אין לי כוח לבריתאנונימית בהו"ל

פוסט כפוי טובה. חייבת לפרוק.

חודש תשיעי

נתחיל מזה שאני לא יודעת מה יש לנו🤭

אבל 50% שזה בן. ואולי יותר מ-50% כי אומנם יש לנו גם בנות, אבל רוב מוחלט של בנים.

אתמול פתאום נפל לי האסימון שיש סיכוי שזה בן. ואין לי, פשוט אין לי כוח לברית.

זה דורש ממני התמודדות נפשית, זוגית ופיזית.

נפשית- יש לנו משפחה קטנה. ב"ה יש חברים, אבל לא כאלה טובים שנשארים לסעודה או מביאים מתנות. הבריתות שלנו קטנות ואני מרגישה עלובה. במיוחד שהייתי בכאלה מפוארות.

זוגית- אנחנו אף פעם לא מתכננים כלום מראש. יש מוהל קבוע ויש מקום קטן בשכונה שאפשר כמעט תמיד לעשות שם. בעלי מקסים ולוקח על עצמו כמעט הכל. אבל קשה לי עם דרך העבודה שלו, קשה לי לשחרר. ואז יש דברים שגם נופלים עלי. (ואל תגידו לי לתכנן מראש, זה לא ייעזור)

פיזית - הכל. לא רוצה אחרי הלידה להתעסק בכלום (ואין מצב כזה, מניסיון) לא לחשוב על מה? איפה? כמה? מי מגיע? אין לי כוח לאירגונים באותו היום. (יש עזרה, אבל בסופו של דבר אני האמא, גם של האחים של התינוק, לא אורחת)

שלא נדבר על זה שבגלל לא חשבתי על קניית בגדים לי וילדים. ברור שזה שולי, אבל מוסיף עוד משהו.

נוסף על הכל. קשה לי עם הברית עצמה. עם החיתוך, הכאב, הבכי, ההתמודדות והטיפול אח"כ. פשוט לא מתחברת למצווה הזו.

עם בת הכל הרבה הרבה הרבה יותר קל! פשוט ללדת ולחזור הביתה בלי כלום על הראש.

אני מסיימת לכתוב, ובא לי למחוק. כי אני מרגישה כ"כ רע על התחושות.  אלף פעמים תודה ל-ה' על ההריון. על כל בן שנולד, על כל ברית שעברתי.

ברור לי שההורמונים שלי עכשיו מדברים. אבל הם מדברים. לא יכולה להתחמק מהם.

וואי זה קשוח…חמדמדה

חיבוק…

זה לא כיף סיטואציות מורכבות🤦‍♀️

יש לי חברה שגם אמרה לי שהיה לה ככה בלידה הראשונה

ובסוף מה שעשו זה שהם סיכמו על שם

בעלה הלך לאדמור שלהם עשו שם ברית וחזר הביתה

שלום

היא אמרה שזה היה ההחלטה הכי טובה בחיים שלה😅

אבא שלה וחמיה הגיעו כי רצו

ועוד 7 אנשים היו אצל האדמור אז היה מניין וזהו

אז למה לא פשוט לדעת?אמאשוני

חוסר וודאות מוסיף תרחישים שלא בטוח שיקרו וגוזל אנרגיות חשובות.

חודש תשיעי זה תקופה מוגברת של הורמונים וחוסר וודאות גדולה לפני הלידה.

לגבי ברית קטנה- אנחנו עשינו ברית קורונה עם 25 אורחים (שתי קפסולות של 10 פלוס כמה שהביאו ילדים)

אנשים עפו על הברית.

הכל בראש. אפשר לעשות ברית קטנה ויפה מאוד.

להשקיע באוכל (מה שפחות מתאפשר בברית גדולה)

להשקיע בעיצוב, בקשר האישי לאורחים..

אנחנו עשינו ברית מוקדם בבוקר שאנשים יוכלו להמשיך לעבודה. אז היה תפריט חלבי ברמה גבוהה ואוכל בשפע. (בסגנון בופה כי היו מעט מוזמנים)

אגב העיצוב קניתי כמה דברים במקסטוק וחנות של חד"פ, וקישטתי בעצמי.

אפשר להזמין מאליאקספרס בלונים, חישוקים, ואפילו אורות לד. זה ממש מגניב והופך את האירוע ליוקרתי ומרשים. אבל לגמרי אפשר להזמין מעצבת.

מה שכן השקעתי בבגדים.

בעיקר של הבנות שלי, שמלות מפוארות ומושקעות מאליאקספרס (פחות מ100 לשמלה) נעליים וסרטים תואמים, הן לגמרי גנבו את ההצגה.

היה שמח, אינטימי, טעים, מרגש.

ממליצה מאוד על הקונספט למי שמתכננת אירוע קטן.

מבחינת הארגונים, קבעתי עם ההורים שלי שיבואו שעתיים קודם לעזור לי לארגן את הילדים, אחותי באה לאפר אותי. בגלל שעשינו בבוקר המקלחות והחפיפה היו ערב קודם וזה ממש עזר לא להיכנס לבלגן הזה בבוקר.

רק את התינוק אמא שלי רחצה.

בהתארגנות נכונה מראש אפשר לחסוך הרבה מהפיזי.

בסוף תמיד יש תיאומים וטלפונים שצריך לעשות, אבל זה לא שצריך לעמוד על הרגליים.

לגבי החיתוך של התינוק. מזדהה מצד אחד, מצד שני חושבת שאפשר ללמוד על המצווה ועל הברית לפני כדי להתחבר קצת יותר. במיוחד בשנה זו.

זה מטלטל תמיד אולי יתן גם השראה.

ואולי את רוצה בת בלי קשר לברית וזה בסדר לרצות. מקווה שיסתדר לך.

איזה יפה נשמע. כל הכבוד על האירגון העצמי והכלמותק 27
וואי אחותיאחת פשוטה

לא נראלי שעודדת פה מישהי לגבי הברית.

נשמע שמה שהיה אצלך לא ריאלי לגבי רוב הנשים ובטח לא לאלו שחוששות כל כך מהברית.

נראה לי שאולי לא לכל הנשיםמדברה כעדן.
אבל בהחלט נתנה נקודות מרגיעות ביחס לאירגון מראש.... 
לא ריאלי מאיזה בחינה?אמאשוני

התכוונתי לומר שלברית קטנה יש את היתרונות שלה אם יודעים למקסם אותם.

לא חכמה להגיד ממילא אי אפשר להכין כלום מראש ואז להגיד לא ריאלי..

לא עשינו ברית יקרה, לא עשינו ברית עם מאה מוזמנים, לא עשינו ברית ארוכה..

עשינו קולע מהרבה בחינות, מה שהתחיל כאילוץ התגלה כיתרון מהיבטים אחרים ויצא מוצלח מאוד מהבחינה שגם אני נהניתי כי היה קטן ואינטימי ומאוד משפחתי וזה היה לי טוב אחרי הלידה, וגם האורחים נהנו מאוד. (שזה הפתיע אותי האמת)

הפותחת כתבה שהבריתות אצלם קטנות והיא מרגישה עלובה. אז אני לא חושבת שברית קטנה בהכרח היא עלובה. ברית קטנה יכולה להיות יתרון אם מנצלים את היתרונות של ברית קטנה, ולא מעתיקים את ההתארגנות של ברית גדולה רק בקטן.

סתם פשוט לקרוא אותךאחת פשוטה

עשה לי קינאה חח..

קשה לי מאוד לחשוב בכלל על לעצב בעצמי ברית שנייה אחרי לידה.. ולהשקיע בלקנות בגדים וכו' וביחס אישי.. וכו'..

הבנתי שרצית לעודד אותה בקטע של ברית קטנה.. אבל מה אתה חוסך בלעשות אירוע קטן ומצומצם אם הוא מושקע כל כך? לא חוסך משהו.. אולי רק כסף

אצלנו היה קורונהאמאשוני

אבל זה מאוד אינטימי, אתה מתייחס לכל אורח כאורח כבוד אז זה כיף לכולם.

העיצוב היה הכי ספונטני שאפשר,

אבל אפשר להתקשקש עם זה קודם עוד בהריון להזמין כל מיני שטויות ולבנות עם זה משהו.

אני לא תכננתי כלום עם העיצוב.

קניתי ממקסטוק בלונים של אותיות, כמה מניפות כאלה שנפתחות יפה, קונפטים לשולחן.. דברים מהסוג הזה הכי קליל.

בגדים לבנות שלי השקעתי כי זה הדבר היחיד בערך שידעתי שאני רוצה. זה גם היה סמוך לפורים אז אולי זה נתן לי את הדחיפה של השמלות..

יש כל מיני אילוצים לעשות ברית קטנה, אם כי המשפחה עצמה קטנה או שאחד ההורים לא אוהב המוניות או שהאישה אחרי לידה לא בנויה לאירוע גדול עם המון מוזמנים.. יש כל מיני סיבות.

העיקר שלא צריך להיות עלוב. ובואי להזמין שמלות וסרטים מאליאקספרס זה לא השקעה בשמיים. אפשר לעשות את זה בחודש שישי שביעי בלי לקום מהכסא.

יחס אישי יכולתי לתת בגלל שהיה קטן מאוד, ובבוקר כשעוד יש כוחות. זה לא השקעה, זה פשוט הרווח מזה שאין ברית גדולה. אם לא היה לי כח לא הייתי עושה את זה.

לא הבנתי מה זה אמור לחסוך, זה אמור למקד לדברים הכיפיים שאפשר להנות מהם ואפשר להתכונן מראש אליהם.

אם ברית כמו שלנו גורמת לקנאה אז המצב ממש ממש טוב חחח

הסטנדרט הוא ימי הולדת יותר מפוארים מהברית שהייתה לנו 😄

כנו שאמרתי הכל בראש..

אבל הפותחת לא כתבה שהיא מנסה לחסוך🤷‍♀️יעל מהדרום
לחסוך עם אירגוניםאחת פשוטה
והתעסקות
אבל אם מתארגנים עם הדברים האלה לפניאמאשוניאחרונה

זה חוסך את ההתארגנות של האחרי לידה..

תכלס לא הייתי צריכה לעשות כלום כלום בין הלידה לברית חוץ מלהתעסק עם ההזמנות ולהכין רשימה מי מגיע באיזה הרכב. בעלי קילח וחפף לבנות ערב קודם. אמא שלי קילחה את התינוק.

בעלי התקשר לסגור עם האוכל לפי התפריט שהזמנו מראש רק היה צריך להודיע להם תאריך. לסגור עם המוהל. הכל היה סגור טנטטיבית מראש. רק היה צריך לסגור סופית.

את הקישוט עצמו אפשר לתת לנערה לעשות במשך שעה ערב קודם. זה באמת לא האישיו.

אה וגם חיפשתי גמ"ח לכרית לתינוק כי שכחנו לעשות את זה קודם.

זהו, זה *כל* מה שהייתי צריכה להתעסק בהקשר של הברית אחרי הלידה ויצא מהמם.

נכון שאם היה נופל על שבת או פורים היה יותר מורכב, אבל רוב הסיכויים שברית לא תיפול על שבת. אלא אם עתידים ללדת בחגים נגיד.

מי שלא רוצה לדעת את מין העובר קודם ללידה זה לא רלוונטי לה, אבל זה לא שאי ידיעה לא יכולה לחסוך בהתארגנות אחרי הלידה.

❤❤אני10

מבינה אותך והרגשתי אותו דבר אצל הבן שלי (למעט העובדה שלא היו אחים אז פחות עומס ממה שיש עלייך).

לא סתם זה מצווה על האבא ולא על האמא.

זו מצווה קשה מאד מאד מאד.

מי שהתמזל מזלו ומרגיש טוב עם זה - אשריו, אבל להרגיש את התחושות האלה ולעשות לא רק את המצווה עצמה אלא גם את האירוע מסביב זו הקרבה גדולה שבעה תעמוד לך ולילד ותזכו לגדל אותו בבריאות ובנחת.

נ.ב. סטטיסטית אם יש לכם רוב בנים זה סיכוי קצת יותר גדול לבת, אבל לא באמת דרמטי. 

יש לנו בפער יותר בנים מבנות🤫אנונימית בהו"ל
הסטטיסטיקה לא עובדת אצלנו...

תודה על ההזדהות❤️

זה לא כפוי טובההשקט הזה

זה קושי אמיתי

שואלת בזהירות- אם זה ככ קשה לך אז למה לא לדעת מה יש ואז להתכונן מראש?

אני גם לא ידעתי בשתי הלידות מה יש לי ואני אוהבת את זה, אבל לא הרגשתי שיש לי אישיו עם אחת מהתוצאות הצפויות..

ולגבי הברית עצמה-

ברית קטנה בעיני זה חלום! (עוד לא יצא לי.. יש לי שתי בנות) אבל כשאני חושבת על ברית ממש לא בא לי ברית גדולה. ויש לנו לגמרי פוטנציאל לאחת כזו.. ואני כל הזמן אומרת לבעלי שמי צריך עכשיו את כל התלמידים של הישיבה או את כל החברים שלו אצלי בברית? תנו לי את האחים וההורים שלי, סבים וסבתות שלנו וזהו..

כנ"ל לגבי בגדים.. זוכרת 3 בריתות של אחים שקטנים ממני ואף פעם לא קנו לי בגד חדש.. גם לא לברית של האח שנולד פג והיה חודש להתכונן לברית.

בסוף זה עניין של בחירה שלנו איך להתנהל עם הסיטואציה. אם מחליטים שברית קטנה זה מעולה, לא צריך בגדים חדשים, האירוע יכול להיות צנוע ופשוט וכו'.. זה כבר מוריד חלק מהלחץ. הברית תשאר ברית, החיתוך יישאר חיתוך.. זה אין מה לעשות.

אבל זה לפחות מוריד חלק מההתמודדות

ובעז"ה שיהיה בקלות ובבריאות!! 

אני מזדהה איתך ממשמתואמת

ולכן, למרות שהייתה לנו הווא המינא עכשיו לא לדעת מראש מה יש לנו, החלטנו שכן, כי אני יודעת שלברית אני צריכה להתכונן נפשית...

בכל אופן, אצלנו גם בעלי מארגן הכול, ואני משחררת לגמרי. אין לי ברירה אחרת. אני אתמוטט פיזית ונפשית אם אצטרך להיות אחראית על הברית.

בסופו של דבר מה שחשוב הוא שהתינוק יהיה נימול, נכון? גם אם הברית תהיה באולם רעוע והאורחים יאכלו רק בורקס. אז גם אם זה מה שבעלי יקבע (הוא לא, כי אמא שלו בדרך כלל עוזרת לו בארגונים ) - אז זה לא אמור לשנות לי...

ןלכן, יקרה, ממליצה לך כמה דברים:

1. לדעת מראש מה המין. חבל להתבחבש עם זה סתם.

2. לשחרר לגמרי-לגמרי בתודעה ולא לחשוב על זה שבעלך מארגן את הברית לא לרוחך. (אני למשל צריכה לשחרר את העניין של הסדר בבית אחרי לידות - שבעלי לא יודע לעשות אותו כמו שאני אוהבת.)

3. אם את מגלה שמדובר בבן - אז ללמוד לעומק על המשמעות העצומה של ברית מילה. עשיתי את זה לפני הברית של הבן הגדול שלי, ואפילו יצא לי שיר קטן על כך, וזה די עזר...

שיהיה בשעה טובה ובקלות!

לגבי 3אנונימית בהו"ל

בבן הראשון בעלי קנה לנו ספר שעוסק במשמעות הברית, ניסה קצת לחזק אותי בתחום..

לא עזר🙈

ומברית לברית זה רק מחמיר..

אויש... מתואמת
מבינה אותך! אבל אפשר לשנות נק' מבטאביגיל ##

לגבי הברית עצמה, אתם יכולים לקבוע שעת מוקדמת בבוקר ככה שמראש זה יהיה אינטימי וצפוי וברור שיהיו פחות אנשים. יכול להיות שזה יעזור להרגשה שלך

ארגונים?? שחררי לגמרי. מה שיהיה יהיה! ומה שיצא זה הכי טוב. ככה תסתכלי על זה. תאמיני לי שאף אחד לא מצפה מאשה אחרי לידה להפרות ענק

החיתוך והתהליך והטחפול. מבינה אותך, לא פשוט. איך בעלך עם זה?

עם הברית עצמה בעלי סבבה לגמרי.אנונימית בהו"ל
מסתכל בלי היסוס😖

אבל דווקא ההתעסקות אח"כ מרתיעה אותו, גם ככה כל הטיפול בפיצי זה בעיקר אני. הוא תומך מהצד🤭

מבינה ומזדהה מאדגלסגולכהה

אם תרצי מוזמנת לפרוק גם בפרטי

אני אגיב טכנית, שלא חייבים לקנות בגדיםיעל מהדרום

לק"י

או שאפשר לקנות מראש לחגים, ואם תהיה ברית ללבוש אותם בברית ולשמור לחגים.

לנו היתה ברית בסוכות, ולא קנינו בגדים חדשים במיוחד לברית. רק לתינוק קניתי מראש, כי ידעתי שזה בן.

וברית קטנה יכולה גם להיות שמחה. אם עושים במקום קטן, זה לא נראה מעט אנשים.

אפשר באמת להזמין קישוטים מראש, אם יש מי שיקשט (לא את כמובן!). מקסימום אם זו בת, תשמרו להזדמנוצ אחרת או תמכרו/ תמסרו.

אם מביאים קייטרינג, ויש גם מלצרים- עדיף לשלם יותר ולהיות רגועים.

ככה עשינו- לקחנו קייטרינג+ מנהל עבודה ומלצרים+ לחמניות ושתיה.

בנות משפחה אפו עוגות, בת דודה שלי הציעה לארגן מיוזמתה. אבל גם אם לא, אפשר לקנות. ואפשר לוותר על כיבוד להתחלה. ולקנות פירות או גלידות לקינוח.

בעז"ה שהכל יהיה לטובה ולברכה!

לידה קלה ובידיים מלאות ובריאות!

איזה אלופות כולן על התמיכה❤️ עונה לכולן לגבי הידיעאנונימית בהו"ל

אני מרגישה שזה לא נכון לי לדעת אם זה בן או בת.

מה גם, שהיו לידות שכן ידעתי שזה בן, וזה לא עזר בכלל לדעת מראש. סתם גרם לי להתעסק בזה מחשבתית כל הזמן😖

במיוחד שתכלס זה לא ייעזור (אם זה בן) כי כמו שאמרתי, אנחנו לא מארגנים כלום לפני. תכלס לא מצליחה להבין מה אפשר לארגן מראש.

כי לסגור מקום אפשר רק אחרי הלידה, כנ"ל קייטרינג, כנ"ל שעה. לבדוק מי וכמה מגיעים אפשר גם רק אחרי הלידה.

הדבר היחיד זה קניית בגדים, ואולי אני אעשה את זה גם ככה (מקסימום אם בת אז לראש השנה) 

זה ממש לא הדבר היחידמדברה כעדן.

אפשר לברר על קייטרינגים, בלי לסגור, מראש..

לברר על מוהלים, בלי לסגור, מראש...

לברר על צלם, קישוט, בלונים, מקום לברית... כל זה בלי לסגור

ואז אחרי הלידה יודעים איך לסגור הרבה יותר מהר בלי התלבטויות מרובות... 

סקר מחירים אפשר מראש ואז להכין רשימת ספקיםמקרמה

אפילו להסגר על תפריט

ורק לקבוע איתם על תאריך אחרי הלידה...

נכון שיכול חהיוצ שאיד מהם יהיה תםוס

אז יש plan b

מבינה אותך ממש!!!רקאני

בהתחלה התבאסתי שיש לי בת

ועכשיו גיסתי ילדה בן

ואמרתי לבעלי איזה נס שאני לא אצטרך לעבור את כל האירועים האלה... (היה גם פדיון הבן)

אבל, מצד שני, יש משהו מבאס בללדת וללכת הביתה בלי שכולם יתרגשו איתך...

וברית קטנה זה הכי כיף...

לא צריך בגדים חדשים! בגדי שבת הכי יפים של כל אחד...

ואירוע קטן ונחמד עם המשפחה הקרובה ככה זה לא מתיש מידי...

אני יכולה לעודד, שנהניתי בבריתות של הבנים שלייעל מהדרום

לק"י

בשני היה לחץ לארגן.

ילדתי בכיפור, שהיה ביום רביעי, בשבוע שעד לברית היו לנו גם חג וגם שבת. ואני השתחררתי הביתה רק בראשון בערב החג.

אבל בברית עצמה נהניתי.

אז יש גם מציאות כזאת😅

אני אחת כזו שאוהבת להיות בשליטהמקרמה

אני בדיוק עכשיו מארגנת מרכזי שולחן לאירוע של חברה

אני מחזיקה ציוד אירועים בבית

תמיד מתקתקת הכל- והפקתי מלא אירועים בחיים שלי- השיא היה אירוע שטח המוני של אלפי אנשים...

עד שזה הגיע לברית של הגדול...

ילדיתי- ולא הצלחתי חהבין מה נפל עלי

בעלי היה בהלם מהחוסר תפקוד שלי

ובעיקר מהחוסר אכפתיות

והוא תםעל הכל לבד

(לפדיון התאוששתי ועשיתי מה שרציתי)

לברית של השני- כבר הודעתי מראש

אולם שדואג להכל מא-ת

אני לא באירוע... מקסימום מגיע כאורחת

והודעתי לבעלי- שאם זה לא מתאים לו הוא מוזמן לארגן משהו אחר- אבל שלא יבנה עלי

בפועל- מראש קניתי לגדולים בגדים

היה אירוע אינטימי בבית כנסת- שבעלי וחמותי דאגו שם לפינת קפה ועוגה

ומשם הלכנו לאולם/ מסעדה שדאגה להכל

והיה מעולה

איזה ציוד אירועים למשל?מותק 27
מעניין .. 
מפות, מרכזי שולחן, גרילנדות. שרשראות דגליםמקרמה

עשישיות

בעיקר לעיצוב 

מקסיםםמותק 27
הסעיף הראשון מסתדר פרפקט עם שאר הסעיפיםרינת 24

ארוע קטן זה פחות כאב ראש ופחות לחץ.

תקני בגדים לפני הלידה, מקסימום תשמרו אותם לראש השנה.

כן, השאלה כמה מגיעים.. לפעמים באמת מבאס... מבינהמותק 27
את הפותחת. 
ברית זה באמת עולoo
אבל אפשר לצמצם אותו למינימום.

אני פחות מתרשמת מאירועים מפוארים, עשיתי אירוע יחסית קטן באולם נאה עם אוכל טוב.

מראש ידענו איזה אולם, איזה מוהל, קניתי בגדים מראש, קניתי משחה מאלחשת ואקמול מראש.

אחרי הלידה בעלי יצר קשר עם המוהל ועם האולם, אמרו לו להכין תפריט, החזרתי אותו אליהם שישלחו תפריט ואאשר, רפרפתי ואישרתי, בעלי דאג לידע את האורחים, באתי לברית כמו אורחת ובעיקר ישבתי, אכלתי וטיפלתי בתינוק, בלי לארח, בלי לטרוח.

חיבוק חזק אהובהשמיכת פוך

מזדהה מאד עם מה שכתבת.

גם לי יש ב''ה הרבה בנים וכל ברית היה לי לחץ כזה.

ב''ה עכשיו אני בהריון של בת אז מרגישה את השחרור הזה.

אין לי טיפים או עצות.. פשוט תשחררי ותתפללי... מה שצריך להיות יהיה ...

אני במקומך כן הייתי מוודאת לפני מה מין העובר כדי לחסוך את הלחץ והעוגמת נפש הזו.

מבינה אותך לא פשוטמותק 27

גם אני הייתי בבריתות ואירועים גדולים וכשהמשפחה מצומצמת מבאס קצת.. אז מבינה את מה שכתבת.

כשאירגנו ברית בזמנו, מהצד של בעלי אין אנשים כאילו רק ההורים שיהיו בריאים, אח רווק, אחות שהדיוק התחתנה וזהו. כאילו תפסו חצי שולחן ואף אחד לא ישב איתם אפילו לסגור שולחן, ברמה כזו..

מהצד שלי, הגיעו 3 אחיותי וההורים... זהו...

אז האחים והאחיות של הוריי הגיעו לכבד, באמת חמודים.. גם זה היה נכד ונין ראשון לכל הצדדים, ורצו לקחת בכך חלק.. אז הם הוסיפו לנו איזה 4 שולחנות...

וכמו שהעלית, גם לבעלי חברים מהישיבה שמגיעים לשמח ולצאת, לא ברמה של לשבת לסעודה...

אם היינו מודיעים על הבריתות שלנו רק להורים ולאחיםיעל מהדרום

לק"י

גם היינו מגיעים ל-20 איש או פחות.

אנחנו מודיעים גם לדודים ולבני דודים, מבחינתי זה שמחה שיבואו. חלקם מגיעים.

בברית האחרונה גם חשבתי להודיע רק לחלק מהצוות בעבודה (בברית הראשונ הודענו לכולם. הגיעו מעט כי זה היה בעיר אחרת). בסוף זה היה בסוכות, והסוכה לא היתה מספיקה. אז הודענו רק למשפחה.

את לא צריכה להתחמק מהםהמקורית

אבל גם לא חייב לתת להם את כל המקום להשתלט על התודעה

זה משו שהוא אפילו לא בשליטתך. לא ההורמונים, ולא אם תהיה ברית.

אם אני מסתכלת רגע על מה שכתבת ונכנס ללב הדברים -

1. את בחוסר וודאות כי לא בדקתם את המין ואת בדמיונות על העתיד שמדאיגים אותך כבר עכשיו

2. את מרגישה עלובה כי אין לך ברית מפוארת.

3. אין לך כח לארגונים אחרי לידה

תכלס, הכל מובן.

אבל לדעתי, 2+3 זה החלק הכואב

אני לא יודעת אם יש משו שאכתוב וידבר אלייך במצבך כרגע, אבל תדעי שאני מבינה אותך❤️ ואני חושבת שאין דרך טובה להרגיע אישה הורמונלית מלבד לחכות שיעבור לה והיא תצליח להשתמש בפן השכלי יותר כדי להתגבר. כי את המציאות אין דרך לשנות כרגע, זה יותר עניין של הסתכלות שלך

סליחה על השאלהכנרת כנרת

אבל אם זה גוזל ממך כ"כ הרבה משאבים נפשיים,מתחים,דאגות ומחשבות..

למה לא לבדוק את מין העובר ?

נראה שההפסד עולה על הרווח

הייתי חושבת עם עצמי שוב מה אני מחזיקה שם...

אז עשינו עד כה 5 בריתות ב"הפרח חדש

ברור שאחרי שעוברת הברית מרגישה הקלה

אבל לפני הברית אני בקושי מתעסקת עם ההכנות לזה. בעלי עושה את הכל

ואנחנו גם לא משקיעים בזה יותר מידי.

מתאמים עם אולם + קייטרינג

מעדכנים את המשפחה

המוהל הוא קרוב משפחה אז הוא ישר מעודכן

וזהו.

בגדים- בגדי שבת רגילים.

לפעמים היה צלם ולפעמים לא, תלוי אם חמותי החליטה שבא לה והזמינה עבורנו.

היום עצמו קצת לחוץ כי צריכה להתארגן, ולהניק, ולהכין את הדברים שהמוהל ביקש ולארגן את שאר הילדים

אבל זה לחץ שמתרכז לכמה שעות בודדות וזהו. אנחנו גם נוהגים לעשות את הברית בבוקר אז לא נמרח על פני כל היום.

בעיקר רוצה להגיד שאפשר לקחת את זה יותר באיזי ולעבור את הארוע בלי מידי להתעסק סביב זה

לגמריEliana a
אני מזדהה...באתי מפעם

ידעתי שיהיה לי בן.

וכל כך לא היה לי כח לברית , בגלל כל מה שפירטת

ובעיקר בגלל שבעלי לא מסתדר עם אמא שלי , בלשון המעטה, וכל כך לא היה לי כח לחיכוכים כשאני במצב נפשי של אחרי לידה....

ונחשי מה? יצאה ברית בשבת... אהההההה!!!

התפללתי כל כך הרבה רק שזה יעבור בשלום ולהיות אחרי זה. תודה לה' שעבר בשלום. אבל זה בהחלט מאתגר מאוד מאוד.

תגידי לקב''ה, זו מצווה שנתת לנו, שהיא כל כך מורכבת, וגם כל כך כואב לראות את התינוק סובל. אבל זה לכבודך אבא. , זה ברית דמים ביננו. וזה נותן כח. 

לא יודעת אם את רוצה לשמועבארץ אהבתי

אבל בקשר לזה שקשה לך עם המעשה של הברית עצמו, אם תרצי אני יכולה לשלוח לך קישור של שני שיעורים מהממים ממש של הרב ראובן ששון על המהות של הברית.

(בעז"ה לפני הברית הבאה שלנו - כשתהיה בעז"ה, אני מקווה לשמוע אותם שוב וגם לסכם, בינתיים אין לי סיכום אבל ממש ממליצה לשמוע. לי זה ממש הוסיף לחיבור למצווה הזו).

וואי תשלחיייי…מקסיקנית

בינתיים איןלי מושג מה יש לי אבל כן רוצה לשאול ובברית של הבכור היה לי ממש קשוח

תודה ממש!

בשמחה! זה ארוך, אבל בעיני ממש שווה שמיעהבארץ אהבתי

(זה רצף של שני שיעורים שבהם הוא התמקד בנושא מצוות הברית, כדאי לשמוע לפי הסדר).

תודה ממשמקסיקנית
שומרת את הלינקים למקרה הצורך
אולי תנסו לקחת מוהל אחר?אם מאושרת

ב"ה שה' סובב אותנו להגיע למוהל שעובד בשיטה שממש לא משאירה לי מה לטפל.

תמיד אני מופתעת כששומעת חברות אומרות שקשה להם עם ההתעסקות אחרי ברית.כי המוביל שלהם בשיטה אחרת.

לכן אני ממש ממליצה לחפש מוהל באזור שלך שעובד בשיטה כזו.

( הוא שם תחבושת שלא צריך להחליף, אחרי יום הוא בעצמו בא להוריד אותה ורחץ את התינוק , ונתן לי אבקה שעוזרת למקום להתרפא מהר).

ולגבי כל השאר- אני לא מתייחסת לברית כאל ארוע כמו בר מצווה או חתונה, אלא כאל מצווה וזכות גדולה שאני שמחה ומאושרת שנפלה לי זכות כזו,

לא מעניין אותי לא איך נראה האולם ,לא מיקום, לא בגדים ( ב"ה כך שבוע כולנו לבושים חגיגי בבגדי שבת) , ולא אורחים.

יש לנו רשימה קבועה של מי צריך להודיע לו, כמות קבועה של מנות. ( במשך ההריון אם יש לי רעיון לאנשים חדשים שצריך להודיע להם, אני מעדכנת את הרשימה, גם בהריון של בת, שלא ידעתי אם זה בן או בת , עדכנתי את הרשימה)

לא מעניין אותי מי בא ומי לא בא. ומה שנשאר - אני מקפיאה לימים הבאים.

בעז"ה שיהיה בשעה טובה ובלב שמח💗

ביטלו את הלימודים מחר בכל הארץ.. איזה הזיהפרח חדש

כנראה כדאי לשים את הילדים בממד לישון למי שיש ממד

ולהיות מוכנים לאזעקות

מהה איפה ראית את זה?רקאני
עדכון הנחיות פיקוד העורף מהדקות האחרונותואני שר

בגלל צפי ירי מאיראן

תפילות

זה מה שיש לנו

עכשיו אני רואהרקאני

יואווו

סיוטטטטDoughnut
אני בדיוק חולה ותכננתי לנוח בבוקר😖
אוייישש איזה גרוע :-/רקלתשוהנ
הם בדיוק נרדמו לי לפני שעהניק חדש2

מתלבטת אם להעביר אותם

לא להלחיץ אותם במידה ולא יתפתח לאיזור הדרום משהו

אני לא העברתידרקונית ירוקה
אבל ארגנתי את הממד עם מזרונים ושמיכות למקרה הצורך
אני לא הייתי מעבירה עכשוואני שר
כן מתארגנת - לסגור את החלון של הממ"ד, לשים שם ציוד בסיסי נחוץ (מים, משהו מתוק, לפי מה שאתם צריכים...)

בשורות טובות וישועות גדולות!

נניח יש לכן עכשיו בת בכינרת?מתיכון ועד מעון

באופן היפותטי כמובן, מה הייתן מציעות לה לעשות כרגע?

קודם שתלך למרחב מוגן הלילהזיקוקים
ומחר תבדוק איך היא חוזרת הביתה

כל זאת בתקווה שהיא בעניין לחזור....

מצאה מרחב מוגןמתיכון ועד מעון

יש לה גם רכב.

השאלה אם אפשר לנהוג ככה

היו לנו בצפון עכשיו 5 אזעקות ברצףזיקוקים
לא הייתי לוקחת סיכון
אני הייתי אומרת לה לחזור, כן...טארקו
אם את מכירה אותה בתור אחת שתתמודד נכון בזמן התרעה ולא תילחץ.
נראה לי הייתי אומרת לה לחזוראורוש3אחרונה
מה עכשיו אני לא מבינהההשירה_11
עוד עזה?? עוד פעם כל כמה חודשים סבב שלא מסתיים?!?!

זה בלתי כבר בלתי!!!

סופריקה

אתן מכניסות שניצל תירס/נקניקיות/וכל זה.. הביתה?פומלה

כן או לא?

ולמה?

אצל ההורים שלי תמיד היה

ואנחנו לא קונים בכלל.. כרגע..

כל עוד אתם יכולים בלי - אז כמובן עדיףמתואמת

לנו יש בבית... (לא קנינו בתחילת שנות נישואינו) השילוב של ילדים בררניים עם אמא שלא אוהבת לבשל מצריך את נוכחותם (אבל האמת שחלקם בררניים עד כדי כך שגם לא אוהבים את זה...)

דברים מהירי הכנה נוספים שאנחנו קונים ובריאים יותר:

פלאפל קפוא וכדורי פירה קפואים (אופים בתנור).

כרובית וברוקולי (אופים בתנור עם תבלינים, אבל כמובן לא כולם אוהבים)

לפעמים גם קונים אורז עם תבלינים בשקית, שרק מבשלים וזהו. לא הכי בריא, אבל יותר בריא מדברים אחרים...

כן למצבי קריסהשמש בשמיים

זה לא ארוחה מאוד בריאה וזה גם מאוד מאוד יקר אבל זה ארוחה הרבה יותר מוצלחת מלא לאכול בכלל, ואז כל היום לנשנש. מה לעשות שיש לנו בהחלט ימים כאלה שאין מה לשלוף ואין זמן להכין ואז זה סוגר פינה ויש משהו לאכול.

כן. מוצרי סויה אוכלים פעם- פעמיים בשבועיעל מהדרום
כןהמקורית

לא רוצה ליצור לילדים חסך כי כולם סביבם אוכלים מלא גאנק

בתכלס לא מאוד משתמשת בזה. נקניקיות יוצא לי לשלוח לילד השנה פעם בשבוע וחצי לצהריים בבית הספר כי אין הזנה (לפני כן אכל אולי פעם בחודשיים)

שניצל תירס הבת שלי מאוד רצתה. אכלה כמה פעמים ומאז לא נוגעת

מעדיפה שלא אבל לא תמיד מספיקה להתארגן על אוכל מבושל בגלל שעןת העבודה אז יש פה 

לא על בסיס קבוע, באירועים חגיגייםאוהבת את השבת

כי הילדים מאוד מבקשים

תכלס קצת לקרוא על זה מוריד את כל החשק

נקניקיות כמעט ולא.ניק חדש2

זה מזעזע בעיני

מביאה לו פעם בכמה חודשים ועושים לו בנינג'ה.

שניצל תירס לא אוהבים

אבל כן יש פה שניצלונים של עוף טוב.

מציל אותי האמת

יש פה ילד בררן קשות+ אסור להביא לגן מוצרי חלב. אז אני שמה לו שניצלונים וקטשופ הוא בעננים.

בשניצל עוף אני לא רואה בעיהיראת גאולהאחרונה
אולי יש הבדל בין החברות, במה שראיתי היו רכיבים רגילים שיש גם בלחם פרוס... לא שיא הבריא אבל ממש מקל עלי במקום לעמוד לטגן שניצלים.
כמעט ולאמתיכון ועד מעון

טבעול בכלל לא, נדיר ממש, ברמת פעם בשנה בערך...

נקנקיות רק שעושים על האש.

מעדיפה לבשל אוכל מזין

מוצרי טבעול לא אוהבים, נקניקיות עוף דווקא כןכולנה

בעיקר הילד הבררן שלי

מכירות מותג בריא של נקניקיות עם כשרות טובה?

נקניקיות ובריא זה בדרכ לא הולך יחד המקורית

זה מוצר סופר מעובד

אני לא מכירה בכל אופן אבל אשמח להחכים

יש נקניקיות המתאימות לתזונת פליאוכולנה

שזה אמור להיות בריא ולא מעובד..

זכור לי שפעם חיפשתי ולא מצאתי משהו נגיש בכשרות טובה אבל אולי השתנה משהו מאז 

כן.מוריה
כי נח לי שיש משהו לשלוף. ולי זה טעים.
כן. אבל לא אוכלים על בסיס יום יומיואילו פינו

נקניקיות לארוחת צהריים של יום שישי

שניצלים של עוף יש לי בשביל ארוחת צהריים לגדולה שלוקחת לבית ספר. לרוב יש לי בשרי מבושל וזה במקפיא ליאת ביטחון לימים שאין לי משהו לשלוח לה.  

לא באופן קבועהשקט הזה
פעם ב.. לחול המועד או לג בעומר כזה קונים נקניקיות.

אבל האמת היא שהסיבה היא שאני מכורההה לטבעולים. אוהבת את כל הסוגים. טעים לי התעשייתי הזה🤣 אז מעדיפה לא להחזיק בבית כדי שאני אוכל אוכל נורמלי ולא את זה. שומרת את חגיגות הטבעול לתשעת הימים.

צימרים ביו"שבוקר אור

לא הכי קשור אבל אשמח לעזרה ממי שמכירה מניסיון.

מחפשת צימר בגוש עציון או בשומרון, לא בגבעה נידחת

נעים, מותאם לזוג+3 ומקבל אשראי😁

ואם כבר- מה חשוב לברר על צימר? בחיים לא סגרנו בעצמנו 😅יודעת שצריך לבדוק מה יש שם מבחינת אוכל, מה עוד? בריכה פחות רלוונטי לנו

יש בבית חגי אחד מתוק ממשפצלשהריון

יש לזוג ונראה לי גם למשפחה

אולי קוראים לזה חברותא

ויש גם בעותניאל אחד ממש כיף

תודה! האזור שפ קצת מלחיץ אותי משןם מהבוקר אור
לא רציונלי, אבל זה מה יש
יש ביצהרמתיכון ועד מעון

צימרים על ההר

מקסים

יש באש קודש בקתה בכרם, יש בה בריכה שווה ממש...(למרות שזה לא רלוונטי לכם)

יצהר זה לא קצת גבעה?😅בוקר אור
אבדוק את זה
זה לגמרי ישוב!מתיכון ועד מעון

אבל הוא באמת יחסית "בעומק"

הנוף מהמם

חח ממש לאשלומית.
אני מכירה בעפרה, נקרא קדם עפרה, חמודאולי בקרוב
תודה! בודקתבוקר אור
גם בנופי פרת יש משהו, מוזה אולי קוראים להםאולי בקרוב
אבל זה לא מניסיון, לא הייתי שם
בדרך כלל אין אוכל בצימרמתואמת

אפשר לשאול מה יש בו שמאפשר הכנת אוכל (קומקום חשמלי, כיריים... אם יש כלים אז חשוב לוודא שיש הקפדה על כשרותם).

אם אתם צריכים - אז לבדוק שגם יש אפשרות של מיטות נפרדות בשבילכם או מזרן נוסף...

מכיוון שאתם באים עם שלושה ילדים מן הסתם תעדיפו שני חדרים נפרדים, אז תבררו גם על זה.

וכמובן - לקבל המלצות על הניקיון של הצימר... וגם על הבטיחות שלו מבחינת ילדים - חשוב מאוד!

אנחנו היינו פעם אחת בבית ההארחה של הר ברכה. פשוט מאוד-מאוד, אבל לנו זה הספיק.

מעבר לזה היינו עם הילדים רק בצימרים בצפון, אז אין לי המלצה... (ועל אחד מהם אני לא ממליצה🤭)

בהצלחה ותיהנו!

כן הכוונה להכנת אוכלבוקר אור

היינו בהר ברכה, מחפשים משהו יותר מפנק

תודה על הנקודות שכתבת!

היינו גם שנה שעברהמתיכון ועד מעון
בסבלט בכוכב השחר והיה מוצלח, אבל לא זוכרת פרטים 
אממ פחות זורם לנו סבלט..בוקר אור
תודה
יש באלון מורהשלומית.

משהו ששמעתי ששווה, נראה לי ביקב כביר

גם בבת עין יש כמה צימרים טובים 

ביקב כביר זה לזוגות, אבל יש באלון מורהטארקו

את צימר נוף שומרון שהוא משפחתי ושמעתי שממש נעים

ובעלת הצימר היא שפית שיכולה לבשל לכם אם רוצים.

בין הפרחים בקדומיםזיקוקים
מקום מקסים!
שמעתי המלצות על בין הפרחים בקדומיםשיפור
אתנחתא בבת עיןחנהלה
בקתה בכרם באש קודשחנהלהאחרונה
שאלת ביטחון בממדשירה_11

הילדים ישנים בממד כשראש המיטה בקיר של החלון

באזעקה צריך להזיז אותם? זה אסור להיות מתחת לחלון? 

ממה שאני יודעת,מוריה
ההמלצה לא להיות מול ובגובה החלון.
יש לממד חלון מתכת שצריך לסגורואילו פינו
ואז לא נראה לי שזה משנה איפה בתוך הממד...
וודאי אני סוגרתשירה_11
וגם מוציאה את החלונות זכוכית
בדקת שזה חלון שצריך להוציא?מוריה

לא את כל החלונות מוציאים.

וגם כמובן לאחסן אותם בחדר אחר.

וגם לשים לב לסגור את ה"איבטוח" של החלון מתכת.

אם הם לא בגובה החלון אין בעיה שיישנו שםטארקו
כמובן אם חלון ההדף(המתכת) סגור טוב.
צריך להוריד את החלון זכוכיתפרח חדש
תלוי איזה חלוןהשקט הזה
יש חלונות שהם חלונות נגד הדף, ולא צריך (אולי אפילו אסור) להוריד אותם

ויש חלונות שצריך להוריד

טוב לדעת. חשבתי שכל החלונות אותו דברפרח חדשאחרונה
מתחת לחלון עדיף מאשר מולכורסא ירוקה

אבל אם יש אופציה עדיף להיות בקיר שלא של החלון ולא מול.

אבל אמרת שאת מוציאה את החלונות אז מניחה שאתם בחלונות של התקן החדש? אני חושבת שהם נחשבים עמידים.

אני חייבת לקנות ולהתאים דיאפרגמההריון ולידה

אבל מבירור שעשיתי עולה 650 שח הייעוץ ועוד 390 הדיאפרגמה!! אין לי אפשרות כלכלית

הוצאתי הון על מניעות במהלך השנתיים האחרונות וכל דבר הסתבך וכרגע זאת הברירה היחידה!!

מה עושים?? 😩😭

כואב לשמועהמקורית

אבל הריןן לא רצוי עולה הרבה יותר אחות. לא רק כסף

אגב, לא ממליצה להשתמש בדיאפרגמה בלי ג'ל. אחוזי המניעה יורדים בלעדיו

אני לא הלכתי למתאמת וקניתי את הקאיה ביחד עם הגל שלה באתר נשיותי. משתמשת.בה בנוסף לשמפ כבר 4 שנים

אבל אני כבר עכשיו שנתיים אחרי לידההריון ולידה

מתכננת למנוע עוד כמה חודשים מקסימום עוד שנה

אבל המחירים לא שפויים

רק המניעות הזוועתיות עולות גרושים כמו גלולות

אולי באמת ארכוש רק את הדיאפרגמה והגל ואלמד לבד להשתמש בזה

אבל אחרי זה עדיין תצטרכי שוב מניעההמקורית

לדעתי זה משו שלא חוסכים בו. דווקא בגלל שיש מניעות זוועה (חוויתי על בשרי וגמני שילמתי)

אגב אם את מניקה אזלקחת בחשבון שתצטרכי ג'ל עד שיחזור לך ביוץ מסודר אחרת לא הייתי לוקחת סיכון (אבל זו אני)

מנצלשת- מחפשת מתאמת רגישה ועדינה בירושליםאביגיל ##
לי מילר. מקבלת בבית זיתאוהבת את השבת
תודה.מחפשת בירושלים עצמהאביגיל ##
זה באמת יקר.. אני גם הןצאתי את זה עכשיו...אוהבת את השבת

@ooמשקל משתנה דרמטית ביות מ5 קילו אבל לדעתי זה די נשאר אותו דבר...

תלכי למישהי שמתאימה מיינקס, זה סוג מעולההה, ולא כולן מתאימות איתו

וחוץ מזה כל מניעה עולה כסף...

ומה תעשי תכלס? תיכנסי להריון / תימנעי מיחסים/ תקשיבי מניעה שמזיקה לך..?

אין באמת מה לעשות...

יש כן אפשרות להזמין דוגמית שליאפרגמה של קיה שהיא וואן סייז וזה בחינם ולבדוק לעצמך אם מתאים לך @המקורית ו @oo כתבו שעשו את זה..

אני ניסיתי והרגשתי שאני לא יודעת אם מתאים...

כן הבנתי שאחרי כמה לידות רצפת אגן יותר חלשה ועדיף דיאפרגמה מותאמת...

בהצלחה!!

תכלס השקט שווה את זה לדעתי..

וקוטל זרע הבנתי שהוא לא כזה משנה אםשמים דיאפרגמה נכון...

המתאמות כן ממליצות על שימוש עם קוטל112233445566

להגנה מירבית

משנה מאוד!ממשיכה לחלום

קוטל הזרע מעלה משמעותית את אחוזי המניעה

הבנת לא נכוןאפונה

דיאפרגמה וקוטל מונעים כל אחד בנפרד ביעילות לש 70-80%

שילוב שלהם נותן כפל הגנה, סביב 95%

קראתי באינטרנט שמחקרים עדכניים אומרים שדיאפרגמהאוהבת את השבת

שהותאמה זה 95 אחוז ועם ג'ל 98 משו כזה

ויש שטוענים שההבדל עוד יותר מינורי...

מענייןאפונה
אשמח לקישור אם יש לך
האמת זה היה ממזמן, אחפש עוד מעט בע"האוהבת את השבת
זה באמת יקר וזה מבאס112233445566

לי הדיאפרגמה התאימה גם אחרי לידה נוספת.. אז יש סיכוי שיהיה לך ככה.

והשקט מההורמונים ומדברים בגוף שלך שווה בעיני המון.

אם יש לכם החזרים ממילואים אז הרבה מתאמות הן גם מטפלות וכאלו ואפשר לעשות קבלה על טיפול.

ויש גם מתאמות זולות יותר, תעשי השוואת מחירים עם עוד כמה.

מישהי מצאה פיתרון לבחילות בהריון? עדיף משהו טבעימעיין34
תנסי כדורי ג'ינג'ר (ויש נוזיקס, שזה בשילוב עם בי6)יעל מהדרום
קולה ובייגלהKayom
ויטמין b6פרח חדש
יש מקרים שאין ברירהמוריה
אלא לקחת בונגסטה. ואם זה לא עוזר אז מוסיפים גם זופרן.
זה באמת עוזר? עכשיו הקאתי 3 פעמים ואני רק בהתחלהמעיין34
ויש לי אירועים משפחתיים בקרוב שאני צריכה להתנהל רגיל

איך עושים את זה?

לפעמים זה עוזר. לפעמים קצת עוזריעל מהדרום
לק"י

בכללי גם טוב לאכול דברים יבשים, לבדוק מה עושה לך טוב (או לפחות לא בחילות), לעשות הרבה ארוחות קטנות במשך היום, לאכול קרח או דברים קרים.

לי זה עזר.מוריה
לקחתי עד הלידה 🙄
תפוחים ירוקים!!! פחיות לימון ותות, קרקריםפומלה
לאכול משהו קטן כל כמה זמןים...
אני מסכמת כי הכל מתקבל בברכה, מאתגר לימעיין34

ג'ינג'ר , b6 (או שילוב של שניהם),

קרקרים/בייגלה(=נשנושים יבשים),

קולה,

בונגסטה/זופרן(=תרופות אם אין ברירה)

ארוחות קטנות

קרח/מאכלים קרים

תפוחים ירוקים/פחיות לימון (=חמוץ)

כל דבר נוסף שעזר לכן אשמח לשמוע, אין לי מושג איך אשרוד חודשיים לפחות ככה עם תינוק בבית ב"ה

גם עזר לי יוגורט 3 אחוז שומן ביחד עם נקטרינות/פומלה
עבר עריכה על ידי פומלה בתאריך כ"ב בסיוון תשפ"ו 21:25

אפרסקים/כל פרי שבא לך

ומוסיפה קינמון ודבש

וגם קוטג' עם נשנושים זעתרפומלה
והמלצתי על הפחיות לימון תות של שוופספומלהאחרונה
כי זה בול חמוץ אבל עם טיפה תות וזה ממש טוב
התלבטות הריון נוסףקפצתי לבקר

שבוע טוב!

בזמן האחרון יש לי המון מחשבות על הריון וילד נוסף, אבל זה נורא מפחיד אותי

אני כמעט בת 36, בעבודה סופר תובענית, עם ילדים בבית, ורקע של הריונות מורכבים/ בסיכון/ אשפוזים וכו'

לא יודעת איך הכל יכול ללכת ביחד.

עכשיו אני בטרפת של עומס אין סופי, להכניס עוד הכבדה כזו, ואז בעז"ה עוד תינוק חדש עם כל הטלטלה לבית, נורא מפחיד אותי.

מצד אחד מבינה שהחלון הביולוגי הולך ומתכווץ, מצד שני חוששת מאוד מקריסה מעומס. לא רואה שום מקום בחיים שאוכל להרפות להוריד שם לחץ, ולא יודעת איך אוכל לשרוד הריון בסיטואציה הזו. מצד שני- להתפטר כדי להיכנס להריון זה לא הגיוני בעליל.

אשמח לשמוע את דעתכן, איך משלבים הכל יחד בעומס החיים.. 

נשמע לא פשוט וזו באמת החלטה לא קלההרמה

בת גילך, אני הייתי בטוחה שסגרתי את הבאסטה

נתתי בגדי הנקה והריון לחברות

מסרתי עריסות ובגדים וכו בדיוק מהסיבות שציינת

ומשהו קרה

יותר שכל פחות בלב

הבנתי שסיכוי גבוה שאתחרט שאין לי עוד אחד מאשר שיש לי עוד אחד

הפסקתי אמצעים ואמרתי השם אתה תחליט מה צריך להיות, לא אני.

ואכן אני בתחילתו של הריון

ובה שמחה על ההחלטה שיהיה לי ילד זקונים עוד ממתק בבית

ויהיה בסדר

גם עם העבודה וגם עם ההריונות וגם עם הכל

כמו שהשם עזר עד עכשיו הוא עוזר ויעזור עם הכל גם בהמשך.

שאלה תאורטית - אם בעוד 3 שניםהמקורית

יחסי העבודה יעלו על שרטון ותתפטרי או יפטרו אותך מהעבודה חלילה, היית מצטערת שלא ניסית להרות עכשיו?

לדעתי - לא צריך להתפטר כדי להיכנס להריון, אפילו מיותר, יש לך זכויות לנצל בתור הריונית עובדת כמו ימי מחלה שמירה חלד חלת וכו

בעיני העבודה היא השיקול המשני פהרוני 1234

ההריונות הקודמים שהיו בסיכון וכללו אשפוזים וכו'  הם שיקול הרבה הרבה יותר משמעותי וצריך לקחת בחשבון גם השלכות לטווח הרחוק.

לאחרונה קרובת משפחה שלי היתה מאושפזת בהריון בסיכון ולאחר תקופה קשה (בעיקר לבעלה ולילדים שבבית) נולד פג וזה ממש לא פשוט…

מסכימה. התייחסתי למה שראיתי לנכוןהמקורית

ורלוונטי לי לענות לו.

מאוד תלוי מה הסיכון ומה ההשלכות

קודם כל את עדיין צעירהפרח חדש

נכון שאין לך 10 שנים ללדת

אבל גם 5 שנים זה לא קצת

תחכי עוד קצת

הילדים טיפה יגדלו וזה כבר יראה אחרת..

בעיני כשיש מאוד רצון לעוד ילד אז שווה את המאמץ וגם את המחירים

זה דברים ידועים כבר והם לא יגיעו בהפתעה אז תוכלי להערך לזה במידה מסויימת ולקבל בסלחנות גם אם דברים לא יהיו כמו תמיד בתקופה מסויימת.

מנסיוני ככל שעולה הגיל ההריון יותר קשהנירה22

וכמובן יותר חדש ממומים לעובר

לכן דוקא אני לא הייתי דוחה לעוד כמה שנים

לא כמה שנים. אבל שנה שנתיים לא חושבתפרח חדש
שזה מאוד משנה
התלבטות קשהדיאן ד.

לדעתי עבודה זה לא שיקול, ילד זה החלטה לדורות קדימה

ועבודה עם כל החשיבות שיש לי לעבודה אני חושבת שהיא בכלל לא אמורה להיכנס למערך השיקולים.

תחשבי שתצאי לפנסיה ותגלי שתוך דקה כולם מסתדרים בלעדייך ואת לא הבאת עוד ילד כי יש לחץ בעבודה...

הרבה יותר חשוב מזה זה הדינמיקה במשפחה, הכוחות שלך, של בעלך והילדים לעבור שוב תקופה מורכבת ולא פשוטה.

אני חושבת שהצד השני של זה זה עד כמה אתם רוצים ומשתוקקים לעוד ילד.

כי כשהרצון מאוד מאוד גדול מסוגלים יותר לעמוד בקושי.

סתם מניחה כיוון קיצוני- למה להתפטר זה לא הגיוני?אוהבת את השבת

לא שאני חושבת שזה הצעד הנכון

אבל לפעמים צריך לחשוב מחוץ לקופסה..

לדעתי לנסות קודם להחליט מה הסדרי עדיפויות ולפי זה לנהל את החיים.. ולא לתת לחיים לנהל אותך..

לפעמים אני חושבת בסוף כשנזדקן בשיבה טובה בע"ה מה נעדיף לראות מהחיים שלנו? עוד כסף או עוד מימוש עצמי או עוד ילד או עוד רווחה, זה לא חייב להיות או או ואין כאן תשובה נכונה אבל לנסות לעשות פרספקטיבה....

אבל לדעתי טוב לדעת לעצור ולהחליט איך *את* רוצה לנהל את החיים *שלך*

מצטרפת לאוהבת א השבתשלומית.

כתבת " להתפטר כדי להיכנס להריון זה לא הגיוני בעליל "

מה אם תחליפי ל" לא נכנסתי להריון בגלל אי נעימות מהעבודה" או משהו כזה?

בטווח הרחוק המשפט האחרון נשמע לי הרבה יותר הזוי.

עכשיו ברור שצריך לעשות הפרדה- אם את מחזיקה כלכלית את הבית, ואין סיכוי מבחינתכם להסתדר במשך כשנה ללא המשכורת שלך - זה כמובן שיקול משמעותי ואי אפשר לקרוס כלכלית בשביל הריון.

אבל אם הסיבה היא "זה לא הגיוני" אז אפשר להגדיר מחדש את גבולות ההגיון...

אני לא קובעת שזה הצעד שאת צריכה לעשות, אבל לא חושבת שצריך לפסול אוטומטית.

כרגע נשמע שאת באמת בטרפת ויהיה קשוח מאוד.

בהצלחה רבה!

מצטרפת לאמירה שלךבשורות משמחות

למה מפחיד אותך (הפותחת) לחשוב על הכיוון הזה מה הרגש שמנהל אותך לחשוב שזה לא כדאי?

אולי אם תשני זוית התבוננות משהו יתברר בראייה של המציאות באופן שלא חשבת עליו

זה לא הגיוני בין היתר כי הריון לא תמיד מגיע בהזמנהאורוש3
ואז נגיד אם יש המתנה של כמה שנים, מה אז? 
אפשר להתפטר גם רק אחרישלומית.
שנכנסים להריון, לא לפני ...
ואם יש ימי מחלה אפשר לנצל אותםהמקורית

לא הבנתי למה חייב להתפטר אם יש זכויות לממש בכלל

מילא אחרי אני מבינה, אבל תוך כדי ולפני לדעתי זה ממש לא צריך לבוא בחשבון

את תתפטרי בשביל עוד תינוק? או תורידי משרה?ממתקית

או תחליפי לעבודה קלילה יותר?
אם התשובה היא- לא
כנראה שזו גם התשובה לגבי עוד ילד...
נשמע שיהיה מורכב וקשה ושאת לא מוכנה נפשית לקושי הזה.

את רק 36ים...

תעשי מה שנכון לך לעכשיו ואין

עוד שנה שנתיים, זה לא נורא לחכות.

מכניסים לנו לראש שהפוריות והפוריות והפוריות, בפועל אן אין משהו מסויים שצריך לחשוש ממנו ויש לך ילדים. אז אין מה לדאוג כל כך.

גם אם יקח קצת זמן להיכנס להריון, זה יגיע

אני נכנסתי להריון בגיל 39 אחרי כמעט שנתיים בלי מניעה ובדיעבד טוב שזה לא קרה לפני. סתם היינו מעמיסים על עצמנו. היום שהבנים כבר גדולים, הרבה יותר קל להתפנות לתינוקת

זה לא מדויק מה שאת כותבתמשתדלתלהיותאני

הפוריות באמת יורדת

קודם כל זה שאת נכנסת להריון, לא יכול להעיד כלום על אשה אחרת, סטטיסטית הפוריות מתחילה לרדת בגיל הזה, כמובן שגם הרבה נשים נכנסות בקלות להריון

וגם את מתארת שלקח לך שנתיים, זה לא מעט

והגיוני שזה קשור לגיל

ויש נשים שרוצות וכבר לא מצליחות

קפצתי לבקר יקרה!!אוהבת את השבת

קוראת עכשיו את השרשור בנחת

ומקווה שלא הרגשת מותקפת...

חיבוק בכל מקרה על העומס הפסיכי...

האמת בלי קשר נשמע מטורף..

אבל אני טיפוס שחייבת נחת אז לא אובייקטיבית...

בע"ה תהיה הצלחה בכל והחלטות טובות!!

ורק לסייג שממש לא התכוונתי שצריך להתפטר,

אלא יותר ניסיתי להציע להיות בראש של פתרונות "אמצע" מחוץ לתבניות.. כי כולנו בסוף חושבים בתבניות.. בני אדם...

שוב בהצלחה גדולה בכל!

❤️❤️❤️

בלי קשר להריוןמתיכון ועד מעון

מציעה לחשוב מה יכול להקל לך על העומס בחיים, ההרגשה שהכל עמוס ולחוץ לא נראה לי מיטיבה.

האם יש מקומות שאפשר לשחרר? להקל עם מיקור חוץ ועוד...

לגבי ההריונות בסיכון- בעיני זה נושא חשוב, שכדאי להתייעץ בכובד ראש מה המשמעות, מה הסיכונים ולקבל החלטה קודם כל לגבי זה. אח"כ לחשוב על היתר.

התפיסה שלי בחיים היא שחלון הזמן של היכולת להרות קטן בפער משמעותי מהזמן בו אני יכולה להתקדם בעבודה, אבל זה שיקול שמנחה אותי, לא יודעת אם מתאים לכולן

תודה רבה על כל התגובות!קפצתי לבקראחרונה

נתתן לי נקודות נוספות למחשבה.

בעז"ה שאצליח למצוא את הדרך הטובה ביותר.

קראתי את כל התגובות, תודה לכל אחת השקיעה וכתבה🫶🏼

החכמתי

ממליצות על טרמפולינה לתינוק של עד 9 קילו לגיל 6 ח'פלפלונת
כלומר אם הבן שלי בן חצי שנה משתלם לי לקנות טרמפולינה של עד 9 קילו? בגיל ארבעה חודשים הוא שקל כמעט שבע קילו
קודם כלאיזמרגד1

בגיל חצי שנה אני לא יודעת כמה טרמפולינה זה רלוונטי, בדרך כלל זה לגילאים קטנים יותר ובגיל הזה רוב זמן הערות זה משחק בשטיח וכו'

ולגבי המשקל לא נראה לי כדאי, בשלב הזה הוא כבר בטח הגיע קרוב ל9 קילו או אפילו עבר את המשקל

לדעתי אין למה לקנות משהו שתול חודש גג כבר לא רלוונטי בכלל...

אמור לאכול בזה כי לא יושב.. ומתי שוקלים 9 ק?פלפלונת
הבנתיאיזמרגד1

אז לזה נראה לי כדאי עגלה או כיסא אוכל (אם זה עד חצי שעה אין בעיה להושיב גם אם עדיין לא יושב).

למה שלא תשקלי אותו עכשיו, אפילו במשקל ביתי- איתך ובלעדייך ולחשב את ההפרש ותראי כמה הוא שוקל?

רעיון טוב. תודהפלפלונת
מותר להושיב לאכול בכסא אוכל לזמן קצוב גם תינוק שלאאמהלה

יושב מעצמו- כך אמרה לי פיזיותרפיסטית.

מה שחשוב זה לא להושיב לזמן ארוך מדי.

אבל לזמן אוכל בודאי שאפשר ואף רצוי

אם יש לך למשל כסא של איקאה יש לקנות ריפוד שמתאים לקטנים יותר

עדיף.להאכיל בטיולון.. הטרמפולינה לרוב נשכבת מדיאוהבת את השבת

ולא מומלץ לאכול, אולי רק קצת לטעימות בהתחלה...

לא הייתי קונה בגיל הזה

בכללי בגיל הזה חשוב זמן בטן כמה שאפשר...

לא.המקורית
אני השתמשתי בטרמפולינה בגילאים קטנים יותר מחצי שנה
לא חושבתתוהה לעצמי
לנו טרמפולינה של עד 9 קילו התאימה בערך עד חצי שנה
לא צריך טרמפולינה בכלל בכזה גילאני נשארת אני
שימי במשוח הוא ילמד לאט לאט לשחק לזחול...כל אחד והקצב שלו אבל בשלב הזה בחיים לא השתמשתי בטרמפולינה.. מחודש עד 4-5 חודשים גג
תודה לכולן. עזרתן לי.פלפלונת
לאשלומית.
גם הטרמפולינה של ה9 קילו היא פיצית ממש ובעיניי נוחה רק לתינוק שהרגע נולד, אפילו שמותר עד 9 קילו 
לא יודעת מה זה עד 9 קילו אבל הבן שלי בטרמפולינהשמש בשמיים

עכשיו בן חצי שנה ואני בהחלט משתמשת בטרמפולינה, גם זה כרגע הכיסא אוכל שלו (אבל זה אני בשאיפה לקנות לו אחד מתאים לגיל חצי שנה) וגם לפעמים אחרי הנקה נניח הוא עדיין צריך קצת זוית כדי לא לפלוט או בזמנים אחרים שהוא לא רגוע על המשטח ובטרמפולינה כן. מאמינה שנשתמש בה עוד לפחות חודשיים.

הוא כבר מתהפך?אמהלה

אם זכור לי נכון יש הגבלה עד שהתינוק מתהפך

הוא מנסה בטרמפולינה אבל אפשר לחגורשמש בשמיים

הוא כזה תופס את הצד של הטרמפולינה וחצי מתהפך אליו (בנסיון לאכול את המוטות שלה, זה הגיל שכל דבר בודקים דרך הפה) צריך לזכור לחגור אותו, לא יצא לי שהוא התהפך שם ממש אבל גם אם כן, הטרמפולינה שלנו די יציבה אז היא לא תתהפך איתו.

האלה של ה9 קילו ממש פיציותשלומית.אחרונה
הרגיל לדעתי עד 17 קילו ובאמת זה ממש נח 

אולי יעניין אותך