בעלי היה ממש, אפשר להגיד חסכן. לא אוהבת את המילה קמצן. הוא חי כמה שנים לבד והתרגל לחיות מכלום. רהיטים, רק דברים שמצא, או יד שניה, בגדים גם לא היה קונה, רק מה שקיבל מיד שניה. אוכל הכי פשוט ובסיסי שיש וכו' ואת כל הכסף שהרוויח חסך. כשהתחתנו, הוא רצה להמשיך לחיות באותו הסגנון. זוכרת כשנולד לנו הילד הראשון, לי היה ברור שצריך לקנות לו את כל הדברים, בעלי ממש לא הסכים. קנינו עגלה, מיטה, סלקל חדשים כי אני ממש התעקשתי על חדשים. הוא רצה רק יד 2, קיבלנו מתנות מהמשפחה וקנינו בזה את הדברים. אבל בגדים למשל, הכל יד שנייה מבני דודים או חנויות יד 2. את החולצה הראשונה קניתי לילד כשהיה קרוב לגיל שנה... משחקים גם לא קנינו, רק מתנות שהילד קיבל ודברים שהכנו לו לבד.
ההורים שלו אנשים עמידים, אבל חיים חיים מאוד פשוטים. גם לא מוציאים כמעט הוצאות שלא נצרכות בעיניהם, ואולי גם בזכות זה נהיו בעלי הון. כי בסופו של דבר קנו בתים לכל הילדים שלהם (גם לנו). ועשו השקעות חכמות עם מה שירשו/ הרוויחו. הם כן היו נוסעים לחו"ל מידי פעם, אבל גם שם חסכו מאוד, אכלו מינימום, לנו במקומות זולים וכו'. מצד שני, הם אנשים מדהימים שבאופן קבוע תורמים לכל מיני דברים, אם בכסף ואם בזמן וביכולות שלהם. את כל זה סיפרתי רק בשביל להבין שלפעמים 'קמצנות' יכולה גם להשתלם, וצריך לראות האם הקמצנות היא איזהי אובססיה או שזה אורך חיים חסכני. בעלי בסופו של דבר השתנה עם השנים. הוא ממש לא פזרן, ואנחנו גם לא כאלה עשירים שיכולים להרשות לעצמינו, (למרות שלא משלמים משכנתא... ) אבל אחרי שיחות רבות ביננו, ולפעמים גם מריבות, הוא כן מבין היום שצריך לקנות בגדים ואפילו קונה לעצמו מידי פעם, למרות ששונא את זה, ושצריך לאכול יותר מלחם וקצת ירקות ועוף בשבת ושילדים צריכים גם חוגים ומתנות לחגים ועוד... באיזשהו שלב בחיים הוא אמר לי שכנראה הוא לא מבין כלום בצרכים של המשפחה ושאני אקנה בעצמי מה שצריך (בדברים הקטנים, בהוצאות גדולות חושבים ביחד). וכל פעם שאני קונה לאחד הילדים מתנה ליום הולדת נגיד, או בגדים ונעליים לעונה החדשה, הוא אומר לי תודה שאת דואגת למשפחה שלנו. 'תודה שאת שמה לב וחושבת מה כל אחד צריך, אני לא מצליח לשים לב לזה'. ממש ככה. וזהו. הוא שחרר.