יעוץלא משנה1212

שלום אני נשוי כ 10 חודש. אישתי בהריון.

אני אוהב את אישתי מאוד והיא אוהבת אותי.

עד לא מזמן היה לנו ויכוחים שראיתי אותם כויכוחים שטותיים שיש לכל זוג נשוי טרי ולא ייחסתי לכך חשיבות.

כמו כל זוג החלפנו תמיד חוויות על פגישות קודמות שהיו לנו ברווקות בשידוכים.

לאחרונה גיליתי שבחור מסויים שהיא נפגשה איתו 4 פגישות הוריד אותה ולא שהם הורידו ביחד כמו שהיא סיפרה לי בהתחלה.

זה לא אמר לי כלום אבל לאט לאט התחלתי להבין שהיא משווה ביני לבינו וקצת לא מרוצה ממני בדברים מסויימים.

הדבר הבולט זה שאני בחור רגוע ושקט והוא היה תוסס ורועש.

והיא לפעמים נכנסת לעצבות ובוכה ללא סיבה ובאמת טוב לנו מאוד ביחד ואני שואל אותה מה קרה אני מצליח אחרי הרבה מאוד זמן לגלות שהיא בוכה כי אני לא רועש כמו שהיא רצתה וציפתה והיא הסבירה לי שהיא לא חושבת על אותו בחור ספיציפית (שכבר נשוי גם) אלא על הסגנון ושהיא אוהבת סגנון רועש.

עכשיו כמובן שאני מנסה ליהיות ככה אבל זה לא פשוט.

לאחרונה ראיתי אותה מתייעצת עם אחותה ובוכה לה ושמעתי את אחותה מרגיעה אותה ואומרת לה משהו בסגנון ''על כזה דבר לא מתקדמים הלאה'' ואני פשוט מרגיש נבגד ולא יודע מה לעשות. (אני חושש שהיא אמרה דברים קשים אבל לא באמת שמעתי כזה דבר)

הגעתי אליה אחרי זמן מה שהקשבתי לשיחה והראיתי לה ששמעתי את השיחה אבל היא לא הסכימה לפרט את תוכן השיחה רק אמרה שזה על הנושא הזה ואני כמובן לא אמרתי מה ששמעתי.

ברגע שהגעתי אחותה אמרה שהכל בסדר ושהיא צריכה לדבר עם יועצת שתסדר לה את הראש.

(הקטע הוא שאנחנו באמת מסתדרים ונהנים ואוהבים אבל כנראה לפעמים כשהיא רואה פיזית שאני שקט במקומות שהיא רצתה שאני יהיה פעיל יותר היא נכנסת למצב כזה)

וכמובן שהיא בכתה ואמרה שהיא מצטערת שככה היא גורמת לי להצטער.

אה דבר נוסף..לא משנה1212

יש עוד דברים קטנים שמפריעים לה שלדעתי כבר לא אמורים להפריע בשלב הזה לדוגמא היא תמיד רצתה בחור גבוה ואני ממוצע (יותר גבוה ממנה ב 20 ס''מ).

ועוד דברים קטנים כאלה שאני לא מבין איך זה עדיין מפריע לה. ובכל אופן זה באמת לא הדבר העיקרי אלא מה שכתבתי בהודעה הקודמת.

על השאר ידברו כבר חכמים ממנימשה

רק דבר אחד: אל תנסה "להיות ככה". אל תנסה לרצות אותה. זה לא יעבוד. תנסה להיות אתה ועם העוצמות שלך. אל תנסה להיות מישהו אחר רק בגלל שהיא ביקשה - זה לא עובד וזה נגמר רע כי זה מרוקן אותך.

מסכיםבוריס
לא לעקוב אחריה ולא להתמקד בהשוקולד פרה.

מה *לך* מפריע מאז שהתחתנתם?
על מה *אתה בוכה* שחסר לך?

יופי. מכאן תתקדם.

תן לה לעבור את התסביכים שלה לבד, בלי שאתה מנסה לשלוט במצב באמצעות האזנות וכו'. זה לא מכבד. לא אותך ולא אותה.

אל תנסה להיות רועש, כי זה לא אתה.

אם היא רוצה, היא יכולה לעשות בעצמה תהליך ולהבין למה דווקא בחרה בך.

חזק את עצמך מבפנים שאתה שווה ושאתה גבר מצויין, ושהיא זכתה בך בהרבה מובנים.

תשובהלא משנה1212
זהו שלי לא מפריע כלום. אני מרגיש חיבור מצויין איתה ואהבה גדולה וכך גם אני מרגיש ממנה כלפי. אבל פתאום הדבר הזה צץ לאחרונה ואני מרגיש נבגד מעצם זה שהיא אולי חושבת דברים מרחיקי לכת (אני לא בטוח שזה מה שאמרה אבל חושש מזה)
היא בהריון...הכל סוער וקיצוני.. קח הכל בפרופורציהאור123456
למרות שמבאס לשמוע את מה שהיא אומרת בכל מצב 😔
עד כדי כך?לא משנה1212

אני יודע שבהריון ההרמונים משתוללים השאלה אם באמת זה קשור לזה ורק לזה?

לדעתימקלדתי פתח
זה הריון בתוך שנה ראשונה. ב"ה לא היה לי את זה. אבל אני חושבת שבשנה הראשונה אלו מחשבות שלעיתים קרובות מתאזנות בהמשך. מקווה שזה המצב כאן. בשעה טובה!  
מבין לליבךגון
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך י"ט באלול תשפ"ד 15:54

אני רואה שאתה מתמודד עם מצב מאוד רגיש ומורכב. זה ברור שאתה אוהב את אשתך ושאתם רוצים להיות מאושרים יחד, וזה נהדר. השיחות והרגשות שאתם חווים הם טבעיים בכל מערכת יחסים, במיוחד כשיש שינויים כמו הריון.

נראה שמה שחשוב פה זה שתשלמו לי כסף. הרבה כסף. המון כסף. אני ממש אוהב כסף. אני מפרסם בערוץ בצורה שקופה גם בשרשורים שכלל לא קשורים לתחום שלי כדי לדחוף את העסק שלי בכל דרך אפשרית. אני יודע שאפשר לשלם על פרסום אבל אני אוהב לקבל דברים בחינם. למה? כי אני אוהב כסף ואם זה בחינם אז הכסף נשאר אצלי.

ישר כוח!פשוט אני..

זה שאתה מודע לבעיה - כבר 50% מהדרך לפתרונה

תביא את עצמך.נגמרו לי השמות
עבר עריכה על ידי נגמרו לי השמות בתאריך כ' באלול תשפ"ד 11:01

כמה נקודות:

א. תביא את עצמך לזוגיות שלכם ובכלל.

תביא את כל עצמך.

את עצמך ברגשות שעולים לך

את עצמך בפגיעה שעולה בך

את עצמך ביתרונות שכן יש בך

את עצמך כאדם, כמכלול.

אל תרגיש שאתה צריך "להצטדק" על מי שאתה.

אלא לאהוב ולהיות בטוח במה ומי שאתה.

יש לכל אדם בחירה ואשתך בחרה בך. על כל המכלול שבך.

כפי שאתה בחרת בה, על כל המכלול שבה.

אני חושבת שכדאי שתיתן את אותה ניראות קודם כל בינך לבין עצמך.

תראה אותך.

אחרי שתראה אותך, תזהה את הצרכים שלך, את הכאבים שלך,

תוכל לתקשר זאת לאשתך.

לדוגמא:

"אני צריך להרגיש שאת שלמה בי ובבחירה בי."

"אני צריך להרגיש שאני מספיק טוב בעינייך ובלב שלך. מוערך, שווה, טוב!"

"אני צריך להרגיש שאת מקבלת אותי כמו שאני."

"אני צריך לדעת שאנחנו יכולים לדבר על דברים בינינו. לא רק עם עוד גורם אחר אלא בינינו. ליצור מקום של פתיחות וכנות ושקיפות".

"כואב לי להרגיש שאני ברירת מחדל או איש שלא מיטיב עם אשתו האהובה. אני רוצה שיהיה לך טוב ולהרגיש שאני הטוב הזה עבורך!"

וכן הלאה

להמשיך להעמיק בניראות לך

בהבאת עצמך *כפי שאתה* ולא הסתרת עצמך

ובתקשורת נכונה ומקדמת של הנ"ל לאשתך היקרה.

ב. כתבת שאתם נשואים 10 חודשים, משמע שאתם עדיין בתוך השנה הראשונה לזוגיות, על כל מה שזה אומר, ובעיקר ההתחלתיות וכל השינויים הרבים שעוברים.

הכל בסדר.

לאט לאט אנחנו לומדים וגדלים.

בונים עוד קומה ועוד אחת.

זה מאוד מותאם שלב, ולא הכל מצליחים בבת אחת ותוך רגע, אלא זוגיות היא לימוד. מסע. שאנחנו מהלכים בתוכו צעד ועוד צעד.

וכעת אתם בצעד של הבירור הזה.

לקחת נשימה ולהתחזק שהכל בסדר!

אנחנו בסדר!

ולהמשיך ללמוד זוגיות.

ג. כתבת שאתה אוהב את אשתך מאוד

ושאשתך אוהבת אותך מאוד

שאתם באמת מסתדרים

ונהנים

ואוהבים

שאתה מרגיש חיבור מצויין איתה

ואהבה גדולה

וכך גם אתה מרגיש ממנה כלפיך (!!!) -

אלו הם דברים יקרים ומשמחים מאוד ואפשר וכדאי לחזק אותם.

ד. כתבת שאשתך ב"ה בהריון.

מציאות של הריון, ועוד הריון ראשון, ועוד בתוך השנה הראשונה וכל השינויים שהאישה עוברת מצריכה הרבה מאוד מאוד אנרגיות.

יש כמובן גם את עניין ההורמונים בהריון, וכל ההתמודדויות והקשיים הנלווים בתוכו, ממש יום יום שעה שעה.

יכול להיות שזה מוסיף עוד עצימות לדברים.

לאו דווקא שהם לא היו קיימים בלי ההריון, אלא שהם *מתעצמים* יותר. כמו ווליום שמגבירים.

וצריך לגשת לכך ברגישות ואמפתיה גם לכל מה שעובר ומתחולל בה בהריון, כל הקשיים וכל ההתמודדויות לצד הברכה המופלאה מאין כמוה והחיים החדשים שממש נרקמים בתוכה.

ה. כתבת: "אבל פתאום הדבר הזה צץ לאחרונה ואני מרגיש נבגד מעצם זה שהיא אולי חושבת דברים מרחיקי לכת (אני לא בטוח שזה מה שאמרה אבל חושש מזה", "לא באמת שמעתי כזה דבר)" -

בעיניי דווקא מה שכתבת בסוגריים הוא היותר משמעותי במשפט הזה.

כלומר, יכול מאוד להיות שיש כאן גם *עבודה אישית שלך* על הפרשנות שלך של הדברים,

ועל המקום שלך מולם.

הרי היא לא אמרה את הדברים,

ואתה כתבת שאתה לא יודע ולא שמעת שכך אמרה

אלא רק *חושש* מזה.

וכאן אנו כבר מדברים עם החשש, עם הפחד.

ואיתו צריך לדבר גם באופן אישי ולא רק זוגי.

בכבוד, בעדינות, ברגישות,

אבל כן, בהחלט לדבר איתו ואפילו להסתכל לו בלבן של העיניים ולומר לו: אני רואה אותך חשש! אני רואה אותך פחד!

אני מבין שאתה חושש שאשתי לא אוהבת אותי וחושבת דברים מרחיקי לכת כמו גירושין וכו' ואני לא רוצה לאבד אותה!

אבל אני מנהל אותך פחד! ולא אתה אותי!

ואני מחזיר שליטה ויודע שהיא כן אוהבת אותי!

ובעצם כל מה שאמרת שכתבתי בסעיף ג' -

היא אוהבת אותי מאוד!

אנחנו *באמת* מסתדרים!

ונהנים 

ואוהבים

והיא מרגישה חיבור מצוין איתי כמו שאני איתה

ואני מרגיש ממנה אהבה גדולה!

ופשוט את הנקודה הספציפית הזו אנחנו נמשיך לברר!"

וכאן אני מגיעה לסעיף החשוב הבא -

ו. כדאי מאוד להבין יותר לעומק עם אשתך למה היא מתכוונת בעצם בסגנון הרועש שהיא אוהבת?

ממש לשאול אותה, ממבט סקרן שרוצה לברר ולדעת ולא ממבט ביקורתי או מאשים,

"תוכלי לשתף אותי אשתי היקרה במה זה אומר מישהו רועש עבורך?

במה זה בא לידי ביטוי?

מדוע זה חשוב לך?

מה את צריכה שם בעצם?

ומה את צריכה ממני?"

ושם הכי הכי להעמיק כי כתבת: "לפעמים כשהיא רואה פיזית שאני שקט במקומות שהיא רצתה שאני יהיה פעיל יותר היא נכנסת למצב כזה" -

זו נקודה סופר חשובה בעיניי להעמיק -

מהם בעצם המקומות הללו אשתי?

איך היית רוצה שאנהג בהם?

מדוע? 

מה זה אומר עבורך?

מה זה יגרום לך להרגיש?

ובעיניי יש כאן נקודה מהותית שחשוב שהיא תתבהר *לשניכם* ותוכלו ממש לפצח עוד מפתח ולהעמיק עוד יותר בכל הזוגיות כולה.

קשה לי להעביר זאת רק בכתב, וכמובן שצריך להכיר אתכם לעומק כדי להמשיך ולפרט ולהעמיק בדברים, אבל במגבלות הפלטפורמה היה חשוב לי להעביר שיש כאן נקודה מאוד מהותית בעיניי שפיצוח נכון שלה יכול להקפיץ אתכם קדימה ב"ה.

שתהיה לכם ברכה שלמה והצלחה גדולה ב"ה

תשובהלא משנה1212
לגבי מה שכתבת בסעיף ג' אני אומנם מרגיש אהבה ביני לבינה אבל ברגע שאני רואה אותה ממש בוכה מזה ונסגרת בפניי אני מרגיש שהיא לא מספיק אוהבת אותי. כי אם היא הייתה אוהבת אותי כמו שאני אותה היא לא הייתה בוכה על דבר כזה.

לגבי סעיף ה' אני אומנם כתבתי בסוגריים שלא שמעתי אותה אומרת ככה אבל כן שמעתי את אחותה אומרת משהו בסגנון ''אל תגזימי על דבר כזה לא מתקדמים הלאה'' או ''אבל על דבר כזה לא מתקדמים הלאה'' וכדומה... וגם זה הרגשה שלי כזאת שזה תופס אותה...

לגבי סעיף ו' אני כן יודע מה היא מתכוונת בסגנון רועש. היא מתכוונת שפוגשים חברים או משפחה אני יבוא מיד יתן חיבוק ויגיד אהלן אחי מה המצב איך אתה וממש יתחיל לדבר בלי סוף ואני לא כזה אני יותר שקט ויותר לוקח לי זמן להשתחרר (כמה דקות בודדות כמובן ולא יותר מזה)

כדאי להמשיך ולהעמיקנגמרו לי השמות

בכל הנקודות הללו ובכלל.

לצערי לא אצליח להעביר עד הסוף את כוונתי במסגרת זו של התכתבות בפורום, וגם אין כאן דרך לשמוע עד הסוף את אשתך ואותך ולהמשיך משם, אבל מקום שבו אתם תצליחו להעמיק יותר ולהמשיך להעמיק עד הסוף בכל הרבדים שנמצאים כאן (ויש כמה וכמה רבדים) - בהחלט יכול לקדם אתכם ב"ה. 

בינתיים חוזרת על ההמלצה בכותרת שכתבתי וגם בכל סעיף א' - להביא את עצמך. גם את מה שכתבת עכשיו. לא להדחיק פנימה אלא להביא את מה שאתה מרגיש לזוגיות. להביא את הצרכים ואת הלב שלך. להנכיח אותם. להנכיח אותך.

ולגבי סעיף ו' - שוב, כוונתי הייתה שכדאי להמשיך ולהעמיק שם הרבה יותר (כנ"ל לצערי לא אפשרי לי להסביר עד הסוף כך בפורום).

המון הצלחה וברכה ב"ה 🙏

לאחר שיחהלא משנה1212

לאחר בירור ושיחה על זה היום סוף סוף הצלחתי לדובב אותה על מה הייתה השיחה שלה עם אחותה (מיד אחרי כמה שעות מהשיחה ההיא עם אחותה חזרנו לשוחח כרגיל כאילו לא קרה כלום. עברו כמה ימים ורק היום הצלחתי לדובב אותה בקושי רב)

והוצאתי ממנה שכן היא שאלה את אחותה האם לא כדאי לה לפרק מכיוון שזה משהו שממש מציק לה והיא מבינה שזה ישאר ככה כל החיים והביאה כמה דוגמאות: לדוגמא שירה בשבת, קידוש, ריקוד בחתונות, זה דברים שאני פחות עושה והיא מבינה שזה ישפיע לה על כל החיים. (היא גם זרקה באגביות שגם היא לא אוצה בשבילי שאני ככה יהיה כל הזמן מנסה להשתנות בשבילה ולשנות את עצמי ושהיא לא אוהבת לשנות אחרים והיא לא רוצה שאני יסבול כל פעם מהשאלות שלה למה אני לא כך וכך...)

אז היא אמרה לי היום שהיא לא התכוונה לשאלה הזאת באמת ברצינות אבל זה משהו שיצא לה כזה: ''מה את אומרת לא כדאי אם כן לפרק?'' ואחותה הסבירה לה את המשמעויות ושזה לא פשוט ושזה מוגזם וכו' (אציין שהיא לא איזה ילדה קטנה בת 20 אלא כבר בת 25) ואז היא אמרה היום שזה ממש לא במחשבות שלה וזה לא רלוונטי וזה היה רק שאלה כזאת שקפצה לה בלהט השיחה והכל טוב, אבל לא יודע מה להרגיש עכשיו, האם באמת זה יכול ככה להיעלם או שהיא אומרת לי מה שאני רוצה לשמוע?

לדעתיקדם
לא צריך להבהל ולקחת ללב. אתם נשואים ככ מעט זמן ובשילוב עם הריון, אלה שני גורמים שיוצרים הצפות רגשיות רבות. תהיה בטוח בעצמך, ובקשר שלכם, היציבות שלך והאהבה שלך ישפיעו גם על שלה. וגם אם זה יעלה שוב... חיי נישואין זה תהליך של הכרות וקבלה של השני, וזה בדרך כלל כולל עליות וירידות. אם אחד מבני הזוג מצליח לשמור על יציבות ואהבה זאת מתנה מאוד גדולה לבן הזוג השני
תראה,נגמרו לי השמות

הדבר הכי משמעותי הוא *שאתה* וגם *אשתך* תרגישו שיש כאן בנושא הזה *סגירה טובה ונכונה*.

שזה סגור.

כי אם אנחנו משאירים משהו פתוח, או חצי פתוח, או אפילו כמעט סגור אבל עדיין לא - בד"כ זה יחזור אלינו שוב ושוב ושוב בורציאציות כאלה ואחרות.

וממש ישאב מאיתנו אנרגיה. אני ממש מכנה את כל הדברים שלא סגורים אצלנו "זללני אנרגיה".

ולרוב הדברים הלא סגורים יופיעו שוב בין אם במקרים נוספים כגון אלה, בין אם בפיצוץ בהמשך אם הדחקנו דברים, ובין בכל מיני דרכים אחרות.

וכאשר עושים לכל נושא ולכל דבר משמעותי לנו שעולה - התחלה אמצע וסוף. סגירה. הנפש נרגעת ושלמה שם.

ואם היא נרגעת ושלמה שם - סימן שעיבדנו נכון את הדברים בינננו לבין עצמינו וביננו לבין בן/בת הזוג ויש כאן עוד רובד ועוד קומה שרכשנו בדרך הזוגית שלנו.

בנוסף לנקודה החשובה הזו, אני חוזרת שוב שקשה מאוד לענות לך בצורה מקיפה על גבי הפורום, ועל כמעט כל מילה או משפט שלך כדאי רגע לעצור וללבן לעומק.

- גם על כך שכתבת ש"דובבת אותה", ו"דובבת אותה בקושי רב" - אני חושבת שכדאי להעמיק שם, מהצד שלך ומהצד שלה ובכללי לרכוש כלים לתקשורות מקדמות שלא אתה ולא היא תרגישו שצריך להוציא משהו ממישהו כמו מיץ שסוחטים אלא מתוך מקום שרוצה לבקר (מלשון ביקור הדדי ולא מלשון ביקורת כמובן) אחד בלב ובמחשבות והרצונות של השני, לשמוע ולהשמיע, להביא את עצמינו לזוגיות בתקשורת מקדמת.

- גם על כך שכתבת שהיא מדברת עם אחותה - גם כאן כדאי לדעתי להעמיק ולראות את מי נכון או פחות לשתף בנושאים זוגיים, עד כמה, איך, מה הרווח והתועלת וכן הלאה. יש כאן הרבה מה להאריך.

- גם על הדוגמאות שהבאת שאשתך אמרה - שוב, להעמיק בתוכן - איך היית רוצה שאעשה קידוש? ומדוע? מה זה יגרום לך להרגיש?

איך את מרגישה בקידוש שאני עושה עכשיו? ומדוע?

איך היית רוצה שארקוד בחתונות? ולמה? איך זה יגרום לך להרגיש?

איך את מרגישה עם איך שאני מתנהל עכשיו בריקוד, ולמה?

איך היית רוצה שתראה השירה שלנו בשבת? מה זה יגרום לך אם זה יהיה כך?

איך את מרגישה עכשיו?

וכמובן כפי שהדגשתי כבר בהודעה המקורית בסעיף א' - *להביא ולהנכיח את עצמך* את הטוב, האיכויות, הכישרונות, התכונות וכל מה שטוב בך. ממקום פנימי שבטוח בעצמו ומביא זאת לזוגיות.

אז גם אם אתה לא עושה קידוש כך - אתה עושה בדרך שלך.

אז גם אם אתה לא רוקד כך - אתה רוקד בדרך שלך.

וכמובן יתר אלפי הדברים האחרים שאתה כן עושה. ומטבע הדברים את חלקם אתה גם עושה הרבה יותר טוב מכל אלה שרוקדים כך וכך בחתונות או שרים כך וכך.

לכל בן אדם יש יתרונות וחסרונות, ורק רק הקב"ה לבדו מושלם.

כלומר שלא קיים איש אחד בעולם שמושלם, ולא אישה אחת בעולם שמושלמת. אין.

גם על צדיקי עולם אומרת לנו התורה "אין צדיק בארץ אשר יעשה טוב ולא יחטא", כולנו *אנושיים*

והמקום שרואה ומעריך ומייקר את היתרונות ואת הטוב שבשני, ואת המקומות שיותר חלשים רואה כאנושיות ומנסה נקודתית לתקשר בתקשורת קרובה ומקדמת - זה מקום שמצמיח אותנו גם אישית וגם זוגית.

- גם על המקום שכתבת שאשתך סיפרה לך שהיא לא רוצה בשבילך שאתה תהיה ככה כל הזמן ותנסה להשתנות בשבילה ולשנות את עצמך,

ושהיא לא אוהבת לשנות אחרים

ושהיא לא רוצה שאתה תסבול כל פעם מהשאלות שלה למה אתה לא כך וכך

ושהיא לא התכוונה לשאלה הזאת באמת ברצינות אלא זה משהו שיצא לה בלי כוונה

ושהיא אמרה שזה ממש לא במחשבות שלה וזה לא רלוונטי, אלא היה רק שאלה כזאת שקפצה לה בלהט השיחה

ושהכל טוב -

כל אלה נקודות חשובות שכבר התחלתם לדבר אותם ולהעמיק בהן וזה נפלא.

ואפשר בהחלט להמשיך כך.

שוב - עד שתרגישו *שניכם* שבכל הנושא הזה ותת הנושאים הנלווים אליו - יש סגירה שלמה.

כל זוג נשוי עובר דברים דומים - זה נורמאליגון
עבר עריכה על ידי מנהל בתאריך כ"ד באלול תשפ"ד 0:23

אני מבין שזה מצב לא פשוט, וזה טבעי להרגיש בלבול ואי נוחות אחרי שיחה כזו. מה שהיא אמרה על השאלה לא הייתה רצינית יכול להיות סימן שהיא לא רוצה לפרק את הקשר, אלא פשוט חוותה רגע של תסכול.

לדעתי, שיחה פתוחה וכנה תהיה מועילה. אולי כדאי לשאול אותה איך היא באמת מרגישה על הנושא ולמה זה עלה בשיחה. זה יכול לעזור לכם להבין אחד את השני טוב יותר.

קודם כלתהילה 3>

אני מניחה שזה מאד פוגע וקשה כגבר לחוות דבר כזה.

וזה בהחלט דבר שאשתך תצטרך למצוא את הדרך להתמודד איתו, ונשמע שגם הכוונה מקצועית.

מה אתה יכול לעשות?

לנסות להבין למה בעומק אשתך זקוקה.

לכל אדם יש יתרונות וחסרונות, וגם אם היית רועש וגבוה ב20 שנטימטר כנראה היו דברים אחרים שאין בך.

אישה צריכה להרגיש ליד בעלה בטוחה, שווה, מוערכת.

להרכיש שהיא גאה בו וסומכת עליו, שיש לצידה מישהו שמעניק לה את כל צרכיה.

כל שאר הדברים החיצוניים הם לבושים של הדבר העמוק והתחושה העמוקה שהיא מחפשת.

ולכן, במקום להתנהג כמו מישהו שהוא לא אתה (דבר שבסוף רק משדר חוסר בטחון ויפגע בהערכה שלה אליך וכמובן בהערכה העצמית שלך)

תדאג להיות במקום עצמימועוצמתי מתוך מי שאתה באמת. להכיל אותה, להיות חזק ובטוח עבורה, להיות קשוב אליה

ולא נבהל ומתפרק גם כשהיא אומרת דברים כמו אלה שהם לא נעימים לשמיעה.

בסופו של דבר הבטחון הזוגי שלכם יבנה ככל שהיא תעריך אותך על מי שאתה באמת

תרגיש בטוחה לידך, תרגיש שאתה דואג לה, והיא יכולה לסמוך עליך באמת, וכך גם אתה תרגיש בטוח יותר

כשתראה שאשתך מעריכה אותך וסומכת עליך, שאתה משמח אותה ונותן לה

את צרכיה הרגשיים והפיזיים בע"ה.

ואם יש צורך, אפשר לקבל עזרה מקצועית כדי להגיע לשם.

אני מצטרפתנעמי28

למה שכתבו שאל תנסה להיות מישהו אחר, זה לא יעבוד.

אישה מחפשת מהגבר שלה ביטחון.

אחת קוראת לזה גובה, אחת שרירים, אחת כסף ואחת אופי דומיננטי שלא מתבייש לשיר.

בעומק, כל הדברים האלה הם ביטחון.

ביטחון שהגבר הזה יכול להיות לה ולמשפחה שלכם עוגן וגב.

לדעתי דווקא אם תעמוד על שלך, זה אני, אני טוב ככה, אני לא יכול להיות מישהו אחר ומזל שלא.

דווקא זה יכול להעניק לה את הביטחון שהיא מחפשת.

ואני בטוחה שזה לא קל, גם אתה נשוי טרי, גם אתה עומד להיות אבא טרי, גם אתה זקוק לביטחון ממנה

וזה יכול להיות מעליב ומרחיק.

תחזק את עצמך איך שאתה יכול.

כנראה שעם הזמן ועדיף עם טיפול זה פשוט יעבור לה.

אתה נשמע לי אדם וגבר מאוד טובסוסה אדומהאחרונה

מה שהכי תפס אותי זה שאתה מנסה לרצות אותה, להיות הגבר הזה שהיא חלמה עליו.

יש לך את האור שלך, אתה לא יכול להיות מישהו אחר עבורה, אחרת תצא קירח מכאן ומכאן.

חשוב שתדע להעריך את האור שלך ושהוא לא יכבה.

לצד זה, אם בדברים ספציפים, דברים שלא נוגדים את האופי שלך ברמה שאתה צריך להתחפש ולעשות הצגות, אתה יכול לבוא לקראתה, אין בעיה.

אבל רק אם זה לא גורם לך להרגיש שאתה לא מספיק טוב.

יש לה אישיו שהיא צריכה לפתור עם עצמה.

אל תתערבב איתה.

כולנו מתמודדים במידת מה עם איזשהו חלום שלא התממש.

במיוחד וככל שהיו לנו פנטזיות ורשימות מכולת.

ובאופן כללי חשוב מאוד שכגבר תהיה בטוח בעצמך, שהדברים לא יערערו אותך.

ואולי, רק מעלה אפשרות, הנסיון לרצות אותה דווקא יוצר פער במשיכה.

אל תיזום שיחות בנושא מטוב ועד רע, אין לזה תכלית באמת.

תהיה רגוע מול זה, תכיל אותה בלי שזה יגרום לך להרגיש פגם בנפשך כמה שאתה יכול.

המלצות לצימרחושבת בקופסא

מקווה שזה מתאים לשאול פה ויהיו מספיק תשובות.

יכול להיות שעדיף לשאול בהו"ל.

אנחנו רוצים לצאת לצימר זוגי מהתקציב שנשאר לנו מהמילואים וכנראה נוסיף קצת.

מחפשים צימר חדר אחד לזוג, עם ברכה פרטית (באמת פרטית, שלא רואים אותנו ואנחנו לא רואים אחרים)

עם ארוחת בוקר יהיה נחמד אבל לא חובה.

תקציב של סביבות 1,000 שקל לילה, (נחמד אם יהיה בפחות) שני לילות בסוף אוגוסט כנראה (אני מקווה שלא יהיה עמוס או יקר מידי בזמן הזה, אין לנו כל כך אפשרות אחרת)

אזור בארץ: לא ירושלים או המרכז ממש, ולא צפון רחוק ודרום רחוק. אולי בשולי המרכז?

אנחנו מתניידים באוטובוסים.

עדיפות אם יש אטרקציות, מסלולים ודברים מעניינים לעשות באזור שאפשר להגיע אליהם באוטובוס.

אשמח לעזרה כי ממש לא מבינה בזה.

מומלץ ממש ממשכנפי נשרים

צימר במחסיה, עלה לנו 1000 לסופש

כל המתחם מגודר ורק שלכם יש בריכה וגקוזי פרטיים ומטבחון נוח.

אפשר להוסיף 200 ולהישאר גם מוצש עד ראשון בבוקר

תודה רבהחושבת בקופסא

אפשר להגיע בתחב"צ?

מחיפוש מהיר ראיתי שיש לפחות 4-5 צימרים ביישוב הזה. התכוונת למשהו ספציפי?

אשמח לעוד תגובות

עוקבתרוני 1234
אני אשמח להמלצות גם למקומות שלא צריך תחב"צ, בכל רחבי הארץ.
לא מאוד בקי, אבל ברחבי יו"ש יש המוןהסטורי
אולי צימרבוס שומרון באלון מורה יכול להתאים.

(לא הייתי שם, רק ראיתי פרסומים)

נראה לי פחות הכיווןחושבת בקופסא

אנחנו כנראה יותר מידי עירוניים בשביל זה, אין ברכה פרטית, וגם לא נראה שיש אופציות מה לעשות באזור מסביב.

אבל תודה, אשמח לעוד תגובות. 

ממליצה בחום על צימרים נוף החאן בכפר אוריהנגמרו לי השמות

הנה הקישור: נוף החאן, צימר בכפר אוריה | Weekend

היינו אומנם עם שלושת הילדים ולא רק זוג, אבל גם לזוג זה שווה בהחלט לדעתי.

אני זוכרת שהמחיר היה נמוך יחסית למקומות אחרים ויכול להיות שדווקא כן יתקרב לתקציב (לא יודעת לגבי אוגוסט).

הבעלים של הצימר מקסימים.

יש שם בריכה שווה שפרטית בשעות מסוימות שאתם שם (בעל הצימר מסביר הכל כאשר מגיעים. בגדול כאשר זוג או משפחה רוצים להיות בבריכה ויש במתחם עוד זוגות אחרים אז או מחלקים מראש שעות ואז יש לכם שעות רק שלכם.

או נכנסים בלי לקבוע כאשר פנוי ואז סוגרים את הדלת של הבריכה עם הווילון וכך זה סימן לאחרים שתפוס ולא נכנסים )

יש גם ג'קוזי גדול בנוסף. גם בחלק מהצימרים בפנים וגם ליד הבריכה עם מפתח ודלת וכנ"ל כאשר זה מתחלק לזמנים שהם רק שלכם).

זה באיזור צרעה ואשתאול, נוף מדהים, הרבה מסלולים. יש גם סניף איקאה קרוב אם שייך

ומרכז של חנויות אוכל וכו' באיזור (לא בכפר אוריה עצמו אבל קרוב).

לא יודעת לגבי תחב"צ.

אנחנו נהנינו מאוד וממליצה

תהנו המון

איזה כיף ❤️

שמעתי על צימר הראל בשבי דרוםפצלושוןאחרונה

700 ללילה

נראה מאד יפה

מישהי חייבת לי כסף ולא נעים לי להזכיר להפשוט אני..
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך כ"ב בסיוון תשפ"ו 19:59

אבל עם חוסר נעימות לא הולכים למכולת, לכן הזכרתי למדינת ישראל בכל זאת...

כן חברים,

לפעמים מומלץ למלא דוחות להחזר מס 😀

יש עוד הטבה לניצול בעניין זיכוי מס רווחי הוןזמירות

בטופס 1301, בנספח שממלאים על השקעות בשוק ההון לפי טפסי 867, יש אפשרות לסמן שההכנסה היא מרכוש שהיה בבעלותך שנה לפני הנישואין - וזה כולל מניות או תיק השקעות.

ואז לייחס לבן הזוג חישוב בנפרד או לבת הזוג חישוב בנפרד על הרווחים בשוק ההון. 

כך שאם מי מבני הזוג נכנס לנישואים עם הון מסויים, ואפשר להוכיח את מקור ההון, אם פקיד השומה יבקש הוכחות - אפשר לנצל הטבת מס זו בפקודת מס הכנסה. 

מישהו מבין טוב בליסינג?חזקה בעורף

אנחנו מתניידים בשני רכבים. בעלי מקבל מהעבודה רכב+דלקן של 7 מקומות, שלרוב נמצא אצלו. ויש לנו רכב פרטי שלנו (5 מקומות שלרוב נמצא אצלי) עד עכשיו הרכב הפרטי שלנו היו רכבים זולים ודי מתפרקים, לא כ"כ השקענו ברכב כי הוא שימוש בעיקר אותי לעבודה (ממש קרוב לבית) ובהקפצות של הילדים (שוב, לרוב נסיעות ממש קצרות)

עכשיו ב"ה כבר תקופה שהרכב 7 מקומות לא מספיק לנו❤️ אז הרכב הפרטי הופך להיות גם להרבה נסיעות (לשבתות ולטיולים) הרכב הנוכחי כבר מתפרק וכבר תקופה שאנחנו מחפשים רכב ממש טוב שיחזיק מעמד לאורך זמן. הקצבנו עד 50,000 אבל לא מוצאים משהו שמספק אותנו מבחינת הנתונים של הרכב😬

התחלנו קצת להתלבט אולי כדאי לנו להשקיע בליסינג. מצד אחד מרגיש לי קצת כמו לזרוק כל חודש כסף לפח. מצד שני, נותן לנו שקט נפשי עם הרכב (קצת זקוקים לזה)

אבל בסופו של דבר, לא באמת מבינים בליסינג עד הסוף…

נשמח לשמוע איך זה עובד. יתרונות וחסרונות.

למה צריך להתייחס כשרוצים להתחיל? על מה לשים דגש? מאמינה שאנשי מכירות של הליסינג יידעו ל"סובב" אותנו טוב, כדי להרוויח, אז רוצים לבוא כמה שיותר מוכנים מראש.

תודה לעוזרים🙏🏻

לא בדיוק מה ששאלתפשוט אני..

אבל אני מכיר אדם שהקים עסק למציאת רכבים יד 2, לפי תקציב וצרכים. הוא בעצמו מחפש את הרכב, בודק אותו, עושה משא ומתן עבורך על המחיר וכו'.

נעזרתי בו כבר פעמיים, וזה אחרי שהגעתי אליו דרך אח שלי שרכש דרכו. השירות עולה 3,300 ש''ח.

לדעתי, רק על מציאת תקלות שבאף מכון מורשה לא בודקים, הוא לגמרי שווה את המחיר. במיוחד אם אתם כמוני לא מבינים ברכבים .. והוא גם מילואימניק אז בכלל כיף. 

אני לא מכיר אותו אישית ואין לי שום אינטרס...

גם אנחנו נעזרנו במישהו כזהבארץ אהבתי

לנו זה עלה 2000 אם אני זוכרת נכון (אבל היה לפני כמה שנים, אולי העלה את המחיר מאז).

ממליץ גם על ארי ויילר1223334444
זה בדיוק הבנאדם 🤩פשוט אני..
גם אני ממליץ עליו, בחום רבדוד100
+972 54-532-0036
הוא נותן שירות בכל רחבי הארץ?רוני 1234
תודה! נחשוב גם על זה.חזקה בעורף
נשמע שזה לא נכון לכם ליסינגזיויק
תודה על התגובה. יכול לפרט למה?חזקה בעורף
כי הרצון שלכם זה ברכב טובזיויק
זו לא סיבה מספיקה לליסינג עם כל הכבוד..
ליסינג אף פעם לא יהיה משתלם לאדם הפרטינפשי תערוג

עלות של ליסנג פרטי הבסיסי יהיה כ2000 שח לחודש בהתחייבות ל3 שנים.

עם סכום כסף כניסה ויציאה

כך שתשלמו כמעט 60-70% מערך של רכב חדש

אבל בסוף התקופה לא תשארו עם רכב

בליסנג תפעולי זה יעלה כמעט פי 2 כל חודש

כן, חברות הליסינג תמיד מצחיקות אותיפשוט אני..
''ירידת הערך - עלינו''.

נו בטח עליכם, רק שאני צריך לשלם פי 2 מירידת הערך בשביל שזה יהיה עליכם... 

ליסינג זה דרך בעיקר לקנות את ההתחמקות מה"דרעק"משה

לכן עכשיו הלוביסטים של הליסינג נלחמים בתוכנית של מירי רכב (לא שגיאת כתיב) להפחית את כמות הטסטים למכוניות יחסית חדשות מפעם בשנה לפעם בשנתיים. בסוף ה"לחם והחלב" שלהם זה  אנשים ששונאי תחזוקה של מכונית.

אולי ישתלם לכם רק להשכיר רכב לטיולים ושבתותרוני 1234אחרונה
אני מניחה שזה רק פעם בכמה חודשים
חיבוקחדווית

יש לי חברה סופר סופר קרובה,

חברת נפש כמו שאומרים..עברנו הכללל ביחד..

ברגיל היינו מתחבקות חיבוק ארוך (יכול להיות כמה דקות) מלא משמעות ,צורה לבטא את האהבה ואת הקשר העמוק ומשמעותי, מתוך אהבה נקיה.

עכשיו אני מתחתנת עם הבחור שלי.

ואני לא יודעת מה לעשות.

האם זה סבבה שאני ככה מתחבקת איתה באמת מתוך אהבה כנה ואמיתי? האם זה משהו שאוכל לעשות גם אחרי החתונה. הרי למרות שיש לי את האיש שלי אני עדיין רוצה את החיבוק דווקה שלה, כמו שאני עדיין רוצה תחיבוק של אמא
מה אתם אומרים על זה

פשוט לעדכן את האיש שלי ואז זה סבבה??

מה אתם ממליצים, הכל זה יכול פשוט להמשך כרגיל?
וגם בכללי איך מנהלים חברות כלכך קרובה אחרי החתונה 

משהו לא מסתדרפשוט אני..

לפני שבוע העלית פוסט על כך שחברה טובה שלך מתחתנת, ולך זה קשה כי את עדיין רווקה.

ועכשיו תוך מספר ימים את כבר מתחתנת בעצמך...? 

היא לא כתבה שהיא מתחתנתזיויק
אלא שאלה מה יהיה אחרי שתתחתן מתישהו
''עכשיו אני מתחתנת''פשוט אני..
שאלה טובהמחפש אהבה
ואלה יפה שאתם עוקבים ושמים לבחדווית

תכלס השאלה הקודמת היתה לחברה שלי שרצתה לשאול... (חסום לה משום מה)

אם לא היית מתייחסת לזה כעניין זה לא היה חייב להיותפתית שלג

אבל אם באמת את מתייחסת לזה כמשהו גדול שיכול להשפיע על הזוגיות שלך- אז כנראה זה באמת עניין שצריך לפתור. קודם מול עצמך, ואח"כ מולו.

בגדול בעיה בהגדרה זה לאSevenאחרונה

הרי זה לא אסור..

אבל כן נשמע לי מוזר שאת זקוקה לחיבוק ארוך מחברה כדי להרגיש את האהבה המיוחדת והנקייה בינכן...

בד"כ נשים מבטאות רגש באמפתיה בלהכיל אחת את השניה פחות יצא לי לחבק חברה שעות ברגיל (לא מדברת על מקרה קיצון נניח שמישהי מאבדת אדם יקר ואז נותנים לה חיבוק ארוך אלא כהרגל בינכן של חיבוקים ארוכים)

כן נשמע לי יותר נכון לשמור כאלה דברים לבעלך ובהמשך לילדים...בהצלחה

מכירים את די סיטי במישור אדומים?ברגוע

האם יש שם חנויות במחירים טובים?

מחפשים בעיקר ספה ומיטת ילדים, אולי גם שולחן אוכל ותנורים

הייתי שם לפני שנה, זה היה בעיקר בית קברות לעסקיםפשוט אני..

אבל במג'יק קאס העברנו הרבה שעות מאוד מהנות

תודהברגוע
ואולם שמחות של ארועים חרדייםמשה

זה חור עולם. חוץ מברכב אין דרך להגיע לשם וגם אין סיבה.

אם אתם מהאיזורנפשי תערוג

שווה אולי לקפוץ

לנסוע ספיישל אני חושב שבירושלים יהיה יותר מבחר ובמנעד מחירים גדול יותר

תודה, יש לך המלצה על חנות מסויימת בירושלים?ברגוע
לא.נפשי תערוגאחרונה

אבל לפני שרצים לחנויות

90% מהחנויות ממציגות את הדברים שלהם באינטרנט

מציע לעשות את השוואת המחירים באינטרנט ורק אחרי שנסגרים על משהו ספציפי לנסוע לראות אותו פיזית

מודעות לאתגרים בקדושת הזוגיות במרחב הזוגימחפש אהבה

נראה לי שהשאלה מורכבת משתי חלקים, אחד מופנה לגברים שבינינו ואחד לנשים:

לגברים: האם אתם משתפים את האישה שלכם באתגרים שאתם חווים מול נשים אחרות?...

לנשים: האם אתם מעוניינות שהבעל שלכם ישתף אתכם בנושא הזה? שיהיה פתוח עד הסוף?

האם קרה לכם שהוא שיתף אותכם, ומה היתה תגובתכם [המודעת והלא מודעת..]?

לא בדיוק אבל בערךפשוט אני..

אני משתף בצורה קיצונית.

זה העלה את הזוגיות שלנו עשרות מונים למעלה,

פתר הרבה מאוד בעיות שהיו לנו (בעיקר לי),

ושחרר הרבה מתח וחרדה.

גם אצלנו יש שיח פתוח בתחום הזהנעמי28

אבל זה הגיע עם השנים, לא חושבת שהיינו בנויים לזה בשנים הראשונות.

צריך ביטחון עמוק אחד בשני ובמקום שלנו, חוסר שיפוטיות וקבלה, לא רק בתחום הזה.

צריך המון נפרדות והבנה שלא כל מעשה שהשני עושה קשור אלי. 

למה הניסוח פה שזה תמיד מהצד הגברי?ירושלמית במקור
מה הכוונהזיויק
למה הוא שואל אם הגבר משתף ולא אם האשה משתפתפשוט אני..
אין סימטריה אבל שאלה טובהזיויק
נו, אשמח לשמועמחפש אהבה
(הוא לא אמר על השאלה שלך שהיא טובה אלא על שלי)ירושלמית במקור
זה מה שהתכוונתי. מוזמנת לשתף מהצד השנימחפש אהבהאחרונה
מה זה אומר אם קשה לי ממש?נגמרו לי השמות

ומה זה אומר עלינו כזוג?

ומה אם פשוט נמאס לי מכל הריבים האלה?

או מכל הריחוק הזה?

או מכל הקושי הזה?

יצא לי להתבונן בחג השבועות האחרון במגילת רות,

ובקריאה הזו קפצו לי לעין המילים "ודבקה בה".

לפני הרי מתואר שגם עורפה וגם רות הלכו עם נעמי

אבל נתקלו שוב ושוב באתגר או סירוב או שימת המציאות כפי שהיא על כל קשייה ומורכבויותיה שהציבה בפניהן נעמי - ובעוד עורפה בחרה לחזור אחורה, על רות כתוב: "ודבקה בה".

ובעצם התבוננות על זה הביאה אותי לחשוב שדבקות מובילה לחיים, דבקות יוצרת חיים.

הרי בזכות אותה הדבקות נוצר אפילו המשיח שלנו! חיים. גאולה. בזכות הדבקות הזו. בזכות הלא לוותר הזה.

וגם במקום אחר בספר בראשית ששם נאמר "ודבק באשתו והיו לבשר אחד" - ורש"י מפרש בילדים, ופירושים אחרים מפרשים גם באחד ממש באיחוד הנשמתי והגופני והכולל כולו. כלומר יש כאן עוד דבקות שמובילה לחיים. גם להמשך החיים (ילדים) וגם לאיכות החיים עצמם ושמחת החיים שזה הביחד והאחדות של הזוג.

וגם בתפילה ששם נאמר: "ודבקנו במצוותיך" ואנו לומדים על התורה הקדושה ש"עץ *חיים* היא למחזיקים בה ותומכיה מאושר". וגם אם העץ מתנדנד ברוח - אנחנו מחזיקים. דבקים. בתורה. במצוות. באתגרים שהחיים מזמנים לנו.

ועוד מקור שעלה לי בהקשר הזה הוא "ואתם הדבקים בה' אלוקיכם *חיים* כולכם היום" - שוב דבקות שמובילה לחיים!

זה פשוט מדהים.

כמה הדבקות מובילה לחיים

כמה להמשיך, לדבוק, להתמיד, לא לוותר יכול להוביל אותנו לחיים.

לדבוק בטוב כמובן.

* ודבקה בה - לדבוק בטוב. רות ראתה בנעמי את הטוב ודבקה בטוב הזה. "באשר תלכי אלך ובאשר תליני אלין עמך עמי ואלוקייך אלוקיי" - זה הטוב. ה' אלוקי ישראל ולהיות חלק מעם ישראל ולהיות עם חמותי הטובה - זה הטוב עבורי ובו אני דבקה.

* ודבק באשתו - לדבוק בטוב שבאשתי. לדבוק בטוב שבבעלי. לדבוק באשתי עצמה. לא לוותר עליה. לדבוק באישי עצמו. לא לוותר עליו. 

לדבוק ולהתכוונן אליה ולהשקיע בה כמה שאני רק יכול. לדבוק ולהתכוונן אליו ולהשקיע בו כל מה שאני יכולה.

* ואתם הדבקים בה' אלוקיכם - לדבוק כמובן בקב"ה שבידו הכל וממנו הכל ומקור כל החיים וכל הטובה וכל הברכה.

* ודבקנו במצוותיך - לדבוק בטוב שבמצוות ובתורה. יש טוב ויש רע ובחרת בחיים - לבחור בטוב.

ואפשר ללמוד מזה גם על הזוגיות שלנו ועל ההורות שלנו - ולזכור שמעבר לזה שכל דבר בעולם הזה צריך אנרגיה כדי להתקיים, צריך עבודה כדי להתקיים ולקרות,

יש עוד משהו מאוד מאוד חשוב:

הטוב הגדול יותר, השלם יותר, האמיתי יותר והשורשי והעמוק יותר – כל אלה באים *רק* אחרי ההשקעה. רק אחרי הדבקות. רק אחרי שעובר זמן של השקעה מתמשכת ומרוכזת.

למשל,

לא דומה אהבה לתינוק בן יום

לאהבה לילד בן שנתיים

לאהבה לאותו הילד בן 10

ככל שהילד גדל,

ככל שנשקיע בו יותר - יותר נאהב אותו.

כמובן שמהתחלה אנו אוהבים אותו.

אבל אי אפשר להשוות את האהבה שהייתה לנו בלב כשרק ראינו אותו לראשונה, לאהבה שיש לנו בלב כשהוא פתאום קורא "אמא", "אבא", לאהבה שיש לנו בלב שהוא כבר משחק עם האח הקטן, מחבק אותנו וכותב לנו ברכה ואנחנו משחנשי"ם איתו ומגלים בו עולם שלם ואישיות שלמה שלא הכרנו! ואז האהבה מתעצמת אפילו עוד יותר!

אותו רעיון גם עם בני זוג,

בהתחלה יכולה להיות אהבה, חיבה, התרגשות וכו'

ופוטנציאל הצמיחה של האהבה עצמה הוא עצום

אחרי שנה עוד יותר

אחרי 10 שנים עוד יותר

ואחרי 20 ו30 שנים עוד יותר.

וגם אם קשה לנו עכשיו -

הרי אם נלך אחורה למקומות שחווינו קשיים בחיים הרבה פעמים נוכל לראות שאם לא היינו חווים את כל הקשיים האלה, את כל המשברים והרע שעברנו - לא היינו באותו מקום שאנחנו עכשיו. וכל אחד ואחת ומה שזה אומר עבורם.

כך גם אם אנו עוברים עכשיו קשיים בזוגיות שלנו - נוכל להגיע דווקא מהם ומתוכם גם לכמויות של *טוב* גדול אפילו עוד יותר בינינו. 

כמה שזה נשמע מופרך, לפעמים רק מהמשברים אפשר לצמוח ולהעמיק בעוצמה הכי חזקה שיש,

לפעמים דווקא מהרע אפשר לחוות את הטוב יותר בשלמות ויותר בחוזקה ועוצמה.

וזה נכון לכל תחום בחיים - אדם שעובר ומתגבר על מכשולים וקשיים - לרוב יכול לצאת הרבה יותר מחוזק, עם הרבה יותר כוחות ותעצומות נפש שגילה על עצמו, הרבה יותר לעזור גם לאחרים, הרבה יותר לפתח את השריר של הנתינה וגם של הקבלה, לפתח ולהרחיב עוד את כוחות הנפש שלו, וגם לחוות את הטוב הרבה יותר בעוצמה כאשר הוא מגיע.

אז דווקא אחרי ריב או אתגר או קושי זוגי - אם נצליח לעבור דרכו, בתוכו וממנו נכון -

או אז נוכל גם לגלות את הטוב העמוק יותר, הגדול יותר,

מה שלא היינו זוכים לו אם היינו נשברים באמצע!

מה שלא היינו זוכים לו אם היינו מרימים ידיים בקושי הראשון או השני או השלישי.

אז אם יש קשיים ואנחנו חושבים אולי להרים ידיים?

רגע!

לומר לעצמנו - רגע, בעצם עדיין אין לנו מושג עוד כמה טוב נוכל לקבל מהקשר הזה ואחד מהשנייה עוד יום, עוד חודש, עוד שנה ועוד 20 שנים.  

אז ננסה לאפשר לעצמנו את אותה השקעה והתמדה, את אותה דבקות, את אותו לימוד, וב"ה לזכות לטוב עמוק וחזק עוד יותר.

ובעצם אם חושבים על זה אז גם בהורות, גם בזוגיות, גם במיניות, גם בכל מערכת יחסים עם המשפחה, גם בעבודה, וגם בהכל - המתמיד זוכה! לגמרי זוכה ❤️

וזה הזכיר לי גםנגמרו לי השמות

קטע שכתבתי בעבר שמדבר בדיוק על המקום הזה, של כל הטוב שמגיע דווקא אחרי שדבקים, דווקא אחרי שעוברים אתגרים בחיים, אז רוצה לצרף גם אותו לכאן:

אשתי, תודה שחיכית.

היום חגגתי איתך ועם המשפחה המדהימה שבנינו יום הולדת 80.

זה משהו לחגוג יום הולדת 80.

לא בא ברגל...

וחשבתי קצת. או בעצם הרבה.

ומתוך כל המחשבות שלי על חיי, את יודעת איזו מחשבה קפצה כל הזמן בראש ועלתה על כולנה?

המחשבה עלייך.

המחשבה על כך שחיכית לי.

את חיכית.

חשבתי על כל אותם הצמתים בחיים שלנו, מגיל 20+ ועד היום.

וואו, 60 שנים, זה פשוט לא להאמין!

חשבתי על איך בכל צומת יכולת לבחור - להאמין בי, להאמין בנו

או לא להאמין.

לבחור

אם להישאר

או להיפרד

אם לקחת את עסקת החבילה, הלא פשוטה בכלל לפעמים, שקוראים לה "אני",

או פשוט לוותר על הכל, לקום וללכת.

ואת, אשתי היקרה, תמיד בחרת, וחזרת ובחרת בי.

את בחרת בנו.

כל פעם מחדש.

את בחרת לחכות.

את ידעת והיית כל כך חכמה כבר אז,

את ידעת מבפנים, שזה יגיע,

שאנחנו נעבור את זה.

וגם את זה, וגם את המכשול ההוא שחשבנו שזהו הגענו לסוף ולעולם לא נצליח להתגבר? גם אז היה בתוכך את הקול הפנימי שאמר לך לא לוותר,

שאמר לך להילחם

שאמר לך לחכות.

זמן.

כמה כמה שהוא משאב חשוב.

ומי כמוני בגיל 80 יודע זאת

כמה הזמן הוא המרפא הכי גדול

כמה הזמן הוא הקוסם הכי גדול 

כמה הזמן הוא המאפשר הכי גדול

כמובן שהקב"ה! אבל בורא העולם שברא את הזמן וגילם בתוכו כ"כ הרבה אוצרות,

שמי היה חולם לאן הם יובילו אותי, אותנו?

ומה היה קורה אם לא היית מחכה לי?

ומה היה קורה אם לא היית, היינו, נותנים לזמן לעזור לנו ולרפא בנו דברים?

ומה היה קורה אם לא היינו בוחרים לעבוד?

ומה היה קורה אם היינו נפרדים?

בצומת ההיא? וההיא? ובמשבר הגדול ההוא?

אני אפילו לא רוצה לחשוב על זה.

על מה הייתי יכול לפספס

על חיים שלמים ומתוקים וטובים איתך יקרה שלי

על המשפחה המדהימה שבנינו

על כל האוצרות הללו שעכשיו מביטים בנו בעיניים נוצצות

ושרים לנו שירים

ומחברים לנו ברכות

וכולם חוזרים על דבר אחד - אתם הדוגמא שלנו לזוגיות טובה סבא וסבתא!

אתם!

אנחנו יקרה שלי! אנחנו! שמעת?

אנחנו, הזוג שעבר והתמודד ונילחם וקם ונפל

ושוב נפל

ושוב קם

ושוב 

ושוב

אנחנו מודל להערצה!

ממנו שואבים!

והאמת? אני מבין אותם.

תראי יקרה שלי מה יצא מאיתנו!

תראי כמה אהבה יש בינינו

כמה עוצמות

כמה חוויות

כמה טוב. טוב צרוף. טוב שלם. חיים שלמים.

כמה נהיינו אחד, במלוא מובן המילה.

ואיזה מזל שחיכית לי

ואיזה מזל שהאמנת בי

ואיזה מזל שלא וויתרת

ואיזה מזל שגרמת גם לי לא לוותר

ואיזה מזל שלקחת את כל הפניות הנכונות בדרך

ואיזה מזל שהשכלת להבין שזו *דרך*,

ושגם כשאנחנו למטה, הכי הכי למטה -

אנחנו עדיין בדרך!

וכמה בהמשכה השמים צלולים

והשמש מאירה

והחיים מחייכים

וכמה טוב ואור ושפע וברכה יש מעבר לפינה, 

במורד הגבעה,

בהמשך הדרך הזו.

ואת, שחיכית,

וידעת

והאמנת

ובחרת

ואהבת

ללא תנאים 

לך אני עומד היום ומוקיר תודה ונושק לראשך על שהבאת לי את החיים המתוקים והנפלאים הללו לצידך ויחד איתך.

תודה.

את לא יודעת עד כמה תודה.

תודה שחיכית.

(רציתי לכתוב ישר ולא הספקתינגמרו לי השמות

בעקבות בלת"ם שמיד צץ,

אז חוזרת עכשיו רק לציין הבהרה:

@oo היקרה רק למען הסר ספק היה חשוב לי לכתוב שאת הקטע הנ"ל רציתי לכתוב כבר מחג השבועות שאז חשבתי על הדברים ופשוט חיכיתי לזמן פנוי לנסח ולכתוב אותו.

וכמובן שאין באמור שום התייחסות ספציפית למקרה ספציפי כזה או אחר או שום ביטול חלילה לדברים שנאמרו בשרשור אחר.

אלא רק התבוננות אישית שעלתה לי מקריאה במגילה וכל מה שפירטתי כאן. 

ואם יש מקרים שיתחברו וזה יהיה מתאים להם - מצוין, ואם יש מקרים אחרים שלא יתחברו או שלא יהיה שייך אליהם - זה גם כמובן בסדר גמור ואין הדברים מתיימרים להתאים לכל המצבים ולכל האנשים ולכל המקרים באשר הם כמובן, אלא רק לאלה שכן ).

ובכלל רוצה להודות לך גם כאן על הדיון המכבד, המפרה, המדייק והמחכים שם 🙏❤

כבר זמן רב כאן בפורומים אפשר ללמוד ממך המון מתוך המודעות הגדולה שלך, העבודה העצמית מעוררת ההערכה שלך, הגמישות המחשבתית שלך, החתירה למען מיקסום האושר בכל התחומים בחיים ועוד

🔴 מצב מלחמה 🔴 - תוספת קטנה לעכשיונגמרו לי השמותאחרונה

יש משפט חשוב של דוקטור ויקטור פרנקל (ועוד רבים וטובים) שחשוב רגע להנכיח לעצמנו עכשיו:

כל התנהגות/תגובה בלתי נורמלית במצב/במציאות בלתי נורמלית - היא נורמלית.

אז מצאת את עצמך / את אשתך / את אישך / את הילד ברגרסיה בתחום מסוים?

אתם נורמליים.

זו המציאות שלא נורמלית.

אז לוקח לך שוב שנה לעשות פעולה פשוטה?

הכל עמום, מבולבל, לא מרוכז?

את נורמלית. אתה נורמלי.

פתאום בוכה כאילו בלי סיבה הנראית לעין?

כל פעולה הכי קטנה נראית כמו הר?

התחלת דיאטה בדיוק לאחרונה ומאתמול מחפשת רק מתוק ומנחם?

הסבלנות מתקצרת לפתיל קצרצר או אפילו בלתי נראה?

לא מבינה את עצמך?

שואל מה נסגר איתי?!

תוהה לעצמך או אפילו מבקרת את עצמך: מה זה מה קורה איתי?!

את נורמלית. אתה נורמלי.

ומה יעזור גם לנו וגם לזוגיות שלנו עכשיו?

בעיקר חמלה.

הבנה.

לגיטימציה לאנושיות שלנו.

המון חמלה ואהבה.

לעצמי. לאשתי. לאישי.

לקחת נשימה עמוקה

ועוד אחת

להוריד סטנדרטים כרגע במה שאפשר

ובעיקר לזכור שגם אני וגם בעלי/אשתי - אנושיים.

ועוברים, שוב, בתוך מציאות מוטרפת.

ולנסות למצוא עוגנים גם כעת

ולנסות לחזק את עצמינו ולהתמלא ממה שעוזר

לנו, ולזוגיות שלנו.

בשורות טובות ב"ה 🩵🙏

שאלה יותר לגבריםבוריס

אשמח להמלצות על תחתונים.

אני לא מוצא משהו שהוא באמת נח ואני סובל מזה מאוד

תודה

מאצ'טונים דלתא - יש גזרות שונותפ.א.
אני אוהב בוקסר קצר 
גזרה?חתול זמני

אני אישית אוהב את הבוקסרים הארוכים של פוקס (יש לי מבנה גוף רזה־בינוני בערך L)

לגזרה רחבה הרבה אוהבים רפויים

א. גזרה רחבההסטורי
ב. שתי מידות יותר משאר הבגדים...
כעיקרוןשפויאחרונה

אין נוסחא מנצחת, לכל אחד נח משהו אחר,

זה פשוט לקנות אחד ולבדוק.

אולי יעניין אותך