היה נחמד בסך הכל, אני ממליצה.
רק מציינת שאני מאוד אוהבת חיות ובמשפחה שגדלתי בה היו יש המון חיות מסוגים שונים כך שמבחינתי האוגרים היו באמת די 'בקטנה'.
אנסה לציין כמה נק' שעולות לי בטח יצא ארוך 😅
1- כדאי להתחיל עם אוגרים שרגילים לידיים. כשהן מפחדים הם נושכים ואז הילדים מפחדים להחזיק. אפשר לנסות למצוא ממשפחה שמגדלת, לפעמים גם מוסרים גוריםמתבגרים זה הכי טוב.
2- אוגרים סיבירים הם הכי קטנים, ולכן מצד אחד הכי חמודים וצריכים קצת פחות מקום, מצד שני הם באמת קטנים ועדינים, ילדים לא עדינים עלולים למעוך אותם( באמת למעוך, הם עלולים למוות)אז צריך לשים לב לזה.
3- בהמשך לזה, גם אוגרים מטופלים היטב עלולים למות מכל מיני גורמים, אז להיות מוכנים לזה שגידול חיית מחמד מפגיש עם נושאים שקשורים לגלגל החיים ולמוות.
4- הומלץ כאן לשים לב שלא יהיו לך זכר ונקבה, כאן אני לא בטוחה, אצלנו כן היו זוג וכן התרבו, מצד אחד הילדים מרותקים, וגורים שמתחילים להסתובב בכלוב זה מתוק להפליא. מצד שני אוגרים מסיבות שונות אוכלים את הצאצאים 😱 וזה מגעיל במיוחד. וגם כשיש גורים אי אפשר לשחק עם הנקבה, והרבה פעמים צריך להפריד כיתה מהזכר, אז להיות מוכנים לכך שזו הרבי התעסקות.
5- הם קטנים מדי לגידול בחוץ ואם לא מנקים את הכלוב לעיתים קרובות הם מסריחים מאוד.
בקיצור בעיני זה כן מומלץ, אבל רק למי שבאמת נהנית מענייני בעלי חיים בעצמה.
יש לי עוד הרבה מה לכתוב נראה לי, אם מעניין אותך מוזמנת לשאול אנסה לכתוב עוד בהמשך