוריו? כמה תקוות היו להם? החרדות הגדולות שהיו להם מהרגע שהתגייס התממשו! ואין להם יותר המשך!!

לדעתי צריך לעשות חוק שאסור לבנים יחידים להתגייס לקרבי. זה כאילו שיש להם פרופיל נמוך..

הם יכולים לתרום לעמ"י בהרבה דרכים אחרות ולא על חשבון הצער של הוריהם. התפקיד שלהם הוא להמשיך את משפחתם.

כיום, צריכים ההורים לחתום לבנם שהם מאשרים לו להתגייס לקרבי וזה שם אותם במקום מאוד לא נעים מול בנם יחידם שמן הסתם יושב להם על המצפון שהם עוצרים לו את המימוש העצמי ועוד..

(במקרה האחרון היה כתוב שהוא נפצע ואמא שלו ביקשה ממנו שלא יחזור לצבא והוא התעקש לחזור לחיילים. לדעתי טעות בשיקול הדעת מתוך כוונות טובות. מי יודע אם לא הצער שגרם לאימו הוא זה שגרם לו ליפול בקרב..) 

זה לא נכון לשים את ההורים במקום הזה. המדינה פשוט צריכה להחליט בשבילם.

זה יעזור שלא יקרו עוד מקרים כאלה טרגיים

בשורות טובות!

למה "לדפוק" מישהו בגלל שהוא בן יחיד?ברגוע

אם החלום שלו זה לשרת את המדינה בתור לוחם, אין סיבה שהמדינה תמנע ממנו רק בגלל שהוא בן יחיד.

ומבחינה הלכתית, אני לא חושב שבן יחיד חייב להקשיב להורים שלו אם הם לא מסכימים לו להתגייס לקרבי, או לחזור להלחם אחרי שנפצע כמו במקרה הזה. 

מה זה מימוש עצמי?רבקה.

אולי הקב"ה רוצה שיממש את עצמו אחרת ממה שחשב..

ברור לי שאם היה שואל רב היה אומר לו לתרום בדרכים אחרות לעמ"י

איזה מזל שלא צריך לנחש מה הקב"ה רוצהפשוט אני..

ואפשר פשוט לראות את ההלכה, האומרת שכולם יוצאים למלחמת מצווה.

ואם תגידי שגם חייל מודיעין מקיים את חובתו להשתתף במלחמת מצווה - בוודאי שזה נכון, אבל אם הצבא חושב שפלוני יהיה יותר יעיל בתפקיד זה מאשר בתפקיד אחר, סימן שהדרך של פלוני להשתתף במלחמת מצווה ולתרום הכי הרבה היא להיות באותו התפקיד.

ובכל מקרה, לא מצינו בהלכה שדמו של בן יחיד סמוק יותר מדמו של אדם אחר, למרות שההלכה מתייחסת פעמים רבות לשאלה "חייו של מי קודמים".

אולי זה נכוןניב שטרן

שבתפקיד קרבי הוא יועיל יותר, אני לא בטוח.

בכל מקרה יש עוד שיקולים (אפילו במלחמת מצווה) חוץ מהמתמטיקה הבסיסית של פה הוא יועיל 6 ופה הוא יועיל 7.

...ברגוע

את יודעת באיזה חששות כלה שגייסו הרגע את החתן שלה נמצאת? ובאיזה צער היא תהיה אם חלילה יקרה לו משהו?

נכון שהיא יכולה להחתן עם מישהו אחר, עדיין. 

ואם מדובר על אבא לילדים קטנים, את חושבת שהצער של ילדים יתומים קטן מצער של הורים שכולים?

וכמו שכתבתי למטה- אם את מדברת מצד זה שלא יהיה לו המשך, אז גם רווקים/נשואים בלי ילדים אנחנו לא צריכים לגייס לקרבי?

מה זאת אומרת אם הקב"ה רוצה שיממש עצמו במקוםדיאט ספרייט

אחר?

למה את יודעת איפה את הקב"ה מייעד איתך לממש את עצמך?

איש יהודי יודע שלכל כדור יש כתובת וקל אמונה ואין עוול.

ואם נהרג זה כי כך היה צריך לקרות. 

נפל בתור עונש על צער ההורים?פשוט אני..
טיפה צניעות וכבוד, אנחנו עפר לרגלי הקדושים שנפלו במלחמת הקודש
צודקתאיתן גיל
מי שבוער בעצמותיו לשרת בקרבי ישתדל אצל הוריו לא להשאר בן יחיד.
אני מסכיםניב שטרן

רואים שהתורה התירה איסור אשת אחיו (שהוא אחד האיסורים הכי חמורים!) בשביל שלא ימחה שם אדם מישראל. אז ק"ו אם אפשר לשלוח אותו למקום אחר שבו הוא יעזור לעמ"י.

אז אם החלום שלו הוא לשרת בקרבי, מה הוא אשם שהוא בן יחיד?

הוא לא אשם, אבל זה המצב. יש לי חבר ששנים התאמן כדי להגיע לסיירת, ואז גילו שיש לו אסטמה וירד לו הפרופיל לפרופיל ג'וב. ומה עם החלום שלו?

אז גם רווקים לא נגייס לקרבי? רק נשואים עם ילדים?ברגוע
מה זה קשור?ניב שטרן
דיברת על "שלא ימחה שם אדם מישראל"ברגוע
המדינה לא צריכה להחליט בשבילםחופשיה לנפשי
עבר עריכה על ידי חופשיה לנפשי בתאריך א' בתמוז תשפ"ד 20:38

הם אנשים מבוגרים שיש להם רצונות ויכולת לבחור

מי יודע?? באמת מי יודע חשבונות שמייםדיאט ספרייט

אולי בכלל מגילגולים אחרים ודברים אלו ראוי להם שלא היו עולים על הכתב.

מסכימה איתךכשרה

זה כאב נוראי!!

באמת כל פעם שנופל חייל שהוא בן יחיד הלב נשבר עוד יותר.

גם בשביל ההורים שההמשייכות שלהם הסתיימה.

יש יותר הרוגים בלי ילדים , מאשר בלי אחיםפשוט אני..

אני לא מבין למה כשאין לחייל אחים אז זה מאוד כואב לכן על כך שאין להורים שלו המשך,

אבל כאשר החייל עצמו נהרג לפני שהביא ילדים - זה יותר מתקבל על הדעת.

לפי ההיגיון שצריך לא לגייס את מי שאין לו המשך, צריך לשחרר מהצבא כמעט את כל הסדירים...

להעלות את גיל הגיוס לאזור השלושים כשלכולם יש משפחהבוריס
ולגור עם שכנים שהם דובוני אכפת לי ולא טרוריסטיםפשוט אני..
אני הייתי ציניבוריס
המשכתי את הקו...פשוט אני..
תביןאיתן גיל

בן יחיד שנהרג משאיר הורים ערירים, ללא דור המשך. לעומתו רווק שנהרג כמוהו כילד שלא נולד.

להורים לא כואב שלילד שלהם לא יהיה המשך?פשוט אני..
מה זה ''כמוהו כילד שלא נולד''? ההורים שוכחים ולא כואבים את זה שאין לו זרע?
אם יש להם ילדים נוספים, אז- כןאיתן גיל
כן הם שוכחים את הילד שהם גידלו 20 שנה?חושבת בקופסא
ערירים ימותו- גם עונש וגם קללה, עיין ויקרא, כ, כ,איתן גיל

שונה ממי שמת בטרם הקים משפחה.

למות במלחמת מצווה זה לא עונש ולא קללהפשוט אני..
מה הקשר בין מי שבוחר להגן על המדינה שלובוריס
לבין העונש על מי שגילה את ערות דודו?
הוקש עונש הלכה למעשהאיתן גיל
לא הבנתיבוריס
כנראה חושבים על החייל בתור המשך ההורים שלוחושבת בקופסא

ולא בתור ישות נפרדת שבעצמו צריך המשך.

מסתכלים כאן בעיקר על עוצמת הרגש של ההורים, שגדולה יותר מאשר אם היו לו אחים, ולא על המציאות עצמה.

זאת פשוט חשיבה רגשית, באמת אין פה לוגיקה.

אני בטוח שלהורים שכולים כואב כשאין לילד שלהם זרעפשוט אני..

ואם יש להם נכדים מהבן שנהרג - הם מוצאים בכך נחמה

ברורחושבת בקופסא

וממש לא התכוונתי לרמוז שזה לא בסדר להזדהות עם הכאב שלהם או שהוא לא לגיטימי חס ושלום.

נראה לי שאלה שמזדהים עם החייל הם נועררבקה.

ואלה שמבינים יותר את כאבם של ההורים הם הורים..

הפוךברגוע

אני ו"פשוט אני" הורים, ודווקא איתן גיל וניב שטרן לא

מי יודע אם לא הצער שגרם לאימו הוא זה שגרם לו ליפוללעבדך

סליחה אבל זה היה פשוט מזעזע לקרוא את המשפט הזה.

כאילו הנפילה בקרב היא מדד מי יותר צדיק ומי לא..

זאת לא הייתה הכוונהרבקה.

וברור שאנחנו לא יודעים חשבונות שמיים. תסתכל במה שכתבתי לבוריס..

כולם בוחרים להגיב למה שנכתב בסוגריים..

אבל יש חוק כזהעדיין טרייה

בעיקרון בן יחיד לא יכול להתגייס לקרבי חוץ מתפקידים מאוד מסוימים אם הוא רוצה להתנדב לקרבי הוא צריך אישור חתום של שני ההורים שלו.

היא רוצה שאפילו עם אישור הוא לא יוכל להתגייסברגוע
נראה לי כולם פה פיספסו את הנקודהאחת פשוטה

אני לא חושבת שרבקה המקסימה באמת חושבת שצריך לעשות חוק כזה.

אלא היא רוצה לזעוק פה זעקה.

כי הכאב של הורים שכולים הוא בלתי נסבל, אז אי אפשר בכלל להתחיל לדמיין כאב של הורים שכולים לבן יחיד.

זה פשוט נורא ואיום.

וזה מעלה תהיות מתוך הכאב הזה. תהיות ושאלות שאולי לא באמת באמת פרקטיות, והן נובעות מרגש עכשיוי שצריך ביטוי.

והכלה.

ופה בשירשור הזה הבאתם לה הפוך מהכלה.

מזכיר לי הבדל טיפוסי בין גבר לאישה.. האישה מנסה לאמר משהו והגבר כולו בעיניים שכליות רואה מה נכון ומה לא מה פרקטי ומה לא.. בעוד שהיא מבקשת משהו אחר לחלוטין.

תתקני אותי אם אני טועה יקרה.

וכן הכאב הזה הוא פשוט בלתי נסבל גם אני שראיתי את הפירסום הזה על ההורים השכולים כל כך התכווצתי אוף. נורא ואיום.

שה' ירחם עלינו מהרה

גם בזעקה יש דברים שלא ראויים להאמרבוריס

לקטרג על גיבור ישראל הי''ד שיצא במסירות נפש והקריב את חייו על מנת להגן על עמו ולאמר שהוא ציער את הוריו ועוד לעשות חשבונות שמיים ולהגיד שזאת הסיבה שנפל בקרב. אלה מילים שהיו ראויים שלא יעלו על הכתב ועל זה מרבית האנשים פה זעקו.

מסכימהרבקה.

באמת אולי הייתי צריכה להשמיט את הסוגריים האלה. אבל זה נועד לבנים יחידים. אולי לזעזע אותם קצת שלא יעשו את זה להורים שלהם

ברור שאנחנו לא יודעים חשבונות שמיים ויש לכל חייל שנופל שכר גדול. אני גם לא באה להגיד על חייל מסויים למה הוא נפל. זה פשוט הזכיר לי סיפור מהגמרא על אמורא שאישתו חיכתה לו והוא למד והתעכב וכשהיא ראתה שהוא מאחר נשרה לה דמעה ובאותו רגע הוא נפל מהסולם שעמד עליו ונהרג (בערך..)

אבל אתם מתייחסים לעניין השולי בדברים..

דווקא התכוונתי לזה..רבקה.

גם אני אחת פשוטה.. ובאמת יותר נעים לקרוא תגובות עדינות..

אבל לענייננו. התכוונתי לזה לגמרי!

בקום המדינה היה חוק כזה (על ילידי הארץ ולא על ניצולי שואה..) דווקא אז אולי הוא לא היה מוצדק כי היו צריכים כל חייל שאוחז בנשק.

היום המצב ב"ה יותר יציב במדינה ועובדה שיש הרבה חיילים שלא משרתים בקרבי.

אני חושבת שצריך להעביר את האחריות מההורים (שקשה להם לעמוד מול הבן) אל המדינה. באמת אולי נכון יותר לשאול רב שיפסוק בעניין אבל מה שברור זה שהמימוש העצמי של חייל לא קודם לכל הדברים בחיים במיוחד לא לכיבוד הורים...

וזהו..

העניין פה הוא לא המימוש העצמי אלא מה הכי טוב לארץבוריס
אוקי אם התכוונת לזהאחת פשוטה

אז תרשי לי להצטרף לקודמיי.

ואני בהחלט לא מסכימה לזה.

המדינה לא צריכה להחליט אלא הוא בלבד למרות שהוא בן יחיד. 

איפה אפשר למצוא את החוק הזה? מאיזה שנה הוא?חושבת בקופסא

נשמע מאוד לא הגיוני מבחינה הסטורית, כי במלחמת העצמאות נפלו אחוז שלם מהאוכלוסיה היהודית באותה תקופה. זאת אומרת שלא הייתה כמעט משפחה שלא שכלה מישהו.

הסיבה לזה היא שפשוט לא הייתה בררה אחרת, כל מי שיכל להתגייס גוייס. 

לא נשמע לי סביר שיתנו פטור כזה גורף בשעת צורך כל כך גדולה.

תבדקי בשנים הראשונות למדינהרבקה.

אמא שלי מורה להסטוריה הרבה שנים והיא אמרה לי..

חוקקו אותו אחרי שבשיירת הל"ה נפלו כמה בנים יחידים והיה רעש על זה..

מה זאת אומרת חוק?חושבת בקופסא

החלטה באיזה תפקיד להציב חיילים צריכה להיות של צה״ל, וגם אז זה לא הגיוני בתקופה של סכנה קיומית ומחסור בכוח אדם.

שוב, באיזו שנה בדיוק נחקק ה״חוק״ הזה? מי חוקק אותו? ומתי הוא בוטל? ע״י מי? ולמה?

את לא יכולה לצפות לזרוק את הרעיון המשונה הזה באוויר ועוד לצפות ממני לעשות בשבילך את עבודת ההוכחה. 

זוהי אמורה להיות הבחירה של החייל עצמוריק סאנצ'ז
אפשר לשאול את זה על הרבה חייליםהסטוריאחרונה
על אבות לילדים קטנים, על בעלים של אלמנות צעירות, על משפחות שכבר פגשו שכול לאומי או פרטי ועל מי לא. אין ברירה,צריך להלחם ובמלחמה יש נפגעים.
סידני היא עיר אלימההסטורי
אדם שרצח חמישה אנשים בסכין נרצח על ידי המשטרה בסידני.

אדם בסידני תקף כמה אנשים. העובדה שאביר המוסר, נציג הקב"ה עלי אדמות, הממונה על המצפון נשאר בשוויון נפש ולא פתח על זה שרשור מעידה על כשל מוסרי עמוק.

@סיעתא דשמייא1

אדם שמטיף מוסר לכל בר בי רבאיתן גיל

ומציג את עצמו כאן כשומר מצוות...

מן המעט שנדרש ממנו הוא שיתאפק מתגובותיו "המחכימות" עד מוצאי יום טוב שני של גלויות.

הוא תקע יתד אי שם בין סידני למלבורן ומפיץ רעל קפלניסטי בתפזורת כמו פצצות מצרר.

נזק מדיני זה החומרים שהוא מקושש מן הגורן הקיצון שמאלני ומן היקב הקפלניסטי כדי לעשות מהם צימעס בטמפל שהוא חבר בו, לאחר תרגום כמובן לשפת המקום. לא מפיו אנו חיים  

אני לא מבין איך אפשר לחגוג את חג האביב בסתיו,קעלעברימבאר

ליהודי אוסטרליה

זאת סוגיא נוספת. אני כאן עסוק בסוגיה המוסריתהסטורי
שהמרגל הזה עסוק בלהטיף לנו וכדי להפוך את כל מי שלא מתרגש מאירועי שולים שבשוליים לפושע, הוא גם מהדהד עלילות דם.

העובדה שהוא בחר לחיות באדמה טמאה, שלא מתאימה למצוות התורה בשום צורה, היא כמובן היסוד שמביא אותו לעבירה גוררת עבירה, אבל לא בזה עסקתי כאן.

האמת שאוסטרליה בדיוק כמו הארץ. רק הפוך.קעלעברימבאר

אקלים ים תיכוני, אבל עונות הפוכות

מה עם מלבורן?קעלעברימבאר
באמת אני חושב שכל מי שלא פותח שרשור זעזוע הוא שותףהסטורי
מקור: TikTok TikTok · mako
מסכים איתךקעלעברימבאר
עדיין לא הבעת זעזועהסטורי
@סיעתא דשמייא1, @אעלה בתמר, @אוהב העם והארץ 1, @אוהב העם והארץ 2, @אוהב העם והארץ 3 @וכל שום וחניכא דאית ליה...

איך אתה יכול לא להזדעזע מאירועים אלימים ביבשת שלך?!

להלן הסיבה:שלג דאשתקדאחרונה

קטע מהספר "בעל שם טוב", פרשת ראה אות ו:

אמרו חכמינו ז"ל: "ולמה נקרא שמה ראה? שרואה ביותר כו' תנא עומדת בבבל ורואה נבלה בארץ ישראל". שמעתי [בשם ר"י בעש"ט ע"ה זצוק"ל] ... פירוש, אדם שאינו הגון נקרא בבל - כי עומדים בשטותים והבלי עולם, ואדם הצדיק נקרא ארץ ישראל. וזהו פירוש הגמרא: עומדת בבבל, פירוש בשטותים, ורואה על אדם כשר נבלה, והיינו נבלה בארץ ישראל באדם כשר.

כל השמאל בפאניקה שביבי ינצחקעלעברימבאר

בבחירות בגלל המבצע. אז הם מתחילים ללכלך עליו שהביא הפסד מביש.

אפשר לחלוק על ההחלטה להפסקת אש. אבל:

א. מה הם היו עושים במקום?

ב.הם יודעים עוד מה התכנון בעתיד?

ג. איך הם היו המתמודדים עם טראמפ?

ד. אין ספק שזה הישג מרשים שהחליש מאוד את איראן במחיר מינימלי מאיתנו. גם אם לא מה שציפינו לו

סיכון מיותרבלבנון כמו בעזהסביר11

עפרה רם

בנוסף לכך הורים מסיירת הנח"ל כתבו מכתב מחאה לרשויות על כך ששולחים חיילים לפעולות קרקעיות,

והם משלמים בדמם ,

במקום להפציץ.

וגם במקום לבצע מצור ממושך כמו בתכנית האלופים

ובתגובה הורים אחרים התנערו מההורים המופקרים הללוהסטוריאחרונה
כמובן, צריך להשתדל לכתוש כמה שיותר, כמו שעושים היום בשיטת הרב זרביב, גם בעזה וגם בלבנון, בשונה מתחילת המלחמה. אבל, בניגוד לקונספציה ששלטה עד שמחת תורה, של מב"מ של הרתעות, הפצצות ואש מנגד - אין תחליף לרגליים על הקרקע, וכן - לפעמים יש מחיר כואב לחיינו כאן.

עם ישראל משחרר את צפון הגליל ומי שירא ורך הלבב - ישוב לביתו ולא ימס את לבב אחיו, בשטח או בפורום, כלבבו.

הקרב על הקרדיט (שוב) חוטא לאמתמרדכי
בס"ד

ביומיים האחרונים מתנהל ויכוח ער סביב המהפך בנחל העוג'ה: מי באמת חתום על ההישג? האם אלו נערי הגבעות ואנשי החוות ששינו את המצחאות במקום בגופם, או הפוליטיקאים שדחפו להכשרת המקום ברמה המדינית?

​האמת היא שהוויכוח הזה פשוט מיותר. ​מי שמכיר את המציאות בשטח יודע שזה אף פעם לא "או זה או זה". התהליך תמיד עובד באותה הדרך: השטח גורר את הממשלה. ​לפני שהנושא בכלל הגיע לשולחנות הממשלה, היו שם האנשים שפעלו בשטח.

קחו למשל את ח"כ צבי סוכות, עוד לפני שנבחר לכנסת, הוא ופעילים נוספים היו שם, יצרו נוכחות והעלו את הנושא למודעות. הוא לא עשה את זה כח"כ, אלא כפעיל בהתיישבות. אילולא הפעילות העקשנית הזו ושל צעירים טובים נוספים, נחל העוג'ה לא היה מגיע לסדר היום הממשלתי, וממילא לא היה מטופל.

​זהו דפוס חוזר שאנחנו רואים פעם אחר פעם בהתיישבות: ​בהר עיבל יש כבר שנים של תפילת שחרית בכל יום שישי, בכל מזג אוויר. בשנתיים האחרונות הצטרפו אליהם שני אברכים שהגיעו ללמוד במקום מדי יום, הם אלו שסללו את הדרך לאישור הממשלתי ולהקמתה של ישיבה במקום בשבועות האחרונים, בדרך להקמתו גם ישוב קבע חדש.

​בחומש, העמידה האיתנה של בחורי הישיבה על ההר, למרות כל הפינויים והקשיים, היא זו שהובילה בסופו של דבר את המערכת הפוליטית להכשיר את המקום. כך​ גם בתנופת החוות. בהתחלה זה לא התקבל בעין טובה, אבל לבסוף הנוכחות היהודית היא זו שקובעת עובדות בשטח ומונעת השתלטות זרה.

​הנוסחה פשוטה: התמדה מביאה הכשרה. ​ברוב המקרים, זה מתחיל בחיכוך. בהתנגשויות מול רשויות החוק או מול ניסיונות של ערבים למנוע מיהודים לשוב לאדמתם. אבל בסופו של יום, העקשנות הזו היא הדלק של המערכת המדינית. אילולא הצעדים הראשוניים והנועזים של אנשי השטח, הממשלה לא הייתה זזה. ואילולא הגיבוי הממשלתי וההכשרה המשפטית, זה לא היה הופך למציאות קבועה בשטח.

​לכן, המראה של פוליטיקאים הממהרים לשגר את עוזריהם לצייץ בטוויטר (ללא גילוי נאות על עבודתם אצל אותם פוליטקאים) כדי לתבוע בעלות מלאה על ההישג, הוא לא רק מביך אלא גם מנותק מהמציאות. הניסיון לצייר את המהפך כאילו נולד בהשקעה כספית חוטא לאמת ההיסטורית של ההתיישבות.

מי שמתהדר בכך שוכח את אלו שישנו בשטח בתנאים לא תנאים, מפספס את העיקר: הקרדיט אינו שייך בלעדית לאיש. במקום מלחמות קרדיטים מיותרות, כדאי להכיר במנגנון שעובד, אותו שילוב כוחות שבו החלוצים בשטח הם אלו שפורצים את הדרך וקובעים את העובדות, והמערכת הפוליטית היא זו שמגיעה בעקבותיהם כדי לתת את החותמת הסופית. זו השיטה - והיא עובדת.

למה נתניהו עושה לעצמו את זה?הסטורי
היה ידוע כבר מתחילת הערב שעידו נורדן יחליף את זיו אגמון. מינוי מצויין.

למה נתניהו היה צריך להוציא שעתיים לפני ההודעה הרשמית על כך, הודעה מיוחדת על השארתו של אגמון "עד למציאת מחליף (שכבר נמצא)" ולחטוף כל כך הרבה תגובות (הזויות, אבל זה לא משנה) מבפנים?

אולי זיו אגמון הוציא את ההודעה;)ברגוע
אולי באמת...הסטורי
כידוע לנתניהו יש הרבה מעלות, אבל קושי גדול בבחירת האנשים שהוא עובד איתם...
אולי הוא רוצה להראותקורא נלהב לשעבראחרונה
שהוא לא מחליף אותו בבהלה בגלל יללות השמאל, אלא כי זה לא ראוי אדם כזה לתפקיד ציבורי אבל לא ברמה שצריך לזרוק אותו בבושת פנים. ובטח לא להישאר בלי מחליף זמני לחפיפה בגלל יללות השמאל האלה

אנשים יקראו לזה שהוא רוצה 'לשלות בסדר יום', אני קורא לזה שכל ישר שלא נכפף ברוח התקשורת וכו'

הסיפור עם הטייס האמריקאי צריך לחזק אותנוזיויק
להתפלל על הטייסים יחד עם שאר החיילים, שום דבר לא מובן מאליו
מה שקורה באיראן עם חיל האוויר זה נס גלוי.משה
חדמשזיויקאחרונה
לפום צערא אגרארועישםטוב

האירועים הכי דרמטיים של השבועות האחרונים יהיו דווקא ביום טוב 

שאי אפשר לראות חדשות!!!!!

למה זה גורם צער?!הסטוריאחרונה
אולי כדאי להשתחרר מהצורך הנפשי להתעדכן כל הזמן.

יתכן ששחרור כזה גם ישחרר לך את מושגי הטוב והרע שהתשקורת מאכילה אותנו.

לא יוריסטוקרטיה, אלא "כל המיצר לישראל נעשה ראש"hamedinai

זו לא יוריסטוקרטיה, אלא "כל המיצר לישראל נעשה ראש"

אם שופטי בג"ץ, פקידי השב"כ והפרקליטות היו מפעילים את אותם טריקים, שטיקים, לחצים והליכים מנהליים-משפטיים שהם עושים נגד הימין - אבל הפעם נגד השמאל, נגד המחבלים ונגד כל שונאי ישראל -  

אז ליל גלנט היה נראה כמו משחק ילדים לעומת מה שהיו עושים לנתניהו כשרצה להעביר חוק לפיטוריו באופן חוקי לחלוטין.

המערכת הזאת לא טועה. היא פועלת בדיוק לפי הכלל התלמודי העתיק (שטיטוס הרשע יישם אותו):  

מי שמיצר לישראל - הופך לראש.  

מי ששומר על ישראל - הופך למטרה.

זה לא "שלטון משפטנים".  

זה מנגנון השמדה פנימי, שקודם את כל מי שפוגע בנו ומדכא את כל מי שמנסה להגן עלינו.

הכתיבה מזכירה לי קצת את CoPilotחתול זמניאחרונה

אולי יעניין אותך