שאלה טכנית. על לבוש צנוע. (דיון קליל כן?)מוקי_2020

וגם שקט כאן יותר מדי. אז..לפחות נלמד משהו על הדרך.

אוקי אז ככה,

נניח מישהו דתי שמאוד חשובה לו הצניעות אצל האישה (אני מניח שאצל רוב הדתיים זה חשוב לא ? אבל אולי יש כאלה שיותר)

האם יש דרך (לא לצחוק), ״לחייב״ אותה , להחתים אותה, או תעזרו לי כאן במה שאני מנסה לומר...אבל בקיצור 
להסביר לה,

שאם יגיע היום והיא תתחיל להתלבש לא צנוע, אז היא צריכה להבין שהוא מתגרש -מיד-. לא טיפול זוגי. לא נעלי בית. מיד.
ואם היא חושבת שזה -יכול לקרות לה- אז אין טעם להכנס לזה מהתחלה.

אמרתי כרגע משהו קיצוני ?

או שמדברים על זה לפני חתונה ?

דואגים ״לסגור״ את הנושא הזה מראש  ?

למה נגעתי דווקא בנושא לבוש לא צנוע.

כי למשל, נניח היא לא תעשה הפרשת חלה בבית, אז בקטנה. נ מי ישים לב לזה ? מקסימום הילדים ואפשר
לומר להם משהו שהם יקנו די בקלות ״אמא עשתה הפרשת חלה בעבודה״

אבל..אם היא החליטה ללכת לא צנוע, לא יודע משהו בשרוולים או בנעליים או בשיער...משהו שגם הוא קטן, שמים לב אליו מהר מאוד,

אז כל העולם רואה את זה. משפחה מורחבת. שכנים. אנשי ישוב. בעבודה. כולם. וזה כבר סרט אחר -לגמרי-,

כי ישאלו ״מעניין מה חושב על זה הבעל הדתי שלה ואיפה הוא אחסן את עמוד השדרה שלו ?״

עכשיו חשוב להדגיש. חוץ מהקטע הזה. שוב דבר לא השתנה. זה השינוי היחיד.

שוב. לא להגיב בעצבים או בכעס. אין כאן כוונה לשום דבר באופן ישיר או עקיף.

פשוט לדעתי זו בעיה שקיימת ומסקרן אותי -אם- מנסים -איכשהו- לפתור אותה -מראש- ואם כן, אז  -איך-.

תודה. (דיון קליל, כן ? לא לשכוח)

גישה מאוד פטריארכלית. למה הדרישות דווקא מהאישה?תדהר
גם את יכולה לדרוש בחזרה...Shandy

תחשבי על מה מציק לך

ואם יגיע מצב ש... אז  חס וחלילה....

צריך הדדיות!

את צודקת לצפות רק מימנו זה לא הגיוני ....

זו עצם הגישה, שהגבר מרשה לעצמו לבטא שתלטנותתדהר
למה איום בפרידה הוא שתלטנות?ultracrepidam

אם אני אומר למישהו "אני רוצה את הרכב שלך תמורת 50 אלף, אפילו לא שקל יותר. אם אתה רוצה יותר כסף, אני לא ממשיך לקנות את הרכב שלך" - זה שתלטנות? תעשה את הבחירות שלך. מתאים לך מעולה, לא מתאים לך לך לשלום בדיוק כמו שבאת.

מותר לגבר לומר "אני רוצה רק אשה שמתלבשת בצניעות" בדיוק כמו שמותר לו לומר "אני רוצה רק אשה מעל גובה 180" 

אולי זו לא שתלטנותאלפיניסטית

אך בעיניי הסכם כזה של 'איום בפרידה' משקף צורת חשיבה ילדותית.

מטרת ההחתמה היא בעיקר כדי להדגיש כמה צניעות חשובה לו הרי בסופו של דבר כל בר דעת מבין ששנים של נישואים וחיים יחד ישפיעו על ההחלטה בדרכים שהוא לא מסוגל לשקלל עכשיו בחשבון* ולכן זה לא איום קונקרטי אלא צעד מיותר וילדותי כי הוא יכול להסביר כמה משמעותי בעיניו ללכת בצניעות על ידי שיח ולא חוזים משונים.

*אם הוא לא מבין את זה  הוא או טיפש ממש או פסיכופת

ברורultracrepidam

ולכן לא ברור לי למה כולם כאן יצאו על הדברים. ברור שמדובר בניסוח מאד פשטני ואין כאן שום נסיון לנרמל חטאים או משהו

זה לא כ"כ מדובראני:))))

בעיקר נותנים אמון זה בזה

אני חושבת שגם אם ידברו על זה לפני זה לא כ"כ יעזור כי אנשים משתנים בלי לתכנן את זה.

אבל יכול להיות שזה יהיה נכון לדבר על זה כשמדובר בעיקרון שלא מוחלט לשני בני הזוג.

תשובהמחפשת111

השאלה קצת מצחיקה אותי.. היא בעצם לא קשורה בכלל לדת או להלכה,

אתה מדבר על שינויים פנימיים שאנשים עוברים, בין אם זה ביחס להלכה ובין אם זה באופי.

וכמו שא''א להחתים בן אדם שתמיד יהיה סבלני ורגוע ועל תנאי זה מתחתנים,

כככה א''א להחתים אישה/גבר על התנהלות דתית. מן הסתם יש 'תיאום ציפיות' ושיח על זה לפני מה השאיפות וכו,

אבל להחתים על זה?! 

השאלה במהותה מייצגת גישה שלא לוקחת בחשבון את השינויים שכל אדם עובר בחיים, בין אם זה בתכונות שלו ובין אם זה בהשקפות שלו.

וכבר היו סיפורים של זוגות שהתחילו מנקודה אחת בנישואים והגיעו לאחרת, לדוג'- זוג שהתחיל כדוסים ואחד מהם לקח כמה צעדים אחורה.. ואו שהם המשיכו והצליחו לחיות עם האתגרים שהשינוי הביא איתו או שנפרדו על הרקע הזה..

וזה בדיוק מה שהתורה מאפשרת לנו: בחירה חופשית. גם אם ברור לנו מה ה' מבקש מאיתנו (ללכת לפי התורה) לכל אדם יש בחירה חופשית איך להתנהל, וברגע שלוקחים את זה ממנו- זאת לא גישה יהודית. 

.....תות"ח!

אם היא עוברת על דת יהודית, זו עילה לגירושין. אם לא, לא. מראש מניחים שהאשה לא תשתנה בעניינים האלו לרעה, ואם בסוף יש הפתעה אבל היא לא עוברת על דת יהודית, אז ממשיכים לחיות ביחד. יש הבדל לפני חתונה ואחרי חתונה. כמו שלפני חתונה רוב האנשים הבריאים לא יתחתנו לדוגמא עם אשה נכה, אבל אם אחרי החתונה ח"ו ל"ע האשה תיהפך לנכה, לא יתגרשו ממנה בגלל זה. כך גם בעניין הזה, יש את לפני החתונה, ואם אחרי זה קורה משהו, לומדים להסתדר איתו, אין מה לעשות. אפשר לנסות לשכנע את האשה, כמובן, אבל מדובר מן הסתם במקרה שזה לא עוזר. גם אשה שיש לה סטנדרטים מסויימים בתחילת חיי הנישואין, מן הסתם היא לא רק עושה הצגה חיצונית כדי להרשים את המדוייט ואז שנייה אחרי החתונה היא חושפת את פניה האמיתיים, אלא פשוט קורים לה כל מיני דברים שגורמים לה להישחק וכדו'. והצורה שבה הצגת שכל מה שמעניין זה מה שיאמרו, לא מסכים איתה. העניין בצניעות הוא לא מה השכנים יאמרו, אלא מצד האמת, יש פה ערך חשוב מצד עצמו, וגם חוסר צניעות מציאותית יכול לגרום לבעיות. היו כמה רבנים (כך הבנתי) שנשותיהם שמו לדוגמא פאה, ואף שהם עצמם חשבו שזו בעיה, לא העירו לאשה על כך.

אוקימוקי_2020

הבהרה - אני לא שייך למשטרת הצניעות ואין לי אובססיה לצניעות.

מטרת הדיון היא לא שאנשים ילכו צנוע יותר או פחות

אלא לשאול האם יש דרך שיפגעו -פחות- ויהיה להם -פחות- כאב ראש בחיים. ל2 הצדדים

א. הדוגמא שנתת (נכה) דוגמא יפה, אבל היא לא אותו דבר.אנחנו מדברים על רצון חופשי טהור. לא גזרה מהשמיים.

ב.הכוונה עם השכנים, סביבה, כדי להמחיש את גודל הפגיעה. להבדיל. כשחבר צוחק עליך ואתם שניכם לבד בבית זה דבר אחד,

אבל כשאתם ליד הרבה אנשים, זה סיפור אחר לגמרי.

כשמישהי לא שומרת צניעות זה לא רק ״בינכם״. זה בינך לבין כלללללללל העולם. 
וברור שאני מתכוון לצד האמת.  אני לא מדבר על ״כבוד״. אלא על מי שרואה את ערך הצניעות כערך מקודש לא פחות משמירת אמונים.
 למעשה אני יכול לראות בקלות, דתיים שרואים בינהם זה קשר ישיר אבל...אני מתמקד בשורה התחתונה. האן אפשר למנוע חלק מהמקרים מראש ?

לדוגמא.
 יש בן אדם שישאלו אותו :
״לדעתך, יש מצב שתעשה קעקוע מתישהו, בנסיבות מסויימות ?״ 
והוא יענה : לא יודע. איך אני יכול לדעת ? אין לי מושג

ויש בן אדם שיענה :

״בחיים לא. אף פעם. בשום מצב. לא לא לא לא״.

האם זה אומר שהם לא יעשו ? לא. 
אבל  זה כן אומר על הבדל בגישה בינהם. 

אז אני העליתי לדיון,

שאם היו -מבהירים- לצד השני, שלא לשמור צניעות = קו אדום = גירושין

אז הצד השני היה חושב טוב טוב טוב לפני שהוא מקים משפחה עם מישהו כזה. לטוב ולרע.

זאת אומרת, 2 הצדדים היו מרויחים מהבהרה כזו. לדעתי. אולי אני טועה כמובן. בגלל זה אני -שואל-, מה המצב היום ? מדברים על זה לפני בצורה -רצינית- ?

.....תות"ח!

ההבהרה- ברור.

א. זה לא משנה. העקרון הוא שיש דברים שמשתנים אחרי החתונה, ולא על כל דבר שהייתי פוסל לפני נישואין, אני "אפסול" אחרי נישואין.

ב. ברור שיש פה פגיעה. אבל זה לא השיקול.

לגבי סוף תגובתך, הבהרת יפה את הנקודה בטענתך. אם מדובר על דבר שהוא ברור, אז התחייבות מסוג כזה לא אמורה לשנות כלום. זאת אומרת, אם זה כזה ברור למישהי שהיא לא הולכת להשתנות מבחינת צניעות, אז היא תצטרך זרז של איום גירושין. ואם ברור לה, אז ברור לה. בתיאוריה אולי יכול להיות מצב ביניים, אבל קשה להאמין שמציאותית יש כאלו מצבים. אולי מבחינה מציאותית יש יחסית הרבה מצבים של שינויים, אבל זה קורה לאנשים שבתחילת הנישואין היה ברור להם א', ובסוף מה שהיה ברור להם בהתחלה לא נשאר ברור בסוף. לכן, ההצעה שלך לא נראה לי מציאותית תשפיע. לגבי מה המצב כיום, אני לא מבין בזה, כיוון שעדיין לא התחלתי לצאת.

כל המשא ומתן הזה מתעלם מאווירת הדתיות.מי האיש? הח"ח!

"מבהירים" ו"קו אדום" וכל זה, זה רחוק מהאווירה שמשרה היהדות. תפילת שליח ציבור קודם מוסף בימים נוראים משמיעה - באופן קצת אקראי ולא קשור לכאורה - את הפנייה לקהל ישראל "האמת והשלום אהבו". מאוד לא נעים לעסוק רק באמת בלי השלום. רוב מי שצמח בערוגה דתית ביהדות חי את ההליכה על החבל הדק שבין האמת והשלום.

אבל כל החלטה לא עושים דרך איומים!!!!אחווותאחרונה
אפר לדבר על הנושא לראות שהוא חשוב גם לה לדבר על ה לראות שלפני החתונה אתם באותו ראש אח''כ אי אפשר לדעת ולהתחייב
הערה טכנית. זה היה לאגוז16(נדמה לי)מוקי_2020
הערה טכנית 2. זה היה לך בעצם. כן.מוקי_2020

המח פשוט נמס מההקלדה והחשיבה. 

(לעבור על הטקסט, לקרוא , לחשוב, לתקן, לזכור שברוקולי משגיחה על הכל. זה לא פשוט)

אני עוצר כאן. התעייפתי. 

עקרונית אפשר לחתום כזה חוזה על כל נושאultracrepidam

קודם כל, "לא לעשות הפרשת חלה" זה בערך בסדר גודל של "למרוח שומן חזיר על המחבת". לא ממש "בקטנה". הרבה יותר חמור מאשר שרוול קצר.

דבר שני, אפשר לעשות הסכם כזה על כל נושא, ואפשר גם להפר את ההסכם אם רוצים. למה שמישהו שמתייחס להלכה כהמלצה בלבד יתייחס להסכם הזה כיותר מזה?

כמו שציינו קודם, יש הלכה כזאת בילט-אין - כתובה וענייניה הם הסכם קדם נישואין שכל זוג מחוייב בה, ויש שם מערכת שלמה של הסכמים. התנהגות דתית לא ראויה, מעבר לרמה מסוימת, היא עילה לגירושין שבה האשה מאבדת את הזכויות שלה. הגבר יכול לבחור לתת לה את הזכויות שלה בהתנדבות ויכול גם לא לגרש, אבל מבחינת הזכויות ידו על העליונה.

לגבי "אנשים משתנים בלי לתכנן" אין לי בעיה שאנשים ישתנו כמה שהם רוצים, אבל כל עוד ההלכה לא השתנתה אז דרישות הסף נשארו אותו דבר.

כל צד אמור לפני חתונה לקלוט עד כמה חשוב לצד השני דברים מסוימים, ועד כמה חשוב לכל צד לשמור על מה שחשוב לצד השני. ואם לא קולטים לפני, כנראה במהלך החודשים הראשונים יש דינמיקה שבה מחליטים על דברים. זה מה שבאמת קריטי.

אם אתה מתחתן עם רשימת מכולת, אז אפשרי,פתית שלג

ובקשר לכל דבר שהשתנה בה. וגם לה יש ציפיות ממנו. (אברך עם מגבעת וחליפה שמתחיל ללכת עם גופיות וכפכפים?)

אבל אם אתם גם אוהבים אחד את השניה,

אז זה לא עובד ככה בכלל...

אגב, אי הפרשת חלה הרבה יותר חמור, 

גם עצם אכילת תרומה (מותר לאכול רק לכהנים, בטהרה מטומאת מת),

גם כי לא אמור להיות לה שום יצר הרע לשים בצד סנטימטר רבוע מהעיסה,

וגם כי זה להאכיל אוכל לא כשר, וזה נוגע ישירות לכל בני הבית,

וגם כי יכול להיות שצריך להכשיר את התנור שבלע תרומה.

אתה כנראה לא מבין מספיק ביצר הרע😉

דיוק הלכתיהסטורי

כשלא הופרשה חלה, הבעיה אינה של אכילת תרומה, אלא של אכילת טבל. זה אסור לכולם, גם לכהן טהור.

במקרה שכן הופרשה חלה - דינה כתרומה.

ממילא אם היא טהורה (לא מצוי היום, ברגע שהקמח או החיטים נרטבו ואח"כ נגע בהם אדם כל שהוא היום) - מותרת באכילה לכהן טהור.

בזמן הזה, שהחלה עצמה טמאה צריך לאבדה. אמנם כהן יכול להנות באיבודה, למשל להאכיל לבהמתו.

ישר כחפתית שלג
אני מוחה על עצם הדיון (ועוד להגדיר אותו 'כליל')!הסטורי

סליחה, זה פורום דתי, זה בסדר שאדם שאינו דתי משתתף כאן בדיונים, אבל להקליל כזה דיון, זה ממש לא מכבד.

לגבי שאלתך - נבהיר את המובן מאליו (ואני רציני בהחלט)

אתחיל מהדוגמא - אם אישה לא מפרישה חלה, לא יעזור לספר לילדים סיפורים, היא גורמת לבני ביתה לעבור איסור בכל מה שאכלים מהמאפים שהתחייבו בחלה שהיא מכינה.

גם לגבי צניעות, לא צריך החתמות ובדיחות -

מעיקר הדין אישה ש"עוברת על דת משה ויהודית - יוצאת בלא כתובה"!

כלומר אם היא חורגת מגבולות הצניעות המחייבים מדין תורה ('דת משה') או אפילו ממה שמעבר למחייב מדין תורה, אלא שבנות ישראל הכשרות נוהגות כך ('דת יהודית') - בעלה יכול לגרשה, בלי שהיא תקבל שום דבר מהזכויות שחז"ל הגדירו (וכל חתן מתחייב להן בעצמו) לאשה שבעלה מגרשה.

בימינו, המציאות מאוד מורכבת, הנסיונות גדולים, האופנה לצערינו, מאוד פרוצה (אפילו בציבור שסה"כ שומר תורה ומצוות), הקשיים גדולים וההשלכות על כל בני הבית מורכבות.

ממילא ההדרכה הראויה (והמקובלת) היום, היא לעשות כל מאמץ, כל עוד זה אפשרי, להחזיק בית שלם - גם כשאחד מבני הזוג שינה את אורחות חייו. יש את ארגון 'התקשרות' שעובד קשה לגשר בין בני זוג, גם כשאחד מהם עזב את כל התורה והמצוות. יש גם בפורום נשואין זוגות שאחד מהם שינה ומצליחים תוך כבוד הדדי - להחזיק בית אוהב. גם מהמציאות אני מכיר כמה זוגות כאלו גם מהמציאות - יש פתרונות, אבל לא כולם מצליחים.

אבל שוב, זה נושא רציני מידי בשביל שרשור 'קליל', במיוחד שהוספת דוגמא מאי שמירת אמונים, שזה קו אדום בוהק (ולא, גם אם לא נתפסים)

רק אני חשבתי על ״לא להפריש חלה״חושבת בקופסא

כפשוט לא להשתתף באירוע סגולות וברכות, שאין עליו שום חובה הלכתית?

מתחייבים בהפרשת חלה רק מבצק של 1.2 קילו קמח, וגם זה ללא ברכה. זאת כמות ענקית של לחם. בימינו מעט מאוד נשים אופות, ואם הן אופות בהרבה מקרים לא יגיעו לחצי מכמות הזאת.

אפשר בכיף להיות אישה שומרת תורה ומצוות ובחיים לא להפריש חלה בבית. 

לפחות אצלי בראש ״הפרשת חלה״ נתפס כאירוע די ציבורי של סגולות וברכות של נשים שזה מה שמעניין אותן, לא איזו עברה הלכתית מכוונת כמו למרוח שומן חזיר על מחבת.

לא יודע, אשתי כל יום שישי מפרישה מהבצק של החלותהסטורי
לשבת

אם הכוונה לאירועים הללו, באמת אין שום חובה (ועניין...) להשתתף דווקא בהם. כלומר (לפני שזורקים עלי עגבניות), אם זה עושה טוב למישהו, בכבוד, אבל אין שום דמיון בין זה לבין עבירות אלו או אחרות שהוזכרו בשרשור.

^^ מסכימה, ויותר מזהלגיטימי?

יכולה להיות שתופתע ממה מוגדר בהלכה עילה לגירושין ומה לא מוגדר עילה לגירושין.

וגם אם יש עילה לגירושין - זה לא אומר שבהכרח שוברים את הכלים.

אם השאלה היא הלכתית, הדיון צריך לקרות במקום אחר.

אם השאלה היא לא הלכתית, צריך למסגר אותה בשפה הנכונה לקהל כאן.

וגם אם זה לא שאלה הלכתית, אני לא בטוחה שכאן המקום לדון בזה, במיוחד כשמדובר על משהו תיאורטי.

אנחנו אנשים שלא מתנהלים רק לפי שיקולים טכניים, ואנחנו מנסים כאן להבין איך אנחנו בונים זוגיות טובה ובריאה, ולא איך אנחנו מנסים לפרק אותה.

(@חושבת בקופסא ככל הידוע לי, לפעמים בהפרשות חלה ההמוניות האלה יש בעיה של ברכה לבטלה. זה לא כ"כ נדיר בעיני להתחייב בהפרשת חלה, בהנחה שזה בית שאופה ומארח - הרי גם מאפים אחרים מחייבים. במיוחד בולט אם מתכוננים לאירוע, ויש מאפים, גם אם לא נאפו כולם בבית. תראי: הלכה ז - צירופי בצק ומאפים | פרק יא - חלה | פניני הלכה - הרב אליעזר מלמד שליט"א (ובסעיף אח"כ לגבי הבעייתיות בהפרשות הגדולות) בקיצור, לדעתי צריך ללמוד את ההלכה בנושא, גם אם אצליכם לא נהוג לאפות חלות...).

לדעתי זה חשובאפרת???

וזה כן עניין שצריך לדבר עליו. אבל לא בצורה שאמרת-לדרוש, להודיע. אלא לברר כמה הצניעות חשובה לה ואם היא בנפשה או כי ככה היא גדלה וחינכו אותה.

אני רק לא מבינה למה הרצון שהיא תהיה צנועה נובע ממה יגידו אנשים. 

אם בעלי היה מנסהרקאני

להחתים אותי על כזה מסמך,

לא הייתי מוכנה להתחתן איתו.

וזה למרות שאני מתכננת בעזרת ה' להישאר צנועה עד 120

הערה טכנית. מחקו הודעה שלי ( 1 מתוך 3) בדיון הזה.מוקי_2020

בתגובה למחפשת 111 רשמתי תגובה ומחקו אותה.

אז..אנשים רואים כרגע רק חלק ממה שאמרתי בדיון הזה.

אגב, במקרה יש לי עדיין את ההודעה (דפדפן פתוח)

וסקרן אותי מה רשמתי שם שמחקו את ההודעה..

אז בהודעה אני אולי מדבר על נושאים רגישים כמו שמירת אמונים וצניעות והקמת משפחה,

אבל הכל בשפה רגועה מאוד. נראה לי. אולי פחות התחברו לתוכן וזה בסדר גמור גם ברוסיה הקומוניסטית זה קרה.

אז...לא יודע..מוזר קצת, אבל אני מקבל באהבה את חוקי הפורום. 

היה כמובן נחמד שיסבירו בפרטי או כאן מה הבעיה בהודעה. כדי ללמוד להבא.

בכל מקרה, תודה למי שהשתתף בדיון גם לצנזורה שפחות התחברה

לסיכום - אין טעם להגיב יותר לדיון הזה כאשר הודעה נמחקה. 
תודה למי שהגיב עד עכשיו.

(אפשר לנעול)

באיחור, אסביר את ההסתכלות וההחלטה כאןארץ השוקולד

א. פתיחת השרשור העלתה נושא חשוב למחשבה, איך אנחנו מתמודדים עם זה שבעתיד יתכן ואשתי תתנהל אחרת מהיום. לא מדובר בנושא קליל, אבל כן מדובר בנושא למחשבה כי אולי יכול להאיר לנו מה חשוב לנו כקו כיום אם כי ברור שיש הבדל בין שינוי שקורה בהמשך לבין מצב שבהתחלה נקבל?

לצורך העניין, יש דברים שמבחינתי יהיו סף בלי להכיר אבל אחרי היכרות אשקול לוותר עליהם.

ב. יש דברים שהלכתית אין להם שום מקום, מכיוון שמדובר בפורום דתי לא יעלה על הדעת לומר שמתקבל באופן כלשהו אי שמירת אמונים בין בני זוג, אם חס ושלום דבר כזה קרה, חובה להתגרש!!!

יש פה איסור פשוט.

(אין עניין להיכנס לפרטים)

ג. יש דברים שמדובר בחטאים שגם עליהם ברור שהם עילה לגירושין, בני זוג שלא יכולים לסמוך אחד על השניה או אחת על השני שמביאים להם אוכל כשר או מחטיאים באופן אחר, אז ברור שזה עילה לגירושין.

(יתכן שאם צד אחד מפסיק לשמור תורה ומצוות אז הם יישארו נשואים אבל זה בתנאי שיש אמון וכבוד הדדי לפחות וגם אז לא בטוח.)

ולכן, למסקנה, היה נושא חשוב למחשבה לדעתי שעלה ולכן השרשור נשאר אבל נאמרו פה דברים בתגובה ספציפית המנרמלים איסורים (ובפרט חמורים) באופן מפורש ולכן התגובה נמחקה. מדובר בפורום דתי ולכן מבחינתנו נשתדל לא לתת מקום לאיסורים בפורום זה.

כל טוב ובתפילה לישועות, בשורות טובות, נחמות, גאולה בקרוב וניצחון מוחלט על אויבינו.

הסיוג ממש לא מדויקארץ השוקולד

ויעויין בסוף מסכת גיטין, אבל ממש לא רוצה לפתוח את הדיון כאן.

מה שכן, יש משברים שניתן לעבור אבל זה בתנאי שאין חובה הלכתית להתגרש.

אבל זה כן גבול חד משמעי בפורוםהסטורי
כלומר, כאן זה פחות עלה. כמה פעמים שזה עלה בנשו"ט, האמירה החד משמעית של המנהלים היתה שאין בפורום שום לגיטימציה לאי שמירת אמונים, בין אם זה בסיטואציה שאוסרת ובין אם לא.

לענ"ד (גילוי נאות, אני דיווחתי על השרשור, בעיקר אחרי ההודעה ההיא, אבל בכלל כמו שהגבתי בנפרד) - כל השרשור הזה בעייתי, בזה שהוא לוקח נושאים אמיתיים מורכבים, שדורשים הרבה מחשבה ומודעות ומנסה להפוך אותם לעניין הומוריסטי.

לא קראתי הכל פה אבלברגע קטן עזבתיך

בעיניי זה מגיע יותר כאמון ותיאום ציפיות כללי על העולם ההלכתי והתורני ופחות הפרטים של איזה שהוא אולטימטום ספציפי כזה.

ובפועל אני לא רואה את זה שאשתי מתלבשת לא בצניעות כמו זה הבעל הזה שאין לו עמוד שדרה, כי זה באמת שלה. מה שכן להישאר עם אישה שלא תואמת את השאיפות התורניות שלך אז זה יכול להצביע על עמוד שדרה תורני חלש

אנשים משתניםחש"ו

ועוברים דברים מורכבים בחיים.

אף אחד לא מחתים את אשתו על שום דבר, ואם תספר לי שיש משהו שכן עשה את זה, אז זה וודאי לא החזיק ואחלה מתכון לחרב כל קשר.

ההסתכלות צריכה להיות אם יעבור עליה משהו נעבור אותו ביחד.

אני מבין את הצורך וגם את הפחד ממה אנשים יגידו, אבל אתה צריך לנסות לבנות קשר בו לא מעניין אותך מה הם יגידו אלא איך אתם מרגישים.

אם אשתך הצנועה ב"ה תחליט להוציא כמה טלטלים מהכיסוי ראש, כי היא מרגישה שחברות שלה החליטו שהיא הדוסה שעושה רק מה שבעלה אומר לה, האידיאל הוא שתתמודדו עם זה ביחד מול המשמעויות הרגשיות וכן הרוחניות שלכם ללא התחשבות שפעם הבאה שתבוא לשבת בבית יזרקו לך מילה.

האידיאל הוא שאתה לא העניין פה אלא *אתם* העניין.

הרוחניות ועבודת ה' שלכם, הביטחון העצמי שלכם.

ולפעמים צריך לעשות שיקול דעת רחב ע"מ לא לדרוס אותה רגשית.

זה לא אומר שלא יהיה מאוד קשה ומקטין ומעצבן לקבל הערות, אבל אל מול הכאב על מה שאשתך חווה והרצון שלך שהיא תהיה שמחה הרגשות האישיים צריכים להתפוגג....

כל זה אני כותב כמי שממש מבין לליבך ותחומי הצניעות וההלכה חשובים לו עד מאוד.

בהצלחה ויהי רצון שתזכה לזוגיות נבונה נכונה ובונה בקרוב ממש

חחחחח מוקי לא שמתי לב שאתה פתחת את השירשור...חש"ו
טוב אני בכל זאת לא מוחק את התגובה כי לדעתי הדברים חשובים ורלוונטיים.

אבל אחרי שקראתי את התגובות שאחרי קצת אני מסייג שכמובן יש קווים אדומים והכל בשום שכל ובהתייעצות עם ת"ח.

ברור שלא שמת לבadvfb

אתה חש"ו, איך נסמוך עליך?

🤣חש"ו

- רק קח בחשבון שמדבר ואינו שומע שומע ואינו מדבר הרי הוא כפיקח דבריהם

- ויש מחלוקת במקרע את כסותו אם הוא שוטה או לא.

- ובקטן שהגיע לחינוך

😜

טוב שלא מחקת, היו הערות חשובות בדבריךארץ השוקולד
תשובהא-מ-ת

לדעתי מי שעושה חוזה כזה לא מבין מה זה זוגיות.

אין דבר כזה "אובייקטיביות" בנפש ולבוא לגייס את ה"אמת" כדי לתת ביקורת למישהו לא יעזור אלא יעשה ההיפך, ובעל שרואה שאשתו מתלבשת לא צנוע פתאום-צריך לנסות להבין ולהרגיש אותה, דבר איתה בנעימות, תשאל לא בביקורתיות מה איתה, הרי כנראה היא לא סתומה והיא יודעת שזה חשוב ונכון ללכת צנוע אלא שיש לה איזה קושי נפשי, למשל בנושא הזה-אישה מחוברת לגוף שלה הרבה יותר מגבר, והגוף שלה משתנה הרבה וזה יוצר שינויים נפשיים והתמודדויות שאם תבוא מהצד ורק תגיד לה "הנה ההלכה ולפה את צריכה להגיע" במקום לבוא אליה למקום שהיא נמצאת ולהבין ולעזור לה-זה רק ירחיק אותה.

ואם היא תראה שההלכה והאמת לא תוקפים אותה ומועכים אותה ובעלה הולך איתה יד ביד ומתקדם איתה-תאמין לי שזה ישפיע הרבה יותר והיא תלך לכיוון של צניעות, אולי זה יהיה תהליך ארוך, אולי כמה שנים, אבל הדרך, החיבור לאשתך והאהבה זה המטרה והאחריות שלך ולא הצניעות שלה או שמירת ההלכה, זה בינה לבין הקב"ה.

צניעות זה אמונה או השתייכות חברתית?שםמשתמשבשימוש

תכלס זהו זה מה שיש לי להגיב. 

אבל אם כבר אז אוסיף לזה 

האם הבחירות של האדם שאני בוחר לחיות לצידו מעידות עלי משהו? ולהפך.

האם כשאנחנו מכירים מישהו אנחנו משליכים על בת/ן הזוג שלו לפחות במידה בה אנחנו חושבים שבן הזוג שלנו מעיד עלינו?

אני חושבת שהרבה מעבר לעבודה זוגיות יש פה הזמנה לעבודה חברתית.

להעלות סטנדרטים או להתפשר?Lavender

בתור בחורה שיוצאת לדייטים, אני שמה לב שבאמת מפריע לי מראה חיצוני של רוב הבחורים. 

ואיכשהו אני פוסלת את רובם בגלל המראה החיצוני, מצד אחד יש את המשפחה שמייעצת לי לתת צ'אנס ולראות אולי בדייט עצמו לא יפריע לי המראה,

מהצד השני החברות מייעצות לי "תסתכלי במראה ותעלי סטנדרטים"

ואני עצמי לא יודעת מה להחליט, כי אין לי בעיה לחכות בשביל הבחור המושלם, אבל מהצד השני לא רוצה לפספס את הרכבת ולהגיע לגיל מבוגר...

(ולא, אני לא מחפשת את הדוגמן האולטימטיבי, אבל כן בחור שנראה סבבה)

מה אומרים?...

ברור שמראה זה חשובזיויק
השאלה אם הרף שלך הגיוני וכמה משקל את נותנת לזה ליד הערכים החשובים באמת
מסכימה, חשוב לי הכל, גם מראה וגם ערכים.Lavender
תבקשי תמונהנעמי28

אם פעם אחרי פעם את פוסלת דייטים רק על סמך מראה, תעשי להם ולך טובה ותבקשי תמונה.

מראש אין להם סיכוי .

וזה לא להעלות סטנדרטים, זה לשנות/לדייק סטנדרטים.

כל אחד ומה שחשוב לו.

אין את הבחור המושלם, חיצונית אולי כן, אבל אין שלמות אצל אף אחד.

אני תמיד מבקשת תמונהLavender

ופוסלת עוד לפני הדייט, 

בדייטים עצמם פחות מפריע לי אם משהו לא 100%

ותודה על התשובה🙏

מעולהנעמי28

אם בדייטים זה פחות מפריע, תתקדמי עם זה.

אני חושבת שחשוב להתחתן עם משיכה, ולא מסכימה עם הדעות שגם ככה עם השנים מתכערים, מי שמשקיע בעצמו לא מתכער, הזנחה יכולה לגרום לדחייה גם אחרי קשר של שנים גם כשאוהבים, מתבגרים ומפתחים יופי אחר.

אם את מרגישה דחייה, תחתכי.

אם אין דחייה, גם אם הוא לא מושך ממבט ראשון, כדאי לתת צ'אנס של כמה דייטים.

בסוף נשים נמשכות לביטחון ולא ליופי, לרוב מתרגמים ביטחון ל- שרירים, גובה, כסף.

נתונים חיצונים שלכאורה משדרים שהגבר הזה יגן עליך ויתן לך ביטחון.

במציאות, הבריאות הנפשית והאופי נותנים הרבה יותר ביטחון מכל אלה, ולכן יש  סיכוי להימשך יותר ככל שמכירים את האופי. (לדעתי יותר ממקרה הפוך של משיכת גבר לאישה)

אז אל תוותרי על חתונה עם משיכה מסוימת, אבל תני לה זמן ומספר דייטים להתפתח במקרה ואין דחייה.

דעתי האובייקטיבית מסכימה עם הנאמרחתול זמני

אגב, כבן, לא הייתי רוצה לצאת עם בחורה שמפריע לה המראה החיצוני שלי. זה מאוד מבאס להרגיש דחוי.

להגדיר גבולות גזרהadvfb

יש מראה שהוא גבולי מבחינתך? אז תנסי?

וואלה אני מנסה להגדיר גבולות גזרה,Lavender

אבל נשארת עם גזרה מצומצמת...

בסוף אם חשוב לי גובה מסוים אז 50% יורדים רק על זה...

ואני תוהה עם עצמי אם לא כדאי להתפשר על כאלו נמוכים יותר, למרות שרואה שבדייטים עצמם זה מפריע לי... (אני גבוהה יחסית)

ראשית, נראה לי שלא כדאי לזלזל בצורך הזהadvfb

מממ לגבי מראה וכל דבר שהוא קשור לתחושה שאולי יכולה לעבור האינדיקציה בעיני זה אם את יכולה לבוא לדייט ולהנות ולהתמקד בשאר הדברים.

אם את יכולה אז הייתי ממליץ לך לנסות להמשיך לצאת אבל בלי לשים סטופר מתי זה ישתנה, דהיינו בלי לשאול כל סוף פגישה זה השתנה, זה לא השתנה? ככה הכי פחות יש סיכוי שזה ישתנה. ושוב, לא להכחיש במכוון את הקושי בתחושה שעולה.. זה יחסית עדין, מקווה שסה"כ הבנת מה באתי לומר.

ולגבי התגובות שאמרו לך "מראה משתנה" והקטינו בחשיבות של מראה כזה או אחר. יש בהם צד של אמת אבל כדי להשלים את התמונה נראה לי לומר שזאת משוכה שצריך לעבור, ואי אפשר להתעלם ממנה על ידי ידע שכלי קר ויבש. זה עניין ריגשי שצריך לדעת לעבוד מולו. ניסוי וטעייה. אם את מתלבטת בנוגע למשהו מסויים, תנסי אותו..

ועוד דבר חשוב - בסוף את בעלך את תאהבי ומתוך כך תאהבי את המראה שלו, אז קחי את זה באמת כמשוכה שצריך לעבור. כי נניח גם אם תתחתני עם בחור שמושלם חיצונית כעת מבחינתך או שתתחתני בסוף עם בחור ש"התפשרת" לגביו - בפועל מבחן התוצאה יהיה כעמעט אותו דבר מבחינת החיבור שלך אליו, ככה נראה לי. בסוף האמון והקשר והאהבה משפיעים על הכל וגם על החיבור למראה

ממש עצת הזקנים ועצת הילדים...הרמוניה

מה שהחברות אומרות זה שטויות. איפה כתוב שאשה וגבר צריכים להיות באותה רמת יופי? 

זה תלוי בך. 

תחשבי טוב מה מתאים לך, מה חשוב לך, מי את.

יש הרבה זוגות שאחד נאה ביותר והשני ההיפך הגמור והם מסתדרים מצוין ואוהבים מאד. ונשואים מספרים שמתרגלים למראה בסוף כי זה כ"כ מתגמד לעומת האישיות.

הבעיה שאת מתארת היא של בעיה של רבים מאיתנו בדייטים.

אני חושבת שאפשר לחלק את זה לשניים- מראה חיצוני בדייטים ומראה חיצוני בתמונות. 

עם תמונות רצוי באמת לתת יותר צ'אנס כמו שההורים שלך אומרים... 

בדייטים זה כבר יותר תלוי עד כמה יש בעינייך פוטנציאל ששווה להמתין ולראות אם גם המראה יתחבב בסוף.

מסכימה איתך לגמריLavender

רק שואלת, כמה זמן לתת צ'אנס לראות שאני מתרגלת למראה החיצוני בדייטים?

ומפחדת שאראה שהבחור מתאים לי רק לא אוהבת איך שהוא נראה ואכנס לקונפליקט ולא אדע מה להחליט😏

בסוף זה משהו שמוטבע בי עמוק, לא רק רצון להרשים ו"מה יגידו" האנשים...

בפניםמרגול

השאלה היא האם המראה שלו פשוט לא מושך אותך כרגע, או שהוא ממש דוחה אותך.

כשיש דחייה, לעניות דעתי חבל על כאב הלב של שניכם.

כשהבחור חמוד והכל אבל את לא מרגישה אליו משיכה (וגם לא דחיה)- זה משהו שלדעתי ממש יכול להתפתח.

לא הייתי מתחתנת בלי שיש משיכה. אבל משיכה זה משהו שממש יכול להתפתח עם ההיכרות והאהבה הרגשית, ועם הזמן. אז כן הייתי ממשיכה לדייט שני (כמובן אם האופי מתאים וכו)

אם את פוסלת יותר מ10% על מראה אז תסתכלי במראהבחור עצוב

ותסתכלי פנימה מה באמת מפריע לך.

פוסלת הרבה יותר מ10%🫣Lavender

האמת שמאז שאני ילדה ממש קטנה הפריע לי מראה חיצוני, אמא שלי אמרה לי שכבר שהייתי ילדה בת 4 לא הסכמתי להיות חברה של ילדה שיש לה "פנים לא יפות"

כמובן זה עבר לי עם השנים, אבל עדיין בעל זה לכל החיים בעז"ה.

פשוט חושבת שזה שריטה/ טבע בסיסי שלי.

ואני רוצה להיות נשואה למישהו שאני נמשכת אליו, ומפחדת שאם אתחתן עם מישהו שלא אהיה שלימה ב100% איתו יהיה לי קשה להשלים עם זה אחרי הנישואין...

מקווה שאני מצליחה להתנסח ברור בכאלו שעות😅

ולכן כתבתי להסתכל פנימהבחור עצוב

ועדיף מוקדם מאשר מאוחר. נניח שתמצאי את הבחור המושלם מבחינתך, מה תעשי עוד 10 שנים? 20? המראה משתנה. גם המראה שלך ישתנה אחרי לידות.

אף אחד לא אומר לך לסבול, אבל כן לדייק מה מפריע לך ולמצוא דרך להתגבר על זה.

מכיר אישית מישהי שעד היום לא מסוגל לצאת עם מישהו שהוא לא "חתיך" כלשונה. כבר מתקרבת היום ל40

..הרמוניה

מסכימה עם כל מי שכתבו שצריך פה להכנס פנימה, לראות על מה זה יושב אצלך וכו'

ואחרי שעושים את העבודה, בעיניי לשחרר ולתת מקום להקב"ה. יופי זה דבר גם סובייקטיבי... בע"ה כשה' יפגיש אותך עם בעלך הוא ימצא חן בעינייך. 

תשתדלי להיות מחוברת לעצמך וצאי לדייטים בביטחון ובשמחה. הכל מאת ה'.

האמת שלא ברור כאן מה מהות ההתלבטותארץ השוקולד

אם את מרגישה שיש הרבה פעמים שהחלטת בדקות הראשונות בדייט שלא מתאים ואם היית חושבת על זה כבר מהתמונה היה ברור לך שלא מתאים, אז לדעתי נכון לפסול כבר מראש. לאו דווקא כי זה סיבה נכונה או שגויה לדעתי, אלא כי אם ברור מראש שאין סיכוי חבל סתם לבזבז ערב לשניכם.

אם את מרגישה שצריך שהוא יהיה יפה יותר כי את יפה, מה שמגדיר בני אדם כטובים יותר או פחות זה היופי?

אולי יש דברים אחרים שחשוב יותר להקפיד עליהם ולבחור לפיהם?

שאלות נוספות בסיסיות ביחס להעלאת או הורדת סטנדרטים:

1. האם יש עודף הצעות? או חוסר?

2. האם יש הצעות רבות לא שייכות? אם כן, מה מאפיין אחוז ניכר מההצעות הלא שייכות?

נשמע שאת הגעת לשלב שבו יש שני קולות שמדברים אצלךמשה

ושניהם - לא קולות שלך. כלומר את פשוט משקפת קולות חיצוניים שמתנגנים אצלך בראש.

מה הקול האמיתי שלך? אולי בכלל זה פחד להתחתן שמתחבא מאחורי  רצון במשהו שלא ניתן להשגה. ואולי זה משהו אחר. שווה לעשות שם התבוננות יותר מעמיקה.

זה תלוי בכמה דבריםנוגע, לא נוגע
אבל השאלה הראשונה והעקרונית היא האם הרצון הזה הוא משהו עצמי אצלך או שהוא משהו שנרכש מתישהו. אחרי שתבררי את זה תדעי מה הכיוון, ובאופן קצת מוזר גם אם תגיעי למסקנה שזה משהו עצמי יהיה לך קל יותר להתגמש.
מספר נקודותintuscrepidam

תוך 15- 20 רוב הגברים בשכבת הגיל הנוכחית יקריחו, יגדלו כרס ויהיו עם גיבנת קלה.

באופן דומה, כנראה שהיופי שלך יראה בעיקר על ידי בעלך אחרי מספר הריונות...

אפשר ורצוי להתגבר על הטבע, זו תכונה בסיסית של עמנו.

משיכה נובעת משילוב של מציאת חן פנימית וחיצונית.

אי אפשר להיות בטוחים ב100% שהכל יתאים, זה ביטוי לחוסר אמונה וחוסר נכונות לעבוד על עצמך בזוגיות.

אם יש לך מספיק הצעות אז אין בעיה שתפסלי על כל דבר שתרצי. רק תקחי בחשבון שגברים משיבים תשובה חיובית ל20% מההצעות בערך. 

אני חושב שזו שאלת השאלותנקדימוןאחרונה
מצד אחד אנחנו בני אדם ולכן יש משמעות למראה ולמה שהוא מעיר בנו, מצד שני אנחנו בני אדם והעולם הפנימי גם הוא יקר ערך עבורנו.
בדייטים עצמם ובין הדייטיםadvfb

עולים תחושות בדייטים עצמם

עולים תחושות בין דייט לדייט

מה דעתכם המקום שצריך לתת לסוגי התחושות?

מה זה יכול לומר שיש פער בין התחושות בדייטים לתחושות בין הדייטים (לכאן או לכאן)? 

סתם מבאסהפי

שיש פער זה לא אמור להיות ככה..

אני חושבת שעל הגבר יותר ליזום בין דייט לדייט לפחות לפתוח את השיח . אבל התפקיד שלה זה להיפתח ולא להיסגר

מסכימהרק נשמה

בעיקר עם הקטע שעליה מוטל להיפתח לי זה לפעמים לא זורם ולא כי אני לא רוצה ואני רואה איך זה גורם לנסיגה בצד השני

נכון זה לא פחות קלהפי
כל אחת והקצב שלהadvfb

יש הבדל אם זה תקוע לבין אם זה לוקח זמן..

כאילו אם בחורה לא זורמת איתי כפי שציפיתי אבל זורמת במידה מסויימת ומראה עניין אז זה לגמרי חלק מהמשחק

יש הרבה קשרים שנתקעיםהפי

כי הבחורה חסומה ולא משתפת ..

והבחור גם באנרגיה זכרית פצועה - לא יוזם / רגשי נחיתות / חושב מה היא תביא לי בתמורה .

זה חוסם לגמרי את הבחורה אי אפשר להכיר ככה

ככה יש הרבה קשרים שנתקעים עוד לפני הדייט/ בדייטים ראשונים ,שיכול להיות להם פוטנציאל גדול אם כל אחד היה מתחבר למהות שלו ..

אהבתי את הביטוי אנרגיה זכרית פצועהמחפש שם
נשמע כמו חתול רחוב פצועחתול זמני

לא יודע לא מתחבר לכל משחקי המגדר האלה

וואי לגמריadvfb

בתור גבר זה ממש מתסכל שהבחורה חסומה.

אבל יש הבדל אם היא חסומה לבין זה שלוקח לה זמן יותר לשתף.. לפעמים קצת סבלנות והדברים נפתחים.

וגם לגבי האנרגיה הזכרית - יש הבדל אם הגבר בכלל לא מביא את עצמו, לבין זה שלוקח לו קצת זמן לצבור אמון ובטחון.

מענייןמחפש שםאחרונה
איך את מזהה את ההבדל? מתי את נותנת זמן וסבלנית לתהליך של צבירת בטחון ומתי את חותכת? 
את יודעת להצביע על דברים שחוסמים/ עוזרים לך להפתח?מחפש שם
מה שהכי עוזר להיפתח זה פשוט טבעיותרק נשמה

לא לשחק את כל המשחקים ולא לנסות להיות מי שאתה לא, אפשר להבחין אם בן אדם הוא עצמו או מנסה לחקות משהו אחר

אמןמחפש שם
זה קטע כי אתה מאמין שאם תהיה משהו מסויים אז מי שהולך תפתח בזמן שזה יקרה כשפשוט תהיה אתה...
מממ אני בעיקר מדבר על מחשבות והרגשות תוך כדיadvfb

והגיוני שהזמן בין לבין נועד לעיכול,

לכן הפער הוא לא פער שזה הפוך בהכרח שבאחד מהם מרגישים טוב ובאחד מהם מרגישים לא טוב..

לפעמים קרה לי שהרגשתי יותר טוב בין לבין מאשר בפגישות עצמן

נראה לי שזה שכל ורגשרק נשמה

כאילו מה שאתה חווה בדייט זו החוויה עם האישה עצמה, נעים או לא נעים יש משיכה או אין קיצור בעיקר רגש, איך הווייבים שלכם נפגשים

ובין הדייטים שההתלהבות והרגש יורדים השכל מתחיל לנתח מה היה ואם זה מתאים או לא

ובתשובה לשאלתך שתי התחושות מאוד חשובות ונראה לי שהעיקר זה איך מרגישים בדייט עצמו, ובקשר למחשבות שבין לבין לראות אם הן באות משכל ישר או מפחדים ודמיונות

הדוגמא הכי בולטת שאני חושבת עליה זה אם נגיד בדייט אתה לא מרגיש משהו מיוחד, מרגיש שזה לא כזה קשור, אבל אחרי זה בשכל אתה חושב שוואו זה אבל בדיוק מה שאני מחפש, אם זה לא דייט ראשון שני אז נראה לי ברור שאין למה להמשיך)

יפה, תודה!advfb
מציע חידוד - רגש ודמיוןadvfb

בפגישה עצמה אין דמיונות, הפגישה מאוד מקרקעת את הזוג והם מרגישים מה קורה ביניהם. 

בין לבין הדמיון מפתח, אפשר לחשוב איך מפה להמשיך הלאה, לטוב או למוטב... 

השכל גם נכנס בין לבין ובאמת יש צורך להבין מה השכל אומר ומה הדמיון אומר.

רווקים יותר בוגרים, פחות דוסים?advfb

מצד אחד, עוגן משפחתי הוא דבר ששומר על אורח חיים יציב, גם בעניין הדתי.. זה הגיוני לחלוטין.

מצד שני, החלטה של אדם לשמור על אורח חיים דתי ועל חיבור לקב"ה לכאורה לא אמורה להיות תלויה במה יקרה או לא יקרה לו. אם הוא יתחתן או לא.

הרהורים בנושא..

ת'אמת שהנושא יותר קשור ב"דתיות" מאשר "רווקות".

דתיות לפעמים נתפסת מאוד טכנית או תלוית הקשר, לכן מובן שאם אדם ממשיך להיות רווק בגיל מבוגר יותר שהגיוני שהוא יהיה פחות דתי.

לעומת זאת, התמסרות לדת, שוב היא לא תלוית הקשר. גם בשלום גם במלחמה, גם באתגר כזה גם באתגר אחר - יש סיבה לשנות את החוזה מול הקב"ה? זה לא הגיוני.

בדיוק. הם בזוגיות קבועה, גרים יחד וכו.מרגול

השוני הוא יותר הסטטוס, פחות התכלס של השגרה והמצב הזוגי (כלומר- יש פער תהומי בין לחיות בזוגיות ובאותו הבית ולנהל חיים משותפים- אך ללא נישואין, לבין דתי שאינו נשוי וגם אינו בזוגיות)

לשאלתך הראשונה- לפחות לגבי שמירת נגיעה אני חושבת שיש בזה קושי גדול יותר. לא מחייב כמובן שרווק בגיל מבוגר יותר יפסיק לשמור נגיעה או יחפף או משהו, אבל זה קשה יותר.

בדיוק דיברנו על זה כמה חברות (נשואות ולא נשואות). חברה (שכרגע רווקה) בהרהורים על להפסיק לשמור נגיעה. תקח את אותה חברה, אם היתה מתחתנת בגיל 21-22 היא ככל הנראה היתה שומרת נגיעה כהלכה עד החתונה וכו. תקח אותה היום ויש לה הרהורים. למה? כי קשה, הכמיהה למגע טבעית, וככל שהיא קיימת יותר שנים בלי שיש לה מקום (טרם התחתנה)- זה קשה יותר.

הגיוני? כן.

האם זה בהכרח אומר פחות להקפיד? לא. 

איך אתם הייתם מגיבים?אביעד מילוא

נרשמתי לשדכנית ואחרי  תקופה שהרגשתי ממנה תחושה לא טובה היא אמרה לי שכרגע היא לא מתכננת להשקיע בחיפוש בשבילי. איך אתם הייתם מגיבים לזה?

(אציין שעבר זמן ואני עדיין בהלם מהתגובה)

שומר את המספר שלה ב"לא לענות"אריק מהדרום
שואלת למההרמוניה
הסיבה היא סיבה טובהאביעד מילוא

אין כאן המקום לפרטה אבל הניסוח של ההודעה שהיא לא מתכננת להשקיע בזה...

שהיתה אומרת מראש. זה לא לעניין...יעל מהדרום

לק"י

אם היא לוקחת כסף, שתברר מראש הכל ותחליט אם היא יכולה או לא.

(גם בהתנדבות, לא הייתי נותנת תקווה סתם. בטח בתשלום).

זהמעליב..הרמוניה
תלוי מה הסיבהשם פשוט
עבר עריכה על ידי שם פשוט בתאריך ט' בניסן תשפ"ו 15:41

אתה מספר שיש סיבה טובה,

אנחנו לא יודעים מהי.

סיבה טובה זה אחד שלא עונה להודעות, מבריז, או לא מדבר לבנות או אליה בצורה מכבדת, או שיש לו דרישות לא סבירות.

למה שהיא תשקיע בבן אדם לא רציני? סביר שתשים בהולד לתקופה. 

אבל אם  הסיבה היא שהבן אדם במילואים, הניסוח שלה הזיה. 

הזויה🤦‍♀️יעל מהדרום

לק"י

נראה לי שהייתי נאלמת דום או שואלת "מה?!" מופתע.

היא שדכנית ששילמת לה או בהתנדבות?ארץ השוקולד

אם זה בתשלום, אם היה לי אומץ הייתי מבקש את הכסף אם אין סיבה טובה להתנהלות הזו.

אם זה בהתנדבות, זה אמירה לגיטימית שאין לה זמן כעת, הייתי מתבאס אבל מקבל אמירה כזו.

יש דמי רישום ושכר שדכנות כןאביעד מילוא
מה?????????????????אני:)))))

אני בהלם!!

אני אגיד לך משהו אביעדאריק מהדרום

אני הייתי רשום בפינקסים של 3 שדכניות, אמרתי להן שאני דורש שיספרו לבנות שהן רוצות לשדך לי מראש לפני הפגישה הראשונה שיש לי הפרעת מצבי רוח.

אף אחת לא חזרה אלי מעולם עם הצעת שידוך.

שדכנית אחת היתה אשתו של הרב שקידש אותי ואת אשתי, אז היא ראתה בלייב מתי הפכתי ללא רלוונטי.

שדכנית שניה שלחה לי הזמנה לסדנה לקראת חתונה חצי שנה אחרי החתונה אז הודעתי לה שזה לא רלוונטי.

והשדכנית השלישית, היחידה שדרשה תשלום מראש,

אני עדיין מחכה שתיצור איתי קשר כדי להודיע שזה לא רלוונטי 12 שנה אחרי החתונה.

אני יזמתי קשר עם אשתי, יתכן שזה גם מה שאתה צריך.

בהצלחה.

..הרמוניה

@יעל מהדרום יעל אני חייבת לשאול איך זה לא הרתיע אותך?

נראה לי שאגיב לך בפרטי...מחר בלי נדריעל מהדרום
תודה(:הרמוניה
אני עברתי את שלב הליצור קשר בעצמךאביעד מילוא

אחרי שהייתי באתרים וניסיתי ליזןם קשרים הבנתי שזה לא עובד וצריך ללכת לפי הכללים לפחות כדי להכיר בחורה מהסגנון שאני מחפש

כמה זה נפוץ מה שקרה לי?אביעד מילוא

אולי זה העניין לדעת לבחור שדכן שכן יודע לעבוד

בהנחה שהיא התכוונה למה שאתה חושבנוגע, לא נוגע
(אם המילה "להשקיע" זה עיקר העניין, אפשר לפרש את זה בדוחק גם בלי הקונוטציה הרגשית) - אחרי מעשה כדאי ללמוד מזה לזהות וייב של נשים בסגנון כזה (בכל הקשר) ולהתרחק או להיזהר מראש. כנראה לא סתם הרגשת מראש תחושה לא טובה ממנה.
היא לקחה כסף?advfb
כן דמי רישוםאביעד מילוא
נשמע שהיא לא בסדרadvfb

מבאס מאוד אבל אין לזה כל כך השלכה וסיבה להתעכב על זה.

אם אתה מספיק אסרטיבי אפשר לדרוש את הכסף בחזרה.

אם אתה מאמין שאפשר לדבר איתה אפשר לבקש ממנה לדון על כך.

מבינה שזה מעליבברוקולי

רק אנחנו לא יודעים את התמונה הכללית להבין מה גרם למה..

אם יש סיבה טובה- הייתי לומדת מזה מה להבא

אם אין סיבה טובה ולא הציעה לך ושילמת לאחרונה- תבקש את הכסף חזרה

הייתי מדבר איתה מאוד בתקיפותחתול זמני

סליחה באמת שבזבזתי לך את הזמן

אם שילמתי כסף מראש הייתי אומר לה שהיא כנראה שדכנית פח.

לא רק שדכנית פח אלא גם בן אדם גרועאני:)))))
אם הבנתי נכון, מפריע לך ההתנסחות שלהלגיטימי?

ולא עצם הסירוב (אמרת שזה מוצדק הסיבה שלה).

אתה יכול להתעלם ולעבור הלאה. יש עוד שדכניות.

אתה יכול גם לנסות, להתנסות, בדיבור על זה -

שלום, אני מבין שאין לך את היכולת לעזור לי בתקופה הזו. בתור מישהו שמעריך את מה שאת עושה, רציתי לשתף שנעלבתי מהצורה והניסוח שבה הצגת לי את הדברים. אני מרגיש שבצורה שבה נאמרו הדברים XYZ. וכו'.

תשאל אותה אשמח לדעת מה הסיבה?הפי

אם אין לה סיבה .. 

תבקש את הכסף בחזרה .. תבקש הכוונה תדרוש או תבין לאחד האחים/ הורים להתערב

אם יש סיבה .. אז אתה לא מספר לנו את כל האמת אז כל התגובות בטלות ומבוטלות כי אנחנו לא רואים את כל הסיפור 

את אחת הסיבות אני יודעאביעד מילוא

והיא לא ראויה להיחשף בציבור 

למרות הסיבה ההיאאריק מהדרום

זו עדיין לא סיבה להתבטא כך.

בטח לא אם שילמת מראש.

אז שמראש לא היתה לוקחת אותך כמשודךיעל מהדרום

לק"י

ואם היא לא ידעה מההתחלה, אז שתעדכן אותך בצורה מכובדת ותחזיר את הכסף.

(בהנחה שהיא לא גילתה שאתה פושע או משהו כזה).

דווקא לפושע הכי כדאי להחזיר ישר את הכסף..נוגע, לא נוגע
זכותה המלאהזיויק
תתקדם הלאה לדעתי הישועה תצמח ממקום אחר בעזרת ה'
באמת היא היתה יכולה לנסח טוב יותרגלויהאחרונה

הניסוח אכן די פוגע...

ניסיון אישי: אני הייתי גרושה בלי ילדים ומתמודדת OCD (הפרעה טורדנית כפייתית, כיף חיים)

את הגירושין כמובן אסור להסתיר וגם אי אפשר (ב"ה המשכתי ללכת עם מטפחת גם אחרי הגט)

והאוסידי היה ידוע לשדכן.

הציע לי בחור שמתאים לזה ויודע להקשיב ולהכיל

ב"ה אוטוטו חוגגים 8 שנים ו2 ילדים.

לאחרונה נפתחה קבוצה של מתמודדי נפש דתיים, אני בין המנהלות, אז אפשר לפנות אליי.

היא סבבה והכל...חתול זמני

אבל אלרגית לחתולים (אמיתי).

מה עושים.

זה בסדרadvfb

זה זמני

זה לא אני, זה אתהחתול זמני
תודה על הדאגהadvfb
אה הכוונה היא שהמשפט נאמר כציטוט פסאודואפיגרפיחתול זמני

בשם הבחורה

תודה, למדת אותי מילה חדשהadvfb
טיפות של אור
@חתול זמני א. קונים אלרג'יקס. ב. עוברים לכלבים. ג. מגגלים 'חתולים היפואלרגניים' ופותחים על זה שיחה בדייט
א. פתרון זמני לבעיה סופיתחתול זמני

ב. אינם באים בחשבון

ג. אני מלטף כל חתול שנקרה בדרכי

במקרה כזהטיפות של אור
מתבאסים *ואז* עוברים לכלבים. יש לכם אלרגיה לחתולים עכשיו
כואבת לנו הרגלחתול זמני
לא מגדלים חתוליםארץ השוקולדאחרונה
חדשיכם ומועדיכם שנאה נפשי היו עלי לטורחאנונימיכלשהו

נלאתי נשוא.

הקושי יכול להיות כפול - למי שגר בחו"ל יש יו"ט שניפ.א.
דיברנו השבת בבית הכנסת עם מי שעלו בעבר מחו"ל, וכמה קשה לחגוג פעמיים ליל סדר, וגם כמו השנה שזה יוצא 3 ימים רצופים של יו"ט ושבת 
דווקא כשיוצא רצוף כמו בר"ה הכי כיףחתול זמני

לא חסיד של המונח אבל באמת מרגיש כמו detox

אני לא מוצא שום דבר טוב לא ביומיים רצופים ובטח לאפ.א.

בשלושה

אם אתה כן נהנה מלהיות במצב "שבת" יותר מיום אחד, אתה נראה לי מוזר…

מה חסר לדעתך במצב שבת?חתול זמני

דווקא כשאני במצב שבת יש לי הרבה יותר יישוב הדעת לשבת לקרוא ספרים

אפשר לשתות יין בחופשיות לשיר לישון

תפילות עם ניגונים

זה טוב ליום אחד, מעבר לזה תחושה של בזבוז זמןפ.א.
3 ימים של בטלה כפויה
ומה היית עושה בזמן הזה?חתול זמני
תחביביםפ.א.
אם זה בזבוז זמן בעיניך אף־אחד לא מכריח אותךחתול זמני
מסתבר שגם חז"ל לא עפו על הרעיון של יו"ט שניPaslash
ר' בא ר' חייה בשם ר' יוחנן [שיר השירים א ו] בני אמי נחרו בי וגו'. מי גרם לי להיות נוטרה את הכרמים על שם כרמי שלי לא נטרתי מי גרם לי להיות משמרת שני ימים בסוריא על שלא שמרתי יום אחד בארץ. סבורה הייתי שאני מקבלת שכר על שנים ואיני מקבלת שכר אלא על אחת מי גרם לי להפריש שתי חלות בסוריא על שלא הפרשתי חלה אחת בארץ. סבורה הייתי שאני מקבלת שכר על שתים ואיני מקבלת שכר אלא על אחת ר' יוחנן קרי עליהון [יחזקאל כ כה] וגם אני נתתי להם חוקים לא טובים.
אני מכירחתול זמניאחרונה

לעניות דעתי והבנתי הפונקציה של יו"ט שני היא מעין תיקון למצב פגום של שהיה בגלות

אם מצד עצם הגלות שמצריכה תוספת של התקדשות בגלל הטומאה שלה

אם מצד תיקון ביזוי המועדות

כך שאין בזה שכר בפנ"ע אלא רק להשלים מדרגה חסרה (וגם אז לא מגיע למדרגה של ארץ ישראל)

ואינה מקבלת שכר אלא אחת. משום דבא זה לה בסיבת חטאה לא יהא חוטא נשכר (יפה מראה)

כל אחד ומה שהוא אוהביעל מהדרום

לק"י

אם יש לי חברה שאני נהנית בה, גם שלושה ימים זה כיף.

קצת מנוחה...

הוצא מהקשרו -אדם פרו+
ברמות הגבוהות ביותר
באסה :/advfb

חוסר בקבוצת שווים הוא דבר שיכול להיות מאוד מורגש

מקומות לדייטים שיש ליד ממ'ד/מרחב מוגן? תודהdn5754

אשמח לרעיונות למקומות לדייטים

שיש לידם ממ"ד או מרחב מוגן..

בירושלים או באיזור המרכז (מודיעין ועד חצי שעה +- נסיעה משם)

אפשר גם בתי קפה וכו', אבל גם מקומות אחרים,

עדיף אפילו מקומות אחרים, כי בתי קפה רובם סגורים בפסח ..

תודה

אפשר תמיד סתם להסתובב במושבים באיזוררק נשמהאחרונה

יש בהם שקט נחמד כזה ובחלקם יש אפילו עגלות קפה, ובכל מושב יש מקלט ציבורי די נגיש

עוד רגע נכנס החגנגמרו לי השמות

החג של הגאולה

של יציאה מעבדות לחירות

של ניסי ניסים

ושל קריעת ים סוף

ו"קשה זיווגו של אדם כקריעת ים סוף"

מאחלת לכל אחד ולכל אחת כאן את קריעת ים סוף הפרטית שלו במהרה ובמתיקות אין קץ

"כימי צאתך מארץ מצרים אראנו נפלאות" - שהקב"ה שבידו הכל יראה לכם נפלאות גדולות, ניסים עצומים, וגאולה שלמה ואמיתית בטוב גלוי במהרה ממש 🙏💪

חג כשר ושמח ❤️

אולי יעניין אותך