סליחה ששואלת - אבל מה את מתכוונת לא נקי?
אם יש קצת חתיכות לבנות בצד - באמת באמת - לא מרגישים אותן אחרי הטיגון/אפיה.
אולי כדאי לנסות לתקופה הזו להוריד סטנדרטים? ראיתי שכתבת גם אם דברים קנויים בריאים וכו'
נראה לי שכרגע הזמן הוא לאכול, אוכל מזין. לא לאכול כלום זה יותר גרוע מלאכול משהו קנוי שיש בו עוד כמה חומרים..
כנ"ל לגבי לאכול קליפה של תפוחי אדמה או ירקות אחרים - אם אופים/מבשלים החיידקים מתים. ממש אין צורך לשפשף לפני האפיה.
אצלי היו תקופות שהייתי קבוע מכינה סיר אורז בתחילת שבוע, וסיר פסטה/אטריות אורז/תפוא מבושלים. כיום זה סיר אורז וסיר קינואה/כוסמת.
ואז הם בסיס לארוחה - אפשר לאכול בפני עצמם ואפשר לשדרג.
מרק עוף הוא מאוד קל להכנה - אני מקפיאה כנפיים מחולק לשקיות ואז שמה שקית בסיר, עוד קצת ירקות (לא צריך לחתוך קטן, יתבשלו מעולה גם שלמים). (אני גם אוהבת לקלף בדכ, אבל בתקופה של חוסר כח מוותרת על קילוף של חלק מהירקות, קישוא בטוח לא צריך)
ואז מרק עוף עם אורז זו אחלה ארוחה.
קינאוה/כוסמת עם ירקות חתוכים - אחלה סלט משביע
אוהבים פה גם כוסמת מבושלת עם שמנת חמוצה/אשל/גבינה.
אורז עם כל דבר - בשרי, ירקות קפואים(שעועית/תירס/אפונה/לקט ירקות), את יכולה לקנות רטבים מוכנים ואז לערבב אורז/קינואה/פסטה עם ירקות קפואים ורוטב ויצאה לך ארוחה מתובלת וטעימה בקלות. אורז עם טונה וירקות..
תפוא מבושלים -אפשר לרסק לפירה, אפשר לטגן קצת במחבת, לאכול עם מוצרי חלב, להוסיף לסלט ירקות, להכין חביתה עם תפוא. הייתי מבשלת עם הקליפה ואז כל ילד מוריד לעצמו את הקליפה - חוסך את הקילוף.
תפוא שלמים בתנור - זה ממש טעים. וקל להכנה, רק התנור עובד ארוכות. או לעטוף אחד אחד בנייר כסף ולשים בתנור, או לשפוף שקית מלח גס (2 שח) ולהניח מעל תפוא. יוצא טעם של תפוא ממדורה. לאכול ככה עם מלח או קטשופ/שמנת.
חומוס זה גם אופציה מזינה וקלה - אל תבשלי בעצמך כרגע, כן? תקני קופסת שימורים/קפוא, ואז אפשר לאכול ככה, או להוסיף לאורז.
בשרי פחות הצד החזק שלי אבל כתבו לך רעיונות. שניצלים וקציצות הם הכי התעסקות בעיני אז הייתי עוזבת אותם כרגע אלא אם כן אחד הילדים שלך מתלהב מהעניין.
עוד רעיונות:
לחם קלוי בטוסטר עם שמז ושום זה 30 שניות הכנה וממש טעים. לאכול עם גביע שמנת/יוגורט
יוגורט עם גרנולה
ביצים קשות - גם אפשר לבשל מראש ואז לאכול כמו שזה או להוסיף לסלט.
כל הכבוד שאת דואגת לעצמך !