מי מכירה את הנהלים בחדרי ההתאוששות בעי"כ ושע"צ?מתואמת

כרגע נוטה יותר ללידה קיסרית בשע"צ, כי הרופאה שם יכולה להבטיח לי יותר תנאים כלבבי.

אבל לגבי התנאים בחדר ההתאוששות אני לא יודעת עדיין. קבעו לי תור טלפוני עם מיילדת שם, אבל הוא רק בעוד שבוע וחצי, ואני רוצה כבר להחליט...

אז מה שאני רוצה לדעת:

לאן התינוק הולך אחרי הלידה? לתינוקייה או למחלקת ביות מלא, בהנחה שאני מבקשת להיות בה מההתחלה? (כמובן, בליווי האבא)

האם מרשים מלווה *בכל* זמן השהייה בהתאוששות?

האם מחייבים שהווילון יישאר פתוח או שאפשר לסגור אותו ליתר פרטיות?

האם יש איזשהו סיכוי קלוש שיאפשרו לי להתאושש במחלקה עצמה, בליווי אחות פרטית?... (בתקווה כמובן שאמצא אחת כזו...)

סליחה שאני חופרת כל כך הרבה בנושא הזה...

(ניסיתי לכתוב לעצמי שירים קצרים ומעודדים על תהליך הלידה, בעקבות העצות שנתנה לי יעל גריינר שהייתי אצלה השבוע, אבל בקטע של ההתאוששות נתקעתי... גם כי עדיין קשה לי עם העובדה שאין התאוששות משותפת עם התינוק וגם כי אני באמת לא יודעת איך זה בדיוק יהיה...)

מנסהאורוש3

התינוק עלה לביות עם בעלי. האחיות עזרו לקלח ואז בעלי שם אותו עור לעור עם חולצה קצת פתוחה על החזה שלו וחיכו לי.

לדעתי אין ממש סיכוי שיתנו להתאושש במחלקה אבל תמיד שווה לשאול.

אני לא זוכרת לגבי הוילון. אמא שלי היתה איתי אבל תשאלי (כי יש לי טיפונת טיפונת יחס אחר בעין כרם ולא בטוחה על מה השפיע, לא על הרבה אבל אולי על זה כן). 

תודה! את מדברת על עין כרם, נכון?מתואמת
בשביל לברר אצלם איך זה אני צריכה להתקשר למחלקת יולדות? (בתקווה שיענו לי מיד, ולא יקבעו לי תור טלפוני לעוד זמן...)
כן, עין כרם. תנסי להתקשר, אני לא יודעתאורוש3
תודה!מתואמת
בשע"צקפצתי לבקר

התינוק עלה עם בעלי למחלקה, חיכו לי בחדר.

התאוששות לא נעימה במיוחד, של כל בבי"ח יחד. לא נראה לי שהרשו למישהו להיכנס אלי. וילון מניחה שזה תלוי באחיות שבדיוק נמצאות שם, זכור לי שהיה חצי סגור

תודה! את מתארת את מה שאני זוכרת משם מתואמת
ניסית לבקש שיהיה מלווה בהתאוששות? (אני לא ניסיתי, כי הייתי רק עם בעלי והעדפתי שהוא ילך עם התינוקת...)
העדפתי שיהיו עם התינוקקפצתי לבקר
אבל לא נראה לי שאישרו
טוב, אצטרך לחכות ולשאול... תודה!מתואמת
בד"כ מכניסים מלווה להתאוששותרק טוב=)
(זה מה שאני זוכרת משם).
בשע"צ או בעי"כ? אחרי קיסרי? לפני כמה שנים היית שם?מתואמת
בשערי צדק. שנים בודדותרק טוב=)
תודה! מקווה מאוד!מתואמת
בשעצ, בניתוח אחר לא קיסריתמיד בשמחה!

אמרו לי שאין כניסת מלווים בכלל, רק לילדים, למרות שביקשתי שיכניסו את בעלי, והייתי שם לבד.

ביקשתי גם שיסגרו את הווילון, והאחות אמרה שזה לא בטיחותי, וכל הרעיון של חדר התאוששות  זה להיות בהשגחה צמודה, אז אסור לסגור.

שוב, לא בקיסרי. ניתוח אחר.

תודה רבה!מתואמת

האמת שלא מסתבר שבניתוח קיסרי זה אחרת

מעניין מה יגידו לי אם אנסה להתעקש...

(נשמע לי לא הגיוני שאסור מלווה! זו זכות של כל אדם בפרוצדורה רפואית, שיהיה מלווה... לא?)

נכון. זה באמת מורכב, כי יש גם את הזכות לפרטיות שלאתמיד בשמחה!

כל כך קיימת שם.

מאחלת לך שיהיה בקלות והכי בשמחה שיש.

(אצלי המתנח היה ממש נחמד, והסכים להביא לי את הפלא' מבעלי ויכולתי לעשות איתו שיחת וואצאפ.

זה לא מאפשר מגע עור לעור (🙈) אבל אולי מקטין את תחושת הריחוק ומאפשר לשאוב חלב עם התינוק מול העיניים)

נכון, גם הזכות לפרטיות מתואמת
הפלאפון - ברור שבא איתי (כך גם היה בלידה הקודמת), גם כדי שאוכל לתקשר עם בעלי וגם כדי שאוכל לשמוע שירים מרגיעים ומחזקים...
בעלי והתינוקת הגיעו אלי להתאוששות. תבדקילא מחוברת
בשערי צדק??מתואמת

על זה שהתינוק יהיה בהתאוששות אפילו לא חשבתי...

היית צריכה לבקש את זה במיוחד?

לאלא ילדתי בתל השומרלא מחוברת
אה, שם יש קיסרי באפס הפרדה, אז זה אחרת...מתואמת
הבנתי.. בכל מקרה לא הייתי באפס הפרדה אבל כן נתנולא מחוברת

ועוד משהו החדר התאוששות הוא רק לנשים/יולדות

וכן סגרו לי את הוילון שנכנס עוד מישהי

כאילו חצי כזה אבל כאילו לא ראינו אחת את השניה. 

כן, זה אחד היתרונות שם (ובעוד בתי חולים במרכז)מתואמת

בירושלים חדרי ההתאוששות משותפים לקיסרי ולשאר הניתוחים, וזה הכי מבאס בעולם

מצד שני, רק בירושלים אפשר לקחת רופא פרטי, וגם זה חשוב לי...

אוף, אני בפלונטר!

יוא לא ידעתי שרק שם אפשר לקחת רופא פרטי.לא מחוברת
אם מישהי יודעת אחרת - אשמח לשמוע מתואמת

בכל אופן, על תל השומר אני יודעת בוודאות שאי אפשר, כי שאלתי אותם. במעייני הישועה דווקא אפשר, לפי מה שהבנתי, אבל אין שם קיסרי ידידותי לפי התנאים שאני רוצה...

ובאסף הרופא ראיתי שאפשר "קיסרי אישי", שבוחרים את המנתח הראשי - אבל לא מעבר. ולא הצלחתי להבין אם אפשר להיפגש מראש עם הרופא המנתח כדי לתאם עמדות או לא...

נכון בתל השומר מאפשריםshiran30005
ילגתי שם לא מזמן בקיסרי ומולי היו זוג חמוד עם התינוק שלהם, התפלאתי קצת בהתחלה איך נתנו להם. אז אני מבינה ששם כן מאפשרים
לגבי שערי צדקקטני ומתוק

התאוששות של כל הבית חולים יחד, אין אפשרות למלווה בכלל! רק נתנו לי לקחת איתי את הטלפון וזהו.. הווילון פתוח כל הזמן.

זה התאוששות של כולם אז גם לישון לא אפשרי עם כל הרעש והאורות..

בהצלחה רבה!!

אוף מתואמת
חשבתי שבקיסרי אלקטיבי, כשאפשר לדאוג מראש לעוד מלווה, זה יהיה קצת אחרת...
לא יודעת לענות על בתי החולים ששאלתדיאן ד.

אבל גם לי יש חוויה מאוד לא נעימה מההתאוששות אחרי קיסרי חירום

התחננתי לעלות למחלקה לראות את הבייבי שלי.

בעלי ואמא שלי ניסו מאוד מאוד להיכנס רק כדי לראות אותי.

בסוף נתנו רק לבעלי להיכנס לשתי דקות והוא הגניב לי את הטלפון.

אוף, החזקתי את התינוק שלי רק כ 3 שעות אחרי הלידה...

מקווה מאוד בשבילך שתימצאי מקום שמאפשר התאוששות יחד עם התינוק.

זה פשוט לא הוגן ההפרדה הקשוחה הזאת בין האמא לתינוק.

תודה! איזו חוויה קשה מתואמת

יותר קשה אפילו ממה שאני חוויתי...

בעיקרון מצאתי מקומות שבהם יש אפס הפרדה גם אחרי קיסרי (אלקטיבי), אבל יש בהם חסרונות אחרים... (מרחק, אין אפשרות לרופאה פרטית, לא בטוח שהאשפוז במחלקה נחמד...) ואני עדיין מתלבטת על מה מכל הדברים החשובים לי לוותר...

בעין כרם בניתוח אחראוויר לנשימה

בעלי היה אתי בהתאוששות כמה זמן.

הוא הלך כי היה חייב, אבל בזמן שהיה אף אחד לא אמר לו כלום.

ואפס הפרדה בעין כרם מעולה (גם האוכל בסדר)

המחלקה קצת מיושנת (תנאים לא הכי. תמיד הייתי בג'. אולי אפשר ללכת לחדשות, לא יודעת..) אבל האחיות מהממות בדרך כלל

תודה! זו נקודה לזכות עין כרם...מתואמת
יש עכשיו מחלקה חדשה עם חדרים פרטייםמקרמה

ביות מלא

הבעיה היא שזה על בסיס מקום פנוי

בהר הצופים בניתוח אחר, בהתאוששות בעלי היה איתיאביגיל ##
ההתאוששות היא משותפת לכל המנותחים. לא קיסרי בנפרדאביגיל ##
בהר הצופים ההתאוששות אחרי קיסרי היא עם הכלליחושבת לעצמי
גם לי בהתאוששות (ה"צ) כל הזמן מישהו היה איתישומשומונית

פעם אחת זה היה אחרי קיסרי חירום. לא השאירו אותי שניה לבד. אבל ילדתי בחמישי בערב, אז די הייתי לבד בהתאוששות....

פעם שניה הייתי אחרי היסטרוסקופיה ניתוחית ואמא שלי הייתה איתי בהתאוששות (בעלי היה עם הבייבי).

זכור לי שכשעשיתי ניתוח בקע בשעצ גם בעלי היה איתי בהתאוששות. 

עין כרםאמיץ(ה)
אמא שלי היתה איתי בהתאוששות, נתנו לסגור את הוילון כשביקשתי. ובעלי עלה עם התינוק והיה איתו עד שהעלו אותי לחדר. 
תודה רבה! נשמע מעודד!מתואמת
לא מניסיון אישי, אבל ממה שאני מכירה ושמעתיאמא לאוצר❤

כל הקטע של ההתאוששות בעין כרם הרבה הרבה יותר מתחשב ונעים מאשר בשערי צדק.

באופן כללי. בעין כרם הם מאד מאד אנושיים ומתחשבים.. וגם כשעמוס שם אין תחושה של "פס ייצור"

לא נכנסת לכל השיקולים שלך כמובן אבל לדעתי ממש שווה לך לחשוב על עין כרם ברצינות. יש שם גם צוותים מדהימים

תודה רבה!מתואמת
🩷🩷 בהצלחה רבה!😘אמא לאוצר❤
בעין כרםבאר מרים

לא אחרי קיסרי אבל כן אחרי לידה + הרדמה (רויזיו..):

בעלי היה איתי בהתאוששות והתינוקת היתה בתינוקיה.

אני מאלה שממש חשוב לי ביוץ מלא.. ובכל זאת בסיטואציה הזאת היה לי מעולה שבעלי היה איתי בהתאוששות..

ווידאתי שלא נותנים לתינוקת תמ"ל (הספקתי להניק אותה קצת בחדר לידה לפני שהרדימו אותי) . בעלי עלה איתה לתינוקיה וראה שהיא בסדר. ואז ירד אלי להתאוששות וזה היה לי ממש ממש משמעותי שלא הייתי שם לבד

תודה רבה!מתואמת
בלתקמשמעת עצמית

אני יודעת שלפני שבועיים נפתחה בעין כרם מחלקת ביות מלא חדשה מדהימה! חדרים ענקיים ואפשרות להיות לבד עם מלווה כל הזמן.

קרובת משפחה שלי אחרי ניתוח היתה שם ממש לאחרונה.

ממליצה מאוד!

אני לא יודעת לגבי הנקודה הספציפית של התאוששות

אבל מה שבטוח שמבחינת מעורבות היולדת בהחלטות הם הרבה יותר ליברליים ופתוחים משע"צ. שם הגישה הרבה יותר שמרנית.

בהצלחה נשמה!

יאאאא חלוםם יאללה שנזכהאורוש3
אמן ❤️❤️❤️מתואמת
תודה רבה! באמת הרופאה מעין כרם שדיברתי איתהמתואמת

אמרה לי שיש שם חדרים פרטיים, אבל שהם על בסיס מקום פנוי... אז לא יודעת אם לבנות על זה.

מכיוון שבכח מקרה אני לוקחת רופאה פרטית, עיקר ההתלבטות שלי עכשיו היא בין התנאים בניתוח עצמו לבין התנאים בהתאוששות. (כי במחלקת ביות בשע"צ סך הכול נהניתי)

הרופאה מעין כרם אמרה לי שלא תוכל להבטיח לי שיהיה צוות נשי בחדר הניתוח (בעיקר רופאה מנתחת שנייה ורופאה מרדימה), ואילו הרופאה בשערי צדק אמרה לי שכן, או כמעט מאה אחוז שכן.

מצד שני - אם בשערי צדק בשום פנים לא יסכימו שיהיה איתי מלווה בהתאוששות ובעין כרם כן - אז אולי כן עדיף לי ללכת לעין כרם...

אוף, אני מתבחבשת בזה יותר מדי אולי פשוט כל מחשבה על משהו מסוים שלא יתקיים לרוחי מעלה בי דמעות... וכבר לא מסוגלת לעמוד בזה...

מצד שני, חייבת בשבוע וחצי הקרוב כבר להחליט איפה ללדת, ולא להשאיר באוויר את הרופאות שדיברתי איתן

נראה לי תחכי לשמוע את התנאים המדוייקיםשלומית.

בהתאוששות בין 2 בתי החולים כדי שיהיה לך את כל המידע.

אח"כ תעשי טבלת "יתרונות וחסרונות" לגבי כל נושא שחשוב לך

ובע"ה התמונה תהיה בהירה יותר...

בהצלחה רבה!

כנראה שזה מה שאעשהמתואמת

השאלה מתי אשמע על התנאים בשני בתי החולים. בשערי צדק קבעו לי תור טלפוני עם האחראית על חדרי הלידה, אבל רק בעוד יותר משבוע. לעין כרם אפילו עוד לא התקשרתי כדי לברר על כך...

אני צריכה איכשהו להרפות ולהאמין שיהיה טוב, אבל לרוב זה פשוט קשה לי...

תודה!

הצלחתי לדבר עם חדרי ההתאוששות בשע"צ ובעי"כמתואמת

(סליחה על ההקפצה של השרשור)

בשע"צ אמרו לי שאפשר מלווה רק לכמה דקות. בעי"כ אמרו שאפשר מלווה לכל הזמן. בשניהם חובה שהווילון יישאר פתוח כל הזמן...

אז שוב אני בהתלבטות...

ואולי בכלל כן עדיף לי לנסות אסף הרופא או אולי אפילו לניאדו? (אני מעדיפה את לניאדו מכל בתי החולים במרכז כי הוא דתי)

או... לשנות את ההסתכלות...

בשבת חשבתי על זה שלידה היא תהליך שכולל כמה: היולדת, התינוק, הבעל והאב וגם... הקב"ה.

וחשבתי על זה שלפני הלידה יש את היולדת ואת בעלה, שמתכוננים ביחד ללידה. ובלידה עצמה יש גם את התינוק (גם אם בקיסרי בשלב מסוים הוא יוצא מהחדר). ואיפה נכנס פה הזמן של הקב"ה? של התייחדות היולדת עם הקב"ה?

במקרה שלי זה יהיה בחדר ההתאוששות אחרי הקיסרי...

אז נכון, זה לא יהיה כמו התבודדות מושלמת - קצת קשה להתבודד כשאת כבולה למיטה ולמכשירים, כשסביבך מלא אנשים זרים ואחיות שבשבילן את כמו כל מנותח אחר, כשיש אורות חזקים וצפצופי מכשירים - אבל אולי בכל זאת גם בתנאים כאלה אפשר להתבודד ולהתייחד עם ה', להתנתק באמצעות עיניים עצומות ושירים מחזקים ומקרבים באוזניות, ולהודות לה' על הילד הבריא (בע"ה) שנולד לי...

זה עדיין קשה לי נורא, אני מודה... ועדיין אני חולמת על "לידת החלומות הקיסרית" שלי (שגם ככה לא תדמה ללידת החלומות האמיתית שלי)... אבל אולי - אולי-אולי - אצליח בכל זאת לעבור את זה יחסית בטוב ככה...

אם באמת אחליט להרפות מהרעיון ולא לחפש מקום אידאלי אחר... (כרגע עוד מתקשה להחליט, אף שאין לי הרבה זמן )

מתואמת היקרהמשמעת עצמית

עקבתי אחרי כל השרשורים

והאמת, שאני ממש חשבתי להציע לך להשאיר מקום לה' בתוך כל התכנונים, אבל חשבתי שזה יכול קצת לעצבן מישהי שכל כך חשוב לה, אז אני שמחה שאת בעצמך כתבת את זה...

בתכלס, אמא מנוסה כמוך יודעת שכל לידה זה דבר שיותר בלתי צפוי מצפוי ורזולוציה כזאת היא הרבה פעמים פשוט לא רלוונטית בזמן אמת.

אז ברור שאפשר ורצוי לבדוק מקומות שהכי קרובים לרצון שלך, אבל מחזקת אותך מאוד להגיד לעצמך שאת בידיים של ה', והוא בטוח יעשה מה שהכי טוב בשבילך.

את מהממת, בעז"ה תהיה לך חוויה טובה ולידה יפה

והכי חשוב בבריאות ובידיים מלאות שמחה💗💗💗

צודקת כל כךמתואמת

חשבתי לעצמי שאם גם ככה נלקחה ממני האפשרות של לידה רגילה - אז לפחות ששאר הדברים יהיו לפי רצוני.

אבל כנראה שגם פה אני צריכה להשאיר מקום לקב"ה... ולא לתכנן עד כדי כך...

אז בשכל אני מבינה את זה, אבל הנפש עדיין צריכה להפנים ולקבל...

בלניאדו יש לך אפשרות לפרטי?שריקה

אם לא, לא רואה סיבה ללכת לשם

יש כל מיני סיבות שנשים באות לשם (גישה טבעית, בי"ח דתי..)

אבל בסוף בקיסרי מתקדם (רביעי שלך?) יש חשיבות גדולה למנתח טוב, 

עכשיו לא שנראה לי שהם בי"ח גרוע, אבל גם לא מהטובים במיוחד, ובסוף המקצועיות היא אחד השיקולים הבסיסיים (אם לא הראשון, בעיני לפחות)

ההסתכלות שלך ממש יפה

מקווה שתמצאי את הכי נכון וטוב לך

תודה! באמת בלניאדו אין אפשרות למנתח פרטימתואמת

כן חשבתי ש*אולי* הם יזרמו איתי עם השגעונות של נשים בלבד ככל האפשר, ושאולי אוכל לבקש שהרופאה שאני מכירה משם תהיה בניתוח שלי. אבל זה יותר מדי אולי...

את צודקת, באמת הכי חשוב לבחור מנתחת טובה במקרה שלי...

(אגב, איך אסף הרופא נחשבים מבחינת מקצועיות? מישהי יודעת?)

אסף הרופא נחשבים מקצועיים מאודטארקו
מה עם מעייני הישועה? שמעתי עליהם הרבה דברים טובים ולדעתי אפשר שם רופא פרטי.
מעייני הישועה נחשבים למקצועיים?מתואמת
בכל אופן, הבנתי שהקיסרי הידידותי שם לא ממש ידידותי... (התקשרתי אליהם לפני כמה זמן. לא זוכרת מה בדיוק אמרו לי, אבל הרושם הכללי שקיבלתי פחות היה לרוחי)
לגבי מקצועיות לא יודעת. אבל תבדקי אםפרח חדש

אפשר רופא פרטי

יש את דר' מירב רז

אני מכירה רופאה שיולדת רק קיסרי, ורק אצלה. כנראה היא רופאה מאוד טובה.

תודה רבה!מתואמת
נשמע טובאורוש3

מה שכתבת. וגם אם לא ילך אז גם בסדר.

זה גם קצת התחושה שאת בוחרת באיזה שהוא מקום. שזה בסדר, לגיטימי. אבל אפשר גם אחרת. אני תמיד הרגשתי שהצוות נעים. באלקטיבי (החירום היה קצת אחרת באמת) בעיקר הייתי בריגוש מזה שילדתי. הסתכלתי על תמונות של התינוק ודברתי עם בעלי בהודעות. התחלתי להזיז רגליים. שלחתי הודעות לחברות ומשפחה. וגם כן הודתי ל-ה' שאני שם בגלל ניתוח כזה... בניגוד להרבה אנשים אחרים בחלל החדר. אבל מעבר לזה התמקדתי בעצמי. פחות באור או ברעש או בסביבה התרופות עוד דווקא חזקות בשלב הזה. אח''כ במחלקה באים הכאבים. וזה עובר די מהר ועולים ושוכחים מזה..  

אלופה שכבר התקשרת. אני הייתי עושה רשימה של יתרונות לכאן ולכאן כמו שהציעו לך פה, ובוחרת את אחד מבתי החולים האלה. לא מרחיקה למרכז. לכל מקום יש יתרונות וחסרונות. אני גרה רחוק מהכל. אבל חלק מהמרכז קרוב לי יותר ודווקא באה לירושלים. יש לי סיבה אחרת. אבל בלי קשר מאוד שלמה עם זה שהייתי בעין כרם. הם מקצועיים ונעימים ממש ברובם המוחלט. מחלקה עם חדרים פרטיים כמו שכתבו פה זה בכלל חלום מבחינתי. למרות שלא מובטח כמובן.

החלטות טובות! 

ריגשת אותי! תודה ❤️מתואמת

הלוואי שאצליח באמת להיות בהקשבה הפנימית הזו, בהודיה העצומה (כי באמת הקיסריים הקודמים באו יחסית בהפתעה, והיה לי קשה לעכל אותם) - כמו שתיארת.

תודה רבה כל הפירוט!

באהבה ❤️אורוש3אחרונה
יש פתרון נגד הורדת חיתול שבוא לא הדבקת סלוטייפ?מתואמת

השבת הקטנה כל הזמן הורידה לעצמה את הטיטול - לא רק בלילה, אלא גם במשך היום. והיו כמה שלוליות בעקבות זה...

בשבת כמובן אי אפשר להדביק סלוטייפ על הטיטול כדי שלא תצליח להוריד אותו, ונשארנו אובדי עצות...

יש לכן רעיון לפתרון אחר?

מכירות למשל אוברלים עם רוכסן מאחורה? (למרות שמבאס להלביש את זה בשבת, ואולי גם עדיין חם בשביל זה)

משהו אחר?

אוברול טיקטק ומכנס היא יודעת להוריד?המקורית

להלביש הפוך לא עוזר?מוריה

אני לא זוכרת בת כמה היא~מרמלדה

אבל למה לא לנצל את זה כבר לגמילה?

אם זה בא ממנה, הייתי מנסה עכשיו. אולי ילך בקלות.

אם יש גופיה עם טיקטק על החיטולעדיין טרייה

היא עדיין מצליחה להוריד?

אולי לשים תחתונים מעל?באתי מפעם

גם הבן שלי מוריד הרבה פעמים, אבל אם יש לו מכנסיים מספיק מסודרות עליו הוא לא עושה את זה... לפעמים אני בבוקר מגלה שהילד בלי טיטול 😲 יש לו גירודים על הישבן מבחוץ מסכן... אז הוא מוריד לעצמו..

תודה לכן! עונה:מתואמת

היא בת שנתיים. הייתה לי מחשבה לנסות לגמול אותה (אף שמעולם לא ניסיתי בגיל הזה), אבל מרגיש לי שזה יהיה מסובך מדי (היא גם לא ממש מדברת).

תחתונים ומכנסיים היא מורידה. גופייה עם תיקתקים - היא לא פותחת את התיקתקים, אבל מצליחה להשחיל את החיתול מהצד.

עוד לא ניסינו האמת אוברול רגיל, כי יש לנו רק של חורף. בכל אופן - איך אפשר להלביש הפוך בלי שזה יחנוק אותה?

(ואולי באמת הטיטול מציק לה בגלל האטופיק שלה? לא חשבתי על זה...)

אולי אפשר לשים להעיונית

חולצה עם תיקתקים ולסגור אותם מעל המכנסיים?

זה רעיון, ננסה את זה!מתואמת

להלביש את הטיטול הפוך..חזקה בעורף

הכוונה שהסקוצ'ים של הטיטול יהיו מאחורה. ואז היא לא מוצאת אותם ולא מצליחה לפתוח ולהוריד את הטיטול.

אצלנו זה עזר לתקופה (עד שהיא מצאה את הסקוצ'ים מאחורה🤦🏼‍♀️)

תכלס זה עוד שלב מתוק ומתיש (אומרת זו שמצאה ממש לפני כמה ימים קקי במיטה כי הגברת החליטה שוב להוריד את הטיטול😅) בדרך לעצמאות של הילד💪🏻

היא כבר מזמן גוברת על זה🤦‍♀️מתואמתאחרונה

וטוב, לנו היה סיפור מגעיל יותר ממה שתיארת כאן🤭 לא אפרט אותו מפאת כבוד ההיריוניות המבוחלות שכאן, רק אומר שזה היה עם התאומים, ושהם אהבו לשחק מסירות בכדור באותה תקופה🙈🙈🙈

בעלי והימורים למי שזוכרת..אלסה

עוד רגע יום כיפור ואני לא מצליחה לשחרר, לא רק שלא לשחרר אני כל היום עם מחשבות וסרטים על הדברים שקרו לנו. לא מצליחה לסלוח אפילו לא על חלקיק מהדברים שהוא עשה. מרגישה שהמוח שלי בתוך בוץ טובעני שלא נותן לי מנוח..

בא לי לשחרר, לקראת יום כיפור להניח את זה בצד לנסות ללמוד עליו קצת זכות, לתת לעצמי שקט בראש מהמחשבות ולהגיע לכיפור לא כשאני טעונה כל כך עליו בפנים...

יודעת שזה סופר קשוח לא מצליחה לנשום עם זה..

כן, הוא בטיפול, כן זה אינטנסיבי, ויש תובנות ויש דברים שעולים, אבל אני כועסת כל כך כועסת בפנים..

אני חושבת רק על כל מה שהוא עשה, כל היום, כל הזמן..

קשוח ממשoo

בעיניי יוכ לא מביא מחילה לדברים שבאמת קשה לסלוח עליהם

אפשר לסלוח רק שמקבלים מרפא

ונשמע שאת עדיין לא שם

כדאי לחפש את הדרך לשם

ועד אז אפשר להניח לסליחה

היא לא באמת תעזור למשהו אם היא בכוח

לא לדחוק בעצמך לדעתיהמקורית

רק בגלל שכיפור

את לא חייבת לסלוח לו עכשיו

יודעת שזה נשמע קצת כפירה אבל אסביר

מציעה דווקא עכשיו לא לחשוב שבגלל שעכשיו כיפור ותסלחי כלפי חוץ הכל ייפתר

זה לא עובד ככה (הלוואי)

יש תהליכים שלוקחים זמן ולדעתי טוב שכך.

זה בסדר אם את עדיין פגועה ואל תדחקי בעצמך להתפייס ולשחק אותה שהעל בסדר והכל עבר רק כי כיפור הגיע. הלב שלנו הנשים ןא עובד לפי זמן ( בכלל עבודת השם של האישה בנויה ככה שהיא פטורה ממצוות שהזמן גרמא כי העבודה שלה יותר פנימית)

אז אני במקומך לקראת כיפור הייתי לוקחת על עצמי - להתחייב להתהליך שאתם נמצאים בו. לא לשנוא אותו חלילה אבל לאפשר לעצמך להישאר מאוכזבת ועדיין לכבד אותו ככל הניתן

ואם כבר לשחרר כעס - הרבה פעמים הכעס עולה במקרים כאלה באופן פרדוקסלי - על עצמנו

אז אם כבר, תסלחי לעצמך. שכביכול "נתת" לזה להגיע למימדים האלה, שסמכת עליו וכו

חיבוק♥️

למה כפירה?דיאט ספרייט

אני לא זוכרת שרשורים קודמים ולא מכירה כ"כ את הרקע, אבל אם הפוגע לא ביקש סליחה ( בצורה אמיתית וכנה) ולא שינה ממעשיו הרעים ולא פיצה על מעשיו הרעים- אין חובה לסלוח.

וזה שאדם מטפל בעצמו זה יפה, זה צעד לטיפול במחלה, אבל לא צעד לסליחה של הסובבים אותו.

כך שזה ממש לא כפירה.

וגם אם הוא ביקש סליחה הקב"ה לא יצר אותנו כמו רובוט וקשה למחול אוטומטית וגם זה בסדר.

גםoo

אם הפוגע בקש סליחה והיא אמיתית

לא תמיד אפשר לסלוח

סליחה זה עניין רגשי שאי אפשר להפעיל בכוח

אני לא זוכרת את השרשורנעמי28

אבל נשמע קשוח

אל תדחקי בעצמך

בעז"ה עד שנה הבאה תוכלי להגיע בלב שלם

היית בטיפול בשביל עצמך? אם מדובר בהתמכרות להימורים אני יודעת שיש תוכנית לווי מיוחדת לנשות המכורים

לא מנסיון אבל שמעתי עליה

תודה רבה לכולכן על העצות מחזק מאוד. תודהאלסהאחרונה

זה מפוצץ אותי, אז תסלחו לי שלא קשור לפורוםytrewq

מעצבן אותי שכל פעם שיש ביקורת על דברים שהמדינה מסבסדת לאנשים עם הכנסה נמוכה, ישר קופצים ואומרים שהמדינה מעודדת אבטלה.

לדוגמה ראיתי עכשיו בפייסבוק מישהו שהתעצבן על מחיר מלא שהוא משלם במעון כי הוא לא זכאי לדרגה, והתעצבן שהמדינה מעודדת אבטלה וכמובן שרוב התגובות לכלכו על הממשלה וההתנהלות שלה.

עכשיו כמו שכולן יודעות, הלוואי והיה אפשר להישאר בבית ולקבל דרגה במעון. אפילו הארכת חופשת לידה שמגיעה לנו על פי חוק!! אנחנו לא יכולות להינות ממנה כי נשלם דרגה מלאה...

אני בחרתי להרוויח כמה שאני מרוויחה?? כולם חייבים לעבוד בהייטק ולהרוויח 40-50 אשח כדי שלא תבכו למה רק לכם מורידים הרבה מס מהמשכורת? תגידו תודה על מה שנשאר לכם אחרי המיסוי כי אנחנו גם את זה לא מרוויחים.

אתם חושבים שאנחנו מביאים ילדים רק כדי להנות מעוד 400 שקל בחודש של נקודות זיכוי?

לא בחרתי את המקצוע שלי, ולא את כמות הילדים שלי רק בגלל שיקולים של הטבות מהמדינה! כאילו זה בכלל משתלם פחחח...

זהו, שחררתי 😁

לאoo

לא יפתרו כל הבעיות

אבל יש כמה בעיות שכן יפתרו

שאפשר לפתור אותם

שקבלו החלטה מחייבת לפתור אותם

אבל נוח לא לפתור אותם

ולא נוח לשמוע עליהם

שבוע 37 טיפה דם בניגוב צריך להיבדק?אני וגם אני

לאחר מכן היו הפרשות שקופות רגילות. להיבדק?

חושבת שכן. יכול להיות שזה הפקק הרירי.יעל מהדרום

לק"י

אבל אם את לא יודעת בוודאות, אז לא כדאי לקחת סיכון.

אולי מוקד אחיות טלפוני ידעו לדייק אם צריך או לא.

נשמע שזה הפקק הרירישמש בשמיים

אם לא היה כלום חוץ מהטיפה הזאת לא הייתי הולכת להיבדק בשבוע כזה (לא רוצה לקחת אחריות אבל ככ. אני הייתי עושה)

אם יש לך סוג דם מינוס חובה להבדקאמהלה

יתכן ותצטרכי אנטי D

וגם אם לא- הייתי הולכת להבדק

ולו רק בשל הרוגע ערב יו"כ.....

בשורות טובות

מניסיון שלי חובה להיבדקKayomאחרונה

לי היה בול ככה בשבוע 37

הלכתי להיבדק ומסתבר שהייתי כבר פתיחה 5 וב"ה ילדתי מהר אבל הסתבר בדיעבד שהיתה היפרדות שלייה.

מאז שראיתי את הטיפת דם עד הלידה עבר פחות מיום. קצת יותר מחצי יום.

בקיצור לא להלחיץ ח"ו רק לספר מניסיון מה היה לי. הייתי הולכת להיבדק בהקדם.

אה ולשאול רב על יום כיפור ולקבל הוראה מרופא ורב. חשוב

אכילה בשיעוריןהבוקר יעלה

קיבלתי תשובה מהרב שעלי לאכול ולשתות בשיעורים.

מה אמורים לאכול בשיעורים וזה סבבה?

מישהי פעם עשתה זאת ויכולה לומר לי איך בדיוק ומה היא אכלה?

אניקל"ת

לגבי מה הכמות אני לא זוכרת להגיד, בזמנו הרב שלנו הנחה אותי. אני כן זוכרת שהשתייה היה רק מים ולגבי אוכל אכלתי לשיעורין עוגיות מלוחות (משהוא שלא יעשה לי בחילה)

לי גם היהDoughnut

הריון עם המטומה שהרב אמר לאכול ולשתות שיעורים.

היה לי כוסיות לשתיה בגודל של פחות משיעור וקופסא קטנה למדוד כמות של אוכל.

שתיתי מים, תה ומיץ ענבים.

אכלתי- ענבים, קרקרים, גבינה, בייגלה, מעדן, כל פעם מדדתי כמה נכנס בקופסא ואת זה אכלתי. יש גם שעון חול עם הזמן שצריך לחכות בין אכילה לאכילה אז כל פעם שאכלתי מנה מדודה או שתיתי הפכתי את השעון.

בהצלחה רבה ושיעבור בקלות❤️

מבחינה הלכתית לגבי שעון חול-קנמון

לי ידוע שזה מוקצה. שווה לבדוק..

נכון יש מצבDoughnut

שבסוף בפועל פשוט חיכיתי עשר דקות, עבר כבר זמן מאז...

בשנה שבעלי תרם כליהמתיכון ועד מעון

קיבלנו ערכה ממתנת חיים ליום כיפור עם שעון חול של 9 דק' אז כנראה שזה מותר.

גם ראיתי לא מזמן איזה דיון שהסביר למה אין בעיה בשעון חול במשחק

מציעה לשאול פוסק(: גמר חתימה טובהקנמון

תודה! מאיפה הכוס והקוםסא?הבוקר יעלה

בעלי השיג לי מגמח בעירDoughnut

יכול להיות שיש לארגונים כמו עזר מציון או יד שרה.

אני פעם אחת סכיפור הייתי צריכה לשתותהמקורית

שיעורין ומדדתי עם מזרק ושפכתי לכוס חדפ וסימנתי עליה עם טוש ארטליין. הכנתי כמה כוסות חדפ שקופות כאלה לפני כיפור לשימוש

אכילה לא יצא לי

יש גמחיםרקאני

בהרבה מקומות

שווה לברר

הודעה של הרב טל מרוםעיונית

הוא מסביר בסוף בדיוק איך למדוד את השיעורים

*הלכות יום כיפור לנשים* /הרב טל מרום - סוגה בשושנים

כידוע יום הכיפורים הוא יום צום מדאורייתא, החמור ביותר מבין כל הצומות ואיסור אכילה ושתיה בו כרוך בכרת.

נחלק את הפסיקה למספר מצבים נפוצים:

*יולדת -*

1. *בתוך* 72 שעות מרגע הלידה - ברור שאין חיוב לצום. אוכלת ושותה כרגיל

2. *לאחר* 72 שעות עד שבוע לאחר הלידה - אם אומרת שצריכה לאכול, מאכילים אותה. ואם אינה צריכה - צמה כרגיל.

3. לאחר שבוע ימים מהלידה - נחשבת כאדם רגיל וצמה כרגיל.

*מניקה -*

להתכונן לצום כראוי בימים שלפני - לאכול ולשתות היטב.

להתחיל את הצום וגם בצום עצמו - להיות במקום ממוזג, לנוח, לוותר על התפילות (ובמידת הצורך אם הבעל צריך לעזור, יוותר על התפילות - חלקן או כולן - כדי להישאר לעזור לאשתו)

במידה ורואה שיש חולשה משמעותית שלא עוברת, מעבר לצום רגיל (סחרחורת שלא חולפת גם אחרי מנוחה, חשש לעילפון או בחילות והקאות שלא מפסיקות) אפשר לשתות לשיעורין.

*הסבר על שיעורין בהמשך הדברים*

מי שיכולה להניק לסירוגין או לשלב מזון נוסף לתינוק (חלב שאוב או מוצקים) - כמובן שהדבר עדיף.

במידה ויש התמעטות בחלב והתינוק לא רגוע - לשתות לשיעורין.

מי שיודעת על עצמה מצומות קודמים שיש פגיעה לאחר הצום בכמות החלב באופן משמעותי ובלתי הפיך עד כדי הפסקת החלב לגמרי - לשתות לשיעורין.

*מעוברת -*

הדברים אמורים בהריון תקין ורגיל, במידה ויש חוות דעת של רופא לגבי הצום, יש להיוועץ ברב.

מעוברות חייבות בצום ולכן עליהן להתכונן היטב לפני הצום (לאכול ולשתות היטב) לנוח במהלך הצום, במקום ממוזג, לוותר על התפילות (להיעזר בבעל במידה ויש צורך).

להתחיל את הצום ובמידה ויש בחילות, הקאות משמעותיות ו/או מתפתחים צירים (אפילו קטנים) יכולה לשתות לשיעורין. מעוברת בחודשי הריון מתקדמים שלא מרגישה תנועות עובר תנסה לשכב על הצד במשך 10-15 דקות ואם לא מרגישה תנועות יכולה לשתות שתיה מתוקה פחות מכשיעור בכדי להרגיש את תנועות העובר.

אדם קרוב אצל עצמו, לב יודע מרת נפשו וברגע שאישה מרגישה שהמצב מתדרדר ואי אפשר להחזירו לאחור - לא להחמיר ולשתות לשיעורין מיד.

*אכילה לשיעורים* – *ברוב המקרים ניתן להסתפק בשתייה מזינה לשיעורים, ואין צורך באכילה. במקרים כאלו האכילה אסורה מכיון אשכילה ושתייה הם שני איסורים נפרדים ביום כיפור*, וגם כשהותר אחד מהם, לא הותר השני.

אם הרופא אומר שלא מספיק רק לשתות, ויש צורך גם באכילה, והרב פסק כך למעשה – יש למדוד ולהכין קודם הצום מאכלים בכמות של פחות מכשיעור. השיעור של אכילה ביום כיפור נקרא 'ככותבת הגסה', ובניגוד לשיעור של שתייה, הוא שיעור קבוע שאינו תלוי באדם עצמו.

באופן מעשי, שיעור זה הוא מעט פחות מ-30 סמ"ק (הכוונה שניתן להכניס את המאכל לתוך קופסה בנפח כזה), ואם שיעור זה אינו מספיק, ניתן להגדילו למעט פחות מ-33 סמ"ק. אם גם שיעור זה אינו מספיק, ניתן להגדיל עד למעט פחות מ-40 סמ"ק, אך לא מעבר לכך.

מאכל זה יש לאכול ברווחי הזמן המפורטים לעיל לעניין שתייה.

*אכילה ושתייה אינן מצטרפות*, ולכן מותר לאכול מעט פחות מכשיעור ומייד לשתות מעט פחות מכשיעור ולהפך. *העיקר הוא להפריד בין אכילה לאכילה ובין שתייה לשתייה*.

*טבילה ביום כיפור -*

המקוואות סגורים בליל כיפור מכיוון שתשמיש המיטה נאסר. מי שצריכה לטבול בליל כיפור דוחה את הטבילה למוצאי הצום. את רוב ההכנות אפשר לעשות לפני כניסת הצום בערב יוהכ"פ ובסיום הצום לחפוף, לרחוץ את הגוף היטב, לנקות את הפה ובין השיניים ולעיין שאין חציצות.

*הפרדת מיטות ומגע -*

יום כיפור אסור בתשמיש מיטה. בליל כיפור צריך להפריד מטות ולנהוג כדין הרחקות של נידה, לגבי הרחקות ביום, יש מקום להקל במגע שאינו של חיבה ובהושטה מיד ליד.

*נטילת גלולות ביום כיפור -*

אם אפשר ליטול את הגלולה לפני ואחרי הצום - עדיף.

במידה ואין אפשרות - ליטול אותה בלי מים

ומי שלא יכולה - ליטול עם שתיה מאוד מרה (2 שקיות תה קמומיל במים ולהשרות עד שהמים יספגו היטב) ופחות מכשיעור. אין צורך לברך לפני או אחרי.

חולה שאוכל או שותה ביום כיפור - אין צורך לעשות קידוש.

*איך מחשבים שיעורין?*

ממלאים לפני הצום את כל חלל הפה במים (שתי לחיים מלאות). פולטים את המים לכוס, מחלקים את הכמות לשתי כוסות (חצי-חצי). חצי מהכמות היא מלוא לוגמיו אותה אסור לשתות ביום כיפור ולכן אישה שותה *פחות* מחצי הכמות. כדאי לסמן על הכוס את קו גובה המים והכוס הזו תלווה אותה במהלך הצום.

בין שתיה לשתיה הפרש של 9 דקות.

בשעת הצורך אפשר לרדת מ9 ל-7 ול-5 ואפילו ל2 דקות.

עדיף לשתות מיץ ענבים כי יש בו סוכרים שיכולים לחזק את הגוף ולתת אנרגיה הרבה יותר משתיית מים. דוגמאות נוספות למשקאות מזינים: מיצי פירות טבעיים, יוגורט נוזלי, מרק מזין נוזלי, שהוכן לפני הצום.

כל שתיה כזו היא היתר בפני עצמו כך שאם האישה התאוששה, מפסיקה לשתות לשיעורין ובמידת הצורך - תחזור שוב לשתות לשיעורין.

להגדיל עד למעט פחות מ-40 סמ"ק, אך לא מעבר לכך.

מאכל זה יש לאכול ברווחי הזמן המפורטים לעיל לעניין שתייה.

*אכילה ושתייה אינן מצטרפות*, ולכן מותר לאכול מעט פחות מכשיעור ומייד לשתות מעט פחות מכשיעור ולהפך. *העיקר הוא להפריד בין אכילה לאכילה ובין שתייה לשתייה*.

לשאלות נוספות והצטרפות לקבוצת סוגה בשושנים - שות הלכתי בטהרת המשפחה

נתנאל ובת-חן ווייל

אני מכירה דעה אחרת גם לגבי מדידת השיעור וגםאורוש3

לגבי הזמן בין לבין. וגם לגבי זה שניתן כל שתיה ולא כל שתיה צריכה היתר בפני עצמה.

לכן נראה לי עדיף שכל אחת תשאל אצלה...

בשציה את יכולה למדוד לך בכוס 40 מל ולסמן בפסרק לרגע 1

מותר לשתות כל משקה נוזלי כולל יוגורט שוקו וכו

אכילה נמדד לפי נפח לכן תכיני לך מראש מזון כמה שיותר דחוס כמו שקדים תמרים וכו.

פעם ראיתי טבלה ממש כמה שקדים זה שיעור כמה פתיבר אבל אני לא יודעת איפה למצוא

רק לגבי שתיה לשיעוריםכחל

אני קיבלתי היתר בזמנו רק לשתיה בשיעורים, אז לא יודעת לגבי אוכל

אבל בשביל השתיה חילקו מטעם הקופת חולים כמו שלוקים של מים, שכל שלוק זה השיעור שמותר

ועקבתי בשעון וכל 9 דק' שתיתי שלוק של מים

נכון בעזר מציון ניתן לקנותDoughnut

הייתי פעםבאתי מפעם

אחרי לידה, שתיתי מיץ נראה לי או מים, ואכלתי ענבים.

רק משהו חשוב, זוכרת שטעיתי, אז אומרת לך שלא תעשי את הטעות שלי, אני הייתי אמורה לצום בעצם בין ביס לביס לא זוכרת כמה דקות נגיד 5 דקות, והפאדיחה שעשיתי היתה ששתיתי שלוק ואז אחרי 2 דק אכלתי ענב וספרתי 5 דקות בנפרד, כאילו בין השליה לשתיה 5 דק' ובין האוכל לאוכל 5 דק' ואז למעשה לא היה מקום של 5 דק' ברצף.. אחרי כמה זמן קלטתי ועצרתי. בקיצור, טפשות, לא מבינה למה חשבתי ככה, טוב, הייתי 4 ימים אחרי לידה 🫣

בכל אופן, להתחיל את השיעורים מיד, לא לחכות שתהיי צמאה או רעבה , כי אז זה ממש גרוע ותצטרכי לשבור הכל .

ממה שאניתקומה

יודעת, לא מחברים בין השתייה לבין האכילה. ככה שזה דווקא נשמע בסדר גמור

ההפסקה צריך להיות בין שתייה לשתייה ובין אכילה לאכילה

לא בין אכילה לשתייה.

אה באמת?באתי מפעם

וואי כבר עברו שנים ואני עדיין במצפון על כך... אז מה הרעיון? אני בעצם לא תמה ברצף כמעט בכלל...

אבל ככה באמת צריך לעשות. אכילה ושתיה לענייןרק לרגע 1

השיעורים לא מצטרפים

אז אפשר שיעור אכילה ושיעור שתיה אפילו יחד

נראה לי שחובה להתחיל מיד את השיעורים, לא?מתואמת

כדי להספיק לשתות (ולאכול) את הכמות הדרושה לבריאות הגוף...

(לפחות ככה זה היה אצלי. הרופאה אמרה כמה ליטר אני צריכה להספיק לשתות כל היום, ולכן לקראת הסוף אפילו הייתי צריכה לקצר את פרק הזמן בין שיעור לשיעור...)

אצליהתלבטות טובה

היה שנה שבה עשיתי שיעורים בעקבות צירים מוקדמים בשבוע 32

הרב אמר שעדיף לשתות דברים שהם גם אוכל.

משקה יוגורט, מיץ ענבים, מרק, איגלו שזה בדיוק המדידה.

לגבי הזמנים, לחכות 9 דקות.

אבל במקרה שמרגישה צירים, מספיק לשתות לפי השיעור, העיקר שיהיה הפסקה ו"לא רגיל" מספיק גם לספור עד 20

סליחה שמנצלת את הדיון לשאלהתותית11

אני בשבוע 30 והמצב שלי הוא צוואר מחוק ופתיחה

ואני בשמירה..

הרב נתן לי היתר לשתות לשיעורין ואני ממש חוששת מזה שלא נתן היתר גם לאוכל

מה הייתן עושות? שואלות רב נוסף?

אני ממש בלחץ

אולי תשאלי במכון פועה? הם מבינים בהלכה וברפואהיעל מהדרום

לק"י

יצא לך לשאול רופא מה הוא ממליץ?

אם כן, תגידי גם את זה לרב.

לדעתי תשאלי. בכל אופן שתיה יכולה להיות גם שייקיםרק לרגע 1

יוגורט חלב מיצים מרק טחון

תכיני לך מראש דברים מזינים לשתות

אני לא מאוד מבינה בזהמתואמת

אבל למיטב ידיעתי מחבור בשתייה הוא זה שגורם לצירים, לא? ולא מחסור באוכל.

לכן הגיוני שאת צריכה רק לשתות לשיעורים.

בכל אופן, תשאלי את הרב מה את יכולה לשתות. זה לא רק מים, בעיקרון...

כשלי היו צירים בצוםרקאני

זה היה בט' באב והרב אמר לי רק לשתות

שתיתי ושתיתי ושתיתי

והיו מלא צירים

עד שבסוף אכלתי וזה נרגע לאט

מעניין... אז באמת צריך לשאול רופא!מתואמתאחרונה

אני לא יודעת את מי שאלתרקאני

אבל כדאי שזה יהיה רב שאת סומכת עליו

ושמבין את התמונה הרחבה

התכווצויות שרירים ברגליים, לא קשור להריוןזוית חדשה

מישהי יודעת מה אפשר לעשות??

זה נוראי

העיר אותי משינה

אני כבר לוקחת מגנזיום, ושמתי את הרגל על רצפה קרה, לא עוזר.

(יכול להיות שזה מהאנדומטריוזיס שלי...)

בחלק האחורי של השוק?124816

בשכיבה במיטה לדחוף את העקב לכיוון "למטה" ואת האצבעות "למעלה".

(למעלה/למטה יחסית לגוף שלך)

עושה את זה, לא עוזרזוית חדשהאחרונה

אשמח לעזרתכן, לנשים בלבדאנונימית בהו"ל

אני ממש סובלת מליכן סקלרוזיס

זה סוג של מחלה שממש מגרד ויש לי פצעים באיזור המפשעה.

הרופאה נתנה לי כל מיני משחות אבל זה לא כ"כ עוזר וממש שורף לי שם.

יש לכם אולי המלצה לרופאת נשים אפשר גם פרטית שמטפלת בדברים כאלו?

אני חושבת שאחינעם לב שגיא מבינה בזהנפש חיה.

ד''ר אושרית ברטרק לרגע9אחרונה

מכירות את הכדורים 'פלא צום'? מותר בהריון?שאלה גנים

שבוע 5 או משהו ראשוני כזה

שעדיין לא ראו דופק...

והכדור הזה עזר לי מאוד בתשעה באה

מישהו מכירה? בדקה אם מותר להשתמש?

(על החבילה כתוב נשים בהריון להתייעץ עם רופא...)

יש כאלה שמיועדיםרקאניאחרונה

להריון וכאלה להנקה

אולי יעניין אותך