מהגן:
הייתי לפני כן בסיבוב קניות עם התינוקת, ועל העגלה היו תלויים דברים כבדים, כך שהיא הייתה עלולה ליפול מכל תנועה קלה.
בדרך חזור מהגן הילדונת פתאום ירדה לכביש! ובדיוק הגיעה מכונית!
לא יכולתי לעזוב את העגלה פן תיפול עם התינוקת, וגם בדיוק הייתה שם ירידה כזו שהעגלה הייתה מתגלגלת בה, וזה היה רגע מלחיץ מאוד! ממש הרגשתי כאילו אני צריכה לבחור בין החיים של הילדים שלי 
נתתי צעקה מבוהלת, וב"ה המכונית עצרה. וב"ה גם בדיוק עבר שם בחור ונעמד ליד הילדונת, עד שהצלחתי לייצב את העגלה ולרוץ אליה.
שארית הדרך עברה בבכיות שלה ובדפיקות לב שלי. אחזתי ביד שלה כל הדרך וככה איכשהו תמרנתי הביתה.
בבית פרקתי את העגלה מכל הציוד וגם מהמזרן וסוגר הרגליים (שהופכים אותה מטיולון לעגלת אמבטיה), והושבתי את הילדונת מקדימה ואת התינוקת דחסתי איכשהו מאחורה, ואז רצתי להביא את הילדה הגדולה יותר מהגן...
ב"ה עכשיו כבר נרגענו כולנו (הילדונת נרדמה...) אבל אני ממש מפחדת לקחת אותה שוב מהגן בצורה כזו... במיוחד שהייתה עוד פעם, שהבאתי לה בימבה כדי שתשמח לבוא איתי - ואז גם פעם אחת היא חצי התהפכה איתה וגם בפעם אחרת, כשהיא הסיעה את הבימבה כמו עגלה ואז היא הדרדרה לה לכביש, וגם אז היא כמעט רצה אחריה לתוך הכביש...
מרגישה שכל יום שאני חוזרת איתה בשלום מהגן זה נס! (גם כשהייתי עדיין בהיריון זה היה לא קל, כי הייתי כבדה ואיטית, והיא הייתה עלולה לברוח לי בשנייה...)
בקיצור, אני חייבת פתרונות מעשיים כלשהם איך לחזור איתה בביטחון מהגן. לפני שאני פונה לבעלי ואומרת לו שאו שהוא חוזר כל יום באמצע היום כדי להחזיר אותה, או שאנחנו עוברים ליישוב נטול כבישים...