כל כך מבינה את מה שכתבת.
אז קודם כל שולחת לך חיבוק גדול❤️
וגם בכותרת שמתי רק ❤️,
כי זה ממש מובן וממש מקשה כל המחשבות האלה שמתבחבשות במוח, לכן נראה לי שבאמת קודם כל הלב שלך,הלב של אמא הוא הדבר הכי חשוב.
תני ללב שלך מקום חשוב מאד!
כתבת שאת לא מספיקה להנות ממנו, זה מאד הגיוני כי המחשבות נכנסות ללופ כזה מציק,ולחץ להספיק כמה שיותר לגרום לו להתפתח יותר,
לכן כדאי ליזום זמני כיף - של סתם זמן הנאה משותפת, ובזמן הזה אל תעשי שום תרגיל ,אל תצפי לשום תגובה תקשורתית,פשוט תשתוללי איתו, לא הבנתי בן כמה הוא,אבל תעשי זמן כזה תואם גיל- אפילו אם הוא ממש פצפון - אז אמבטיה ריחנית ואחר כך אפשר להתקשקש עם מסז' וקרם גוף וצחוקים וחיבוקים.
וגם - כותבת לך מניסיון שלי,אבל זה לא שחלילה אני אומרת לך שלבן שלך יהיו בעיות,אלא רק כוון איך אפשר להרגיע את המחשבות האלה-
כשאני הרגשתי שנכנסתי ללופ כזה ( וכמובן תוסיפי לזה קרובי משפחה שרק מוסיפים לחץ ללופ הזה ועוד חששות ) חברה טובה עזרה לי לצאת- היא אמרה לי בנחרצות- בואי נגיד שהוא מפגר,אוטיסט,או מה שלא יהיה. זה הוא ואת אמא שלו ואת אוהבת אותו ככה!
מעכשיו כל וי שאת מסמנת- זה רק ברכה ! זה לא משהו שתלית בו את כל תקוותך ואהבתך אליו וכו'.
וזה כל כך טבעי ונכון במה שכתבת בהרגשה שהוא צריך אמא שמחה בו ןמאמינה בו בכל מצב, זה באמת צריך להיות כך!
כל הטבלאות שמשוות להתפתחות תואמת גיל וכו' אני בעד להתייחס אליהם ככלי מקצועי שעוזר למה שצריך ,אבל לא כדבר קריטי, באמת באמת הילד שלי הוא הכי מפותח והכי טוב כי בהתאם לתנאים שה' ברא אותו-הוא מושלם,ואני אמא שלו ורואה את הטוב שבו גם אם בעין מקצועית הוא לא תואם גיל.
וגם כשאני עושה איתו תרגילים ומקדמת אותו זה כדי שיהיה לו טוב, אבל זה לא הופך את האהבה שלי אליו לאהבה ש"תלויה בדבר".
וזה כל כך חשוב ונותן בחיים לכל ילד ולכל אדם שהוא יודע שבשביל אמא שלו הוא מושלם כמו שהוא!
ולגבי המשפט האחרון - אף אחד לא יכול להרגיע כי כמו שכתבת - אין שום בטחון בשום דבר בעולם הזה.
ולכן הבטחה לא תהיה לנו אף פעם- אבל אמונה בה' יש לנו , וכשאנחנו מתחזקות באמונה שה' הוא לבדו עשה עושה ויעשה ,והוא ברא את הילד, והוא נתן לו את התנאים הדרושים לו בעולם הזה-
אז זה כל כך מרגיע- בעז"ה יהיה בסדר ואפשר להנות מכל דרך - כי אם זו הדרך שה' הטוב התווה לנו -למה לא להנות ממנה?!