אני רואה שעמדתי לא מבוססת אשמח ליישור קודג כחול

א. רוב המתנגדים לעסקה מתנגדים בין היתר כי ב"ה אין להם קרוב שנחטף או שההתנגדות היא אף אם חלילה משהו מיקיריהם היה נחטף?

ב. למה זאת עמדה רציונלית? להתנגד כל עוד אני לא בטרגידה הזאת?

ג. תוכלו להפנות אותי למישהו שמנסח את עמדת ההתנגדות באופן רהוט? שיש סיכוי שדבריו ישמעו גם בקרב התומכים בעסקה?

שבת שלום. בשורות טובות..

לחשיבות העניין - מגיב. הרציוליות היא להתנגד לעיסקההסטורי
עבר עריכה על ידי הסטורי בתאריך ח' בתמוז תשפ"ד 18:48

מופקרת.

נתחיל משאלה ג':

הנסיון מראה פעם אחר פעם שמחבלים ששוחררו בעיסקאות אלו ואחרות - לא רק חזרו לטרור, אלא היו מגדולי מחוללי הטרור:

משוחררי עיסקת ג'יבריל, היו הרוח החיה באינתיפאדה הראשונה.

המשוחררים באוסלו - היו ממחוללי ומובילי האינתיפדה השניה.

משוחררי עסקת שליט, כבר שנים מעורבים עד צוואר בטרור. יהודים רבים נרצחו או כמעט נרצחו על ידם במשך השנים והם הרוח החיה באירגוני הטרור היום ובאחראים הישירים לטבח שמיני עצרת.

מלבד זאת - שחרור מחבלים תמורת חטופים, הופך את החטיפה למשתלמת ומעודדת חטיפות נוספות, כמו שסינואר ימ"ש הבטיח בטקס קבלת הפנים לו ולשאר המשוחררים בעזה.

בנוסף, לפי המדובר בתקשורת - בשביל עיסקה ישראל נדרשת לוותר על הישגי המלחמה. צריך לחזור ולומר - טבח שמיני עצרת, היה מבחינת האויב 'ניסוי כלים'. אם ח"ו מדינת ישראל לא תביס את החמאס, תבוסה חד משמעית שאינה משתמעת לשני פנים - כל אויבנו מסביב (שהחמאס הוא החלש שבהם) יראו ששווה להתעסק איתנו.

ממילא - הצעד הרציונלי הוא לא לעשות עיסקה מופקרת. האם יכולה להיות אפשרות של עיסקה מסויימת, כזאת שמחירה נמוכים ומאפשרת לנו להמשיך בהבסת חמאס? יכול להיות. לא זאת העיסקה המדוברת כעת.

אחרי שענינו על ג', שאלות א' וב' די מתייתרות. אמנם בכל זאת נענה ע:

ב' - אם הצעד כשלעצמו אינו רציונלי ויעמיד בסכנה קיומית את כל היהודים במדינה ובעולם - דעתם של אלו שקרוב משפחתם בעניין, אינה רלוונטית. להפך, יתכן שהם, מתוך הכאב הנוראי והבלתי נסבל, הם אלו שלא מסוגלים לחשוב בצורה רציונלית.

ואחרון חביב א':

אל תביאנו לידי נסיון. אף אחד מאיתנו לא יודע איך הוא היה נוהג אילו.

אבל יש לנו כמה דוגמאות - החל ממשפחות גולדין ושאול המדהימות, שהיתה יכולה לקבל חיבוק תקשורתי וממסדי עם היתה משתתפת פעולה עם קמפיין נוסף של 'הילד של כולנו', אבל (במיוחד גולדין) מובילים מאבק של החזרת החטופים מתוך עוצמה, אז את התשקורת הם לא מעניינים.

וממשיך בפורום תקווה, משפחות מדהימות, כמו מור, ליבמן (שעד לאחרונה חשבו שבנם חטוף), אור ואחרות - שבהחלט מובילות מהלך של לחץ על החזרת החטופים דרך ניצחון ואחריות לאומית.

נראה שאלו שנמצאים בסביבתם האידיאולוגית והחברתית של מתנגדי עיסקה מופקרת - עומדים בעמדתם, גם כשמדובר בבן שלהם. (שוב, לא שכשלעצמו זה מה שאמור להכריע).

שאלה...אוהב העם וא"י 3
עבר עריכה על ידי אוהב העם וא"י 3 בתאריך ח' בתמוז תשפ"ד 23:09

כל עמדה שנוגדת לעסקה באה מתוך פוזיציה פוליטית ונמוקיה הם על חששות עתידיות שאמנם יש להם הגיון

אבל כמו במקרה של המלך חזקיה נמוקיה בפרוש הם חשבונות שמיים.

מאידך עמדה שבעד עסקה באה מתוך חמלה טהורה ללא שום נגיעה פוליטית שגם היא ערה לסיכונים

שפרטת בהתלהבות.

לשכנע אותך ושכמותך בנימוקים רציונליים זה בלתי אפשרי אז למה לא לפנות לעם ולקבל החלטה לכאן

או לכאן. הדשדוש הקיים רק משחק לידי אויבנו????

אני מבין שמרוב שאתה רוצה שהממשלה תיפול, אתה בכללהסטורי

לא קורא את מה שכתוב.

אין כאן שום פוזיציה פוליטית ושום חשבונות שמים - יש כאן חשבון ארצי פשוט מאוד, ניצחון לאויב יעמיד את כולנו בסכנה חמורה מאוד. כל העיסקאות הקודמות, רק חיזקו את הטרור. טיפשות לחזור שוב ושוב, על אותו דבר ולצפות לתוצאות שונות.

אני מבין שכנמושה שירד לאוסטרליה, מבחינתך להפיל את נתניהו יותר חשוב מהצלת עם ישראל, אין שום סיבה שנזרום עם זה.

אגב ״נמושה״ מתי עשית מילואים לאחרונה ?…אוהב א״י והעם 4

ולגופו של ענין אני לא מבין את הסטירה

מצד אחד אתה תומך בהשארות מנהיג שלטענתך גורם מרכזי למחדל בשביעי באוקטובר. ומצד שני טוען

לכאורה שהישארותו של אותו מנהיג וצעדיו למניעת עסקה תמנע לכאורה אסון עתידי.

כל זאת כדאי לשמר מנעמי שלטון של המגזר

למרות שבפועל על פי אתר רגבים בתכלס אנחנו בנסיגה מבחינה התיישבותית ובנסיגה משמעותית מבחינה בטחונית באיו״ש.

כלומד גמרא מושלם ינסה כבודו להפריך  דברי אלה.

אתה מוכן לא להעביר נושא?!הסטורי
בשרשור הזה הדיון הוא על הרציונליות בעיסקה לשחרור חלק קטן מהחטופים, תוך הפקרת כל שאר החטופים, שחרור מאות מחבלים וויתור על הישגי המלחמה.

הפותח שאל האם ההתנגדות רציונלית, עניתי לו שמהנסיון החוזר כמה וכמה פעמים - ההתנגדות היא הרציונלית והתמיכה היא הצעד הלא רציונלי.

אם יש לך מה להגיב לגופו של עניין - בכבוד. אם אתה מנסה להספים גם כאן עם סלט של הסיסמאות הקבועות שלך, בבקשה תניח לשרשור הזה.

מי שמכנה יהודי בשמות כמו נמושה….אוהב א״י והעם 4

… אתה יודע מה כתוב עליו בגמרא. אותך לא כיניתי נמושה אבל בתגובה זכותי לדעת האם אתה לא כמו אלה שאותם אתה מכנה בשם.

אתה לא צריך להתרגז זה לא בושה לשרת במילואים האמן לי עשיתי את זה מספיק פעמים.

עמדתי להגיב לך ומחקתי, אני לא מוכן לנצל"שהסטורי
היו פעמים השבוע שהצצתי, אבל בלי להכנס בכלל לניק שלי. הפרתי את ההפסקה מהפורום, רק בגלל חשיבות השאלה.

בעניין השרשור הזה - אני בהחלט חושב שחשוב להסביר ולהבהיר, לכל מי שמבולבל בגלל התשקורת - הסכם החטופים שמדובר עליו כרגע, הוא צעד התאבדותי. הוא כניעה של השכל לרגשות כואבים מאוד של בני משפחה ושל כולנו ויהווה הפקרה קודם כל של רוב החטופים ובכלל של כלל היהודים במדינת ישראל.

אם יש לך טיעון ענייני לנושא הספציפי, בלי נדר אגיב. לא מוכן לנצל"ש ואין לי שום עניין בדיונים המעגליים אתך, שלא מגיעים לשום מקום.

מה זה לנצל"ש? לך מותר להסית את הדיון ולכנות ....אוהב העם וא"י 3

... אותי נמושה????

אגב מתנגדי העסקה שהם מיעוט בעם רובם ככולם הם אנשים קוראי ערוץ 7 וצופי ערוץ 14

אנשים עם פוזיציה לעילה ועילה.

וכנראה בגלל שהם מודעים לכך שהם מיעוט הם מסרבים ללכת לעם.

זה לא חוסר רחמנות , זאת אכזריות.

באשר לסוגית המילואים לדעתי זה קשור כי מי שמתנגד לעסקה ולא משרת

גורם לאחרים להיות מגוייסים שוב ושוב כמו הבן שלי למשל.

אתה מוכן להגיב עניינית?הסטורי
את הביטוי כתבתי בעניין הספציפי של העדפתך. השאלה בשרשור היתה האם ההתנגדות לעיסקה היא רציולית. אז כן - ההתנגדות היא רציונלית, התמיכה איננה רציונלית. נקודה.

העיסקה המדוברת כרגע, היא שיא האכזריות. היא התאכזרות לרוב החטופים, שלא ישוחררו בה, אבל גם לא יישארו למדינה מנופי לחץ לדאוג לשחרורם והיא אכזריות לכלל היהודים בארץ ובעולם - שימשיכו (ח"ו) להרצח, להישרף, להאנס ולהחטף ע"י ובהובלת מאות 'סינוארים' שישוחררו לחופשי ובנוסף אויבינו יקבלו ניצחון ורוח גבית להמשך מאמציהם להשמדתנו.

מי שתומך כרגע בעיסקה המדוברת - הלימוד זכות עליו, זה שהרגש שולט אצלו על השכל, הוא לא מודע לפרטים ומשמעויותיהם ורק הכאב מנהל אותו.

מי שדוחף לזה בכח ובלי קשר את הנושא של בחירות - מגלה שהוא לא סתם תמים שלא מודע לפרטים ומשמעויותיהם, אלא שינאתו לנתניהו מביאה אותו להעדפת ניצחון של החמאס.

אין פודים את השבויים יתר על דמיהן מפני תיקון עולםספק

אגב, בכל סקר כמעט - למרות הקו שהתקשורת מקדמת -  יש התנגדות לעסקה מופקרת שכזאת.  

משלים נתונים, מאמר מסודר של הרב נבון, על הנזקהסטורי
מעיסקאות קודמות וההשלכה לשאלה מה הגיוני/רציונלי כיום:

האם כדי להציל חטופים מוצדק להפקיר אזרחים רבים אחרים?

הסוגיה היא פוליטית ולא הלכתיתאיתן גיל

סוגית פדיון שבויים בהלכה דנה במחיר ממוני שראוי לשלם לשובים, וכמובן- לעולם לא שחרור רוצחים. אלה צריכים להנמק בכלא, ובתנאי כליאה שיצמיחו תמריצים לרוצחים לתלות עצמם בכלא.

אין לי מושג, איך התגובה שלך מגיבה למאמר שהבאתיהסטורי

או לתגובה שכהמשך לה הבאתי את המאמר הזה, או בכלל לשרשור, הפותח דן בשאלת הרציונליות, לזה התייחסתי ולזה בסה"כ התייחס המאמר שהבאתי!

הרב חיים נבוןאיתן גיל

הוא פובלציסט וגם רב, וזה בסדר גמור.

מה שלא בסדר זה שאינו מגלה לקוראיו מאיזו פוזיציה הוא מנתח את דבריו.

על איזו רציונליות אתה מדבר...

ושוב בענייננו, אין פה שאלה של פדיון שבויים במובנו הקלסי.

כי חמאס דורש לשחרר את אנשיו, ולעזוב את עזה. הוא לא דורש תשלום כופר.

אין לי מושג מה אתה רוצה ואיך דבריך קשורים לשרשורהסטורי

הנושא אינו הרב חיים נבון, אלא השאלה אותה הציב פותח השרשור:

האם עיסקת חטופים מופקרת היא רציונלית. הגבתי באריכות כאן:

לחשיבות העניין - מגיב. הרציוליות היא להתנגד לעיסקה - אקטואליה וחדשות

את המאמר לא הבאתי בגלל הרב חיים נבון האיש, אלא כי הוא מביא נתונים ברורים על ההשלכות של עיסקאות קודמות, מה שמבסס את מה שטענתי בהודעה הקודמת, לגבי הרציונליות באי התמיכה בעיסקה שלכאו' עומדת על הפרק.

אם יש לך תגובה עניינית, בכבוד. אם אתה מנסה לסגור חשבונות - זה לא המקום.

הוא צריך להבהיר שעמדתו "רציונאלית" ולא הלכתית.איתן גיל

ואם את המעט הזה אינך מסוגל להבין, אז אין לי כח...

למען הסר ספק, אני מתנגד לעסקה עם חמאס מכל סוג שהוא, כי אף אחד מהמצדדים לא מוכן לערוב לי שהמשוחררים של מחר לא יהיו החוטפים של מחרתיים.

וכשאני קורא הנמקה ממי שמזדהה בתואר רב הוא מטעה לכאורה כאילו זו עמדת ההלכה, ולא היא.

שבת שלום ובשורות טובות.

נצלו"ש מיותר...הסטוריאחרונה

כתבתי כבר בהתחלה מה יש שם, כל אחד גם יכול לקרוא את המאמר. אין שום צורך בהבהרה שלך...

המחבר מציג דברים מתוך פוזיציה מסויימת ואני אפרט ..אוהב העם וא"י 3

...שתי נקודות:

1. הוא כותב:

"האם כדי להציל את חייהם של שלושים נהיה מוכנים להקריב את חייהם של אלף? האם נהיה מוכנים למסור לחמאס את תל אביב? מה ההיגיון כאן?"

נכון שרובם ככולם של האסירים חזרו לסורם אבל גם בלעדיהם יש בשטח מספיק חיות דו רגליות שעמדו, עומדים ויעמדו לכלות אותנו והשם יצילנו מידם.

ולכן עסקה עכשיו להציל יהודים ממש נחוצה וכל השאר זה חשבונות שמיים. המחבר הוא רב ויודע את זה אבל מעדיף להלך אימים.

אני לא בטוח שאוייבנו לאחר שהחרבנו את עזה לא יהיו מורתעים כמו שנסראלה לאחר שהגבנו על חטיפת החיילים במלחמת הלבנון השניה.

2.הוא כותב:

"ישראל הבינה זאת היטב בשנות השבעים, כאשר סירבה לשחרר ארבעים מחבלים תמורת יותר ממאה חטופים, ובמקום זאת שלחה את סיירת מטכ"ל למבצע מסוכן מאוד באנטבה. היום גופי הביטחון שינו את גישתם מן הקצה אל הקצה: לנוכח כל עסקה מצהירים צה"ל והשב"כ שאין מה לדאוג, ושהם ידעו לבלום את המחבלים שישתחררו. שוב ושוב אנו מגלים עד כמה ההצהרות היהירות הללו היו מופרכות."

הוא סוקר את העמידה האיתנה בשנות השבעים וישר מדלג לימינו ומתעלם בכוונה ממי שיצר את התקדים לעסקאות מסוג זה

והוא בגין והליכוד עם עסקת גיבריל הראשונה. ההתעלמות לא מקרית כי האיש מציג דברים מתוך פוזיציה.

ולכן המאמר לא משכנע אותי בכל אופן.

התגובה שלך ממש מביכההסטורי

לגבי 1: זה ממש לא חשבונות שמים, זו מציאות פשוטה - משוחררי העיסקאות, אחת אחרי השניה רצחו יהודים, רצחו הרבה מאוד יהודים. היהודים הללו נרצחו ישירות ע"י כאלו שאם היו נשארים בכלא לא היו יכולים לרצוח.

לטעון שהעובדה שיש עוד מחבלים מיתרת את הטיעון, זה כמו לטעון שעד שלא נוכל להרוג את כל המחבלים, אין טעם להרוג את חלקם. מביך.

לגבי 2: מה הקשר?! הוא בהחלט מתנגד לעמדה הזאת, מה זה משנה מי עשה?!

תגובה...אוהב העם וא"י 3

לגבי 1: זה כן חשבונות שמיים כי זה חששות עתידיות למרות שעל סמך העבר הם מבוססות.

אז בא נשאר חלוקים בנושא.

לגבי 2: זה לא משנה מי עשה אבל זה משנה מי יצר את התקדים . המחבר יודע זאת ופשוט התעלם.

זה ממש דומה לתקדים של חוסר התגובה של שמיר לטילי סדאם.

לא להתפרץ לכביש זה חשבונות שמים או שכל פשוט?!הסטורי
לגבי 2, מה זה קשור, הוא לא עסק כאן בסקירה היסטורית של כל העיסקאות, הוא נגדם וזהו.
זה לא אותו דבר....אוהב העם וא"י 3

כמו שהזכרתי בעסקה עם נסראלה ב2006 לא קרה דבר לאחר מכן. הוא אפילו הודה שהוא לא ציפה לתגובה כמו שהיתה

ואם הוא ידע שכך ישראל תגיב הוא לא היה מבצע את החטיפה.

אולי גם כאן זה יקרה.

לגבי 2 שוב אני טוען שהמחבר בכוונה דילג על התקדים כי הוא מוטה אידיאולוגית ולכן אין ערך לניתוח שלו ולכן זה משנה.

אגב הרבה תקדימים ארעו משנת 1977 שהחלו את ניצני הפורענות שהביאונו הלום.

עסקת חטופים.

החזרת שטחים.

פינוי ישובים.

חוסר תגובה לטילים.

עסקאות שלום מפוקפקות.

מלחמות ארוכות.

וכולם ארעו במשמרת של הנהגת הליכוד.

אתה מביך, עם נסרללה בתשס"ו לא היתה עיסקההסטורי
הגיבו במלחמה. איך זאת הראיה שלך שכרגע הצעד הנכון הוא עיסקת כניעה?!

כל שאר מה שכתבת פשוט לא קשור  בגרוש לשאלה האם הדבר הרציונלי כרגע, זה לתמוך כעת בעיסקת כניעה או להמשיך בלחימה, שבה עוסק השרשור.

אני לא מנסה לקשור…אוהב א״י והעם 4
…אני מנסה להוכיח שהמחבר מעלים פרטים חשובים כאשר הוא סוקר את המדיניות המוצלחת בנושא הנידון עד שנת 1977  וקופץ ישר לימינו עם המנטרה של קונספציה של שבכ וצהל העלמה זאת נובעת מהשקפתו הפוליטית ולכן מאמר זה אינו אמין לדידי אז תפסיק לחפס קשר.
זה עדיין לא רלוונטיהסטורי

המסקנה בענייננו היא שעיסקת כניעה רק תסכן הרבה יותר יהודים והדבר הנכון הוא להשיך להלחם עד כניעה של האויב.

לגבי מלחמת לבנון השניה, התרחשו שם תנאים שבהם כל ממשלה היתה פותחת במלחמה. נסראלה אומנם הופתע ממימדי ההרס, נכון. אבל בסוף המלחמה התנהלה בצורה מדשדשדת ובלי שום מטרות מוגדרות ומסודרות. בסופו של יום, נסראלה הצליח לצאת כמנצח ודיברו על זה בזמן אמת.

אמנם היה הרס רב בלבנון (בדיוק כמו בעזה בעופרת יצוקה או צוק איתן), אבל צה"ל נסג חזרה לקו הקודם, בלי החטופים שבגללם יצאו למלחמה ותמורת פיסת נייר שבזמן אמת ידעו שאינה שווה כלום.

אם אז לטעמך היה דישדוש....אוהב העם וא"י 3
....איך תקרא למצב היום? הקטבם בתל אביב לא מדליק לך נורת אזהרה?
בוודאי. לכן חייבים לסיים רק בניצחון מוחלטהסטורי
ברור ושלא משתמע לשני פנים.
תמשיך לגמד כל דבר שממשלה...אוהב העם וא"י 3

... אחרת עשתה.

בכל מקרה שבת שלום צריך להתכונן.

בקשר למלחמת לבנון השניה….אוהב א״י והעם 4

… היתה תגובה עוצמתית קצרה וקולעת וזאת לזכות ההנהגה הצבאית והמדינית דאז אבל בעיקבותיה נחתם הסכם הוחזרו חטופים שוחררו מחבלים והיה שקט . אומנם בהמשך ההנהגה החדשה שוב בראשות ביבי לא הקפידה מספיק שההסכם יקרה בשטח. כרגיל הססמה  של שקט יענה בשקט הביאה אותנו למצב העגום היום.

אתה כרגיל 'מסדר' את ההיסטוריה איך שנוח לךהסטורי

ואח"כ, במומו פוסל, מאשים בזה אחרים.

מלחמת לבנון השניה פרצה על מנת להשיב את החטופים ולהפסיק את הירי. בדיוק כמו שמבצע 'גשמי קיץ' שקדם לה, היה אמור להחזיר את גלעד שליט.

בפועל, אמנם נתנו בהתחלה מכה עוצמתית, אבל אולמרט ושות' הסכימו להפסקת אש כשהחטופים לא בידינו וכשהאויב הן בצפון והן בדרום יורה עד הרגע האחרון ובעצם מראה שברצונו הוא ירה שוב.

דבריך שהמלחמה הסתיימה בהשבת החטופים הם שקר מוחלט. המלחמה הסתיימה כשלמדינת ישראל לא היה מושג עליהם.

רגב וגולדווסר הוחזרו רק אחרי שנתיים וגלעד שליט רק אחרי חמש.

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&opi=89978449&url=https://he.wikipedia.org/wiki/%25D7%2597%25D7%2598%25D7%2599%25D7%25A4%25D7%25AA_%25D7%2597%25D7%2599%25D7%2599%25D7%259C%25D7%2599_%25D7%25A6%25D7%2594%2522%25D7%259C_%25D7%2591%25D7%2592%25D7%2591%25D7%2595%25D7%259C_%25D7%259C%25D7%2591%25D7%25A0%25D7%2595%25D7%259F_(2006)&ved=2ahUKEwiO4-X5trKHAxUEVqQEHdqpD3QQFnoECA8QAQ&usg=AOvVaw2Umvu3DFVNuLTYP0pQSnVC

כיום, במאמץ רב, צה"ל בהוראת הממשלה, הצליח לעצור כמעט לחלוטין את הירי מעזה. בעבר חיסול של בכירים הרבה פחות מהאירוע בו חוסלו בבית מחט חאן יונס בכירים מאוד - היה גורר ירי על תל אביב, כיום לא היה ירי בכלל. זה לא כי הם לא רוצים, אלא כי הם לא יכולים.

עכשיו הממשלה עומדת מול רגע האמת - האם להכנע ללחץ וכמו במבצעים קודמים, לעצור לפני הסוף ולתת לאויב להשתקם ולהפוך למפלצתי הרבה יותר (תמורת חלק מהחטופים ותוך חריצת דינם של האחרים למוות), או להחזיק מעמד ולהמשיך, עד הבסת האוייב.

זה קריטי להתמודדות מול חמאס וזה בהחלט קריטי מול כל האויבים מסביב. 

אתה מבלבל בין רגש לרציונליותספק

בנושאים כאלה, החלטות צריכות להתקבל עפ"י הראש ולא עפ"י הלב. דווקא כאן, צריכים להביע אמפתיה למשפחות החטופים, אבל לא להקשיב להן. 

מבחינה רציונלית, אנחנו יודעים בודאות מוחלטת שעסקה כזאת תעלה בחיי אדם רבים. זוכר את גלעד "הילד של כולנו" שליט? אז יחיא סינוואר שוחרר בעסקה שלו. 

על השחרור שלו שילמנו במאות נרצחים וחטופים אחרים - במה דמם סמוק פחות מדמו של גלעד שליט? 

בקרב תומכי העסקה יש רצון להפיל את הממשלה. אין שום סיבה רציונלית ללכת לעסקה מופקרת (כזאת שלא כוללת את ראשו של סינוואר על מגש).

זו הסיבה שתומכי העסקה משחקים אך ורק על הרגש. 

מעל 600 חיילים נפלו כדי לשחרר 120 חטופיםאיתן גיל

עם כל הכבוד דמם של 120 חטופים אינו סמוק יותר.

חטיפתם, וחטיפת אלה ששוחררו קודם, נועדה לשם השגת הישגים צבאיים, ומסתבר שזה עובד, ולא ברור אם חשבו על זה לבד או שמא הקפלניסטים יעצו להם.

כך וכך, מעתה ואילך כל ישראלי באשר הוא יהיה קרבן פוטנציאלי לחטיפה, ומדינת ישראל לא מסוגלת מסיבות אובייקטיביות להגן על כולם כאילו מדובר בעשרה מיליון ראשי ממשלה.

חמאס צריך להיות מושמד, ולא פרטנר לעסקאות מכל סוג שהוא.

אני נוטה להאמין שדיבורי העסקאות הם טקטיים כדי להרויח זמן עד למיטוטו הסופי והמוחלט של חמאס.

תיקון קטןלא סתם מישהי

לא מתווכחת על עצם הרעיון הכללי שזה ודאי צודק חיי רבים מול חיי יחיד

אבל זה הרבה יותר ממאה עשרים...כל החטופים שחולצו זה בזכות החילים שנפלו ובזכות הכוח הצבאי

ו600 חיילים זה כולל את אלו שנפלו בשביעי באוקטובר ולא כולם עם קשר לחטופים...

אם הבנתי נכון את נגד עסקאות מכל סוג שהוא, עם חמאסאיתן גיל

ברכות יחולו על ראשך.

זו שאלה מורכבת. לכן מי שיש לו קרוב משפחה חטוף אסורhamedinai
לו להתערב, כי לא יוכל להכריע בדבר כה חיוני לכלל ישראל, כי יש לו שיקולים פרטיים.

יש דוגמה כזאת בתלמוד, פחות קיצוני, אבל אותו עקרון: לכהן גדול אסור להיות אחד מהרבנים שיחליטו האם לעשות שנה מעוברת, כי הוא צריך לטבול ביום כפור, ויכול להיות שיהיו לו שיקולים פרסונליים, שעדיף לו להקדים את יום הכיפורים בכדי שהמים יהיו פחות קרים.

בזמנו לא נכנעו לטרור אבל…..אוהב א״י והעם 4
חתכו מיד. כשמחבלים נכנסו לבית ספר במעלות ולקחו בני ערובה הממשלה החליטה לא להכנס למשא ומתן אבל צהל נכנס לפעולה מיד. הרבה תלמידות נפגעו אבל הרבה שוחררו אותו דבר בפעולה באנטבה ובמלון פרק בתל אביב ועוד הרבה דוגמאות אבל כמו בהרבה מקרים אחרים המהפך ב77 הוליד את תקדים עסקת ג’יבריל הראשונה ב1983 ומאז אנחנו גם בזה בירידה.
יש הבדלאיתן גיל

כשיש ממשלת ימין, הקפלניזם נותן גיבוי מלא לאויב כדי להפיל את הממשלה, ואת המדינה גם יחד.

וכשיש ממשלה קפלניסטית, הימין נותן גיבוי מלא לממשלה בעמידתה מול האויב.

אירועי מעלות ואנטבה היו בזמן ממשלות קפלניסטיות, והימין האחראי והשפוי אפילו לא העלה על דל שפתיו להפגין בעד שחרור עשרות אלפי מחבלים עם דם על הידיים.

אז אולי לטובת מדינת ישראל צריך ממשלה ״קפלינסיקית״?אוהב א״י והעם 4
הרי אתה מודה שזה התמהיל הכי טוב.
הפוך, צריך להוציא אותם אל מחוץ לחוקאיתן גיל
אז אתה והחברים שלך מהמגזר….אוהב א״י והעם 4
ישארו בארץ עם כל החרדים שיתפללו בשבלכם בישיבות. ואז מה יקרה??????
נקים מדינה לתפארת ללא ערב רב וללא אספסוףאיתן גיל

המתייוונים התנדפו

המשכילים התנדפו

וגם הקפלניסטים ועוזריהם יתאדו, וכל הרשעה כולה כעשן תכלה.

וכל קרני רשעים אגדע.

אתה הוזה. בלי כל אלה שכינית אותם בשמות…..אוהב א״י והעם 4

…. אין מדינה ואתה יודע את זה טוב מאוד.

בכלל כבר אמרתי לך לא להגיב לשרשורים שלי.

אם פטור לחרדים יביא להפלת נתניהו אני בעד פטוראיתן גיל

כך אומר רביב דרוקר ממובילי הדעה באגף הקפלניסטי של המפה.

הפוך מהקונספציה של הציונות המזרוחניקית שמקדמת את הפלת חוק הגיוס של ביסמוט כי לשיטתם החרדים מורתעים וואין סיכוי שיעבירו את תמיכתם לקפלן.

ועל כגון זה אמרו חז"ל; ענוונותו של בצלאל, וכו'.

ובמילים אחרות, בנחישות וברגישות, החל מסוף אוקטובר ש.ז. ביי ביי שלטון הימין.

שזה נוראארץ השוקולד
ולכן אנחנו צריכים נבחרי ציבור אחרים שאכפת להם מחיינו פה, כי לצערנו המועמדים כרגע מכל הכיוונים מוכנים להתפשר על חיינו לטובת מועמדים ספציפיים.
וחלק מהאשמה היא בזה ששנתיים הממשלה לא השכילהארץ השוקולד
למצוא דרך טובה לנציגינו.
באופוזיציה מבינים שבלי חרדים אין תרחיש לממשלת קפלןאיתן גיל

מנגד, בצלאל לא מבין.

ולכן מקומו באופזיציה

כי משם מבינים...

האובססיה שלך לבצלאלהסטורי
עבר עריכה על ידי הסטורי בתאריך כ' בטבת תשפ"ו 8:31

צריכה אבחון מקצועי.

אתה יודע טוב מאוד, שהסיבה שהחוק עוד לא עבר היא, שהמקסימום שהליכוד יכול לתת, נמוך בהרבה מהמינימום שהחרדים מוכנים לקבל וממילא גם חוק שיעבור, הוא רק קניית זמן עד שבג"ץ יפסול אותו. אבל משום מה אתה מתגולל על בצלאל.

השבוע היה נראה שהחרדים קיבלו סוף סוף קצת שכל והודיעו שיאפשרו לקואליציה להעביר את החוקים שנוגעים לתיקון מערכת המשפט. אם לפני שלוש שנים הם היו מבינים שזה צריך להיות על ראש שמחתם - כל שאר המורכבויות, שלהם ושל כל עם ישראל, היו הרבה יותר פשוטות. 

אם היה חכם, והוא לא.איתן גיל

היה מגיש לחרדים דף ריק- חתום בחתימת ידו, ואומר להם: בסוגית חוק גיוס תכתבו מה שאתם רוצים.

אם הקפלניסטים יתקפו, הוא יענה להם: למדתי מכם.

באותו עניין, כדאי שיתעסק במה שציונות דתית צריכה להתעסק באמת:

נכון- יידישקייט.

או שיחבור עם קבוצתו לליכוד במקום לשרוף 3.5 מנדטים לימין.

אם אתה היית פחות אובססיביהסטורי
היית מבין שבצלאל עדיין לא ראש הממשלה והחרדים צריכים לקבל או לא לקבל דפים וחתימות מהליכוד והבעיה הפוליטית שלהם היא מול הליכוד.

במהות - בני גנץ יכול להסכים ל'חלוקת עבודה', ניתן לחרדים לעסוק ביידשקייט של גלות - ד"א של הלכה בלבד (ונעצום עיניים מאלפי בטלנים שבמקרה הטוב עובדים בשחור ובמקרה המצוי מלסטמים את הציבור או מפגינים באלימות) ושהחרדים יתנו לבני גנץ לנהל את המדינה.

(ואז יום אחד נתניהו והחרדים מגלים שאחרי שניסו שנים לתת לאהרון ברק וכנופייתו שקט תעשייתי, זה מתהפך הכי חזק עליהם)

התורה שלנו, הרבה יותר גדולה וכוללת את ארץ ישראל, את המלחמה עליה, את הצורך והחיוב ההלכתי להחזיק בארץ כלכלה מפותחת כדברי החתם סופר ועוד תחומים רבים שמשום מה לשיטתך אינם 'יידישקייט'.

כשגנץ הציע דף ריק, הוא לא היה ראש ממשלהאיתן גיל

לא זו אף זו, סיכויו העתידיים להיות ראש ממשלה הם פחות או יותר כמו סיכויו של בצלאל...

כך או אחרת, נבצר מבינתי להבין איזה תועלת עניינית תצמח לציונות הדתית מריצה עצמאית לכנסת ברקע הסקרים הלא מחמיאים בלשון המעטה.

לצד זה, אם בצלאל יחבור לליכוד בתמורה לתיק התקשורת הוא יציף את יו"ש באנטנות, ללא הגבלה כמובן.

הוא היה מועמד ואם החרדים היו הולכים איתוהסטוריאחרונה

הוא היה ראש ממשלה.

מציע לכם בדוברות הליכוד לטפל בבעיות הפנימיות במפלגה שלכם, ולא להפריע למי שכרגע מציל את מדינת ישראל מאסון המדינה הפלסטינית.

טעותנקדימון

Null

נהג האוטובוס שהרג את הנער החרדי בהפגנה - משוגע!!!נ א
אגבSARITDO

מאיפה הגעת למסקנה שאני חרדית ?!

במקרה אח''כ שמעתי את עמית סגל מביא כמעט מילה במילה את הטיעונים שלי

אתה תמשיך להתעסק בדמגוגיה (איזה חוכמה להגיד דמגוגיה על כל מה שלא מוצא חן בעיניך

ואנחנו נתעסק באמת

בהצלחה.

אולי בעולם נקדימון התנהגו כמוך

בבקשה תקשיבו ותגידו איפה הוא טועה.סיעתא דשמייא1
בכל מקרה השיקול למרוד לאקעלעברימבאר
היה בגלל חישוב הקץ של רבי עקיבא. אלא בגלל הסתכלות פוליטית ביטחונית חברתית ודתית מפוקחת של רבי עקיבא.

זה היה רק וורט שלו. כמו שמוצאים רמז באר"י לכך שהגאולה תהיה בה באייר יסוד שבמלכות

חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחהסטורי
/flashes/1090246

טוב שהוא מסתפק בכך ש'בנט יגיד בקולו' ולא מבקש שבנט יחתום על זה בשידור חי...

בגצ אישר את זה שעברו את הגדר בחולארץ השוקולד

המועד?

כל הסרטונים הללו?

מי כרגע האשם בתגובות הדרדר'לה לרצועה השבוע?

שאדע את מי אתה מתכוון להאשים.

ביחס להכנסת הפועלים:

בנט פעל לא נכון בכך,

אבל נתניהו, גלנט וסמוטריץ' בממשלה הנוכחית החליטו להרחיב היתרים להכנסת ציוד שסייע לטבח.

דבר שעליה סטרוק הלינה והחליטו להתעלם.

ביחס לגנץ - זה היה בעייתי.

וביחס לשר הבריאות,

הוא עסק בטיפולי המרה שזה לא נכון לדעתי, אבל הוא גם שר בריאות שהשקיע מאוד בבריאות הנפש ולדעתי זה ראוי להערכה.

(ומבחינת פרופורציות נכון לחשוב על המיליארדים יותר מהמיליונים)

בינתיים ראינו דוגמאות שמאלה לכל כיוון:

אצל בנט:

הכנסת פועלים.

אי פעולה במחנות הפליטים.

הנטיעות.

ההסכם עם לבנון.

אצל נתניהו כעת:

חוסר תגובה על חציות גדר באלימות בטרם המלחמה.

אישור הכנסת ציוד בעייתי לרצועה ששימש לטבח.

מניעת סעיף 46 למנהלת הר הבית.

איבוד משילות בבאר שבע והסביבה, מוזמן לצפות בדוגמאות מהשבועיים האחרונים אצל גרינצייג.

חשש לטפל בשני אוהלים של חיזבאללה שפלשו להר דוב בטרם המלחמה.

תגובות מהשבוע האחרון שמזכירות את ימי הטפטופים מהרצועה.

אצל נתניהו בממשלה לפני בנט:

מינוי שופטים רבים משמאל.

גנץ עדיין היה שר ביטחון ולך תדע אם הוא היה פועל באופן שונה.

האם אני עיוור?

או שאתה מתעלם מדברים שבמקרה קרו בממשלה אחת ומאשים אחרים בהם?

תעדכן אותם שזה לא חטיבת חשמונאיםברגועאחרונה
מי כאן מבין בפאשיזם?זיויק
יאיר גולן נחשב פאשיסט?
בכל לאומיות טבעית שאינה יונקת מאלוקים, ישקעלעברימבאר
עבר עריכה על ידי קעלעברימבאר בתאריך ט"ז בטבת תשפ"ו 23:33

קצת פשיזם. לכן מי שטוען "עם ישראל הוא עם ככל העמים, ולא עם האלוקים" הוא טוען טענה אידאולוגית פשיסטית במקצת. למרות שמבחינה רגשית ברגש הלאומי שלו אין בו כלל פשיזם וזה בסוף מה שקובע.

לא ייתכן כזה דבר פשיזם לאומי-יהודי ברגש הלאומי. מכיוון שהאתוס של עם ישררל הוא בבסיסו אלוקי ולהיות אור לגויים ולהיטיב לכל העולם ולא רק אגואיזם קולקטיבי לאומי, והאתוס הקולקטיבי לא מוחק את הפרט בישראל מכיוון שהפרט קשור בנשמתו לקולקטיב.

גם אם האידאולוגיה של יאיר גולן טיפונת פשיסטית , זה ממותן בטענה המפא"יניקית שכל עניינו של עם ישראל מראש זה להפיץ את מוסר הנביאים הכלכלי-סוציאלי בעולם, וטענתם על הציונות והסוציאליזם כבלתי ניתנים להפרדה. כלומר מפא"י הודו שאנו ישורון אבל כפרו בהיותינו ישראל (לפי המינוח של הרב קוק באורות ישראל)

לא בדיוק, הוא טוטליטריהסטורי
כלומר הפאשיזים העלה את דרגת האומה למשהו מוחלט שהיחיד צריך להתבטל אליה ואל מנהיגיה. (כמובן, בצורה הקיצונית ביותר, זה הופיע בתורה הנאצית שהכניסה לזה גם את הגזע - אבל היתה את הגרסה הרכה יותר של איטליה או ספרד, שהגזע פחות הטריד אם אתה נאמן ללאומיות המודרנית).

יאיר גולן ממש לא כזה. הלאומיות לא מטרידה אותו. הוא כן טוטליטרי - בצורה הטוטליטרית נפגשו הפאשיזים מימין והקומוניזים משמאל - לא רק שלטון מוחלט כמו דיקטטורים רגילים, אלא שלטון על המחשבות, על הדעות, חינוך מחדש של כל מי שחושב אחרת.

כשאדם עם רקע קרבי-פיקודי, רוצה לשלוט גם על הדעות, זה מסוכן, מסוכן מאוד.

כן ולאנקדימון

לפי ההגדרה המלומדת - לא.

לפי האופן בו משמשת המילה הזו היום, קרי ככינוי גנאי לאנשים בריונים וטוטליטריים, אז כן בהחלט.

לא, הוא סתם סותם פיותshaulreznikאחרונה
ואולי דיקטטור בפוטנציה, אם חלילה יעלה לשלטון. חינוך מחדש, סגירת אמצעי התקשורת של הימין וכד'.
די, הגזמתםסודית

תשללו תקציבים מחרדים בני 16 מהרגע שמגיע צו הגיוס הראשון, אם הם לא מוכנים להוכיח שהם לומדים.

אבל תעזבו את הילדים. איפה הייתם כששלושים מליארד שקל, מכספי משלם המיסים, זלגו לארגוני פשע ערבים.

אלה לומדים ליבה? תורמים לכלכלה? משרתים בצבא??

לא רק שנתתם את הכסף, מושחתים, גם הסרתם את מנגנוני הפיקוח שלא יזלוג לארגוני פשע. אותם ארגונים שבסוף כוחות הביטחון צריכים להילחם בהם.

סנקציות על מבוגרים זה סביר.

אבל להיות חזקים על ילדים חלשים זאת סתם אכזריות.

לפיד, הפסדת את הקול שלי.

חזרה לסמוטריץ. (עובר את אחוז החסימה?)

העוני נושךכבר לא צעיר

הבעייה היא לא החרדים הבעייה ההנהגה. תתחיל מהילדים, אל תעניש אותם, בנה מסגרת חינוכית,  כמו חמאס  תתחיל באלה שפשוט אין להם. אל תתקצב בחור ישיבה, תקצב את החטיבה. צן לכל ילד שעומד בבחינות תלת חודשיןת 1000 שקל, שים רף שיהיה שווה להורים ולילדיםלעבוד בשבילו.לא מקל, גזר

אולי יעניין אותך