עבר עריכה על ידי אחו בתאריך כ"א בכסלו תשפ"ה 2:12
הדרך הטובה ביותר להבין את השיר (גם בשביל עצמי – לרוב אני כותב, ורק בדיעבד מבין מה כתבתי), היא כתמונת מראה של "ים התכלת ונחל הארגמן" (למטה). ב"ים התכלת" הסבל הוא מלכותי (ארגמן), על רקע לבן (שלג), הגשם מטהר, והמוות הוא כמעט חיובי, כהתחברות עם האינסוף. גם שם יש בדידות קוסמית, אבל אין שם לא מאבק, לא חיפוש, ולמעשה נעדר כל יחס סובייקטיבי לכאב.
כאן הסבל הוא שחור ומלכלך (דיו), ויש ניסיון להיאבק בו (בעצם השאלה "מי"). למעשה השיר הזה מציע דרך מוצא מהכאב, על־ידי נחמה, ליטוף, וכן הלאה. פחות התמקדתי בדמות המנחמת (ברוב חיבוריי הדמות הזאת היא משהו בין הקב"ה לבין אהוּבה היפותטית), אלא בעצם השאלה "מי", שהיא חידוש גדול, עבור אדם מאוד מתבודד שכמוני.
למעשה אני לא מרגיש בודד, וזה לא שיר שנכתב מתוך סבל גועש ובדידות. המשל הכי דומה לזה הוא כאילו הייתי משוטט בעיר שרופה־חרבה (לבי ורגשותיי), שכבר מזמן השלמתי עם חורבנה, אבל כעת אני פותח את האפשרות לכך שמישהו יביא לשם איזשהו אור או משב של תחייה או משהו בסגנון. זה מתחבר גם לחיבור על החתולים שבו אני "מרשה" ל"חתולה הסופרת" להיכנס. בעצם זה סוג־של ניסיון לצאת מתוך הנטיות הסכיזואידיות שלי: בשיר הזה אני נפגש באופן בלתי־אמצעי עם הכאב כסבל שבי, ופותח את האפשרות לכך שמישהו ינחם אותי.
אכן אני משתדל לכתוב כמה שיותר מאופק ועדין, זה האופי שלי, אני די ייקי ולא סובל גסויות או כל מה שיכול בטעות להתפרש כמוחצנות או היסְטְריוניוּת, והאמת גם חיבורים "גועשים" גם אינם משקפים את מה שמתחולל בתוכי.
אגב, רציתי לתקן את השורה "ומאיר בתקוות הכוכב את דרכי הסבוכה במבוך", אבל מאוחר מדי, בכללי ניסיתי להשתמש בכמה שיותר מילים שקשורות לשורש בכ"ה או נשמעות דומה.
///
נוצות ארגמן על השלג
צובעות את השלג לבן כמו נוצה בשלוליות ארגמן, כמו דם
רסיסי שְמֵי עָבָר חדים כמו תער מלאך מפוזרים על השלג
כמו נוצות כנפי השבורה
נרטבות מטיפות נוצצות כמו דמעות בגשם תכול כמו הים
טיפות ניגרות אל ים תכלת בשקט עם כתמי פצעי העבר
כמו נחל דמעות ארגמן.
שני החיבורים האלה קשורים מאוד לחיבור אחר שכתבתי לפני כמה שנים:
לידך עומד
מלאך שבור כנף
בידיו ערכת עזרה ראשונה