אחד מהתאומים שלנו הוא ילד נבון מעל הרמה שלו בגן (טרום חובה),
אני אפילו חושדת שהוא מחונן אבל לא יכולה לדעת בוודאות.
יש לו אסוציאציות, הוא אוהב ספרים מגיל מאד צעיר, ומבין רגשות לעומק ויש לו רגישות גבוהה, מתבטא מעל הרמה שלו בגן לדברי הגננת, יש לו המון הברקות שמפתיעות גם אותנו המבוגרים, ועוד.
הבעיה היא,
שזה מלווה בדברים כמו- ילדותיות (השתטחות על הרצפה כשמשהו לא מתאים לו), התעלמות (הוא סלקטיבי בלהקשיב, לא תמיד תקשורתי מאד, מתעלם לפעמים מפניות אם לא בא לו ויכול להפנות את השיחה לכיוונים שמתאימים לו במניפולטיביות מסוימת-למשל, אני אבקש שיאסוף צעצועים והוא יתעלם ויספר לי משהו שקרה לו היום בגן במכוון) , פרפקציוניזם (כשמשהו לא מסתדר לו בדיוק או לא מצליח כפי שציפה או לא מצליח לדעתו (גם כשבעיננו הוא מצליח)) ולא מתמסר למגע (זו סתם הערה- זה לא קשור לגן אבל מראה שהוא יותר קשה להשגה ופחות מתמסר או שאכפת לו מה אומרים עליו).
ולכן- הוא מקבל הערות משמעת. ייתכן שהוא משתעמם ולכן מפריע. הוא יכול לעזוב מפגש באמצע ולהשתטח.
תוסיפו כשמדובר בתאומים ואחיו (גם חכם אך לא באותו אופן) הוא הרבה יותר תקשורתי, חם, קשוב, נשמע להוראות, צייתן, אוסף ועוזר ואכפת לו מה אומרים עליו לטוב ולרע, מה שגורם לו לגרוף מחמאות, שבחים ופרסים מהגננת והצוות החינוכי- וזה מעורר השוואה מתסכלת.
אז יש לי כמה שאלות לגבי המצב הזה:
1. איך בודקים מחוננות בגיל 4? (אגב אחד מאיתנו ההורים מחונן)
2. האם מחוננות כרוכה בקשיים ובעיות משמעת כאלו? לדעתי כן.
3. איך גורמים לו להתנהג יותר טוב וליישם גבולות? להיות יותר קשוב? אני מודה שקשה לי לכעוס עליו או לדרוש ממנו כשהוא פשוט בעולם שלו וגם הוא מאד קטן וזה גם אופי כנראה. כואב לי כשהוא לא אוסף ולכן לא מקבל ממתק. או כשאחיו עם מגירה מלאת פרסים והוא עם מגירה ריקה.
4. מה אני עונה לגננות שמתלוננות? היה קשה איתו, הוא בכה, הוא השתטח, הוא פרפקציוניסט ועוד. יכול להיות שמשתעמם ולכן מפריע?
5. איך אני מבקשת פרסים גם לו מהגננת? דברנו על זה והיא משבחת מאד את התאום הקשוב ונראה שלתאום "החכם" קשה לה לתת פרס על משהו שהוא לא אסף\עשה.
6. איך נמנעים מהשוואות מתבקשות בבית?
7. איך מטפחים אותו?
8. איך עובדים על הקשיים הנ"ל?
ממש תודה רבה

)