ודווקא בגלל זה יש לי חלום לשואב שוטף
חחח לשטוף בלי להיות חייבת להרים הכל, שלפחות איפה שכן פנוי יהיה נקי 😅
אבל משתדלת מאד להרגיל את הילדים להרים דברים, לראות דברים שנופלים, לא רק לסדר מרוכז פעם ב... כולם ביחד.
זה לא קל, לא יכולה להגיד שמושלם, אבל לא חושבת שילדים מטבעם אם לא מרגילים אותם יחשבו בעצמם לשים לב שנפל להם טישו, עטיפה, נייר, מטוס נייר שהטיסו ועברו הלאה, ספרים שהשאירו על הספה/הפוף/השולחן סלון, והקטן בא ולוקח לכל חור...
ועוד...
אני משתדלת להגיד להם כל פעם משהו אחר-
עכשיו לא משאירים פה אף ספר,
או תוך כדי היום- קמת? תחזיר את הספר למקום, לא משאירים לאחר כך, תרצה תקח שוב חזרה.
(שוב, זה לא גורם עדיין שזה קורה קבוע, אבל כן מחלחל).
או-
עכשיו מרימים את כל הניירות, טישו, עטיפות וכו,
(זה נשמע נורא התיאורים חחח זה לא שהבית מזבלה, זה פשוט כמו שתיארת גם, עטיפה מהדואר, או איזה משחק שפתחו, או שסיימו לאכול משו והשאירו על שולחן וזה עבר הלאה איכשהו לרצפה...)
אם הם משאירים לגו בנוי וכו, אני מרשה אם מסדרים הצידה או בחדר או משו כזה..
ויש גם ערבים שאין לי כח ואז יכול להשאר מגנטים על כל הסלון שאין איפה לדרוך בינהם, אבל כן משתדלת שלפחות יאפסו את המשחקים, ספרים וכו.
תיק למקום שבאים הביתה, אחרת הם זורקים ליד הדלת, וגם זה כמה שאני משגעת אותם כמעט תמיד זה בהתחלה מסתובב איפהשהו בכניסה/בסלון..
גם נעליים שתיארת, זה סיוט חיי, בכל חוררררר, כל הזמן אני אומרת להם, נעליים רק לחדר. אבל זה בערב אם הם לא לקחו אני כן זורקת להם הרבה פעמים לחדר, שיסדרו הם כבר שם או שיתמודדו לפלס דרך בינהם.
פעם הייתי מרשה להם בכניסה לבית ליד הדלת (בפנים), אבל זה התחיל להסתובב בכל הסלון, אז אני אומרת להם רק בחדר, אבל מלא פעמים הם משאירים במקלחת, או בדרל למקלחת.. או סתם הורידו בסלון ואחר כך נעלו משו אחר כי לא מצאו...
ואני לא חושבת שזה חריג ממה שאני רואה הרבה בתים עם ילדים, פשוט צריך להקנות להם הרגלים, אבל זה לא כ"כ פשוט. אפילו שהם ילדים טובים מחונכים וקשובים ♡♡♡
מה גם שלרוב החברים של הילדים מתפלאים שמסודר אצלנו אפיםו שזה אולי לא היה נשמע מכל התיאורים חחח
כי באמת רוב הזמן עיקר הבלאגן זה כביסות, ומשחקים, משחקים הם מאפסים בסוף יום בד"כ וכביסות זה גלגל החיים, אין זמן שאין כביסה.
כל מה שתיארתי זה בעצם גלגל של בית שחיים בו, וצריכים כל הזמן להזכיר להם שיתרגלו.