מקווה שהרשור הזה לא ייצר מלחמת מינים
אז אקדים ואומר שאני בכלל לא שופט אף אחד במדרגה שלו בעבודת השם. ושיראת שמים זה עניין נבדל מהעין שקשה לנו לזהות אז כל ניסיון להתנשא על השני בזה הוא פשוט טעות.
ההתלבטות שלי היא כזאת:
רבות התחבטתי בהגדרה של מה זה בעצם תורני.
האם אני תורני? האם הבחורה שאני מחפש תורנית?
התייעצתי אינספור פעמים וכל אחד נותן תשובה שונה. יודע שאין תשובה קונקרנטית אבל הייתי רוצה לגבש כאן תמונה כללית של מה זה בעצם תורני (בערך)
אני לצורך העניין מגדיר את עצמי תורני אע"פ שיש לי מעידות. לחיות את התורה זה בראש סדר מעייני אבל מסיבות כאלו ואחרות אני לא לומד 3 סדרים ביום זה אמנם חלום שלי ללמוד מהבוקר עד הלילה כל יום לנצח אבל זה פשוט לא אני.
אני שומר נגיעה, מתפלל, לומד הרבה תורה שואף להקים בית בלי טלווזיה. אבל מצד שני כשחוזר בסופשים הבייתה רואה לפעמים קצת סרטים עם המשפחה בנטפליקס, שומע מוזיקה לועזית על בסיס קבוע, נופל לפעמים בשטויות עם בנות ובשטויות עם חברים טובים עד כאן אני (בערך)
הבחורה שיוצא איתה- עם חיבור גדול לפנימיות התורה שאיפה להקים בית תורני כסרש מלא ועוד שאר ירקות אבל מצד שני הולכת לפעמים עם מכנסיים ושרוולים קצרים.
השאלה שלי היא כזאת; האם הידיעה שהמצב העכשווי לא תואם ב100% וגם לא ב70% את הרמה התורנית שמצפה מעצמי ומהבחורה אמורה להשפיע על איך שאני תופס את עצמי ואת הסגנון שאני אמור לחפש?
האם אני עושה את נפשי שקר בכך שיש פער בחיים, לבין האידיאלים שלי?