סקר סקר סקר 🥳🥳 איפה אתן שבתות🌤️🍽️חמדמדה

הרעיון נבט בי כי בתכלס אנחנו עם ילדה וחצי, גרים ביחידה של ההורים, עושים בשוטף שבת אצל ההורים שלי (בלי אריזות, ישנים במיטה שלנו, יותר קליל) שבת אצל ההורים שלו

בעקבות שיפוץ יצאנו גם אנחנו וגם הוריי מהבית ולא יכלנו להתארח אצלם. ויצא שכל שבת היינו תריכים לחפש מקום

רוב רובן של השבתות היינו אצל חמי וחמותי.

הם מקסימיייםםם אבל זה לארוז מלא, וזה גם כבר מרגיש לי מביך שאין לנו איפה להיות 😅 (ישלי בארץ 2 אחים נשןאים וקצת כבדים בנושא ולו שני אחים שאין להם בכלל מקום לארח)

ולאחר ההקדמה הארוכה:

1. פעם בכמה שבתות אתן מחוץ לבית?

2. כמה אופציות להתארח יש לכן? הורים? אחים? יש כאלה שהולכות לחברים לכל השבת?

3. בעיקר לזוגןת צעירים- שבתות קיץ שהיום ארוך כלכך, אתם לא מתחרפנים כל היום?? משעמםםםםםם כמה אפשר לדבר ולדבר??

4. כמה אתן משקיעות כשזה תכלס רק את ובעלך אוכלים (וילדה בת שנה ו10) וזה לא מאוד שונה מיום חול?

שוטו😎

אוקיי אז ככהברונזה

1. כמעט כל שבת אנחנו מחוץ לבית יותר אצל ההורים שלי אבל גם אצל חמי וחמותי

הבן שלי הוא הנכד השני מתוך 3 בצד שלי וכולם מתעלפים עליו ורוצים רק להיות איתו וגם לי זה ממש שבת מנוחה, אמא שלי שומרת עליו בבוקר האחיות שלי הצעירות אחרהצ בעלי בקשר מהמם עם אבא שלי ככה שכולם יוצאים נרווחים

בצד של בעלי הוא נכד מספר 20 בערך, כולם שם נשואים אז עושים סוג של סבב כל כמה זמן נפגשים כי אין מקום בבית - יוצא שאצלם אנחנו פעם ב3 שבועות/חודש

2. אצל ההורים, 2 גיסות מתוקות שאוהבת לארח ועוד כמה נשואים שיותר כבדים כמו שכתבת את.. פחות יצא להתארח (לא באה חס ושלום בתלונה - רק כעובדה)

3. אז באמת שבתות קיץ יוצא לנו יותר לנסוע במיוחד עכשיו שכל הרווקים בחופש הגדול ומחפשים תעסוקה ואחיין זה אחלה תעסוקה בשבילם אז נוסעים

ולא, לא מתחרפנים אנחנו לומדים משהו ביחד, משחקים במשחקים של מבוגרים, עושים רוטציה כל פעם מי ישן ומי עם הילד, יוצאים לטייל שנהיה ערב יותר וכן מדברים ומדברים😎

4. תלוי.. לפעמים הכי כייף לי דווקא לא להשקיע אלא לעשות משהו כזה מהיר כמו בגט שניצל וכאלה

ולפעמים היה לי יותר חשק להשקיע ממש להכין חלות, דגים, בשר כי נהנתי מהאוירה הביתית בנוסף, קניתי הרבה שטויות שיעשו אוירה (פיצוחים, גלידה חלבית, גומי וחמצוצים בשבילנו)

אבל שוב, אנחנו נשואים 3 שנים וכן עשינו שבתות לבד אבל לא המון המון

ווואייייי יצא ארוך🙈🙈🙈

חלת שניצל - גמנחנו. חשבתי זה ממש חריגשושנושי

אצל חמותי כולן היו בהלם שזה מה שאנחנו אוכלים שבת בבוקר

שזה לא המנהג של החמין ממש חששתי לכתוב את זה כאן שלא ייצאו עליי גם פה חחחח

שושנושי את מלחיצה אותי🤣🙈ברונזה
חחחח נראה לי אתם מפוצלשותרקאני
חייבים לאכול חמין בשבת בבוקר?עלמא22
אנחנו פחות אוהבים, לא אוכלים. אוכלים את אותו אוכל גם בערב שבת וגם בבוקר, רק שבערב לרוב המנה הראשונה תיהיה מרק או משהו עם רוטב, ובבוקר יהיב דג (בד"כ) או משהו שלא צריך בשבילו רוטב (כמו טורטיה ממולאת וכזה, שאז מקסימום שמים קצת רוטב אלף האיים)
חמין = משהו חם (ממה שאני יודעת)שושנושי

ככה שאת יכולה גם כוס תה

יש גם עניין לא יודעת אם הלכה או מנהג של לאכול בשרי 

אצלנו בקהילה שבת בלי צ'ונט זו לא שבת ולכן ככה הזדעזעו אצלנו מהרעיון

אבל למה לא - אני בעד לעשות מה שטוב לנו 

במיוחד שהשניצל גם חמים וגם בשרי

אני חושבת שיש ענין להשאיר אוכל מחומםשריקה

להראות שאנחנו לא נוהגים כמו הקראים שטענו שאסור לחמם בכלל בשבת ואסור להשאיר אוכל לחימום לפני שבת

אבל כמו שכתבת - להשאיר מיחם נראה לי מספיק בקטע הזה...

לא הכרתי את זהכבתחילה

מבחינתי אפשר שבת בלי חמין,

אבל מבחינת בעלי זה האוכל היחיד שמוגש חם וטרי ורותח, לעומת כל אוכל אחר ששמים בבוקר על פלטה ויש טעם של מקרר ופלטה.

אההעלמא22

אני חשבתי שהתכוונת למאכל עצמו.

לא ידעתי שיש עניין מיוחד עם אוכל חם.

בכל מקרה, אני לא גרה במקום שאוכלים בו חמין (צ'ולנט, איך שלא תקראו לזה) באופן מיוחד, כמו שאת גרה, אבל אף פעם לא חשבתי על ארוחת שניצל בחלה בשבת בבוקר. מעניין איך בעלי יגיב אם אציע לו..

אנחנו אוכלים חלבי בבוקרSeven
חשבתי שאנחנו היחידים ברחבי תבל!רקאני
חחחח לא בדכ תימנים אוכלים חלבי בבוקרSeven
אז אנחנו לא לבד בזה
אההה אבל אנחנו אשכנזיםרקאני

וההורים שלי אוכלים חלבי

ובעלי לא מצליח להתרגל לרעיון...

הוא ממש מזועזע

גם בעלי אשכנזי🤷‍♀️Seven

וההורים שלי גם אוכלים חלבי

בעלי דווקא עף על הרעיון שאני עושה חלבי בבוקר

אנחנו הכי גרועים בשבת בבוקרענבלית

מכינים לפני שבת שקשוקה או חביתות או פיצה ביתית ומחממים על הפלטה.

אוכלים עם סלטים ומבסוטים עד הגג

חייבת לציין שזה אחלה קונספט…חמדמדה
חחח קורעת את!באתי מפעם
זה הכיף בפורום שאת יכולה לכתוב את כל הדברים המביכים בלי שיכירו אותך 🤣
עונהשושנושי

1. אני אוכלת כמעט כל שבת אצל חמותי בליל שבת. יש לבן שלי מלא תעסוקה אצלה עם נכדים נוספים ככה שהולך לישון רק בחצות.. וקם שבת בבוקר בערך ב 9-10

הולכת אליה רק לסעודת ליל שבת מרחק 45 דקות הליכה כל כיוון. בבוקר אוכלים בבית.

חוץ מליל שבת אצלה אני לא מתארחת בעוד מקומות. אצל אמא שלי אחת לחודשיים שלוש. כי שונאת לצאת לשבת שלמה לאורז וכו..

2. יש לנו את חמותי ואת אמא שלי. יש עוד שישמחו לקבל אותנו ומזמינים מידי עם - אבל אני שונאת להתארח. מעדיפה בשבת את השקט והבית שלי

3. שבתות קיץ אכן ארוכים. מי אמר שצריך לדבר כל הזמן? אני קוראת ספר, קוראת זמן משחקת עם הילד

משחקים ביחד

יוצאים לגינה חוזרים מהגינה, יוצאים לסיבוב עם הסימבה וחוזרים מטנפים את הבית ומנקים ככה בערך כל שבוע מחדש חחח

4. לגבי ההשקעה באוכל

אנחנו מכינים את מה שאוכלים בפועל. שונאת שיששאריות במקרר לשבוע קדימה. מעדיפה להכין טרי. לכן מכינה בהתאם

ליל שבת אני האמת מתאיחרת מלא. בערך פעמיים שלוש בחודש. כשאני בבית ליל שבת אני קונה חלות מכינה 2-3-4 סלטים טעימים מרק עוף עם קיינדלך. לא מכינה בנפרד מנה עיקרית כי אנחנו כבר מפוצצים בשלב הזה. מי שרוצה לאכול בשרי בכח אפשר את העוף מהמרק.

שבת בבוקר אנחנו כבר איזה שנה אוכלים חלת שניצל. מכינים 2 סלטים טריים שווים טעימים. שניצל עוף מטוגן - מחממים מעל המיחם. לחמניות. רטבים כמו צילי קטשופ רוטב שום פסטו - כל אחד מה שאוהב ואוכלים סנדוויץ של חלת שניצל. אחד המושלמים!!! הבן שלי בן שנתיים ממש ממש אוהב. (מכינה גם ביצים קשות כי נוהגים אצלנו שבת בוקר לאכול ביצה)

נכון שזה לא הכי שבתי

אבל חמין - אני גם כככה לא אוכלת, אין סיבה להכין.

אז נשאר לנו רק חלה וסלטים - בקיצור, האופציה של חלת שניצל הכי נוחה לנו. לפעמים גם מכינה ציפס רגיל / בטטה. לפעמים גם פשטידה 

זה הרעיון..

סעודה שלישית אצלנו הגברים אוכלים בבית כנסת, אז אני מביאה לבן שלי ארוחת ערב כמו יום חול. או לחמניה עם איזה סלט משבת

אוכל שניצל

קוגל וכו

יואו איזה ארוך יצא לי,

סליחה

שכחתי משהו מוסיפהשושנושי

לגבי הדגים

אצךלנו נוהגים לאכול דגים בסעודה שלישית ואת זה בעלי אוכל בבית כנסת

בבית אני אישית קשה לי לאכול סעודה שלישית ככה שמדלגת..

עונה גםכבתחילה

1. פעם בכמה חודשים נוסעים להורים.

ההורים של שנינו גרים באותה עיר ככה שנוסעים פעם אחת מרחק של כמה שעות נסיעה בתחבצ ומתחלקים חצי שבת פה וחצי שם.

כן מקפידים לישון כל פעם לסירוגין אצל שני הצדדים.

2. יש גם אחים נשואים ב2 הצדדים אבל לא יצא בשנים האחרונות.

פעמיים-שלוש בשנה מתארחים אצל דודים שגרים קרוב לסעודה אחת.

3. משלימים שעות שינה מכל השבוע, זמן זוגי, זמן משפחתי, זמן אישי.

דואגים מראש לספרים ועיתונים.

4. לא משקיעה, וגם אנחנו זוג+1.

מכינה שבת תוך שעה כולל הכל - דג, מרק וחמין.

חלות וסלטים- קונים.

אין על שבתות בבית. 

זהו את רואה את המשפט האחרון??חמדמדה

בעייני יש על שבתות בבית😂😂

אין לי בעי. לבשל

אין לי בעיה לארגן אחרי

אין לי בעיה הקניות

אבל סעודת שבת של שניים מרגיש לי משעמם

ואני מתבעסת שאין לנו מי שיזמין וגם כשאנחנו מזמינים אותנו (לאנשים קרובים לא בצורה לא קשורה) זה כזה בכוח…

מה יש אצל ההורים שאין אצלכם? חוץ מעוד 2 אנשיםכבתחילה

אפשר לאמץ כל מיני דברים ומנהגים שהם עושים ולקחת את זה אליכם לבית.

אותו דבר את יכולה להגיד גם על יום חול שמשעמם ארוחת צהרים/ערב של שניים. אז מה כל יום תלכו לאכול אצל ההורים? עד מתי?

מתישהו זהו, צריך "להתנתק" ולבנות את הקן הפרטי שלכם וכדאי שזה יגיע כמה שיותר מהר כי אח''כ עם כמה ילדים זה יותר קשה לדעתי.

אני גם ממש ממש אוהבת בביתשושנושי

באמת שאין כמו זה.

אולי תנסי להסביר לעצמך שסעודה לא אמורה להיראות כמו שהיא נראית אצל ההורים שלך

ברור שאצל ההורים יש מלא שיח, שירה דברי תורה ועוד

אצלנו סעודת שבת לפעמים תהיה ארוכה יותר

ולפעמים ממש קצרה

תלוי בסיטואציה ובנסיבות

לפעמים אחרי הסעודה נצא לטייל ברחוב

או סתם נתכרבל על הספה

זו באמת שבת אחרת מלהתארח

צריך ללמוד להנות מזה

הבעיה ששנינו לא פטפטניםחמדמדה

ואיכשהו תמיד מתחילים לדבר על המשפחות ומתחיל מריבה😅

ודווקא השולחן אצל ההורים שלי הרבה פעמים גם משעמם כי אנחנו רק אנחנו והם

לכן לפעמים יותר כיף לי אצל חמי וחמותי

אבל מרגיש לי משו מתפספס

כולם מדברים על ה׳אין כמו בבית׳ מרגיש לי שהוא כשיש שלושה ילדים שממלאים את הזמן…

זה הזמן להתפתח מבחינה זוגית ומשפחתיתכבתחילה
גם לצדדים האלה.

למצוא על מה לדבר, לבנות את שולחן השבת שלכם ואת סדר יום בשבת..

מסכימההמקורית
אני ממש איתךחושבת4321

כזוג צעיר כמעט לא היינו בבית, גם כשכבר היה ילד אחד. היום עם 3 אני ממש מרגישה שאין כמו בבית. גם טכנית קשה להתארגן לשבת מחוץ לבית, לארוז, חוזרים מאוחר במוצ"ש והילדים עייפים.. בשבת בבית בסעודות אנחנו 100% לילדים, אני מכינה מה שהם אוהבים, שרים יחד. אחרי הסעודה משחקים משחקי קופסה ובשבת אחה"צ יוצאים לגינה, פוגשים חברים ושכנים.

לא חושבת שבשלב הנוכחי שלכם זה דבר רע לרצות להתארח ולהרגיש שבבית משעמם. אם אין מי שיארח תשקלי את לארח, זה גם ממש נחמד.

זה לא הפטפוטיםרקאני

זה הזמן שרק שניכם לבד

אפשר גם לשתוק

אפשר לשחק ביחד קלפים או איזה משחק מעניין

לשבת ולקרוא כל אחד ספר אחר אבל ביחד על הספה

זה בעיקר ההרגשה של הביחד עושה טוב בלב

אבל מותר לך לא להנות מזה גם אם כולםםם נהנים...

האמת שממש לאבוקר אור

מאז שהתחתנו חולים על שבתות בבית

אולי כי אנחנו עמוסים כל השבוע וזה הזמן הזוגי שלנו 

אני גם לא חושבת שתמיד הכי כיף להיות כל הזמן בביתיעל מהדרום

לק"י

ואני גם חושבת שחשוב (וגם כיף לפעמים) להפגש עם המשפחה.

כיף לי גם לארח.

לא קראתי את כל השרשור, אבל אתם יכולים גם להזמין משפחה אליכם לסעודה, אם הם גרים קרוב.

או חברים.

(לצערי אנחנו בקושי נוסעים או מארחים. למרות שיש לנו איפה. ובהחלט אני שואפת לנסוע יותר.

ולא כי בבית משעמם, סך הכל השבתות נחמדות+).

זה ממש נכון גם אני בתחילת הנישואיםאני זה א
לקח לי זמן להתרגל חשבתות קטנות בבית אבל היום כמשפחה גדולה יותר וילדים שמשתתפים בשיח זה כייף אגב יש גם מריבות של הילדים זה חלק מהאוירה חחח
עונהעלמא22
1. בגדול, בזמני שגרה, אנחנו נוסעים שבת כן שבת לא. כשיש חגים או שבתות מיוחדות, זה יוצא לפעמים יותר לפעמים פחות, כי המאזן של השבתות קצת משתנה.

2. בד"כ אנחנו נוסעים רק להורים (שלי ושל בעלי). יוצא שמגיעים לכל צד בערך שבת בחודש. יש לי אחים נשואים, אבל לא מזמינים.. יש פעמים נדירות שנוסעים למישהו אחר, כמו דודים של בעלי שהזמינו אותנו לפני כמה זמן, או שבת עם חברים, אבל זה די נדיר.

3. לא מתחרפנים. יש לנו לו"ז די קבוע בשבת- תםילה, גינה, אוכל, מנוחה, אוכלים משהו קליל (גלידה או פירות), גינה, סעודה שלישית/ ארוחת ערב. בין לבין מדברים, משחקים, קוראים.

4. אני אוהבת להכין לנו אוכל שאנחנו אוהבים לכל השבוע, אז דואגת שיהיה מנה ראשונה (שזה כבר שונה מיום רגיל), מנה בשרית (לפעמים שתיים, אם בעלי רוצה משהו שאני לא אוהבת והוא כן), בין 2-3 תוספות (של פחמימות וירק), בין סלט אחד לשלושה סלטים, לפעמים קינוח. זה כבר ממש שונה מיום רגיל. חלק מהדברים אני מכינה, חלק קונים, חלק מכינה ומקפיאה (כמו חלות, מנות בשריות, דגים). ובכלל, אנחנו לא אוכלים ארוחת צהריים ביחד, אז זה כבר שונה מיום רגיל 

עונהאנונימיות

1. לרב בבית (חוץ מהתקופה האחרונה שבעלי במילואים אז לא נשארת לבד עם הבנות) בשגרה מתארחים בערך פעם בחודש וחצי-חודשיים

2. ההורים שלי, ההורים שלו (כבר לא בתדירות גבוהה כי אמא שלו עם פריצת דיסק אז זה כבר הפך להיות נדיר יותר), יכולים גם אצל סבא וסבתא שלי. זהו בערך יש לי אחות נשואה שאין לה מקום לארח ויש לו אח נשוי שלא בעניין לארח שבתות עם לינה... חברים לעיתים נדירות מארגנים יחד שבת (פעם בשנה שנתיים כזה)

3. האמת שזה יותר קשה. בעיקר דווקא להעסיק את הילדות... אבל כיף לנו להיות יחד כולם וזמן זוגי ומשפחתי ומשחקים. בעלי יוצא איתן לרב לשעה וחצי לגינה כדי שלי יהיה שקט.

4.תלוי בכח ובזמן ובחשק. לפעמים משקיעה מאוד לפעמים זורקת מאוד...

עונהשיפור

1. נוסעים בערך פעם- פעמיים בחודש

2. נוסעים להורים מ2 צדדים. אם היינו מחפשים איפה להיות אז יש לי לפחות 3 דודות שהיו שמחות מאוד לארח אותנו, וגם גיסתי.

3. שבת קיץ ארוכה עם ילד אחד- כל אחד הלך לשיעור תורה במהלך הצהריים, ישנו ביחד עם הילד שנ"צ, היו איזה שעתיים שבעלי למד ואני הוצאתי את הקטן לגינה/ שיחקתי איתו בבית, וכשנהיה קצת נעים אז יצאנו לטייל כולם ביחד, עשינו סעודה שלישית קצת מוקדם והשכבנו אותו לישון לפני צאת שבת. דווקא עכשיו כשהגדולים לא ישנים צהריים יותר מרגיש לי שהבת ארוכה ונמרחת.

4. אני השקעתי כמו שהייתי משקיעה למשפחה גדולה.  (דווקא עכשיו פחות משקיעה כי יש לי פחות פניות עם יותר ילדים)

עונהפאף

1. ממש משתנה לפי תקופות, יש תקופות שכמעט כל שבת אנחנו לא בבית ויש תקופות (לרוב אחרי חגים) שאנחנו יכולים גם 5-6 שבתות להיות בבית. בממוצע נראלי אנחנו נוסעים בערך אחת ל-3 שבועות

2. מתארחים בעיקר אצל ההורים, אצל המשפחה של בעלי אנחנו באים אליהם/הם באים אלינו בערך אחת לחודש וחצי, לרוב מתאמים גם עם האחים ואז נפגשים כולנו, להורים שלי משתנה, בממוצע בערך אחת ל3-4 שבועות-תלוי תקופות, אחותי גרה לידם אז רוב השבת אנחנו יחד.

אני מעדיפה לארח (למרות שכרגע אף אחד לא ממש רוצה לבוא, אנחנו מהצפון ויורים עלינו מדיי פעם) אבל כן נוסעים לפעמים לשבת לבני דודים/דודים/חברים, אולי פעמיים בשנה...

3. יש לנו חברים באיזור שלנו שאנחנו נפגשים איתם בשבתות, אוכלים יחד, וגם בשבתות שזה רק אנחנו-ישנים, משחקים, זמן איכות משפחתי... במיוחד שאמצע השבוע שלנו דיי עמוס...

4. לפי כמה כוח וזמן יש לי, יש שבתות שממש משקיעה ויש שבתות שממש לא, כן לרוב יש לפחות מאכל אחד קצת יותר מושקע

עונהאין לי הסבר

1. פעם בחודשיים שבת אצל ההורים שלו ואז שבת אצל ההורים שלי. שאר השבתות בבית.

2. ההורים שלו, ההורים שלי, סבתא שלי וסבא וסבתא שלי. אבל בפועל הולכים רק להורים.

3. ישנה, הולכת לגן שעשועים עם הילדה, קוראת...

4. בערב תבשיל של עוף (עוף עם תפו''א/מרק עוף וכו')

בבוקר לחמניות עם שניצל/חזה עוף

זה בד''כ

רק אומרת, שאנחנו כמו האחים הכבדים שלכםמקופלת

לא ממש זוג צעיר עם ילד אחד או שניים.

אלא יש כבר כמה גדולים בביה"ס שעדיין דורשים הרבה (גם יותר מנטלית, וגם עדיין צרכים פיזיים)

מבחינתנו, כל השבתות להיות בבית לבד..

מקסימום באים פה ושם חברים.

אנחנו עייפים מאוד בשבתות, אחרי שבועות עמוסים של שיגרה וענייני דיומא..

אנחנו רוצים לנצל את השבתות בשביל ללמוד ולקרוא קצת, לדבר בינינו, להתייחס לילדים, לנוח.

וגם השבתות קיץ כשהן ארוכות -לא מספיקות לכל זה.

וכשאנחנו מארחים / מתארחים - לא מרגישים שהצלחנו להתאפס לשבוע חדש.

אז קצת כאב לי לשמוע שהאחים האחרים כבדים,

זה לא כי אנחנו לא רוצים להיות איתכם.

אנחנו פשוט צריכים את עצמנו לבד.

מבינה את הצורך של ההורים המבוגרים או האחים הצעירים להיות בחברה כי השבתות ארוכות,

אבל אל תחשבו שאנחנו לא רוצים להיפגש איתכם.

אל תחשבו שאנחנו כבדים וסנוביים.

ולמרות כל זה, אנחנו מכריחים את עצמנו מידי פעם לצאת כי מבינים את הצורך ולא רוצים לגרום לאנשים לחוש בדידות.

אבל משתדלים גם לא לפגוע בעצמנו כמשפחה.

כן אבל מצד שניחמדמדה

באופן טבעי הבית של האחים הגדולים גדול יותר ואחותי עם חמישה ילדים יכולה לארח אותי יותר ממה שאני אותה… (דרך אגב, גרים קרןב אז אני מדברת על סעודה גם לא בהרכח שבת)

וזה כאחות לי מציק שהכל חשוב לה

אבל הקשר בנינו- לא

הקשר בין הילדים שלנו

נכון אולי היא תישן פחות צהריים

אבל לכל דבר יש מחיר

ולמי שיש למה יכול לשאת כמעט כל איך

אם חשוב למישו להשאר בקשר טוב עם אחים- שיתאמץ

שום דבר לא קל

לאף אחד

גם לי השבועות עמוסים מאוד

ועדיין כשמזמינים אותי לשבת או למסיבת יומולדת או לסתם קפה- אני עושה מאמץ כי האנשים חשןבים בעייני ואני רוצה אותם בחיים שלי

זה לא קשור, באמת שלאמקופלת

ויש באמת הבדל עצום בין להיות הורים לילד אחד או שניים, לבין להיות הורים ל4-5 ילדים ++

זה לא אותן אנרגיות, לא אותם משאבים.

היום יום שלה הרבה יותר אינטנסיבי משלך.

אני מקווה שאני לא דורכת על נקודות רגישות, ושאין דברים נוספים ברקע - אבל אם זה הנושא שטעון, אז אל תצפי שזה שיש לה 5 ילדים ובית גדול היא יכולה לארח אותך.

גם אני יכולה לארח אחים כי הבית גדול, אבל הוא גדול בשביל המשפחה עצמה, ובשביל לפנות עכשיו חדר לאירוח, אני צריכה לתמרן מזרנים, לסדר חדר שיהיה מתאים לאירוח וכו'

וכמובן לדאוג לכל המסביב של האירוח (כיבוד אוכל)

וזה בלי לדבר על השבת עצמה שאז אני מן הסתם אלך לישון יותר מאוחר, ופחות אתייחס לילדים שלי, ופחות אצליח לדבר עם האיש, ופחות זמן לעצמי למנוחה ואיפוס.

ואז יוצאת שבת וצריך גם לארגן את הבית ולהחזיר אותו למצב רגיל ולהגיד שלום יפה לאורחים ואז למחרת לקום לעבודה ולהמשיך בשיגרה העמוסה.

גם ארוחה אחת לפעמים יכולה להיות נטל, אם כי מסכימה שהרבה פחות.

והאמת שגם אם היה לך מקום לארח אותה, לא בטוחה שהיא רוצה לבוא.

עם משפחה גדולה כבר הרבההה יותר קשה להתארח.

וזו אחת הסיבות המרכזיות שבגללה מעדיפים את הבית.

בנתיים קצת כתבתי את הצד השני, אבל לסיכומו של עניין - שום דבר לא קל ובזה אני מסכימה.

אבל שבועות עמוסים מאוד שונים בין משפחות במיוחד כשיש הבדל במס' הילדים.

זה לא אומר שהיא לא רוצה שיהיה ביניכן קשר.

היום יום מאוד עמוס לה, ואולי היא גם עושה סדרי עדיפויות והקשר עם בעלה והילדים חשוב לה יותר.

וזה גם בסדר לדעתי.

בהנחה ששאר התקשורת ביניכן בלי קשר לאירוח - היא סבבה.

אני מסכימה שהיא הרבה יות עמוסהחמדמדה

אבל באמת שאני מאמינה שלדברים שחשובים לנו אנחנו מוצאים זמן

סו גם אחת הסיבות שמבאס אותי שאין לנו למי ללכת

כי אף אחד לא מספיק חשוב לו לראות אולנו😉 (כמובן שאני יודעת שהיא אוהבת אותי מאוד וכנל אחי שיש לו ארבעה ילדים, אבל זה לא קשור)

אבל לדעתי מקום לאורחים זה באמת באמת גם בלב…

אני רואה אצל חמותי שתהיה בריאה

10 ילדים חמסה, בעלי בכור. והבית פתוח לרווחה. לכולם. אחיינים שלה, ילדים של חברים שברים מחול וצריכים מקום לשהות, חברים של בעלי שריצים לבןא שבת

וזו הרגשה כלכך נעימה לדעת שאתה לא מפריע

לעומת זאת לאחי ואחותי אני בדחילו ורחימו מבקשת להיות סעודה ותגובתם הרבה פעמים זה שאין להם כוח והיה להם שבוע עמוס

לכולנו יש שבוע עמוס

אבל חשוב לי לראות אותך

אז תזמיני את!מכחול
אם אתם במרחק הליכה, גם אם הבית שלכם יותר קטן אני בטוחה שאתם יכולים לארח לסעודה.

לא נעים לשמוע את השיפוטית 🙁

זה פשוט הבדליםכי כל פה

באופי ובסולם עדיפות שלהם.. ממש לא אומר שאתם לא חשובים להם! אני מגיעה מבית שכל שבת מארח אורחים+2/3 ילדים נשואים עם 6+ ילדים ולעומת זה ההורים של בעלי הפוכים ובהתחלה נעלבתי שלא רוצים אותנו וכו ולאט לאט למדתי לראות את ההבדל באופי ואפילו ללמוד להנות מהשקט והנחת בפעם ב כשמזמינים אותנו.

מסכימההמקורית

אנשים אוהבים להתארח אצלי ויש לנו חברים שמזמינים את עצמם כל הזמן אבל אני נאלצת לסרב כי זה יותר מדי בשבילי אחרי שבוע שלם עבודה להכיל. זה לא רק מה מכינים או כמה יעזרו, צריך פניות להכיל את האנשים שבאים. ואין לי כזו.  וגם באמצע שבוע אין לי כח

יש לנו שגרה עם הילדים של שעות שינה וסדר יום שלא בא לי לשנות כי זה גוזל ממני הרבה אנרגיות

היחידים שזוכים לחסד הזה לאחרונה הם ההורים שלי

מסכימה ממשמתואמת

אירחתי כמה פעמים את אחים שלי לשבתות, אבל מבחינתי זה אירוע שדורש התארגנות גדולה. וזה לא קשור ליחסים שלי איתם - אני אוהבת אותם מאוד וכיף לי איתם! פשוט לארח בשבילי זו פרוצדורה מסובכת... להכין אוכל קצת יותר מושקע מהרגיל, להכין את חדר האורחים, להיות לבושה קצת יותר נורמלי...

אז אולי זו באמת כבדות, אבל זה לא מרוע... אז @חמדמדה - נסי לראות את זה ברוח טובה יותר ❤️

ובאמת זה גם הזמן לראות את הכיף שבשבת זוגית נעימה... זוכרת שאחרי שהתחתנו גם שאלתי את עצמי איך אפשר בכלל להיות רק שני אנשים לבד בבית במשך שבת שלמה (אני באה ממשפחה גדולה ואני גם הראשונה שהתחתנה, אז הבית היה עוד מלא) - ובסוף זה היה פשוט קסום וממלא כל כך! זמן לדבר, לנוח אחרי השבוע העמוס, ללמוד ביחד, להכין את האוכל המדויק שאנחנו אוהבים בלי צורך להתחשב באחרים...

אז נסו את זה ותיהנו!

ניסינו😎חמדמדה

וואלה לא ראינו אורות😂

ואז מוצש חיפשנו רק מה לעשות ולאן לצאת כבל מוצש מאןחר ואף אחד לא עושה כלום😂😂

אז תחשבו בכיוון הזהמתואמת

איך להכניס תוכן ועניין לשבתות הזוגיות...

ואפשר גם לצאת בשבת עצמה, לטייל באזור, לבתי כנסת וכו' ויש לכם גם ילדונת שאפשר לצאת איתה לגינה ולבלות שם זמן רב...

חםחםחםחםחםחםחמדמדה

בעלי ממש קשה לו בקיץ

הוא מזיע ולא כיף לו והוא שןנא להיות בחוץ כשחם

משחקים ניסינו

כרטיסיות שיח כזה גם ניסינו

זה תופס שעה גג זהו

ולקרוא ספר? ולישון?רקאני

האמת שבשבילי שבת בצהריים זה השלמת שעות שינה של כל השבוע....

גם לא אחר הצהריים-ערב?מתואמת
אם כי אני מבינה אותו... אני גם לא יוצאת מהבית בשבתות. קוראת הרבה, משלימה שעות שינה...
אם כבר שרשור בנושאאנונימיתתת1

אנחנו זוצ בלי ילדים

בעלי לא אוהב שבתות טצל ההורים שלי

אצל אמא שלו לא ככ אפשרי כי צריך להוציא את אח שלו מהחדר וצריך להכין את השבת בבית ולהביא אותה איתנו

ואצל אבא שלו לא כיף האווירה מתוחה ויש לו ילדעם קטנים שמ צ י ק י ם !!!! ברמות אחרות

עושה שבתות בבית אבל תמיד זה נגמר בזה שהוא עייף מת והולך לישון ואז אני מרגישה נטושה!

זהו פרקתי🙃

איזה מבאס! חיבוק!!!רקאני
חיבוק! שה' ירחיב לכם בשמחהמקופלת
בעסה ממש ממש…חמדמדה
מבינה את שתיכן...רקאני

אני משתדלת להגיע לאחותי באמצע השבוע

שבת אני ממש לא בונה עליה לאירוח זה גם קשה מאוד וגם אין לה מקום

כשאני מגיעה אני עוזרת לה בבית, משחקת עם הילדים שלה, שוטפת כלים, מקפלת כביסה

ותוך כדי אנחנו מפטפטות...

האמת זה לא קרה מלאאא זמן כי אני בעומס מטורף עכשיו...

אבל זה הדרך לשמור על קשר... 

או שיחות טלפון... 

איזה אחות מקסימה♥️באתי מפעם
הייתי חחח זה די נגמררקאני

אני בעומס לימודים בקושי מתעניינת מה נשמע....

והאמת שכל זה היה לפני ההריון ובתחילתו (ולפני החתונה הייתי ממש שווההה)

אבל עכשיו כשאני עוד מעט צריכה ללדת כבר נראלי שפחות יקרה...

למרות שאם יהיה לי זמן ורגוע בלימודים אני מאמינה שאני כן אקפוץ לבקר עם התינוקת 

אבל כבר פחות לעזור לה כמו פעם...

זו סיבה נוספת שמבאס אותי שלא מזמיניםחמדמדה

כי אני אורחת חמודה😅

יאמר לזכותי באמת

אני מציעה מה להביא, לקנות, להכין

שוטפת כלים

מוציאים את הפח כשיוצאים הביתה

אני לא עלוקה…

מסכימה עם חמדמדהביט.

אצלנו ב״ה משפחות גדולות של 6 פלוס ילדים בגילאים שונים.  

ומתארחים מאוד בקלות אחד אצל השני..

זה אומנם הרבה התארגנות

אבל הכיף והחוויה שיוצרות השבתות האלה שוות יותר מההתארגנות

אבל למה את מטילה את האחריות חקשק בניכן עליה?מקרמה

אם חשוב לך? תזמי את

את שבויה בקונספט של אירוח לשבת - אבל יש עוד כל כל הרבה דברים שאפשר לעשות ביחד- שלא נופלים רק עליה.

תזמינו לפיצה בגינה- א. ערב

תזמינו אתם לסעודה, תזיזו ספה, תשאלו שולחן כתר מתקפל- זה חא צריך להיות פנסי... העיקר להיות ביחד

ואם זו סעודה שלישית- אז אפשר בכלל מזנון

תזמיני אותה לקפה - אחרי שהילדים הולכים לישון...

דווקא זה שהיא גרה קרוב ולהיפגש לא כולל לינה- לבית הגדול אין שום משמעות

אני אכן עושה זאת😌חמדמדה

הבעיה העיקרית היא ששוב- אין לי זמן

אני עייפה

לא באלי בערב שבעלי ואני בבית ללכת

אנחנו בשריים

אני לא רוצה שהילדים יאכלו פיצה לארוחת ערב זה לא בריא

וכו וכו😅

היא באמת אוהבת אותי

אבל באמת באמת מרובעת

זה קצת נשמעבאתי מפעם

שאת מצפה ממנה להתגמשות , כי לשמור על קשר זה חשוב,

ואת מצידך לא מוכנה להתגמש גם בדברים פשוטים...

ובתור אמא לחמישה ילדים, אני אגיד לך את האמת גם לארח מישהי אחת זה מעמסה מאוד גדולה, דווקא כשיהיה לי 2 ילדים אירחתי די הרבה, עכשיו כמעט ולא. באמת שזה קשוח מאוד.

זה כתבתי בשם אחותי לא סיבות שליחמדמדה
אהה...זה היה נשמע שזה את אומרתבאתי מפעם
כל הסיבות זה סיבות שהיא אומרת- או שלךמקרמה

כי כתבת בגוף ראשון

אז אם הם הסיבות שלך אז כנראה אתם מאותו בית יצור... והרבה יותר דומות

לא רק היא יכולה לצאת מהריבוע...

בטוח ביחד תמצאו משהו שמצאים לשניכן

זה נשמע לי שהיא התכוונה לכתוב בשם אחותהפאף
לאלא זה הסיבות שלה😅חמדמדה
כתבתי בגוף ראשון כי זה מה שהיא אומרת לי…
באמת נשמעת כבדהיראת גאולה

אני מציעה לך לא להתייאש וכן לנסות למצוא את הדרך שתהיה מוצלחת לשתיכן.

אולי לנסות לבוא אליה לסעודה שלישית כשאת מכינה חלק,

אולי משהו שלא כולל אוכל? להזמין את הילדים לבוא לשחק אצלך בשבת בצהריים? (אפשר להגיש פירות אם היא לא מרשה חטיפים ופופאייס)

אני מאמינה שבסוף אם תמצאו את הדרך שמתאימה לשתיכן, שתיכן תשמחו בזה.

אוקיי עכשיו קראתי את שאר התגובותקופצת רגע

וערכתי, זה היה מבלבל 😅

היה נראה שאלו הסיבות שלך... 

עונהרקאני

1. אנחנו כמעט כל שבת מחוץ לבית... אצל ההורים שלי או שלו לא שבת שבת

יכול להיות כמה ברצף אצל ההורים שלי ואז כמה אצל של בעלי... תלוי מה בא לנו... ב2 הצדדים אנחנו זוג צעיר שלא מפריע

אצל ההורים שלי זה שקט ומנוחה- אין כמעט אנשים אצל של בעלי מלאאא ילדים (אחים שלו) ואקשן....

2. בעיקר הורים מידי פעם ממש אצל אחיות שלי, אין להן יותר מידי מקום אבל כן התארחנו אצלם קצת. ועשינו גם קצת שבתות עם חברים של בעלי

3.ישנים, קוראים ספר, בעלי לומד, אני ישנה מלאאא, משחקים משחקי קופסא... לבעלי יש מלא אחיות בנות עשרה אז כל הזמן יש משחקי קופסא וזה ממש כיף לפעמים

4.כשאנחנו לבד בבית אני ממש משקיעה, בעיקר כי זה לא קורה הרבה...

מכינה חלות, סלטים, מרק, צ'ולנט (שרק הוא אוכל חחח),  וקונים ממתקים ופיצוחים ובירות...

כיף להיות לבד אבל בדרך כלל כשמגיע סוף שבוע אינלי כוח להכין שבת...

ובעלי לא אוהב את התפילות שבת אצלנו ליד הבית אז גם הוא לא משכנע אותי יותר מידי לעשות שבת בבית....

1. בערך שתי שבתות בחודש וחצי, לפעמים 3בוקר אור

2. יצא לנו כמה פעמים ללכת לחברים לשבת אבל לא הרבה, משתדלים מידי פעם להזין חברים מהשכונה לארוחה. אנחנו לא מתארחים אצל האחים, אין לנו הרבה נשואים ולנשואים אין ילדים אז לא נופלים עליהם עכשיו עם 2

3. האמת שאני נהנית מזה אבל יש לנו שני ילדים

4.תלןי מאוד בכוחות, לפעמים בא לי להשקיע ולפעמים זורקת אבל תמיד יהיו ארוחות מבושלות

עונהמותק 27

1.במצטבר, לכל השנה, עושים אולי 10 שבתות אצל ההורים שלי לאורך השנה..

השנה יצא קצת יותר עקב המלחמה בצפון..

2. אין לנו לאן ללכת... רק להורים שלי..

2 אחיות רווקות, אחת בבית משלה, אחת אצל הוריי.. ועוד אחת נשואה בלי ילדים, אבל הבית קטן..

מהצד של בעלי, יש אח רווק גר בדרום. ואחות נשואה עם ילדים אבל אין ככ קשר איתם. אז לא מתראים כלל לאורך כל השנה. אז יוצא שכל השבתות וחגים אנחנו בבית..

ברוך ה' התרחבנו אז גם יותר נוח בבית..

עונההשקט הזה

1. קודם כל בעלי ר"מ בישיבה אז בגדול כל שבת שניה אנחנו צריכים להיות בבית כדי שיוכל להיות בישיבה.

חוץ מזה גם עושים לפעמים שבתות בבית סתם ככה.

אין איזה סדר קבוע של כמה שבתות אנחנו מחוץ לבית.. מה שיוצא. ההורים שלי גרים בצפון אז כרגע לא ככ מגיעים אליהם אבל בשגרה אנחנו מגיעים אליהם אחת לחודש וחצי חודשיים ולהורים של בעלי יותר.

2. ללכת לחברים לכל השבת זה נדיר אבל אולי איזה פעם בשנה כזה כן יוצא

להורים של שנינו כן. חמי וחמותי גרים באותה עיר אז כשאין לי כח להכין שבת נוסעים אליהם.

אצל אחים שלי גם יוצא לפעמים אבל לא הרבה..

(אחים שלו עוד לא נשואים)

לפעמים גם נוסעים לדודים שלי..

3. ממש לא מתחרפנים. גם הבנות מעסיקות אבל גם נהנים מהביחד שלנו.. אפילו מתגעגעת קצת לשבתות לפני הילדות שהייתה לנו פשוט את כל השבת ביחד לעצמנו..

4. תמיד משקיעה, פשוט בכמות שהגיונית לנו.

חלות ביתיות (מכינה אחת לכמה שבתות ומקפיאה)

סלטים

מנה עיקרית אחת ותוספת או שתיים.

נניח

ליל שבת-

חלות, סלטים, קציצות בשר, אורז ואפונה

בוקר- אותם חלות וסלטים, עוף עם תפו"א.

וזה היה ככה גם כשהיינו רק שנינו.

שאלת השאלות שיח סוד

האמת שבת שאחרי שבת 7 ברכות כבר היינו בבית לבד,

שנה ראשונה הלכנו בערך פעם בחודש להורים שלו פעם בחודש להורים שלי.

ומאז ועד היום שבת אצל ההורים שלו זה פעם בחצי שנה בערך, שבת אצל ההורים שלי פעם ב4 חודשים אולי…

וחגים מעולם לא עשינו בבית, הרוב אצל ההורים שלי והשאר שלו.

אין לנו בני משפחה אחרים עם אופציה להתארח אצלם.

אוהבים שבת בבית בקצב שלנו…

אממפה לקצת

1. לאחרונה פעם באף פעם

רוב השבתות אנחנו בבית

אבל עד לא מזמן היינו פעם באף פעם בבית אז מיצינו לגמרי

2. יש לנו אפשרות להתארח כל שבת אבל אנחנו לא רוצים

3. אוהבים משחקים? לימוד יחד, טיול, יציאה עם הילדה לגן שעשועים, ספרים, שינה

ואפשר גם לקפןץ להורים לשעה-שעתיים לקראת צאת שבת גם אם אתם שבת בבית

4. לא משתגעת גם כשיש עוד 3 ילדים שאוכלים

כן אם כבר מכינה אז יותר ונשאר לראשון וחוסך לי עבודה

אבל כן מכינה דברים שאוהבים ןפחות יןצא להכין בשגרה

רק בבית כמעטהמקורית

אף פעם לא שבת מחוץ לבית ב3-4 השנים האחרונות, גרה ליד חמתי אז אם הולכים זה לארוחה או ביקור קצר בשבת וביי

2. יש לנו אופציות, לא ממשים אותן. אחרי שבוע עבודה, רוצים את הבית בכיף שלנו עם הילדים

3. כשהילדים שלי היו יותר קטנים, הלכנו יותר לחמתי. אבל תכלס לא משעמם לנו בשבת. יש לנו שגרת שבת משלנו.

4. מה זה להשקיע עבורך? מכינה אוכל שאוהבים. לא מרגיש לי בכלל כמו יום חול האמת

ברגילאני זה א

כשהיינו זוג צעיר ממש כל שבת שהיינו בבית היינו אוכלים אצל חמי וחמותי (גרנו קרוב ועכשיו עוד יותר קרוב ביחידה בחצר שלהם) פעם בחודשיים בערך היינו נוסעים להורים שלי.

היו תקופות שגם פעם בחודש אבל לא משהו סדיר וקבוע מתי שבא לנו פשוט.

עם השנים נוסעים פחות אולי כל 3 חודשים וכבר לא אוכלים אצל חמי וחמותי. לרוב עושים לבד אצלנו וכשהם לבד אני מזמינה אותם אלי פשוט..

פעם אחת נסענו לאחותי היה כייף ,פעם אחת לחברים היה סיוט מעבר לזה הבנו שזה לא בשבילנו אוהבים את הבית מארחים את אחים שלי לסעודות או לשבת שלמה תלוי איזה אח מגיע(דתי או לא) ולפעמים כשבא לי קצת שינוי אוירה מזמינים את עצמנו למשפחה של חברים טובים לסעודה ועושים יחד. רוב השבת אנחנו בבית אני בערב הוחכת קבוע לחברה בזמן התפילה ואחרי סעודה שלישית גם.

עונהSevenאחרונה

כמעט כל השבתות בבית כנל חגים...חוץ מהמרכזיים כמו ראש השנה ליל הסדר שמתארחים

להורים שלי הולכים לפעמים לארוחות וחוזרים

ההורים שלו זה לא אופציה

אחיות שלי מזמינות אז לפעמים את החגים אנחנו עושים איתם ומדי פעם מארחים אצלינו חברים

בגדול אולציות לאירוח יש לנו בשפע..אחים חברים שישמחו לארח וההורים שלי שתמיד מחכים שנבוא..אבל מאוד אוהבת תבית ותרוגע של השבת בבית

פותחת שרשור קיטורים לכבוד ערב פסחמתיכון ועד מעון

אז מה היה מעפן? מה לא הלך?

קטרו בהנאה...

פה היה ויכוח מעצבן בערב שהוציא לי את הרוח מהמפרשים למרות שהיה יום די מוצלח

תודה אהובה ❤️❤️❤️ אמןהדרים
אם אתה כזה צדיקהריון ולידה

ועושה כאילו אתה מנסה להדר במצוות גם כשלא חייב

למה אתה לא מסוגל לקחת את הרגליים שלך ולקנות לאשתך מתנה לחג?!!!?

אמאלה זה מרתיח אותי כבר! הוא יודע לבחור והוא ידע להיות רומנטי בהתחלה

והוא יודע שגם משהו פשוט ב15 שח ישמח אותי למרותשמגיע לי הרבה יותר  

אז לאיפה זה נעלם??

ולא הוא לא שכח כי אני באופן אישי טרחתי להזכיר

כמו שטרחתי להתבאס מולו כשאכזב.

לא זוכרת מתי קנה לי לאחרונה תכשיט. לא לחגים לא ללידה לא ליומולדת לא ליומנישואין

לא יודעת למה זה ככה קשה לו

דפוק

אין לי מילה אחרת

גורם לי לזלזל בקיום המצוות שלו

באהבה שלו אליי שגם ככה שיודע שקשה לי להרגיש אותה לאחרונה

ושאני צריכה להרגיש אותה מאוד ושהיא חסרה לי מאוד

שוכבת פה בוכה

כי בחג עגיל יהיה לי כי קניתי לעצמי ב20 שח והצהרתי לו שאני אמנם שומרת לחג להתחדש אבל אני עדיין מצפה ממנו לקנות לי גם.

מרגישה אישה לא מוערכת

ממש ככה

ועם בעל שבוחר מתי להיות הכי צדיק בעולם ומתי לבחור שכנראה זה לא מצווה מספיק חשובה כדי לקיים אותה אפילו בסימון וי. 

ומכתב בכלל לא נראה לי כבר שנים רבות

ובכלל בא לי אפילו למרוד בגלל זה

כמעט הלכתי מאחורי הגב שלו לעשות נזם או הליקס או גם וגם

לא כי אני רוצה באמת

אלא בעיקר כי מרגישה צורך לצעוק לו ניעור.

אוף לא התכוונתי לאורך כזה ובטח שלא להשתפך ככה

התקופה הזאת במיוחד מוציאה ממני את כל האיכסה

למרות שיצאה ממני גם לפניה

והעיקר הוא ישן שינת ישרים כי אחרי שהכרחתי אותו להגיב כל מה שהיה לי להגיד זה "מצטער" 

-מצטער שמה? 

שאני לא עונה על הציפיות שלך

השם תשלח לו שכללללל

מי יכול לנער דבר כזה בכלל?? נראה לי שאף אחד

@בעלי

אני חושבתתקומה

שלא בטוח שהעניין זה המאמץ הפיזי.

מהתגובות האחרות שלך נראה שיש משקעים או איזשהו קושי זוגי, והוא מתבטא עכשיו במתנה שרצית ולא קיבלת.

אני מבינה כמה זה כואב

וכמה את מחכה להוכחה שהוא אוהב אותך בדרך הזו

אבל אני מרגישה, שאת מעמידה אותו למבחן

את מרגישה שאולי הוא לא אוהב? לא מעריך?

אז את רוצה לבחון את זה

ואומרת איך את רוצה שזה יראה

אבל האמת היא, שגם אצל זוגות שמאוד טוב להם יחד, אולטימטומים זה משהו שלא תמיד עובד בצורה מוצלחת.

פשוט, אולי, אם יש תקשורת טובה, אז אם מישהי תגיד לבן הזוג "תקנה לי מתנה לחג ותכתוב לי מכתב", והוא ירגיש שזה גדול עליו, הוא יגיד לה "מאמי, אני הכי אוהב אותך. אבל לקנות תכשיט, זה גדול עליי. גם לכתוב אני לא יודע טוב, באמת אעשה הכל בשבילך. אם את רוצה נלך יחד אם זה יעשה לך טוב, אולי תקני לעצמך ואני אביא לך?" ואז יביא לה בערב החג זר פרחים או יתן לה לנוח בזמן שהוא עובד ומנקה. או כל דבר אחר.

אבל כשיש פחות פתיחות, אז אולטימטום (מובן ככל שיהיה), פשוט דוחק את הצד השני לפינה.

ומה שאני מנסה להגיד (ואולי זה לא נכון בכלל), שאולי הצורך שלך במתנה זה סימפטום לקושי אחר.

ואם כן, לא נכון לעשות עכשיו תנאי "בא נראה אם הוא כן יקנה לי משהו ואם כן זה יוכיח שהוא... (תשלימי את החסר)"

אלא לראות בזה כהזדמנות לכך שיש עוד דברים לעבוד עליהם יחד, כדי להגיע למצב שבו את מרגישה אהובה, בלי קשר למתנה לחג או לא.

זה רצון הכי הגיוני ולגיטימי בעולם.

אני פשוט חושבת שיש כל מיני דרכים להגיע אליו

אבל בשביל זה צריך להסתכל לעומק

מי המציא את החג הזזזזזההההה??רוני 1234
איף
זה רק פנטזיה חחחחרקאני

בכל מקרה אין לי משהו קרוב לבית

ורחוק לא רלוונטי עם כל מה שנשאר לעשות פה

אז מה הגאולה הפרטית שקרתה לכם השנה?אנונימית בהו"ל

מחשש לאוטינג כותבת מאנונימי...

אז אני אתחיל...

אחרי שנים של חיפוש...ותקיעות בבית

מצאתי עבודה שתפורה עלי בול

אני כל כך מאושרת ומרגישה סיפוק.

תןדה לה' היה שווה לחכות כי הוא

הביא לי משהו שכל כך  מדויק לי...

ומה איתכן?

לא חייבים משהו גרנדיוזי..

איזשהי גאולה

משהו שהתהפך או השתנה לטובה,

כיתבו לנו: )

פסח כשר לכולן

איזה יופי!מש ממש שמחה בבשילך!! ומצטרפת..אוהבת את השבת

פעם ראשונה שלא השתגעתי על פסח בכלל

בעלי שכנע אותי.. ופעם ראשונה הוא הצליח

התחלתי מוקדם,  אבל נצמדתי רק למה שבאמת צריך.

ממש תחושת שחרור

ומרגישה הקלה לדעת שפסח לא חייב להיות האימה

מתפללת שאצליח להתגבר על עוד תבניות שיש לי בראש ודברים שמפעילים אותי..

שהמפגש עם xyz לא יפעיל אותי

שאצליח לאזן בחזרה לעבודה את ההשקעה בעבודה שלא תבוא על חשבון הבית

פעם ראשונה שיש לנו מטבחון פסח וזה כל כך מקל!מחי
הגעתי לבדיקת חמץ בלי לחץ ועצביםלפניו ברננה!

אמנם עייפות קיצונית אבל הכל היה בנחת. נשארו רק משימות בודדות ונראה שגם היום היום יהיה נינוח בע"ה.

האיראנים (או פיקוד העורף, איך שתבחרו להסתכל על זה) העירו אותי בשעה שרציתי לקום 😅

ובדיוק בזמן כדי להציל את הכביסה שלקחתי סיכון והשארתי בלילה בחוץ מהגשם.😄

כתבתי ספציפית על החג, ולא על השנה, מקווה שזה חוקי..

ב"ה הספקתי להגיע לפינות שכוחות בבית, ויחסיתהתייעצות הריון
ממש בנחת, 'בזכות' המלחמה שגרמה לכך שאהיה כל כך הרבה בבית בחודש האחרון עם הילדים. ב"ה בעלי איתנו בליל הסדר ולא הקפיצו אותו למילואים, שזה לא ברור מאליו בכלל. ולצד הקושי המטורף בחודש האחרון, הצלחתי לראות גם את הטוב והמתיקות בלראות את הקטנים שלי גדלים ומתפתחים כשהם פה בבית ולא במסגרות.
השנה לא היתה לי שנה של גאולהפה משתמש/ת

אלא של אתגר מתמשך...

אבל בתוך המהלך הזה היו גאולות קטנות

לא של גאולה כמו בדמיון שלנו

מרגישה שבזוגיות אחרי משבר של שנתיים התחלנו לעלות על הגל הנכון..לא לגמרי ולא מושלם אבל סוג של אתחלתא כזה..מהלך שעושה טוב...

וילדתי השנה ב''ה ❤️ שזה בטח תמיד גאולה והיא השמחת לב שלי לגמרי

הריון קל ולידה במועד של תינוק מתוק ב"המולהבולה
אחרי פג קיצוני בשבוע 26
החלטתי איך אני מתארגנת שיהיה בנחת ההכנותנפש חיה.
מרגש מאוד❤️ בע"ה שתמשיכי ליהנות בעבודה עוד שנים!מתואמתאחרונה

אצלנו הילדים נזכרו לפני כמה ימים שמלאה שנה לכך שהם יודעים על האבחנה של אחותם (הרצף האוטיסטי).

לקחנו אותם באחד הימים של ערב פסח לאכול פיצה בגינה, ואז סיפרנו להם.

בכל אופן, זו אולי בשורה לא נחמדה כל כך, אבל בכל זאת אנחנו מלאי הודיה שהוא אובחנה בגיל צעיר כל כך, וכך לא נסחבנו שנים עם תהיות ותסכולים ובחוסר הבנה של ההתנהגויות שלה.

אז זו הגאולה שלנו😊

(וחוץ מזה - בתקופה זו הרווחנו מאוד מהיותה בגן מיוחד, כי החינוך המיוחד חזר לפעול בחלק מימי המלחמה, וכך היה לנו קצת פנאי לנקות כמו שצריך וגם היא זכתה ללמוד על פסח כמו שצריך

שנים שאנחנו לבד בחגים לצערי,מחפשת מה ירגש אוירה?פלפלונת
לנו ולילדים. הגדולים בתיכון..יש גם קטנים יותר. 
אולי יש אדם באזורכםכובע לבן
שישמח שיזמינו אותו?
כרגע פחות מתאים. הלוואי.פלפלונת
תלוי באופי שלכםכורסא ירוקה

אפשר לעצב את השולחן בצורה מיוחדת, לקנות מפיות יפות מעוצבות לחג, להכין חידון או משחק למהלך הסדר, לבקש מכל אחד להכין משהו קטן.

אוירה לא חייבת להיות באנשים... מציעה רעיונותשש וארגמן

לא יודעת מה יש לכם ברגיל/ בשגרה ומה היכולת הכלכלית, אז מציעה כל מיני דברים והלוואי ותמצאי פה משהו שיתאים לך.

•לערוך שולחן מראש, מוקדם

•אפשר להרגיש מיוחד ומרגש בפריט לבוש חדש או מיוחד. יכול להיות תכשיט פשוט ב20₪ שרק נותן גיוון...

•אפשר להוסיף פרחים יפים לשולחן החג

•להתחדש בכלי או אביזר, יפים ומיוחדים: מפה/ ראנר/ מפיות/ כוסות/ צלחות/ מגש למצות/ מרכז שולחן כלשהו, אפילו פלייסמנט או אגרטל לפרחים יפים...

אפילו להתחדש במשהו לבית, לא לשולחן דווקא. וילון, תמונה, מדף, וכו'.

•כריות להסבה בכל כיסא בשולחן עם ציפית לבנה חגיגית.

•אוכל מיוחד שאין בד"כ.

•משחקים תוך כדי הסדר. אם את בקטע של כאלו אולי יוכלו לעזור לך בזה פה...

•חידון. חידות בציורים...

בהצלחה יקירה!! אמן שיהיה לכםמלא באווירה ובשמחה!שש וארגמן
אמן. בע"ה, תודה.פלפלונת
תודה לכן על הרעיונות הטובים. בע"ה איישם מהם.פלפלונת
גם אנחנו לבד בסדר כבר שנים. מאז שהבכורה היתה בת 3אמהלה

אחרי שנים שזה היה בלית ברירה, היום אנחנו לא מוכנים להתארח בשום מקום

רוצים רק סדר פרטי עם הילדים....

וגם באשר החגים. בשל מורכבות משפחתית א"א להתארח אצל הוריי והורי בעלי כבר בשלב שמתארחים אצלי הילדים.

אני למדתי שאת האוירה אנחנו עושים

שום דבר חיצוני/אורחים.

עורכים שולחן סדר מפואר

לבושים בבגדים יפים

בעלי מספר את ההגדה בצורה מרתקת ומוסיף להם סיפורים מעניינים

את שאר אמירת ההגדה "המשעממת" אנחנו מריצים...

יש אוכל טעים

והכל נראה חדש ונקי.....

בהצלחה לכם.

אנחנועוד מעט פסח

בונים כל שנה בליל הסדר שולחן נמוך מיוחד.

שולחן בגובה שולחן סלון, וכולם יושבים על כריות מסביב. דמייני מאהל בדואי כזה? אז ככה.

זה ממש נצרב לילדים שלי, וגם כמה אורחים שהתארחו אצלנו אימצו אח''כ את הקונספט. זה שונה ומיוחד ממש.

אפשר גם להחליט שחלק מהסדר עושים בכלל בספות (מתבקש ה'מגיד' וה'הלל נרצה'), ולהוסיף לספות מיליון כריות להסבה.

וגם-עוד מעט פסחאחרונה

מעצבים מרכז השולחן עם בדים כחולים ובאמצע אנשי פליימוביל, או חיות פלסטיק קטנות שצריך למצוא לאן במהלך ההגדה הן שייכות (חיות של ערוב, צפרדעים, קורבנות).

השנה ביקשתי מכל ילד לכתוב שלוש משימות על פתקים נפרדים, ובמהלך כל שיר נעביר קופסא עם הפתקים, ומישהו שלא יסתכל יגיד 'סטופ' ויצטרכו לבצע את המשימה (סוג של חבילה עוברת). נראה איך יהיה.

בקבוקים ומשאבות בפסחשמ"פ
אז יודעת שזה קצת מאוחר אבל מה אתן עושות עם הבקבוקים וחלקי משאבה בפסח ? 
בדיוק שאלנו רב לגבי משאבהמאוהבת בילדי

הוא אמר לשטוף טוב וזהו

מצויןשמ"פ

תודה רבה

עשיתי סטריליזציה לחלק מהדברים שאפשר

שאלה די מטומטמת כי התינוק מסרב לקחת בקבוק .... אבל בימים האחרונים כל יום מנסה לתת פעם אחת ולא רוצה לשבור את הרצף

משתמשים רגיל, מנקים טוב, שוטפים עושים סטריליזציהכורסא ירוקה

כבולעו כן פולטו.. הסטריליזציה זה מים רותחים וזה מספיק אני חושבת. כמובן רק לחלקים שצריכים שטיפה. האחרים גם ככה לא נוגעים בכלום, רק אויר עובר שם.אולי הייתי מנגבת מבחוץ בקטנה.

תזכרי שגם חלב אם וגם תמל זה תמיד כשר לפסח

לא יצא לי להשתמש במשאבה בפסחהשם שליאחרונה

אם היה צורך בבקבוק, קניתי בקבוק חדש.

אחר כך או שהמשכתי להשתמש בבקבוק החדש, או ששמרתי אותו לפסח הבא.

צריכה תפילהחנוקה

לא יכולה לפרט.

צירופי מקרים לא סבירים.

הסתבכות כלכלית בזמן ההכי לא נכון.

אתגרים שונים עם 3 ילדים 

מצב רפואי ונפשי סבוך

הכל ביחד

אה וערב פסח כמובן

מרגישה כמו בני ישראל לפני ים סוף

צועקת אל ד' מהבוקר, מרגיש צורך לעורר רעש בשמיים.

אם מישהי מוכנה כשקוראת לבקש מד' שישמע לתפילתי ויעזור למשפחה שלי אודה לה מאד

תודה!חנוקה
אמרתי פרק תהילים לזכותךמאוהבת בילדי

שתראי ותרגישי ניסים גלויים!

תודה רבה!חנוקה
בשורות טובות🫂יעל מהדרום
תודה אתן עוזרות ממשחנוקה
חיבוק❤️❤️❤️בארץ אהבתי

כל כך לא פשוט.

מתפללת בשבילך...

בעז"ה שתראו ישועות בקרוב!

אם תרצי לתת שם לתפילה בפרטי - מוזמנת בשמחה. אם מתאים לך...

מתואמת

מתפללת בעבורכם לחירות אמיתית מכל המיצרים❤️

שתזכו לראות את ידו הגדולה של הקב"ה!

חיבוק וכח!!!מרגרינה

שיהיו ניסים ודברים יסתדרו בדרך ומעל הטבע!

שכבר לא תרגישי חנוקה ♡♡♡

❤️שמ"פ
מתפללת שתראי ישועות !
אמרתי פרק תהילים לזכותך🫂סטודנטית אלופה
שתזכו לישועות גדולות בקרוב ולגאולה הפרטית והכללית❤️
בטח בטח וחיבוקקקקשירה_11
מתפללת איתך. חיבוק!!ליני(:
לבי איתך. גם בתפילות♥️ בשורות טובות בעז"ההמקורית
🫂🫂רקאני
אמרתי פרק תהילים🩷nik
מברכת אותך שתראי ישועות בקלות ובמהרה!!
אמרתי פרק תהילים לשמיעת תפילתך, בשורות טובות♥️עדינה אבל בשטח
אמרתי פרק תהילים. השם יברך אתכם בטוב!קנמון
אמרתי תהיליםצלולה
מתפללת שתראו ניסים בכל התחומים♥️
מתפללת איתך לכל הטוב בעז"הזברה ירוקה
מצטרפת לתפילות.. ישועת ה' כהרף עין!אוהבת את השבתאחרונה
והבוטח בה' חסד יסובבנו!
טבילה בשבת כשמתארחים😀טוט

איזה הזוי ומטורף זה נשמעעע

הרבה פעמים טובלת בשבת, אבל פעם ראשונה שאנחנו מתארחים. ניסינו לחזלש בעדינות אבל הבנו שמחכים לנו ממש ולא יתקבל יפה אם לא נגיע.

יש עצות ורעיונות לגבי איך לעשות את זה כך שלא ירגישו?

יש ילדים קטנים שיהיה מוזר להשאיר עם המארחים...

להתפלל על זהדפני11
לי קרו עם זה ניסים מעל הטבע חח פעם סיפרתי פה

מה לגבי ל את עם בעלך לתפילה והוא יקח את הילדים לגינה ואת תלכי לטבול ותחזרי זריז?

רעיון נפלא! איישם בעזרת השםטוט

סקרנת עם הניסים.

בעלי אמור להתפלל יחד עם המארחים אז יהיה חשוד אם לא יבוא איתם לתפילה, הקטנה שלי תפטפט בלי הפסקה בביכ, אז לא שייך להכניס אותה.

מספיקים לחזור מהמקווה לפני שהתפילה מסתיימת? אם לא זה ממש פדיחה שאגרום לסעודה להתעכב

ניסתי לחפש לך את השרשור, לא מצאתידפני11

כנראה כתבתי מאנונימי

אצלי מה שהיה בסוף זה שסיפרתי לחברה שגרה שם באיזור והיתה באותה שבת על המקווה

קבעתי להפגש איתה כאילו סתם עם הילדים והכל

היא שמרה לי על הילדים בגינה קרובה ואני טבלתי..

בעקרון אם את מנוסה בטבילות ליל שבת את יודעת שזה די זריז ומוקדם.. אם תגיעי מספיק מוקדם ואם לא יהיה עומס חריג את אמורה לחזור בזמן

אגב אני טיפה התעכבתי כי היה עומס במקווה והוא גם היה ממש רחוק מהמארחים אבל זה התקבל טוב כי "היה ככ כיף עם החברה שלא שמנו לב לשעון..."

תודהטוט
סיעתא דשמיא ואומץ היו לך
אכן היתה סיעתא דשמיאדפני11

וניסים מעל הטבע..

כבר מאוחר אין חי כח לפרט אבל זה היה משהו לא נורמלי

אפילו בעלי לא האמין שדברים כאלה קורים

מקפיצה לעוד רעיונותטוט
תזכורת קטנה שאולי תעזוררק טוב!
בשבת חוה"מ קבלת שבת קצרה יותר. אז יוצא שמי שהולך למנחה בכניסה שבת, יש זמן בביהכנ"ס שמחכים להמשך התפילה. בד"כ יש שיעור בזמן הזה. אולי בעלך יוכל לנצל את הזמן הזה לשמור על הילדה. 
זכרתי את זה, רק שטובלים אחרי צאת הכוכבים, לא?טוט
מרגע לרגע אני חושבת שזה לא היה חכם לעשות הפסק בלי לחזלש את ההתארחות
מחזקת אותך שאת עשית הכי נכון והכי טובנפש חיה.
אתם ישנים אצל המארחים ?אחת כמוני
אם בדירה נפרדת, אפשר שתגידו שאת נשארת "לנוח" אחרי הדלקת נרות..
כן...טוט
ה יעזור
וואי, ממש בהצלחה 🙏אחת כמוני
תבקשי מראש דירה...כובע לבן
שלא נוח לכם ככה.. הזוי?
יש להם יחידת אירוח שהיא חלק מהדירהטוט
מפנקת ממש, זה יהיה מוזר להתעקש על דירה אחרת, ואם אומר שאני יוצאת עם הילדים שלי לגינה גם הילדים שלהם יצטרפו🤪
לנסות לשאול רב על טבילה ביום השביעיכובע לבן
לפעמים מתירים... לא בכל הקשר אבל שווה שאלה
אני הייתי מחזלשת למרות הכלמדברה כעדן.
כולל פתאום לא מרגישה טוב...

ואם נוסעים ויהי מה, אז לצאת כולם ביחד לתפילה עם הילדים, אחרי קבלת שבת (בחוהמ נראה לי מקוצרת) בעלך לוקח ממך את הילדים לטיול ואת הולכת למקווה. הוא משלים את התפילה בחדר ביחידות... 

הצעה מוזרה- רק אם יש לך חברות בעיריום שני

לומר למארחת בשקט שחברה שלך ביקשה שתשמרי לה על הילדה לחצי שעה עכשיו...

שהיא תחשוב שהחברה צריכה ללכת למקווה ואת עוזרת לה

תכיני עוגה (בכאילו(Sevenאחרונה

תלכי עם תבנית עוגה בתן0וך התבנית את יכולה לשים מגבת;)

להביא לחברה שלך ואת כמה דק חוזרת וזהו

אולי יעניין אותך