כבר שנה וחצי מונעת עם גלולות, חצי שנה עם גלולות הנקה שעשו לי כתמים ודימומים ברצף בערך, בשלב מסויים גם הכפלת מינון לא עזרה והייתי מפוצצת הורמונים קשות, גם ככה לא הסתדר לי להניק עם החזרה לעבודה אז הפסקתי להניק ועברתי למשולבות ואני איתן כבר שנה.
זה גלולות שלקחתי בעבר, רק פעם שעברה לקחתי לקצת פחות משנה... לא זכורות לי תופעות לוואי מעבר לירידה קלה בחשק אבל לא משהו נוראי מדיי, ומעט יובש נרתיקי - גם כן לא קיצוני (חומרי סיכה לסירוגין, לא שימוש קבוע)
אציין שאני לא מחברת חבילות בכלל, מקבלת דימום מועט ברמת הכתמים, לא מחברת חבילות כי זה לא עושה לי טוב וגם לא מצליחה, מתחילים לי דימומים אחרי כמה ימים...
בחודשים האחרונים אני ממש מרגישה שהגוף כבר מיצה את הגלולות מאוד מאוד, הרבה יותר תופעות הורמונליות, חוסר חשק מוחלט, יובש פסיכי, נפיחות בבטן לסירוגין, רגישות בשדיים בימים של הדימום, מצבי רוח משתנים... אולי אני מקשרת את זה לגלולות סתם, אבל אני לא רואה סיבה אחרת כ"כ... אין שום שינוי בחיי, והם סה״כ סבבה תודה לד' ביחס לתקופת מלחמה ובכלל. בעלי סיים את המילואים בפברואר ומאז בבית ברוך ד' וחוץ מזה אין שינויים דרמטיים שלכאורה יתכן שמשפיעים כל כך דרסטית על הגוף-נפש שלי.
שלוש שאלות תכל'ס
1. האם הגיוני שזה מגלולות? שבשלב מסויים הגוף צריך להתנקות/ להחליף סוג?
2. במידה וזה מהגלולות, מה האופציה האחרת שלי בהנחה ואני צריכה למנוע לחצי שנה הקרובה? מניעה באחוזים גבוהים, לא שקפים, נרות וכאלה... מה האופציות שעומדות בפניי לפרק זמן קצר כזה (כלומר לא יקר מאוד, לא דורש תקופת הסתגלות שלא תשתלם בשביל חצי שנת מניעה)? על מה אתן ממליצות?
3. אם זה לא מהגלולות, לאיזה כיוון הייתן הולכות? לא מצליחה לחשוב על רעיון אחר... זה ממש מרגיש לי תסמינים הורמונליים אבל אשמח לעוד כיווני חשיבה.