בקשר לשרשור שנפתח והתת דיון שנפתח שם על הצורך בבודקת טהרה
אני קוראת סמויה כאן שנים עכשיו פעם ראשונה שפתחתי שם משתמש כי היה לי ממש קשה עם הנושא הזה
הוא עולה פה מידי פעם בצורה כזו או אחרת
הקושי שלי עם הנושא הוא מאד גדול כי בעבודה שלי אני נתקלת יום יום בנשים שהפנו אותם לבודקת טהרה בצדק או שלא בצדק.
הנושא הזה צריך משנה זהירות כפול פגשתי לא מעט נשים שחוו את זה בצורה מטרידה מאד מאד. וחוו את זה ותארו את זה כתסמיני אונס .פגשתי נשים שאחרי שנים לא היו מסוגלות לדבר על זה. ואני כן מודעת שזה קיצוני ולא כולם יחוו זאת כך.
צריך לזכור שזה עניין פולשני מאד והוא ממש משפיע נפשית על נשים וכשחקרתי לעומק כן היתה לי הרגשה שכשואלים רב ממש תלוי איך שואלים את השאלה וגם מה ההכשרה שהרב עבר וגם כמה הכתפיים שלו רחבות בפסיקה.וההבנה של ההשלכות של פסיקה בענייני טהרה משום שזה ממש לא כמו לפסוק בענייני בשר וחלב,שבת כשרות וכ'ו.
מצטערת,אני יודעת שזה לא מקובל לומר דבר כזה אבל אני ממש מסכימה עם מקרמה .
המקום של נאמנות האישה נדחק ויותר מזה ההקשבה הפנימית של האישה לעצמה נדחקה .
לעיתים נכון יותר להתייעץ לפני שאלת רב עם אישה שמבינה בתחום על מנת להגיע לרב עם שאלה מדוייקת יותר
ולא ההפך .
ונכון הפתרון של בודקת הלכה הוא לדעתי מעולה אבל רק במקרי קצה ולא מעבר. יש השלכות רחבות הלכתיות שמושפעות מכך ויש אפשרות להתיר פצעים פנמיים גם אם אין הוכחה ודאית שראו אותה בעין להמצאות הפצע.וכן זה מופיע בפרוש בסיפרי ההלכה.
והלואי שלא תצא תקלה מידנו.

כי נשמע פה ששולחים נשים לבודקת על כל שאלה..