וגן הייתי עושה שני דברים במקביל:
1. מספרת לה סיפורים כמו קופיקו או מה שהיא אוהבת. כל פעם פרק או שניים. להקריא את זה כמו הרפתקה. אם לעלות ולרדת בטון במקומות הנכונים.
לא לבקש ממנה להמשיך לקרוא בעצמה.
רק להקריא לה ולגרום לה להנות מקריאת ספרים.
2. לתת לה משימות קריאה שהיא חשה בהם ביטחון. לא מתוך ספר.
בספר יש המון מילים וזה מאיים.
למשל נתתי לבת שלי לצייר "שטוזים" שזה שטויות בחרוזים.
למשל: "פעם אבטיח ישב על השטיח" ואז המשימה היא לצייר, אבל בשביל לדעת מה לצייר היא צריכה לקרוא.
ואח"כ לתת לה להמציא בעצמה.
3. יש חוברת של קריאה מדורגת זה נקרא שיטת הפירמידה. בעיני מאוד מוצלחת.
אפשר לקרוא משפט את, משפט היא.
אבל לא עכשיו, אולי דווקא בחופשת החגים זה עדיף.
לא בתקופה של לחץ והימנעות. אלא כשאת רואה שהיא משתפת פעולה.
אני אוהבת את החוברת: "סיפורים בתנועה" של רונית אורי פירסטטר.
אבל זה לא שעשיתי סקר שוק, פשוט מתוך מה שהיה בחנות זה מה שאהבתי.
אז אם את לא משיגה את זה, תנסי להשיג מה שאת יכולה.
4. לתת לה לקרוא משפטים וקטעים שהיא מכירה.
למשל אם היא מכירה "המלאך הגואל" אז לקרוא איתה כל יום מהכתב.
לקנות פלקט יפה עם ניקוד, ולתלות על הקיר. ככה המילים שהיא כבר יודעת ומכירה ישמשו כמודל.
למשל אצלנו בהדלקת נרות אני מוסיפה תפילה לשלום חיילי צה"ל, אחרי כמה חודשים שהבת שלי עמדה לידי בהדלקת נרות, היא ביקשה לקרוא בעצמה מהכתב.
5. לבנות לה חוברת ספרונים ברמה שלה מתוך עולמה. תבקשי מצאט gpt
שיכתוב לך סיפור בעברית לילדה בת 6 על כך וכך עם משפטים קצרים באורך של 4 שורות נגיד.
אח"כ את מעבירה לכלי ניקוד (תראי בגוגל זה ממש פשוט)
ואח"כ תבקשי מהצאט שירשום לך פרומפט לתמונה המתאימה לסיפור.(באנגלית) את הפרומפט הזה תעתיקי לכלי יצירת תמונה בבינה מלאכותית ויצאו לך תמונות מרהיבות.
אפשר להכין ספרון בשבוע. אצלנו היא מאוד נהנית מזה.
השמות בסיפור זה שמות שהיא בחרה, החיות שהיא בחרה וכו ולכן מבחינת המוטיבציה זה שונה מאוד מסתם סיפור שמופיע בחוברת קריאה.
זה ממש שלה.
לפעמים גם נתתי לה לעצב את התמונה (למשל כובע ורוד במקום הכובע שהיה)
קניתי לה תיקייה יפה כזאת מושקעת (כמה שקלים במקסטוק)
ושם שומרים את הסיפורים (עמוד בניילונית) כך שניתן לדפדף בלי לפתוח ולקפל. פשוט מדפדפים. והיא נזכרת בסיפורים שכבר קראה ואוהבת לקרוא אותם שוב.
אם אהבת את הרעיון ולא הבנת איך לייצר את הסיפורים בקלות, אשמח לפרט יותר, כי זה ממש פשוט. לא דורש הרבה השקעה בכלל. רק צריך להבין את הפרנציפ.