תראה בסביבה הקרובה והקצת יותר רחוקה שלי בערך כל מערכות היחסים / חיי נישואים שראיתי, או הינם בגדר אסון טבע, או נגמרו ולא באופן סימפתי בכלל.
אני מבין את נקודת המוצא שהדברים בגדול עובדים "out of the box" אבל סורי אני די פסימי...
מניתוח של "מה התחרבש אצלם" בהחלט אפשר למצוא טעויות מהותיות (למשל: רדיפה אחרי קריירה במקום להיות נוכח בבית. ולפעמים הפוך: חוסר לקיחת אחריות כלכלית. גם ב"נשואים טריים" ראיתי כמה שרשורים של אנשים שנשמעים מאוד אידיאליסטיים וחמודים ובוגרים אבל הגיעו למצב קטסטרופלי בגלל א' ב' ג', ואני קולט ש־99% שהייתי עושה את אותן טעויות אם לא הייתי מודע אליהן), וחלקן לא טריוויאליות בכלל עבורי, זאת אומרת, יכול להיות שהייתי מתנהל ככה כברירת מחדל, אלא שעכשיו אני יודע אחרת.
איני מתכוון לצמיחה רק במישור האישי (כמה התקדמתי רוחנית, כמה התקדמתי בקריירה), ברור שהרבה דברים אפשר לעשות ביחד כמו לבד,
אלא לדברים שהולכים להשפיע על המשך הזוגיות. למשל אחת הסוגיות שנחשפתי אליהן השנה היא חינוך והדעה שלי השתנתה מאוד ביחס לשנה שעברה, ואני לא יודע מה הייתי עושה בלי השינוי הזה.
משל אחר: אני רואה הרבה אנשים מכינים ספינות להפלגה (או מפליגים סתם כך), אלא שחצי או יותר מהספינות נשברות במהלך הדרך והאנשים מתאמצים לאסוף את השברים בלב ים.
אני מנסה להסתכל מה קרה אצל אחרים ולחזק את אותם דברים בספינה שלי, שעדיין במעגן, ובכל־פעם מגלה איזה חור או סדק או בעיית איזון בספינה, ושמח שעדיין לא הפלגתי... אלא שאין לי צ'קליסט שכולל את כל הבעיות האפשריות, ואני מקווה שכיסיתי הכל, אבל כל פעם אני מגלה משהו חדש. אין לי מושג מה מחכה לי בים הגדול, אילו סערות או קשיים.
ככה זה מרגיש מבחינתי.